מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- עצירות -שאלה להילהאורלי17/06/2011
שבת שלום הילה,
אמנם שוחחתי עם סיון אבל עדין מוטרדת מעניין היציאות.
לא הייתה לי יציאה במשך 3 ימים ואז אחרי הצעתה של סיון שתיתי המון מים משזיפים והייתה יציאה קטנה ירוק כהה/שחורה.
תמיד היו לי בעיות עם יציאות ועצירויות. יש לי תחושה שהברזל מוסיף לעצירות.
האם אפשר להפסיק לקחת ברזל או לקחת משהו אחר ?
המשך שבת נפלאה
אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שהילה תענה -שאלה להילה - תגובה
שולה זק18/06/2011בוקר טב אורלי ,
העתקתי תשובתה של הילה משאלות נפוצות בנושא העצירת".
"המשולש לטיפול בעצירות הוא : סיבים תזונתיים ,ספורט ושתיה מרובה
לעצירות קשה ניתן לקחת 2 כפות שמן פרפין בערב
ולשתות מיץ שזיפים בבוקר על קיבה ריקה
נסי לשלב פירות וירקות עם קליפה בתפריט ולשתות הרבה מים (הרבה אומר להגיע לצבע שתן בהיר)
עוד דברים שיכולים לעזור : יוגורט אקטיביה וסלק מבושל".
מקווה שעוזר לך לבינתיים
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעצירות לשולה
אורלי18/06/2011תודה על התגובה, לצערי הם לא מרשים לי סיבים עדין וגם לא שמן פרפין או כל דבר בסגנון..
אני עדין לא אוכלת פירות כי אני רק שבועיים אחרי הניתוח עדין במצב של דברים רכים ונמעכים..
לצערי מיץ השזיפים לא עוזר לי :(..
ואי היציאה משגע אותי כי אני עם בטן נפוחה כל הזמן ...
בכל מקרה תודה.
שבוע נפלא ומקסים
אורלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעצירות לשולה - תגובה
שולה זק18/06/2011תנסי למעוף פירות העונה ולרסק עגבניה ולסנן את הגרעינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשארו שתיה מרובה ויוגורט אקטיביה
מקס ברנר18/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב-ניסית את התכשיר הלוהט?
מקס ברנר19/06/2011עגבניה מגוררת-בלי קליפה-מעורבת בשמן זית וקמצוץ מלח.זה מותר לך כבר עכשו,ורבים כאן נשבעים במשלשל העדין הזה שהחזיר להם את חיוך הבוקר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאי יציאות
אורלי19/06/2011בקר טוב,
עושה רושם שאני ממש לא הבנתי את הדיאטה שעליי לאכול עכשיו.
חשבתי שמותר לי רק חלבונים ואולי קצת ירקות מעוכים של מרק..
עגבניה זה בהחלט משהו שאשמח להוסיף לתפריט שלי ובטח שבטח פירות עונה אפילו אם הם מעוכים :)
אני מסוג האנשים שיעדיפו סלט טוב על פני סטייק טוב :)
תודה על הרעיונות !!!!!!!!
יום נפלא לשבוע קסום
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאי יציאות - תגובה
הילה כהן20/06/2011הי אורלי
תפסיקי לקחת את הברזל והסידן ונראה איך זה משפיע
תמשיכי מיץ שזיפים והרבה מים בין הארוחות , אפשר גם אקטיביה ושמן פרפין - 2 כפות כל ערב
אני מאמינה שזה ישפר את העיניין - אם לא תהיי בקשר ותזכרי שאת לא אוכלת כ"כ הרבה ולכן מספר היציאות ונפחן קטן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה.... זו ליאת - נמאס לי מחוסר
ליאתול20/06/2011היציאות שלי = פעם בשבוע במקרה הטוב.
החלפתי את הסידן מקרבונט לציטראט והחלפתי ברזל רגיל לברזל עדין ואני שותה יחסית הרבה מים.... + בנפייבר פעמיים ביום ואין יציאות!!!! וכשיש אני סובלת מאוד!!!
בנוסף אני לא מגיעה לכמות הנכונה של החלבון (גרמים ביום) אני בודקת כבר שהוע את מה שאני אוכלת באתר של "נטוגרין" שם יש אפשרות לחשב בקלות קלוריות +חלבון ועוד ולאחר שבוע בדיקה באתר הממוצע שלי באוכל הוא : 30-5- גרם חלבון ליום ו - 450 - 750 קלוריות ביום . אני כל הזמן עייפה (כמו חוסר שינה למרות שאני ישנה + חולשה באופן דיי קבוע)
זה פוגע לי גם בירידה כי לא נכנס מספיק חלבון וקלוריות וכנראה שהגוף מתנגד למה שקורה ואני חווה סטרס של הגוף מעצבן זה התחיל בנשירה איומה חודשיים וחצי לאחר הניתוח ועד היום חצי שנה אחרי... + סטרס בכבד - חודשיים וחצי של נתונים בדם שהצביעו על בעיות לא סימפטיות בתפקודי הכבד ולאחר שזה הסתדר נוסף לי בעיות בכולסטרול . הכולסטרול הרגיל גבוהה (277) הכולסטרול הרע גבוהה (200) הכולסטרול הטוב נמוך (פחות מ 40).
אני כבר אובדת עצות ושלא תביני לא נכון אני הייתי עוברת את הניתוח שוב בכדי לרדת (כבר -41 קילו בחצי שנה. ... יש עוד 29 קילו....)
תודה על ההקשבה..... ממני ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת-הגיע הזמן לעלות לרגל !
מקס ברנר20/06/2011להילה לירושלים (לא יודע אם עושים זאת בטופס 17 או בדרך אחרת )
מאז חלקנו שקשוקה במפגש בנתניה (והשארנו הרבה בצלחת )אני עוקב בעניין ובדאגה אחר הדיווחים שלך.בהנאה-כי את יורדת יפה במשקל,ובתור מי שהתחילו באותו מקום בקירוב, פתחת עליי פער ענק בקצב הירידה;בדאגה-בגלל כל המיחושים והמצוקות שאת מתארת,שמצביעים על כך שהגוף לא כ"כ מסתדר עם השינוי או קצב השינוי ועם המציאות החדשה,ובינתיים לא כל מה שמצטלם יפה גם קל למערכות הגוף.
אין לי יומרות טיפוליות מקצועיות,ולכן הצעתי שתהדקי את העבודה עם הילה שלנו,אבל אני חייב לשאול-את לא מסוגלת לאכול יותר ??פעם העלית תפריט לדוגמה,והבעתי דעתי שאת אוכלת מעט מדי.כעת ציינת ערכי חלבון וערכים קלוריים יומיים שנראים לי תואמים לשלב הרבה יותר מוקדם בתהליך.זה מה שנכנס או שאת מרעיבה את עצמך כדי להמשיך לרדת מהר ?למה בעצם לא תגדילי המגוון והכמויות ב 30-50 אחוז ?
אני מעריך שחלק מהבעיות הרפואיות שתיארת קשורות לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו-הכולסטרול הכולל
מקס ברנר20/06/2011לא "הרגיל" מקפל בחובו את ה-LDL,HDL וחמישית מהטריגליצרידים.לא אמרת לנו מה ערכי ה-TRIG
ברור לך וודאי שהשיבוש בערכי הליפידים לא קשור באוכל הדל שאת אוכלת,אלא בטיפול לא מיטבי של הגוף בשומנים.איך תפקודי הכבד שלך היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקס... איזה כייף שיש אותך פה בפורום
ליאתול21/06/2011לא חמוד אני לא מרעיבה את עצמי אלא קשה לי לאכול יותר (לפעמים בא לי שוקולד - פעם ב... אז אני לא מפחדת ולוקחת 2-3 קוביות) זה פשוט שקשה לי להגדיל כמויות.
התחלתי ללכת לדיאטנית נוספת בביה"ח שבו נותחתי = סורוקה והיא אמרה לי מפורשות לאכול יותר חלבון ואני משתדלת לאכול יותר ביצים (3 בשבוע כי כבד לי העיכול) ויותר טונה רק בכדי להעלות את החלבון כי כנראה שהשרירים התחילו להידלל לי לפי הדיאטנית של סורוקה שאגב היא הדיאטנית של הכירורגית שם שמטפלת לרוב בכל המנותחים הבריאטריים.
היום יש לי פגישה אצל הרופא בנוגע לשומנים בדם , לא זכור לי מה רמת הטריגליצרידים אך בטוח לא מעבר לנורמה או מתחתיה אחרת זה היה מבהיל אותי יותר!!!
אני אעדכן אותך לאחר הפגישה עם הרופא אבל יש לי תחושה שהגוף ה"לפלף" שלי ממש מתעקש שאני אשאר "שמנה" אבל הוא לא מבין שאני אלחם בו כהוגן... עם זאת אני גם רוצה לשמור עליו ולכן אני אובדת עצות..
נ.ב. נאמר פה שיש תוספי חלבון לאא ערך קלורי גבוה - יש לך מושג על כך? אני גם ככה מממנת את הסופר פארם הקרוב לבייתי עם כל תוספי הויטמינים והמינרלים במולטי וספציפיים אז אני חושבת על להוסיף חלבון וכך למלא את החסר.
טוב דיי לעכשיו אני צריכה לארגן את הגוזלים לביה"ס ולגן.
תודה על הכל .... ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקס... איזה כייף שיש אותך פה בפורום - תגובה
שולה זק21/06/2011אני מצטרפת לקביעתך!!!!
מקסי אין עליך ואי אפשר בלעדיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה להילה
אורלי20/06/2011היי הילה,
הייתי בקשר עם המחלקה הכירורגית אחרי שנואשתי מהעניין של היציאות.
אישרו לי נר גליצרין... וזה עבד (המיץ שזיפים לא עזר כל כך)
ומאז.. (כולה אתמול) היו שתי יציאות של צואה נורמלית.. והיום היה שלשול לניקוי הגוף כולו..
מודה שזה גרם לתחושה נפלאה.
הורדתי את הברזל ל 10 טיפות ואוריד את האבץ ונראה איך יהיה בימים הקרובים.
עדיין בקושי אוכלת. אם תעבירי לי את המייל שלך אשלח לך את הטבלה ותגידי לי מה את חושבת.
ערב נפלא
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שרוולאירית שמואל17/06/2011
שלום רב,
לפני 3 שבועות בוצע ניתוח שרוול לקיצור קיבה. האם זה אופייני שעדיין יהיו הקאות? היה אישפוז היום שוב בביה"ח הדסה עין-כרם לבדיקות רפואיות.
תודה
אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשעה טובה- תגובה
שולה זק17/06/2011בוכה המצטרפת.
אם מבחינה כירורגית הכל בסדר ואני מאמינה שכך. אני חושבת שאולי לא התרגלת עדיין לאכול מאוד לאט, ביסים קטנים, ללעוס היטב וללגום שתיה לאט לאט ולא בשלוקים גדולים.
תנסי לעקוב מתי קורה שיש לך הקאות.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמטרידה אותי...אורלי17/06/2011
ואתם הקשישים שביננו לא לצחוק עליי...
האם בשלב מסויים אפשר יהיה לגמוע מבקבוק מים כמו פעם ולהרוות את הצמאון ?
שבת נפלאה
אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שמטרידה אותי... - תגובה
שולה זק17/06/2011לא בטוח שתוכלי לגמוע ליטר וחצי אבל כוס שתיה בלגימות גדולות עם הפסקה של שניונת בין לגימה ללגימה -כן!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיששששששששש
אורלי17/06/2011תודה שולה ושבת נפלאה.. אם יש משהו שקשה לי זה שלא יכולה לשתות כמו שצריך ... אני שתיינית גדולה :)
שבת נפלאה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיה
יעל הצפונית17/06/2011שלום אורלי,
אני 4 וחצי חודשים אחרי שרוול ואני שותה בלי בעיות כוס מים בדקה שתיים. אמנם לא בשלוק אחד אלא במס' לגימות עם הפסקות קטנות ביניהן.
גם אני פחדתי מעניין השתיה כי אני שותה המון מים, ובארוחות תמיד שתיתי המון גם כן.
זה ממש הפחיד אותי הקטע של לא לשתות ולאכןל יחד.
אבל התרגלתי ואני שותה לפני האוכל ומתאפקת לחכות עוד איזה 15-20 דק' אחרי.
שיהיה לך בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורלי17/06/2011אני מודה שאני מרגישה מיובשת ללא השתיה הזו..
אבל איך מישהו פה אמר.. סבלנות.. גם זה יבוא וכך גם את וגם שולה עודדתן אותי...
והרי הזמן טס לו
המשך שבת נפלאה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משוויצה עם חברותי שאחרישולה זק17/06/2011
שתי חברותי עברו בדיוק פני 4 חודשים ניתוח שרוול בבית חולין זיו בצפת.
הנה הן יומיים לפני הניתוח .
הבלונדינית בת 65 והורידה 30 קילו והשניה בת 57 הורידה 20 עד כה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והנה התמונה 4 חודשי אחרי - תגובה
שולה זק17/06/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאפו!
יושי17/06/2011איזו ירידה מדהימה!! שתיהן נראות מעולה- לא להאמין שזה אותו בנאדם...
שולה- תראי איזה ירידה יפה ב- חודשיים??? אז איך את מסבירה את זה שאני ירדתי רק 11?????? די מייאש :)
שוב- שאפו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאפו! - תגובה
שולה זק17/06/2011יושיייייייייייייייייייי
תקראי היטב
4 חודשים!!!!!!!!
חוץ מזה כל אחד יורד בקצב אישי. ביחס למשקל ההתחתי ולגובה (BMI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו
אפרת עוזיאל17/06/2011אתן מדהימותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולה
אפרת עוזיאל17/06/2011אני אפילו יוסיף תמונה שלה מהמפגש האחרון שהיא היתה כמה ימים אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מרגש.....
רויטל20/06/2011בלי עין הרע! הם ניראות 10 שנים פחות. אני ממש מתרגשת, זה מאד מעודד בכלל כל הפורום הזה נהדר. אני גם צריכה להכנס לניתוח בצפת ביום ראשון הקרוב בעז"ה. תודה על הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב ה צ ל ח ה ביום ראשון
חדוה21/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אחרי ניתוח שרוול -דחוףמיכל17/06/2011
שלום רב,
בחודש מאי חברה עבחה ניתוח שרוול.
לאחר 4 ימי אשפוז כולל אכילה יצאה הביתה...הכל היה תקין לאחר 4 ימים החלה להקיא חזרה למיון חשבו כי לא יכולה לבלוע,מסרה כי כן יכולה לבלוע רק כשמקיאה...וחזרה לביתה.למחרת ההקאה הוחמרה חזרה שוב למיון, ניסו לשים זונדה רחבה פצעו את הוושט והוציאו את הזונדה,לאחר כיומיים שמו זונדה צרה ביותר והחלה לאכול תחת שיקוף אשר עוטפת את הקיבה ומגיעה לשוער.החלה לאכול ממכונת הזנה ונגמרו ההקאות עם כל התהליך הייתה מאושפזת שבוע ימים ושוחררה הביתה ללא הקאות עם מכונת הזנה.
לאחר כיומיים שלושה היו כאבים חזקים יותר בגרון, ולא יכלה לאכול כי האוכל נתקע חזרה למיון וביקשה להוציא את הזונדה כי לא היו הקאות,הזונדה הוצאה ולמחרת החלה שוב להקיא מים וגרבר לאחר יומיים פנתה לקופת החולים קיבלה נוזלים והופנתה שוב למיון ששם הוחלט לשים שוב זונדה לא ידוע לכמה זמן,למרות שבשיקוף ראו שיש היצרות.
אבקש לדעת האם זה הטיפול המקובל? לא יודעים לענות בבית החולים לכמה זמן...
אודה לתשובתכם בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לרופא המנתח -דחוף - תגובה
שולה זק17/06/2011יכולה להתעורר בעיה של בליעה לאחר ניתוח בימים הראשונים. לא התקלנו בפורום עד כה במקרה כמו שאת מתארת. רצוי לפנות ישירות לרופא המנתח ויחד איתו לבדוק מה הבעיה ולקבל הטיפול הנכון והיעיל.
מאחלת החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיכל17/06/2011שלום לך, הבעיה היא לא בעיית בליעה. כרגע הרופא הודיע כי יש בצקת והוא מתכוון להכניס זונדה. אני חוזרת הבעיה אינה בעיית בליעה הבעיה היא הקאה. בצילום שיקוף שעשו ראו הצרות והרופא לא יודע מה לעשות ולכמה זמן תהיה מחוברת לזונדה. שאלתי היתה התייעצות בלבד האם יש משהו נוסף לעשות כמו פתיחה נוסף של האזור ושחרור על מנת להרחיב קצת את המקום או אפילו הכנסת בלון, כי שמעתי את אחד הרופאים מדבר על זה ומאז לא בוצע כלום רק סבל של הכנסת זונדה וממש לא מתחשבים בחולה. לציין כי עבר כבר חודש מיום הניתוח והחולה לא חזרה לעבודה ולא רואים את הסוף!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשם מי את מדברת- תגובה
שולה זק17/06/2011איפה בוצע הניתוח ומי והמנתח?
ניתן ליצור עימי קשר טלפוני אולי אוכל לעזור (אם אבין את הבעיה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
שרה מ.17/06/2011כפי שכבר ציינת אכן הפתרון יהיה להרחיב את ההיצרות, זה כבר תלוי איך יבצעו זאת עם בלון ואו דרך אחרת, עדיין זה סוג של ניתוח, אני מקווה שאם אכן זה המצב לא יעלעלו את חברתך יותר מדי כי המצב שתיארת הוא יותר גרוע ממה שעברתי, שלמצב של ניתוח רק דובר, ובסוף זה הסתדר אצלי, בכל מקרה אני מאחלת לחברתך מציאת פתרון מהיר והחלמה מהירה, עם :) וחיבוק מכל הלב.
בברכת שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה אחרי ניתוח שרוול -דחוף - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה19/06/2011שלום רב,איפה החברה שלך עברה את הניתוח?
לפי הסיפור שלך לחברה שלך יש היצרות בשרוול. זה סיבוך נדיר אשר קורה בחלק הרחיקני של השרוול. מאחר וההיצרות לא הסתדרה והחולה עדיין מקיאה יש צורך בגסטרוסקופיה והרחבה באיזור ההיצרות. בד"כ זה מסתדר.
שיהיה לה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה???
לובה14/09/2014שלום רב!!!
אחותי עברה את הניתוח שרוול ב25/8/14
ומאז סובלת מאותה בעיה ואנחנו חסרי אונים
האם יש דרכי התמודדות עם הסיבוך הזה ואיך ומתי זה מסתדר?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטרפות לפורום ולמשפחת המקוצריםחן16/06/2011
שמח להצטרף..בקרוב אעבור ניתוח מעקף קיבה.
אשמח אם אוכל להשתתף במפגש הפורום ב-7/7/11
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוך הבא- תגובה
שולה זק16/06/2011שלום חן
בשמחה נשמח להכירך ושמחים שאתה מגיע
תיכנס בקשה למייל שרשום בהודעה ותשאיר שם פרטים.
להתראות ולהשתמע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יציאותאורלי16/06/2011
אשמח לשמוע פתרונות ליציאה... אני שבועיים אחרי, עדיין עם דיאטה של בעיקר חלבון.. הכלכלה שלי מכילה בעיקר דברי חלב, קצת ירקות של מרק מעוכים והערב אכלתי קצת ביצה עם אבוקדו ומיונז (מעוכים כמובן :)..
וכבר 4 ימים שלא הייתה לי יציאה... הדיאטיקנית לא מעוניינת שאשתמש בתכשירים כמו נרות גליצרין ומשלשלים אחרים.
כמו כן, אני כל הזמן צמאה :( למרות שאני משתדלת להיות כל הזמן עם בקבוק מים לידי...
אה ואמרתי שאני סובלת מכאבי גב מטורפים ??? חחחח ערב קוטרי... וגם היו לי בחילות היום...
טוב זהו להיום,
ערב נפלא
אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי יציאות - תגובה
שולה זק16/06/2011היי אורלי,
מותר קצת להוציא "קיטור".
לגבי היציאות, תשתדלי לאכול יוגורט ולשתות הרבה..
תקראי בשאלות נפוצות הילה התייחסה ליציאות וגם מקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דיאטנית בריאטרית בבי"ח זיושלמה מסאסא16/06/2011
פנה אלי איש מבוגר עם בעיות של התבקויות במעים,חשבתי שאם יש מישהי בצפת אז להעביר לו את הנייד או מייל אליה לקביעת פגישה.
מי שיודע בקשה לענות.
ערב טוב ותודה שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור ואף מצויינת- תגובה
שולה זק16/06/2011שמה אושרת והיא דיאטנית בריאטרית מעולה. תצלצל ותקבע תור.
בבית חולים זיו יש מרפאה רב תחומית למעקב אחר חולים לאחר ניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה-תודה
שלמה מסאסא16/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך לניתוך קיצור קיבהימית16/06/2011
שלום,
קראתי בעיון שאלות ותשובות בפורום המעניין , אני בעלת BMI 38.2 וסובלת מנחירות קשות מאוד, בת 34.7 , מעוניינת לעבור את הניתוח נגשתי לרופאת המשפחה אך היא לא ממש ידעה את התהליך, שלחה אותי לרופא אף אוזן גרון לבירור דום נשימה, האם יש משהו שאני יכולה לעשות בשביל לזרז את תהליך האישור? ומהו בכלל התהליך איך הוא מתבצע? לתשובתכם אודה מראש.
תודה ימיץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים - תגובה
שולה זק16/06/2011שלום לך,
כרגע לפי הניתונים אינך עומדת בקריטריונים, כך שאין מה לזרז. הקופה לא תאשר לך את הניתוח.
אם את חושבת שאת סובלת מבעיות נשימה, תבקשי לעשות בדיקה במעבדת שינה - שם יקבעו אם את סובלת מדום נשימה. היה ולפי הבדיקה את סובלת מדום נשימה - תוכלי לפנות למנתח ויש סיכוי סביר שהקופה תאשר לך את הניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לשולה ולוותיקיםישראלה16/06/2011
בס"ד
אני 17 יום אחרי ניתוח ולפי הדיאטנית כבר התחלתי לאכול טחון ופתית עם גבינה לבנה או חומוס או טחינה ורציתי לדעת עם יש אפשרות לשים על הפתית פרוסה אחת של גבינה צהובה או פסטרמה בשביל הגיוון???
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לשולה ולוותיקים - תגובה
שולה זק16/06/2011אני הייתי ממליצה לחכות עוד כמה ימים ואז בתאבון (שיהיה 3 שבועות מלא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ישראלה16/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר שחשוב לי לאמר לך
ליאתול16/06/2011שימי לב לי היה קשה עם הגבינה הצהובה כי היא יותר "כבדה" לעיכול לכן כשאפשר תנסי אך לאט לאט!!
(גרם לי כאבים בשרוול - היום פחות - כמעט 6 חודשים אחרי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ישראלה17/06/2011בס"ד
אז עם כך אני יחכה עוד קצת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האנגר 17רוזי16/06/2011
חוגגתת יום הולדת אם בא לכם לרקוד להשתולל אשמח מאוד יהיה ערב מעניין חברים יקרים 0503337236 רוזי זבטאני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב רוזי יקרה - תגובה
שולה זק16/06/2011הנה גדלה הילדה בעוד שנה. הרבה מכל מה שאת מאחלת לעצמך - שיתגשו כל שאיפותיך. אמן.
מה את חוגגת?
מ ז ל ט ו ב ו ח י ב ו ק ד ב
באהבה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני ניתוח שרוולאתי15/06/2011
במידה ואני משלימה את כל הבדיקות לפני ייעוץ מלבד חוות דעת פסיכאטר
האם אני יכולה לגשת לייעוץ לפני ניתוח? או לדחות את הייעוץ לאחר ביקור אצל פסיכאטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני ניתוח שרוול - תגובה
שולה זק15/06/2011את יכולה ללכת ליעוץ עם המנתח גם ללא חוות הדעת של הפסיכיאטר אותה תשלימי אחר כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה חולנית וניתוח שרוולאודליה15/06/2011
שלום אני בת 29 אני שוקלת 90 והגובה שלי 1.57 אני אם לילד בשנתיים האחרונות עליתי 30 קילו היום יש לי קושי בנשימה אני ישנת וניחנקת מתוך שינה אני בקושי זזה קשה לי כל מאמץ קטן זה רק מאז עליתי האם יתנו לי לעשות ניתוח שרוול???.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים - תגובה
שולה זק15/06/2011שלום אודליה
לפי הנתונים שלך ה- BMI שלך 36.5 ואינך עומדת בקריטריונים לניתוח אלא אם את סובלת ממחלה נילוות המוכרת כמו: סוכרת, לחץ דם גבוה, כולסטרול, דום נשימה בשינה.
את טוענת שיש לך בעיות נשימה. תבקשי בדיקה במעבדת שינה ואם אכן יש לך בעיה מוכחת - תוכלי לקבל אישור לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה כללית לא טובהavivit5915/06/2011
ביומיים שלושה האחרונים
מאז הניתוח ועד לפני 3 ימים הרגשתי טוב, ממש טוב.
בשלושה ימים אחרונים זה השתנה.
מקיאה או בחילה איומה לאחר כמעט כל ארוחה.
אתמול הצלחתי לאכול 3 קרקרים בגודל ביס עם מעט גבינה
ובצהריים קבב אחד קטן ואולי כף פירה.
בערב כבר הקאתי את "ארוחת הערב" שכללה 3 קרקרים עם מעט חומוס.
אני מרגישה חולשה נוראית
וברור לי שזה ממיעוט המזון שנכנס :(
מתגעגעת נורא לקערת סלט עם הרבה חסה וירקות.
לא רעבה בכלל אבל זה כנראה מתחיל להשפיע עלי לא טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק בתפריט ומה מכיל - תגובה
שולה זק15/06/2011האם את מתנהלת על פי תפריט של דיאטנית.? קבב הוא בדרך כלל מאכל כבד (שמן) יתכן ואכלת מהר וחתיכות גדולות וזה העיק עליך.
מה קרקר בגודל ביס? את צריכה לסגל לעצמך הרגלי אכילה ל 3 שעות וארוחותמ מאוזנות וקטנות ולא לשכוח שאת צריכה לשתות הרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשה לא טובה...
avivit5915/06/2011לגבי הדיאטנית, כל מה שקיבלתי ממנה היה רשימה של מה מותר ומה אסור.
הרכבתי לי תפריט מתוך המותר. (הקבב, למעשה קציצה שהוכנה בגריל, בצורת קבב).
דוקא אותו לא היתה לי בעיה לסיים.
ההקאות באו דוקא אחרי קרקר קטן עם קוטג' :(
היום כבר ויתרתי על הקרקרים וניסיתי רק קוטג' עם קצת טונה בתוכו.
לדעתי, מה שהכי חסר לי זה כוס קפה על הבוקר, להתחיל את היום (קפה שחור עם חלב דל וסוכרזית, ככה אני שותה שנים) ועוד לא מצאתי תחליף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה לא לשתות קפה?
גילה15/06/2011אני שותה קפה אחד בבוקר, עוזר לי מאוד להתאושש ולהתעורר בבוקר.
גם אני (שבוע ויום לאחר שרוול) חשה בעייפות וחולשות לאורך היום, ויכולה פתאום לפרוש לנוח ולהרדם לשעתיים-שלוש, סתם כך באמצע היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו בדיוק הבעיה
avivit5915/06/2011מאז הניתוח, לפני שבועיים וחצי
לא מסוגלת לשתות קפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז באמת למה לא קפה?
יושי15/06/2011לי הומלץ בהתחלה, על ידי הדיאטנית לשתות בבוקר קפה על חלב כארוחה- וזה היה ממש סבבה... היום (בסך הכל חודש וחצי אחרי) שותה בבוקר קפה רגיל - לא על חלב, אבל עם חלב.
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה לא שזה נאסר עלייך ?
מקס ברנר15/06/2011באמת היה לי מוזר-אני שתיתי בהנאה קפוצ'ינו עוד בביה"ח-36 שעות אחרי הניתוח !
נסי סוגים אחרים של קפה:נס קפה,הפוך,אספרסו,שחור בלי חלב,מקיאטו (אספרסו עם קצת קצף )קפה קר-משהו מאלה ייתחבב עלייך,כך יש לקוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפה
נטלי16/06/2011אני אחרי שנה לא יכולה לישתות קפה אני שותה תה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרשת הקפה
מל17/06/2011מי, שקשה לו עם קפה, שינסה את הקפה הפשוט של-,עלית".אני יכולה לשתות,בדכ, רק אותו. שמעתי על הרבה אנשים כאלה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותי הרגה הטונה
אפרת רומי17/06/2011כשאכלתי טונה עם גבינה לא הבנתי מה עושה לי רע עד שבדקתי את עצמי ונמצאה האשמה... הטונה
תנסי להוריד אותה ותראי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכולסטרול גבוה? רשימת קניות בריאותשולה זק15/06/2011
הכולסטרול גבוה? רשימת קניות בריאות לסופר
כדי לדאוג מבעוד מועד לרמות כולסטרול תקינות בדם, כדאי להקדיש לכך מחשבה גם בזמן הקניות בסופר ולבחור מוצרים בריאים יותר ודלי שומן.
את הכתבה המלאה ניתן למצוא דרך מנועי חיפוש להקליד - "הכולסטרול גבוה? רשימת קניות בריאות לסופר"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הכולסטרול יודע זאת
רותי15/06/2011שמעתי בתוכנית של ד"ר קרסו מומחה שסיפר כי התורשה היא היא המשפיע העיקרי.
ודיאטה משפיעה עד 15% ,ויש להקפיד עליה לפחות חצי שנה ... חשוב מאד לעשות ספורט...ומה שעוזר הוא מרשם רופא לכדור מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)