מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרבתהגר16/01/2011
אני בת 50 וסובלת לאחרונה מכאבים ברום הבטן וצרבת או, ליתר דיוק, תחושות "עומס" בוושט. לפני מס' שנים עשיתי אקו לב ומבחן מאמץ ושניהם היו תקינים. האם יש טעם לבדוק שוב? לא לקחתי תרופות נוגדות חומציות עדיין והייתי רוצה להמנע מהן. אשמח לעצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר17/01/2011שלום רב
יש טעם להבדק שוב ע"י קרדיולוג.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום הלב בגוף והשפעתודרור16/01/2011
שלום,
לפני כמה ימים היה לי דיון עם חברה. היא טוענת שבגלל שהלב של גוף האדם נוטה לצד השמאלי של הגוף, הצד השמאלי( בלי קשר למיקום היד החזקה) של הגוף תמיד רגיש יותר. כלומר, לטענתה אם נניח נוריד שיער מהגבות או מהידיים בצד השמאלי של גופנו זה יכאב בצורה חדה יותר מאשר אם בצד שמאל.
אם יש היגיון בדבריה?
אשמח לתשובה, תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום הלב בגוף והשפעתו - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר16/01/2011דרור שלום
חברה שלך יכולה להיות פוליטיקית.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחח היא בהחלט יכולה!
דרור17/01/2011תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל רק בסיעה החדשה של ברק
גלי17/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיגת לבשירי16/01/2011
שלום. היום קיבלתי תוצאות של בדיקת אקו לב רופאת המישפחה אמרה שהתשובה
הי אי ספיגת לב קלה. אני לא מבינה מזה והאים במשך הזמן זה יכול להחמיר ואולי אני צריכה לקחת תרופות לגבי הלב (הבעיה)של אי ספיגת לב. אני שותה חצי שנה אספירין
וסינבקור היה לי LDL 150 ואספירין הרופאה אמרה לימנוע ארועה.האים זה מסוכן
מה עלי לעשות בבקשה תשובה ותודה מיראש. אני בת 57* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיגת לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר16/01/2011שירי שלום
אי ספיקת לב מגדירה קבוצע מאוד גדולה של חולים,קשה להבין בלי תשובת אקו לב על מה מדובר.
נא לפנות לקרדיולוג
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב-RIVAROXABANגלי16/01/2011
שלום רב - יש לי שאלה:
חבר שלי עבר התקף לב לפני יומיים. בבית החולים עו לו צינתור ואמרו שעורק אחד היה סתום כמעט לגמרי ושמו לו סטנט. בשאר העורקים לא היתה בעיה. כעת הציעו לו להשתתף במחקר בתרופה RIVAROXABAN קראתי קצת על התרופה ואני לא יודעת אם היא בכלל מתאימה למקרה שלו. כתוב שזה למניעת קרישי דם בורידים ובמיוחד אחרי ניתוחי רגליים ו/או במקרי חשד לסטרוק. זה לא המקרה שלו. האם יש הצדקה לשתפו במחקר? מה הסיכונים? מה התרופה החלופית אם לא ישתתף במחקר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב-RIVAROXABAN - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר16/01/2011גלי שלום
RIVAROXABAN היא תרופה חדשה שמדלל את הדם לא בשימוש עדיין אבל שנבדק כמחליף לWARFARIN בחולים הסובלים מ פירפור פרוזדורים .
ממליץ לגשת לרופאים שרוצים לגייס אותו למחקר ולקבל מהם הסבר מלא יותר.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב לאשה לפני מחזוראילנה15/01/2011
שלום רבאני בת 37 .שמתי לב בחצי שנה האחרונה(אולי זה היה גם קודם אבל לא הבחנתי בכך) כי לפני מחזור אני סובלת מדפיקות לב מואצות ורק עם כדורי הרגעה זה עובר. כמו כן אני נוטה לדכאון ובכי כשבוע לפני מחזור (זה תמיד היה).
מה קורה עם דפיקות הלב? יש מקום לקרדיולוג או שזו בעיה מוכרת לפני מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב לאשה לפני מחזור - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/01/2011מציע שתפני לרופא המשפחה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הולטר לבאבי14/01/2011
שלום, בשבוע האחרון אני מרגיש שהלב שלי מחסיר פעימות לפחות 5 פעמים בדקה.
עשיתי הולטר לב והתוצאות יצאו ככה :
קצב : סינוס
מהירות מינימלית: 55
מהירות מקסימאילית: 135
מהירות ממוצעת: 77
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של 31-251 לשעה , ממוקד אחד. חלקם FUSION BEATS.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 2 APC'S במשך הבדיקה .
הפרעות הולכה: לא נצפו.
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
הערות/סיכום : נצפו קטעי סינוס אריתמיה. נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 135 פעימות לדקה.
מי מה זה נגרם שהלב מחסיר פעימות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת הולטר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/01/2011לכל אחד פעימות מוקדמות לפעמים או יותר לפעמים פחות.
לפעמים זה קשור למחלת לב ולפעמים לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ההולטר תקין ?
אבי16/01/2011האם ההולטר תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוני בחזהגיא13/01/2011
לסבלנותם לקרוא אודה.
לפני 5 שנים גיליתי שבלוטת היתר שלי נמצאת ביתר פעילות. הסימנים המוקדמים היו כאבים בחזה במשך מספר ימים עד שיום אחד הופיע דופק מהיר מאוד.
לאחר טיפול תרופתי וטיפול ביוד מזה כשנתיים וחצי אני מאוזן.
עם זאת, לכל אורך התקופה אני ממשיך לסבול מכאבים ומיחושים בחזה בעיקר בצד שמאל ולעיתים רחוקות גם בצד ימין.
ביקרתי אצל מספר קרדיולוגים ועברתי מספר בדיקות ונמסרה לי כל הזמן אותה תשובה-הכל תקין.
לתגובתכם אשמח - איזה הסבר יכול להיות לתופעה זו?
תודה מראש
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב כרוני בחזה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר14/01/2011גיא שלום
ק״ל הכאבים הם לא ממקור לבבי
ד״ר תובר קיקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקגשלי13/01/2011
מזה 3 שנים שיש לי מידי פעם פלפיצטיות. התחברתי למכשיר ע"י חברת מוניטור בו אוכל לתעד הפרעה שכזו.
ההפרעות מלוות בחולשה עזה,אני ממש צריכה לשבת, תחושת פרא עילפון והלב מקפץ כמו זדם מחוץ למים ובמהירות עצומה....מין תחושה שהוא עוד קדה יוצא ממקומו.
היום הייתי אצל חברת מוניטור להוציא דוחות של הקלטות(לצערי עוד לא הצלחתי לתפוס את הפלפטציות שלשמן המכשיר ברשותי בשל אי קירבה מספקת למכיר בזמן האירועים)
באחת הדוחות נרשם: Arrythmia sinus. קצב- 80*-65, וכוכבית בצד (בשאר הרשומות נרשם קצב ללר כוכבית)
האם זה מעיד על משהו?? איך ניתן לדעת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקג - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר14/01/2011שלי שלום
Sinus arrythmia לא אומר כלום, אבל מה עם יעוץ קרדיולוג ?
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים שלום...עפרה13/01/2011
שלום לכולם....
מהיא הפרעה דיאסטולית..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאים שלום... - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר14/01/2011עפרה שלום
היא הפרעה בגמישות שלחדר כתוצאה בדרך כלל מיתר לחץ דם
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן מאמץ משולב לב ריאהשלי13/01/2011
עשיתי בדיקת מבחן מאמץ משולב לב ריאה, בגלל שאני מתנשמת מאוד מפעולות שיגרתיות.
תוצאות המבחן:כושר המאמץ של הנבדקת ירוד במידה בינונית. המגבלה היא קרדיווסקולרית. בשל האקוויוולנטים הנשימתיים הגבוהים מעט קיימת אפשרות של מחלת כלי הדם הריאתיים.
מה פשר התוצאות??? האם המונח קרדיווסקולרי לא שייך ללב???? האם יש בעיה גם בכלי הדם של הלב וגם ריאות?? האם יש צורך בבדיקה נוספת?
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן מאמץ משולב לב ריאה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר14/01/2011שלי שלום
יש צורך לבדיקה נוספת אצל קרדיולוג
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני11/01/2011
מהן הדרכים המומלצות לטיפול בהפרעת קצב לב מסוג אריתמיה (אשר אינה משפיעה עלי כלל בחיי היום-יום)? האם מומלץ לבצע צנתור? האם טיפול במחלה עלול להשפיע על הפרופיל לצה"ל?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/01/2011דני שלום
אריתמיה כולל מספר רב של הפרעות קצב כל אחד מהם יחיד מבחינת גישה טיפולי ואבחנתי.
צינתור לב ל הפרעות קצב -EPS - יכול לטפל בחלק מאריתמיות .
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת עורקיםחנה11/01/2011
שלום . האים טרשת עורקים והסתידות עורקים זה אותו דבר?הסתידות עורקים זה מעודף קלציום? אשמח לקבל תשובה ברורה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת עורקים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/01/2011זה לא אותו דבר אבל יש קשר בינהם,
הסתידות עורקים לא מעודף קלציום בדם אבל עודף קלציום בעורקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוך ולחץ דם נמוךס11/01/2011
שלום
אימי בת 58 , משקל 90 ק"ג
נוטלת כדורים ללחץ דם. בעלת לחץ דם נמוך, ודופק 40, מה הסיבות ללחץ דם נמוך ודופק נמוך?
ואיך ניתן לטפל ולהעלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק נמוך ולחץ דם נמוך - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/01/2011שלום רב
ק״ל כתוצאה מהטיפול ל יתר לחץ דם
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ס11/01/2011סליחה, אך לא הבנתי תשובתך,
ראיתי גם שענית על לחץ דם, מה בנוגע לדופק נמוך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/01/2011גם דופק ו גם לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו -עזרהאורן10/01/2011
אודה לך באם תוכל לעזור לי בפענוח תוצאות אקו שעשיתי :
Left ventricular segmental wall motion abnormalities - echocardiographic evidence of multiple Mls: 1) MI in
mid-distal LAD territory (small apical aneurysm); 2) small basal inferior wall MI
No evidence of:
Thrombus: left ventricular apex
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו -עזרה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/01/2011האקו אומר שעברת מספר אוטמים בשריר הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- constrictive pericarditisליאור09/01/2011
שלום,
אבי בן 69 בריא, לא מעשן,רזה.לאחרונה הוא הרגיש שקשה לו הנשימה כשהוא עולה במדרגות.
לאחר שיקוף ראות גילו שיש לו מים בריאות.
ביצוע אקו לב ולאחר מכן MRI הצביע על אי ספיקה בלב כתוצאה מעיבוי שריר הלב.
המלצת הרופאים היא על ניתןח.
לא הצלחתי למצוא שום פרטים על סוג הניתוח הזה ,
יש לי מספר שאלות:
מה מבצעים בניתוח עצמו?
איך מקלפים את העיבוי?
סיכויי החלמה מהניתוח?
סיכון בניתוח?
האם זה ניתוח לב פתוח או סגור?
האם זה ניתוח נפוץ?
תודה מראש
ליאור ...המודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר constrictive pericarditis - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר10/01/2011שלום רב
אני ממליץ לגשת לרופא המנתח לקבל הסבר על הניתוח שהוא יעבור אצלו
בנוסף יש הרבה חומר בקשר לPERICARDITIS באינטרנט.
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)