מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לבירוראבי13/02/2013
שלום אני בן 40 עוד מעט
לפני שנתיים היה לי ארוע של פרפור פרוזדורים אשר חלף במיון עם הזרקת איקאקור
(שתיתי המון רד בול בשבוע שזה קרה )עד היום הכל שקט .מידי פעם יש לי פעימות מוקדמות אני חי איתם עשיתי ברור אקו במאמץ יצא תקין לחלוטין .באקו שעשיתי לפני שנתיים לאחר הפרפור יצא תקין אבל שמתי לב שהמדידות הם בגבול העליון של הנורמה
אני שואל כי אני מיתאמן בחדר כושר אומנם בצורה רגועה (35 דקות הליכה וקצת משקולות)וקראתי שפעילות גופנית עלולה לגרום להיתרחבות של הלב .האם לצד התועלת שבאימון יכולה להיות גם נזק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לבירור - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/02/2013אם זה היה נכון לדעתך היו ממליצים על פעילות גופנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בלסת וביד שמאלדוד12/02/2013
שלום.בת 32 ברקע תלסמיה מינור אנמיה ושחפת ריאתית שטופלה בעבר.מאתמול בערב חשה בכבדות בזרוע שמאל וכאב באיזור הלסת/ צוואר קדמי.לפני מספר חודשים עברתי אבחון מקיף של אקו לב וארגומטריה שיצאו תקינים.האם יש מקום לדאגה או שמא יכול להיות קשור למתח וחרדה? ברצוני להמנע מבדיקות מיותרות אל חוששת מסימנים מדאיגים אלו שלמיטב הבנתי יכולים להיות קשורים במקור לבבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בלסת וביד שמאל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/02/2013התלונות שלך לא חדשות בגלל זה בעבר עשית ארגומטריה ואקו לב והבדיקות פורשו כתקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בחזהמוריאל12/02/2013
שלום! אני בת 20 בריאה ברוך ה'. אתמול הרגשתי דקירות בחזה בצד שמאל ( בשד השמאלי למעלה בנטיה למרכז החזה) וכשמדדתי דופק בעת דקירה השתנה לי קצב הלב.. בנוסף כאבה לי יד שמאל מעט... (יש לציין שלא עשיתי פעילות גופנית או התאמצתי ושלעיתים קרובות-רחוקות אני סובלת מפעימה חסרה).
האם יש צורך לבדוק את העניין לעומק או שאפשרי להתעלם מהעניין? יש סיבה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בחזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/02/2013עם קצת אמונה הכל יהיה בסדר בעזרת ה'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דםדורה12/02/2013
שלום.אימי הבת 81 קיבלה היום תוצאות בדיקת דם.כל הערכים בגבולות נורמה כולל lipemic index,hemolitic ind,alk. phosp. 66,alt 22,ast 31,total protein 7.5,albumin serum 4.6,אבל תוצאה של cpk היא 261.השאלה היא-האם תוצאה של cpk עלולה להיגרם כתוצאה משימוש בסימבסטטין 10 מ"ג ביום? תוצאה של ldh 316.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת דם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/02/2013יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה בבקשהאבי12/02/2013
שלום
שמי רינה בת 29
אני בשבוע ה 20 להריוני הריון ראשון
בעייתי היא כזאת - טכקרדיה בהריון
סביב ה 110 פעימות קבוע גם במנוחה דבר שמאוד מקשה עליי להתנהל ולעבוד
הייתי באקו לב ויצא הכל תקין והדבר היחיד שהקרדיאולוג יכל לעזור לי הוא בלתת לי תרופה שנקראת "קרדילוק" שאמורה להוריד את קצב פעימות הלב, הבעיה היא שיש לי לחץ דם נמוך באופן טיבעי והכדור אף הוריד לי את הלחץ דם יותר דבר שגרם לי לכמעט התעלפות. הקרדיולוג קבע להפסיק מיד עם הכדור ואמר שאין לו עוד איך לעזור לי :(
מה דעתכם? מה ניתן לעשות עם מצב שכזה? אני ממש מרגישה את הדופק בצוואר ובקושי יכולה לנהל שיחה רגילה בעבודה, יש עוד מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/02/2013מניח שה TSH נבדק והוא תקין. מציע שתעשי הולטר אז נראה עד כמה הדופק שלך באמת מהיר ביום ובלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בצד שמאל- עזרה בבקשהציפי11/02/2013
אני בת 36 בריאה במשקל גוף תקין, לעיתים אני מרגישה תחושה של דקירה באזור הלב שבעת מתן שאיפה או נשיפה זה כואב , הרגשה כאילו משהו נתפס לי שם ותוך שניות בודדות זה משתחרר , זה יכול לקרות גם בזמן מנוחה ולא רק במאמץ, זה קורה לפעמים פעם פעמיים ביום, בשבוע או בחודש. יש לציין שעשיתי א.ק.ג ואקו לב והכל תקין. האם זה קשור בכל זאת ללב או לשריר שנתפס ?האם זה קשור גם ללחץ? לפעמים אחרי מצב כזה כואב לי באזור הלב . ואני נכנסת לחרדה וכל היום מתעסקת עם התחושות. אודה לתשובתך בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בצד שמאל- עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/02/2013לא נשמע קרדיאלי אבל מציע שתתיעצי עם קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה בעיקר אחרי מאמץאתי11/02/2013
שלום,
אני בת 38 שנה וקצת אחרי לידה מאז הלידה סובלת מכאבים שהולכים ובאים בחזה+הרגשה של נשימות לא מלאות שטחיות+חולשה קיצונית. הכאבים בחזה הם בעיקר אחרי מאמץ אפילו אחרי הליכה קצרה עשיתי פעמיים אקו לב במאמץ הגעתי ל92% מדופק המטרה ונמסר לי על ידי הקרדיולוג שהבדיקה תקינה. באקו האחרון הרופא אמר שממליץ על המשך ברור וטען שבדיקה זו לא ממש אבחנתית ולא תמיד ניתן לסמוך עליה... לדעת רופא המשפחה הכל על רקע נפשי ולמרות שהתחלתי ליטול כדורים נוטלי חרדה לפני 3 חודשים אין שיפור בכאבים ואני חוששת שזה לא באמת נפשי האם יש בדיקה שיכולה לשלול בסבירות גבוה שמדובר בבעיה לבבית? איזה בדיקות נוספות היית ממליץ לי לעשות?
עוד אציין שנבדקתי על ידי קרדיולוג בקופה שראה גם את האקו ואמר שהכל בסדר ושאני בחורה צעירה ואין לי מה לחפש אצל קרדיולוגים בגילי
ואילו הקרדיולוג שפענח את האקו אמר שאם הייתי מגיעה אליו היה ממשיך בברור כי התלונות נמשכות כבר תקופה ארוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה בעיקר אחרי מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/02/2013תעשי צנתור וירטואלי (בדיקת CT של עורקי לב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלה מקצועיתמישהוא10/02/2013
שלום בן 30 בריא לחלוטין עקב כאבים בחזה עשו לי בדיקת אקו לב ומאמץ באוקטובר שיצא תקין , שלושום הרגשתי עוד פעם את הכאבים ועשו לי אקג והרופא רשם שלוש גלי AVF הפוכים . כששאלים אותו מה זה אמר לי שזה חסר משמעות , אבל לא הרגשתי בנוח להבעת פנים שלו ומסר לי תשאיר את האקג הזה בכיס שלך .. האם יש לזה משמעות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה מקצועית - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/02/2013אני צריך לראות את האקג כדי להביע דעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מקצועית מצורפים ב 4 חתכים בצף
מישהוא10/02/2013מצורפים מאחד 1 עד 4 אותו אקג רק צלמתי במצלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מקצועית
מישהוא10/02/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרלה מקצועית
מישהוא10/02/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מישהוא10/02/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטע אחרון
מישהוא10/02/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטע אחרון - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/02/2013אקג תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב ולחץי10/02/2013
בן 45 ללא תרופות בדיקות דם תקינות ,אבל כשנתיים/שלש בויכוח עם הרופאת משפחה שאומרת לקחת SSRI כי אני מפתח חרדות אבל אני מתנגד. עקב דפיקות לב ומיחושים בחזה-עשיתי דופלר 24 שע',וגם בדיקות במאמץ שהיו בסדר- כאבי הראש/לחץ בראש - הנוירולוג אומר מלבד החרדות גם מתח נפשי שגורם לכאבי הראש.
איכות החיים ירדה מאוד - מגיע הביתה הולך למיטה עייף וסמרטוט
השאלה שלי היא רופא המשפחה אומר שהדפיקות לב וכאבי החזה בגלל חרדות.
O/K הבנתי אבל זה קורה לי גם לאחר מאמץ פיזי (או אפילו אחרי שאני מתרגז או לחוץ בעבודה/ילדים) - כלומר יש קשר פיזיולגי ולא נפשי.
מתי רב הנזק על התועלת - כלומר האם התחושות הללו יכלות להיות טריגר להתקף לב,או
במידה ואקח SSRI אז לא יהיו חרדות (אבל יהיו כל תופעות הלואי ובכלל לא מעונין בכדורים)
ואז כאמור יהיה רגוע.
לא מעונין בכל ההדרכות של קוגנטיביות - אבל כבר עייף מכאבי החזה
דבר נוסף מענין- אני מאוד רזה כל השנים גובה 185 שוקל כבר 20 שנה 69-71 ק"ג
כאמור בן 45 הרגלים הידים החזה הכל רזה רזה - אבל הבטו כאילו בלעתי אבטיח קטן
ברור לי שמגעים לגיל 40 פלוס יש ישנויים פיזיולגים-האם ספורט,ריצה,התעמלות יכולים לעזור או שאין צורך להילחם בפיזיולגיה - משחק פעמים בשבוע כדור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב ולחץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/02/2013אני מציע שתתיעץ גם עם קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם מיטראלייעקב10/02/2013
שלום רב, אני בן 57 , בריא (אני חושב) , מבצע הליכה או רכיה של שעתיים מידי יום ללא כל בעיה, אולם הנתונים שאני מבצע כל שנה לאחר שהגלה לפני שנים רבות תנועת SAM ומשהו במסתם המיטראלי :
"היפרטופיה אסימטרית של הספטום
מסתם מיטרלי תנועת SA, עם חסימה של אפיק המוצא של החדר
במנוחה נמדד מפל תת אאורטלי של 18 המתגבר עד 100 ממ"כ
מה אומר המצב-יכול המשיך ללכת, לחדר כושר
האם יש צורך בטיפול אנטיביוטי לפני טיפולי שיניים ?? באופן מיוחד??
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם מיטראלי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/02/2013אתה לא מוסר נתונים חשובים נוספים שרשומים באקו. אינני מכיר אותך לכן מה שאני כותב אינו מכוון ספציפית אליך אלא באופן כללי. ב HOCM מה שלך יש ככל הנראה לא מומלץ חדר כושר וגם לא פעילות פיזית מאומצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שאלה בבקשהמשה10/02/2013
שלום
אני בן 24, צעיר ובריא עקרונית, שוקל 146 ק"ג לגובה 180 , כלומר יש עודף משקל של כשישים ק"ג.
אינני מעשן, אני סובל מיתר לח"ד 150 על 80 ביינתים לא מטופל, כי אני מתכנן לעבור ניתוח טבעת.
כעת לשאלה, יתכן תעוקת לב בגיל כה צעיר ? קורה מידי פעם, שאני מתאמץ מידי, ויש לי לחץ בחזה, ולפעמים גם דפיקות לב מורגשות, אבל בעיקר תחושה כאילו הכניסו לי אבן לחזה, וחולשה כללית, למשך שעות ואף ימים !!
פעם היה שנסעתי עם אופניים אחרי תקופה של שנים שלא נסעתי, ולא הרגשתי טוב למשך שבועיים, עיקר התחושה זה לחץ בחזה, ולפעמים הכאב משדר לידיים או לכתף והגב, וגם חולשה.
שבוע שעבר הלכתי הליכה קצרה במהירות, והייתי מרוגש, ואני לא רגיל למאמץ פיזי כמעט, ואחרי ההליכה היה לי לחץ בחזה למשך שבוע כולל חולשה לא נורמלית. בעבר שאלתי את הרופא, ועשו לי כבר א.ק.ג. ובדיקות דם, והל תקין, והרופא טוען שלא יתכן תעוקה בגיל כה צעיר.
אבל מכיוון שאני סובל, ואחר שיטוט ברשת התסמינים מתאימים לתעוקה, אז יתכן שיש לי תעוקה ? הדבר היחיד ששונה זה שהלחץ אצלי זה ימים, ולא רבע שעה או זמן קצר, ועוד דבר שהלחץ הבלתי נסבל לרוב הוא רק אחרי מאמץ, ולא במהלך המאמץ, כלומר אני מתאמץ ומרגיש מעולה, ורק אחרי שאני מפסיק עם הפעילות ופונה לנוח אז אני מתחיל להרגיש את אי הנוחות הלחץ והכאבים למשך ימים, ולעיתים אף דפיקות לב מורגשות.
אין לי ספק, שזה לא מהקיבה, ולא משרירים, הסימפטומים הם קרדיולוגיים מובהקים.
מה לעשות בנידון לטווח ארוך ?!
ומה לעשות בנידון כשזה קורה לי ? לקחת אספירין ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שאלה בבקשה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/02/2013כאבים שנמשכים שעות או ימים לא בגלל הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריכה חמהא09/02/2013
האם יש מניעה להכנס לבריכות חמות לאחר ניתוח מעקפים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריכה חמה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/02/2013השאלה היא לא ניתוח מעקפים אלא תרופות, מחלות רקע, גיל וכו וכו. ובכלל, מה זה אמבטיות חמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
א13/02/2013לוקח תרופות, מדובר בבריכה פרטית שמחוממת לחום של כ37 מעלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/02/2013לא היה לי ספק שלוקח תרופות אחרי מעקפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הולטריעל04/02/2013
אני בת 45 ספורטאית לא מעשנת מרגישה לעיתים חולשה קשה ובחילות ודופק מהיר כמה ימים בבדיקת הולטר התוצאות היו הפרעות קצב חדריות 23 vpcs
והפרעות קצב על חדריות ניצפו 2 apcs מה זה אומר מה לעשות חוץ מלהוועץ עם קרדיולוג ?
עשיתי אקו לב ודופלר של עורקי צוואר ואני מחכה לתשובה
מה עושים עם הפרעת קצב כזאת זה נורא מפחיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/02/2013למה שלא תמתיני לפגישה עם הקרדיולוג במקום יעוץ וירטואלי
בבדיקת ההולטר ממה שכתבת יש מעט מאוד פעימות מוקדמות חסרות משמעות רפואית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי אבלציהסאלי מאלנקר04/02/2013
שלום רב
קוראים לי סאלי ואני בת 39.
עברתי אבלציה בערך לפניי שנה .
אבל מאז יש לי הרגשה של צניחות הרגשה של פעימה נוספת .
יש לציין שעשיתי הולטר לאחר אבלציה התוצאה היא:
apc's-13
vpc's-3
יש לציין שאני חולת סכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי אבלציה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/02/2013מותר שיהיו פעימות מוקדמות מידי פעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר?דנה04/02/2013
אני בן 24.בחצי שנה האחרונה סובל מאפיזודות של דופק מהיר במשך היום ומידי פעם מפעימות מוקדמות.עברתי בירור אצל קרדיולוג-אקו וגם מבחן מאמץ ושניהם נמצאו תקינים.גם בלוטת התריס בגדר הנורמה.בתקופה האחרונה אני גם סובל מצרבות,גרפסים רבים ומכאבים משתנים בקיבה העליונה באיזור הלב. בבדיקת גסטרוסקופיה נמצא גסטריטיס.קיבלתי אומפרדקס שהוחלף ללנטון אך הפסקתי לקחת בגלל שלא שיפרו את המצב. שאלתי היא- האם יש קשר בין הפעימות המוקדמות והדופק המהיר לבין מצב הצרבות. יש לי הרגשה שבזמן שאני סובל מהצרבות אז גם הדופק עולה וגם מופיעות פעימות מוקדמות. בקיצור, האם יש קשר ידוע בין קיבה והפרעות בלב ומה הפתרון התרופתי לדופק המהיר והפעימות המוקדמות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/02/2013אני מציע שתתיעץ שוב עם הקרדיולוג כי נראה לי שהבירור שעברת חלקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)