מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחוצה!!מיה09/11/2009
שלום, אני בחורה בת 33 בתקופה האחרונה אני מאד עייפה, לחוצה, לא רגועה גם בבית וגם בעבודה לאחרונה יש לי תחושה כאילו של קוצר נשימה, הרגשת כבדות קלה ביד שמאל, כאבי ראש, כאבים לפעמים בצוואר יש לציין שאני מטבעי מאד מודאגת כל הזמן ומפוחדת . במשפחתי יש עבר של התקפי לב גם סבא וגם אבא. אני מאד מאד חרדה שמתפתחת אצלי בעיה בלב, אשמח לקבל ייעוץ בהקדם !!!!לפני כמה שנים סבלתי מדופק מהיר ולאחר בדיקות אצל רופא המשפחה לא נמצא כלום, טופלתי בוואבן באופן זמני בלבד, כמה ימים. לאחרונה עשיתי בדיקות דם ורמת ה-HDL נמוכה 36 ואני יודעת שזה מצביע אותי על מחלת לב, אשמח לקבל תגובה בהקדם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה
ד``ר רוברט הפנר10/11/2009מיה
כנראה שהבעיה העיקרית היא חרדה אבל את צריכה להבדק אצל רופא המשפחה ובמידת הצורך אצל הקרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשהמזל איוב09/11/2009
שלום דוקטור ,
אני בת 18,
לאמא שלי יש בעיה בלב ,
תמיד שהיא מתאמצת כואב לה ,
קשה לה לנשום , וקשה לה לדבר , ובכלל לתפקד בכללי ,
מה ניתן לעשות עם זה ,
תעזור לי עם אתה יכול ,
אני מבקשת בכל לשון ל בקשה , תעזור לנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך הפורום יכול לעזור לדעתך?
ד``ר רוברט הפנר10/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקוקופלר לב מבוגרקרני09/11/2009
שלום דוקטור,
בעלי בן 32 סבל לאחרונה מדפיקות לב מואצות, ומועקה בחזה בבדיקה של אקו דופלר לב יצאו התומאות הבאות בסיכום:
חדר שמאל : גודל ותיפקוד תקינים
חדר ימין: גודל ותיפקוד תקינים
מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה טריוויאלית - מה הכוונה?
ויש בסוף משפט שמציין אקו דופלר בגדר הנורמה.
אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקודופלר
ד``ר רוברט הפנר10/11/2009קרני
טריויאלי = לא משמעותי
בגדר הנורמה = בגבולות התקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלום רב , מה אומרות התוצאותשירלי09/11/2009
עשיתי בדיקת הולטר לב , והתוצאות כדלקמן :
1. הפרעות קצב חדריות VPC'S
לא ניצפו
2. הפרעות קצב על חדריות APC'S
ניצפו סה"כ 15 APC'S במשך הבדיקה
3. הפרעות הולכה - לא ניצפו
4. שינויים משממעותיים בקטע ST - לא ניצפו
5. תלונת הנבדק - לא צויין
6. הערות/סיכום
קצב בסיסי של סינוס טכיקרדיה מהירות ממוצעת 100 לדקה.
אני רוצה לציין שאני בהריון בשבוע 13 , האם התוצאות חמורות? האם צריך לעשות משהו בנידון?
תודה מראש על תשובתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והתוצאות
ד``ר רוברט הפנר10/11/2009שירלי,
מה לדעתך חמור ומדאיג אותך ובאיזה נידון את רוצה לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר השאלה אם
שירלי10/11/2009עד כמה רעות התוצאות אם בכלל ?
והאם צריך טיפול תרופתי כלשהו בשל התוצאות הללו ?
שוב אודה על תשובך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין משהו יוצא דופן בבדיקה
ד``ר רוברט הפנר10/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת מאמץרובי09/11/2009
שלום רב, עברתי היום בדיקת לב במאמץ להלן התשובות:הגיע לדופק המטרה ללא תלונות על כאבים בחזה, ביצע מאמץ במשך 7:20 דקות, הגיע ל 91% מדופק המטרה. ללא כאבים בחזה, צניחת UPSLOPING ST קלות בחיבורים לטרליים.
אשמח לדעת את משמעות התוצאות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן מאמץ
ד``ר רוברט הפנר10/11/2009רובי,
יכול להיות שפספסת את השורה האחרונה? כנראה שהבדיקה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקומרק09/11/2009
שלום
אני בן 43 לפני כ-שנה וחצי עברתי צינתור. עם השתלת BMS עקב התקף לב ואוטם חד ב- PROX. LAD. קיבלתי תוצאות שונות באקו לב. אם אפשר לשאול מה פשר התוצאות השונות. ותודה מראש. תוצאות אקו לאחר חודש מהאירוע היו כדלקמן:
LVEDD 5.4
LVESD 3.5
FS 35.2 %
AO 3.5
IVS 1.0
LVPW 1.0
LA 4.2
סיכום: PRESERVED LV FUNCTION. MILD ANTERIOR HYPOKINESIS
GOOD RV FUNCTION. NORMAL ATRIAL SIZE. NORMAL VALVES
בדיקות אקו אחרי שנה וחצי (מלפני שבוע)
LVEDD 5.7
LVESD 3.1
FS 45.6 %
AO 3.1
IVS 1.0
LVPW 1.0
LA 4.3
סיכום: NORMAL LV AND RV SIZE AND CONTRACTION
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב
ד``ר רוברט הפנר10/11/2009מרק
בדיקות האקו אינן מדע מדוייק, אבל בסה"כ ניתן לסכם שהאוטם שעברת לא גרם לנזק גדול ואין בעיה מסתמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם קצת סדרלימור09/11/2009
אני רושמת כבר לא מעט פעמים
אני רוצה לתת את התמונה כולה כדי שתוכל ממש לעזור לי
אני בת 35 הולטר לפני 5 חודשים תקין הממוצע 110/70 בוצע בגלל מדידות גבוהות אצל האחות
לפני 3 חודשים עשיתי שוב מעקב ביתי 10 ימים מדידות ממוצע 110/70 הבעיה שאני לא מפסיקה להתעסק בזה וכל פעם שיש לי כאב ראש אני רצה למדוד ואז לפני כשבוע עם כאב ראש מדדתי והחץ דם הביתי אומר להתייחס למדידה השניה אז הראשון 142/92 שניה 129/91 שלישית 126/87 זה הביא אותי ללחץ ממש הלכתי למוקד אצל האחות 146/101 עם דופק 101 מאותו רגע אני לא מפסיקה למדוד אני חולמת על לחץ דם חושבת כל הזמן מתי למדוד וכל הזמן שאני חושבת למדוד אני מרגישה את הלחץ והדופק שלי
למרות הכל אני ממשיכה למדוד בבוקר והמדידה האמצעית בממוצע 125/85 ומרוב מדידות זה פתאום קופץ פתאום יורד
היום הגעתי לאחות לראות עם המכשיר טוב הרגשתי שאני עומדת להתעלף ביקשתי שתמדוד על עצמה כי אני מפחדת
רופאת המשפחה לא מוכנה לשמוע מבקשת שלא אמדוד
אבל לי קשה להתעלם ממדידות שיצאו גבוהות מהסטרס כמו 150/101 כמו אצל האחות בימים הראשונם זה היה גם בבית עד שלקחתי משהו להרגעה ואז זה ירד
הרופאה אומרת רק כדורים לחרדה
זה שיש לי את היכולת לעלות כך את לחץ הדם בגלל לחץ נפשי מפחיד אותי את ההולטרעשיתי אחרי שהייתי קצת רגועה עם טיפול הומופאטי למרות זאת מדידה ראשונה בהולטר אצל האחות הגיע ל 162/106 דופק 122 ואחרי 10 דקות הלחץ דם ירד
מצטערת על כל הסיפור
אני לא רוצה לקחת כדורים ללחץ דם ומזה אני הכי מפחדת (הכל התחיל מאמא שחטפה אירוע מוחי קשה)
תודה מראש לימור
דבר אחרון מה זה אומר שאין את אותם המדדים בשתי הידיים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר
ד``ר רוברט הפנר10/11/2009מירב,
תעשי סדר ותקצרי את השאלה לשתיים שלוש שורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית דופק מהיר SVT מסוג AVRTח.ס.08/11/2009
שלום רב,
עברתי אמבלציה שניה לאחר שהיו לי בשנה האחרונה שלושה התקפים של המחלה שבנדון (דופק מהיר), אמבלציה זו לא הצליחה ואף קיבלתי DVT ברגל ימין, וכעת אינני יודעת מה יעלה בגורלי, ואני מאוד חוששת, רציתי מה הטיפול היעיל בנסיבות העניין???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WPW
ד``ר רוברט הפנר10/11/2009ח.ס.
הטיפול העדיף זה אבלציה. כנראה שאצלך הפעולה יותר מסובכת, אולי בגלל שמסלול ה AVRT לא שגרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץ -טאליום -עזרה!רוי08/11/2009
היי
אני ממש זקוק לעזרה
אני בן 23 בחור בריא ובכושר ולאחר בדיקות מאמץ שעשיתי לצורך קבוצת ספורט לא עברתי אגרומטריה ולכן שלחו אותי לבצע בדיקת אקו לב ובדיקת מאמץ עם thallium
האקו לב התגלה כתקין
אך בבדיקת thallium הגיעו לממצאים הבאים:
בבדיקה בשיא המאמץ :
דופק 181 לדקה , לחץ דם 170/80
"חדר שמאלי מעט מוגדל קיימת ירידה קלה בפרפוריזיה באיזור האנטרואפיקלי ובקיר תחתון בבסיס הלב בלבד.
יתר הקירות בעלי פרפוזיה תקינה בבדיקת GATED SPECT התכווצות בגדר הנורמה של חדר שמאל 56% -LVEF יש לציין שבאדם צעיר מצפים לEF גבוה יותר."
בבדיקה במנוחה:
"קיימת פרפוזיה טובה יותר לאיזור האנטרופאפיקלי ,קיימת אותה ירידה קלה בפפוזיה בקיר תחתון בבסיס הלב בלבד.
בסיכום:
במפוי לב לאחר מאמץ חדר שמאלי מעט מוגדל
קיימת ירידה קלה הפיכה בפרפוזיה באיזור האנטרואפיקלי .
ירידה קלה קבועה בפרפוזיה לקיר תחתון בבסיס הלב בלבד ארספקט סרעפתי"
בגלל שאין לי מושג מה רוצים ממני..
אשמח לקבל חוות דעת והסבר לתופעה והאם יש לי סיבה לדאגה..
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ טליום
ד``ר רוברט הפנר10/11/2009רוי
אולי הבדיקה של משהו אחר, קרו גם דברים כאלה בעבר.
כדאי שתפנה לקרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזה בצד שמאל וטכיקרדיהבת 2107/11/2009
שלום!
אני בת 21 ומזה 3 חודשים אני סובלת מכאבים בחזה בצד שמאל. רב הזמן הכאב הוא יחסית עמום ונוטה לצד שמאל/ למעלה ולא במרכז החזה, אין הקרנה. לא הצלחתי להבין מתי מופיע הכאב, לפעמים יש קשר למאמץ אבל ברב המקרים לא. הכאב מופיע כמעט כל יום אך למשך זמן שונה ואז הוא פשוט חולף מעצמו. פעמיים קרה לי שלא יכולתי להירדם בגלל הכאב בלילה ופעם אחת התעוררתי בגללו בלילה יחד עם דפיקות לב מואצות ופלפיטציות.
כמו כן מידי פעם קורה לי מצב של טכיקרדיה ללא סיבה מיוחדת ואפילו במנוחה או בבוקר מיד אחרי שאני קמה מהמיטה. בחלק מהפעמים הטכיקרדיה מלוות בפלפיטציות.
אני ממש אובדת עצות. הייתי אצל קרדיולוג שביצע בדיקת מאמץ ואקו לב והכל היה תקין. כמו כן צילום חזה היה תקין.
רופאת המשפחה הביאה לי הפנייה להולטר דופק ולאורתופד.
רציתי לדעת מה זה יכול להיות? קראתי באינטרנט על בעיות שונות כמו אי ספיקת לב, אריתמיות אבל שום דבר לא מתאים לתסמינים שיש לי..
המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר light spark-וטכיקרדיה
ד''ר ריקרדו תובר08/11/2009שלום
לפי דעתי לא מדובר על בעיות לב,אבל רצוי לבצע HOLTER ואקו לב.
לאחר מכן לגשת לרופא שלך .
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב-דפיברילטור והאינטרנטאברמי05/11/2009
למומחים שלום וערב טוב! קראתי את המאמר שפורסם באתר ונרגעתי כי הסיכון ממש מזערי ע"פ הכתוב. אבקש לשאול: אני יוצא לטיול בבורמה ובחומר המעניין על ארץ זו,כתוב שהדרכים משובשות וגורמות לטלטולים רציניים. האם יש בכך סכונים למכשיר?וביחוד האם האלקטרודות עלולות להנתק מחבוריהם( הן אלו שבתוך הלב,והן אלו המחוברות לקוצב) אני מאד על הכל אברמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב
ד``ר רוברט הפנר05/11/2009אברמי
אינני יודע על איזה מאמר אתה מדבר, אינני יודע איזה מכשיר יש לך ולפני כמה זמן הושתל. באופן כללי האלקטרודות לא מתנתקות מטלטולים ולכן לא חושב שזאת יכולה להיות בעיה. אני גם אינני יודע למה הושתל לך מכשיר כזה, לכן אם כבר קיימת סכנה בבורמה הסכנה היא לך ולא למכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לבוי05/11/2009
שוב שלום
שאלתי היא האם דפיקות לב חזקות ומהירות אחרי אוכל מסויים ,זהו מצב תקין? האם הבעיה לבבית. גסטרו? לאן כדאי לפנות ? איזה יעוץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב
ד``ר רוברט הפנר05/11/2009וי,
ההגיון אומר שאם הבעיה היא אחרי אוכל מסויים אז הבעיה באוכל.
באמת אין לי אפשרות לייעץ לך דרך האינטרנט. אולי האוכל כבד מידי לעיכול ואז הגיוני שיהיו דפיקות לב?
אם יש צורך באיזה שהוא בירור הכיוון של הגסטרו נראה לי יותר מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אימון מאומץ ללא חימום מזיק ללבדין04/11/2009
שלום רב!
שמתי לב שקפה מאוד מעורר אותי ואני יכול לפעול כפול מאשר תפקוד ללא קפה, דבר שאני מאוד רוצה רק ללא הרגל של שתיית קפה יומיומית.
לכן, חשבתי לעשות משהו טבעי שיפעל בצורה דומה ויעלה לי את הלחץ דם ויעורר אותי, חשבתי לקום כל בוקר ולעשות פעילות גופנית מאוד נמרצת בעצימות גבוהה למשך כ2 דקות... הדבר בהחלט עורר אותי בימים האחרונים, אך אני מפחד שעם הזמן הלב ינזק מזה ושאר כלי הדם.
פעילות מאומצת מאוד ללא חימום קודם לזמן קצר שלא נעשתה בהדרגה מסוכנת?
פעילות מאומצת לאחר שינה עלולה להזיק?
חימום לאימון והדרגת מאמץ יכולים למנוע סיכון לבעיות לב וכלי דם?
תודה רבה, דין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
ד``ר רוברט הפנר05/11/2009דין,
לא ידועים לי מחקרים רפואיים בנושא, תחפש בנושא ב google נשמח שתשתף אותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לבוי04/11/2009
דוקטור
הדפיקות הן גם מהירות וגם חזקות ,מהירות מעל 100 וחזקות מאוד
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב
ד``ר רוברט הפנר04/11/2009וי
אני עדיין לא מבין, הבעיה היא שאת אוכלת פסטה, הדופק 100, מה הקשר לבעיה בלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת מסתמיםלימור03/11/2009
שלום, אני בת 36 וכחצי שנה לאחר לידה. בכל מהלך ההריון סבלתי מסינוס טכיקרדיה כולל התקפים חוזרים ונשנים של דופק מהיר מאוד (עד 200 פעימות בדקה).הייתי מטופלת בדרלין פעמיים ביום. גם בלידה עצמה, עברתי מעין התקף של דופק מהיר מאוד והרופאים יילדו אותי במהירות .במכתב השחרור מבי"ח המליצו לי לעבור בדיקה קרדיאלית מקיפה.
כיום, כאמור חצי שנה לאחר הלידה , התחלתי שוב להרגיש תחושה של מעין דופק מואץ/מחנק ולפעמים הרגשה של החסרת פעימה שלאחריה אני מרגישה סחרחורת .אני צריכה לנשום עמוק או להשתעל ולהסדיר הקצב.
עברתי בדיקת אקו לב ובבדיקה נרשם כי יש אי ספיקה מינימאלית במסתם המיטרלי והטריקוספידלי.
מבקשת לדעת האם מדובר במשהו משמעותי וכיצד ניתן למנוע את התופעות המוזכרות לעיל.
תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האקו לב בגדר הנורמה
ד``ר רוברט הפנר04/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)