מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 26דודי19/02/2009
אני לא יודע אם אני צריך לפנות אליך או לתזונאי/ת.. מדובר בתופעה שקרתה לי הרבה פעמים: אני כל בוקר עושה פעילות ספורטיבית מתונה מאוד (זורק כדורים לסל, אין ריצה אבל יש קצת מאמץ). פה ושם אני חוטף באמצע הסשן הזה חולשה קשה. הידיים חלשות ואולי קצת רועדות. אני חושב שזה היה לי תמיד אבל עם התקדמות הגיל זה מתחיל להפחיד אותי. והסיבה שפניתי אלייך - כי אני חושב שעליתי על הסיבה שגורמת לזה, אבל זה לא מסתדר לי עם ההגיון ובגלל זה אני שואל אותך: שמתי לב שזה קורה כשאני מבצע פעילות מיד אחרי אוכל. יכול להיות כזה דבר? למשל חזרתי בצהריים ואכלתי אפרסמון שלם וקופסת תירס ואז יצאתי לפעילות המתונה ואז הרגשתי חולשה קשה והפסקתי באמצע. יכול להיות שזה קשור? הרי אכלתי אפרסמון זה סוכר למה שזה יגרום לחולשה? ותירס! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי זה קורה
אייל19/02/2009מה שאתה כותב מאוד מענין. לפעמים כשאני אוכל אפרסמון, גם אחרי ארוחה מלאה, סטיק, פיצה, יין, קורה לי אותו דבר. בעיקר הרעידות מאוד בולטות. כשאני גומר את הסשן של האפרסמון, עוד יותר קשה עם הסשן של התירס. אבל מצאתי את הפתרון. אני עושה סשנים יותר קצרים, ובדרך כלל כשאני משחק כדור אף, אני משתדל את התירס לאכול בהפסקה ואת האפרסמון בסוף המשחק. או....שאני משחק בשבת בבוקר מוקדם, אפשר לאכול את שניהם, כל עוד אתה מערבב חזק עם מסג' על הבטן והכי חשוב לפני הבית כנסת. תנסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנו לי ביס בסוף הסשן !!!
יוסי20/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר רוברט הפנר20/02/2009דודי,
ניסית לשנות "דיאטה" לפני הכדורסל. אפרסמון פרי שהעיקול שלו קשה ובכל מקרה רצוי שתבדק אצל רופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל ושחקנים
זרובבל20/02/2009למה אתה משחק כדורסל בבוקר? תנסה בלילה לפני השינה עם מלפפון ושמן זית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדודי! מה עם הסשנים?
ד``ר רוברט הפנר25/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב בהריוןאינה19/02/2009
שלום רב. אני בשבוע 39 להריון ראשון. מזה חודש סובלת מדפיקות לב עד כ130 פעימות לדקה. (הדופק הרגיל שלי הוא כ- 60 פעימות). יש לציין כי דפיקות לב בעוצמות שונות מופיעות מספר פעמים ביום חלקן מלוות בתחושת מחנק, אך כשהדופק עולה מעל 100 התופעה מלווה גם בתחושת עילפון וחולשה רבה לאחר מכן.חלק מהאירועים קצרים(כדקה וחלק ארוכים יותר). דפיקות הלב אינן קשורות במאמץ או מאירוע כלשהו.התופעה אינה מוכרת לי מלפני ההריון. ביצעתי הולטר לב ואלה הממצאים: דופק מינימלי 42 לדקה, מקסימלי- 106 הפרעות חדריות PVCS נצפתה פעימה מוקדמת חדרית אחת ושני צמדים חדריים הפרעות על חדריות APCS נצפו 7 APB'S במהלך הבדיקה לא נצפו הפרעות הולכה. אשמח לדעת מה זה אומר באופן כללי והאם יש איזושהי משמעות לגבי סוג ומהלך הלידה המתקרבת. כמו כן האם יש צורך במעקב או בירור לאחר הלידה תודה רבה מראש על התשובה אינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב
ד``ר רוברט הפנר20/02/2009אינה
את בשבוע 39 מציע לך "למשוך" עוד קצת ובמידה ואחרי הלידה יחזור על עצמו את צריכה להבדק אצל קרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבעז18/02/2009
שלום, אני בן 19 ואני מעשן..לא מעשן המון זמן מחיי..משהו כמו שנה וחצי(כן אני מודע לבעיות הבריאותיות והג'ורה עם הסיגריות אז אני מבקש לא להטיף), מבחינת תזונה אני אמנם לא תמיד אוכל את האוכל הכי בריא שיש אבל זה נעשה במידה ואני לא בנאדם שמן..אני שוקל בין 70 ל80 היום הייתי אצל חבר והיה לו מכשיר למדידת דופק, מדדתי וראיתי שהדופק שלי נע על 150..הבנתי מחבריי שזה לא דבר טוב רק רציתי לדעת אם זה דבר שצריך להדליק לי נורה אדומה בהיסטריה? זה דבר שכן הטריד אותי כשהם אמרו לי כי סך הכל אני עוד צעיר. לגבי להפסיק לעשן - זה דבר שאני בהחלט חושב עליו בלי קשר למקרה זה יום יום אבל זה כבר לעניין אחר בקיצור - יש לי סיבה רצינית לדאוג לגביה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר רוברט הפנר18/02/2009150 במנוחה? יש סיבה לדאגה, או אולי המכשיר ההוא סתם דפוק. תבדוק שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה להורדת רמת כולסטרולדורון18/02/2009
שלום בן 50 עברתי לפני שנה ארוע לב ואחת התרופות שאני נוטל מאז היא סימבקור 40 מג שמביאה אותי לרמת LDL של 54 וHDL של 34 לאחרונה ביצעתי בדיקת דם ונימצא ערך של CPK 661 יש לציין שאני גם מבצע הליכות די קבועות הפסקתי את נטילת התרופה ולאחר כשלשה שבועות הערך ירד ל 349 הרופא ביקש אישור לליפיטור אשר נענה בשלילה על יד קופת החולים כרגע הוא רוצה להעביר אותי ל פרבליפ מה עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היו לך כאבי שרירים?
ד``ר רוברט הפנר18/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה להורדת כולסטרול
דורון18/02/2009לא משהוא יוצא דופן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCPK
ד``ר רוברט הפנר18/02/2009דורון,
אני לא הייתי ממהר להפסיק את הסימבקור, אם לא היו לך כאבי שרירים וה CPK היה בסה"כ 600. (ההתויה להפסקה היא CPK פי 5 מהנורמה). אם אחרי מס' שבועות ה CPK לא ירד לתקין, הסיבה לא הסימבקור קרוב לודאי. תבדוק את תפקודי בלוטת התריס (בדיקת דם ל TSH) ולפני שאתה חוזר על הבדיקה, תהיה כמה ימים במנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה להורדת כולסטרול
דורון19/02/2009נשמע מאוד הגיוני גם לאחר שקראתי שיש גם קשך ל GPT ו GOT שגם הערכים שלהם קצת גבוהים אצלי אדווח אחרי ביצוע בדיקת ה TSH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותנורית16/02/2009
שלום, ביצעתי בדיקות בין השאר של קרישיות בדם .להלן התוצאות pt גדול מ-100, מתוך תווך של 80-130 pt in seconds 10.20, מתוך תווך של 9.4-11.8 inr 0.97 (נא לשים לב במטופלי נוגדי קרישה מסוג קומדין יש להתיחס לתוצאה בערכי inr בלבד) ptt 30.3 מתוך, תווך של 21.6-30.6 ptt ratio 1.17, מתוך תווך של 0.90-1.12 הרופא אמר לי שעלי להיות במעקב.לשאלתי אם עלי לקחת אספירין השיב שאין צורך. היות ובמשפחתי ישנו סיפור של בעיות לבביות אודה לך אם תפשט את בדיקות הקרישה שאלותי: 1.לאיזה ערך התיחס הרופא כשאמר שאני צריכה להיות במעקב,האם לחריגה של ptt? 2.האם ערך של ptt כשהוא פחות מ-1 מעלה את הסיכון להיווצרות קרישי דם .כלומר הערך שנצפה בבדיקות הדם שלי 1.17 שהוא מעל 1 מעלה את הסיכון לדימומים? 3.מה ההבדל בין בדיקת ptt ל-ptt ratio שכן, גם בבדיקת ptt הערך גבולי. 4.האם בדיקת inr מיועדת למטופלי קומדין?(אינני נוטלת אספירין או קומדין) אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר רוברט הפנר17/02/2009נורית,
הבדיקות שציינת תקינות. לגבי שאלת המעקב, אין לי תשובה. ה INR מיועד לכל האנשים, באלו שנוטלים קומדין הערכים צריכים להיות שונים.
במידה ויש חשד לבעית קרישיות, ישנן בדיקות דם נוספות שצריך לעשות ואת צריכה להתיעץ עם המטולוג ולא קרדיולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת הולטרשולה12/02/2009
עשיתי הולטר ואלו התוצאות:הפרעות קצב על חדריות APC'S נצפו סה"כ 5 APC'S במשך הבדיקה.נצפו קטעי NONSUSTAINED ADI IAL TACHYCAI DIA בני 3-8 פעימות.כל השאר לא נצפו הפרעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
ד``ר רוברט הפנר13/02/2009יש מעט הפרעות בקצב הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שולה13/02/2009האם מצריך טיפול?האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר רוברט הפנר13/02/2009בדר"כ הטיפול לא בהולטר אלא באנשים, לכן ממליץ לך לפנות לקרדיולוג עם ההולטר המלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רוברט שאלה
שולה14/02/2009תודה על ההתיחסות המהירה .ניגשתי לרופאת המשפחה והיא התיעצה יחד עם הקרדיולוג ובגלל שיש לי לחץ דם נמוך הוחלט לא לתת לי טיפול תרופתי.השלה שלי אם זה בסדר?כי אני לפעמים נתקפת בקוצר נשימה ודופק מואץ ןחולשה אך מתמודדת עם זה.אז זה בסדר לא לקחת איזשהי תרופה על מנת לא לגרוע את המצב?מצטערת על מטר השאלות פשוט אתה רופא מוערך וסומכת על עצותיך.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שכחת לענות על שאלתי הנוספת
שולה16/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר רוברט הפנר17/02/2009קארין,
הפורום אינו תחליף לבדיקה אצל קרדיולוג. אם את מעונינת בחוות דעת נוספת, את יכולה לפנות למרפאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סי.טירותי11/02/2009
לאחרונה עשיתי בדיקת סי.טי לגילוי מוקדם של סרטן הריאות. בתשובה שקבלתי (שהייתה תקינה) הופיעה שורה שאומרת שיש הסתיידות דופנית טרשתית ב lad בלב. אני מבקשת לדעת מה משמעות ממצא זה כאשר הבדיקה בוצעה בקרינה נמוכה וללא הזרקת יוד. אני בת 51 והכולסטרול שלי נמוך מ 100 הלחץ דם מאוזן לחלוטין. האם אני צריכה לעשות סי טי לב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד``ר רוברט הפנר11/02/2009רותי,
בגדול...זה לא אומר כלום. ייתכן ואת צריכה "להשקיע" יותר בטיפול מונע. יותר פעילות פיזית, דיאטה מתאימה, שמירת משקל, לחץ דם, כולסטרול LDL יותר נמוך.
הממצא הנ"ל הוא דווקא אומר שהבדיקה שאת לא (!!!) צריכה לעשות זה CT של עורקי הלב, מכיוון שאם קיימת הסתיידות יש סיכוי שלא יהיה אפשר לראות אם יש הצרות או לא.
אם את מאוד מודאגת (למרות שהממצא חסר ערך) את יכולה לעשות אקו לב במאמץ או מיפו לב במאמץ עם Tc. Sestamibi (פחות קרינה).
good luck* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטר לבענתי10/02/2009
בבדיקת הולטר שעשיתי אלו התוצאות קצב בסיסי סינוס מהירות מינמלית 46 לדקה מקסימלית 131 לדקה הפרעות חדריות pvcs ניצפו 2 vpcs הפרעות הולכה לא ניצפו הפרעות על חדריות ניצפו 5 apcs שינויים משמעותיים במיקטע st לא ניצפו לסיכום sinus rhythm no significant arrythmias את הבדיקה עשיתי עקב התקפי חרדה ודופק מהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
יוסי10/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי?
ענתי10/02/2009מי אתה? ועל מה מזל טוב לא ממש הבנתי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולוטר לב תשובה??
ענתי12/02/2009אפשר בבקשה לקבל היתיחסות לשאלתי בתודה ענתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה השאלה?
ד``ר רוברט הפנר13/02/2009התשובה בגוף השאלה. בעצמך כתבת אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר הופנר היקר השאלה היא
ענתי15/02/2009האם ההולטר תקין מבחינת תיפקוד הלב?האם יש מקום לדאגה?או שזה נובע רק מהתקפי החרדה הרבים שאני עוברת תודה על היתיחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענתי יקירתי
ד``ר רוברט הפנר15/02/2009כתוב שההולטר תקין. אין לכך כל קשר לענין תפקוד הלב.
ההולטר מתיחס לקצב הלב ב 24 שעות של בדיקה בלבד. כלומר, באותן 24 שעות של בדיקה, לא היו הפרעות קצב. זה כל מה שזה אומר. אין לזה , ולא ניתן להסיק כלום לגבי תפקוד הלב. את תפקוד הלב את יכולה לגלות בבדיקת אקו לב למשל.
את רוצה שאעשה איבחון דרך האינטרנט על סמך כמה שורות שכתבת? זה לא יהיה מקצועי. ייתכן ואת באמת רק בחרדה.
אבל בשביל זה יש רופא משפחה, קרדיולוגים, שאת צריכה להבדק (להבדק !) אצלהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה לאחר שלושה צינטוריםצמרת06/02/2009
שלום לך, אני בן 70. עברתי שלושה צינטורים בשנה ורבע האחרונים. בכל צינטור הוכנס סטנט ללא תרופה בבכל פעם בעורק אחר ללב. בשני הצינטורים הראשונים לא היו כל תופעות לוואי. לאחר הצינטור השלישי, שנערך באמצע ינואר 2009, אני חש מיידי כמה ימים כאבים בעצמה חלשה עד בינונית בחזה מצד שמאל ללא הקרנות. כאשר אני חש בכאב אני לוקח איזוקרט בתרסיס והכאב עובר. אחרי אחד הכאבים אושפזתי לבקורת ולא נמצא מאומה. גם האנזים שמעיד על אוטם לא נמצא. אחרי כל אירוע אני מבצע בדיקות הא.ק.ג. וכולן תקינות. הקרודיולוג ורופא המשפחה לא נתנו פתרון אבחנתי לתלונות החוזרות. התרופות שאני לוקח הן: אנלדקס 5X2; ליפטור 40; פלווקס 75; קרטיה 100; ואלטרוקסין 100 לתת פעילות של בלוטת התריס. לפני שלושה חודשים עברתי אקו לב והוא היה בסדר. גם לחץ הדם תקין, הטריגליצרידים בנורמה. הכלורוסטרול הרע ברמה של 90. לאור האמור אני שואל: א. האם ניתן להגיע לאבחנה מדוע הכאבים חוזרים? ב.מה ניתן לעשות? ג. האם ישנן איזה שהן בדיקות שאפשר לעשות? ד. האם התרופות והמינון שלהן הן אופטימליות למצבי? מחכה מאד לתשובתכם, בתודה אמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד``ר רוברט הפנר06/02/2009אמיר,
קשה לי מאוד לענות לך כי אני לא מכיר את העורקים שלך. יכול להיות שהכאבים כעת לא ממקור לבבי? אולי הצנתור האחרון, עם פתיחת עורק אחד קופח עורק אחר קטן (ענף)?
אין לי התנגדות שתפנה למרפאתי עם סרטי הצנתור לחוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
צמרת07/02/2009דוקטור שלום, תודה על התשובה המהירה. שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לבדוד05/02/2009
שלום רב! לאחרונה ניגשתי לקופת חולים וביקשתי לעשות בדיקה לבבית נאמר לי שאין אפשרות לעבור c 't דרך קופת חולים אלא באופן פרטי אני בגיל 51 בעבר ניגשתי פעמיים לעשות א. ק. ג עקב מיחושים בחזה , נאמר לי ע"י רופא המשפחה שקרדיולוג יכול באותה המידה ש c 't מגלה זאת לראות האם יש לי אי אילו היצרויות בעורקים הכליליים וכל דבר אחר שאלתי : אילו שיטות יש לרופא הקרדיולוג לגלות זאת והאם בגילי זה חיוני וחובה לעשות c 't שהרי הוא נותן תמונה יותר חדה וברורה של חדרי הלב, הסיבה שאינני עושה זאת היא כספית אינני יכול להרשות לעצמי בדיקה יקרה כזו. תודה מראש על תשובתך המוסמכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב
ד``ר רוברט הפנר05/02/2009דוד,
לא חיוני ולא חובה לעשות CT של הלב.
תפגש עם קרדיולוג, ללא ספק יפנה אותך לבדיקה שהכי מתאימה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו לב - האם יש הגבלה בפעילות גופנית?ד``ר רוברט הפנר05/02/2009
ד"ר הופנר שלום ,
אבקש עזרתך בפענוח :
אני בן 31 , במעקב אקו כל שנה מזה 8 שנים בשל MVP , לא נוטל תרופות , ללא תלונות או מגבלות גופניות ,בד"כ בריא.
קול נקש סוף סיסטולי , מתאים לצניחת המסתם המיטרלי .
MVP , אאורטה עולה 3.35 . MR בינוני +. חדר שמאל רחב יותר מבעבר , אך התכווצות תקינה
. ה - MR עם סילון אקסנטרי פוסטרולטרי .
מסתם אורטלי תלת צניפי - נפתח היטב . PR מינימלי - קל .
גודל והתכווצות חדר ימין תקינים ללא פרדוקס של המחיצה . אין AS , אין PS , זרימה באאורטה יורדת תקינה . התכווצות חדר שמאל תקינה . גודל חדר שמאל בגבול העליון .
SBE פרופלקסס . מעקב .
* אקו לב לפני שנה - MVP קל עם MR קל בינוני(האקו לב לפני שנה בוצע אצל קרדיולוג אחר באותה מרפאה ).
מה זה אומר (ה - MR יותר מאשר בעבר )?האם אני מוגבל בפעילות גופנית כלשהי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב
ד``ר רוברט הפנר05/02/2009אבי,
אתה הרי במעקב קרדיאלי קבוע כפי שאתה כותב. חשיבות האקו לב אצלך, גם מבחינה השוואתית לבדיקות הקודמות. ברור לך שאני לא יכול ליעץ לך על סמך הכרות אינטרנטית.
מציע לך להתיעץ עם הקרדיולוג שמכיר אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחצאותמאיר סו.05/02/2009
לפני שנה עברתי ניתוח תיקון מסתם מיטרלי + מעקף אחד. מצבי טוב בהתאם לבדיקות האחרונות שעברתי, אבקש לדעת האם מותר לי לבלות החמי יואב ועשות עיסוי. בתודה מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחצאות
ד``ר רוברט הפנר05/02/2009מציע לך להתיעץ עם הקרדיולוג שלך. באופן כללי, אם המסתם כעת "תקין" וזרימת הדם בעורקי הלב "תקינה" לא צריכה להיות בעיה. ושוב באופן כללי, שינויים פתאומיים בחום הגוף אינם מומלצים, בטח לא לאנשים עם מחלת לב, במיוחד מחום לקור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו דופךראיריס05/02/2009
שלום ד"ר הפנר, אני בת 59 ובדרך כלל בריאה ולאחרונה בגלל התקפי חרדה סובלת מדופק מהיר וכאבים בחזה. נשלחתי לבדיקת אקו דופלר ואודה לך על קבלת הבהרה לתוצאות הבדיקה שלא מוגדרים תקינים, כך השאר מוגדר כתקין: תבנית מילוי חדר שמאלי מתאימה להפרעה ברלקסציה (גל E>A) אי ספיקה מיטרלית בדרגה מינימלית מסתם אאורטלי תלת עלי מעט מעובה אי ספיקה אאורטלית בדרגה קלה מאד אי ספיקה טריקוספידלית בדרגה מינימלית לחץ ריאלית סיסטולי 18 ממ"כ + RAP תפליט פריקרדיאלי בכמות מינימלית. אודה לך על תשובה מהירה. איריס איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה בגדר הנורמה
ד``ר רוברט הפנר05/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מחוץ לגוףאתי05/02/2009
שלום רב, אני בת 34,בתקופה האחרונה [נה וחצי],יש לי תופעה שאני מרגישה את דפיקות הלב בעוצמה חזקה כאילו הן מחוץ לגופי. דפיקות הלב מהירות גם כשאני במנוחה,ולעיתים אני מתעוררת מהשינה בגלל תופעה זו. בנוסף כשאני הולכת ברגל,לא בהכרח כפעילות ספורטיבית אני מתעייפת מהר מאוד. אבי נפטר מהתקפת לב בגיל צעיר ואחותי קיבלה ארוע מוחי בגיל מאוד צעיר, הרופאים אומרים שיש לנו במשפחה טרשת עורקים אילו בדיקות עליי לבקש מהרופא?ומאיזה רופא,כלומר משפה או קרדיולוג? וכמו מה זה נשמע? אני דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחוץ לגוף
ד``ר רוברט הפנר05/02/2009אתי,
את צריכה להציג את בעיתך בפני רופא המשפחה והוא אמור לדעת לאן להפנותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכדי להגיע לקרדיולוג אני צריכה לעבו
אתי05/02/2009אני צריכה ראשית לעבור דרך רופאת המשפחה? וכמו מה זה נשמע לך מנסיונך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אקו לבאבי04/02/2009
אבקש עזרתך בפענוח : MVP , אאורטה עולה 3.35 . MR בינוני +. חדר שמאל רחב יותר מבעבר , אך התכווצות תקינה . ה - MR עם סילון אקסנטרי פוסטרולטרי . מסתם אורטלי תלת צניפי - נפתח היטב . PR מינימלי - קל . גודל והתכווצות חדר ימין תקינים ללא פרדוקס של המחיצה . אין AS , אין PS , זרימה באאורטה יורדת תקינה . התכווצות חדר שמאל תקינה . גודל חדר שמאל בגבול העליון . SBE פרופלקסס . מעקב . האם אני מוגבל בפעילות גופנית כלשהי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אבי04/02/2009שכחתי להוסיף : בן 31 , במעקב כל שנה , לא נוטל תרופות , ללא תלונות או מגבלות גופניות . קול נקש סוף סיסטולי , מתאים לצניחת המסתם המיטרלי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)