מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק מואץרונה29/07/2009
ד"ר שלום
כבר כמה ימים שאני עם התקפי דופק מואץ באמצע הלילה ברצוני לציין שאני מטופלת בנורמלול 25 להאטת הדופק שהיה גבוה גם במהלך היום בין 100 ל-120 וההתקפים בלילה החלו רק לאחרונה
מה דעתך?
בדיקות דם תקינות וגם ארגומטריה שבצעתי יחד עם הכדור ללא הפרעות קצב משמעותיות.
בת 42
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי הולטר
ד``ר רוברט הפנר31/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור החזהמוזס27/07/2009
אני בגיל 45 שנה מידי פעם יש לי כאבים בחזה לפעמים באמצע ולפעמים באזור שמאל
כמו כן יש גם כאבי גב תחתון שעשיתי צילומים ללא מימצאים.
בעבר עשיתי בדיקות שהתוצאות היו גבוהות דוגמא:
CHOLESTEROL- כדורים להורדת CHOLESTEROL
שאלתי איך אוכל לזהות אם הכאבים שמופיעים לי הם כאבים שקשורים להתקף לב או סתם כאבים אולי תפיסת שריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר רוברט הפנר31/07/2009מוזס
אתה צריך קודם להיות בטוח שהכאבים לא בגלל טרשת עורקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- q10חנן26/07/2009
שלום.
אני לוקח ליפיטור לפני השינה וסובל מכאבי שרירים .
האם לדעתך יש לקחת Q10 שיקל על כאבי השרירים ?
האם הוכח שהתוסף עוזר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקרא תשובתי לרוני
ד``ר רוברט הפנר29/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו דופלרקרן24/07/2009
שלום רופאים נכבדים. עשו לי אקו והקרדיולוג כתב:
- המסתם האאורטלי: תותב
- מהירות זרימה מכסימלית: 2.6
- מפל לחצים מכסימלי: 28
מה זה אומר. האם מצבי רע או תקין "מפל לחצים" נשמע איום ונורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו
ד``ר רוברט הפנר25/07/2009אביבה
המפל נגרם בגלל המסתם התותב והוא במידת חומרה קלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירפור עליותערן24/07/2009
ד"ר נכבד שלום רב,
לפני כשנתיים היה לי אירוע של a/f עברתי היפוך חשמלי שהחזיר למצב סינוס (לא הומלץ על טיפול תרופתי כלשהו) לאחר המקרה התחלתי לסבול מחרדות הופנתי לפסיכיאטר אשר נתן לי אפקסור 150 מ"ג לפני כשבוע עברתי שוב אירוע של A/F בוצע היפוך חשמלי מכיוון שלא הגבתי לטיפול תרופתי ושוב חזרתי לסינוס.
אתמול בשעות הצהריים שוב הרגשתי דופק לא סדיר ומהיר אך כעבור מספר דקות זה עבר פוניתי לב"יח וכל הבדיקות (מיון) היו בגדר הנורמה ושוחררתי הביתה.
כמו כן בוצע לי אקו לב : ללא כל ממצא חריג, ובדיקת הולטר אך עדיין אין תשובה.
שאלתי היא : האם אני צריך לקחת טיפול כלשהו בעקבות המקרים הללו?
נ.ב אני בן 39 ללא עבר רפואי למעט המקרים הללו.
לתשובתך אודה,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה תרופות אתה מטופל?
ד``ר רוברט הפנר24/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ערן25/07/2009כרגע מטופל אך ורק ב אפקסור XR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפור פרוזדורים
ד``ר רוברט הפנר25/07/2009כדאי שתתיעץ עם הקרדיולוג שלך לגבי תרופה שתמנע את הפרפור. בנוסף כדאי שתקח אספירין על בסיס קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך נורמלולשירן23/07/2009
ד"ר שלום
חבל שאתה כל כך ציני בתשובות שלך
לא ענית לי אם נשימה כבדה אחרי מאמץ לא גבוהה זה תופעה של נורמלול
תודה בכל אופן גילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלול
ד``ר רוברט הפנר23/07/2009גילת
לפעמים אני לא יודע מי יותר ציני? הפונים בשאלות או אני.
קשה לי לענות לך כי אין לי מספיק נתונים עלייך, אבל אם הנורמלול חדש והוא לא עושה לך טוב אז תפסיקי אותו (כמובן בהתיעצות עם רופא המשפחה). נורמלול יכול לגרום לקוצר נשימה למשל אצל אסטמתיים.
מקווה שעזרתי לך קצת.
אגב את יכולה לקרוא על התרופה באינטרנט, תנסי side effect atenolol.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטורציונה ארז23/07/2009
האם עדיף לעבור צינטור בתל השומר או בהלל יפה??
אחי מאושפז בהלל יפה ואני דואגת לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף להיות בריא
ד``ר רוברט הפנר23/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמלולגילת23/07/2009
ד"ר שלום
יש לי שאלה שאולי תישמע טיפשית אבל מאז שאני מטופלת בנורמלול
לצורך האטת דופק בזמן מאמץ יש לי מאין נשימה כבדה מעולם לא סבלתי מזה.
ומין תחושה של עליה במשקל
הייתכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתכן ואין לך משקל בבית?
ד``ר רוברט הפנר23/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהירשואלת23/07/2009
שלום! אני בת 27 ואם לשניים. הדופק שלי עולה גם מפעילויות פשוטות ל- 120 ואף יותר, במנוחה מוחלטת הוא יורד עד ל-60. הסיפור התגלה במקרה כאשר הייתי חולה ומצאו דופק של 160 ,שללו את כל הגורמים לכך(דלקת בשריר הלב ועוד). מאז הייתי במעקב אצל הרופאה ושמתי לב שהדופק שלי עולה מהר מאוד. עברתי את כל הבירורים האפשריים (הולטר, אקו וכו) הכל תקין והקרדיולוג אמר שאני פשוט עדינה. רציתי לדעת 1)האם עלייה בדופק יכולה לנבוע מעייפות מתמשכת? 2)האם פיתוח סיבולת לב ריאה יכולה לעזור? 3)האם יש לכך השלכות כלשהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
ד``ר רוברט הפנר23/07/2009אור
אם עברת באמת את כל כל כל כל הבדיקות האפשרויות והקרדיולוג החליט שאת עדינה אז כנראה שאת פשוט עדינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם בלבקרן22/07/2009
שלום
רציתי לברר, אני עברתי ניתוח והוכנס לי מסתם מכני מאז אני לוקחת תרופה שנקראת קומדין. שאלתי היא האם אני יכולה להפסיק את הקומדין כי פשוט נמאס לי מזה ונראה לי שהיא לא ממש עוזרת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
ד``ר רוברט הפנר23/07/2009אביבה
איזה ציפיות היו לך מקומדין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטמקס לטיפול בפלפיטציות?יוליה22/07/2009
שלום!
חולה בת 54 שמטופלת בנורמיטן 12.5 פעם ביום במשך הרבה שנים (למטרת טיפול ביתר לחץ דם) הגיעה לקרדיולוג והתלוננה על קוצר נשימה במאמץ ודפיקות לב במנוחה שחולפות כעבור מספר דקות.
הרופא המליץ על החלפת נורמיטן בקונברטין 2.5 פעמיים ביום והוספת ריטמקס 250 פעמיים ביום. עם התרופות האלה לעשות הולטר אקג ואקו לב במאמץ.
האם לדעתך זה הגיוני להוסיף ריטמקס לפני ביצוע בדיקות, ע"ס סיפור מטופלת בלבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטמקס
ד``ר רוברט הפנר23/07/2009יוליה
אין ביכולתי לשלול המלצה של קרדיולוג שדבר ובדק את החולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך נטילת פלויקסיוליה21/07/2009
שלום!
האם חולה שעבר ב-7/08 צינתור בו LAD>90%, Diagonal>90%
בעקבות ממצאים עבר ב-7/08 cabg - 2 cor art opcab lim A to D1 AND LAD
off pump cabg
לחולה הומלץ ע"י המנתח לקחת פלויקס ואספירין לשנה. הקרדיולוג בקופ"ח וקרדיולוג בכיר נוסף שהתיעצנו איתו אמרו שאפשר להפסיק פלויקס אחרי 3 חודשים מניתוח מעקפים.
כעת, אחרי שנה, לחץ דם שלו התחיל קצת לעלות, וקיבלנו המלצה מרופא פנימאי בכיר (מנהל מחלקה פנימית המתמחה בל"ד בבי"ח ) להמשיך עם פלויקס ואספירין לכל החיים כדי למנוע מצב של סתימת כלי דם בעתיד.
אני רוקחת במקצועי, ידוע לי שלא נעשו מספיק מחקרים המוכיחים או שוללים הנחה זאת, וידוע לי שמצב כזה הוא לא אחת ההתויות של התרופה, וגם לא מצאתי שום פרוטוקול התומך בהנחיה זאת. מצד שני אני מבינה את ההיגיון מאחורי ההמלצה.
מה דעתך בסוגיה? האם יש אזשהו פרוטוקול מקובל למצב זה- באיזה אתר בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך נטילת פלויקס
ד``ר רוברט הפנר21/07/2009יג
אני עונה לך בהנחה שה CABG התבצע אחרי הצנתור הראשון של אביך והוא לא עבר פתיחת עורקים בצנתור ושימוש בתומכונים מפרישי תרופה.
אתחיל מהסוף. לא נוטלים לא אספירים ולא פלויקס "כדי למנוע מצב של סתימת כלי דם בעתיד". מניעת "סתימות בעתיד" נעשת ע"י טיפול מניעתי הידוע....הורדת כולסטרול, טיפול בלחץ דם וכו וכו.
ההתוויה לטיפול באספירין ו/או פלויקס היא מניעת הווצרות קריש דם אקוטי בעורק. אני מסכים לכאורה עם הקרדיולוג בקופ"ח והאחר. מנתחי הלב אינם בקיאים ולא מתפקידם להמליץ על כן או לא פלויקס אלא אם כן קרה ארוע יוצא דופן במהלך הניתוח וההמלצה מתבססת על התיעצות בין המנתח וקרדיולוג.
מה גם שטיפול משולב באספירין ופלויקס שלא בהתוויה ברורה (המלצה של מומחה לקרדיולוגיה ולא פנימאי, גם אם מנהל מחלקה, ולא מנתח לב) אינו נטול סיכונים, והכוונה לדימומים.
לסיכום: מכיוון שכבר עברה שנה נראה הגיוני ומספיק שימשיך טיפול או באספירין או (!!!) בפלויקס ולא יחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בחזהsmadar21/07/2009
שלום רב,
בחודשיים האחרונים נתקפתי מזה מספר פעמים בכאבים חזקים חזה.
הכאב מופיע כלחץ חזק בחזה ומלווה בתחושה של גוש בגרון וחוסר יכולת לנשום.
הכאב נמשך בין חמש דקות ולפעמים בא והולך למשך זמן ארוך מאד (חצי שעה בערך).
האם עלי לפנות לרופא משפחה או אחר?
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד``ר רוברט הפנר21/07/2009סמדר,
שאלתך נראת לי תמוהה מה. למה את לא פונה קודם לרופא משפחה? קרדיולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיחושיםרונית21/07/2009
ד"ר שלום
אני מקבלת נורמטין25 כחודש לצורך הורדת דופק ולחץ דם
בכל פעם אחרי שעתיים שלוש מלקיחת הכדור אני מרגישה תחושה מוזרה בחזה
ולחץ על הקיבה. מה שמפריע לי שאני מבצעת הליכות מהירות כל ערב ומאז שאני נוטלת את הכדור אחרי 20 דקות של הליכה יש לי קושי נשימה והתחושה בחזה לא טובה.אני בעלת כושר גופני די טוב אחרי הפסקת הפעילות זה מסתדר.
רופא המשפחה טוען שהכדור להיפך מונע מיחושים בחזה אבל זה לא מה שאני מרגישה
מה דעתך? אני בת 42
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיחושים
ד``ר רוברט הפנר21/07/2009רונית,
נכון ולא נכון מה שרופא המשפחה שלך טוען. נכון לגבי אנשים עם מחלת לב וסתימות בעורקי הלב וזקוקים לדופק יותר נמוך אחרת שריר הלב לא מסופק מספיק טוב עם חמצן. אבל זה לא נכון לגבי אנשים בריאים, והיו לי לא הרבה חולים שחשו כאבים בחזה בעקבות נורמיטן. אם את בוודאות מרגישה כאבים מאז התחלת הטיפול בנורמיטן אז פשוט תפסיקי את התרופה.
אם תחושותיך יימשכו תצטרכי בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח אקו דופלרניל20/07/2009
אני בן 35 בריא בדרך כלל. לאחרונה הרגשתי חוסר יציבות (לא סחרחורת). נשלחתי לבצע אקו לב ובבדיקה הכל יצא תקין חוץ מפגם מולד SHUNT דלף ימין לשמאל.
מה זה אומר האם יכול להיות שזה הגורם לחוסר היצביות?
האם ניתן לסגור את הדלף האמור?
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפנה לקרדיולוג
ד``ר רוברט הפנר21/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)