מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מים בלבדוד08/07/2009
שלום אמי בת 49 וגילו לה מים בלב או מה זה אומר אבקש הסבר לזה בהקדם תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון לכנרת המתיבשת
יוסי08/07/2009דוד
אתה בטוח שלא גילו גם נפט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים בלב
ד``ר רוברט הפנר09/07/2009דוד,
לפני פנייתך לפורום עדיף לברר מה בדיוק גילו כדי שנוכל להתיחס ברצינות לפנייתך ולא כאל "שמועה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים
ד``ר רוברט הפנר10/07/2009דוד
בלב יש דם ולא מים. לעתים מסיבות שונות נוצר תפליט סביב הלב, שהוא יכול להיות דמי או לא. אולי לזה כוונתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהגרון ומהאףשיר08/07/2009
שלום,
אבי עבר ניתוח מסתם ועורקים לפני 6 שנים מאז הוא נוטל את התפרופה קומדין ותרופות נוספות. כבר המון זמן יש לו דימום מהחניכיים כתוצאה מהתרופה אך בחודשים האחרונים הוא משתעל המון בליווי כיח רב (כיח זה דבר שיגרתי אצלו) ובליווי דם מהגרון ומהאף האם זה תקין? האם הדימום בוודאות מהקומדין? מה עליו לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
ד``ר רוברט הפנר08/07/2009שיר
כמובן שאנשים שנוטלים קומדין מדממים יותר בקלות, אם יש מדובר בדימום חדש, וה INR בשליטה, והדימום חוזר על עצמו, צריך לברר את סיבת הדימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מואץגיל08/07/2009
ד"ר שלום
בעקבות דופק גבוהה 130 פעימות לדקה למשך 3 ימים וכן פעימות מהירות לכמה שניות שמפסיקות ושוב חוזרות ללא סיבה נראית לעין
פניתי רופא המשפחה ובצעתי בדיקות דם ואקג
האקג הראה סינוס טכקארדיה של 125 כאילו אני אחרי מאמץ
קיבלתי איקאקור 3 פעמיים חשתי ברע מהכדור והוא הוחלף לנורמלול
הדופק ירד ל100 אני אמורה לקבל אותו כרגע למשך חודש
1.מה הסיבה לבצוע ארגומטריה תחת השפעת הכדור?
2. האם לכדור יש תופעות לוואי על הקיבה כי היא כואבת לי וגם ככה אני סובלת מצרבות ומטופלת באומפרדוקס.
3.בדיקת דם
hdl 62
non ldl 130
ldl 139
טרגרצילים 89
האם הבדיקה תקינה?
אני בת 43 רזה (קיים גורם תורשתי אבא עבר מעקפים בגיל צעיר)
תודה וסליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבדקי TSH, בדיקת דם
ד``ר רוברט הפנר08/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה מיטרליתשי08/07/2009
שלום רב,
אני בן 38. בבדיקת אקו-דופלר קרדיוגרפיה שביצעתי נמצא הכל תקין, למעט אי ספיקה מיטרלית בדרגה מינימלית. הבנתי שבגדול מדובר בדליפה קלה של דם מהמסתם. החשש שלי נובע מכך שאימי עברה בגיל 72 ניתוח לב להחלפת מסתם בלב בשל אי ספיקה מיטרלית בדרגה גבוהה וקושי במאמץ.
אודה על קצת יותר פרטים לגבי ממצא זה. האם מדובר במקרה שכיח לגילי? האם יש קשר תורשתי? האם בגלל העבר המשפחתי עליי להבדק יותר? האם יש אמצעים תרופתיים או אחרים למנוע עלייה בדרגת אי הספיקה? האם מומלץ לבצע בדיקת מיפוי לב לנוכח ממצא זה? והאם יש מגבלות לפעילות ספורטיבית יום יומית (אני רץ מספר קילומטרים כמעט מידי יום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם האם האם
ד``ר רוברט הפנר08/07/2009שי
תלוי במבנה המסתם שלך ומה הסיבה לאי ספיקה. ומה הסיבה לאי ספיקה אצל אמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפיטור - כאבי שריריםחנן07/07/2009
שלום.
אני לוקח ליפיטור 10 מ"ג זמן ארוך ובתחילה לא היו לי כאבי שרירים .
לאחרונה הכאבים חזרו ושאלתי היא האם יש דרך להקל על הכאבים כי את הליפיטור אינני רוצה להפסיק .
אולי שעת הלקיחה קובעת ?
הכאבים בשרירים באים במיוחד בלילה ובשעות הבוקר לפני השכמה , לפעמים ולטארן עוזר במקצת .
אשמח לקבל את עזרתך .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים
ד``ר רוברט הפנר08/07/2009ליי
תנסה באמת לשנות את שעת הלקיחה, בוקר או ערב. אתה יכול להעזר בתוסף שנקרא Q10* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אחרי פעילות גופניתלבבי07/07/2009
אני בן 35 בלי בעיות רפואיות ועושה פעילות גופנית באופן קבוע. כבר זמן רב, אחרי פעילות גופנית לא מאומצת מדי, כמו הליכה בקצב סביר במשך חצי שעה, הדופק שלי נשאר גבוה במשך שעות רבות ואני מרגיש אי נוחות ביד שמאל. עשיתי מעקב לחץ דם ובדיקת אקו לב במאמץ והתוצאות היו תקינות, אבל התופעה מציקה ומדאיגה.
מה זה יכול להיות?
איזה בדיקות מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד``ר רוברט הפנר08/07/2009לבבי
איך אתה מסביר שהאקו במאמץ תקין? אולי נדמה לך שיש בעיה בדופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזה-צד שמאלמיכל07/07/2009
שלום ובוקר טוב , יש לי מזה 3 ימים כבר, כאב חלש שמאוד מציק לי בצד שמאל של החזה,מרגיש שהכאב בא מהלב. מציינת שאני בת 21. סובלת כבר למעלה מ9 שנים מהפרעות אכילה..
ואינני יודעת מה הוא הכאב מאוד מפחדת..
בבקשה ,מה זה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב משמאל
ד``ר רוברט הפנר07/07/2009מיכל
בוקר טוב
השעה 10 וחצי בבוקר, אם תמהרי תספיקי להגיע לקופ"ח לרופא המשפחה. תרגישי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לבנטע05/07/2009
שלום, אני שלי, בת 15, ויש לי קוצב לב מגיל 5, כתוצאה משיבוש בניתוח לב פתוח/סגור שהיו לי בגיל 10 ימים. החליפו לי את הקוצב לפני כמעט כשנה.
הרבה זמן רציתי למצוא פעילות ספורטיבית לעשות, וכידוע, יש לי מגבלות בריאותיות.
התחלתי להתאהב באומנות החרבות, ופני מעדו אל סייף.
ברצוני לדעת האם אוכל לבצע פעילות זו.
לגבי הפציעה, אני יודעת שאני מוגנת בחליפה כמעט אטומה, ועל כן שאלתי מופנית לגבי המאמץ.
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרבות
ד``ר רוברט הפנר07/07/2009שלי
אני מסכים איתך שאת צריכה למצוא פעילות פיזית תואמת למצב הבריאותי שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו דופלרעדי04/07/2009
מה פרוש תבנית מחלוי מראה הפרעה ברלקסציה חשד לטרומבוס מורלי באזור האפקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לשאלה
מיקי07/07/2009באקו דולפר שנעשה לאבי יש משפט שאינו מובן - תבנית מילוי מראה הפרעה ברלקסציה חשד לטרומבוס מורלי באזור האפקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לקריש דם בחדר
ד``ר רוברט הפנר08/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ASDדנית03/07/2009
שלום.האם ניתן לאבחן את הבעיה ע"י בדיקה פשוטה אצל הרופא(עם הסטטוסקוף)או שצריך אקו לב.
מדובר על בחורה בת 23 שנולדה עם חור בלב וחשבו שהוא נסגר בגיל 5 אך כעת יש חשש שלא.
כמו כן אוושה בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה-תוספת
דנית03/07/2009אוושה סיסטולית8/6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהASD מאבחנים באקו לב
ד``ר רוברט הפנר03/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- crpחנן03/07/2009
שלום ד"ר.
סבלתי לפני שנתיים מדלקת בקרום הלב שהיה ויראלית וממנה החלמתי .
לאחרונה נמצא בבדיקת דם CRP ערך של 1.45 כאשר המכסימום הוא 0.5 .
בשקיעת דם נמצא 20 שמראה שאין דלקת .
עשיתי את הבדיקה בגלל כאבים בבית החזה בזמן נשימה .
האם לדעתך הערך של ה" CRP הוא גבוהה ומצביע על דלקת עכשבית או יכול להיות שהייתה דלקת בעבר והתוצאה היא בגלל הדלקת בעבר כי לפני 3 חודשים היתה השקיעה בערך 42 וקיבלתי טיפול תרופתי .
היתכן שהערך של CRP היום הוא גבוה אבל השקיעה תקינה ?
מה המלצתך עלי לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRP
ד``ר רוברט הפנר03/07/2009עידן
המלצתי שתפסיק למדוד CRP כי במילא לא תידע איך להתיחס אליו (גם לא הרופא שלך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקומיקי02/07/2009
בבדיקת אקו לב שעשיתי בתפקוד חדר שמאל היה משפט שאינו מובן לי "אין עדות לטרמבוס באפקס אולם הודגם SWIRLING בחדר שמאל וגידים בולטים באקפס אני מטופל אצל קרדיולוג
אולם רציתי הסבר למשפט זה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו
ד``ר רוברט הפנר03/07/2009אין קריש אבל יש מצב של לפני הווצרות קריש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזכרון בעקבות בעיה בלבציונה02/07/2009
או בעורקים.
האם יש קשר בין הדברים?
כנראה שעברתי ארוע לבבי, בימים הקרובים אני עתידה לעבור מיפוי לב ואז נדע יותר....
מה שמטריד אותי הוא הירידה בזכרון שאני חשה בחודשים האחרונים.
אני בת 49. תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה כנראה הגיל לא הלב...
ד``ר רוברט הפנר03/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץיחיאל02/07/2009
ביצעתי בדיקת מאמץ אבקש לפענח לי את הממצאים -גיל 48 לא מעשן כולסטרול כללי 141
טרגליצרידים 260 BMI 24.71 תוצאות בדיקת מאמץ לפי ברוס - זמן 7.05 דקות קצב 172 ל.ד בשיא 185/75 ל.ד בהתחלה 130/80 (בד"כ -120/80 ) כנראה מהתרגשות אחוז מהדופק המקסימלי 100 מס' MET'S 8.6 תגובה קלינית תקינה
הפרעת קצב/התאוששות - בדקה ה8 של המאמץ ניצפה קטע של SVT
מקטע ST במאמץ /התאוששות - צניחה בשיפוע עולה -חלף מייד בתום המאמץ ללא אבחנת איסכמיה
א.ק.ג חזר למצב התחלתי בתוך 0.5 דקות
סיבת הפסקה -השגת דופק מרבי בהתאם לגיל
סיכום שאינו מובן - NEGATIVE GRADED EXERCISE TEST
NORMOTNSIVE RESPONSE TO EXERCISE
ברצוני לציין שאני סובל מצליעה ברגל שמאל בשל CP
כמוכן לפני שנתיים
תוצאות היו -7 MET'S ודופק 153 ב 87% במשך 11 דקות
אבקש לדעת האם לפי תוצאת הבדיקה ישנה מחלה כללית ומה משמעות התוצאות והאם השינוי בין שתי הבדיקות הוא חיובי
סליחה על פירוט הבדיקה מצפה לתשובה מהירה - בתודה ובברכה יחיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ
ד``ר רוברט הפנר02/07/2009יחיאל
negative stress test הכוונה בדיקה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מוזרה וצריכה בירור על הלבאבי01/07/2009
שלום אני בן 29 אני יספר בקצרה על הבעיה שלי ואולי יש לך המלצה או חוות דעת או תשובה לגבי מה זה יכול להיות ואיזה בדיקות או דרכים אני צריך לבדוק
עשיתי משנת 2007 שלוש ניתוחים של הזעת יתר בשנה אחת
ומאז כנראה שהרופא פגע לי בעצב שצד שמאל
וכול החזה שמאל מרגיש כול הזמן עיקצוצים
יש לי כול הזמן לחץ בחזה אבל עשו לי בדיקות ולא גילו כלום בדיקות כמו צילום חזה וסיטי חזה
קשה לי לתפקד ויש לי זיעה קרה בצד שמאל של הפנים וזה מתחיל הדופק נהיה מהיר אני לא מרגיש טוב דפיקות לב אני לא עושה ספורט כבר הרבה זמן אבל בתקופה האחרונה אני הולך קצת ושאני מתאמץ אני מרגיש חנק ודפיקות לב מוזרות שזה מפחיד אותי
קראתי על כול מיני בעיות של לב ורציתי לדעת מה יכול להיות ממה ששמעתה
אני יודע שרק קרדיולוג יכול לעזור לי אבל אולי אתה יודע בצורה מקצועית ורצינית מה יכול להיות בערך הבעיה ואם זה נראה כקשור ללב
אני בקושי מתפקד ואני צעיר
רציתי להגיד שגם יד שמאל כול הזמן מין הרגשה של נימולים וברגל שמאל כול צד שמאל לא בסדר
בחצי שנה האחורנה תוקף אותי חנק שבבדיקת נשימה אמרו לי שאני נושם בסדר אבל אולי זה בעיה עם הלב
אבקש תשובה רצינית ומקצועית ממך אולי תוכל לעזור להמליץ המקרא שלי הוא לא רגיל שצד שמאל בפנים שלי נוזל זיעה וקרה וצד ימין של הפנים יבש ולא מזיע וכול הבעיות האלה התחילו מאז הניתוח הזעת יתר
אבקש תשובה בהקדם תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד``ר רוברט הפנר01/07/2009אבי,
אני בהחלט מתרשם מבעייתך, אני מציע לך לפעול בדרכים המקובלות. או בפורום אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)