מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדנה09/01/2011
מדוע סגירת דלף (PFO) לאחר CVA נעשית בהרדמה???
רשום בטופס ההזמנה לצינתור: צינתור בהרדמה לסגירת PFO, עם בקרת אקו ושט.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר10/01/2011שלום רב
מדובר על הרדמה מקומית לצורך צינתור
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת נזקים לבבייםאלי08/01/2011
דוקטור נכבד,
קראתי את דבריו של פרמקולוג מכובד של קו"ח גדולה שתוסף התזונה קיו 10 (המפורסם וגם המושמץ מדי פעם) מסייע בין השאר במניעת יל"ד, נזקי טרשת ואפילו אי-ספיקת לב., עפ"י מחקרים. האם זה נכון, לפי מידע קרדיולוגי? בברכה, אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת נזקים לבביים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/01/2011אלדד,
שכחת לציין שאותו פרמקולוג מכובד של קופה״ח הגדולה, פרמקולוג שהפורום שלנו מכיר היטב, ציין וזה לא פחות חשוב, שהוספת קיו 10 לקומקום מים מונע את הווצרות האבנית ואף מונע קורוזיה במנועים אם הוספת אותו למיכל הדלק.
זהו הערך הקרדיולוגי המוכח של קיו 10.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני07/01/2011
שלום
לאחר תלונות נשלחתי לבדיקות
אקג
אקו לב
הולטר 24 שעות
בדיקות דם
הכל נמצא תקין למעט הכולסטרול 220
בימים האחרונים כאבים בחזה וחוסר נוחות
יש עוד בדיקה שאתה ממליץ לבצע או רק להירגע ודי....
תודה רבה
בן 36 בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/01/2011עוז
לא מספיק מה שכתבת כדי שאוכל להמליץ על בדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם אאורטלי מעובהדניאל06/01/2011
שלום רב.
אני בן 21. ביצעתי בדיקת אקודופלר של הלב שבו נמצא מסתם אאורטלי מעט מעובה. בנוסף מצויין כי טכניקת הבדיקה מקשה על זיהוי מספר העלים..
מה משמעות הדבר???
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם אאורטלי מעובה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/01/2011אין משמעות.
בדר"כ ישנם שלושה עלים לפעמים 2. אם יתר הבדיקה תקינה אין לכך שלא ראו את מס' העלים כל משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי נטילת נוגדי קרישה...פלורי ד.06/01/2011
שלום, אני בת 24. לפני 3 שנים עברתי ניתוח לתיקון דליפה במסתם המיטרלי ותיקון חור בגודל 3 מ"מ. אני במעקב אצל קרדיולוג מידי כחצי שנה. לפני כמה חודשים עברתי אקו לב ונראתה דליפה קלה עד בינונית במסתם המיטרלי, בנוסף אני סובלת מ RBBB קבוע. איני נוטלת נוגדי קרישה, והשאלה היא אם אני צריכה????
בנוסף ארצה לציין כי כמעט מידי יום אני מרגישה פלפיטציות והחסרות פעימה (גם במנוחה!!), דיווחתי זאת לקרדיולוג המטפל והוא אינו רואה בזה שום דבר חריג.
לפני כשנתיים הקרדיולוג אמר שאם הפלפיטציות ממש מפריעות לי הוא יכול לתת לי טיפול תרופתי אך במידה ואני מתחילה- זה לכל החיים.... ושם זה הסתיים.
אציין דבר נוסף, יש בהיסטוריה המשפחתית מקרים רבים של מחלות לב וכלי דם (MI, כולסטרול, סכרת, טרשת עורקים, הפרעות קצב שונות, יתר ל"ד).
מה דעתכם? האם אני צריכה להתחיל ליטול אנטיקואגולנטים????
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי נטילת נוגדי קרישה... - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/01/2011לא רואה סיבה לטיפול אנטיקואגולנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיזרו לי בבקשה!!!!!!אסף05/01/2011
אני בן 29 לא עוסק בספורט
ב7 חודשים האחרונים עברתי 3 בדיקות דם ובכולם היה לי תוצאה של cpk 220 שזה מחוץ לנורמה וללא שינוי וגם תןצאה של alt 46 שזה גם מחוץ לנורמה וגם במשך כל שלושת הבדיקות.
אנה עיזרו לי ותגידו לי מה זה אומר שהתוצאות מחוץ לנורמה ולמי לפנות אם בכלל יש צורך
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיזרו לי בבקשה!!!!!! - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר06/01/2011שלום רב
התשובות בגדר הנורמה
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אח שלי
אסף06/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה רק עמוד אחד מצ"ב
מוקי06/01/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה רק עמוד אחד מצ"ב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/01/2011הבדיקה אינה תקינה מציע שתתיעץ עם קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי לב : טליום ספקט מאמץמוקי05/01/2011
שלום.
קבלתי תשובות של הבדיקה ואיני מבין אותם:
לסיום: היפופרפוזיה אינפרופוסטריורי בעת הסטרם כאשר נצפתה הצללה סערפתית,עם הרעת ההיפופרפוזיה עד פגם מילוי ובפיחזור ובו ללא עדות להצללה,הכל בהתאמה לפיזור ה-RCA בעגבות מאמץ ארגומטרי בנוני ובדופק מטרה, ללא תעוקה או שינויים איסכמיים באק"ג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מיפוי לב : טליום ספקט מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/01/2011דפדף לעמוד הבא שם כתובה התשובה. מה שאתה כותב אינו ברור וחסר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה
מוקי05/01/2011תוצאות הבדיקה:
תגובה קלינית : תקינה
א.ק.ג במנוחה: קצב סינוס, תרשים תקין.
שינויים בא.ק.ג:צניחה ST עד 1 מ"מ F3,2 ב-V4-V6 עולות,
קליטה ראתית : תקינה.
הרחבה זמנית של חדר שמאל: לא נצפתה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/01/2011....ובעמוד אח״כ רשומה התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץיוכי05/01/2011
בשבועיים האחרונים היו לי כאבים בחזה שבעקבותם אושפזתי באקג הכל יצא תקין וכן באקו לב אך בבדיקת מאמץ הודגמו עלות st ולכן עברתי צינתור שפורש כתקין בעקבות זה הופניתי לבירור גסטרו וכן תפקודי ריאות מה הסיבה לכאבים שממשיכם ולקשיי הנשימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/01/2011בגלל תלונותיך אתה עובר בירור. לב, כנראה לא הסיבה, אולי קיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הצינתורכואב הלב ..!!04/01/2011
שלום רב.
עברתי צינתור לב אבחנתי ולהלן תוצאות הבדיקה:-
הרחבה קלה של לב ימני.
חיבור לא תקין של ורידי ריאה מימין ; העליון מתחבר לוריד נבוב עליון ימני לעליה ימנית. התחתון מתחבר לאמצעי ושניהם מתחברים לעליה ימנית.
חיבור תקין של ורידי הריאה משמאל לעליה שמאלית.
קיים וריד נבוב עליון שמאלי מתנקז לסינוס קורונרי עם ניקוז לעליה ימנית.
partial anomalous pulmonary venous connection
Artial septal defect sinus venosus type
יש לי מספר שאלות בבקשה :-
1. האם מצב זה מפחיד או מסוכן??
2. מה הסימנים של מצב זה ( האם זה גורם לקוצר נשימה ועייפות יתר....) ??
3. האם לאחר ניתוח לב לתקון מצב זה אני יכולה לחיות כמו אדם רגיל ללא סיכון לחזור שוב אותו מצב ???
4. מה עם שני הורידים הנבובים העליונים???
5. האם ניתן לבצע את הניתוח דרך החזה במצב כזה??
הסבר לי בבקשה בקיצור על המצב שאני נמצאת בו...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הצינתור - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/01/2011רואן
באמת חשבת שעל סמך 4 שורות אוכל לומר לך אם אפשר לנתח דרך החזה???????
האם המצב מפחיד?????? מסוכן???????
אז אני שואל, אתה פוחד????????
לשאלותיך לא ניתן לענות בפורום אינטרנט.
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה04/01/2011
שלום,
שאלתי אותך לפני שבועיים בערך על ממצא של היפוקינזיה אנפרובזאלית. באקו במאמץ.
הייתי אצל קרדיולוג שהתלבט מה לעשות והחליט שבשל גילי הצעיר (30)הוא ישלח אותי קודם לצינתור וירטואלי והמשך לפי התוצאות.
יש לי בנוסף PFO דו צדדי (מימין לשמאל ומשמאל לימין)הודגם מעבר בועיות ב TEE.
הוחלט לאחר התלבטות של מספר רופאים לסגור אותו.(אני אחרי TIA)
אני אמורה לעבור את הצינתור בבי"ח רמב"ם. הקרדיולוג שמטפל בי בנושא ההיפוקנזיה נמצא בתה"ש.
האם יש צורך לעדכן את הרופא המצנתר בממצא?? האם אני צריכה לחשוש שהממצא יכול לסבך את הצינתור??
עוד אציין כי מי שאמור לסגור לי את הדלף היינו קרדיולוג ילדים, שמומחה במומי לב ולא בקרדיולוגיה של מבוגרים....
אשמח לחוות דעתך ומקווה שאתה מתרשם כי אינני משועממת אלא ממש נתונה במצב לא פשוט...
תודה רבה אשמח לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/01/2011את שאלותייך את צריכה להפנות לרופאים שמכירים אותך ומטפלים בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pfoאני04/01/2011
רציתי לדעת האם PFO הוא תורשתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pfo - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/01/2011בתור ממצא בודד (שלא כחלק מתסמונת כלשהיא) לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות א.ק.ג.שרית03/01/2011
בת 48.. לפני ניתוח כריתת רחם ביטנית.. רוצה לדעת אם אני יכולה להיות שקטה לגבי תוצאות הא.ק.ג. שקיבלתי אתמול שאומר:
SINUS BRADYCARDIA
POOR R WAVE PROGRESSION IN RIGHT PRECORDIAL LEADS – FINDING OF NO IMPORTANCE IN WOMAN IN KEEPING WITH CLINICAL FINDINGS
תוצאות קודמות:
יש לציין שב2007 צויין: ECG WITHIN NORMAL LIMITS
וב2008: ללא סימני איסכמיה / הפרעות קצב או הולכה.
SINUS BRADYCARDIA
ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת מתאריך 06/05/2007
אשמח לתשובה אמיתית וכנה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות א.ק.ג. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/01/2011סמדר,
הערכה קרדיאלית לפני ניתוח היא מול רופא ולא מול מחשב בבית.
אינני יכול להעריך את ממצאי האקג מבלי לראותו ובמידת הצורך מול תרשימים קודמים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
שרית05/01/2011ברור שהרופא יחליט... רציתי לדעת באופן כללי שמהתוצאות שציינתי יש לי מה לדאוג או שלא.
ציינתי תוצאות קודמות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/01/2011עם כל הרצון להרגיע אותך איני יכול להתיחס לתשובה שהמכשיר כותב. במידה ולא ידועה לך בעיה קרדיאלית כנראה שהממצא המתואר חסר משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
שרית05/01/2011נרגעתי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אקוקובי03/01/2011
האם יש סיכון בעיסוק בספורט סיבולת תחרותי?
ברקע ספורטאי פעיל,מאוד,גיל 39 מרגיש מצויין מתאמן כ 16 ש' בשבוע (ריצה שחיה ואופניים)
בדיקה בוצעה לאחרונה וגם לפני שנתיים כולל הולטר הסיבה לבדיקות דופק נמוך במנוחה 35 ובהולטר עד 28 בלילה.
במקביל בדיקות מאמץ שנתיות.
התוצאות:
mildiy dilaited lv with normal systolic function
normal rv size and systolik function
normal la and ra size
mild mr
mild to moderate tr* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח אקו - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/01/2011תוצאת האקו לב שרשמת בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כןסהר31/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אין קשר
ד``ר רוברט הפנר31/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסחיף ריאתיתומר31/12/2010
שלום
האם אפשר לגלות תסחיף ריאתי לפני האירוע מהם התסמינים?
איזה בדיקות יש לעשות כדי למנוע קריש דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסחיף ריאתי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/12/2010קוצר נשימה לפעמים גם כאבים בחזה
בדיקות, תלוי במי מדובר ומה הסיבה לתסחיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)