מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחסוי09/07/2013
האם התקפי חרדה
גורמים נזק ללב?
או שלא יודעים
בברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/07/2013ודאי שיודעים ויודעים היטב
יכולים לגרום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר במאמץאורי08/07/2013
היי ד״ר שמי אור בת 22 , סבלתי בעבר מדופק מהיר ופעימות מוקדמות כתוצאה מחרדות. עברתי שלל בדיקות כגון אקו לב,הולטר לב,ומבחן מאמץ. כולם תקינים !!!!למעט כמה פעימות מוקדמות בודדות. אציין שהפסקתי לעשן כבר שנה והחלטתי לחזןר לספורט לאחר 8 שנים ללא שום פעילות גופנית. אני עולה על ההליכון והדופק שלי כבר עומד על 120-130 ואם אני מנסה לעלות טיפה את דרגת הקושי אז זה מגיע ל150-170 השאלה אם זה נורמטיבי דופק כזה ..כשאני מבחינה באחרים שהגג שלהם בריצה זה 120 ? אציין שאין לי שום סימפטום שמצריך התייחסות מיוחדת..סה״כ הדופק המהיר זה הגורם שעושה לי את החרדה. האם זה בסדר ?
הבדיקת מאמץ יצאה תתקינה בלי שום דבר חריג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר במאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/07/2013כנראה שאת צריכה לחזור לפעילות פיזית בהדרגה וכדאי לרדת במשקל אם ישנם עודפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוךיובל07/07/2013
שלום,
אבי אדם בן 86 שסובל ממספר מחלות בינהם dizziness, dehydration, atherosclerisis, bradycardia sinus, אבי סובל גם מלחץ דם מטופל ומאוזן בערכים של 130-135 על 60-65.
לאחרונה סובל מעייפות וסחרחורות ביצע בדיקת דופלר עורקי צוואר שנמצאה באופן כללי תקינה. בבדיקת דופק מצאתי שהדופק שלו לאחרונה במנוחה במיוחד בבוקר שקם נע סביבות 46 -52 , כאשר רוב הזמן נע סביבות 48. קיבל הפנייה לאקו לב והולטר לב. שאלתי האם הדופק הנמוך באופן כללי אמור להדאיג.
בתודה מראש,
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק נמוך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/07/2013באופן כללי אין בעיה אם הדופק אינו גורם לסימפטומים כמו חולשה, סחרחורת, איבודי הכרה. חשוב אם קצב הלב בזמן הדופק האיטי הוא תקין (סינוס) ולא הפרעת הולכה. לעתים תרופות יכולות לגרום לדופק נמוך - לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אקו לב - אוטם בגודל בינוניפרופ` דוד רוט03/07/2013
חדר שמאל מורחב במידה בינונית
ממצאי פראפוזיה עורק LAD סימפטום תקין אפקס תקין וקדמי פגם במילוי קטן
וקדמי צדדי תקין.
RCA סרעפתי חוסר קליטה, סרעפתי אפיקלי פגם מילוי בינוני פוסטרולטרלי פגם מילוי גדול
LCX פוסטרולטרלי פגם מילוי בינוני.
סה"כ גודל אוטמים בינוני בתפוצת עורקים RCALCX
תנועת דפנות אקינזיה של דופן אפיקלי סרעפתי פוסטרולטרלי
ארטיפקט שד- דופן קדמי
סיכום
הממצאים מצביעים על אוטם בגודל בינוני בתפוצת העורקים RCAVLCX
הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה.
חדר שמאל מורחב במידה בינונית אם הפרעה קשה בתפקוד.
תפקוד חדר ימין תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עלי
מאיר10/07/2013ד"ר נכבד שלום,
לא ברור לי מדוע איני מקבל תשובה לממצאי מיפוי הלב?
אם לא הייתם עונים לאף גורם, הייתי מבין..
אבל אתם בהחלט עונים לשאלות בעניין פענוח אקו, מיפוי, אק"ג...
מדוע אני בן חורג???
אני כמובן לא מכריח אתכם לענות או להתייחס אבל בכ"ז ראוי שתינתן תגובה כזו או אחרת.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח אקו לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/07/2013שלום רב
צריך לגשת לקרדיולוג שלך עם תשובת בדיקה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטר לבטל03/07/2013
בוקר טוב :-) אני בת 23 , בריאה אך מעשנת.. הופניתי לבדיקות אקו לב והולטר לב עקב תחושה של קושי בנשימה , "דפיקות לב מוזרות" ולפעמים חזקות מדי פעם ו"קול חזק" ששמע הרופא בבדיקת הסטטוסקופ לדבריו. האקו לב יצא תקין .. בהולטר זה מה שרשמו לי -
משך בדיקה 22:13
קצב בסיסי: סינוס
מינימלי: 55 בשעה: 3:56
מקסימלי: 141 בשעה 9:16
הפרעות קצב חדריות: סה"כ VPB's: 0
הפרעות קצב על חדריות: APB's: 1 SVT's: 0
הפרעות הולכה (כאן לא רשום כלום..)
סיכום: קצב סינוס ממוצע 79 לדקה פעימה על חדרית מוקדמת בודדת
רציתי לשאול.. מה זה אומר "פעימה על חדרית מוקדמת בודדת"? יש לזה משמעויות? והאם הבדיקה נחשבת לתקינה בעיניך..? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
טל03/07/2013בפעולות פשוטות של היומיום הדופק מרגיש לי מאוד מאוד חזק.
מדובר על דברים כמו עלייה במדרגות או אפילו דברים שלא אמורים לדרוש מאמץ כמו כמה דקות של הליכהמתונה.
בשלב שהדופק עלה לי ל 141 זה היה בזמן שעליתי במדרגות 4 קומות..יכול להיות שקשור לכושר לקוי?או שמשהו בבדיקה מסביר את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/07/2013בעיני מה שרשמת תקין. חוסר כושר והשמנת יתר יכולים להיות סיבה לדופק מואץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה, אבל
טל03/07/2013אני מאוד רזה.. 47 קילו על 1.61 .. אבל בכל זאת לא בכושר ומעשנת..
תודה רבה על התגובה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בדופק דחוףמישהי03/07/2013
שלום רב
מכר מאוד קרוב וחשוב לי עבר לפניי שנה צינטור עקב זה שחש מאוד לא טוב בבדיקת מאמץ .הישר מבדיקת מאמץ אושפז ועבר צינטור דחוף הצינטור היה תקין ללא התרשמות מיוחדת אבל ליתר ביטחון החליט הקרדיאולוג להתחיל טיפול בקרדילוק במינון מאוד קטן.
בחודש האחרון אותו מכר מתלונן על עייפות תחושה מוזרה באזור החזה והיד סחרחורות בבדיקה בקופח אקג תקין אך דופק 42 נשלח לבדיקה אצל קרדיאולוג שלא החליט על טיפול מיוחד ואמר שאין מה לדאוג ואפילו אין צורך במעקב.
השבוע שוב הרגיש לא טוב סחרחורת עייפות תחושה מוזרה בחזה הוא טוען שהוא מרגיש צורך לתת מכה על החזה כשזה משנה משהו בהרגשה בדקתי לו דופק במכשיר מיוחד היה 42 האם נכון שישאר כך ללא טיפול או מעקב?
אנא תשובתכם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בדופק דחוף - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/07/2013בשלב ראשון הייתי מפסיק קרדילוק ובהמשך בדיקות נוספות לפי צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לחדרי הלבסטודנט01/07/2013
שלום. אני סטודנט והשאלה הזו נשאלה בכיתה:
למה ממוקמות היציאות מהחדרים בחלק העליון של החדרים? ומה הקשר של עובדה זו לתכנון מכונת הכביסה?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לחדרי הלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/07/2013שאלה מצויינת. אתה מתכוון למכונת כביסה עם פתח עילי או קדמי? תברר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעילי
סטודנט02/07/2013עילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהונתן
אור19/07/2013אומם רק חובש בצנחנים,אבל אני משער:
1) פתח עילי של מכונת כביסה מונע דליפות מים מהמכונה במקרה תקלה
2)אין לחץ על הצירים מאחר והפתח למעלה,מבודד מלחץ של הערבול ושל כוח המשיכה,זה מקנה למכונה יתרון להמנע מתקלות ולהמנע מלחץ פנימי שיהווה הכי פחות סיכון אם הפתח היחידי יהיה למעלה.
עם ידע בסיסי באנטומיה ופיזיולוגיה אפשר להבין את ההקבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהונתן - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/07/2013יש!!!! זכית במכונת כביסה לכל הגדוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי..מה התשובה?
ד14/06/2015לא הבנתי..מה התשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר ימני מורחבמשה27/06/2013
שלום רב
רציתי לשאול.עשיתי פעמיים אקו לב.בפעם הראשונה בחודש מרץ התוצאות היו כאלו:ef60%.חדר שמאלי בגודל והתכווצות גלובלית ואיזורית תקינה.תבנית המילוי תקינה.חדר ימני תקין.מבנה ותפקוד המסתמים תקין.אי ספיקה מיטרלית וטריקוספידלית מינימלית.אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי.ללא הגדלה של העליה השמאלית.
בחודש יוני-%.60efחדר שמאלי בגודל והתכווצות גלובלית ואיזורית תקינה.תבנית המילוי תקינה.חדר ימני מעט מורחב עם התכווצות שמורה.אי ספיקה מיטרלית וטריקוספידלית מינימלית.אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי.הגדלה קלה של העליה השמאלית.
יש לציין שאני אחרי התקף לב.אוטם חד של שריר הלב.בהתחלה זה עמד על ef30%
אחרי צנתור.מה זה אומר .האם מצבי מחמיר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר ימני מורחב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/06/2013משה
אנחנו לא מטפלים בבדיקות אלא באנשים. הבדיקות שרשמת אינן אומרות הרבה לגבי מצבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוני26/06/2013
שלום,
אני בן 62, ביצעתי בדיקת ארגומטריה, וקיבלתי את תוצאות הבדיקה. אציין שיש היסטוריה של התקף לב במשפחה, אבי ז"ל נפטר מהתקף לב.
התוצאות כתובות במונחים רפואיים, ואשמח אם תוכלו לכתוב לי מה משמעות תוצאות הבדיקה באופן שאבין. האם יש ממה להיות מוטרד, וכיצד כדאי להמשיך את הבירור?
הכל תקין פרט ל:
א.ק.ג. במאמץ:
סינוס טכיקרדיה,
צניחות Upsloping ST
1 מ"מ
L2, L3, AVF, V4-6
סיכום הבדיקה:
תגובה נורמוטנסיבית למאמץ.
נצפו שינויים גבוליים במקטע ST-T.
לסיכום מבחן מאמץ לא חד משמעי עקב שינויים גבוליים באק"ג.
המלצות: המשך בירור עם אקו לב במאמץ.
שאלותיי:
אשמח אם תוכלו לכתוב לי מה משמעות תוצאות הבדיקה באופן שאבין. האם קיימת אצלי בעיה לבבית (עד כה הבנתי שאני בריא לחלוטין)? וכיצד כדאי להמשיך את הבירור?
---------------------------------------------
להשוואה, בבדיקת מאמץ שביצעתי לפני שנה וחודשיים (אפריל 2012) היה כתוב:
אק"ג במאמץ: סינוס טכיקרדיה, לא ניצפו צניחות ST משמעותיות.
סיכום: לא נצפו שינויים משמעותיים במקטע ST-T. סבירות נמוכה לנוכחות איסכמיה במאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/06/2013את המונחים הרפואים אתה לא צריך להבין אלא את המשמעות הכללית של הבדיקה. הבדיקה שעשית אינה ״חד משמעית״ (כלומר לא החלטית, לא אבחנתית...) ולכן נדרשת בדיקה נוספת. לא אני קבעתי את זה אלא זה מה שאתה כתבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימת עורקיםענבר26/06/2013
היי אתמול בוצע לאבא שלי צינתור ונודע לנו שיש חסימת עורקים של 90% יש לבצע ניתוח מעקפים. רציתי לדעת אם ניתן לא למהר ולקבל ייעוץ נוסף לפני ניתוח קשה מסוג זה. זה הפתיע אותנו מאוד ואנחנו רוצים לדעת איך לנהוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימת עורקים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/06/2013תלוי בחומרת המחלה שלו ודחיפות הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתמים!Ely26/06/2013
שלום רב,
בן 32 רזה וללא מחלות רקע ידועות.
לפני כשלוש שנים נשלחתי לבדיקת אקו לב בשל הופעת פעימות חדריות
מוקדמות לאחר בדיקת מאמץ ואלו התוצאות לפני שלוש שנים:
אאורטה עולה: 27 מ"מ
שטח ההאורטה: 30 מ"מ
פרוזדור שמאל D-33
רוחב חדר שמאל: סיסטולי 32 מ"מ
רוחב חדר שמאל דיאסטולה 52 מ"מ
עובי מחיצות בין חדריות: 10 מ"מ
עובי דופן אחורי: 9 מ"מ.
אי ספיקה מיטראלית מינימלית ואי ספיקה טריקספיד טריוואלי.
בדיקת אקו נוכחית:
אאורטה עולה: 27 מ"ל
שורש האורטה: 31 מ"מ
פרוזדור שמאל: 38 מ"מ
שטח פרוזדור שמאל VC- 15 ס"מר
רוחב חדר שמאל בסיסטולה 29 מ"מ
רוחב חדר שמאל דיאסטולה 48 מ"מ
עובי מחיצה בין חדרית: 8 מ"מ
עובי דופן אחורית: 7 מ"מ.
מינימום MR, מינימום TR, לחץ ריאתי 20+ ראפ
בנוסף הולטר לב:
קצב סינוס 40-149, APBS- 115, VPBS-796,BRADYCARDIA-572
השאלות בקצרה:
נראה לי שהאקו עדין בגדר הנורמה ולכן השאלות הן דווקא לעתיד.
1.חושש מאוד שהבדל בין אקו ישן לאקו נוכחי מעידים על תהליך של החמרה באי ספיקה של המסתמים.
החשש גובר בשל אי ספיקה מינמאלית שהתפתחה במסתם הטריקאספיד אך
יותר מכך הגדלת השטח והרוחב של העליה השמאלית והיווצרות
לחץ ריאתי הם אלו שמגבירים את החשש.
השאלה האם אני צודק? כמה זמן אפשר למשוך את המצב עד שאצטרך ניתוח להחלפת מסתמי לב? האם ידוע על מקרים שאי ספיקת מסתמים לא החמירה?( למרות שאצלי רואים תהליך החמרה)?
2.מה פשר הירידה בערכי המחיצות הבין חדריות והדופן האחורי ומנגד
העליה הקטנה בגודל שורש האאורטה?
3. פעילות גופנית מותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתמים! - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/06/2013אלי, מציע שלא תנסה לפרש בדיקות שאינך מבין בהן
שתי הבדיקות תקינות והשאלות שלך הזויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור תוצאות בדיקותסגולה24/06/2013
ברצוני לדעת איזה המשך טיפול עלי לקבל ואם בכלל?
מישקל: 91
גובה: 1.80
תוצאות בדיקה בחודש יוני :
טריגליצרין: 369
קולסטרול:215
HDL 32
NON HDL CHOLESTROL
184
PSH 0/51
תוצאות בדיקה בחודש ספטמבר:
טריגליצרין 426
קולסטרול: 198
HAL 31
NON HDL CHOLESTROL 167* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור תוצאות בדיקות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/06/2013הבדיקות אינן תקינות. מציע שתתיעץ תחילה עם רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטורים למה אחרי מקלחת מרגיש רע?.נאור23/06/2013
שלום שאלה זאת מיועדת לדוקטורים:
במשך כשנה שמתי לב שכאשר אני מתקלח ויוצא מהמקלחת אני מרגיש הרגשת חנק,
הרגשה חמה בגוף,מרגיש גם יבש בכל הגוף,ויש לי רושם שגם הלחץ דם שלי עולה...
זה גורם לי להתקלח בערב כבר כאשר אין לי יותר מטלות ודברים שאני צריך לעשות...
הרבה פעמיים במקום להתקלח,אני שותף את עצמי בכיור וככה ההרגשה שלי נישארת נעימה.אגב זה קורה גם כאשר אני לא מתקלח נעימים במיוחד.
ההשפעה של זה גורמת לי לירדה במצב הרוח,אני מרגיש ככה במשך 4-7 שעות
לגבי רופא מומחה קבעתי תור אבל טוב שלא קבעו לי אותו לשנת 2977.
בנתיים רופאת המשפחה אמרה לי לבדוק "בביקת דם","רמת אאזנופילים"
כדי לברר האם יש אלרגיה,בנתיים נחשו מה? צריך לחכות שבוע לתור לרופא.
בכל אופן לפי בדיקת "רמת אאזנופילים" יש סיבה לדאגה?
eos.abs
קטגורית: result/remark התשובה 0.3
קטגורית:units רשום k/ul
קטגורית:low רשום 0
קטגורית:high רשום 8
מתחת לזה יש סיפריה דומה לקודמת ששמה %eos
קטגורית: result/remark רשום 4.7
קטגורית:units רשום %
קטגורית low: רשום 0
ובגטגוריה high רשום 7
האם יש מקום לדאגה/אלרגיה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטורים למה אחרי מקלחת מרגיש רע?. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/06/2013לפי מה שאתה כותב בדיקת הדם בגבולות הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות שונותשלום20/06/2013
שלום, אבי בן 72, לפני חצי שנה השתילו לו קוצב לב עקב אי ספיקת לב, בנוסף סובל מ-COPD. מקבל את התרופות קרדולוק, טריטייס, אלדאקטון ללב ובנוסף פוסיד, טבעפירין, סרוקוול וסימווקור לצרות האחרות. מצבו הפיזי ירוד מאוד ! רוב היום במיטה , קצת יושב, הולך לאט ובקושי רב, צריך עזרה במקלחת,בקושי מדבר,לא יוצא מהבית, מדוכא למדי. לרופאי הלב ולפסיכיאטר אין תשובות שיוציאו אותו מהמצב הזה שהחמיר מאוד אחרי השתלת הקוצב.
האם ייתכן שכל התרופות אולי עוזרות אבל הופכות אותו לזומבי ללא טעם בחיים. האם ניתן להוריד או לשנות חלק מתרופות הלב ? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות שונות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/06/2013ככל הנראה מחלת הלב והדכאון עושים אותו....... ולא התרופות שהן ניתנות לרוב הגדול של החולים עם אי ספיקת לב מתקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות שונות
שלום21/06/2013תודה על התשובה, האם ייתכן שהקושי הכל כך גדול שלו בתנועה נובע ממחלת הלב ? שמעתי על הרבה אנשים עם קוצב לב שפעילים כרגיל. האם תאורטית זה מצב הפיך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות שונות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/06/2013איך אני יכול לענות לך? אני לא מכיר את האיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות שונות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/06/2013בדיקת בדם תקינה לפי מה שכתבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואירעות16/06/2013
אני מרגישה שאני מתקררת מהר. האם יש לזה קשר לקרדילוק ונניח שכן תופעות לוואי אמורות לעבור??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר16/06/2013שלום רב
תופעות לוואי כאלה אמורות לעבור אם לא יש לשקול להחליף לטיפול אחר.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)