מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איוושה ואי ספיקה קלה ולידהנאדין30/04/2009
אני נמצאת ימים ספורים לפני לידה. בבדיקה שנערכה לי לפני מספר ימים נאמר לי כי יש לי איוושה 2/6.
בעבר נבדקתי ונמצאו אי ספיקה מיטרלית קלה ואי ספיקה טריקטספידלית קלה לחץ ריאתי עד 33 ממ כספית.
בלידה קודמת סבלתי מכאבים עזים מאוד באיזור הלב.
האם יש ליטול תרופות כלשהן לפני הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה
ד``ר רוברט הפנר30/04/2009נאדין
את צריכה להתיעץ עם מי שבדק אותך. על סמך הנתונים שאת כותבת לא יכול ליעץ לך.
לידה קלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות לי מחלת לב למרות כלאיל30/04/2009
ב 3 וחצי חודשים אחרונים יש לי כאבים בחזה שתוקפים אותי אחת לשבוע(לפעמים יותר) שמקרינים ליד שמאל,לצוואר ולגב,לפעמים מופיעים הכאבים בכל המקומות לפעמים רק הקרנה לגב או ליד שמאל,עברתי ארגומטריה שיצא תקינה,אח"כ אקו לב במאמץ שיצא תקין,ואח"כ הולטר ליום אחד שיצא תקין,האם אחרי בדיקות כאלה אני יכול יכול להיות רגוע שאין לי בעיית לב,או שיש בדיקה נוספת מומלצת,האם נתקלת במקרים דומים בעבר,למען ההגינות אני חייב לציין שאני עובר תקופה די מתוחה בחודשים האחרונים,ויש לי הרגשה שהתופעות שאני מתאר הם בעצם התקפי חרדה,יש לי חשש שאיפשהו המקור לבבי,אשמח לקבל חוו"ד,בתודה מראש איל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ולמרות הכל
ד``ר רוברט הפנר30/04/2009אייל
ההערכה הקרדיאלית היא מעין פסיפס של נתונים. חסרים הרבה נתונים כדי שאוכל לתת לך תשובה. הנתון העיקרי שחסר הוא השיחה איתך פנים מול פנים. אפילו את גילך אינך מציין.
הבדיקות שבצעת חשובות, אם הן תקינות, והתלונות שלך, כפי שהן, לא מתאימות לבעיה קרדיאלית, אתה איש צעיר יחסית, אין לך גורמי סיכון ולא מחלת לב במשפחה, אז...........הסבירות שהבעיה היא קרדיאלית נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התגובה המהירה ,
איל30/04/2009ראשית ברצוני להודות לך על התגובה המהירה,ואכן החסרתי כמה נתונים חשובים, אני בן 37 אין היסטוריה של מחלות לב בגיל צעיר במשפחה,בשבוע האחרון אובחן אצלי בקיבה בקע סרעפתי קטן ודלקת בושט(האם זה יכול להיות מקור לבעיה) התחלתי להיות מטופל באומפרדקס בימים האחרונים,תוצאות חריגות בבדיקות דם הכולסטרול הטוב מאוד נמוך,היה 18.6 בעבר וכיום אחרי טיפול של דיאטנית עלה ל24.3 לפני כשנה אובחן אצלי כבד שומני בדרגה 1 ,כולסטרול כללי 179 LDL 134.8 ,האם לאור הנתונים החדשים אתה עדיין חושב שהמקור הוא לא לבבי או שיש מקום לשיחה פנים מול פנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם...
ד``ר רוברט הפנר30/04/2009אני לא ממליץ על איבחון אינטרנטי.
אתה יכול להתיעץ עם כל קרדיולוג או לפנות למרפאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורמי סיכון ללבנחמן30/04/2009
האם הפחתת משקל גדולה יכולה להביא לנסיגה בטרשת בעורקים של הלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורמי סיכון
ד``ר רוברט הפנר30/04/2009נחמן,
הפחתת משקל גדולה כמו אחרי ניתוח קיצור קיבה תפחית משמעותית מאוד את גורם הסיכון למחלת לב טרשתית. יחד עם זאת לא הוכח שיש "נסיגה" של טרשת במקרים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש תשובה הרבה זמןאביתר30/04/2009
שלום ד"ר
אני בן 25 ומזה שנתיים שאני סובל מכאבים בחזה בדרך כלל באיזור הלב (דקירות בצד שמאל)
לפעמים הכאבים יקרינו לצד ימיןלפעמים גם מתחת לצלעות, איזור מותניים, מפתח הלב וגב עליון. בנוסף גם יש לפעמים הרגשה של החסרת פעימות לב וקשיי נשימה. התדירות של הכאבים גבוהה, זה יכול להימשך כמה שעות רצוף וכמה פעמים ביום. וזה בדרך כלל כל יום, בעיקר בלילה, בבוקר המצב יחסית בסדר אבל מהר מאוד הכאבים מופיעים. במשך תקופה ארוכה ניסיתי להתעלם מהכאבים ולהתמודד אך לאחר פעמיים שמצאתי עצמי בחדר מיון לפני כשנה בעקבות כאבים חזקים, החלטתי לעשות מספר בדיקות ולפני כחצי שנה הלכתי לעשות אקו לב, מיפוי עצמות, אקג, צילום רנטגן של בית החזה והגב ובדיקות דם. לפי הממצאים הכל נמצא תקין אך אני ממשיך לסבול מכאבים וכמובן שכאבים אלה יוצרים לחץ נפשי. הכאבים מופיעים במנוחה או בפעילות גופנית. כרגע אינני עוסק בספרוט מחשש לסיכון,אני מעשן מספר שנים והייתי מעשן 3/4 קופסא אך לפני שנה הורדתי ל 3-5סיגריות ביום.אני לא שותה אלכוהול ולא צורך תרופות מיוחדות. נולדתי עם רשרוש קל בלב אך הרופא אמר שאין צורך בטיפול או תרופות כשהייתי תינוק. אשמח לקבל המצלה ממך מה עלי לעשות הלאה כדי לעלות על הבעיה? והאם יש דרך להקל על הכאבים וקשיי הנשימה? הרגשה שאין אוויר וצריך לקחת נשימות עמוקות. תודה לך מראש על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר רוברט הפנר30/04/2009אביתר,
התלונות שלך כפי שאתה מתאר לא בגלל בעיה בלב.
תעשה פחות בדיקות, תרגיש יותר טוב. תתיעץ עם פסיכיאטר, הבעיה שלך נפשית קרוב לודאי (מתח, חרדה וכו) טיפול תרופתי על ידו ירגיע אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר והפרעות בזמן הרדמות שינהטליה30/04/2009
שלום רב,
בתקופה האחרונה מייד אחרי ההרדמות אני מרגישה מין דופק מהיר שמאיר אותי. ברגע שאני ארה התופעה חולפת וחוזרת שוב עם ההרדמות או תוך כידי שינה. יש לי גם לעיתים דופק מהיר. כל זה קורה רק בשינה. אני מקבלת קרדילוק 2.5 מ"ג. עשיתי הולטר היה בסדר פרט ל PACs בודדות. הלילות הפחו לסיוט. מה יכולה להיות הסיבה ומה אני צריכה לעשות.
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר
ד``ר רוברט הפנר30/04/2009אווה,
ואולי זה רק חלום? ביום ההולטר , בלילה הרגשת דפיקות לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החלפת מסתם אורטליעדי29/04/2009
נוטלת נורמיטן , אספירין וליפיטור
האם מותר לשתות מידי פעם אלכוהול?כי הבנתי שעם אספירין לא מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין ואלכוהול
ד``ר רוברט הפנר30/04/2009עדי
לא ידועה לי בעיה עם אספירין ואלכוהול. והרי לחולי לב שכולם נוטלים אספירין מומלצת שתית אלכוהול בכמות עד בינונית
שתיה מהנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבלציה חוזרת להפרעת VT סיכויי הצלחDAVID29/04/2009
עברתי אבלציה להפרעת VT ברמב"ם בנובמבר 2008 . הייתה לי תקופה של "שקט תעשייתי" של חודשיים ,וההפרעה חזרה על עצמה ,בהתחלה אחת לשלשה שבועות.ועתה כל שבועיים בעיקר במאמץ המלווה בהתרגשות. לשמחתי מושתל CRT בגופי שמטפל בהפרעה באמצעות ETP ,אך לאחרונה הדפריבילטור נותן לי שוקים כלומר לאחר כשלון בתקון ההפרעה 5 פעמים הוא נותן שוק.
האם אבלציה חוזרת תשפר את איכות חיי ליותר מ-3 חדשים או בכלל לא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבלציה ל VT
ד``ר רוברט הפנר30/04/2009דוד,
קודם צריכים להיות בטוחים שהשוקים הם באמת בגלל VT ולא מהפרעת קצב אחרת.
אני משער שאתה מטופל תרופתית בכל התכשירים להפרעות קצב והאופציה האחרונה נשארה אבלציה של ה VT.
אתה צריך להיות מודע לכך שטיפול ב VT ממקור אחד לא מונע הווצרות של VT בנקודה אחרת בלב. ואולי זאת הבעיה אצלך כרגע, VT ממיקום שונה.
יכול להיות שאבלציה חוזרת תתן לך מנוחה לפרק זמן יותר ממושך ואולי לא. זאת שאלה שאין עליה תשובה ודאית ובכל מקרה אני ממליץ לך להתיעץ עם הקרדיולוג שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקוצבי28/04/2009
בן 55. כולסטרול 160 (סימובסטטין 10 מ"ג) טריגצריטיס 100
HDL = 48. LDL =93 Homocystin=12.2 GLUCOSE=88 Homoglobin Alc= 5.4
לחץ דם 120/77
אקו
( AORTIC ROOT = 38 ( >37 MMׁ
LEFT ATRIUM = 38 (> 40) LA AREA 17 (15 CM
(LVEDD = 40 (35 -54 MM
(LVESD = 26 (27 - 42 MM
(SEPTUM (SYSׁׂ) = 13 (8-11MM אין לי לחץ דם גבוה..אז מדוע החריגה?
(POSTERIOR WALL = 10 (8-11MM
(54< ) LVEF = 60%
שורש אאורטה : תקין
מסתם אאורטלי: ללא הצרות וללא דליפה
עליה שמלית : תקינה
מסתם מיטרלי : איס"ק קלה ( מה המשמעות ?)
חדר שמאלי : תקין בגודלו ובתפקודו, ללא הפרעה סגמנטרית היפרטרופיה ספטלית קלה.
לב ימני : תקין, מסתמיו תקינים, מחיצות תקינות. (ראוי להדגיש שלא היה לי ואין לי לחץ דם גבוה !!)
נשלחתי כבדיקה שיגרה. באקו יש פה ושם חריגות .מה המשמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות
ד``ר רוברט הפנר28/04/2009צבי,
המשמעות היא שהאקו תקין ואתה צריך להגדיל מינון הסימבסטטין ל 40 מג' כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בלביוסי27/04/2009
שלום: שמי יוסי אני לשעבר שקלתי משקל מטורף של -160 קילו שהייתי במשקל הזה התחילו להיות לי כאבים בחזה +לחץ דם גבוהה אז הייתי בן -17 היום אני בתהליך של דיאטה +כושר ופחות 35 קילו מה שבעצם רציתי לדעת אם עדיין יש לי סיכון בלב או בעיות בלב כי כפי שידוע לי כאבים בחזה זה אומר אוטם שריר הלב(התקף לב) האם עליי ללכת להיבדק אצל קרדיולוג או שהבעיות פשוט נעלמו
שאלה נוספת
אבא שלי הוא בן -60 והוא עבר אירוע לב (התקף לב)בעקות הבדיקות והצינתור שהוא עבר הוא עשה ניתוח מעקפים שאלתי היא : האם הבעיה בלב של אבא שלי עברה אליי בצורה תורשתית כי גם אבא של אבא שלי (סבא) נפטר מאירוע לבבי
מחכה לתשובות בתודה יוסי סלחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות
ד``ר רוברט הפנר27/04/2009יוסי,
גורם הסיכון המשפחתי הוא הכי משמעותי מבין כל גורמי הסיכון. ובנוסף זהו גורם סיכון שאתה לא יכול לשנות. לכן הטיפול המניעתי מצדך צריך להיות מאוד אגרסיבי כדי "לאזן" את גורם הסיכון מהאבא.
אתה עדיין מאוד שמן, ואתה צריך לעשות פעילות פיזית, לבדוק שומנים וכולסטרול בדם (הכולסטרול הרע מה שנקרא LDL צריך להיות נמוך מ 100, עדיף בסביבות ה 70 או פחות) , סוכר, לחץ הדם, וכמובן לא לעשן.
בהצלחה!!!
נ.ב. רצוי שתתיעץ עם קרדיולוג אחרי בדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בלב
יוסי28/04/2009קודם כול תודה על התשובה המהירה בקשר לכולסטרול הרע מצויין מה שאתה מכנה בשפה רפואית
(LDL) מצויין אצלי בבדיקות האחרונות 99 MG שאלתי הנוספת אם יכולות להיות לי בעיות לב ובעקבות זאת לעבור ניתוח מעקפים בגיל כל -כך צעיר
נ.ב שהייתי במשקל 160 קילו דופק מנוחה עמד על 145 היום אחרי שהורדתי דופק מנוחה 64* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון
ד``ר רוברט הפנר28/04/2009יוסי
תמיד תהיה בסיכון בגלל הגורם הגנטי. לכן תעשה מקסימום טיפול מונע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהגיל27/04/2009
שלום רב
האם יכול להיות מיפוי לב תקין, ובכל זאת קיימת תעוקת חזה בכל פעם שאני עולה במדרגות
, או עושה מאמץ גופני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר רוברט הפנר27/04/2009מני
מיפוי תקין לא אומר שבודאות של 100% אין בעיה בעורקים, כמו שגם כאבים בחזה לא בהכרח מצביע על בעיה בלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין אדום לחולים בטרשת עורקים.גלית26/04/2009
בעלי סובל מטרשת עורקים ונוטל תרופות ללחץ דם, דילול דם, ובינהן גם אספירין.
האם יין אדום בכמות קצובה של כוס ביום או פחות? תועיל לבריאותו, או שמה תזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
ד``ר רוברט הפנר26/04/2009בהחלט, יין, שמש, ים ו...עושים טוב, אפילו לטרשת בעורקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזהרינת26/04/2009
ד"ר שלום
בת 43
בשבוע האחרון סובלת מצרבות ממש קשות שכוללות בחילות (מטופלת בלנטון)
היום בערך כשעה היו לי כאבים בקיבה שהקרינו לי לחזה שמאל וכתף שמאלית ואי נוחות
האם יתכן שזה קשור ללב?
פחדתי לגשת לבדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל ייתכן, הפתרון לא באינטרנט
ד``ר רוברט הפנר26/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ביד שמאלשרית26/04/2009
שלום רב!
אני בת 37.
לפני כשנתיים עברתי בדיקת אקו-לב . בבדיקה נמצא חסימה בעלייה השמאלית.
לאחרונה (בערך כשבוע ימים) אני חשה כאבים ביד שמאל באיזור של כף היד, הכאב עולה מידי פעם למעלה בהדרגה.
בנוסף התחלתי לסבול מקוצר נשימה, ובקושי רב בהסדר הנשימה לאחר עליית מדרגות (5 קומות).
האם עליי לחשוש , איזה בדיקות עליי לבצע?
תודה רבה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר רוברט הפנר26/04/2009שרית
מה זה חסימה בעליה שמאלית?
בכל מקרה קשה לי להתרשם מתלונותיך דרך האינטרנט. רופא צריך לבדוק אותך ולהמליץ על המשך בדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזהאייל25/04/2009
שלום
אתמול בלילה חשתי כאב באזור החזה ובעקבותיו התעוררתי משנתי, הכאב דמה להתכווצות שריר והפסיק כשהתעוררתי
תופעה זו קרתה לי אף לפני מספר שבועות
בתקופה האחרונה אני חש לעיתים אי נוחות בחזה ושייכתי זו לתקופה הלחוצה שאני עובר לאחרונה בבית ובעבודה
אני ספורטאי ועברתי השנה בדיקות מאמץ,
האם יש חשש להתקף לב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה
ד``ר רוברט הפנר25/04/2009אייל
קרוב לודאי שמדובר במתח בבית ובעבודה, מיתון, המצב הפוליטי, איראן וכו'. יחד עם זאת חשש תמיד צריך להיות לכן רצוי לעשות טיפול מונע כמו שצריך ולהתיעץ עם קרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזה בצד שמאל המופיע כציריםמשהס24/04/2009
אישה בריאה בדר"כ (גיל 50) סובלת מזה כמה שעות מכאבים בחזה בצד שמאל - שמאלית ממפתח הלב - המופיעים בצורה של צירים כל כמה דקות. הכאב בתחילה מתחזק עד לשיא מסויים ולאחר כמה דקות נחלש ואף נעלם. במהלך הכאב יש נימול ביד שמאל מהמרפק ועד קצות האצבעות. ברקע - ידוע על בעית קרישות יתר של הדם ומטופלת בהתאם. אין כל סימנים נוספים.
שאלתי האם יש יש להתיחס לתופעה זאת בדחיפות ולהפנותה לרופא או שסימנים אלו מעידים רק על סוג מסויים של התקררות ולא בעיה לבבית??
אודה על קבלת תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים וצירים
ד``ר רוברט הפנר25/04/2009משהס
הפורום לא נותן פתרון לבעיות בריאותיות דחופות. לצורך זה ישנם מוקדי חירום, חדרי מיון, סניף קופ"ח וכו וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)