מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בולימיה רבת שנים, איוושה וחולשהאלה06/01/2013
שלום,
אני חולה בהפרעות אכילה מזה 20 שנה ומקיאה מידי יום. אני מתאמצת בהקאה ואני חלשה מאוד (רזה בטווח הנמוך אך לא בתת משקל).
אחרי ההקאה אני מרגישה לרוב דופק מואץ, חולשה נוראית ותחושה שהולך לקרות לי משהו רע.
יש לי איוושה (כך כתוב בתיק הרפואי) אך לא משהו מטופל או.מוכר כבעיה, פשוט רשום.
מה עלול לקרות? האם סביר שהלב נפגע לאחר זמן כה רב ואין סוף הקאות?
האם יש בדיקה שכדאי לעשות?
אני מנסה כל חיי להילחם בבעיה.. ניסיתי כל דבר אפשרי ולא הצלחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולימיה רבת שנים, איוושה וחולשה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר07/01/2013אלה שלום רב
אין קשר בין הקאות ופגיעה בלב,אבל מומלץ לבצע אקו לב במקרה שלך.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הומוצסטיןגדי06/01/2013
שלום.
עברתי לפני מספר שנים 2 אוטמים בהפרש של 10 שנים .
עשיתי לאחרונה בדיקת הומוצסטין והתקבל 7.8 .
האם התוצאה תקינה או שאני בסיכון גבוהה .
האם יש צורך בלקיחת חומצה פולית , B6 , B12 על מנת להוריד את הרמה בגלל מה שעברתי בעבר .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הומוצסטין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/01/2013גדי
אתה בסיכון כי עברת שני אוטמים בעבר.
אין כל ערך למס' שציינת ואין כל המלצה או צורך לבדיקת הומוציסטאין.
הטיפול בויטמינים שציינת לא רק שאינו מפחית בסיכון הלבבי שלך אלא אף מסכן אותך בשכיחות יתר לגידולים שונים בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה הים NF1סמי06/01/2013
שלום דר גיל 48 סובל מי NF1 ומספר בעיות שכשורות למחלה גידול ברוש שקיבל הקרנות לחץ דם .160 על 100 מכבל אוקסר 50 קרדילוק לירקה וSIMVASTIN 40[אופנתי לקרדיולוג לבדיקה אבחנה שלו היתה chest pain palpitaons hypertasin hyperlipemaia family history of cadדר למה יתקבן הקרדיולו הים צריך לאסות משו ללת לבדיקה תודה דר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה הים NF1 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/01/2013שמואל שלום
פנייתך אינה ברורה ממליץ להתיעץ עם הקרדיולוגים המטפלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה טכניתסתו05/01/2013
שלום רב!
אני בן 28, בריא בדרך כלל. עקב בעיות בשינה, נשלחתי למעבדת שינה, ובדרך, ביקשו ממני גם אקו לב. נמצאו אצלי דליפות קלות במסתמים מיטרלי וטריקוספידלי. לפי מה שהצלחתי להבין, זה די "בגדר הנורמה".
בעקבות זה שאני מתאמן 4-5 פעמים בשבוע בחדר כושר, כאשר אני עושה אימונים אנאירוביים (די כבדים) וגם ריצות על דופק די גבוה,
שאלתי היא:
האם הפעלת כוח לא מתון בכלל באימונים יכול להביא להגברה או החמרה של הדליפות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טכנית - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר06/01/2013שלום רב
אין קשר בין אימונים שלך ותוצאות בדיקת אקו לב.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות של אבי העורקיםדוד05/01/2013
אימי בת ה-88 סובלת מהיצרות משמעותית של אבי העורקים. פעילות שריר הלב תקינה . הוצע לה שלאחר ביצוע סדרת בדיקות תבוצע אצלה החלפת מסתם באמצעות צנתור .
מה הסיכויים והסיכונים לבצע פעולה כזו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות של אבי העורקים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר06/01/2013שלום רב
TAVI או החלפת מסתם אאורטלי היא התערבות פולשני לכן כמו כל ביצוע פולשני ישנם סיכויים או סיבוכים.
אחד מהם קושי רב לבצע את הפעולה עקב מספר נתונים שלהמטופלים שיכולים לגרום עברה מצינתור להחלפה מסתם עי ניתוח לב פתוח.
לכן אני ממליץ לדברר עם הרופאים שצריכים לבצע את הפעולה .
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב וחוםעינת04/01/2013
שלום רב,
אני בת 32, סובלת כבר שנים רבות מpremature atrial and ventricular beats.
בעבר הפרעות הקצב היו מעטות ולכן העדפתי לא ליטול נורמיטן שהוצע לי. לאחר הלידה הפרעות הקצב תכפו ולעיתים היו מצבים שהיתה הפרעת קצב כל חמש פעימות. כשנטלתי פעם אחת נורמיטן זה גרם לי להרגשה של לחצים בחזה ולכן העדפתי שלא ליטול.
בשנה האחרונה המצב נעשה בלתי נסבל. בכל פעם שהייתה לי מחלת חום החלו הפרעות קצב נוראיות ולפני שבועיים היתה לי שפעת עם חום שנמשך 4 ימים ולאורך כל אותם ימים היו לי הפרעות קצב- הלב דפק פעמיים והפסיק פעם אחצ, כאילו רוקד טנגו. וכך זה נמשך ארבעה
ימים, ולצערי הייתי בחו"ל ולא יכולתי לראות רופא. בבדיקות הולטר ואקו לב שבצעתי לפני כשנה הכל היה תקין.
שאלתי היא האם ידוע ל על מצבים שכאלו בהם הפרעות הקצב מחמירות בכל מצב של מחלת חום? אני כבר ממש מפחדת מהפעם הבאה שבה אחלה...
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב וחום - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/01/2013ידוע בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אקו לבשי04/01/2013
שלום, להלן תוצאות בדיקה, עקב חשד ליל"ד דיאסטולי.
אני בן 38.
חדר שמאלי אינו מוגדל ;תפקודו הגלובאלי והאזורי תקינים .מקטע הפליטה המוערך כ % -
.55החדר אינו היפרטרופי.
עליה שמאלית אינה מוגדלת.
חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים.
מורפולוגיה תקינה של המסתמים עם עקומות מילוי חדר שמאל המתאימות להפרעה
בהרפייתו .הודגמה אי ספיקה מיטראלית ואאורטאלית מזערית.
הפריקארד אינו מעובה .ללא תפליט פריקרדיאלי.
שורש הוותין והוותין העולה ברוחב תקין.
אשמח לשמוע מה אומרות התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/01/2013הבדיקה בגדר הנורמה למעט הפרעה בתפקוד הדיאסטולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחרור מט.נ. לבסקרן04/01/2013
שלום רב,
אדם שעבר התקף לב ובצינתור שעבר לאחר 4 ימים החליטו שעדיף שיעבור ניתוח מעקפים.
לצערנו בערב שאחרי הצינתור עבר גם שבץ מוחי שהוגדר כ"אוטם טמפורלי שמאלי" ואם זה לא מספיק אז היה גם תוך כדי האישפוז אירוע של הפרעות בקצב הלב שטופל בעזרת מכת חשמל.
1-האם יכול להיות שהשבץ נגרם כתוצאה מהצינתור?
2-בגלל השבץ הוחלט לחכות עם ניצוח המעקפים למשך חודש וחצי לפחות ומתכוונים לשחררו הביתה-האם לא מסוכן לשחרר הביתה אדם במצב זה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחרור מט.נ. לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/01/20131- כן
2- זאת ההחלטה של הרופאים שמכירים אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בנושא קרדיולוגיהיצחק כהן03/01/2013
שלום לכולם
אני מושתל עם קוצב לב ומיועד להשתלת לב
אני סובל משמעותית זה כארבע שנים
אני לקיתי בליבי בעת היותי שוטר והקוצב הושתל לי בעת היותי שוטר מן המנין
במהלך השרות ובסמיכות למחלה נחשפתי לאירוע שבו טיפלתי אשר גרם לי לפוסטראומה שעדיין לא מטופלת
שאלתי הבלתי מחייבת היא האם אירוע פוסטראומטי יכול לגרום למחלת לב כי אני היתגייסתי בריא לחילוטין
אשמח לתשובה תודה איציק חדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ בנושא קרדיולוגיה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/01/2013הכל יכול להיות. שאלתך מאוד כללית ולכן זאת התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל פריקרדיאליאתי02/01/2013
בת 38 באקו לב נצפה דופק מעט מהיר{הופנתי להולטר}אברי הלב תקינים רק נצפה נוזל פריקדיאלי בקרום הלב,מזה אומר?האמת ששאלתי את רופאת המשפחה אך היא סרבה לתת מענה ואמרה שהקידיולוג יבדוק.אשמח למשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל פריקרדיאלי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/01/2013תלוי בכמות הנוזל ומחלות רקע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המשוב המהיר...
אתי02/01/2013תודה לך על המשוב המהיר.נכתב שהנוזל מינימלי,האם הוא צריך להיות שם או שזה מראה על בעיה מסויימת?ומחלת הרקע היחידה היא דלקת פרקים שחוזרת כל הזמן במקומות שונים בגוף וכמו שציינתי, לאחרונה חולשה ודפיקות לב מהירות, ולעיתים תחושה שהלב נופל. ..או מוסיף פעימות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המשוב המהיר... - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/01/2013כמות מינימלית חסרת משמעות. תחזרי על הבדיקה בעוד 3 חודשים.
אינני יודע למה את קוראת דלקת פרקים. דלקת ממש או סתם כאבים פעם פה ופעם שם?כי מחלות רקמה (אוטואימוניות) בין היתר יכולות להיות מלוות גם בנוזל פריקרדיאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך....
אתי03/01/2013אני ממש בימים אלו בברור מקיף ברמוטולוגיה,והכאב הוא בילתי ניסבל כבר שנים רבות והולך ומחמיר,ורק עכשיו הבינו, אחרי שנים שדחפו לי סטרואידים למיניהם. (שאת רובם לא לקחתי,כי אני מודעת לנזק שהם גורמים}הכאב החל בצוואר כתפיים נימול ביד שמאל חולשה מהותית ביד שמאל כאב מפלח ברגל שמאל כל האורך עד קושי ללכת ,גב, ורק באחרונה לסת, שאי אפשר לאכול.אני לא מפונקת ביכלל,ומאוד לא בעד כדורים אך לדעתי כל הברור הזה היה צריך להתקיים מזמן, ואולי בגלל זה יש החמרה.עברתי המון פיזיוטרפיה,אורטופדים,נירוכרוגים,תמיד חשבו שהבעיה מהצוואר אך הדלקת מופיע אחת לחודשיים במקומות שונים,הלב עכשיו החל, אחרי כאביי הלסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אתי03/01/2013והכי חשוב, לא סתם כאבים, בדוק על ידי באולטרסאנד דלקת כל פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/01/2013בכל מקרה כמות מינימלית מצריכה מעקב בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע אמלודיפין עשוי...דני01/01/2013
מה הסיבה שהתרופה עלולה לגרום הגברת קצב הלב?
עד כמה שאני יודע היא משפיעה על העורקים ולא על הלב
אז מדוע?
חן חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אמלודיפין עשוי... - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/01/2013הוא מרחיב כלי דם, עליה בדופק היא תגובתית לא השפעה ישירה על הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות EKGדן אמיר01/01/2013
בתוצאות EKG כתוב:
LARGER R WAVE IN V6 TODAY
מה זה אומר ?
זה טוב או לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות EKG - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/01/2013תלוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי במה ? תלוי למה ??
דן אמיר02/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי במה ? תלוי למה ?? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/01/2013בקונטקסט הכללי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור/רעדספיר01/01/2013
שלום דוקטור אני בת 27 רווקה, ברקע בריאה,ללא תרופות. ביממה האחרונה יש לי מדי פעם כזה מן רעד/ פרפור בצוואר לכיוון הלב. לפעמים כל חמש דקות (אני עובדת בעבודה פיסית, ועושה גם ספורט) השבוע עשיתי בדיקות, וגילו שיש לי חיידק ההליקובטר, בנוסף לכך ויטמין b12 חומצה פולית ויטמין d היו מאד נמוכות, התחלתי בטיפול, אבל האם יכול להיות שהפרפור הזה קשור למצבי החדש? זה יכול להיות משהו מסוכן? או שזה רק לחץ נפשי? ממתינה לתשובה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור/רעד - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/01/2013כמו שציינת בראשית פנייתך, את קודם צריכה להתחתן. ליתר ה״בעיות״ את יכולה להתיעץ עם קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלביקסחיים ט01/01/2013
בבדיקות דם יצא שההמוגלובין ירד מתחת ל 11 רופא הגסטרו אמר לי להפסיק עם האספרין שאני לוקח כי זה גורם לי שההמוגלובין יורד נישתי לקרדיולוג שלי והוא אמר לי להפסיק ולקחת במקום אספרין פלביקס ולראות עם ההמוגלובין יעלה רציתי לשאול ולקבל גם את דעתכם בתודה חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלביקס - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/01/2013יש בזה הגיון אם המחשבה היא שאצלך האספירין גורם לדימום מקיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי לגשת לאחר התקף לבפרוינד שלמה01/01/2013
אני לאחר התקף לב והייתי שמח להמלצה לאיזה עורך דין או עמותה או כל גוף שיכול לעזור לי כיצד לקבל את זכויותי.אני כרגע נמצא בתפקוד של 30% של שריר הלב.קראתי הרבה באינטרנט ולא הגעתי לשום מסקנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי לגשת לאחר התקף לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/01/2013אתה צריך עורך דין, ביטוח לאומי, רופא תעסוקתי במסגרת הקופה ועובד סוציאלי. ורופא שיכתוב לך חוות דעת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)