מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרגישה את ה דופק חזק בבית החזהנעמה23/03/2009
לאחרונה, מרגישה ממש את פעימות הלב חזק,,בום ,,,בום,, כאשר אני מודדת דופק(יודעת כיצד מודדים) הדופק יוצא תקין ,מהיכן נובעת הפעימה החזקה והמהירה שאני מרגישה ומה משמעותו תודה מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בום בום
ד``ר רוברט הפנר25/03/2009נעמה,
לעתים ישנן פעימות שבאות לפני הזמן וזה גורם לתחושה של בום בום. בכל מקרה צריך לנסות ולהדגים הפרעות קצב (כמו למשל בהולטר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעת ההבדל ביןאביבית22/03/2009
" אקו לב במאמץ," לבין אקו דובוטאמין בברכה ותודה אביבית,,,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל
ד``ר רוברט הפנר25/03/2009אביבית,
דובוטמין זאת תרופה שנותנים דרך הוריד, היא מאיצה את הדופק ומדמה את המאמץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלביקסדניאל22/03/2009
אני חולה דיאליזה מזה מס' שנים , ולפני כשנה קיבלתי התקף לב . הקרדיולוג המליץ על כדור פלביקס אחד של 75 מ"ג בכל בוקר בנוסף לכדור מיקרופירין שאני נוטל כבר שנים בכל ערב , וזאת למשך שנה . שאלתי היא האם מומלץ לאחר שנה להמשיך וליטול את הפלביקס בכל בוקר , ולהפסיק את המיקרופירין ?(יש לציין שעברתי אירוע מוחי קל לפני כ-10 שנים) . בתודה , דניאל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס
ד``ר רוברט הפנר25/03/2009דניאל,
אתה יכול להמשיך או עם האספירין או עם הפלויקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשריר הלב בשעות הבוקרמשה22/03/2009
ד''ר רוברט הפנר שלום האם בשעות הבוקר יש רגישות מסוימת בשריר הלב? והאם בגלל סיבה זו כדי לא להתאמן ישר אחרי הקימה מהשינה ולעבור להתאמן בשער חלקי היום?(אימון כמו ריצה במקום,שכיבות שמיכה,כפיפות בטן). תודה רבה משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
ד``ר רוברט הפנר22/03/2009משה,
העינין עליו אתה שואל לא ידוע לי שנבדק. מציע לך לפנות למכון לב קרוב לביתך, ייתכן ותוכל להשתתף במחקר בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
משה22/03/2009ד''ר רוברט הפנר ערב טוב תודה רבה לך מכל הלב על הסבלנות שלך במענה לשאלותי משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברום הבטןקובי21/03/2009
אני בן 37 רווק לא עובד ולא לומד רוב הזמן אני מבלה את זמני בבית מול המחשב ולא יוצא כמעט . השבוע פתאום התחלתי לעשות פעילות ספורטיבית בבית כמו כפיפות מרפקים , כפיפות בטן ,הרמת משקולות של שישית מים מינירלים אחרי הרבה מאוד זמן שלא עשיתי . האם זה יכול לפגוע בלב כי אני חש כאבים בחזה בידיים וקשה לי לנשום קצת? ברצוני לציין שאינני מעשן כלל ולא שותה אלכוהול . רק הבעיה נובעת בכאבים ברום הבטן כאשר אני משתעל כואב לי שם וגם כאשר אני נושם מה זה יכול להיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר רוברט הפנר22/03/2009קובי,
מה שיכול לפגוע בלב זה אורח חיים לא בריא כמו שלך ולא הרמות של שישית מים מינרלים. תצא קצת מהבית ובדרך תעבור דרך קופ"ח לעשות בדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו לבחיה19/03/2009
בסיכום בדיקת אקו לב נאמר: GOOD SYSTOLIC LV FUNCTION WITH DIASTOLIC DYSFUNTION NORMAL RV SIZE AND FUNCTION. אודה עבור הסבר הבדיקה. אני בת 60. תודה חקמ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר
ד``ר רוברט הפנר19/03/2009חיה,
התוצאה הנ"ל מאוד שכיחה בגיל שלך. כעת נשאר שתתיעצי עם הקרדיולוג שלך שבהתאם למצבך הבריאותי יסביר לך מה עושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משמעותה של nsat קצר,,שאובחןאביבית19/03/2009
בהולטר. בברכה ותודה אביבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות
ד``ר רוברט הפנר19/03/2009כפי שאת כותבת, המשמעות היא קיצור ב 4 אותיות. כדי לענות לך צריך לראות את הבדיקה עצמה, מהירות הפרעת הקצב, משך הזמן, אקג בסיסי וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לפיברואלסטומיה קטנה על המסתםיפה19/03/2009
האורטלי, מה זאת אומרת?? האם זה מסוכן וכיצד מטפלים בזה??? יש כאבים בלב.,, אשמח לקבל תגובה תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה דר" הפנר מה זה נקרא בדיקה
יפה19/03/2009כללית??לאיזה בדיקות הכונה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברואלסטומה
ד``ר רוברט הפנר19/03/2009יפה,
זהו גידול בדר"כ שפיר. לפי הצורה שלו, מיקום, גודל, תלונותייך, יצטרכו להחליט מה עושים אם בכלל הוא קיים, כי את כותבת שמדובר ב"חשד". הטיפול במידת הצורך, אם אינני טועה, בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותשאלה18/03/2009
איזה תרופות יש ללב? לכאבי לב שניתן למצוא אותם בבית מרקחת עם/בלי מרשם מהרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד``ר רוברט הפנר19/03/2009שאלה,
יש הרבה תרופות תתיעץ עם רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EZETROLרפי17/03/2009
מהם התנאים המוקדמים לאישור התרופה שבנדון ע"י קופות החולים/משרד הבריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזטרול
ד``ר רוברט הפנר19/03/2009רפי
כשלון עם טיפול בסטטינים או תופעות לוואי עם סטטינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VSD שאלהניקול17/03/2009
שלום אני בת 26 וסובלת מאקנה בינונית יש לי גם סימנים(צלקות).כבר הרבה שנים.יש לי VSD בלב מאז שנולדתי. זה משהו שאני יכולה לחיות איתו ולא מגביל אותי אני לא לוקחת תרופות קבועות או משהו כזה בגלל זה.רציתי לדעת אם אני עושה טיפול לייזר באקנה אם יש אזישהו סיכון בזה בגלל הלב? אשמח לתשובות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר ואין סיכון
ד``ר רוברט הפנר19/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה לאחר השתלת דפיברילטורליאור17/03/2009
שלום רב, אשתי עברה לפני כשלושה שבועות השתלת דפיברילטור אוטומטי מעל בית החזה בצד ימין, ניתוח קשה עם 3 אלקטרודות. בשבוע האחרון הרגשתה הייתה הרבה יותר טובה וסימני הכאב מהחתכים של הניתוח פחתו משמעותית, אתמול בערב היא חוותה משהו שלא הרגישה קודם לכן, היא שכבה במיטה ולפתע היא הרגישה כהגדרתה צריבה חזקה מאוד (כמו שריפה) באזור של המכשיר, זה משהו שאנחנו לא יודעים לשייך אותו לשום דבר, יש לציין שהדבר היחיד שהיה שונה באותו היום היה פיזיוטרפיה שעברה בבוקרו של אותו יום פעם ראשונה מאז הניתוח וכלל תרגילים להזזת היד שממוקמת ליד המכשיר. אשמח מאוד אם תוכלו לאמר לנו אם שמעתם על תלונות כאלו ואם אתם מכירים או יודעים איך לשייך ולאן לשייך את התחושות האלו. רק לציין שהכאב חלף לאחר כשעה בעזרת כדור משכך כאבים ובבוקר הוא דיי נעלם. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה
ד``ר רוברט הפנר19/03/2009ליאור
התלונות לא ספציפיות, העיקר שזה חלף ובכל מקרה רצוי שתבדק ע"י המשתיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לחולי לברומן16/03/2009
שלום רב, בתחילת חודש ינואר אבי בן ה-62 עבר ניתוח שבו נקטע חלק מרגלו הימנית בעקבות מחלת הסכרת. בנוסף לכך, אבי הוא חולה לב והוא מתקשה לבצע דברים רבים הכרוכים במאמץ פיסי. לפני הניתוח שבו נקטע חלק מרגלו הוא היה מסוגל לנוע באופן עצמאי, אבל היום לאחר הניתוח, הוא מרותק לכסא גלגלים. בעקבות כך הוא לא הולך והוא אינו מבצע שום סוג של פעילות גופנית ואנחנו פוחדים שדבר זה ישפיע לרעה על מצב הלב והריאות שלו. לכן, ברצוני לדעת האם קיים איזשהו סוג של תרגילים כגון תרגילי נשימה שהוא יכול לבצע, שמסוגלים לדמות מצב של פעילות גופנית מועילה. בתודה מראש, רומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות
ד``ר רוברט הפנר19/03/2009רומן
מה שנשאר זה לעשות פעילות עם הידיים, כמו אופניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלב ,בזמן תזוזות הגוףמלכית16/03/2009
לא תמידיים,, למשל , פשיטת היד לשם סגירת תריס הרמת הידים לשם ביצוע תרגיל התעמלות ואפילו לעיתים אם משהוא מזיז אותך,ונוצרת תזוזה בגוף,,ובעטיה מופיעים כאבים ממש בלב. אודה לכם אם תנחו אותי לאן זה מוביל ועל מה זה מרמז וכמו כן לאיזה רופא לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה לא כאבים מהלב
ד``ר רוברט הפנר19/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי כולסטרולשרית15/03/2009
ערכי הכולסטרול שלי הם: mg/dl 127 TRIGLYCERIDES mg/dl 76 CHOLESTEROL- HDL mg/dl 73.0 CHOLESTEROL-LDL calc mg/dl 100 NON-HDL_CHOLESTEROL האם הערכים תקינים? האם ldl אינו גבוה מידיי? ברקע: mvp היצרות קרוטיס 25% צד אחד י.ל.ד- טרייטס סימבסטטין 10 בתודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוצאות מספקות בהחלט
ד``ר רוברט הפנר19/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)