מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- האם זה סימן לדליפה אחרי ניתוחטלי לוין28/05/2011
שלום אני מנותחת חדשה לפני שישה ימים עשיתי ניתוח קיצור קיבה- שרוול.
אני מרגישה טוב ושמחה שעברתי את הניתוח.
התעוררתי באמצע הליילה עם כאב פתאומי במותן במקום שקיבלתי זריקה נגד קרישי דם. הכאב נמשך רק שניות ספורות . אבל פתאום היה לי טעם מר בפה ושוב רק למספר שניות .כאב ראש וטיפ טיפה סחרחורת. האמת אני רוב הזמן רק עם מים או פעמיים ביום משקה חלבוני עם חלב דל שומן שמגעיל אותי אבל אני לא רוצה להתעלף. ושתי כפיות יוגורט טבעי ללא שומן. האם לדעתכם זה סימן לדליפה בשרוול? אשמח לישמוע ממכם. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נשמע כמו דךף ועוד משהו
מקס ברנר28/05/2011את מדווחת על כאב במותן (שם מקבלים זריקת קלקסן )וטעם רע בפה-למה לחשוב על דליפה בשרוול?!
ובעניין אחר-רוב המשרוולים מדווחים על טעם מתכתי בפה וקושי לשתות מים.כל הדיאטניות הבריאטריות שאני מכיר ממליצות לשתות מים בטעמים או מיצים מדוללים כדי לשפר את חוויית השתיה ולאפשר לשתות יותר-תרשי לעצמך !
וחוץ מזה-מבחינת האוכל-את לא בעונש !מותר לך בזמן הזה לאכול במהלך היום חצי קופסה גבינהלבנה 5% ,ועוד שני מעדנים (דניאלה וגמדים היו הלהיטים אצלי )כל פעם 2-3 כפיות.
בקיצור-תשתי אחרת,תאכלי אחרת ותהיי בריאה.המצפון לא צריך לייסר אותך.גם אם תתאמצי לא תכניסי כנראה יותר מ-500 קלוריות ביום מהדברים שציינתי.כמובן התפריט ייתרחב עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. אני כבר מרגישה טוב יותר
טלי לוין28/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי, אין מה לדאוג..
גילה28/05/2011טעם רע בפה- יכול להיות במקרה שלך משתי סיבות:
1. התייבשת, לא שתית מספיק, הגוף מפרק "גופי קטון"-דבר הגורם לטעם לא טוב בפה.
2. אולי הקימה המהירה (עקב הכאב) גרמה לעליית מיצי קיבה (רפלוקס) שגרם לטעם הרע.
גם הסחרחורת וכאב הראש יכולים להיות קשורים גם להתייבשות וגם לקפיצה מהירה מהמיטה בבת אחת.
לגבי הכאב- נראה לי אם חד פעמי- זניח.
אם יופיע כאב קבוע ומתמשך (בכל מקום שהוא)- יש לבדוק זאת עם הרופא.
התאוששות מהירה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי לוין28/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שאילתית לשולהרותי28/05/2011
בגוגל עליתי על רשימה שמית של כל הדיאטניות הבריאטריות הרשימה מסודרת לפי בתי החולים וקופות החולים עפ:י האזור.
מי קובע ? מי וכיצד מעניקים את התואר דיאטנית בריאטרית?
זה עקרוני חדעת את התשובה כי.......מסתבר שב"מאיר" אין דיאטנית ברשימה וגם בכללית הם מפנים לדיאטניות שאינן ברשימה כלל.
אני בטוחה שיש גוף מוסמך לענות.
אודה לך על הבירור והמענה.
שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שאילתית לשולה - תגובה
שולה זק28/05/2011היי רותי
תתקשרי אלי ואתן לך אתר למצוא בו דיאטניות בריאטריות.
הילה שלנו מנחה קורסים כאלה.
זה שבמאיר לא צויין שם לא אומר שאין. שם יש יחידה מאוד מתקדמת עוד מתקופתי.לצערי איני יכולה לתת כאן (עדיין לינקים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה- אנא עזרתך
רותי28/05/2011באתר www.wecan.co.il nmt יש רשימה לא מעודכנת של "דיאטניות המתמחות בניתוחים בריאטריים ". השבוע חיפשתי שוב בגוגל ומצאתי ...מצאתי פתאום רשימה חדשה מעודנת תחת הכותרת-"רשימת דיאטניות בריאטריות":למשל, שמך מופיע כמי שעובדת בבית חולים הדסה הר הצופים וחיה שוויגר עובדת בבלינסון.
לתדהמתי לא מצאתי את "מאיר" ברשימה ובכללית הציעו דיאטניות שאינן ברשימה.
מי קובע את הרשימה? יש רבות, אך הן לא באזור תל אביב והשרון.
מהם הקריטריונים?
מי הגורם המוסמך אליו ניתן לפנות כדי לקבל אינפורמציה מהימנה?
אשמח אם תעני לי בהקדם
בברכה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 10 קילורוזי28/05/2011
הייתי מוכנה ליכנסש וב לניתוח בשביל להוריד 10 קילו ככה בציק צאק איזה כיףף לכם אני מקנאהההההההההה אני רוצה עוד 10 שבת שלום אוהבתתתתתתתתתתתתתתתתת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כייף לקרוא!
אפרת רומי28/05/2011ולא לא צריך עוד ניתוח, בואי נשמור על הקיים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פרטי באסותא ומשלםגילה27/05/2011
הולכת לניתוח פרטי באסותא עם השתתפות כללית מושלם.
איך פרוצדורת קבלת האישור להשתתפות מהמושלם?
האם האישור חייב להינתן לפני הניתוח. הרי אם אני בקריטריונים ועושה ניתוח פרטי חייבים לאשר לי, לא?
כמה זמן לוקחת הפרוצדורה, אם במקרה חייבים את אישור ההשתתפות לפני...? (פשוט אני שבוע לפני הניתוח.)
מזל שיש את הפורום הזה . מרגישה שלולא הפורום, אין אף גורם שמכוון אותי מה לעשות בכל שלב. הכל חוקרת ולומדת בעצמי מהפורומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פרטי בהשתתפות מושלם
יעל הצפונית28/05/2011שלום גילה, גם אני עשיתי באסותא בהשתתפות המושלם וצריך לדבר אתם לפני גם אם את עושה פרטי. תתקשרי ל*2700 למחלקת ניתוחים והם ינחו אותך מה לעשות.
את צריכה לפקסס להם אישור מרופא המשפחה שאת עומדת בקריטריונים. תשאלי אותם מה ההשתתפות שלהם כי זה משתנה לפי המנתח אם הוא בהסדר שלהם או לא.
אח"כ יפקססו לך טופס שאותו את ממלאה אחרי הניתוח עם כל מה שהם מבקשים שתפקססי להם חזרה. בקיצור צריך להסדיר הכל לפני הניתוח גם אם את עושה פרטי כדי שתקבלי מהם את הכסף לאחר הניתוח.וכדאי לך כבר ביום ראשון להסדיר זאת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל לפני - תגובה
שולה זק28/05/2011בוקר טוב גילה,
כמו שיעל אמרה את האישור - טופס 17 - קבלי לפני שאת הולכת לניתוח ומתחייבת.
מחדדת את הנושא - שחלילה לא תעמדי בפני מצב שאת לא מקבלת התחייבות.
בעיקרון מרגע שאת מגישה את המסמכים את אמורה תוך יומיים שלושה (גג) לקבל את האישור.
אגה, בררת עם אסותא את גובה הההשתתפות העצמית שלך? לפי דבריך יש לך מושלם ולמיטב ידיעתי ההשתתפות העצמית דיי גבוהה.
את המידע נזה היית אמורה לקבל בקופה שלך - מאחר וקבלת האישור היא רוטינית כמו לכל ניתוח או בדיקה בבית חולים.
שיהיה לך בהצלחה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גילה ,
הכללית29/05/2011שלום גילה ,
קראתי את שאלתך בפורום קיצורי קיבה .
תוכלי למצוא תשובות לשאלותייך מול מוקד כללית מושלם בטלפון 2700*
רק בריאות ,
יערה נציגת הכללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטיחכהן חופית27/05/2011
אני שנה אחרי ניתוח רציתי לדעת אם אפשר לאכול אבטיח אני יודעת שאסור היה לאכולאבטיח אחרי ניתוח תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטיח - תגובה
שולה זק27/05/2011מותר בתאבון. לעוס היטב כי יש סיבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסק - איך???אפרת רומי27/05/2011
ערב טוב ושבת שלום לכולם,
תודה רבה על הברכות הלבביות שלכם. יש לי שאלה.
נאמר לי שאני צריכה לצרוך לוסק אבל היום בבית המרקחת נמסר לי ע"י הרוקחת כי לוסק מגיע רק בכדורים ולא למציצה.
במצב של כלכלה ניגרת איך לוקחים את הלוסק? יש פתרון אחר?
תודה מראש לכל מי שעונה
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפרת
שרה מ.27/05/2011אני למשל מיד למחורת הניתוח בלעתי את הלוסק בבי"ח עם עוד כדורים של ל"ד וכד', כך שכמה שאני זוכרת לא היה לי שום בעיה לבלוע ואני מקווה שגם לך לא יהיה בכל אופן שיהיה לך בהצלחה ובברכת שבת שלום ומבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שרה
אפרת רומי27/05/2011אולם לי נמסר כי חל איסור לבליעת כדורים ולכן אני לא מבינה איך ניתן לצרוך לוסק
ועד כמה זה באמת אקוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אפרת
יושי27/05/2011אני פותחת את הכפסולה ואת האבקה ישר לפה ולגימה של מים- זה הולך מציון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כמה הלוסק הכרחי?
אפרת רומי27/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסק
יעל הצפונית28/05/2011לגבי הלוסק יש ללכת לפי הנחיית המנתח. לי לא אמרו כלל לקחת לוסק ואני לא סובלת בכלל מצרבות. תעשי מה שהמנתח מבקש. יש רופאים שמבקשים לקחת למניעה.
יש מנותחים שיש להם בקע או ריפלוקס והם כן יסבלו מצרבות אם לא יקחו מניעה.
המנתח יודע מה להמליץ. תפעלי לפי הוראותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוסק או כל כדור דומה לו נועד גם למ
ליאתול28/05/2011למנוע אולקוס דבר שממש לא כדאי לחוות .
תבלעו גם אם לא נראה לכם כי זה רק לתקופה קצרה וזה עוזר לקיבה בשיקום ומניעת בעיות עתידיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסק - איך??? - תגובה
הילה כהן28/05/2011הי אפרת
לוסק הוא כדור קטן ואפשר לקחתאותו גם בשלב הנוזלי
הבעיה בשלב זה היא עם כדורים גדולים כמו ויטמינים ומשככי כאבים
למעט מאד מנותחים יש קושי לבלוע לוסק של 20 מ"ג ואז חוצים או מרסקים ,אך מלכתחילה עדיף שלא כי היעילות נפגעת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנותחת ביום ראשון הקרוב והלחץ גברavivit5927/05/2011
סוף סוף הגיע
והלחץ מתגבר.
מין בלאגן כזה בראש, שלא זוכרת אפילו מה לקחת איתי.
מה עם מחשב נייד?
אני מנותחת באסותא, האם יש אפשרות לנעול אותו בחדר?
אחרת, אולי כדאי להשאיר בבית ולהתנתק מהעולם :(
אם אני נוסעת לבד, לא יהיה מי שישמור עליו בזמן הניתוח.
אולם, אם לא אקח אותו באותו בוקר,
לא יהיה לי אותו כל ימי האשפוז :(
יש למישהו מושג????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך במחשב לאסותא
שלמה מסאסא27/05/2011באסותה קיימת מערכת בתוך הטלויזיה שמעבירה אותך למחשב ואינטרנט.עברתי ניתוח שם.אין צורך לקחת מחשב לדברים רגילים.
בהצלחה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם גם באסותא חיפה ?
גילה27/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדברי ערך בבתי חולים לעולם לא רצוי
אפרת רומי27/05/2011ראשית שיהיה בהצלחה!!!
אני עברתי את הניתוח באסותא ביום שני האחרון ואני יכולה להבטיח לך שני דברים,
1. כמו שציינו לפניי יש לצד כל מיטה באסותא מסך המאפשר צפיה בטלויזיה ואף גלישה באינטרנט כך שלקחת מחשב נישא מיותר. מה גם שההמלצה של בית החולים עצמו לא להביא איתך שום דבר בעל ערך כי אין איפה לאחסן באופן מוגן ושמור.
2. במקום מחשב אם ביום השני (ביום הראשון תהיי מנומנמת) תתמסרי כל כולך להליכות ותרגילי נשימה תקלי משמעותית על היציאה שלך הבייתה ועל הכאב שתצטרכי להתמודד איתו.
שוב... בהצלחה!
יצאת לדרך חדשה ונתת לעצמך מתנה אמצי אותה בכל מאודך
שבת שלום
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
avivit5927/05/2011חשבתי פשוט על דרך להעביר את הזמן
אבל כנראה שאוותר
מחכה כבר בקוצר רוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה לאביבית וגילה - תגובה
שולה זק28/05/2011תאמינו לי בנות, הזמן יחלוף מהר וכבר תהיו שוב בבית...אין צורך לסחוב מחשב. לא יהיה זמן . אנמחנו נחכה בסבלנות שתחזורנה הביתה ולקבל דיווחים.
בהצלחה לשתיכן
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה והמון
מירית28/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משרוולת חדשהאפרת רומי26/05/2011
היי לכולם,
את הניתוח שלי עברתי באסותא רמת החייל אצל ד"ר פייגין ביום שני 23.05.11
אתמול בלילה הגעתי הביתה מבית החולים. הספקתי לקרוא הרבה מהפורום ומהשאלות הנפוצות. ולעת עתה רק רציתי לומר תודה שאתם כאן ומקווה להמשיך לקרוא ולקבל הרבה תמיכה מניסיונכם.
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מהירה
רותי26/05/2011ברוך בואך לפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה!!!!
יושי26/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת בהצלחה...
דניאל26/05/2011ותקשיבי לגוף שלך,
את יודעת איך להשיג אותי מתי שתצטרכי...
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרתו'ש
עפרה26/05/2011ברוכה הבאה... שיהיה לך בהצלחה... :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרתי
אפרת עוזיאל26/05/2011בהצלחה .................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת רומי
רוזי28/05/2011ברוכה הבאה למשפחת השארול אנחנו תמיד כאן איזה כיףף לך תתחילי לראות שינוי מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםםם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיצור קיבהתהילה26/05/2011
שלום!
אני בת 25 שוקלת 105 והגובה שלי הוא 1.69 אני סובלת מהגב והרגליים.
אני עומדת בקריטריונים לניתוח קיצור קיבה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיצור קיבה - תגובה
שולה זק26/05/2011ה- BMI שלך 36.7 - אם אינך סובלת מלחץ דם גבוה, כולסטרול, סוכרת, דום נשימה בשינה - אינך עומדת בקריטריונים לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וועדה וביטוחים.גילה25/05/2011
אני מתנתחת בקרוב באסותא.(שרוול).חברת כללית מושלם.
אני קוראת כאן על אנשים שמוזמנים לוועדה באסותא. לא נקבעה לי שום וועדה אלא ישר תאריך וקיבלתי רשימת בדיקות. האם זה בסדר? אפשר לדלג על הועדה?
שאלה נוספת- נמסר לי ממושלם על גובה ההשתתפות העצמית שעליי לשלם.
כשביררתי לגבי ביטוח הבריאות הנוסף שלי- נמסר לי שמגיע לי 50% החזר מ"שכר מנתח". האם ניתן לקבל החזרים משני ביטוחים? האם ההחזר של הביטוח בריאות הוא מהסכום ששילמתי (השתתפות עצמית של המושלם) או מהסכום התחילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוועדה הטרום בריאטרית ב"אסותא"
מקס ברנר25/05/2011היא ככל הידוע לי למבוטחי "מכבי"
ולגבי הביטוח השני האם כוונתך לביטוח בחברת ביטוח פרטית (הראל,כלל,פניקס )והאם זה ביטוח מסוג "שיפוי" או "פיצוי" ?סוכן הביטוח אמור להדריך אותך מה האופציות הפתוחות בפנייך לפי סוג הביטוח-זה לא כ"כ פשוט עולם פוליסות הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדיאטניתדפנה25/05/2011
הי. אני עומדת להיות מנותחת ב14 ליוני. התחלתי שלשום את דיאטת החלבונים{סיוט}.
האם מותר לי להשתמש בבישול ברוטב טריקי וצ"ילי? {למשל בעוף בתנור}.
ערב שבועות יוצא שבוע לפני הניתוח. האם אני יכולה להרשות לעצמי להפר את הדיאטה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדיאטנית - תגובה
הילה כהן26/05/2011הי דפנה , דיאטת החלבונים או דיאטה דלת פחמימות חשובה לצמצום כבד שומני המגדיל את הסיכון הניתוחי . בדיאטה זו מורידים סוכרים פשוטים ,אלכוהול ,מיצים וכמות גדולה של פחמימות ובללם רוטב טריאקי וצ'ילי מתוק המכילים סוכר.
אפשר לאכול עוף במרינדה של שמן זית רוזמרין /בזיליקום ,חרדל, שום ומעט מיץ לימון
לגבי שבועות : שמרי לך את הפחמימות לערב ובחרי דבר אחד שאת ממש רוצה לטעום (בכמות קטנה ) . אין בעיה עם סלט יווני , קישואים אפויים ברוטב יוגורט ונענע , פשטידת ירקות עם ביצים וגבינות (עם כ-4 כפות קמח ובלי תחתית בצק)
פיטריות ממולאות גבינות 5% ועשבי תיבול
אם האוכל הזה יהיה בתפריט של כל המשפחה ,תרגישי פחות "מקופחת" ותחשבי כמה זה יקל על המנתחים שלך לנתח אותך
חג שמח ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדיאטנית
דפנה26/05/2011הי. תודה על התשובה. משקאות דיאטטים כמו דיאט קולה מותר בדיאטה דלת הפחממות של לפני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדיאטנית - תגובה
שולה זק27/05/2011שלום דפנה,
עד שהילה תענה אתן לך תשובת ביניים.
כדאי להתחיל "להיגמל" ממשקאות מוגזים. כי אחרי הניתוח מומלץ ולא רצוי לשתות משקאות מוגזם (אני נמנעת משימוש במילה אסור, לא אוהבת אותה). כדאי ורצוי שתשתי הרבה ושתיה מוגזת רק מנפחת ולא תורמת כלום.
את יכולה לשתות דאיט בדיאטת חלבונים, אם אינך יכולה בלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מתמודדים עם הדיאטה??????
דפנה27/05/2011תודה. אני ממש מיתיסרת בדיאטה הזו. אני מקווה שאחרי הניתוח אין סבל כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מתמודדים עם הדיאטה?????? - תגובה
שולה זק27/05/2011למה את מתייסרת? הרי לא מגבילים אותך בכמויות. את יכולה לאכול גבינות כמה שאת רוצה. בשר. ירקות.
מה תעשי אחרי הניתוח?שבמהלך 6 שבועות את חוזרת לאט לאט לכלכלה רגילה עם הרבה הגבלות?
תתחילי לחשוב על התוצאות החיוביות - הירידה במשקל?הבריאות המשתפרת. חבי בפן החיובי ולא על קשיים. אני בטוחה שכל התהליך יהיה קל יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מתמודדים עם הדיאטה
אפרת רומי27/05/2011ראשית אני מאחלת לך בהצלחה בניתוח ובדרך שלאחריו!
אולי לא כדאי בכלל להתייחס לזה כדיאטה אלא כאל "תרופה" שאת צריכה לקחת או "תרגיל" שאת צריכה לעשות וזאת בשביל לנסות ולהבטיח, אחד, את הסיכוי שלך לעבור ניתוח מוצלח, קל יותר ובטוח. ושניים, שהניתוח שלך יעבור במינימום סיבוכים ויצריך מינימום עלויות השתתפות עצמית בגינו.
ותנסי להעשיר את הארוחה במה שטעים לך כדי להקל על מה שנראה שקשה לך מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ההגבלה בכמויות...
גילה27/05/2011אותי כן הגבילו בכמויות. קיבלתי תפריט יומי מדוייק (כמה כפות גבינה וכמה גרמים בשר).
האם אכן אפשר לאכול חלבונים (גבינות, בשר וכד' ) ללא הגבלת כמות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה לפני ניתוח
דפנה27/05/2011גם אותי הגבילו אבל הבעיה זה הגמילה מהפחממות. נורא משפיע על המצב רוח. אני מקווה שאחרי הניתוח {כמובן לא בשבועות הראשונים}. אוכל לאכול פחמימות בכמות מדודה. האם זה נכון? אשמח לשמוע תגובות מאוהבי פחממות כמוני שעברו את הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפנה
גילה27/05/2011דווקא אני חשה פחות תשוקה לפחמימות מאז שהורדתי אותם מהתפריט.
אבל מה שאני עושה אם באמת מתחשק לי משהו טעים (חלבון כמובן)- מערבבת מס' כפות גבינה עם תענוג וניל (0% שומן וללא סוכר), או שוכל ארטיק גלידת וניל דיאט (37 קק"ל חלבון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דפנה
יושי28/05/2011גם אני חולת פחמימות ואני רוצה להגיד לך שהיום- שבועיים וחצי אחרי ניתוח- ועדיין לא נגעתי בפחמימה (אני מאוד אדוקה והולכת לפי הרשימה אחד לאחד...) ויש לי עוד זמן עד שיהיה אפשר פחמימות למניהן- וזה ממש לא מפריע לי!! אני לא מרגישה בחוסר- כשאני ממש רעבה אז אני יכולה לפנטז על לחם טרי או עוגת שמרים טובה, ואז אוכלת כמה ביסים ממעדן חלב ומתפוצצת לחלוטין! קחי את זה בקלות... ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה דלת פחממות
יעל הצפונית28/05/2011העיקרון הבסיסי בדיאטה זו הוא להמנע מפחממות כמו עוגות, עוגיות,בצקים למניהם,ממתקים, וכמובן פסטות,תפו"א, וכ"ו.
לבסס את התפריט על חלבונים,אותי לא כ"כ הגבילו בהם.
כמו כן איפשרו לי פרוסה בבוקר ופרוסה בערב. נאמר לי שאם מאד קשה לי אפשר עוד פרוסה אחת.
תרבי באכילת ירקות וסלטים מכל סוג שמותר.כמו כן אפשר לבשל ירקות וגם מרק ירקות ולאכול כשרעבים.
תתנחמי שזה זמני וזה בכדי להקטין את הכבד, ולהקל על הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים עם הצפונית !!!
מקס ברנר28/05/2011זה לא יפצה אותך על הקושי המנטאלי והשינוי במצב הרוח בעקבות המחסור בפחמימות,אבל הכמויות לא מוגבלות !כל עוד את לא צורכת מוצרים מאד שמנים,את יכולה לאכול עוד בשר,עוד מוצר חלב,עוד קצת קטניות,קצת פרי.ושתי פרוסות לחם ביום.העיקר הוא לכווץ את הכבד,ולא כמה תורידי במשקל בשבועיים האלה.רק תתרחקי מפחמימות פשוטות.
כמובן-ירקות לא עמילניים ללא הגבלה !אבל אם זה היה הכיף שלנו בחיים לא היינו מתוודעים לפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיכאון!!!
דפנה28/05/2011הי. תודה לכולם על התגובות. מה שמטריד אותי זה לא הדיאטה עכשיו אלא שאותה תחושה של חסר תהיה כל החיים אחרי הניתוח.
אתמול הבת שלי אכלה עוגית שמרים והתחלתי לבכות כי חשבתי שאני כבר לא אוכל לאכול כזה דבר כל החיים{ואני רק בת 36}. טיפשי, אני יודעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא לכל החיים !
מקס ברנר28/05/2011קודם כל-אני מבין היטב מה עובר עלייך.בתור לוקה בסינקרום X/תסמונת מטבולית, ומכור למתוקים, גם לי השבועיים האלה של "דיאטת נווה תרצה"היו קשים.עשי חיפוש בפורום ותראי.יחד עם זאת אחרי הניתוח תחזרי בהדרגה לאכול הכל !אבל בכמויות קטנות.
כבר מספר ימים אחרי הניתוח תאכלי מעדני חלב מתוקים,ואותי זה מאד הרגיע.עם הזמן תחזרי לאכול את כל המזונות באופן מבוקר.היום למשל אכלתי פרלין של שוקולד וחתיכה קטנה של עוגת גבינה.פעם לא הייתי עוצר עד שהתבנית או החפיסה היו ריקות.היום זה אחרת !
אולי היה בריא יותר אם הייתי נגמל לכל החיים ממתוקים,אבל זה לא מעשי לדעתי אחרי 50 שנות מתוקים,ואני לא מנסה לנצח בכל החזיתות.
שאלת את עצמך למה הכינוי שלי כאן זה "מקס ברנר"?נדמה לי שקיבלת תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקס ברנר
דפנה28/05/2011גרמת לי לחייך. אני אגב עושה את הדיאטה 3 שבועות. זו היתה ההנחיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפנה היקרה
רוזי28/05/2011אני שנה י3 חודשים מהניתוח
מאושרת ירדתי 28
קילו אוכלת הכול בקטן מי אמרלך
שבחיים
לא תואכלי
שטיות
אוכליםםםםםםםםם הכול בכמיות קטנות ושבעים זה מהשחשובבבבבב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ניתוח שרוול - שאלותרון25/05/2011
שלום לכולם.
אני לאחר כל הבדיקות הדרושות מרופא המשפחה ולפני קביעת התור אצל הכירורג.
את הניתוח אני אעבור כנראה באיכילוב.
רציתי לשאול אם מישהו יכול להמליץ לי על רופא באיכילוב לניתוח שרוול.
טיינקס!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני ניתוח שרוול - שאלות - תגובה
שולה זק25/05/2011כל הרופאים מעולים.
הפטנט איפה התור הכי קצר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככל הידוע לי יש שם רק שניים
מקס ברנר25/05/2011סובחי אבו עביד ויוסי קוריאנסקי.שניהם וותיקים ורציניים,ולשניהם גם פרקטיקה פרטית משגשגת מחוץ לאיכילוב.אני מניח שזה עניין של טעם,התרשמות ואמון(הבחירה ביניהם ),אבל אופתע אם יש להם תורים קרובים.עדכן אותנו בממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן המתנה לתורים
רון26/05/2011כמה זמן אמורה לקחת ההמתנה?
העניין הוא שבגלל שאני סטודנט זה ממש חשוב שאני אעשה את הניתוח באיזור סוף אוגוסט - תחילת ספטמבר (אז מסתיימים הלימודים ואני לוקח כחודש הסתגלות עד לתחילת השנה הבאה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן המתנה לתורים - תגובה
שולה זק26/05/2011אף אחד לא יכול לתת לך תשובה כמה זמן המתנה במיוחד היום עם כל השבהיתות. תקבע תור. תעשה את כל הבדיקות ותבקש שיתחשבו בך יתאימו לך את מועד הניתוח למערכת הלימודים שלך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ועדה - מעוניינת בניתוח שרוולטל25/05/2011
שלום לכולם, ראשית שוקלת 104 גובה 1.62 עם בעיות של דום נשימה, אחרי סכרת הריון וסכרת במשפחה. נקבעה לי וועדה באסותא ל- 20/7/11 בינתיים עושה את כל הבדיקות הנדרשות. במקביל פניתי לאיכילוב מפני שאני מעוניינת לעשות שם עם ד"ר סובחי. נאמר לי שלפני הפגישה עמו אני צריכה להיפגש עם רופא גסטרו - משהו יודע על זה?
שנית יש לי הרבה פחדים. יש לי 3 ילדים שהקטן מהם הוא בן שנה ואני פוחדת שייקח לי הרבה זמן לחזור ולטפל בו. לפי מה שאני קוראת ההחלמה מאוד קשה. עדכנו אותי כמה ימים בד"כ האישפוז, וכמה זמן אמור לקחת לי על מנת לחזור לעצמי ולפחות להרים את התינוק שלי. אבל מצד שני אני כבר לא יכולה גם להמשיך באותו המצב. כל הזמן דיאטות והוצאות לכל מיני גורמים, יורדת 10-15 קילו ועולה הכל חזרה. המשחק הזה כבר נמאס. אני חייבת לעשות משהו בשבילי ומקווה לתמיד.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע לחזרה לפעילות וילדים
מקס ברנר25/05/2011שולה השיבה לשאלות דומות בימים האחרונים,ויש גם ב"שאלות נפוצות".
לגבי הגסטרו-אולי הכוונה לבדיקות שצריך לעשות?צילום וק"ת או גסטרוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי טל
ג'ני26/05/2011אני השתרוולתי לפני חודש בדיוק! ב26/4
ויש לי תאומים בני שנה!
אני מציעה לך לארגן עזרה לימים הראשונים בעיקרון שבועיים אי אפשר להרים את התינוק
אבל כן להחזיק אותו כשאת יושבת...(אישית אחרי 10 ימים ממש בזהירות התחלתי להרים אותם רק כשממש לא היה ברירה ובדיוק לא היה אז מי שיעזור לי)
גם ההתאוששות לוקחת בערך שבועיים,אישית היה לי רק תפר אחד שהציק אבל השאר ב"ה לא הפריעו לי... אבל הכל מאד אישי... (אני רק אגיד לך שילדתי בקיסרי ואז זה כאב הרבה אבל הרבה יותר מקיצור קיבה...) מה שקצת קשה זה להתרגל לתזונה החדשה,חשוב להקפיד לשתות שלוקים קטנים כדי לא להתייבש. ואל דאגה זה עובר מההההרררררררררררררררר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שרוולרונית א25/05/2011
צהריים מקסימים לכולם היום הייתי בביקורת 3וחצי חודשים אחרי שרוול אצל ההרופא מחאזנה המקסים ירידה של30 קג אני פשוט לא מאמינה איך פחדתי לעשות את הניתוח זה בריאות להיות שמן זו מחלה קשה חברים שיהיה לנו קיץ מהנה ולהשתכשך הרבה במים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד - תגובה
שולה זק28/05/2011ירידה יפה. שומעים את החיוך בדבריך.
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקו בקטריושי25/05/2011
איזה באסה.... בבדיקה שיגרתית הפתולוגית של הקיבה שהוציאו מצאו לי הליקו- בקטר- איזה חיידק שנמצא בקיבה... הבעיה היא שעכשיו צריל לקחת שני סוגים של אנטביוטיקה במינון ממש גבוהה במשך שבועיים... ואני עדיין אפילו לא אוכלת כלום... אני עדיין בגבינות...
יש למשהו נסיון עם זה?
נראה לי שאני הולכת להיות ממש חצי בנאדם עם כל התרופות האלו.................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקו בקטר פילורי
מקס ברנר25/05/2011כן זה שם המשפחה שלו,ואכן נהוג לטפל בו במחזור קצר אך אגרסיבי של אנטיביוטיקה.תקחי במקביל גם אבקה של אסידופילוס (לילדים )בחושה לתוך מוצרי החלב שלך.
ידידנו אליקו עלול לגרום לכיבים וכדאי לטפל בו,אבל אני מסכים שהעיתוי לא אופטימלי...אל תקחי על עצמך משימות קשות לשבוע הקרוב:בעל,אחיות,אמא,חברות ושכנות מוזמנות להצדיק את קיומן !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקס היקר
יושי26/05/2011התגובות שלך תמיד מעלות חיוך- יש לך את זה ביג טיים!
נראה לי שאני אחכה קצת עם האנטיביוטיקה לפחות עד שאתחיל לאכול נורמאלי... שאני לא ארגיש מיסכנה מכל הכיוונים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)