מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- נותחתי סוף סוףישראלה05/06/2011
בס"ד
חברים יקרים לפורום המקסים והכל כך חיוני הזה
ביום ג' 31/05/2011 בשעה 08:00 הורדמתי בבית חולים מאיר ודר' שוורץ המקסים ניתח אותי ועכשיו גם אני משורוולת איזה כייף להיות כבר אחרי....
אתמול התחלתי לאכול בהוראת דר' שוורץ עד אתמול הייתי על נוזלים שהם מים ותה ואני חייבת לציין שתיאבון אין לי אני אוכלת בכח חצי כפית של אקטיביה או ג'לי או אקטימל או גרבר פירות כל 3 שעות לפי הדיאטנית ואני מלאה כאילו ואכלתי חצי קילו סטייק טוב אבל מבחינת נוזלים אני שותה במון מים כי אני מרגישה חוסר רציני בנוזלים.....
אבל חוץ מזה כייף לי ואני ממש מבינה את ההרגשה של לפני ואחרי...
תודה לכל המעודדים שיעצו ותמכו ועזרו כייף להיות חבר בפורום הזה הוא תומך מאוד....
ישראלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
יושי05/06/2011תתחדשי על השרוול, ברוכה הבאה לחיים החדשים :)
הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוכה השבה אלינו !
מקס ברנר05/06/2011וכמו שכתבנו לך-לא להצטער על העיכוב-רק להתכוונן לעתיד.לאחר שחגגת פסח כהלכתו עם המשפחה תוכלי בחג השבועות הבעל"ט ללקק קצת מוצרי חלב ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה !!!!
אורלי05/06/2011בדיוק כמוך גם אני באותו מצב מלאות כאילו אכלתי פרה שלמה.. למרות שבסך הכל הכנסתי לפה שמינית כפית של ג'לי.
גם אני בחששות קשים של התייבשות..
אבל אומרים שמשתפר אז חזק ואמץ !!!
ספרי לנו איך את מתקדמת.. :)
המשך יום נפלא לחיים החדשים
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון שבוע אחרי
ישראלה06/06/2011בס"ד
אז לאט לאט אני מתחילה להתרגל לאקטיביה נוזלי בבקבוק במקום המעדן ואקטימל אצלי מספיק ל 4 ארוחות אבל מים קרים עושים לי טוב
אני מסוגלת לשתות 2 כוסות מים (בכוס חד פעמי) בדיוק כמו פעם
מהג'לי אני מצליחה רק חצי כפית ליום וחצי כפית קוטג' לעוסה הייטב
ועדיין לא מצאתי איפה לקנות את ערכת הוויטמינים הבריאטרית שנתנה לי הדיאטנית בבית חולים אשמח עם תייעצו לי לגבי זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה היא של חברת סופהרב מנצרת
מקס ברנר06/06/2011שהיא ככל הידוע לי בבעלות סולגר.תמצאי בבתי מרקחת או בתי טבע גדולים.יחד עם זאת לא ברור אם צריך להתעקש דווקא עליה.היו כאן טענות שהטעם דוחה.אפשר לקחת מולטי נוזלי או מולטי של ילדים (למציצה )במנה כפולה.גם עושה את העבודה כהלכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מקס
ישראלה07/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרוול או מעקף?ציפיטפוט05/06/2011
לאחרונה אני שומעת מאנשים שלניתוח מעקף יש יותר הצלחה.
מה אתם אומרים? יש איזה קריטריונים שאני צריכה לעמוד בהם כדי לעבור את המעקף ולא שרוול?
ומה ההשלכות של המעקף לעתיד?
והאם זה בכלל נתון לבחירתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרוול או מעקף? - תגובה
שולה זק05/06/2011ציפי תקראי בשאלות נפוצות.
לכי למנתח עם ההסטוריה הרפואית שלך ויחד תחליטו איזה ניתוח הכי מתאים לך ואפקטיבי עבורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרוול או מעקף? - תגובה
ד``ר דוד גויטיין05/06/2011המעקף אכן יעיל יותר, ועמיד יותר לאורך זמן. אף ניתוח לא מושלם וה"מחיר" של היתרונות הינו במורכבות רבה יותר של הניתוח ומכאן - אחוזי סיבוכים גבוהים מעט. את ההתאמה לניתוח אמור לעשות מנתח בריאטרי ואת ההחלטה הסופית לגבי סוגו - שניכם יחדיו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר'.
ציפיטפוט05/06/2011ותודה שולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני04/06/2011
הבנתי שכמה חודשים אחרי השרוול יהיה ניתן כבר לאכול הכל. אחרי כמה זמן זה באמת קורה??
והאם יש מאכלים /שתייה שיהיה עליי להימנע מהם לתמיד??? הבנתי שאפרסמון הוא אחד מהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתחילי משאלות נפוצות מספר 5
מקס ברנר04/06/2011חוץ מזה-משקאות תוססים לאחר זמן ובמשורה
כך גם אלכוהול
וחוץ מזה תגלי מה לא עובר לך טוב.אצלי למשל זה בצקים רכים:לחם טרי,פיתה,בצק שמרים,בורקאס,פיצה עבה-מכמות די סמלית אני נסתם.גם למזון ספוג בשמן (לביבה נניח )אני לא מגיב כ"כ טוב,אבל הדברים האלה אינדיבידואלים.
רק מקווה שלא יצוץ כאן האדיוט המציק :"למה אתה אוכל לביבה...פיתה..בורקאס...פיצה?זה משמין ואתה בדיאטה ! מילא אנשים מבחוץ,וכל מיני אנשים עם הפרעת אישיות כפייתית,,אבל כאן אני מצפה ליותר אמפאטיה והבנה ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקס
שני04/06/2011חחח תודה מקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקס, אני רוא אותך לסדר!!!!
דניאל05/06/2011אתה בדיאטה!!!!
(אמר דני, בעודו לועס 3 פתי-בר מרוחים בממרח שוקולד.....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה להילה ושולהיושי04/06/2011
אני כאמור כבר שלושה וחצי שבועות אחרי וכבר צריכה להתחיל לקחת את המליון אנטיביוטיקה בגלל האליקובקטוס הזה שמצאו לי..... וכבר כואב לי ממש- אז צריך לקחת...
אבל- אני אמורה אחרי אוכל בוקר וערב. אוכל זה מעדן? אוכל זה גבינה? מה זה אומר אוכל? הרי אלו כמויות מטורפות של אנטיביוטיקה.............
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לפני תרופות - תגובה
שולה זק04/06/2011גבינות ומעדנים זה בהחלט אוכל. את יכולה לאכול גם קרקר או פתית. העיקרון לא לקחת אנטיביוטיקה על קיבה ריקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
יושי04/06/2011קרקר? פתית? א-מ-ן!! אני עדיין בגבינות וחלבונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה - תגובה
שולה זק04/06/2011את יכולה כבר לאכול פתית, פת אורז, קרקר. לא להגזים בכמות ללעוס היטב.
את יכולה לאכול ביצה, קציצות. יש הרבה מה לאכול ולמלא את הקיבה לפני נטילת כדור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת שאלתי את עצמי למה
מקס ברנר04/06/2011התפריט שלך בשלב זה עדיין כ"כ מוגבל ?!בלי קשר לאליקו אפשר בשלב זה כבר לאכול הרבה יותר מגוון-התפריט של מעדני חלב וגבינה לבנב מסתיים בערך 10 ימים מהניתוח !סלט ירקות עדיין לא (אני גם לא התגעגעתי...)אבל קרקרים למיניהם,ביצה מקושקשת,קציצות,ירקות מקולפים ומבושלים,פירה...
בכל הכבוד ל"גמדים בננה"-ויש-האופקים הקולינריים מתרחבים וכך גם המוכנות למתקפת האנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מה זה אדוקה
יושי05/06/2011... הולכת בדיוק לפי מה שכתוב- שהרי ימאס לי בשלב מסויים ואני אחזור לעוגות... (לא לכעוס עליי- זה בדם!! פרוסת עוגה ולא יותר....!) אז בינתיים אני הולכת לפי הכתוב... וכן- יש ביצים (שעושות לי רעעעעעע) ויש קציצות עוף ויש טונה, לפי הדיאטנית אני יכולה עוד שבוע להוסיף פתית בלבד...
אבל אני יותר מאשמח להוסיף כבר עכשיו פתית... ופריכית - זה נשמע לי ממש הילולה...
אז יאללה- לקרקרים ולאנטיביוטיקה
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתני לי לשנות לך את החיים !
מקס ברנר05/06/2011פתית,לחמית,טוסטעים,או קרקרים אחרים,עם גבינה לבנה,אבוקדו או חומוס-טחינה מסחרי (משחתי )או סלט ביצים-זה כבר שיפור-הלא כן ?
ומה בדבר פירה תפ"א?גזר,קישואים וברוקולי ? (קלופים ומבושלים היטב )תאמיני לי-מותר לך !
גם שעתם של העוגה ושל סלט הירקות החיים תגיע, אבל עדיין לא.הראשונה תרומם את הנפש,השני יקל את העצירות.כל אחד מהם ישמח כשתגיע השעה.
אם הדיאטנית שלך מהפנאטיות-את מוזמנת ל-חוו"ד שניה בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי- לגמרי שינוי חיים- תודה
יושי05/06/2011הלכתי על הפתית עכשיו והנה- אני עדיין חיה :)
כמה ליום?
היא כתבה לי עד 2 יחידות פתית ביום (נכון לעוד שבוע...)
נראה לי באסה...- גם למשורוולת כמוני- יחידה של פתית לא ממש משביעה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשלב הזה היו לי בתפריט ארבעה קרקרים
מקס ברנר05/06/2011ביום,והתנסיתי -באישור הדיאטנית-גם בקרקרים משביעים יותר (עם סיבים )כמו הקרקר הפיני הידוע או קרקר שיפון של "אדמה".שני קרקרים כאלה ,עם ממרחים כמתואר, העבירו יפה את הרעב באותם ימים !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה
יושי05/06/2011שידרוג משמעותי לתפריט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה להילה ושולה - תגובה
הילה כהן05/06/2011הי איה , את בהחלט יכולה להוסיף פתית , הסיבה שהכמות מוגבלת ל2 ביום היא שאנחנו מעדיפים שאת רב המקום בקיבה הקטנה שלך תנצלי לחלבונים
מאותה סיבה שלא אוכלים כרגע פירות וירקות המכילים הרבה סיבים גם קרקרים מחיטה מלאה וקרקר שיפון לא מומלץ לאכול כיום , את כל אלה תוכלי להתחיל בשבוע החמישי אחרי הפגישה במרפאה ..עד אז סבלנות
בשל כמות האנטיביוטיקה הגדולה שאת מקבלת ממליצה מאד להתחיל בנטילת פרוביוטיקה - חיידקים טובים . תהיי איתי בקשר ב SMS מחר יש לי דוגמיות של פרוביוטיקה באבקה , את יכולה לקפוץ להר הצופים לקחת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה, תודה
יושי06/06/2011כשרכשתי את מלאי האנטיביוטיקה קניתי גם פרוביוטיקה פמינה וזה בקפסולות שאני מפוררת אותן- עד היום לקחתי 1 ליום...
אני שיא ממתינה לעוד שבועיים להגיע למרפאה ולהחליף תפריט והכי חשוב: לראות אם יש ירידה וכמה.......
תודה רבה וחג שמח,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותרוזה04/06/2011
שלום רופאים וחברים יקרים:-
לפני חודש שלחתי לפה כמה שאלות לגבי הניתוח,וקיבלתי תשובה שאני עומדת בקריטריונים,הפעם החלטתי סופית שאני הולכת על זה,שאלתי לכבודכם באיזה בית חולים מקבלים התורים הכי קרובים,אני מוכנה אפילו לעשות את הניתוח בפרטי*לציין אני שייכת לקופת חולים כללית,ויש מושלם פלטינום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
שולה זק04/06/2011שלום רוזה.
מברכת אותך על החלטתך לקחת את גורלך בידיים.
עליך לברר בקופה שלך באזור מגוריך לאיזה בית חולים ציבורי את מקבלת התחייבות. לגבי התורים לנו אין מושג כמה זמן המתנה יש בכל בית חולים.
אם את מעוניינת לעבור באחד המרכזים הפרטיים תמורת השתתפות עצמית, עליך לבחור את המקום והמנתח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכי הכי מתגעגעת לסלט ירקות חיavivit5904/06/2011
מתי אפשר???
אני שבוע אחרי וטעמתי היום מעט בטטה.
לא יורד לי הקוטג ויומיים שחייתי רק על 2-3 כפיות קוטג' וגביע דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכי הכי מתגעגעת לסלט ירקות חי - תגובה
שולה זק04/06/2011ומה עם גבינה לבנה סקי או לבנה?? לא חייבת קוטג'. את יכולה לבשל ירקות ולרסק אותם. לגבי סלט ירקות חי...עדיין מוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגבינות לא "יורדות"
avivit5904/06/2011דוקא הדניאלה המעט מתוקה כן,
ואני לגמרי לא טיפוס של מתוק.
לגבי הסלט, אני יודעת, אבל מותר לפנטז, לא :)
מתי מותר לאכול ירקות חיים בסלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצחקת אותי חחחח- תגובה
שולה זק04/06/2011בטח שלפנטז מותר. ומותר גם קצת דניאלה, אם זה מה שטעים לך. תשתדלי לאכול קצת מעדנים דאיט ללא חתיכות פרי.
עוד קצת יקירתי...ותתחילי לאכול הכל...מתי נשמע כמה קילוגרמים נשרו??
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבטיחה לעדכן כשאדע...
avivit5904/06/2011ביום חמישי ביקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגמרי!!!!
יושי04/06/2011כבר שלושה וחצי שבועות אחרי וזה הדבר שהכי (!) חסר לי- סלט!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הדרךאורלי04/06/2011
אז אני היום השתחררתי מבית החולים אחיר ניתוח שרוול.
אני מרגישה שאני לא מצליחה לשתות מספיק.. כל הזמן המים עולים לי :(
איך לא מתייבשים.. חוץ מזה יש לי כאב ראש נוראי מהרגע שיצאתי מבית החולים
אשמח לקבל טיפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל.... בשעה טובה
avivit5904/06/2011גם אני לא מצליחה לשתות מים
מאז ומתמיד שתיתי רק מים, אבל הם לא יורדים.
אתמול הצלחתי לשתות 2 כוסות.....
בקיצור, הכנתי לי לימונדה וזה מבחינתי משום מה הרבה יותר קל
אולי גם לך יעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחילת הדרך - תגובה
שולה זק04/06/2011בשעה טובה שאת אחרי ובבית.
בהחלט חשוב לשתות הרבה. את צריכה להתרגל לשתות לגימות קטנות ולאט.
אל תשכחי שהכל עוד נפוח ובצקתי. יש להקפיד לא לשתות חם אלא פושר ולא שתיה קרה - רצוי בטמפרטרת החדר. תנסי מים בטעמים או סיידר צלול, ג'לי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיה
אורלי05/06/2011תודה על התגובה,
אתמול היה יותר קשה.. היום כבר יותר קל.. (לקח לי לסיים חצי כוס שתיה בשעתיים חח)
ג'לי עושה טעים וזה נחמד.. גם רק ליקוקים קטנים.
אמרו לאכול היום חצי אשל/יוגורט.. איפה זה אמור הכנס :)
בעניין הכדור לצרבת, האם יתכן שהוא גורם לגירוד בעור ?
המשך יום נפלא לעולם חדש
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיץ ממותק דיאט
יעל05/06/2011נסי לשתות מים ממותקים עם מיץ דיאט. אני מעדיפה לימון או תפוזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש תור לניתוח!קובי04/06/2011
כל כך אופייני לי המהירות הזאת....
נפגשתי שלשום עם ד"ר ליברנט התרשמתי וקבעתי תור לשרוול ל 30.6 בשאיפה שלא יהיו קשיים עם חברת הביטוח.
בעקרון קבענו לאסותא אך יש גם אפשרות במידקל סנטר אשמח לקבל טיפים איפה עדיף ...
כמו כן אשמח לקבל מידע על ד"ר ליברנט מי שנותח או מי ששמע
תודה רבה
קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תור לניתוח! - תגובה
שולה זק04/06/2011שלום קובי,
ראשית תברר עם חברת הביטוח שדר' סיגל ליברנט נמצאת ברשימת הרופאים שהחברה עובדת איתם.
דר' ליברנט היא כירורגית מעולה כמו שאר הכירורגים בתחום.
לגבי איזה מוסד פרטי לבחור - זה נתון לשיקולך - איפה יותר נוח לך והכי חשוב - לברר עם חברת הביטוח שאמורה לממן את הניתוח עם איזה מוסד הם עובדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כול בהצלחה!
רעות04/06/2011אני עברתי את הניתוח אצל סיגל ליברנט ב25.11 והיא מקסימה!!!!
אומנם לא עברתי את זה בפרטי אלה בלניאדו בנתניה
ההחלמה הייתה קצת קשה כי הגוף החלש...
אבל בכללי לא היו שום סיבוכים .. הכול עבר חלק..
אז ממני אלייך אתה בידיים טובות!!! בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקובי
שני04/06/2011איך כזה מהר?????? אני מחכה כבר יותר מ3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נקבע יותר מהר בניתוח פרטי
מקס ברנר05/06/2011כלומר דרך ביטוח פרטי או משלים+פלוס השתתפות עצמית,והניתוח בבי"ח פרטי (אסותא או מדיקל סנטר לדוגמא.) במסלולים האלה חודש מהשלמת הבדיקות זה סביר.בבי"ח ממשלתי חצי שנה זה די נפוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני לקוח מרוצה של דר ליברנט
אלון ג05/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפהליאתי04/06/2011
שלום.
האם בשלב דיאטת החלבונים יש מגבלות על כמות הקפה ששותה?(אספרסו, הפוך)
ומה בשלבים הראשונים לאחר הניתוח? מותר לשתות ללא הגבלה?(4-5 כוסות ביום)
האם נחשב לנוזל שקוף?
תודה לבעלי הנסיון והידע....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה - תגובה
שולה זק04/06/2011בוקר טוב
חוץ ממים הכל "נחש אוכל".
את יכולה לשתות קפה במהלך דיאטת החלבונים, כמובן לא עם סוכר.
אחרי הניתוח - תוכלי לשתות יפה בלגימות קטנות ולאט. בעשרה הימים הראשונים מומלץ לא לשתות חם מידי ול קר מידי - מנוע התכווצויות בקיבה שהיא רגישה.
ולגבי הנחיסיון שציינת - תתפלאי ללמוד על בשרך כמה ה"ניסיון" הוא אישי וכל אחד מגיב אחרת לסוגי מזונות או משקאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלת הקפה
ליאתי04/06/2011שלום שולה.
תודה על תשובתך...אני שותה קפה ללא סוכר- רק קפה וחלב... היש הגבלה בכמויות בדיאטת החלבונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלת הקפה - תגובה
שולה זק04/06/2011אין הגבלה בכמות הקפה והחלב, אם זה לא פוגע בך מבחינה בריאותית. אישית - אני גם צרכנית קפה בטירוף - כך שמיבנה אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחלב יש סוכר-לקטוז
מקס ברנר04/06/2011כך שאם את שותה הרבה כוסות קפה עם הרבה חלב בכ"א-זה לא רעיון מוצלח.תני לעצמך חצי כוס חלב לכל הקפה היומי.הצ'ופר-אחוז השומן בחלב ממש לא משנה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקטוז בחלב
ליאתי05/06/2011תודה מקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלת הקפה - תגובה - תגובה
הילה כהן05/06/2011אכן כמו שכתב מקס ברנר יש הגבלה על כמות החלב בתפריט , חצי כוס זו כמות סבירה -למדוד!! בקלות אפשר לשים חצי כוס(100 מ"ל) במאג אחד של נסקפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשקל הקריטריון לניתוח?מיואשת04/06/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשקל הקריטריון לניתוח? - תגובה
שולה זק04/06/2011עניתי באריכות ונעלמה התשובה - אז אכתוב שוב
הקריטריון לניתוח הוא ה- BMI המחושב על פי גובה ומשקל.
BMI 35-40 עם מחלות רקע נילוות כמו סוכרת, לחץ דם גבוה, כולסטרול, דום נשימה בשינה.
BMI 40 ומעלה - כל אחד זכאי גם ללא מחלות רקע.
אירגון הבריאות העולמי קבע את הקריטריונים ומשרד הבריאות והקופות פועלים על פיהם.
הניתוחים נמצאים בסל הבריאות והם ללא עלות כספית לעומדים בקריטריונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר מחכה לניתוח...!פדא03/06/2011
נמאס לי לחכות עוד זמן .. אבל אני קוראת כל ההודעות מהפורם יום יום .. נותנים לי לסבול עוד .. וגם לומדת הרבה כל יום דבר חדש .. לרענון אני פדא בת 27 ה bmi 45 אני מחכה תאריך לניתוח מ 7/2 בבית חולים רמב''בם אצל ד''ר מחאגנה קיבלתי את האישור מכללית 15/1 ..עשיתי בדיקת טרום הרדמה והכל כבר מוכן לניתוח .. נשאר את מועד לניתוח .. נו זה טביעי לחכות הרבה זמן ..!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר מחכה לניתוח...! - תגובה
שולה זק04/06/2011תפנמי למרפאה בבית חולים ותבררי מה עם התור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתור לניתוח
תמר04/06/2011למה התור כזה ארוך?אני גם מוזמנת אליו. איזה יאוש. חשבתי שהתור יותר קרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמר תתקשרי אלי- תגובה
שולה זק04/06/2011לא יודעת מה "עובר" עלי . שוב נמחק לי המספר שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגילה כתבתי ו....... נמחק ליavivit5903/06/2011
היום יש לי יום לא טוב, (כבר 6 ימים אחרי)
אני עייפה נורא ולא מסוגלת לאכול.
בבוקר הכנתי לי כוס קפה שלא יכולתי לבלוע ממנו אפילו לגימה.
בבוקר אכלתי אולי 2-3 כפיות קוטג'
אחר כך, לצהריים, הצלחתי לאכול דניאלה.
ניסיתי עכשיו לבשל לי קצת דייסת קוואקר והצלחתי לאכול כמה כפיות.
מטריד אותי יותר ששתיתי אולי, כוס וחצי מים. אני שותה רק מים מאז ומתמיד.
לא ראיתי התייחסות לדייסות, האם מותר? רצוי?
מקווה מחר לאכול אולי מעט פירה, או מרק ירקות מסונן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד כמה ימים
יושי03/06/2011את תרגישי הרבה יותר טוב... בהתחייבות!
כל יום יותר טוב מקודמו - והנה עכשיו אני 4 שבועות אחרי ואכלתי היום מלאאא אפילו הגזמתי: שוק עוף, חצי תפו"א וביס דג....... וואו!!!!!
לא לדאוג- גם זה יגיע......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת.... ומה בדבר דייסה??
avivit5903/06/2011מי היה מאמין שאתגעגע לעוף בגריל חחחחחחח
הימים הראשונים היו "מעולים", מבחינת ההרגשה, בלי שום כאבים וכמובן בלי משכחי כאב.
מקווה להתקדם בקצב שלי.
לא בטוחה לגבי הדייסה, זה אחד הדברים ש"ירדו" לי היום
האם בכלל מותר??
זה לא מתנפח בקיבה????
ושלא תבינו לא נכון,
מאושרת עד השמיים ולא מצטערת לרגע
ולא מקטרת חלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהבדרך ל...03/06/2011
אני כ10 שנים אחרי ניתוח טבעת, רוצה לעבור לשרוול כי הטבעת כבר לא עוזרת (אני סגורה והכל עובר כרגיל), עשיתי את כל הבדיקות הדרושות ועכשיו אני מחפשת רופא מומחה בניתוח של שוררל אחרי טבעת, אשר מבצע את הכל בניתוח אחד.
אציין כי אני מבוטחת במכבי זהב, ללא ביטוח פרטי, אשמח להמלצות על מנתחים כאלה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך- תגובה
שולה זק03/06/2011ההליך לא כל כך פשוט
בכדי שהקופה תאשר לך ניתוח חוזר במקרה זה, צריכה להיות סיבה רפואית לך.
א. שעלית במשקל ואת ב- BMI מתאים לניתוח.
ב. שיש בעיה רפואית עם הטבעת החליקה, ארוזיה.
את צריכה לקבוע תור לרופא מנתח, להגיע אליו עם צילום ושט, קיבה, תריסריון. מכתב מהרופא המטפל על ההסטוריה הרפואית שלך. לאחר התיעצות עם המנתח ובדיקה שלו שאת עומדת בקריטריונים לניתוח חוזר, שיש בכלל מקום לניתוח חוזר (אולי ניתן להשמיש הטבעת) תוכלי לקבל מכתב ממנו ולהגיש בקשה לקופה לקבלת אישור.
יש לנו בפורום כמה מנותחי טבעת שעברו מיתוח חוזר ועד כמה שזכטור לי כולם עברו קודם את הוצאת הטבעת, החלמה של כמה שבועות ואחר כך ניתוח חוזר.
בכל אופן - ניתוח הוא ניתוח וניתוח קיצור קיבה הוא לא ניתוח "כבקשתך", צריך לעמוד בקריטריונים או להיות במצב רפואי מסויים המצדיק ניתוח ואו ניתוח חוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שבועות - שאלה להילהאפרת ב02/06/2011
הי , כתבתי היום אחר הצהריים שאלה לגבי שבועות ועדיין לא ענו לי . מצטערת על הניגוס אבל אשמח מאוד לתשובה מהילה ומכל אחד אחר שיכול לייעץ לי . המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשביל זה יש חברים !!
מקס ברנר02/06/2011אם את כבר בתוך דיאטת החלבונים,ואת רוצה להפסיק לערב אחד-שבועיים לפני הניתוח-ברכתנו נתונה לך !
זה לא אומר שאת צריכה לאכול בארוחת החג גם 15 בלינצ'עס עם ריבה או שוקולד,גם 3 סוגי עוגות גבינה וגם מוס,אלכוהול בשפע וקערת תפ"א-הכל בגבולות הטעם הטוב !
אבל שעה של התפרעות לא הרגה אף אחד-במיוחד שיש עוד שבועיים לכרסם חסה ופסטרמה דלת שומן כדי לתקן הנזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מנותחת ב21.6...
ליאתי03/06/2011שלום לכולם.
גם אני חדשה כאן, מתחילה בהתארגנויות לקראת הניתוח. מנותחת בפוריה אצל ד"ר גרון, מתחילה את הדיאטה אוטוטו. מה המדיניות לגבי קפה- מותר לשתות חופשי או שיש מגבלה?(אספרסו, הפוך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
סיגל04/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
לימי03/06/2011תודה על התשובה המהירה. אתמול קיבלתי תשובה שלילית מהרופאה שלי. בכל מקרה פניתי לתלונות הציבור של הכללית ולאגודה לזכויות החולה, אני אפנה גם למנכ"ל.
אני אעדכן בהתפתחות ואם אני אצטרך עזרה מעבר לכך, אני אפנה אלייך. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שולה שלוםאורטל02/06/2011
היום קיבלתי בשורות טובות התקשר אלי שמוליק בן יעקוב מזכויות הציבור והודיע לי שהוא קיבל מייל מהכללית והיה כתוב שאישרו לי את ההתחייבות אני צריכה להתקשר לקופת חולים אני מאוד מקווה שזה נכון בכל מיקרה אני ממש ממש מודה לךך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הללוליה- תגובה
שולה זק03/06/2011סוף טוב הכל טוב.
גם תמר קיבלה אישור.
היא פקססה לי את הטופס והוא כשר למהדרין חחחחחחח.
אז תתחילו "לעבוד" בדיקות....וניתוח.
מקווה לראותכן במפגש הקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה יופי
סיגל03/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורטל03/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ההתחייבויות
אורטל03/06/2011צריכים להזמין אותי לבדיקה הזאת שליפני הניתוח או שאני צריכה להזמין תור לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשולה היקרה
תמר03/06/2011שולה תודה לך על העזרה , בלי ההכוונה שלך , עוד הייתי צריכה להמתין.
תודה שדחפת אותי למקומות הנכונים , ועזרת מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
לימי03/06/2011הי שולה
אני קוראת סמויה של הפורום הזה כבר כמה שבועות, ואני גם מעוניינת לעבור ניתוח שרוול.אני בת 35 עם בי.אם.אי 40.9, אני גרה בקריות וגם אני מסורבת של קופת חולים לביצוע הניתוח. אני מעוניינת לעבור ניתוח ברמבם אצל דר' מחג'נה מאחר וקיבלתי המלצות טובות עליו. פניתי לפניות הציבור, אני ממתינה מהם לתשובה. כמו כן ראיתי שהפנת את הבנות לבחור בשם שמוליק, את יכולה להגיד לי מיהו ולהפנות גם אותי אליו, אני חייבת את הנתוח הזה ואני כבר חודש וחצי מתעסקת עם הבירוקטיה של קופת חולים. נא עזרתך. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימי - תגובה
שולה זק03/06/2011אני הפנתי את הבנות למנכ"ל קופת חולים כללית, לתלונות ציבור של כללית ולאגודה לזכויות החולה.
כנקראה הלחץ מהשטח עזר - וכללית מחוז חיפה וגליל מערבי חתמו על הסכמים עם רמבם ומתן האישור וההפניות חודש.
גשי שוב לקופה שלך שיגישו בשנית את המסמכים שלך לאישור ואני מקווה שהכל יסתדר. היה ולא (חלילה) תיצרי עימי קשר טלפוני ונראה איך מתקדמים
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודרך אגב
אורטל03/06/2011את הבדיקות עשיתי מזמן חיכיתי רק להתחייבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)