מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהליאת01/02/2011
שלום,
לאישה בת 83 המליצו לקחת קרדילוק 5 למניעת התקפי פרפור פרוזדורים. היא אמורה לקחת גם ריתמקס 750 מ"ג ליום (להעלות מ 450) ולוקחת גם לרקפרס ולוטן. ההמלצה ניתנה במסגרת אישפוז לאחר התקף.
רציתי בבקשב לדעת אם מינונים כאלה אינם גבוהים מדי לאישה עם מחלות כגון אי ספיקת כליות בדרגה בינונית, סוכרת ונטיה לנפילות בעקבות סחרחורות.
כמו כן, בעבר היו לה כמה התקפים של דלקת לבלב. האם תרופות אלו עלולות להגביר את הסיכון להתקף נוסף?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/02/2011המינונים שציינת מקובלים, השאלה אם מתאימים לאותה אשה בת 83
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופת קומדין בפרדקסה.רוברטו01/02/2011
שלום לכם,
האח שלי עבר לפני 15 שנה החלפת מסטם אאורטלי .מאז הוא מטופל בתרופה סיטרום מקבילה של קומדין.
במשך השנים היו לו ירידות ועליות של INR וגם שבץ מוחי למזלו קל וחזר לעצמו. השאלה שלי היא , מי יכול לקבל התרופה פרדקסה ומה צריכים לעשות כדי לקבל אותה. האח שלי מבוטח בקופת חולים מכבי , יש לו מכבי זהב. לפי מה שהוא אמר לי עושים לא הרבה בעיות. האם באמת התרופה פרדקסה יותר טובה?.
בברכה ,
רוברטו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תרופת קומדין בפרדקסה. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/02/2011אחיך לא יקבל פרקסה, כי פרדקסה לא נבדקה באינדיקציה של מסתם תותב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולכם. בקשר למום בלב וצבאשבתאי30/01/2011
שלום לכולכם. לפני כחודשיים בערך, גילו אצלי חור בלב. הלכתי לקרדיולוג, לבית חולים בלינסון, הוזרק לי חומר רדיואקטיבי על מנת לגלות את חומרת העניין.
התוצאות שהתקבלו הן שהכל בסדר ואני יכול לעשות פעילויות ספורט וכו'.
עכשיו, אני רוצה ללכת ולשרת ביחידה מיוחדת בצה"ל. לשם כך עליי להיות בעל פרופיל 82 - 97 ללא סעיפים פוסלים.
הפרופיל שנקבע לי הוא 82/97 אך קיבלתי גם סעיף והייתי רוצה לשמוע את דעתכם המומחים לגבי חומרת הסעיף, והאם הוא מונע ממני לשרת ביחידה מובחרת ונחשב לסעיף ברמה משמעותית ורצינית.
הסעיף :
מום לב שאינו מסתמי ללא משמעות המודינאמית.
משהו יכול להסביר לי מה משמעות הסעיף והאם הוא חמור? תודה רבה וערב טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכולכם. בקשר למום בלב וצבא - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/01/2011שלום גם לכם,
בענין פרופילים וסעיפים יש לפנות לצבא, כי זה ענין צבאי ולא רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדוני
שבתאי30/01/2011אני לא שואל בקשר לפרופיל. אני שואל אם הסעיף הזה חמור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדוני - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/01/2011ה"סעיף" צבאי. המום לא, הוא שלך.
ה"סעיף" אולי יקבע את המשך בצבא. ולא המום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו במאמץרונית30/01/2011
שלום
אחותי בת 66 ולא חשה בטוב לאחרונה. יש לה מעין צריבה בבית החזה. בבדיקת אקו .
אקו במנוחה: חדר שמאל אינו מורחב (44/23 מ"מ) דפנותיו אינן מעובות(10/9 מ"מ) תפקודות הגלובלי תקין(מקטע פליטה מוערך 60%)לא נצפתה הפרעה בתפקוד האזורי, עליה שמאלית אינה מורחבת (רוחב 40 מ"מ). אי ספיקה מיטרלית קלה, אי ספיקה אאורטלית מינימלית, אי ספיקה טריקוספידלית קלה. הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך ב- 23+5 ממ"כ.
אקו במאמץ:
באקו מיד עםם המאמץ התפקודי הכללי של החדר השמאלי : אינו משתפר.
בא.ק.ג. במאמץ: ללא שינוי משמעותי מאק"ג בסיסי.
התפתחות היפוקינזיה: אחורית/אינפריורית ובנוסף קידמית ספטלית בחלקים אפיקליים.
באקו מייד בסיום המאמץ התפקוד הכללי של החדר השמאלי לא השתפר והופיעה ירידה בתפקוד קיר אחורי ובנוסף קיר קידמי וספטלי בחלקים אפיקליים. בסיכום מבחן אקו במאמץ עם עדות לאיסכמיה בדופן אחורית וכן קידמית אפיקלית כעומס לא גבוה מלווה בקליניקה חשודה.
שאלות: מה ניתן ללמוד מהבדיקה? האם צריכה לעשותגם מיפוי לב ? האם צריכה לעבור צינתור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו במאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/01/2011מציע שאחותך תפנה לקרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוח בדיקת מיפוי לב ע"י THALLIUM-201טויטו ניסים30/01/2011
1.בתאריך 18-1-2011 ביצעתי בדיקת מיפוי לב עם זריקה לאחר 2 צינטורים
האחרון בתאריך 26-12-2010
2.רצ"ב דו"ח הבדיקה
3. מבקש לדעת פינוח הבדיקה
4.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוח בדיקת מיפוי לב ע"י THALLIUM-201 - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר30/01/2011ניסים שלום
הבדיקת טליום הדגים אוטם בשריר הלב לא קטן ו אזור נוסף קטן עם סימני של סתימה
אבל אני ממליץ לך לגשת לקרדיולוג שלך להמשך טיפול.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור חדריםאריה29/01/2011
אני בן שבעים לאחר 2 התקפי לב האחד לפני 5 שנים חמור ביותר (הלם וקומה של שבוע ימים) השני לפני שנה.תפקוד הלב 30%
לפני כשבועיים נפלתי פתאום ברחוב ללא שנתקלתי במכשול לא הרגשתי סחרחורת לפני והרגשתי טוב לאחר שקמתי.. בזמן שניות הנפילה הרגשתי כפי שהרגשתי באירוע מוחי שגם אותו עברתי לפני 15 שנה .
האם יכולה להיות בעיה של פרפור חדרים למרות שלא התעלפתי ולא איבדתי הכרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור חדרים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/01/2011אריה
בפרפור חדרים לא קמים ברוב הגדול של המקרים, ללא מכת חשמל. אין זה אומר שלא הייתה הפרעת קצב או איזה בעיה נוירולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3רותם29/01/2011
האם אומגה 3 מוכר כבריא ללב? אני לא אוכל דגים בד"כ אבל אני צורך אומגה 3 באופן עצמאי מדי יום האם זה מוכר כבריא ללב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/01/2011הדעות חלוקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לא סדירמירי28/01/2011
ערב טוב, אני בת 31 ,שנה לאחר לידה .בחודשים האחרונים אני מרגישה דופק לא סדיר ,מעין קפיצות כאלו בדופק,כמו שנבהלים ממשהו וקופצת פעימה . זה קצת מפחיד. זה קורה במנוחה.
עברתי אקו לב שיצא תקין והולטר 24 שעות שגם יצא תקין חוץ מ10 דקות של דופק 150.
הקרדיולוג אמר שיתכן שצריך לבדוק פרופיל הורמונלי.
שאלתי היא במידה והפרופיל יצא תקין האם עלי להיות רגועה ולחיות עם הדפיקות האלו עד שיעברו או שעלי לבדוק עוד משהו מבחינה קרדיולוגית?
אודה על תשובתכם מראש, עבודתכם מבורכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק לא סדיר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/01/2011מירי בוקר טוב
אין צורך בכל בדיקה של פרופיל הורמונלי.
יעבור לך אם לא יש טיפול תרופתי פעם ביום לתקופת מה.
בכל מקרה לא רואה סיבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה תקופה ממושכת.בת 2027/01/2011
היי, לא אחסוך במילים ופירוט כיוון שארצה שלא תחסכו גם אתם.
אני בת 20, יש בעברי 7 שנים של אנורקסיה חמורה, בנוסף נסיונות התאבדות ע"י כמות עצומה של כדורים וכימיקלים, באותה תקופה היה חשש ללב, הוא נחלש , היו קצוות כחולים חמורים , ופצע קטן שלא ידעו להגיד אם מולד או לא אבל הוא לא הדאיג אף אחד כולל אותי. אני כבר עד מעט שנתיים בריאה לחלוטין. אוכלת כמו שצריך, עושה פעילות גופנית, חיה חיים רגילים. אבל.. לפני משהו כמו חודש התחיל לתקוף אותי כאב, בתחילה זה היה מתחת לבית השחי הימני בצמוד לשד, ולאחר מכן (אחרי משהו כמו שבוע) זה עבר לאמצע. הכאב הוא לא תמידי, הוא מופיע בעיקר: כשאני לוקחת נשימות עמוקות, כשאני מעשנת, כשאני משתעלת, כשקר לי, כשאני שוכבת, כשאני מתקלחת, או כשאני עושה כל דבר שמשפיע אפילו במעט על רמת המאמץ שלי.
עד השבוע האחרון זה לא הדאיג אותי.
הבעיה היא שזה מתחיל לכאוב יותר ויותר, אני כרגע במדינה זרה וקר כאן, אני מוצאת את עצמי מתיישבת על המדרכה בחוץ כיוון שהקור מכאיב לי ולוחץ לי בחזה ברמה שפשוט לא מאפשרת לי לתפקד.
אין לי כרגע איך לבדוק, ולא אתחיל ללכת כאן לרופא, במיוחד כשאין לי מושג אם יש משהו, או שזה רגיל לגילי.
אשמח אם תעזרו לי לפחות בלהבין איך להתמודד עם הכאב, כדי שיכאב כמה שפחות.
תודה מראש.
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה תקופה ממושכת. - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר27/01/2011בת 20 שלום
ק״ל לא מדובר על כאבים ממקור לבבי.
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש משהו מאוד דומה
בן 3309/12/2011מה זה היה בסוף
ומה עשית כדי שזה יעבור
אני בן 33 בחודש וחצי האחרון חזרתי לרכב על סקייטבורד
ונפלתי לא מעט פעמים
לפני כעשרה ימי החל כאב בצד שמאל של החזה
מתחת לבית השחי
בהתחלה הוא לא היה רציני אך הוא הולך ומתגבר
כואב לי בעיקר שאני שוכב על הגב עם הראש על כרית גבוהה
כשאני משתעל או כשאני מנסה להרים דברי בזוויות מסוימות
בנהיגה ועוד כל מיני פעילויות גופיות
ניסיתי לעשות מסאגים בקבוק חם ועוד שום דבר לא ממש משפיע
היום נסעתי שוב אחרי הפסקה של שבוע בערך
כאב לי קצת
אבל ניראה שהכאב נחלש מעט לאחר הרכיבה
האם יכול להיות שהשריר תפוס כבר שבוע שלם
או שיכול להיות שמדובר בקרע ?
האם יש דרך לאבחן קרע באופן עצמאי ?
והאם זה נכון להמשיך בפעיולת גופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש משהו מאוד דומה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/12/2011אני מציע לך בדיקה פשוטה שנקראת "בדיקת רופא"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בחזה תקופה ממושכת. - תגובה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/12/2011אני מסכים עם ד"ר תובר שזה ק"ל.
בנוסף גם אני לא אחסוך במילים ואני ממליץ לך ללבוש בגדים יותר חמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hdlערגה26/01/2011
hdl 38 טריגליצרידים 220
האם מצריך טיפול תרופתי
חאם אפשר להעלות את ה-hdl* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hdl - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/01/2011קודם דיאטה ופעילות פיזית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתנסים25/01/2011
אני בן 63 בשנת 1999 נותחתי להסרת גדול סרטני במעי הגס ומאז התגלה סוכר
בדם ומאז אני מאזן את עצמי בדיאטה ובתזונה נכונה. בשנת 2003 עברתי ארוע
לב ואני נוטל תרופות . לפני כחודשיים רמת הסוכר עלתה והגיע ל- 188 לא
חל מבחינתי שום שינוי ברגלים.
מה עלי לעשות ?
אינני מעונין לקחת כדורים.
אודה לתשובתכם.
נסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/01/2011מדידה חד פעמית של 188 סוכר לא בהכרח מצביעה על בעיה. כדאי שתבדוק את המוגלובין A1C, זאת בדיקת דם שבודקת את רמת הסוכר הממוצעת בשלושה החודשים הקודמים. במידה והתוצאה היא פחות מ 7 תמשיך באותה דרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלב לא עומד במעמסה של חרדה וכעס...דורון25/01/2011
היי
אני בן 42 ומזה שנים יש לי בעיה של חרדה שגרמה לשחרור הורמונים ועקב כך פעימות מהירות ושאר הפרעות קצב מינוריות.
בימים אלו אני מרגיש שהלב "עובר פזה" ומגיב בצורה יותר קשה, אני עדיין לפני בדיקות מאמץ ואקו אבל ברור לי שההחרפה במצב הלב והיכולת שלו לעמוד במעמסות הללו הולכת ופוחתת.
השאלה היא מה אפשר לעשות והאם אין ברירה אלא לפנות לתחום התרופות.
האם תחום הביופידבק יעיל או לא?
האם יש פתרון כלשהו שיכול למנוע מהתקף של חרדה או של כעס מלגרום כשל ללב?
תודה על כל טיפ וכן הכוונה לרופא שמטפל ומתמחה בעניינים שכאלו בצורה נקודתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלב לא עומד במעמסה של חרדה וכעס... - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/01/2011ניסית לקבל טיפים מפסיכיאטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות מעסיקות אותי !!רואן25/01/2011
שלום. אני בת 18 צריכה לעבור ניתוח לב פתוח לסגירת חור ASD ותיקון חיבור ורידי ריאה מימין , לעיתים קרובות מרגישה קוצר נשימה וחולשה בגוף .. בבדיקת First Pass היה כתוב כמות הדלף 2.1/1 כמובן שזה יחס גדול ועלול לגרום להרגשות אלה נכון ??? האם לאחר ניתוח זה לא ארגיש שוב הרגשות אלה ?? ** עוד שאלה תמיד מעסיקה אותי, האם לאחר הניתוח יש סיכוי שורידי הריאה וכל ורידי הגוף שהיו מחוברים למכונת לב-ריאה יזוזו ממקומם ??!!! בבקשה ד"ר ענה לי בסבלנות כי באמת אני מפחדת מניתוחים ובא לי הרבה שאלות בקשר למצבי אחרי ניתוח לב פתוח ... תודה יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות מעסיקות אותי !! - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/01/2011אני מציע שתרגעי, אני בטוח שאחרי הניתוח תרגישי הרבה טוב ובכל מקרה שאלות ספציפיות אליך כדאי שתפני למנתחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצברינה25/01/2011
היי,
אני בת 28 בריאה בדרך כלל. בימים האחרונים אני מרגישה בצורה ממש חזקה את פעימות הלב שלי ומין סחרור קל. לשפני שבועיים עברתי אקו לב וארגומטריה שיצאו תקינים. אחי בן ה20 סובל ממום מולד בלב ופרפור פרוזדורים ועקב זה כל המשפחה במעקב תמיד. בזמן שאני מרגישה את התחושות האלה של הפעימות המוזרות אני מודדת מיד את הלחץ דם והדופק והם תמיד יוצאים תקינים. שאלתי היא האם ייתכן שזו הפרעת קצב שרק בא.ק.ג באותו רגע יכולים לראות? התור שלי להולטר הוא רק עוד חודש ואני חוששת שזה עלול לסכן אותי המצב הזה? תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קצב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/01/2011כל דבר שאכתוב לך יהיה בגדר ניחוש בלבד.
מציע שתקדימי את התור להולטר ולהתיעץ עם קרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליכים טרשתייםרחלי25/01/2011
האם לכל מבוגר יש במידה מסוימת תהליכים טרשתיים? בבדיקתדופלר עורקי התרדמה שנעשתה בגלל סיפור משפחתי אין היצרות בעורקי הצוואר אך בדופן ניצפו שינויים טרשתיים. האם הממצא מראה שיש לי טרשת עורקים? האם עקב כך עלי לבדוק את עורקי הלב? איך? מה עלי לעשות? אני בת 60 לא מטופלת בתרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליכים טרשתיים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר25/01/2011שלום רב
לכל אחד יש דרגה מסוימת של טרשת
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)