מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהטום12/11/2012
שלום אם תוכל לספר מעט על השלכות של THC (קנביס) על מערכת כלי הדם והלב אם בכלל אציין שנטילת החומר היא על ידי אכילה ולא עישון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר13/11/2012אפשר ב GOOGLE גם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק איטירעיה12/11/2012
שלום!לבני,בן 21 היום בדקו לחץ דם ותוצאה הייתה 135/68 ודופק 45.זה דופק לא נמוך מידי?עכשיו אני מקשרת דופק שלו לחולשות,כל הזמן רוצה לישון,מצח לח וקר.נורא מזיעה בלילה.המון!הוא עובד ומתאמן בחדר קושר.אבל עייף קבוע.זה לא יכול להיות בעיה עם לב?בדיקות דם שלו תקינות.מה דעתכם?תודה רבה מראש.רעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק איטי - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר13/11/2012רעיה שלום
לפי דעתי לבנך אין בעיה לבבית .
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות לבתמר11/11/2012
שלום רב,
ברצוני לשאול לגבי אימי בת 85 , פעימות הלב בבדיקה היו 2 פעימות רצופות ואז פעימה וכן הלאה. הופנתה על ידי רופאת המשפחה לקרדיולוג ובדיקת הולטר. אודה לכם אם תאמרו לי מה זה אומר (עניין הפעימות)
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר13/11/2012תמר
אין סיבה לדאגה . לחקות לקרדיולוג
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם דו עלי, קרדיומיופתיה, חשמליוסי10/11/2012
שלום ד"ר!
אני בן 20.
יש לי מסתם אאורטלי דו עלי שידוע לי עליו מגיל 7.
לפני כחודשיים אמרו לי הרופאים שקיים חשש לקרדיומיופתיה, עקב גדילה של חדר שמאל.
כמו כן לפני כחצי שנה הלכתי לבדיקה אצל פרופסור מהגדולים בעולם בתחום קוצבי הלב והחשמל, בגלל שבמשפחה שלי יש הסטוריה של קוצבי לב, דפיברילטורים, ומוות פתאומי בגיל צעיר.
הפרופסור החליט שקיים חשש שאצטרך דפיברילטור, לפי הא.ק.ג שלי, ולפי בדיקה עם שני סוגים של הולטרים.
הוא רוצה שאעשה צינתור מיוחד שבו יכו את הלב שלי עם חשמל ויבדקו אם כדורים מסויימים עוזרים לי, ואם לא, אצטרך לעשות דפיברילטור.
אני רק בן 20, ד"ר. למה שילד בן 20 ישא על גופו דפיברילטור בגיל כל כך עציר?
אין איזשהו ניתוח לפתור את כל הבעיות שכתבתי לעיל? גם המסתם, גם הקרדיומיופתיה וגם החשמל?
כדי שאוכל לחיות חיים רגילים ולהתעסק בספורט תחרותי, כמו כדורגל. או מינימום, להתאמן בחדר כושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם דו עלי, קרדיומיופתיה, חשמל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/11/2012התיעצת עם טובי המומחים בעולם. קטונתי מליעץ לך באינטרנט ע״ס מס׳ שורות. כפי שכתבת במשפחה יש מוות בגיל צעיר, כיום הרפואה יש לה פתרונות בחלק גדול מהמיקרים. עם דפיברילטור תוכל לנהל אורח חיים רגיל ולהאריך ימים כמו כל האנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר אחרי אוכלאוריה10/11/2012
היי, שמי אור בת 21 מעוניינת לדעת מה הסיבות לדופק ממש מהיר אחרי אוכל, עומד על 100-110 למשך כ10 דק' ואז עובר.. לפעמיים זה קורה לי רק אחרי 20 דק' מזמן האוכל..
יש לציין שלא תמיד זה קורה לי..ויש פעמים שבלי קשר לאוכל זה קורה לי.
הבנתי שישנה עלייה בדופק אחרי אוכל הייתי מעוניינת לדעת בכמה פעימות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר אחרי אוכל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/11/2012כמו שכתבת זה קורה לא רק אחרי אוכל. הרבה פעמים לאכול זה כמו לעשות פעילות פיזית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע לבבי.א.ל.10/11/2012
עבדתי מחסנאי 8 שנים. הרבה הרבה לחץ. נהגים עצבנים עד לכדי אלימות. שכנים מתלוננים על הנהגים בפני. פקחי המועצה מטרידים אותי. מנהל הסניף בא בטענות. עבודה קשה מאד במחסן קטן ומסת סחורות ענקית. בשנת 2010 בעת ריב עם נהג הרגשתי לחץ בזה רעדו לי הכתפיים יובש בפה. זזתי הצידה להירגע. הלכתי הביתה רופאת המשפחה הפנתה אותי לקרדיולוג ומשם עברתי 2 צינתורים. סכרת מזה 18 שנים בינוני, 7.2. שאלתי: האם יש קשר בין עבודתי לבין כמעט אירוע לבבי או שזה בגלל הסוכרת. תודה על התייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע לבבי. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/11/2012הסתימות שהיו לך בעורקים בגלל גורמי הסיכון שלך(סכרת וכו). לעומת זאת ריב יוצא דופן יכול לגרום להתקף לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קציצות עוף מוכנות מסוכנות ללב שלי?ישראל .ס.07/11/2012
לאחרונה התחלתי לאכול קציצות עוף מוכנות לאכילה של מאמא עוף, כתוב על זה מזין וכל זה והתחלתי להרגיש כאבים ולחץ בחזה ודפיקות לב חזקות וגם השמנתי קצת אם כי אני לא בטוח בגלל זה , אני מציין שאני סובל מקרדיומפטיה היפרטרופית וולף פאריקנסון . האם כדאי להפסיק לאכול את זה? פשוט אהבתי את הטעם ואת הקלות של האכילה...האם זה מסוכן ללב שלי? או לגוף שלי בכלל?
בתודה ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קציצות עוף מוכנות מסוכנות ללב שלי? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/11/2012כדאי שתפנה ל״מאמא עוף״ תשאל אותם מה תופעות הלוואי של אכילת קציצות על אנשים עם בעיה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי צריך כניראה לשאול
ישראל .ס.08/11/2012אם אוכל רווי שומן מסוכן ללב שלי וכמה הוא מסוכן.
מצטער אם הובנתי לא נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אק"ג וSSRIדנה06/11/2012
שלום,
ביצעתי היום בדיקת אק"ג בעקבות עליית מינון בתרופות נוגדות חרדה ESTO (ציפרלקס)
התוצאות שקיבלתי הן:
Normal sinus Rhythm
la abnormality
rv conduction delay
ללא סימני איסכמיה/הפרעות קצב.
מה זה אומר? האם תקין? האם אפשר להעלות מינון?
אודה לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אק"ג וSSRI - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר07/11/2012שלום רב
בגדר הנורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבי, בן 75, בעיות אי ספיקת לב,אא05/11/2012
ערמונית,מקבל בין היתר כדור בשם - טבעפירין. בשנה אחרונה שמיעתו התדרדרה מאוד. יש תחליף לכדור זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי, בן 75, בעיות אי ספיקת לב, - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר07/11/2012שלום רב
אם יש בעיות עם אספירין .אפשר להחליף לכדור אחר אבל נא לגשת לרופא שלך.
ד" ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ואימון קיקבוקסדנה05/11/2012
שלום אני סובלת מלחץ דם 170/80 אני מטופלת בכדורים רמיטנס 5 מ"ג בבוקר+נורמיטן 25 מ"ג ואחרי צהריים 2.5 מ"ג רמיטנס. יש לציין שאני בת 17 ושקלתי 110. עכשיו אני יורדת במשקל ושוקלת כרגע 94.5. בהשפעת הכדור לחץ הדם שלי תקין והוא בגדר הנורמה לפי מה שהרופאים אומרים.. 120 על משהו לא בדיוק יודעת.
רציתי לשאול האם זה בסדר בשבילי לעשות אימון קיקבוקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם ואימון קיקבוקס - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/11/2012הפעילות הפיזית המומלצת היא פעילות ארובית במיוחד לסובלים מלחץ דם גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת פרפור בלב ומאז חולשה גדולהבת מודאגת05/11/2012
שלום רב,
לפני כשבועיים אמי חשה פרפור בלב וראתה הכל שחור אך הצליחה להחזיק את עצמה ולא התעלפה.
עד שהגיעה לקופא משפחה וממנו למיון התופעה חלפה ובבדיקות לא מצאו דבר.
במשך כל השבוע לאחר מכן היה לה חוחשה נוראית וראש כבד מאוד.
ואז הרגישה שהיא שוב מסתררת.
הגענו שוב למיון ולא מצאו דבר ושיררו אותה הביתה.
במשך כל השבוע היא חלשה מאוד וכעת מרגישה גם כבדות ביד שמאל
קבענו לה תור לכל מיני רופאים מקצועיים אך זה לוקח זמן
מה לעשות בינתיים?
האם לחזור לבית החולים ולהתעקש שיעשו לה שם את כל הבדיקות האפשרויות?
מה זה יכול להיות?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת פרפור בלב ומאז חולשה גדולה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/11/2012״פרפור בלב״ זאת תחושת אמא שלך לא בהכרח אבחנה רפואית. לפני שאת הולכת ל״כל מיני״ רופאים מקצועיים רופא המשפחה יכול לתת תשובה מהירה ולא פחות מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצתיות וכאבים באזור הלבחנה05/11/2012
שלום רב, מזה מספר ימים כל פעם כשאני שואפת אויר יש לי התכווצות בלב,
גם כשאני מתכופפת, ישנה על צד שמאל או ימין, צוחקת או מדברת בכל גבוה.
כמה ימים זה היה רק לפרקים.
היום זה ממש לאחר כל שאיפה או כל תנועה.
מה לעשות בנדון?
האם יש סיבה לדאגה?
נ.ב אני בת 22* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצתיות וכאבים באזור הלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/11/2012לא מספיק מה שתארת שאת מרגישה. כדאי שתתיעצי קודם ים רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטהיובל05/11/2012
שלום! לפני כשבוע התחלתי לקחת קונצרטה 54 מ"ג 4-5 פעמים בשבוע (לימודי תואר ראשון). נולדתי עם אריטמיה וקראתי באינטרנט שהשילוב של השניים יכול להיות מסוכן.
האם אכן קיים סיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/11/2012קונצרטה יכול להעלות דופק וגם לגרום להפרעות קצב מהירות ביחוד אם זה המצב עוד מלפני התחלת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יובל05/11/2012זה אומר חד משמעית שקונצרטה לא מומלצת לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות ארגומטריה ואקוורד05/11/2012
לרופאים שלום
עברתי בדיקת מאמץ לאחר שישנתי מעט שעות בלילה [להעיר חיילים ול הטיפול מסביב],אני עשיתי מעבדת שינה ומצאו שמידי פעם ייש לי דום שינה
התוצאות היו : קצב לב המנוחה 83 בשיא המאמץ 165
לחץ דם במנוחה 130/.80 שיא המאמץ 168/80
כאבי חזה לא שיא המאמץ לא זמן התאוששות 3דקות
לסיכום הגיעה ל100% מדופק המטרה
עומס 7.2 mets במאמץ צניחות st ב- v 6-v4 עד 2ממ שחוזרים ל base בהתאוששות אקו תפליט פריקרדיאלי בכמות קטנה , האם הבדיקות האלו מראים על בעיה בלב ,האם כדאי להמשיך ולעשות מיפוי לב במאמץ ?
אני מודה לכם מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות ארגומטריה ואקו - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/11/2012חלק מהנתונים שכתבת אינם תקינים. המשך בירור לפי מצבך ותלונותיך להחלטת קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לבורד05/11/2012
לרופא שלום מה
מה הסיבה שאסור לשתות קפאין במשך 24 שעות עד לבדיקה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/11/2012קפאין מנטרל את הדיפירידמול, תרופה שנותנים בזמן מיפוי באלו שלא מסוגלים לבצע מספיק מאמץ הליכה עד לדופק מטרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)