מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לפיברואלסטומהדניאל08/02/2011
שלום רב,
אני בן 22. בבדיקת האקו-דופלר שערכתי נראה ממצא אקוגני 5*5, צמוד לעלה ה- non coronary. קשה לאפיין את הממצא בבדיקה זו....באבחנה המבדלת תיתכן פיברואלסטומה קטנה.
מה משמעות ממצא זה??? יש לציין בבדיקות אקו קודמות לא נראה ממצא חשוד זה על המסתם האורטלי! האם עליי לבצע בדיקות נוספות לבירור מדוייק יותר של הממצא??? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לפיברואלסטומה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/02/2011תעשה אקו לב דרך הושט (TEE)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבשירי יתים07/02/2011
שלום רב!!!
אני בת 58 עשיתי אתמול אקו לב רגיל אחרי שרופאת ראות החליטה לעשות לי כי סיפרתי לה שאני הולכת קשה לי וגם יש לי התכווצות באזור צד שמאל, ואני נחה
אחרי כמה זמן.
התוצאה היא : חדר שמאל
גודל תקין
תפקוד סיסטולי גלובלי - התכווצות היפרדינמית.
היפרטרופיה - ללא היפרטרופיה.
תפקוד דיאסטולי - בתבנית זרימה מיטרלית גל A גבוה מגל E , מעיד על הפרעה
ברלקסציה של חדר השמאלי (דרגה 1).
עליה שמאלית - תקינה
חדר ימין - גודל והתכווצות תקינים.
עלית ימנית - תקינה.
מסתם מיטרלי - תקין.
מסתם אאורטלי - תקין.
מסתם טריקוספידלי - לא הודגם TR לכן לא ניתן לחשב לחץ ראתי.
אאורטה - האאורטה העולה אינה מורחבת.
קרום הלב - לא נראה נוזל פריקרדיאלי.
IVC לא מורחב.
השאלה שלי רציתי לדעת מה זה הבעיה בתפקוד דיאסטולי.
אם אפשר לקבל הסבר אני יודה לכם מאוד כי אני ממש מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר08/02/2011שלום רב
אין סיבה לדאגה הבדיקה איה בגדר הנורמה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אקו לבדפנה07/02/2011
שלום
אני בת 62 מקבלת לפיטור 10 מיליגרם לכולסטרול וכדור אוקסר 50 מיליגרם ללחץ דם
בדיקות דם ולחץ דם מאוזנות ותקינות .לאחרונה ביצעתי אקו לב ורציתי לדעת מה מהות
התשובה NORMAL LEFT VENTRICULAR SYSTOLIC FUNCTION
NORMAL LV FILLING PRESSURE
MILDLY CALCIFIED AORTIC VALVE
MIDLY CALCIFIEED MITRAL ANNULUS
NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND FUNCTION
MILD TRICUSPID REGURGITATION. NO PULMONARY HYPERTENSION
רציתי לדעת אם אני צריכה לדאוג או להתיעץ עם קרדיולוג בקשר להסתיידויות במסתמים ?
האם הבדיקה מתאימה לגיל שלי ועלי לא לדאוג ...........
תודה מראש דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת אקו לב - תגובה
הבדיקה מתאימה לגיל שלך ועלך לא לדאוג .
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אקודור06/02/2011
שלום
אני בן 38 , במשך כ 10 שנים יש לי מיחושים בחזה , כל שנתיים לערך אני מבצע בדיקת אקו במאמץ לראות שהכול בסדר .
בבדיקה מאמץ האחרונה שלי תוצאות הבדיקה הראו צניחות ST לא משמעותיות .
(אני בריא בדרך חוץ מבעיות כולסטרולים : תוצאות בדיקה אחרונה הראו :
כלורבטרול :203
טריגליצירידים :190 ( במשך 6 שנים היה לי כ 400 עד שהתחלתי לקחת כדורים BEZAFIBRAT400 )
HDL :35---LDL:128 .
לצערי אני לא עושה ספורט .
האם יש לי מה לדאוג מהצניחות ST הלא משמעותיות ?
האם אני צריך להמשיך לבדוק את הנ"ל בדיקות נוספות?
האם ישנם פעולות מנע כל שהן שהנל לא יחמיר ?
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות אקו - תגובה
לפי דעתי אין סיבה אבל למה בדיקת אקו במאמץ כל שנתיים
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות בדיקת אקו לב של אבאמאוריסיה05/02/2011
שלום רב.
בעקבות לחץ בחזה, עבר אבא שלי בדיקת אקו לב.
אבא בן 83, פנסיונר, פעיל ונמרץ ברוך השם. לאחר שני ניתוחי מעקפים (השני לפני 16 שנה), עם קוצב לב, לחץ דם מפוקח וסוכרת גבולית מפוקחת תרופתית ותזונתית.
להלן תוצאות אקו לב. אשמח מאוד לחוות דעתכם.
concentric left ventricular hypertrophy
normal LV chamber size
normal LV systolic function
left atrium severely dilated. area is 31.00
moderate mitral stenosis, MVA:1.60 cm
mild mitral regurgitation
mild aortic stenosis with 22.00 mmHg gradient
mild aortic regurgitation
mild to moderate pulmonary hypertension with 46.00 mmHg PA pressure
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעקבות בדיקת אקו לב של אבא - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/02/2011לא תקינה אבל מצויינת עבורו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר הפנר, תודה רבה רבה!
מאוריסיה06/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ארד לרמה שלך - הצופים יגיבו!יקי05/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לא ארד לרמה שלך - הצופים יגיבו! - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/02/2011אתה חצוף מוכר בהרבה פורומים.
רמתך כזאת גבוהה שלא הצלחת לתרגם שתי מילים פשוטות באנגלית, בבדיקה שכביכול עשית.
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בעלייה השמאליתיקי05/02/2011
שלום רב
להלן סעיף בבדיקת אקו שערכתי :
E\E" =16(>13 increaseed LA pressure , mean of septal + lateral
האם הלחץ בעלייה כנ"ל הוא לחץ - קטן , בינוני , או מוגבר ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בעלייה השמאלית - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/02/2011אתה מתבלבל במושגים. אתה מתכוון ל PCWP ולא זאת הכוונה כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
יקי05/02/2011אם כן , מה אומרת בדיקה זו?
יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpressure - לא לחץ?
יקי05/02/2011increased LA pressure =
תרגום בגוף הסרט : הגדלת הלחץ בעלייה שמאלית !
שבת שלום יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpressure - לא לחץ? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/02/2011כל הכבוד, הבנת מה רשום בגוף הסרט. ואם הבנת למה שאלת נמוך.....גבוה.....?
אבל, למרות שתרגמת את שתי המילים המסובכות כל כך, לא הבנת את המשמעות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמותיפה04/02/2011
שלום. כבר שנה שיש לי פעימות מוקדמות בתדירות גבוהה אני מרגישה אותם וכל פעם אני מרגישה כאילו אני מקבלת אגרוף לחזה , יש לי סחרחורות וחולשה הקרדיולוג שלי נתן לי כדורים להאט את דופק הלב הכדורים עוזרים לי לתקופה קצרה ואז הם מפסיקים לעבוד הוא החליף לי כבר ארבעה סוגים כרגע אני לוקחת סוטלול 80 3 כדורים ליום הקרדיולוג העלה את המינון ל 160 פעמיים ביום אבל הכדורים הפסיקו להשפיע . מה ניתן לעשות ? אני מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים עלי
יפה04/02/2011בת 37 אבא עבר מעקפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/02/2011אין בפנייתך כל נתון רפואי לכן לא ניתן להתיחס במקצועיות לשאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים לאחר אשפוזקרלוס03/02/2011
שלום רב
אחי בן ה-35 עשה צינתור פולשני עקב אישפוז שנגרם מהרגשה כללית רעה, הזעות, חולשה בצד שמאל של הגוף, הרגשת עילפון , קוצר נשימה שהיה מלווה בכאב חד בלסת ובצוואר.
בבית החולים בוצעו לו מספר א.ק.ג. שיצאו תקינים. כמה בדיקות דם שלא גילו נוכחות לטרופונין, אקו תקין וצינתור שנמצא לו bridging ב-LAD ברמה של 50%.עקב מציאת ה-bridging בוצע לו גם מיפוי שיצא תקין (כל זה היה לפני שנתיים)
מאז האירוע הוא ביצע שתי בדיקות מאמץ שיצאו תקינות
האם יש עוד בדיקות שעליו לעשות? האם הממצא הוא פיזיולוגי או פתולוגי והאם יש צורך בבדיקות תקופתיות פרט לבדיקות מאמץ (כמו צינתור כל כמה שנים על מנת לבדוק שאין חסימה של העורקים במקום ה-brudging)
תודה רב
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה הקודמת
קרלוס03/02/2011בהמשך להודעה הקודמת, אין היסטוריה של מחלות לב במשפחה, אחי לא סובל מלחץ דם או סכרת והיה לו כולסטרול גבוה שמבוקר בסטטינים. לפני האירוע מלפני שנתיים הוא הרגיש טוב בד"כ. מאז אותו אירוע, היו לו כמה אירועים של קוצר נשימה שמלווים בהרגשה של לפני התעלפות (אך הוא לעולם לא התעלף).
האם יכול להיות שהבעיה לבבית על אף שכביכול הצינתור היה תקין?
שוב תודה
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה הקודמת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/02/2011אריאל שלום,
לאחיך אין בעיה לבבית והוא צריך להפסיק לעשות סתם בדיקות (כמו בדיקות מאמץ מיותרות).
כנראה שהבעיה חרדתית ושיטפל בכיוון הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ללחץ דםסנדי03/02/2011
האם אישה בת 83 יכולה לקחת 3 תרופות שונות ללחץ דם במשך היום, אם 2 בלבד לא עוזרים?
היא לוקחת לוטן 50 מג בבוקר
וקרדילוק 5 מג בערב
(קרדילוק זאת תרופה חדשה שהיא מקבלת, לפני זה קיבלה לרקפרס, והיה לה לחץ דם גבוה למרות זאת, אז החליפו לקרדילוק)
הבעיה היא שבערב לחץ הדם שלה עדיין גבוה, האם היא יכולה להוסיף גם לרקפרס 10 מג ? ואם כן, מתי? בערב? (אז מופיע לה לחץ דם גבוה)
האם התרופות האלה מתנגשות או שאפשר לקחת את כולם ביחד?
יש לה אי ספיקת כליות בינונית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ללחץ דם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/02/2011סנדי
באופן כללי, לעתים יש צורך גם ב 3, 4 ואף 5 תרופות כדי לאזן את לחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת הולטריוסי03/02/2011
ביצעתי בדיקת הולטר אשמח אם תוכלו לעזור לי הפיענוח
להלן התשובות:
קצב בסיסי- קצב סינוס
מהר' מינימלית 38
מהר' מקס' 102
ממוצעת 57
הפרעות קצב חדריות vpc's לא נצפו
על חדריות apc's ניצפו בתדירות 0-25 לשעה בפיזור הומוגני ביממה, ניצפו 14 קיטעי tchycardia nonsustained/sus tained atrial בקצב 110 לדקה
הפרעות הולכה ניצפו ארועים עם מרווחי r to r עד 1.8שניות יתכן שמדובר ב- blocked apc's
האם מדובר בתשובה תקינה ולמה הכוונה ב- blocked apc's
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקת הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/02/2011אין במה שכתבת הפרעות קצב משמעותיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה אקוקרדיוגרפיתדני02/02/2011
אני מבקש לקבל הסבר על מצבי בהתבסס על הנתונים הבאים:
גיל - 80
מצב בריאות כללי תקין
מסתם אאורטלי -
אי ספיקה קלה- בינונית. הצרות קשה. קוטר אפיק מוצא חדר שמאל - 22 מ"מ.
העלים מעובים ומסוידים מאוד, מל לחצים מכסימלי 71 ממ"כ.
מפל לחצים ממוצע 46 ממ"כ.
שטח המסתם לפי נוסחת ההמשכיות 0.7 סמ"ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה אקוקרדיוגרפית - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/02/2011כפי שכתבת יש לך הצרות קשה של המסתם האאורטלי.
הסבר על מצבך תקבל מקרדיולוג שיראיין ויבדוק אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש עזרה בפיענוח תוצאות הולטרעידן סגל02/02/2011
שלום,
לפני מספר חודשים חשתי דפיקות לב חזקות מדי פעם ומאז העניין הלך והחמיר והיום הנני סובל מדפיקות לב אלו באופן תדיר במהלך היום, דבר המפריע להתנהלות.
עברתי בדיקת הולטר וממציאה הן כדלקמן:
VE-372
Tachycardia-11
bradycardia-240
אשמח לקבל דעה מקצועית לגבי תוצאות אלו והערכות לגבי הממצאים וטיפולים אם ישנן כאלו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש עזרה בפיענוח תוצאות הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/02/2011זאת לא תשובת הולטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נוסףפרלמוטר מיכאל02/02/2011
אני בן 62 לא מעשן בעל משקל תקין עוסק בספורט באופן קבוע , נוטל כדורים להורדת סוכר בדם (הערכים בצום 94) נגד כולסטרול ,והורדת דופק.מזה 8 חודשים אני סובל מעין "דופק נוסף" איזה שהוא אירוע בחזה שקשה לי לתאר אותו במדוייק, זה יכול להגיע בעקבות או התרגשות גדולה או לחץ נפשי אחר.חייב לציין שהדבר לא מופיע בזמן פעילות גופנית,בפעילות גופנית אני מקםיד על הדופק המומלץ(בסביבות 120 פעימות בדקה)התופעה של "הדופק הנוסף" מגיעה כאמור מדי יומיים שלושה , בבדיקת דופק מייד אחריה הדופק עולה מעט (אולי בגלל הלחץ) בבדיקת לחץ דם -אין שום שינוי,אין שום סימפטומים נוספים כגון כאבים.
לדברי רופאת המשפחה התופעה מוכרת בקרב אנשים בריאים,אינה מסוכנת ואפשרי טיפול תרופתי אם מתעורר צורך בכך.
אני חרד כל פעם שהתופעה מתרחשת נכנס ללחץ שקשה לי לצאת ממנו מהר.
אנא דעתך המלומדת.
בתודה
פרלמוטר מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק נוסף - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/02/2011מיכאל
כפי שאתה מתאר מדובר קרוב לודאי בפעימות מוקדמות.
כדאי לעשות הולטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס טכיקרדיהנירה02/02/2011
בעקבות מחלת דלקת ריאות ממושכת של כחודש התגלה טכיקרדיה- דופק מהיר בקצב מעל 100. הבראתי מדלקת ריאות אך הטכיקרדיה נמשכת (כחודש וחצי). אקו לב שנעשה לפני 3 שבועות היה תקין וגם כל בדיקות הדם היו תקינות. אני מטופלת קבוע בלופרסור חוסם בתא בגלל מיגרנות. הרופאה יעצה לעלות את מינון הלופרסור. השאלה שלי אם הדופק לא יציב- כלומר פעם תקין ופעם גבוה מדי, האם כדאי להעלות את המינון של הלופרסור?. האם כדאי להמשיך בבירור? הרופאה גם יעצה לחזור על אקו לב. האם המצב הזה מסוכן או שניתן לחיות עמו. מותר להתאמץ?. אודה לכם על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס טכיקרדיה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/02/2011נירה שלום,
אין אפשרות לטפל בך וליעץ לך על תרופות דרך האינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)