מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דו"ח ניתוח צינתורהישאם04/12/2012
שלום לכם,
וקודם כל, תודה על המענה המהיר שלכם.
שאלתי לפני כמה ימים שתי שאלות לגבי הצנתור שעברתי, והתשובה הייתה שהצינתור שלי תקין, אבל בדו"ח של הניתוח כתב הרופא כדלקמן:
"לא הודגמו היצרויות משמעותיות, אך כן יש אנוריזמה קטנה בענף מרגינלי (1ST MARG)בבדיקת IVUS".
לאחר שקראתי על האנוריזמה זה הפחיד אותי מאוד.
רופא המשפחה אמר שזה לא יכול להתפתח כי בענף הזה אין לחץ, הוא אמר גם שאולי זה מולד אצלי. האם העובדה שהמנתח הדגים את האנוריזמה בעזרת IVUS אז היא קטנה
ולא צריך לדאוג? האם יש סטטיסטיקות לגבי האנוריזמה בענפים, כי אין הרבה מידע באינטרנט על אנוריזמות בענפים ועל השכיחות?
מהי אנוריזמה קטנה במובנים שלכם?
מהו המעקב שצריך לעשות וכל כמה זמן, איזה צילומים?
שוב תודה לכם וסליחה על הטרחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דו"ח ניתוח צינתור - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/12/2012הממצא הנ״ל חסר משמעות. תפסיק להתעסק עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו והולטר ושאלהגל04/12/2012
שלום רב,
לפני כשנה התחילו פעימות מוקדמות . ביצעתי הולטר ואקו לב . תוצאות ההולטר היו:
apc's 44 ו-vpc's 3 . אקו לב תקין.
לאחרונה אני חשה לא טוב. מרגישה כאבי ראש, תחושת נדנוד בהליכה (לא בדיוק סחרחורת), מתעייפת לאחר מאמץ. לעיתים קוצר נשימה קל. בדיקות דם יצאו תקינות כולל פעילות בלוטת התריס. נשלחתי לאקו לב חוזר וכן להולטר לפני כחודש וחצי: הנה התוצאות:
אקו לב יצא תקין. למעט, mitral valve- אי ספיקה מינימלית (גודל ותפקוד תקין) וכך גם ב-
Tricuspid valve - יצא אי ספיקה מינימלית.
תוצאות הולטר: הראו עליה ב-VPC'S לעומת ההולטר שבוצע שמונה חודשים קודם. להלן תוצאות:
קצב סינוס ממוצע של 70 לדקה (55-95)
נרשמו VPC'S= 243
נרשמו 5 APC'S
עליי לציין שאחת לכמה ימים אני מרגישה כי הדופק מתחיל להשתולל - ובבדיקת לחץ דם (בממוצע 118/82) הדופק מגיע ל-100 -106 במצב מנוחה. בימים אחרים הדופק במנוחה מגיע ל-76-72 .
אני חוששת כי ישנה בעיה לב. אולי פרפור פרוזדורים שגורם לדופק המהיר (גם במנוחה וגם בעמידה).
אודה לייעוץ. מה כדאי לבדוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו והולטר ושאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/12/2012גם הפעם הבדיקות בגדר הנורמה וזה לא שולל בעיה קרדיאלית. לכן אני ממליץ שתספרי את סיפורך בפני קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
גל04/12/2012מה יכולה להיות הסיבה הקארדיאלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקסתו03/12/2012
אני בן 22 בריא. במנוחה יש לי דופק בין 43 ל- 47. קבוע. כל הזמן. אני מאוד רזה ובלי שומנים בגוף, אבל אני לא ספורטאי ולא רץ מילימטר אפילו. חבר שלי אמר לי שרק לרצים יש דופק כזה נמוך. לו יש דופק כמעט כפול ממני. אולי יש לי בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/12/2012תעשה הולטר 24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-המלצהסתו03/12/2012
האם לקחת כמוסות תוספים אומגה 3 ממקור דגי ו-Q10 זה מומלץ באופן כללי? אני צעיר ובריא אך עם רקע משפחתי של בעיות לבביות. ברור לי שלאכול בריא ולנהל חיים תקינים ופעילות ספורטיבית ולא לעשן זה מצויין. אני שואל ספציפית על שני התוספים האלה? הרבה תודות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה-המלצה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/12/2012בהתיחס לאותו מתי ששאל שאלה נוספת וכנראה זה אתה.
אומגה 3 ההמלצות לא חד משמעיות. לדבי חד וחלק לא. לגבי Q10 כל ההוכחות עד כה שאינו יעיל ולא מומלץ לאף מצב רפואי(!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של לחץ בחזה, בלבקרן03/12/2012
בעלי בן 38,לאחר מס' ימי אישפוז אשר בהם בוצע לו צינטור וירטואלי, א.ק.ג. אקו לב, והתוצאות כולן נימצאו תקינות לחלוטין ולכן גם ניתקבל שיחרור מאישפוז.
הסיבה לאישפוז מלחתחילה היתה לחצים חזקים באמצע החזה המורגשים כלחצים חזקים בלב עם קושי קל בנשימה ודופק מהיר ואי יכולת לבצע את בדיקת המאמץ.
שאלתי - כעבור חודש מהשחרור מבית החולים התחילו שוב הכאבים/לחצים.
מה לעשות? על איזה כיוון לחשוב?
האם יש קשר לכאבי גרון שפתאום התחילו לו?
(נכון להיום הוא נוטל כדור נגד כולסטרול)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה של לחץ בחזה, בלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/12/2012שיקח משהו להרגעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספריןאביבית02/12/2012
אני סוכרתי ויש לי כליה אחת . רופא המשפחה נתן לי אספרין , קראתי באינטרנט במאמר של המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי שאספרין יכול לגרום לנזק בכליה , עכשיו אני קצת מפחד ולא יודע מה לעשות . אבקש את דעתכם המקצועית . תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספרין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/12/2012ההמלצות לטיפול באספירין הן אחרי שיקול כל גורמי הסיכון. האספירין במינון 100 מג לדעתי לא מסכן אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק יורד מתחת ל 50 עם קוצב לבדוד02/12/2012
שלום רב, לאבי בן ה-78 יש קוצב לב (לפני כשנה הוחלף). בשבועות האחרונים הוא מתלונן שהוא מרגיש את פעימות הלב וכאשר הוא בודק לחץ דם (יש לו מכשיר לחץ דם) הדופק מראה על 50 ולעיתים אף פחות. אבי פנה לבדיקה בביה"ח בו התקינו לו את הקוצב, שם בדקו אותו ואת הקוצב וקבעו שהקוצב תקין. הומלץ לו לקחת תרופה לדילול דם. האם זה תקין, שקוצב לב שתפקידו, בין היתר, לשמור שהדופק לא ירד מרמה מסויימת (למיטב הבנתי) מאפשר מצב כזה? הייתכן שיש כשל כלשהו בקוצב ולא גילו זאת בבדירה בבית החולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק יורד מתחת ל 50 עם קוצב לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/12/2012מה הבעיה בדופק 50?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מתחת ל50
דוד03/12/2012דופק 50 אינו נורמלי אצל אבי. בדר"כ הוא גבוה יותר. הבוקר הוא מדד דופק 38. זה מלווה אצלו בהרגשה לא טובה. לדבריו, הרבה מדידות לאחרונה היו בסביבות ה-40. האם 38 זה גם בגדר הנורמה? ושוב, אני חוזר על שאלתי: האם קוצב לב אינו אמור לשמור על מינימום מסויים של פעימות דופק? תודה דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מתחת ל50 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/12/2012הקוצב שומר על מינימום דופק של 50 לפעמים יותר תלוי איך כוון. כדאי לפנות לבדיקת הקוצב שוב. אפשר לעשות גם הולטר זה יתן מדד יותר אמין של הדופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו לב ומבחן מאמץרענן02/12/2012
שלום וברכה:
לפני כ-9 חודשים (במרץ האחרון)ביצעתי אקו לב ומבחן מאמץ שהיו תקינים.
הרקע לבדיקות הם כאבים בחזה בצד שמאל (שנמשכים עד היום בגלים שונים).
ברצוני לדעת לכמה זמן הבדיקה תקפה?
כל כמה זמן עליי לבצע את הבדיקות הנ"ל...?
עלי לציין שאבי קיבל התקף לב ראשון בגיל 36 ונפטר בגיל 47 מדום לב.
אני בעל משקל יתר ובתהליכי הפסקת עישון.
בברכה,
רענן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו לב ומבחן מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/12/2012הבדיקות תקפות רק לאותו רגע שבוצעו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לבדיקת אקו לב ומבחן מאמץ
רענן02/12/2012תודה על התשובה המהירה.
אם אני מבין נכון התקף לב נובע מסתימה/היצרות העורקים שמובילים דם ללב.
בבדיקות יצא שקוטר העורקים הנ"ל תקין.
האם העורקים יכולים להיסתם תוך 9 חודשים?
במידה וכן אז כל כמה זמן כדאי לבצע את הבדיקות הנ"ל?
תודה מראש
רענן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לבדיקת אקו לב ומבחן מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/12/2012רענן
אני לא מבין איך הבנת מה שהבנת ולמה לא הבנת את מה שכתבתי לך.
אסביר לך: אקו לב תקין, אומר לגביך שלא עברת התקף לב. גם אם ישנן הצרויות חמורות בכל העורקים אבל לא נגרם התקף לב, האקו יהיה תקין.
ארגומטריה תקינה אומרת שההצרויות בעורקים שלך במידה וקיימות לא מספיק חמורות כדי לגרום לסבל של הלב. בגלל זה אין לך כאבים בחזה והארגומטריה תקינה. בדר״כ זה קורה כשההצרויות עד 70% מקוטר העורק. ארגומטריה תקינה זה לא עורקים ״תקינים״.
הצרות של 50% באחד מעורקי הלב יכולה בין רגע להפוך לקריש דם ולסתום עורק וזה מה שנקרא התקף לב. אז האקו לא יהיה תקין
לכן.....כתבתי שאין כל ״תעודת אחראיות״ לאקו וארגומטריה שעשית. ולכן אין כל טעם והגיון רפואי לבדיקות חוזרות ונשנות ובסה״כ ״לחכות״ להתקף לב כשאתה שמן ומעשן ״בתהליך גמילה״.
עכשיו זה ברור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכות 20 ק"מ ביוםא30/11/2012
לבן אדם הבחנו שצד השמאלי של הלב לא מתפקד טוב. החודש פעמיים היה באשפוז. לביקור אצל קרדיאולוג תור ארוך. והוא החליט אם יעשה הליכות ארוכות יבריא לגמרי. אתמול יצאנו למדוד את מסלול הליכתו עם רכב וזה יצא בערך 10 ק"מ. ואת המסלול הוא עושה פעמיים ביום. מה שמדאיג אותי שאחרי כל טיול כזה הוא לא מרגיש טוב ועדיין בטוח שזה טוב וצריך לעשות עוד יותר.
אני מבינה שקשה להגיד משהוא בלי להכיר את התיק הרפואי. אני באמת לא יודעת מה לחשוב. או שאני סתם נלחצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכות 20 ק"מ ביום - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר01/12/2012שלום א
נכון ,קשה להגיד משהוא. אבל עד הביקור אצל קרדיולוג לא מומלץ לבצע מאמצים יתר.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלההישאם29/11/2012
אני מבין שהחסרתי הרבה אינפורמציה
אני בן 38 בריא בד"כ והגעתי לצנטור בגלל כאבים בצד שמאל הנובעים מבעיה בשורש העצב בין החוליות C-6-7 שהקרינו כאבים נוראיים שהתחילו לפני חודשיים בערך, לפני זה עשיתי הליכות של 4-5 ק"מ כל יום, שעה בערך. ורציתי לדעת איך אפשר להמשיך עם פעילות ספורטיבית ומהם הגבולות במקרה של עורק אקטאטי.
אודה לך מאוד אם תפרט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/11/2012אין קשר לפעילות פיזית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו במאמץטלי28/11/2012
בגלל דופק מהיר במאמץ קל וכאבים מדי פעם בחזה-עשיתי בדיקת אקו במאמץ-הגעתי לדופק מטרה אחרי שתי דקות-אקו לפני ואחרי תקין.
אני בת 59 מתעמלת קבוע ומרגישה ירידה ביכולת להתאמץ.
איזה בדיקות עלי לעשות על מנת לדעת מה מקור הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו במאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/11/2012ע״ס התאור הקצר שכתבת קשה להמליץ לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתורהישאם28/11/2012
שלום לכם,
לפני שבוע עברתי צנתור והרופא אמר לי אחרי הניתוח שהכול בסדר אצלי ולא הצטרכו לפתוח או לעשות שום דבר, אבל הוא הכניס מצלמת IVUS לבדיקת עורק MG, במהלך הניתוח ראיתי על המסך תמונה אחידה של חתך העורק, העורק אחיד לכל אורכו אבל הוא נראה לי נפוח בחלק מסוים, ז"א אקטטי. אבל לא הוסבר לי בדיוק מה זה אקטטי. התשובה הסופית במכתב השחרור הייתה כדלקמן:
"במשך אשפוזו החולה עבר צינתור :PATIENT CORONARY ARTERIES בוצע IVUS לעורק MG שלא הדגים היצרות משמעותית, העורק אקטטי".
בשיחה עם הרופא אמר שהכול תקין אצלי. עכשיו מה ההבדל בין היצרות משמעותית ולא משמעותית בדיוק ועניין העורק האקטטי, האם זה מולד, האם זה בגלל שומנים שהצטברו, ממה זה נגרם והאם יש השלכות לעתיד.
אודה לכם אם תפרטו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר28/11/2012שלום רב
הבדיקה שלך תקינה, אקטטי מתכוון לזרימת דם איטי יותר לא קשור לסתימות בעורקים
צריך רק טיפול בגורמי סיכון שלך.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת דופק באצבעותעדן נחום27/11/2012
שלום רב דוקטור!
אנו תלמידי מגמת מדעי ההנדסה, כיתה יב' בבית ספר אורט תעופה וחלל שבמעלה אדומים. נדרשנו להכין פרויקט בטכנולוגיה מוכללת שהיקפו 5 יחידות לימוד. הפרויקט שבחרנו עוסק בתחום הביולוגי ועלתה השאלה:
האם ניתן למדוד דופק באגודל או בכל אצבע אחרת? אם כן, האם ניתן להחדיר מכשיר זעיר לאחת האצבעות על מנת שיזהה את הדופק (נסה להתייחס פחות לסוג המכשיר ולחומרי הגלם שממנו הוא בנוי, דהיינו האם באופן תיאורתי דבר כזה יכול להיות).
נשמח אם תענה לשאלתנו, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת דופק באצבעות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/11/2012זה קיים לא רק תאורטית אלא מעשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעלה27/11/2012
ד"ר שלום,
ביום שיש הקרוב יש לי תור לבדיקת מיפוי לב עם דיפירידימול בשיטת gated spect. מפעם קודמת שביצעתי את הבדיקה אני זוכרת שהבדיקה הייתה לי מאוד קשה, כנראה בעקבות החומר שמזריקים.
אני בת 59, לאחר אירוע לבבי + סטנט לפני כשלוש שנים, וסטנט נוסף לפני כשנה.
היום בדק אותי רופא גיניקולוג, ומצא שיש לי פטרייה באזור זה, ועליי לקחת טיפול אנטיביוטי במשך שבוע: כדור 1 של fluconzaole 150mg וכדור נוסף לאחר 3 ימים, במקביל במשך 3 ימים להשתמש ב"נרות" miconazole 400mg, ולמרוחק משחה diflucortolone 1mg/g למשך שבוע.
שאלותיי:
1. האם אני יכולה להתחיל בטיפול האנטיביוטי עוד לפני המיפוי (ולבצע את המיפוי כאשר יש בגופי אנטיביוטיקה)?
או שכדאי לדחות את הטיפול האנטיביוטי בחמישה ימים בלבד, וליטול אותו לאחר המיפוי?
2. האם בדיקת המיפוי עם דיפירידמול תהיה לי קשה/מסוכנת יותר כאשר אני נוטלת את האנטיביוטיקה שתיארתי?
3. האם כדאי ליטול חלק מהטיפול, למשל את ה"נרות" והמשחה בלבד, ואת הכדורים fluconazole 150mg ליטול לאחר המיפוי?
4. אם אחליט לדחות את הטיפול האנטיביוטי לאחר המיפוי שנקבע ליום שישי הקרוב, כמה זמן לאחר המיפוי מומלץ להמתין לפני שאתחיל בטיפול האנטיביוטי?
אודה לתשובה,
בברכה,
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/11/2012את יכולה לעשות מה שאת רוצה אבל אין קשר בין הטיפול לבין המיפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלפיטציותטל27/11/2012
שלום רב, אני בחורה בת 36 , ברקע יש לי הצרות של קנה הנשימה. עושה פעילות גופנית בצורה לא סדירה . אני זוכרת שלראשונה הרגשתי את דפיקות הלב לפני יותר מעשר שנים וזה קרה לי אחת לשנה . לאחרונה , בחצי שנה אחרונה , אני מרגישה את הפלפיטציות בתדירות גבוהה ולאורך זמן (בשונה מבעבר) , זה לא עובר מהר. בעיקר מגיע בשעת מנוחה. אציין שב5 שנים אחרונות , סובלת יותר מברונכיטיס . אחות במוקד לא אהבה את הא.ק.ג ושלחה אותי למיון שם ראו שהכל בסדר. המשכתי בדיקות , האקו לב שלי תקין. כרגע , תוך כדי כתיבה , יש לי פלפיטציות שנמשכות כבר 15 דקות והן מציקות , יש תחושה של כאב מציק. אין עוד סימנים אחרים. מעבר לכך תקופה של לחץ רגשי והרבה התמודדויות. האם אני צריכה לדאוג שאני מפתחת מחלת לב? האם זה יכול להוביל להתקף לב? האם לעשות בדיקת מאמץ? איך מטפלים בפלפיטציות והאם תרופות יכולות לפתור אותן? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלפיטציות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/11/2012אני מציע שתתחילי קודם בביקור אצל רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)