מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים לאחר צינטור- דחוף..אפי26/06/2009
שלום,
אבי עבר צינטור לפני כשבוע וחצי. במהלך הצינטור הוכנסו 2 התקנים.
לאבי היסטוריה של ניתוח מעקפים (2 מעקפים) וכן הוא סובל מסכרת,לחץ דם, כולסטרול ובעיות בגב (מס' פריצות דיסק).
ביומיים האחרונים, החלו לו כאבים ברגל וכן כתם גדול שהתפשט לאזור המפשעה. (אין סימנים לדימומים שונים בשתן או בצואה). האם יש מקום לדאגה בכך שמשהו שם נפתח ודורש פינוי מיידי?
כמו כן, מלאחר הצינטור סובל אבי מכאבים בחזה שבאים והולכים, ותחושת צריבה בחזה. האם זה משהושכיח ואמור לעבור עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים...
ד``ר רוברט הפנר26/06/2009אפי
כלום ממה שכתבת לא צריך להיות אחרי צנתור. מציע לך ליצור קשר עם המצנתר שלו בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אפי27/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדוקטיל ודופק מואץטלי25/06/2009
לרופאים שלום, מזה 4 שנים אני נוטלת רדוקטיל 15מ"ג להרזייה. בעזרת התרופה חזרתי למשקל כמעט תקין אחרי שהייתי שמנה כל חיי. אני בת 47 ונכה, לכן לא יכולה כמעט לעשות פעילות גופנית. מאזשאני נוטלת את התרופה אני מצליחה לשמור על משקל תקין פחות או יותר. אני יודעת שלא נהוג לתת את התרופה לטווח של יותר משנה אבל כיוון שבתקופות שעישיתי הפסקה עליתי מיד במשקל החלטתי בעצת רופאת המשפחה להמשיך. השאלה שלי היא: התרופה גורמת לי לדופק מואץ וטכיקרדיה. האם תופעה זו על פני שנים מספר יכולה לפגוע בלב פגיעה לא הפיכה? בנוסף התרופה מעלה קצת את לחץ הדם לרמה גבולית (בערך 130/90). האם זה מסוכן? האם עדיף להפסיק את התרופה ולהיות במשקל יתר?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדוקטיל
ד''ר ריקרדו תובר25/06/2009טלי שלום
REDUCTIL זאת תרופה שלא נהוג לתת לטווח ארוך או כטיפול קבוע. מומלץ לאחר יעוץ אם הרופא שלך ו דיאטנית להפסיק לתקופה ולנסות טיפול אחר.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על תשובתך!
טלי26/06/2009האם תוכל להסביר לי מדוע. מה הבעיה בנטילה ארוכת טווח ומה הם הסיכונים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה מאחד הרופאים, תודה!
טלי28/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרדוקטיל
ד``ר רוברט הפנר28/06/2009טלי,
אני לא יודע אם התרופה נבדקה לפרקי זמן ארוכים, או למה ההמלצה היא לחצי שנה.
בכל מקרה, אם לחץ הדם שלך והדופק אינם גבוהים אולי (מדגיש, אולי !!!) זה לא נורא.
תקחי את השם הגנרי של התרופה שרשום בקופסא ותחפשי תופעות לוואי side effects באינטרנט.
אם את מוצאת משהו תורם תשתפי אותנו בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוריבן ובדיקת מאמץעזר24/06/2009
עשיתי לאחרונה בדיקת מאמץ והתוצאות היו תקינות . הנקודה היא ש 15 שעות קודם לקחתי לוריבן 1 מ"ג וקראתי שמשך ההשפעה של התרופה הינו 24 שעות האם יש אפשרות שזה " זייף " את התוצאות?( בן 28 בריא )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוריבן
ד''ר ריקרדו תובר25/06/2009עזר שלום
התשובה היא לא
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק ולחץ דם גבוהיםקמרון24/06/2009
לפני כשבועיים עברתי הפסקת הריון בשבוע 19 עקב תסמונת הלפ. אני אמורה לעשות בקרוב בירור לטרומבופיליה.
המהלך שהביא להפסקת ההריון התחיל בלחץ דם גבוה (מירבי באשפוז היה 162/96 - אינני בטוחה בדיאסטולי, אך קרוב לכך), ואנזימי כבד גבוהים.
לאחר השחרור מהאשפוז הונחיתי להמשיך לבדוק לחץ דם, ולכן קניתי מכשיר דיגיטלי, שבודק גם דופק.
בימים האחרונים ביצעתי מדידות לחץ דם יומיות בבוקר, מיד לאחר ההתעוררות. לחץ הדם עדיין קצת גבוה אך בשיפור (הבוקר: 137/91), אבל שמתי לב שהדופק גבוה - בימים האחרונים המירבי היה 118 (במנוחה) והיום - 104.
לפני ההריון הלחץ דם היה תקין, לגבי הדופק - לא זכור לי שנמדד לפני ההריון.
האם יש קשר בין לחץ דם גבוה לדופק מהיר?
האם יש קשר להריון ?
מה המשך הבירור הצפוי לי ? במה יש לחשוד ?
תודה מראש לתשובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
ד``ר רוברט הפנר26/06/2009ממליץ לך להרגע עוד זמן מה, ייתכן ואחרי תקופת המתח הכל יסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורמי סיכוןאסי23/06/2009
שלום רב
לפני כחצי שנה הפסקתי לעשן לאחר 15 שנה של עישון בינוני של 8 סגריות ביום
אני מבצע פעילות גופנית כ 5 פעמים בשבוע, ומקפיד על תזונה וכמעט נמנע משומנים וסוכרים במשך שנים (מעל ל10) .
כמו כן לחץ הדם שלי הוא בין 100/60 ל110/65 .
במדידות כולסטרול שערכתי לאחרונה ה HDL שלי היה 55 והכולסטרול הכללי כ 180 .
מבחינת הסטוריה משפחתית מצד אימי לא היו התקפי לב לאף אחד מקרובי , ואילו אבי עבר צינתור בגיל 60 (הוא מעשן 40 שנה)) והוא בריא לגמרי (יחסית) מאז (10 שנים).
האם למרות שעשנתי שנים רבות, הנתונים הכלליים שלי מבשרים על סבירות נמוכה להתקפי לב ? (ברור לי שאי אפשר לנבא בוודאות, אלא רק לשער)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין - אני בן 36
אסי23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי דבר נוסף
אסי23/06/2009גובה 1.80
משקל 75
אחוזי שומן 17
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגורמי סיכון
ד``ר רוברט הפנר23/06/2009אסי,
נראה שיש לך מודעות ואתה עושה את הדברים הנכונים. עם קצת מזל ובתקווה שאתה יורש את אימך ולא אביך, אתה בסיכון נמוך להתקפי לב ב 10 השנים הקרובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קתכולמיאניםההלומה20/06/2009
היי, אני סובלת מהתקפי חרדה ומטופלת רסיטל וקלונקס יש לי דופק מואץ ערכתי סידרת בדיקות אקו לב תקין הולטר תקין והקרדיולוג שלי נתן לי לעשות בדיקת שומנים בדם יצא 150 ואני נוטלת סימבוקור כמו כן נתן לי לעשות איסוף שתן לקטוכלמיאנים והתשובה ממש מפחידה : קריטנין 1250 קריטאנין סימפל 113 דספמין סימפל 709 דופמין יורין 779 נוריפי יורין 65 נוריפי יורין סימפל 59 אינפינפרין 7.2 שאלתי היא האם יתכן שהתוצאה היא כזו מנטילת הריסל כבר במשך 5 חודשים או יש מקום לדאגה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוכה
ד``ר רוברט הפנר20/06/2009הלומה
את לא בפורום הנכון, את צריכה להתיעץ עם אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול טרקים בהימליה.דוד17/06/2009
לפני כ 3 שנים עברתי צינתור והושתלו לי 2 סטנטים, אני שומר על כושר הולך כל בוקר בין 5 ל 6 ק"מ ב 50 דקות, מרגיש טוב.
אני מעונין לצאת לטיול טרקים, אחד הידועים בהימליה, סובב אנפורנה, מדובר בגבהים בין 3000 ל 5400 מטר בשיא הגובהה בטרק זה, אני מבקש לשמוע את דעתכם בנושא ואיזה סיכונים יש בהתאם למצבי. בתודה דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרק
ד``ר רוברט הפנר18/06/2009דוד
אני לא ממליץ לך אבל תתיעץ עם הקרדיולוג שמכיר אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו לברוני17/06/2009
בעלי ביצע בדיקת אקו לב עקב רקע של יל"ד מגיל צעיר (30 בערך כיום בן 35), כיום לא מטופל בתרופות, אך בדיאטה מתאימה ול"ד לרוב סביב 135/75. היסטוריה משפחתית של בעיות לב (אב, דודים - סתימות והתקפים). טריגליצרידים גבוהים תמיד וכולסטרול טוב נמוך תמיד. ביצע כבר אקו לב בעבר אולם הפעם יש חריגות בתוצאות שאציין רק את החריגות:
חדר שמאל מורחב גבולית (54 סמ), פרוזדור שמאל מורחב גבולית (17 סמ) ואי ספיקה מיטרלית קלה. מלבד זאת הכל רשום כתקין (LVEF 65%).
עם התוצאות אמור לחזור לרופא המשפחה, אך הוא עסוק ואם לא אגיד לו שזה דחוף הוא ידחה את התור... השאלה היא מה המשמעות? האם לדעתכם יש צורך מעבר למעקב רופא משפחה, האם כדאי לפנות לקרדיולוג? האם רצוי לבצע בדיקות נוספות והאם יש קשר ליל"ד וכדאי שישוב לקחת כדורים (הוא לא כל כך רוצה והנפרולוגית טענה שאינו צריך כדורים מספיק דיאטה).
רוב תודות על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב
ד``ר רוברט הפנר17/06/2009רוני,
שאלותייך נכונות ההתיחסות מוטעת. אסביר לך.
(אין משמעות לחריגות באקו לב)
לבעלך גורמי סיכון להתפתחות מוקדמת של טרשת עורקים. משפחה, כולסטרול, לחץ דם כן או לא, מעשן (כן או לא), שמן ? לזה את ובעלך בעיקר צריכים להתיחס ברצינות. אקו לב במקרה של בעלך, גבר צעיר ללא בעיה קרדיאלית בעבר, דיי חסר משמעות. נותן תמונה רגעית בלבד של הלב.
אם לאביו הסטוריה של התקפי לב או טרשת עורקים, אז גם בעלך בסיכון וייתכן והוא הולך בדרכי אביו.
לכן לא מאוחר, זה הזמן, בגיל 35, לעקוב אחר לחץ הדם, פעילות פיזית קבועה, דיאטה, הפסקת עישון, שתיית אלכוהול מתונה והפחתת כולסטרול LDL לפחות מ 100 עדיף פחות מ 70!!!
אם יעשה כל אלו, יש סיכוי טוב שישנה את ה natural history שלו.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אורח החיים הרצוי לאחר התקנת קוצבמירה16/06/2009
לב? בהנחה שמדובר באדם מבוגר, בן 80.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורח חיים
ד``ר רוברט הפנר16/06/2009מירה
אורח החיים יקבע על פי המצב הבריאותי של האיש ולא על פי הקוצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטרמירי16/06/2009
שלום רב,
פעימה מוזרה או נוספת היא תופעה שמוכרת לי בעבר נבדקתי ונאמר לי שככול הנראה זו פעימה מקדימה...משהו חשמלי אך שאינו מדאיג.היום אני בשליש הראשון להריון והתופעה הזאת החמירה מפעם פעמיים בשבוע למס' פעמים ביום. אציין שאנו גרים בחו"ל ולפני כמה ימים עברתי בדיקות שאחת מהן היא הולטר. תוצאות מראות שהכל תקין אך אני מאוד מודאגת כיוון שביום ההולטר הייתה לי רק פעימה אחת או שתיים כאלו ואתמול ספרתי כ 40 פעימות !!!! הרופא שערך אותן אינו נמצא עד חודש הבא.
אכתוב לכם את התוצא ואשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי להבין מה זה הדבר המלחיץ הזה
vetricular ectopic activity- was present'consisting 0f 2vs. the maximum number of vs per hour was1 and occured between 16:00-17:00 hours.there where 2 isolated ves' no couplet episodes' no runs of bigeminy or trigeminy, no salvos and no episodes of ventricular tachycardia
בסוף הדוח הרופא רשם וחתם שהכל בגבולות הנורמה
הפעימות האלו מליחצות אותי וגורמות לי לאי שקט אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין את התופעה הזאת .
המון תודה וד"ש חם למולדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באמת לא מבין מה מבוקשך...
ד``ר רוברט הפנר16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבוקשי
מירי17/06/2009מבוקשי להבין למה אני מרגישה כל יום "דופק מוזר" ? האם יש שם לתופעה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשים לה לתשובה
מירי17/06/2009שים לב לתשובה שקבלתי מרופא בפורום אחר אולי כדאי שתלמד קצת איך עונים
להדיוטה כמוני
תודה על פניתך אלינו.
תוצאת בדיקה כפי שמצוטטת בפנייתךם היא למעשה תקינה. יש לציין שבדיקה בוצע כשהרשת טוב ולכן ייתכן ויש צורך בבדיקה חזורת. גם הייתי מבצע בדיקת אקו לב וכן בדיקת תפקודי בלוטת הרתיס.
יחד עם זאת מבקש לא להילחץ, הרי תופעה לא חדשה וקיימת שנים...קרוב לוודאי היא שפירה וחסרת משמעות, אך יש צורך בבדיקות לעיל...
בברכה,
דר' דדשב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבוקשך
ד``ר רוברט הפנר17/06/2009מירי
כלום לא ייספק אותך. לא דר' דדשב, לא הרופא שלך. זה נכון, את הדיוטה, גולשת אינטרנט משועממת ובנוסף גם חוצפנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מגיבה בד"כ ...אבל הפעם
רוני17/06/2009כל הכבוד לתשובת הד"ר. האלימות המילולית הרווחת בחברה, ובמיוחד כלפי אנשי צוות רפואי, היא בלתי נסבלת ובלתי נסלחת. לצערנו היא גולשת לא פעם לאלימות פיזית. אלימות זו נובעת מתחושת ה"הכל מגיע לי" הקיימת בחברה שלנו כיום - והדבר בלתי נסבל על אחת כמה וכמה כאשר מדובר ברופאים המשיבים בפורום מיוזמתם ורצונם החופשי ומזמנם הלא פנוי (בינינו - לרופאים ועוד כאלו העובדים בבי"ח, אין באמת זמן פנוי...) וזאת על מנת לנסות לתת מענה לכל מיני שאלות שלנו, קהל גולשי האינטרנט והאזרחים שרוצים מענה מהר ככל האפשר וזאת מבלי להמתין לרופא שלהם (ויש לברך על כך שהם קיימים ועוזרים לרבים מאיתנו לא פעם ולא פעמיים).
על כן אני מברכת את התשובה לאותה הגברת, שאמנם לא חיה איתנו כרגע, אך כנראה הושפעה מספיק מהתרבות הישראלית של ימינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורום קרדיולוגי בניהול דר' הפנראייל15/06/2009
דר' רוברט הפנר, תשובותיך עיניניות, ומבוססות. אני בדקתי אותך לא פעם. בטוח עוזרות לפונים.
הישר כוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
ד``ר רוברט הפנר16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בירור לאחר אקו לב ו-C.Tג14/06/2009
אני בת 38, בריאה, עם היסטוריה משפחתית של מחלת לב - אנגינה פקטוריס - אימא ודוד.
בבדיקת אקו לב, שאליה הופניתי בעקבות תלונות על התגברות דופק ללא סיבה (לא בגלל מאמץ או פעילות גופנית) נמצא הממצא הבא
GOOD LVEF NORMAL SIZED CHAMBERS NO PATHOLOGICAL FLOWS
THERE IS ECHO FREE SPACE LIKE PERICARDIAL EFFUSION
UNDER INFERIOR WALL AND RA ARTIUM
ממצא שלא זז לפי התנוחות כמו נוזל חופשי. ציסטה? שומן?
כך כתב הקרדיולוג והמליץ על ביצוע C.T חזה. ביצעתי את ה-C.T עם חומר ניגוד והיא נמצאה תקינה לחלוטין. לא ראו את הגוש הנ"ל! לאן אני פונה מכאן להמשך בירור?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא באקו
ד``ר רוברט הפנר14/06/2009גלית
תחזרי על האקו בעוד שלושה חודשים במכון אחר. כנראה שהממצא באקו או טעות או חסר משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב ו-C.T
ד''ר ריקרדו תובר15/06/2009גלית שלום
קשה להאמין שבדיקת CT פחות רגיש מאקו לב כדי לגלות גוש או נוזל בפריקרד.
לכן תחזרי לבדיקת במכון לב אחר.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב לבתמי13/06/2009
שלום
אני בת 57 לפני שנה וחצי עברתי כריתת בלוטת התריס לאחרונה יש דפיקות לב מהירות עשיתי מפוי אקו לב הכל יצא תקין חוץ מהאולטר שהיה כתוב קצב בסיסי סינוס שנע בין 42 ל83 לדקה ממוצע54 הפרעות קצב על חדריותapbs בודדים ל7 הקרדיולוג נתן לינתן לי קרדיולוג נתן ליקרדיולוג 2.5 יש לי בעיה בלב או שזה שאני לוקחת אלקרוסין שזה משפיע על הלב שלימדי פעם אני חשהכמו אגרוף הלבזה מאוד מפחיד
בברכה תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב
ד``ר רוברט הפנר13/06/2009תמי
אם זאת תוצאת ההולטר לפני הטיפול בקרדילוק, אז הקרדילוק אינו מתאים לך.
להרבה אנשים דפיקות לב, זה לא בגלל האלטרוקסין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רופאת משפחה יכולה ע"י סטטוסקופדנה11/06/2009
לשמוע את הלב שלי (במנוחה) ולמר שהיא חושבת שיש לי הפרעת קצב ? הדופק היה 88 , שוב מדגישה במנוחה.
היא הפנתה אותי ל הולטר.
השאלה אם ע"י שמיעה חד פעמית אפשר לקבוע כזה דבר או להעריך שמזה אני סובלת ?
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן אבל בתנאי...
ד``ר רוברט הפנר11/06/2009שסיימה 6 שנות לימוד בבי"ס לרפואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לציין שבבדיקת שתן אכן יש ליעדי10/06/2009
חלבון 30
והאם יתכן שנורמיטן גורם לבצקות בקרסוליים אני לוקחת 12.5 מיליגרם ביום להסדרת הדופק
תודה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר -------------
ד``ר רוברט הפנר11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)