מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקג לא תקיןזהבה20/07/2009
בני בן ה27 עשה אקג ויצא לא תקין הוא מרגיש טוב
קצב 70 לדקה
ציר תקין
מרווח FR ו QT תקינים
QRS תקין
עילית ST ב V3
גל T הפוך ב V1-4
לסכום ABNORMAL ECG
מה המשמעות
מצורף האקג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
זהבה20/07/2009נעשה אקו תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום האקו
זהבה21/07/2009מוסיפה צילום הECO
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHCM
ד``ר רוברט הפנר21/07/2009זהבה,
האקג באמת לא תקין. מכיוון שיש במשפחה HOCM למרות שהאקו לב תקין השינויים באקג יכולים להצביע על HCM "סמוי".
אני ממליץ לבנך לעשות מבחן מאמץ (ארגומטריה), הולטר ו MRI של הלב. ה MRI של הלב יכול לאבחן HCM בשלבים מוקדמים כשאין עדיין ביטוי באקו לב.
האיבחון חשוב, לא מכיוון שהוא זקוק כעת לטיפול כלשהו (כי האקו תקין, הוא אינו מאבד הכרה ללא הסבר ואביו חי עם האבחנה בגיל 57 ללא עדות להפרעות בקצב הלב), אלא מכיוון שלמשל אסור לו לעסוק בספורט תחרותי. ובמידה ויקרו דברים לא מוסברים בעתיד תהיה אפשרות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם - המשךלא חשוב שמות19/07/2009
תודה על התגובה,
לא הבנתי מה מבולבל במושגים אצלי....
יש שם אי ספיקה, רציתי לדעת אם זה כמו מה שמדברים עליו שאומרים אי ספיקת לב?
ולדעת אם מסתם דו צניפי משפיע על משהו בתפקוד?
אם זה נחשב לדבר קל ורגיל או משהו מגביל ומסוכן?
במהלך חיי היו כאלה שלא התייחסו לזה בכלל וכאלה שהפחידו אותי,
מה המשמעות של מסתם כזה?
למה מצד 1 מאשרים לי להתאמן אבל תמיד מדגישים שלא אוכל להיות במרתון?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם - המשך
ד``ר רוברט הפנר20/07/2009בני,
כאיש עם מום מולד כבר......שנים(בן כמה אתה?) היית צריך לדעת שאי ספיקה של מסתם זה לא אי ספיקת לב.
עתידך, פעילות הפיזית שמותר לך או אסור לך, נקבעת על פי מצבך הרפואי. אם אתה שואל באופן כללי, במידה והטיפול והמעקב שלך נכון, לא בהכרח אתה צריך לחיות פחות שנים.
אינני מכיר הגבלה ספציפית לגבי מרתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתם המשך - תודה
לא חשוב שמות20/07/2009אני בן 27,
תודה על התגובות,
עזרת לי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם דו צניפילא חשוב שמות19/07/2009
היי,
יש לי מסתם דו צניפי, הכל בסדר ואני במעקב, המצב היה ככה תמיד ולא הדרדר מאז שבדקו אותי שהייתי ילד, ורציתי לשאול ולדעת כמה שאלות בכללי:
האם מסתם דו צניפי מקצר את תוחלת החיים?
האם יש סיכוי שאני אחיה עד גיל מאוחר ללא צורך בהחלפת מסתם?
האם אי ספיקה קלה במסתם זה כמו אי ספיקת לב או משהו שונה?
האם הגוף יכול במקרה נדיר להצמיח עוד עלה? האם קיים דבר כזה בספרות הרפואית?
תודה,
בני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם
ד``ר רוברט הפנר19/07/2009בני,
הנושא והמושגים מבולבלים אצלך, אם אתה במעקב והכל בסדר תשאל את הקרדיולוג שלך לגבי עתידך.
לגבי צמיחת עלה נוסף......על פי הספרות הרפואית עלים חדשים צומחים רק על העצים.......:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתם מוזר
מודאג30/09/2009אמרו לי שיש לי מסתם ותיני עם 4 עלים!!! שמעת על דבר כזה?
האם ראית הרבה מקים כמו שלי?
אנא אמור לי מה עליי להמשיך לעשות? האם צריך לנתח?
תודה המודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני המודאג לא חשוב שמות 4 עלים.
ד``ר רוברט הפנר30/09/2009בני, ברפואה הכל יכול להיות. אני מודה שלא ראיתי משהו עם 4 עלים. במיוחד משהו שמצמיח שני עלים כל חודשיים. אני מקווה שתהליך צמיחת העלים אצלך ייפסק בקרוב.
תרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן מאמץ -משמעות ST ן SVTיחיאל19/07/2009
אני בן 49 ערכתי מבחן מאמץ הגעתי ל100% של דופק מקסימלי בסיכום המבחן -בדיקה תקינה
הייתי מבקש לדעת מה משמעות הנתונים הבאים והאם להתייחס אליהם בהמשך
הפרעת קצב במאמץ -התאוששות --בדקה 8 ניצפה קטע של SVT
מקטע ST במאמץ -התאוששות -- צניחה בשיפוע עולה -חלפה מייד בתום המאמץ לא אובחנה איסכמיה
הבדיקה ערכב 7.05 דקות הופסקה בשל השגת 100% של דופק מירבי
ממתין לתשובה - תודה יחיאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן מאמץ
ד``ר רוברט הפנר19/07/2009יחיאל,
SVT זאת הפרעה בקצב הלב, אם כתוב שהבדיקה הייתה תקינה, אז היא תקינה כנראה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבבדוי19/07/2009
בבדיקת אקו לב נמצא אצלי איוושה סיסטולית 2/6 ב - LSB מה זה אומר? יש לי איזשהי בעיה?
אשמח לתשובה, יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב
ד``ר רוברט הפנר19/07/2009ניב,
אקו לב לא מוצא אוושות ב LSB, התבלבלת קצת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי גם (כנס)
בדוי20/07/2009עשיתי גם א.ק.ג, בדיקת סטטוסקופ בנוסף...
אולי אחד מהם יכול להעיד על מה שאמרתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף אלו הממצאים.
בדוי20/07/2009ממצאים: במצב כללי טוב,דפקים תקינים,פרקורדיום שקט, איוושה סיסטולית 2/6 ב - LSB. כבד לא מוגדל.
א.ק.ג - קצב סינוס תקין, ללא LVH.
אקו - מבנה לב תקין, גודל ותפקוד תקינים של שני החדרים, קשת אאורטה תקינה.
ללא ASD או VSD או PDA, ללא היצרות במוצא החדרים, ללא LVH לסיכום - בדיקה קרדיאלית תקינה, איוושה תיפקודית
אבחנה Innocent Heart Murmur* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה בגוף השאלה
ד``ר רוברט הפנר21/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל השאלה היא
בדוי22/07/2009כן אבל השאלה היא האם אני יכול להיות רגוע מהאיוושה הזאתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כמה היא מציקה לך?
ד``ר רוברט הפנר23/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמען האמת אני לא יודע
בדוי23/07/2009למען האמת אני לא יודע.
אבל אף פעם לא היה לי כושר טוב ויש לי קושי בריצות.
אולי זה משהו שהפריע לי? (לא היו לי שום התקפים אבל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נורא, תחשוב...
ד``ר רוברט הפנר24/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטרדוד17/07/2009
לדר רוברט שלום רב
אני בן 38 בעבר svt לאחר אבלציה בשנת 2001 ללא svt עוסק בספורט באופן קבוע אופניים ריצה מידי פעם מרגיש הפסקות בדופק בשעת מנוחה וגם פעימות מוקדמות או פעימה נוספת לבקשת הרופא עשיתי בירור בדיקת המאמץ יצא תקין בדיקת ההולטר הם כך קצב סינוס עם ממוצע 66 לדקה ביממה 45-108
נרשמו הפרעות קצב על חדרים בודדות 2 נרשמו הפרעות הולכה 174 אירועים bloced p
first degree av blok pr עד 0.28 שניות האים לדעתך יש סיבה לדאגה והאים להמשיך בפעילות ספורטיבית לתשובתך אודה בברכה דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה
דוד20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבוי שריר הלבזהבה16/07/2009
בעלי בן 58 לפני 27 שנה אושפז בגלל לחץ בחזה בבדיקה מצאו שיש לו HOCM עבוי שריר 13 מ"מ והטיפול היה דראלין(זה כל מה שזכור לנו). בעלי הוא ספורטאי שמתאמן שנים רבות ומשתתף בטריאטלונים אף אחד בזמנו לא ציין שזה מסוכן או אסור לעסוק בספורט, ולא היה במעקב, השבת בעלי רכב 50 ק"מ והיה חם וכשהיגיע ביתה אחרי חצי שעה הרגיש סחרחורת קלה בלי לחצים בחזה איבד הכרה ונפל והיתעורר מיד, נסענו למיון בגלל איבוד ההכרה שכנראה התרחשה בגלל התיבשות.
בבית החולים בדקו מחדש את הנושא הלבבי
בוצא אקו לב שהדגים מחיצה 1.3 עם PW
1.1 עם SAM ומרכיב של אי ספיקה דיאסטולית. מקטע פליטה של 60% ללא מימצאים נוספים.
נשלחנו הביתה ללא שום טיפול תרופתי רק להישאר במעקב קהילתי.
ואסרו על בעלי לעסוק בספורט.
יש לי בהקשר הזה שני שאלות
1. האם במצב זה לבעלי אסור לעסוק בספורט בכלל בשום עוצמה?
2.יש לי שני בנים בגיל 31 ו 28 לשניהם עד כמה שידוע לי יש איוושה בלב, עד היום אני חושבת שהם רק עשו אקג ולא אקו, שניהם היו בצבא בפרופיל 97 ואת האיוושה שמעו קרדיולוגים וציינו שזה כלום ואני כלל לא הייתי מוטרדת,
לאחר מה שקרה לבעלי ובגלל עיבוי שריר הלב הקל האם יתכן שזה גנטי וילדי ירשו זאת?
יש לציין שאצל משפחת בעלי לא ידוע לי על מוות או בעיות בלב וכולם שם זוכים לאריכות ימים מעבר ל90,משני הצדדים.
3 האם מה שיש לבעלי זה HCM אני דואגת מאוד לו ולילדי. (הכל מקריאה באינטרנט)
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HOCM
ד``ר רוברט הפנר17/07/2009זהבה
HOCM זהו סוג של HCM כשה "O" מסמל obstructive כלומר עם מפל לחצים (הפרש לחצים) בין הלחץ בלב ובאבי העורקים. לא ציינת בפנייתך כמה לחץ נמדד בבדיקת האקו.
זה לא נכון באופן גורף שאנשים עם HOCM אסור להם לעסוק בספורט. האיסור הגורף חל על ספורט תחרותי.
בעלך צריך להיות במעקב קרדיולוג מכיוון שאנשים עם HCM בסיכון גבוה יותר להתפתחות הפרעות קצב קטלניות. כנראה שבעלך (...ומדגיש "כנראה") לא בקבוצת סיכון גבוהה אחרת לא היה מסוגל לטריאטלון ולא לרכב 50 קמ' באופניים בגילו. גם מפל הלחצים כנראה אינו גבוה אחרת לא היה מסוגל לפעילות הספורטיבית שהוא עושה.
ממליץ לך לא להכנס לפאניקה, עובדה ש 27 שנה לא קרה כלום, אני לא חושב שצריך כעת בבת אחת לשתק אותו. יחד עם זאת צריך לפנות בהקדם לקרדיולוג כדי לעשות הערכה מדוייקת ולקבל המלצות להמשך.
לגבי בנייך, פרופיל 97 לא מעיד על כלום. יש גנטיקה ב HCM וגם הם צריכים להבדק אצל קרדיולוג בהקדם. אקג+אקו לב.
מקווה שעזרתי לכם ונרגעתם קצת לקראת סוף השבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SVT/VTמ16/07/2009
שלום,
רציתי לדעת מה ההבדל ביןSVT לVT בדרך שהם נירשמים בא.ק.ג, זאת אומרת אם יש בכלל הבדל בינהם או שהם נרשמים באותה בצורה?
זה נכון שבSVT/VT בגלל הקצר שנוצר הדופק עולה בצורה מידית (נגיד מ60 ל180 מיד בהפרש של פעימה)??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VT ו SVT
ד``ר רוברט הפנר17/07/2009אלו שתי הפרעות קצב שונות לחלוטין. מקורם בלב שונה לחלוטין ונראות אחרת. נכון שהן מופיעות ומסתימות בבת אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון בצנתור של מום לב מולדליהי15/07/2009
שלום,
אני בת 27 ומועמדת לתיקון בצנתור של מום לב מולד שהתגלה אצלי לא מכבר באופן מקרי.
רציתי לשאול אם תיקון בצנתור של מום לב, שבו תתבצע השתלת הסוגר דמוי המטריה, כרוך בהחלמה יותר ממושכת או בסיכונים שונים מאשר בתהליכי הצינתור הנפוצים יותר?
תוך כמה זמן אוכל לצפות לחזור לתפקוד מלא/רגיל? האם ינתנו תרופות מיוחדות?
תודה רבה מראש,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפני שאלותייך למצנתר עצמו
ד``ר רוברט הפנר17/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבהדנה15/07/2009
ד"ר שלום
האם שימוש בנורמלול 25יכול להיות גורם לתחושה של צריבה בחזה כאילו יש לי ליחה אבל אין
וכאב בקיבה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה
ד``ר רוברט הפנר17/07/2009דנה
לתרופות שונות תופעות לואי שונות לעתים מוזרות ולא שכיחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימה מוקדמת וחרדהעופר12/07/2009
שלום,
אני בן 32 בריא ללא מחלות. נתגלתה אצלי בבדיקת הולטר פעימה מוקדמת בעקבות תלונות שלי. בשבועות האחרונים, אחת לכמה ימים יש לי יום עם המון פעימות מוקדמות(לעיתים מספר בדקה). אני שרוי בשבועות האחרונים במתח וחרדה נוראים בעקבות זה, אני כל הזמן מתרכז בדפיקות הלב שלי ונמנע מפעילויות מסוימות. אני יודע שבעקרון התופעה לא מסוכנת אבל היא לא נעימה ומלחיצה אותי כל זמן שהיא מתרחשת.
שאלתי, האם החרדה מהתופעה יוצרת למעשה מעגל קסמים והיא מזינה את התופעה וגורמת לה להמשיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות וחרדה
ד``ר רוברט הפנר12/07/2009עופר
כל מה שכתבת נכון ותשובתי חיובית. אבל בכל זאת ניתן לעזור לך, קרדיולוג יכול להועיל לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק חזקקארין11/07/2009
שלום
לעיתים קרובות , בערך פעם עד פעמיים ביום ולשניה או שתיים יש לי מין דופק חזק , מין פעימה ממש גדולה שמעתיקה לי את הנשימה לשניה (אולי מבהלה לא יודעת) וגורמת ללחץ בקודקוד ולחץ מאחורי העיניים (תחושה כאילו הן נלחצות החוצה) ..... תופעה זו מאוד מדאיגה , טרם בדקתי אותה מכמה סיבות, אני סובלת מחרדות (כרגע לעיתים רחוקות) , חוסר פעילות גופנית, בעיות בקיבה/מעיים=גזים ונפיחויות בבטן שלעיתים לוחצים על הנשימה, כשעסקתי בפעילות ושיניתי הרגלי אכילה וירד קצת המתח התופעה כמעט נעלמה, כרגע אני בחודש חמישי להריוני והתזונה מעט השתנתה ואני עוסקת בפעילות גופנית והתופעה כפי שציינתי חזרה ..........
רציתי לדעת האם תוכל לאבחן את הבעיה , האם יש מקום לדאגה והאם זו תופעה של מתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
קארין11/07/2009בת 27, הריון ראשון, נתגלה בעבר רשרוש - איני יודעת אם עדיין קיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק חזק
ד``ר רוברט הפנר12/07/2009קארין
תעברי את ההריון, תתחילי פעילות פיזית ותעשי דיאטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור עליותערן10/07/2009
ד"ר נכבד,
לפני כשנתיים הופיע אצלי באופן פתאומי פרפור עליות עברתי היפוך חשמלי והדופק חזר לסינוס . אתמול שוב "חוויתי" את אותה תופעה ניסו להפוך את הדופק ע"י תרופות אך לא הואיל לכן עברתי שוב היפוך חשמלי.
דא"ג אני בן 39 ללא עבר רפואי למעט המקרים הללו (אני מטופל ב אפקסור לאחר המקרה הראשון כתוצאה מחרדות חוזרות ונישנות)
מה לפי ניסיונך עלי לעשות?
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקח אספירין
ד``ר רוברט הפנר12/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי09/07/2009
שלום בן 32 בריא בד"כ יש לי שאלה שמציקה לי מספר ימים זה נשמע מוזר יש לי מעין כאב מציק נקודתי חולף מעל מרפק שמאל אני משתדל להתעלם ממנו למרות שזה מלחיץ אותי זהו כאב קל לא כואב במבע עמום כזה ולא דוקר האם אתה חשוב שקשור ללב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה דעתך? קשור או לא קשור?
ד``ר רוברט הפנר10/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר ריקרדו תובר14/07/2009אבי שלום
התשובתי :לא קשור
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוךדנית09/07/2009
ד"ר שלום
בת 45
אני מקבלת נורמלול במינון של 25 להורדתדופק גבוה אחרי ישלושה ימים של טיפול אני מרגישה
שהדופק כנראה צונח יותר מדי ואז יש לי סחרחורת לאחר כמה דקות זה מתאזן.
וגם יש לי מעט נפיחות בכפות הידיים במיוחד בשמאל
האם זה מצב תקין של שימוש בתרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק נמוך
ד``ר רוברט הפנר10/07/2009דנית,
זה לא תקין שאת לא מרגישה טוב. את צריכה להתיעץ עם רופא המשפחה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)