מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cpkTOM14/11/2010
שלום ד"ר .
עשיתי 2 בדיקות בהבדלים של מספר חודשים והתוצאות של בדיקת CPK היו גבוהות = 334
התחום הוא עד 200 .
אני לוקח תרופות : איזיטרול וליפיטור שני ועושה פעילות ספורטיבית - הליכה כשעה כל יום .
רציתי לשאול:
1. האם הפעילות מעלה את התוצאה ?
2. האם התרופות מעלות את התוצאה ?
3. האם תוצאה כזו פוגעת בשריר הלב או מצביעה על בעיה כלשהי ?
4. האם לבצע בדיקה חוזרת ולא לבצע פעילות גופנית מספר ימים לפני כן על מנת לדעת מהיכן העלייה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cpk - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/11/2010יכול להיות גם מזה וגם מזה.
בנוסף אתה צריך לשלול תת פעילות של בלוטת התריס.
אם אין לך כאבים או חולשת שרירים אתה יכול גם לא להתיחס לזה.
אם זה חוזר על עצמו, אתה יכול לעשות גם בדיקת EMG, בדיקה לא פולשנית שבודקת שרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין מניעתירומן14/11/2010
שלום רב, אני בן 47 ללא עודף משקל, ללא מחלות כרוניות מלבד Hypercholesterolemia (מטופל שנתיים בליפיטור,LDL נע בין 100-120),Hyperhomocysteinemia ברקע עישון של 20 שנה (כרגע לא מעשן מעל שנה), סיפור משפחתי של CAD (אבא עבר CABG בגיל 67). האם אני זקוק לאספירין כ-Primary Prevention ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין מניעתי - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר14/11/2010שלום רב
תשובה היא כן ובנוסף ממליץ לבקר אצל רופא שלך.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע קולונוסקופיה בעקבות ירידתאיל צילקר14/11/2010
אדון ניכבד
אימי בת 74 ומיועדת לניתוח החלפת שסתום בלב ב 28 לנובמבר שנה זו. כחלק מהכנות לניתוח עברה אימי בדיקות דם שבמהלכן התגלה המוגלובין נמוך 11.3
רופא המישפחה המליץ על קולונוסקופיה. רופא הלב ביקש שלא לבצע קולונסקופיה אלא אחרי ניתוח לב. לתשובתך הדחופה אודה. אייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע קולונוסקופיה בעקבות ירידת - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר14/11/2010שלום
אזו שסתום ו למה.??
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק תקין של אשה בהריוןליאת14/11/2010
אני בת 35 ובשבוע 24 להריון . מרגישה לעיתים דופק חזק ומהיר במנוחה , לפהעמים מלווה בכאב ראש ולפעמים לא. לאחר מדידה חוזרת עם מכשיר לחץ דם ביתי - לפעמים דופק 100-110 ולפעמים דופק 80-90.. לחץ דם תקין. אני יודעת שהרבה פעמים דופק גבוה בהריון, אבל האם זה נורמלי דופק של מעל 100?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק תקין של אשה בהריון - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר14/11/2010ליאת שלום
זה נורמלי אבל אם את לא שקתה אפשר לגשת לרופא בלבצע אקג או הולטר .
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- WPW SYNDROMגד14/11/2010
שלום,
אני גבר בן 40, לפני כמה חודשים אובחנתי במקרה ב- wolff parkinson white Syndrome הרופא שלי שלח אותי להתיעצות עם מומחה ששלח אותי לבדיקת קצב לב ויעץ לי שבגלל גילי אם אני מחליט לעשות את בניתוח או לא, התוצאה בשבילי תהייה זהה - בבקשה, אני זקוק להצעכם האם זה נכון ? ולמה לא לעשות את הניתוח לא ישנה את מצבי,
תודה רבה מחכה לתגובתכם ... גד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WPW SYNDROM - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/11/2010תקדיש עו ד דקה לכתיבה אם חשוב לך ותתנסח מחדש. שאלתך אינה ברורה לגבי מה הציעו או הסבירו לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהויקי 4013/11/2010
בשנת 95 עברתי פוסט קרדיו מיו פאטיה. היום אני סובלת מיתר לחץ דם השמנת יתר, מאוד קשה לי לתפקד במיוחד עם ההשמנת יתר, שכמובן משפיעה על הלב. ניסיתי את כל הדיאטות ולא הצלחתי. השאלה היא אם כדאי במצבי לגשת לניתוח קיצור קיבה. ואם ההשמנה מסוכנת לי? אני חייבת לציין שעשיתי בדיקות אקו ומאמץ. במאמץ הבדיקה יצאה חיובית ,ולא תקינה. והאקו יצא תיפקוד גלובלי של 30% - 40% ואי ספיקה קלה.אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/11/2010ניתוח "קיצור קיבה" הוא ניתוח חשוב מאוד במניעה התחלואה הקרדיווסקולרית.
אם לך זה מתאים את צריכה להתיעץ עם הקרדיולוג שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל הסבר בעניין בדיקת הולטרשושנה13/11/2010
שלום רב,
אני בת 63, מצב בריאותי תקין.
לאחר הרגשה של דפיקות לב חזקות נשלחתי לבצע בדיקת הולטר למשך 24 שעות.
להלן התשובות שקיבלתי:
קצב הבסיסי: סינוס
מהירות מינימלית: 42
מהירות מקסימלית: 89
מהירות ממוצעת: 64
הפרעות קצב חדריות VPC'S: נצפו סה"כ 2015 VPC'S במשך הבדיקה.משני מוקדים. בלטו בשעות העירנות. נצפו גם בצורת קטעי טריגמניה חדרית.
הפרעות קצב על חדריות: נצפו סה"כ 9 APC'S במשך הבדיקה
הפרעות הולכה: לא נצפו
שינויים משמעותיים במקטע ST: לא נצפו
אשמח לקבל הסבר בנושא התשובות של הבדיקה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל הסבר בעניין בדיקת הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/11/2010הפירוש הוא שיש לא מעט פעימות מוקדמות חדריות בצורות שונות.
את צריכה לפנות לקרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדוריםלי13/11/2010
אני נמצאת בדילמה רצינית סובלת מפרפור פרזדורים כרוני ומטופלת בקרדיולוק ואספירין
בת 54, לאחרונה קבלתי שני פרפורים מאוד צפופים פחות מחדשיים הפרש . אני גם
ידועה כסובלת מפעילות יתר של בלוטת התריס .tsh 0.13 בפרפור האחרון הוסיפו לי תרופה
למניעת פרפורים בשם ריטמקס . אני מטופלת גם אצל קרדיולוג וגם אצל אינדוקרינולוג אבל
למי לתת את משקל היתר .. האינדוקרינולוג טוען שעודף פעילות יכול לגרום לפרפור . אבל הוא לא הסיבה לפרפורים . שכן לא כל מי שיש לו פעילות יתר של בלוטת התריס יש לו פרפור .אני מאוד מבולבלת איני יודעת אם לאזן בבלוטה או לטפל בלב . מה עושים במקרה כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת
ד``ר רוברט הפנר13/11/2010אינני מבין ממה את מבולבלת.
את הבלוטה את צריכה לאזן ובפרפורים את צריכה לטפל.
אנשים שסובלים מפרפור פרוזדורים התקפי (כמוך) נוטים לעשות יותר פרפורים ( ביתר קלות) אם יש גם יתר פעילות של בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מוזרים....אתי12/11/2010
הייי לפני 3 חודשים בערך התחילו לי כאבים מתחת לשד השמאלי כאילו שריר תפוס מתחת ללב , וגם בגב מאחורה אם הקרנה לכיוון הצלעות
עשיתי בדיקת הולטר ועשו לי א.ק.ג והתוצאות היו תקינות .
אח"כ פניתי לאורטופד כי חשבתי שהכאב מתחיל מכיוון הגב אז הוא הפנה אותי לבדיקת כליות וגם היא הייתה תקינה ברוך ה' .
חזרתי לרופאת המשפחה והיא שלחה אותי לסי טי צווארי ועמוד שדרה
אמרו לי שהתוצאות יגיעו תוך 10 ימים הבעיה היא שביום חמיש ה18/11 אני טסה , ואני מפחדת שאולי זה בכלל קשור ללב .?
אני מקווה לטוב ב"ה - והייתי שמחה לדעת אם לדעתך יש צורך בבדיקת אקו לב
לא ציינתי שאני בת 28 בריאה בד"כ ושילדתי לפני 10 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מוזרים.... - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/11/2010כפי שאת מתארת את הכאבים אין קשר ללב ב"ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות לב חזקות ומורגשותתודה11/11/2010
אני בת 25 גובה 170 שוקלת 77 ק"ג. לאחרונה חזרתי לעסוק בפעילות גופנית. הבוקר לאחר שטיפת כלים הרגשתי כאשר התיישבתי חזרה דפיקות לב מלאות וחזקות במיוחד. בתחילה הרגשתי זאת בבית החזה עצמו (מלווה בעקה קלה) ולאחר מכן רק בבדיקת דופק קרוטידי (לא מדדתי דופק רדיאלי באותו רגע כך שאינני יכולה לתאר את התרשמותי ממנו) הדופק עמד על 80 אולם כאמור היה מלא ומורגש במיוחד. אציין כי הייתי חובשת בצבא וכיום אני לומדת רפואה שנה ב' כך שאני חושבת שיש לי מדד (מינימלי) לגבי איכות דופק ובפרט לגבי עצמי. בנוסף אינני נוטה ל"צבור לעצמי מחלות" ולא אוכל להגדיר עצמי כהיסטרית או היפוכונדרית משום סוג שהוא.
האם תופעה זו נורמלית? מה זה יכול להיות?
תודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות לב חזקות ומורגשות - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/11/2010תודה שלום
מומלץ לבצע בדיקת הולטר 24 שעות ו אקו לב
בהצלחה
ד"ר תובקר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לממצאיםאלינה10/11/2010
שלום,
אבא שלי עשה מיפוי לב במאמץ.
נרשם בתוצאות:
אקג במנוחה: חשד לאוטם אינפריורי ישן
שינויים לא ספציפיים ב ST/T
ממצאי המיפוי: המיפוי מצביע על אוטם לא חודר באיזור איפריורי/איפרו-ספטלית אמצעי/דיסטלית עם איסכמיה בגודל מינימלי באותו אזור.
מה זאת אומרת אוטם ישן?
אוטן לא חודר?
איסכמיה בגודל מינימלי?
יש לציין שהוא עבר כבר 2 צנרותים לפניי כשמונה שנים.
מה דעתך ד"ר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר לממצאים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/11/2010אלינה שלום
רצוי לגשת עם תוצאות המפוי לב לקרדיולוג ולקבל הסבר מדויק יותר.
בגדול אוטם מצביע על עורק בלב שנסתם ק״ל מזמן .
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך בגלי Tלורה10/11/2010
אני בחורה בת 29 בריאה לגמרי- לפני זמן קצר חויתי בדיכאון קל ובזמן זה הרגשתי משהו מוזר בדופק - איזה דופק בקיבה- רופא שלי עשה לי אקג ויצא לי היפוך בגלי T במיון הקרדיולוג אמר לי שזה נורמלי אצל בחורה צעירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך בגלי T - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/11/2010לורה
אני לא ראיתי את היפוכי ה T אבל אם קרדיולוג ראה אותם אולי תסמכי עליו.
באופן כללי מה שהוא אמר לך יכול להיות נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופהאבריק10/11/2010
אבי מקבל לחוד אמלודיפין ולוטן לאיזון לחץ הדם שלי
(לחץ הדם שלו הוא גנטי).
לפני הלוטן הוא קיבל את האוקסאר המקורי והיה מאוזן. לאחרונה המדידות הביתיות העידו על לחץ הדם גבוה מידי 150/95 הרופא שלו המליצה לי על אקספורג' 5/160 מ"ג ואמרה שזה כדור 1 יעיל שמורכב מ-2 תרופות מקוריות טובות. מה דעתך?
הערות:
אבא שלי אינו איש של שינויים
הוא בן 63, מתעמל (עושה הליכות ארוכות של 5 ק"מ מידיי יום), לא מעשן ואוכל בריא יחסית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בעד
ד``ר רוברט הפנר10/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לב-דחוף...אוראל10/11/2010
שלום
אני בן 22 ומגיל 19 התחלתי לסבול מבעיות לב במתבטאות כך:
קושי בנשימה.
לחצים בחזה.
סחרחורות בזמן מאמץ.
תחושת עילפון בזמן מאמץ.
דפיקות לב מהירות לסירוגין.
לאחר המון בדיקות כמו א.ק.ג ואקו לב ואקו סטרס ובדיקת מאמץ נמצא כך:
פעימות מוקדמות רבות.
ובזמן מאמץ הלחץ דם שלי יורד.
בנתים לא קיבלתי שום תרופה או תשובה ממה אני סובל?!
ברצוני שתתן לי רק רקע כללי מה יש לי..
תודה בכבוד רב,
אוראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות לב-דחוף... - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/11/2010רקע כללי לא יפתור לך את הבעיה מה גם שאינני יודע מה הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CPK גבוהות מאוד. דחוףףףשחר10/11/2010
אני בריא בדרך כלל בן 30.
כל תוצאות ה CPK שלי בבדיקות דם שביצעתי בשנים האחרונות היו בממוצע 70-80, כמובן שכולן היו בטווח התקין.
עשיתי בדיקה לפני חודש ופתאום אני רואה שיש לי CPK 886 כן, 886, וציינו גם באתר של הקופת חולים שלי שהבדיקה בוצעה פעמיים, ככל הנראה גם הם חשבו שזה לא נורמלי.
הדבר היחיד ששיניתי בתקופה האחרונה הוא שהתחלתי קצת פעילות גופנית לא יותר מדי מאומצת.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תפחד
כואב הלב ..!!10/11/2010שלום לך , המצב שלך דומה למצב של אמא אבל רציתי לומר לך אל תפחד אתה 886 אמא שלי היה אצלה 2000 כן באמת 2000 במילים אחרות יש הרבה מקרים כאלה ויותר קשים ממצבך אל תפחד ... להיות בריא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)