מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- " דלף פולמונלי מיזערי"אביבה24/11/2010
שלום,
עשיתי בדיקה שגרתית אקו לב במאמץ ומנוחה
ומצאו "" דלף פולמונלי מיזערי" וזה מדאיג אותי .
והאם יש הגבלה בספורט ?
אני בן 46
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר " דלף פולמונלי מיזערי" - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/11/2010ממצא ללא משמעות. תחזור על האקו בעוד שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי האם זה יכול להחריף ?
ראו24/11/2010היי האם זה יכול להחריף ?
ואם כן ,האם עלי לעשות פיעלות גופנית כדי למנוע זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהשואלת22/11/2010
שלום,
בעבר היה לי SVT WPW, וכעת שאני קצת לומדת את העניין נתקלתי בתרשים הולטר שלי באמצע התקף SVT WPW. אני מצרפת מספר תמונות, ואשמח אם תוכל לומר לי באיזה תמונה (1,2,3,4) ניתן לראות את ה- WPW ( שנאמר לי שיחסית נדיר).. אשמח גם לקבל הסבר מקצועי מדוע זה WPW, כלומר מה רואים מבחינת הגלים.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה 2
שואלת22/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 2- מנסה שוב
שואלת22/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר23/11/2010חי שלום
מומלץ קצת יותר לילמוד ואז תוכלי לראות את הWOLF PARKINSON שך.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא האם ניתן לראות זאת בתמונה
שואלת23/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך למנוע ככל האפשר מחלות לב?ראובן22/11/2010
אני שואל מאחר ויש בעיה תורשתית של מחלות לב בקרב חלק מהמשפחה שלי. בינתיים אני עושה התעמלות לא מאומצת ולוקח אומגה 3 (סופהרב בכמוסות אם זה משנה), לא אוכל בשר בקר. מה עוד אפשר לעשות ע"מ לצמצם את הסיכון? כל כמה זמן להיבדק ואצל מי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך למנוע ככל האפשר מחלות לב? - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר24/11/2010ראובן שלום
אני מציע לך לגשת לקרדיולוג וא רופא שלך ולפי גורמי סיכון להחליט אם צריך להמשיך בירור.
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאג ממצא שמאמץ לעומת אין ממצא במבdorit22/11/2010
האם יכול להיות שבבדיקת מאמץ התגלו צניחות רבות ב- V4 V5 V6
ולאחר בדיקת אקו עם חומר טטנ שם הייתה צניחה קטנה ב- V3 ?
בבדיקה של המאמץ הרגילה היו קצת כאבים בשכמה השמאלית ובבדיקה השנייה הרגשתי מצויין!
האם יכולה להיות בעייה בלב שנעלמת?
את הבדיקה במאמץ עשיתי ממש במקרה ובתקופה שלא הרגשתי כל כך טוב- עייפות.
אני ממש מודאג- כי מצד אחד יש רופא שממש נלחץ מהתוצאות ויום אחרי בבדיקה השנייה הרופא ממש נהנה מהתוצאות!
בדיקת אקו לב = בסדר גמור.
אני סובל מלחץ דם גבוה אבל- מאוזן!
עושה כושר, לא מעשן ולא שמן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג ממצא שמאמץ לעומת אין ממצא במב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר22/11/2010דורית שלום
רצוי לבצע בדיקה נוספת כמו צפוי לב במאמץ ולאחר מכן יעוץ עם קרדיולוג .
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לאבחון בעיה בלבעליזה19/11/2010
שלום רב,
אני בן 40, בעל עודף משקל גבוה מאוד, עישנתי מעל 20 שנה עד לפני מספר חודשים.
חשתי לחצים ממש חזקים בחזה. בבדיקת אק"ג בקופת חולים לא מצאו דבר.
אלו בדיקות נוספות עליי לבקש לעשות על מנת לדעת שלא מדובר בסימנים מוקדמים לבעיה בלב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לאבחון בעיה בלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/11/2010כדאי שתעשה צנתור, לאור עודף המשקל שלך תהיה בעיה איבחונית בבדיקות אחרו
ומכיוון שאתה גם מעשן כבד יש סיכוי לא קטן שיש בעיה בעורקי הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מנוי שחל יכול לתת התראה מספיקה
נבו אשחר23/11/2010נתקלתי בדיוק באותה בעיה והמליצו לי לעשות מנוי בשחל . האם הם באמת יכולים לתת לי התראה מונעת על מצב הלב בזמן אמיתי ?
לי זה נשמע טוב מדי הלא כן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן אמיתי
ד``ר רוברט הפנר23/11/2010בזמן התקף לב מוקד שח"ל אמור לאבחן את האוטם ע"י שידור אקג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין לחץ דם נמוך וסוכרתלורי18/11/2010
שלום רב,
בתי בת 19 והיא חולת סוכרת נעורים מגיל 7. לאחרונה חשה עייפות מרובה וחולשה, פעם אחת אפילו התעלפה בעת שקמה ממצב חצי שכיבה.
רופא המשפחה חושב שיש קשר בין סוכרת ללחץ דם נמוך - כמובן שהוא הפנה אותנו לבדיקות מקיפות, א.ק.ג ובדיקת מומחה (כל זה טרי מאוד, אין לנו עדיין מסקנות של רופא לב).
השאלה שהייתי רוצה לדעת היא: קראתי שאחד הגורמים ללחץ דם נמוך הוא סוכרת.
האם המשמעות היא שעצם העבודה שאדם חולה סוכרת יכולה לגרום ללחץ דם נמוך (גם אם החולה מאוזן) או שמדובר בסיבוך של סוכרת??
אשמח לתשובה עם הסבר כמידת האפשר.
בתודה מראש
לורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין לחץ דם נמוך וסוכרת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/11/2010במידה וקיימת נוירופטיה סכרתית עם פגיעה במערכת עצבים מרכזית, אז ייתכן תנודות בלחצי הדם וזה נחשב לסיבוך של סכרת.
בכל מקרה מציע שתתיעצי עם מומחה לסכרת ולא ללב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרום הלביקי18/11/2010
שלום רב
האם נוזל בקרום הלב יכול לגרום לאי ספיקת לב ?
אם כן - באיזה אופן?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרום הלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/11/2010נוזל בקרום הלב יכול להפריע להתכווצות הלב בגלל לחץ שהוא מפעיל על השריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מאוד חזקות בזמן מאמץדורני18/11/2010
היי!
אני בן 22.
בעבר שיחקתי כדורסל ובזמן זעזוע (כמו נחיתה לאחר קפיצה) חזק התחלתי לפתע להרגיש את הלב פועם במהירות עצומה ובעוצמה כך שכל הגוף שלי רעד לפי קצב הלב. ב'התקף' המוזר הזה גם הרגשתי זיעה קרה באופן מידי וחולשה.
ההתקף עבר אחרי כמה דקות (בדרך כלל 2 דקות) באופן פתאומי, ללא ירידה הדרגתית בקצב אלא ממש במעבר חד לקצב רגיל, הרגשה רגילה וכו'.
מאז זה קרה לי הרבה פעמים, אומנם בתדירות נמוכה (פעם בחודשיים בערך) ועבר כעבור 2-3 דקות.
לאחר הרבה זמן שבו לא עסקתי בספורט (כשנה) חזרתי לעסוק והנה שלשום התרחש אותו הסיפור.
אני בחור בריא, במשקל נורמלי יחסית לגובה.
בעבר ביצעתי כמה פעמים בדיקות א.ק.ג. לצורך אישור השתתפות בכדורסל וכו'.
הכל היה תקין.
יש לציין שנולדתי עם אוושה אך היום היא אינה.
קבעתי תור לקרדיולוג אך אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב מאוד חזקות בזמן מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/11/2010אני מציע שתפנה לרופא המשפחה, בהמלצתו תעשה בדיקות ובמידת הצורך תפנה לקרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בלברון17/11/2010
שלום ד''ר
אני בן 14 וחצי
מאז שנולדתי אמרו לי שיש לי איזושהי בעיה בלב
אמרו לי שחסר לי עלה בלב משהו כזה
אני משחק כדורגל כבר מלפני כמה שנים בתפקיד שוער
בשיעורי ספורט אני תמיד מתאמן רץ ואפילו משיג תוצאות טובות
לפני כמה שנים הרגשתי יותר קושי אך מאז התחלתי לעשות ספורט , להרזות ומאז פשוט כלום
אני לא מרגיש קושי בכלל לא בוא נגיד שגם לפני שנתיים שלוש שקלתי יותר 5 קילו
וכל שנה אני עושה אקו לב וכלום לא משתנה תמיד נשאר אותו דבר
השאלה שלי היא:
רוצים לקבל אותי למשהו גדול בכדורגל בתפקיד שוער
זה יותר מאמץ ממה שנדרש האם אני ילך לרופא אקו לב
הוא ייתן לי רשות ללכת ולשחק בכדורגל
מכיוון כדי להיות בכדורגל אני צריך לעשות בדיקות רפאויות!
והאם זה מסוכן?
תודה רבה ד''ר !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/11/2010אני מציע שתתיעץ עם הקרדיולוג שמכיר אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספים והשלמות מזון למניעת התקפי לבראובן16/11/2010
יש לנו במשפחה היסטוריה של מחלות לב ואני מנסה להימנע ככל האפשר מכך שזה יגיע גם אליי (כיום אני בן 28 ומשתדל להמנע מאכילת בשר). האם יש תוספים או ויטמינים כלשהם שאפשר לקחת על מנת לחזק את הלב ולהקטין סיכוי למחלות הקשורות אליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים והשלמות מזון למניעת התקפי לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/11/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אחרי ניתוח מעקפיםאמא ממודיעין16/11/2010
אבי בן 55,עבר ב-7/2008 צינתור בו LAD>90%, Diagonal>90%
בעקבות ממצאים עבר ב-7/08 cabg - 2 cor art opcab lim A to D1 AND LAD.
כרגע מתפקד כאדם בריא אחרי תקופת שיקום ממושכת, לעיתים רחוקות חש מעט כאבים בחזה. בבדיקת קרדיולוג נאמר לו שמצבו תקין ואין צורך בבדיקות נוספות.
האם קיים איזשהו פרוטוקול של בדיקות מומלצות, מה הן הבדיקות אם בכלל ובאיזו תדירות על מנת למנוע הישנות מצב שבו הוא היה לפני צינתור ב-2008, שכן גם אז הוא נבדק כל כמה זמן אצל קרדיולוג והבדיקה הייתה תקינה עד שפתאום היתה בדיקת א ק ג לא תקינה ובעקבותה הוא הופנה לצינתור והסתבר שצריך ניתוח מעקפים.
יש סיפור משפחתי של בעיות לב.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב אחרי ניתוח מעקפים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/11/2010אין טבלאות.
וכפי שגם אתה כתבת למרות המעקב אצל קרדיולוג הוא הצטרך ניתוח מעקפים.
ע"י ביצוע בדיקות שונות אפשר במידת מה להתרשם ממצב רגעי, ומה בעתיד.
לכן החשיבות של הטיפול המניעתי שצריך להיות מאוד אגרסיבי כדי שהתהליך הטרשתי בעורקים ייעצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים ?הדס16/11/2010
לפני כחודשיים כתבתי כאן על אימה של חברתי, בת 72 לערך, שעברה התקף, אושפזה ועברה צינתור. שאלתי על חוסר רצונה לאכול ונעניתי כי היא סובלת מדיכאון ויש לתת לה טיפול נגד הדיכאון. עד כאן הכל שגרתי, מכאן ואילך מצבה רק התדרדר ואתמול בבוקר לצערי נפטרה. שאלתי היא: מה עושים עם אדם מבוגר לאחר שעבר ארוע לבבי, עם או בלי צינתור, ושוחרר לביתו, מי בעצם ממשיך בטיפול וההשגחה שלו ? אימה של חברתי לא אכלה והגיע למשקל 33 ק"ג, אך עדיין נשארה צלולה, וסירבה לשתף פעולה עם חברתי בנסיונותיה לטפל בה בבית, וה"בעיה" שהיא עוד לא הגיע לדרגת תיפקוד סיעודית, אז מדובר בקשישה שנמצאת בביתה והולכת ונובלת לאט לאט, ובסוף כשהגיעה לבי"ח מצבה היה קשה עם תת משקל, פצעים בפה, אלרגיה בכל הגוף, אי יכולת לשלוט בסוגרים, אבל צלולה מספיק להביע סירוב כמעט לכל טיפול ? מה עושים עמ קשיש במצב כזה ? הרי אם חברתי הייתה מאשפזת אותה במוסד סיעודי, בהנחה שזה התאפשר כספית ופרוצדורלית, זה היה גומר על אימה עוד לפני שזכתה לקבל טיפול כלשהוא, וממילא אי אפשר לכפות עליה זונדה ולקיחת תרופות ? אימה של חברתי לא שיתפה פעולה ופשוט חיכתה לסיים לחיות והגיע בסוף התהליך למצב גופני ירוד מאוד - מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים ? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/11/2010כל מקרה לגופו. סבלה מדכאון, סרטן? אינני יודע. אבל את שואלת קצת באיחור לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות גבוהות של LDL כבר כמעט 7 שניםשמעון15/11/2010
שלום, אני בן 29, וכבר כמה שנים רמות הכולסטרול אצלי מעל המקסימום. בבדיקה אחרונה הצלחתי קצת להוריד את הרמות: כללי: 212, HDL: 45, LDL: 151, NON HDL: 167 אני שומר על תזונה בריאה (אוכל ירקות עם הארוחות, שותה חצי כוס יין בצהריים, לא מכניס לגוף ג'אנק פוד וחטיפים למינהם, לא אוכל גבינות שמנות ודברי מאפה וכו'..) , רזה ועוסק בפעילות אירובית 3 פעמים בשבוע עם דופק ממוצע של 165. עם זאת אני לא מצליח להוריד את רמות הכולסטרול הרע לרמות תקינות. ואני מתחיל כבר לחשוב יותר ברצינות למעבר בשימוש בסטטינים לוויסות הרמות בדם. אבי חולה לב עוד משנות ה90 וישנה היסטוריה משפחתית ענפה בתחום.. האם חששותיי נכונים ויהיה צורך בשימוש תרופתי או שאפשר להמשיך "לסבול" את רמות הכולסטרול הקיימות? מה הנזק לטווח ארוך שיכול להגרם לי מרמות כאלה בדם? תודה מראש לעונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות גבוהות של LDL כבר כמעט 7 שנים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/11/2010שמעון,
יש לך גורם סיכון משפחתי ו LDL גבוה. אתה מנהל אורח חיים בריא אבל את הכולסטרול לא תצליח להוריד יותר.
גורם הסיכון המשפחתי משמעותי וזה הגיל והזמן שתתחיל טיפול בסטטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
שמעון16/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעוקה לאחר צינטורשאול15/11/2010
עברתי התקף קטן וצינטור ,לאחר מספר ימים החלו תעוקות בעקבות כמה שעות מחוץ לבית וגם קלות יותר במנוחה ,כולל ארועים של כמה דקות חוסר קל באוויר,
עורקי הלב נבדקו שוב במיפוי הסטנט פתוח ואין מהצרויות משמעותיות,עדיין אין הבחנה חד משמעית אך לפי הרופאים כנראה חסימות של עורקים קטנים ,
עקב לחץ דם די נמוך ודופק נמוך אני מקבל רק פלויקס ליפיטור ואספירין,
אני אדם פיזי והנה אני מושבת ואומלל,
ברור שהתעוקות מפתחות חרדות ,כי היה לי התקףלב עם כאבים מקדימים דומים לתעוקות,
עברתי 3 אישפוזים בחודש האחרון ,הבעייה שרק מתעניינים האם יש כרגע התקף לב ,אם אין אז כלום,והמערכת של קופת חולים עובדת לאט,נפגשתי בתחילת הסיפור עם קרדיולוג שאני מעריך כמעולה,אך התור הבא אליו הוא רק בעוד 10 ימים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעוקה לאחר צינטור - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/11/2010אינך מציין מתי היה ההתקף, אינני יודע איזה עורק פתחו, ומה היקף המחלה בעורקים האחרים. לכן אם הקרדיולוג שלך כל כך טוב אני מציע שתתיעץ איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאשר אני ישנה על צד ימין...אור15/11/2010
שלון ד"ר
כאשר אני ישנה על צד ימין ,אחרי כמה דקות אני מרגישה כאב בחזה בצד שמאל(לי זה ברור בלב).
לכן אני משנה תנוחה ושוכבת או על הגב או על צד שמאל.
שאלתי -הכאב ממשי , ושינוי התנוחה מעלים אותו -האם זה קשור ללב ?
האם יכולה להיות תופעה כזאת אמיתית? או שזה סתם תחושות לא מציאותיות ללא קשר לגוף...אציין שאני סובלת מקרשיות יתר מגורם LAC ולוקחת רק אספרין 75 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאשר אני ישנה על צד ימין... - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/11/2010לא רואה קשר עם הלב, אבל מה בעיה לישון על צד שמאל או על הגב? :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)