פורום קרדיולוגיה - רפואת לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים באזור הלב
    רומי
    16/02/2011

שלום שמי רומי אני בת 16. בחודש האחרון התחילו לי כאבים מדיי כמה ימים, אני מרגישה שקשה לי לנשום כי כואב לי באזור. כל פעם זה נשמך כ10 דקות. זה ממש מתחיל להפריע לי מה אני צריכה לעשות?
    תודה, רומי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באזור הלב

הוספת תגובה

• להבדק אצל רופא המשפחה

ד``ר רוברט הפנר
    16/02/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    קרלוס
    15/02/2011

שלום
    אני בן 39, אין היסטוריה משפתחתית של בעיות לב, לא סובל מלחץ דם, לא מעשן אך מטופל בסטטינים עקב כולסטרול גבוה.
    לפני חודש אושפזתי עקב הרגשת אי נוחות בחזה שהייתה מלווה בהזעה והרגשה כללית רעה שנמשכה יותר משעה.
    בבית החולים בוצעו לי מספר בדיקות א.ק.ג. תקינות, לא הייתה נוכחות לטרופונין בשתי בדיקות דם שבוצעו בהפרש של יום אחת מהשנייה, צילום חזה היה תקין גם, בוצע לי אקו שהיה תקין, ומשום מה, בוצע לי גם צינתור שהיה תקין לפרט ל-BRIDGING של 50% ב-LAD. אחרי שהתשחררתי הפנו אותי לבדיקת מאמץ שהייתה תקינה.

השאלות הן כדלקמן:
    1. האם לא היה מקום להכניס סטנט במקום ה-BRIDGING?
    2. האם זהו ממצא פיזיולוגי או פתולוגי שדורש מעקב (כמו מיפוי או בדיקת מאמץ כל כמה זמן)
    3. האם יהיה מומלץ לעבור צינתור כל כמה שנים על מנת לוודא שלא נוצרת איזושהי חסימה ב-BRIDGING?
    4. הרופא המצנתר המליץ לי לקחת מיקרופירין למניעה וגם חוסמי ביטא במינון נמוך. ממחקרים שאני קראתי לא הוכחה יעילות של מיקרופירין לצורך מניעה, רק במקרה של אירוע חסימתי, אז אם לדעתך יש צורך בלקיחת מיקרופירין לצורך מניעה?

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    15/02/2011

הברידגינג נגרם מזה שאותו חלק של העורק עובר בתוך השריר ולא מחוצה לו כמו שהיה צריך להיות. בכל התכווצות של הלב נוצר לחץ באותו איזור. לא הסטנט הוא הטיפול אלא ניתוח כדי לשחרר את העורק ״החוצה״ וזה לא במקרה כמו שלך.
    אין צורך במעקב ע״י צנתור רק למטרה זאת.
    כמו שכתבת, אספירין לא נחוץ וחוסם בתה רק לנסיון, או שעוזר או לא אבל לא חובה.
    לסיכום: ....תהיה רגוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קרלוס
    15/02/2011

תודה על התשובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות אקו
    קרלוס
    15/02/2011

שלום רב
    אשמח לייעוץ בפיענוח תוצאות בדיקת אקו.
    aortic valve: normal
    mitral valve: norrmal
    tricuspid valve:normal
    pulmonic valve: normal
    arotic root diam: 18
    asc. aorta diam:26

left atrium:
    ant. post. diam:33
    sup. inf. diam:51
    pericardium:normal

left ventricle
    IV septal thickness:9
    post wall thickness: 9
    end diast. diameter: 46
    end syst doameter:25
    fractional shortening: 46%

riight atrium
    sup. inf. diam: 49

מהירות זרימה בדוםלר: normal
    איכות הדמיה:בינונית

סיכום:
    תקפוד סיסטולי כולל של החדר השמאלי תקין
    חדר שמאלבגודל תקיו ודפנותיות איןנ מעובות. לחץ מילוי תקין
    קיימת הפרעה בהרפיה
    מבנה ותפקוד המסתמים מיטרלי ואאורטלי תקין
    חדר ימני תקין בגודלו ובהתכווצותו

הערות:
    לא הודגמו זרימות דופלר חריגות

אבחנה:
    normal left ventricular systolic function
    impaired lv relaxation
    normal right ventricular size and function

ברור לי שכל מה שכתוב נו normal הוא תקין. וגם ברור שכל המבנים הם בגודל תקין גם כן. מה שאני לא מבין מה זה אומר שקיימת הפרעה בהרפיה, ו-impared lv relaxation, מה משמעות המשפטים הללו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח תוצאות אקו

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות אקו - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    15/02/2011

הערך של תוצאת האקו כשמתאימים אותה לנבדק. לכן כדאי להבדק אצל קרדיולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ל-VSD
    מאיה
    14/02/2011

שלום,

רציתי לדעת באיזה תרופות נוספות אפשר להשתמש כטיפול ל-VSD?
    במשך מס' שנים השתמשתי בבוזנטאן, אך היא גרמה לי ליובש ופריחה רצינית בפנים ובעור.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ל-VSD

הוספת תגובה

• טיפול ל-VSD - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    14/02/2011

לא ידוע לי טיפול תרופתי ל VSD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מהיר ללא סיבה-דחוף!!!
    מירב
    14/02/2011

אני בת 26 חמישה חודשים לאחר לידה, בריאה בדר"כ, בחודשים האחרונים סובלת מהתקפים של דופק מואץ וחזק (באחד הפעמים טיפס עד 130 פעימות) במנוחה גמורה. להתקפים מתלווה צורך עז למתן שתן וצואה כל חמש דקות, בתחילה צואה קשה אח"כ רכה עד סוף ההתקף שיכול להימשך כמה שעות עד שנרגע. נבדקה בלוטת התריס ונמצאה תקינה נעשה הולטר ונמצא תקין אך ממוצע הדפיקות היה על 96. אני מחכה לבדיקת אקו לב ובינתיים מטופלת בפרלול5-30 מ"ג עפ"י הצורך ליום. מה שגורם לי לחולשה נוראית בגוף.
    יש לי הפניה לקרדיולוג אך האם יש לך איזושהיא השערה ממה זה יכול לקרות? אני כרגע בחוסר תיפקוד, לא הולכת לעבודה כי אני לא יודעת מתי ההתקף יבוא, מפחדת להישאר לבד בבית מחשש מההתקף.
    וכמובן התחושה הנוראית ביותר שאני חשה בגוף כל זמן ההתקף, תחושה כאילו כל רגע אני עומדת להתעלף, פשוט מפחיד.
    אשמח מאוד עזרתכם כי האמת אני מאוד מיואשת מהמצב. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דופק מהיר ללא סיבה-דחוף!!!

הוספת תגובה

• דופק מהיר ללא סיבה-דחוף!!! - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    14/02/2011

מירב
    כפי שאת כותבת ומתארת את בעייתך, לדעתי את צריכה לחפש פתרון בכיוון שונה לגמרי ולא בלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת כבדות בחזה
    אביגיל
    14/02/2011

אני בת 41, לא מעשנת, ללא משקל עודף, כולסטרול נמוך. עוסקת בספורט בצורה די אינטנסיבית בשנה האחרונה (ריצה, רכיבה על אופניים).
    לאחרונה היו לי כמה אפיזודות של תחושת כבדות/תעוקה בחזה. זה תמיד קרה לאחר פעילות במזג אוויר קר במיוחד (רכיבה בבוקר).
    בפעילות עצמה לא הרגשתי שום דבר חריג - הדופק שלי נמוך, יחסית, ולא היה גבוה יותר בפעמים האלה. התחושות החלו רק לאחר כמה שעות, כשכבר לא הייתי בפעילות.
    ההרגשה היא של מעין כבדות בחזה, עם קושי מסוים לנשום (אם כי ספרתי את הנשימות בדקה - בסביבות 16-18, לא משהו חריג) ותחושה קלה של בחילה.
    הפעילות האחרונה שביצעתי היתה ביום שבת, והתחושות הללו היו on and off יומיים לאחר מכן, בכל פעם התחושה נמשכה שעה-שעתיים. לא הרגשתי חולשה ולא היתה לי בעיה לתפקד.
    בשנתיים האחרונות בוצע לי אקו לב (שהיה תקין ובוצע מסיבה שונה לגמרי, שלא קשורה ללב) וארגומטריה במאמץ (תקינה גם היא).
    הזמנתי תור לרופאת המשפחה, ובינתיים רציתי לדעת האם זה נשמע כמו משהו שמצריך בדיקה דחופה (התור מחרתיים).

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת כבדות בחזה

הוספת תגובה

• תחושת כבדות בחזה - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    14/02/2011

אביגיל
    ביקור אצל רופאת המשפחה זאת התחלה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מאמץ
    קרלוס
    14/02/2011

שלום רב
    האם בבדיקת מאמץ אפשר לגלות אי ספיקת לב, או שלשם כך צריך אקו או בדיקות אחרות?
    שאלה נוספת, מה ההבדל בין מיפוי לבין בדיקת מאמץ. עד כמה שידוע לי שתיהן בודקות איסכמיה בעורקים הכליליים לא?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת מאמץ

הוספת תגובה

• כאבים בחזה

דוב
    16/01/2013

אני בת 25, ומזה שמונה חודשים אני סובלת מכאבים באזור החזה. הכאבים באים והולכים ללא סימנים מוקדמים או חוקיות מסויימת. עשיתי כבר בדיקת אקו ובדיקת מאמץ ושתיהן יצאו תקינות. בכל מקום שאני קוראת על כאבים בחזה רשום שיש צורך לעשות גם מיפוי לב על מנת לשלול אבחון של בעיה לבבית. שאלותי הן: האם הדבר הכרחי על מנת לשלול אבחון של בעיה לבבית? מה ההבדל בין מיפוי לב לבדיקת מאמץ?
    את הקרדיולוג סיפקו שתי הבדיקות הראשונות, האם זה נכון להסתפק בשתיהן על מנת לשלול אבחון של בעיה לבבית?...
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מאמץ - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    14/02/2011

לא בדיקת מאמץ ולא אקו לב מגלים אי ספיקת לב.
    מיפוי וגם ארגומטריה בודקים אם יש איסכמיה, מיפוי זאת בדיקה עם חומר רדיואקטיבי בנוסף לבדיקת מאמץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לגבי הסטנט החדש המתכלה
    מוריס
    13/02/2011

אני לאחר 2 צינתורים יש לי 2 סטנטים שנסטמו ופתחו עם בלון בצינתור ה-2 ,וכרגע אני אחרי בדיקת מאמץ לא טובה ובקרוב מיפוי לב ,אני גם חש את אותם תחושות של סתימה חוזרת
    שאלתי האם ניתן לשים במקומות של הסטנטים את הסטנט החדש שמתכלה אחרי שנה תודה

הוספת תגובה

• אפשר

ד``ר רוברט הפנר
    13/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשי לחץ דם בשתי הידיים
    קרלוס
    13/02/2011

שוב שלום
    המשך בירור בכיוון הזה הוא בירור קרדיאלי? או יותר לכיוונים אחרים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשי לחץ דם בשתי הידיים

הוספת תגובה

• לחלוטין לא קרדיאלי

ד``ר רוברט הפנר
    13/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קרלוס
    14/02/2011

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוק לבבי
    קארין
    13/02/2011

אני בת 18 וארבעה חודשים.
    ביום רביעי 9.2.11 לפנות בוקר (3 לערך) התכוננתי לשינה ופתאום הלב החליט לתת לי מעין שוק (ההרגשה הייתה כמו אגרוף חזק מאוד באזור החזה) לאחר אותו שוק הלב לא הפסיק לפעום במהירות (כמו לאחר ריצת מרתון, דבר לא נורמלי, והרגשתי כאילו הוא יוצא לי מהחזה).
    בעקבות זאת הוריי הזמינו אמבולס ועשו לי א.ק.ג. בבית והוא ייצא תקין, עשו לי גם בדיקת לחץ דם וגם היא יצאה תקינה.
    אך למרות זאת הוחלט להעביר אותי לבית החולים בכדי לעשות לי עוד בדיקות. בביה"ח עשו לי שוב א.ק.ג. והוא ייצא תקין, ולאחר מכן שוב בדיקת לחץ דם, שייצאה תקינה, אח"כ החליטו לעשות לי אינפוזיה ובדיקת דם ורנטגן - שתיהן ייצאות תקינות.
    אני רוצה להוסיף גם שבשנתיים האחרונות הלב נתן לי פעם בחודש מעין שוק עדין, אבל חשוב לציין כי הוא לא גרם לפעימות עזות כמו עכשיו, אלא נרגע לאחר השוק הקטן.

בנוסף רופא ביה"ח שטיפל בי החליט לתת לי הפנייה לקרדיולוג לביצוע הולטר, אבל בגלל שהשוק הזה קורה לי כפעם בחודש אני לא חושבת שיהיו ממצאים בבדיקה הזו!

אני מפרטת לכם ביתר דיוק משום שאני באמת לא יודעת מה התופעה המוזרה הזו.
    אני מאוד מאוד אשמח אם תענו לי כי זה באמת חשוב!
    תודה רבה, קארין.

לקביעת תור
    סגירה
    שוק לבבי

הוספת תגובה

• שוק לבבי - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    13/02/2011

מציע שתמתיני בסבלנות לסיום הבירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשי לחץ דם בשתי הידיים
    קרלוס
    12/02/2011

שלום רב
    אני בן 34, בריא בד"כ, יש לי היסטוריה של לחץ דם נמוך ,דופק נמוך והמוגלובין נמוך. תמיד הרגשתי טוב עם זה ולא היו לי תופעות מיוחדות. בזמן האחרון התחלתי להרגיש איזושהי חולשה בגוף (לפעמים במנוחה ולפעמים לאחר פעילות גופנית מתונה) ,כאילו לא מגיע לי מספיק דם למח וגם תחושה של קדם עילפון (אם כי אף פעם לא התעלפתי). לפעמים אני גם מרגיש חוסר אוויר, כאילו יש לי גולה בגרון ואני חייב לפהק על מנת לשחרר את זה.
    בדקתי לחץ דם מספר פעמים במספר הזדמנויות בימים האחרונים. שמתי לב שביד ימין תמיד יש לי לחץ נמוך יותר בהשוואה ליד השמאלית בערכים של 10-20 מ"מ כספית הן בדיאסטולה והן בסיסטולה עד כדי כך שביד ימין בזמן הדיאסטולה זה מגיע לכ-50 מ"מ כספית לפעמים.
    אני חייב לציין שלפני שנה וחצי הייתי בבירור קרדיאלי די מקיף עקב כאב בחזה ותחושה של לפני עילפון והזעה מוגברת. בוצעו לי מספר אקג, בדיקות מאמץ, אקו, בדיקת דם לנוכחות טרופונין, צילום חזה ואף מיפוי וכל התוצאות יצאו תקינות.
    מה המשמעות של לחצי דם שונים ביד ימין בהשוואה ליד שמאל? האם נראה לכם שהתסמינים עלולים להיות קרדיאלים על אף כל הבדיקות הקרדיאליות שביצעתי ויצאו תקינות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשי לחץ דם בשתי הידיים

הוספת תגובה

• אין משמעות למס׳ שציינת

ד``ר רוברט הפנר
    12/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשי לחץ דם בין השתי הידיים

קרלוס
    12/02/2011

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה. עדיין הייתי שמח לדעת האם להפרשי לחץ הדם בשתי הידיים יש משמעות כלשהי אשר דורשת התייחסות או שזהו רק ממצא פיזיולוגי חסר משמעות.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשי לחץ דם בין השתי הידיים - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    12/02/2011

עניתי לך מקודם, אבל אם אתה מודאג אתה יכול להמשיך בירור בכיוון הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מואץ
    שרה
    11/02/2011

שלום
    אני בת 26 גובה 1.61 משקל 65 מצב בריאותי תקין
    לאחרונה אני מרגישה דפק לב מואץ במנוחה בין100 ל130
    ומרגישה יותר חלשה מדדתי לחץ דם במכשיר ביתי הוא נע בין 130-80ל145-90
    אשמח לדעת אם אני צריכה לברר על זה יותר .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דופק מואץ

הוספת תגובה

• דופק מואץ - תגובה

ד''ר ריקרדו תובר
    11/02/2011

שלום רב

רצוי לבצע אקג וא הולטר ולאחר מכן לגשת לרופא .

ד״ר תובר ריקרדו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אליכם בנוגע להולטר ומיפוי לב
    דוד
    10/02/2011

שלום רב לכם. אני בן52. לפני כעשר שנים עברתי צנתור ושמו לי סטנט,בעקבות סתימה בעורק השמאלי,סבלתי מקשיי נשימה עקב קולסטרול גבוה והייתי מעשן כבד. מאז אני מקפיד לקחת תרופות כל יום: קרדילוק 2.5 מג בבוקר,פליוקס 75 מג בשעות היום וסימוביל 40 מג בשעות הערב. לפני כשבועיים חשתי בכאבים חזקים בחזה בצד שמאל,ניגשתי למיון בב"ח אסף הרופא(בו עברתי צנתור לפני כעשר שנים),נבדקתי על ידי קרדיולוג,הוחלט לאשפז אותי וטופלתי בהתאם במחלקה פנימית. במהלך אישפוז בדיקות דם,א.ק.ג לב ולפי בדיקת מאמץ ביום שחרור,היחליטו שאין צורך לצנתר אותי הפעם כי לא חשתי ולא היתלוננתי על שום כאב בשום מקום במהלך אישפוז וביום שחרור. השאלה שלי:אם הכל בסדר אצלי ואין צורך לצנתר אותי,מדוע רשמו ביום שחרור מכתב המלצה לרופא משפחה להפנות אותי להמשך הטיפול הולטר לב ומיפוי לב. מה החשיבות העיקרית בבדיקות הללו? דבר מה שלא נמצא כראוי ונורמטיבי במהלך אישפוז? מודה לכם מראש עבור תגובתכם בנדון.

הוספת תגובה

• שאלה אליכם בנוגע להולטר ומיפוי לב - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    11/02/2011

דוד
    מציע שתפנה לרופא שכתב את ההמלצות הנ"ל במכתב השחרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לצביתות בלב.
    גביראל
    10/02/2011

אני בן 17 אם משקל בעייתי פחות או יותר. ויש לי לפעמים ,בתדירות משתנה מין צביתות כאלה בחזה בצד שמאל. הצביתות האלה הן מילדות כמעט. חשבו שיש לי בעיות לב תחילה אבל הלב שלי תקין לפי בדיקת הקרדיאולוג.
    הצביתות האלה מתגברות בנשימות כבדות או רציפות או בתנועות כלשהן.
    לאחרונה גיליתי בזכות האינטרנט שיש תסמונת Precordial catch syndrome
    שלה יש אותן תסמינים.
    אז ככה ,אין לי מושג איך אפשר לאבחן אותי אם אני באמת סובל מהתסמונת הזאת ואם כה מה הטיפול אם יש. הקרדיאולוג שלי לא ממש עוזר בנידון. ואני ממש עובד עצות בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לצביתות בלב.

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לצביתות בלב. - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    10/02/2011

גבריאל
    התסמונת שציינת לא מתאימה לתאור שלך ובכל מקרה לא קשורה לבעיה בלב. זהו מן ״עוף״ שלא יודעים ממה הוא נובע ומה לעשות איתו.
    מציע שתרד מזה, כי בכל מקרה אין לזה טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אקו דופלר
    ענת
    08/02/2011

בני היה חולה סרטן וכעת אנו מבצעים בדיקות תקופתיות לשם מעקב.
    לפני כחודש ביצע את הבדיקה הנ"ל ונאמר לנו כי לכאורה הכל תקין.
    אאורטה עולה 17
    פרוזדור שמאלי 24
    רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 25
    רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 38
    עובי מחיצה אחורית בחדר שמאל 6
    סיכום: חיבורים תקינים
    חללי הלב בגודל תקין
    תפקוד תקין של חדר שמאל
    34% FS
    אנא תשובתכם לשאלות מטה-
    1. מדוע היתה התמקדות על הצד השמאלי אם ההפניה היתה כללית?
    2. מה מייצגים האחוזים? (34%)

אודה לכם על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אקו דופלר

הוספת תגובה

• בדיקת אקו דופלר - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    08/02/2011

הבדיקה אכן תקינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה