מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות שגורמות לבעיות ביחסי מיןחנן03/04/2009
ד"ר שלום .
אני לוקח את התרופות האלה לאחר אוטם , אני בן 55 ומה שקורה זה שבזמן יחסי מין אינני מרגיש שאני גומר ואין הנאה , הזיקפה קיימת וטובה ויש גמירה .
האם אחד מהכדורים שאני לוקח יכול לגרום לתופעה :
נורמיטן 12.5 מ"ג
מיקרופרין 100 מ"ג.
LIPITOR 10mg
EZETROL 10mg
אלקטרוסין 3 פעמים בשבוע 50 מ"ג והיתר 25 מ"ג .
לגבי זיקפה היא קיימת וטובה .
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד``ר רוברט הפנר03/04/2009חיים
נורמיטן יכול לפגוע בכושר המיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ החזהדורון02/04/2009
שלוםת
אני סובל מחרדה קבועה ומטופל מזה כ-4 שבועות בציפרלקס. לאחרונה בשתי לילות קמתי באמצע הלילה ואחר היה לי לחץ במרכז החזה וזיעה במצח מה עלי לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסית אצל רופא המשפחה?
ד``ר רוברט הפנר02/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלביקסיוספה31/03/2009
האם התרופה "פלביקס" טובה יותר לדילול הדם וללב מאספירינים אחרים כגון קרטיה , טבעפירין , מיקרופירין וכד' ?ובמידה והתשובה חיובית - האם אדם שעבר התקף לב עדיף שיטול אותה למשך כל חייו ? בברכת חג פסח כשר ושמח , יוספה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס
ד``ר רוברט הפנר02/04/2009יוספה
לכל תרופה ההתויה שלה. לעתים יש צורך בשתי התרופות גם יחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 34לילך31/03/2009
אני בהריון שבוע 34 דופק עובר בין 170-175 יש לי מיעוט מי שפיר של 6
האם דופק עובר גבוה כתוצאה ממיעוט מי שפיר
כמו כן יש לציין שביצעתי בדיקת אקו לב אצל קרדילוג במכון אדם באיכלוב והוא ציין שהבדיקה אינה אופטימלית בגלל מיעוט מי שפיר
האם יש צורך בבדיקות נוספות? יש מקום לדאגה?
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר רוברט הפנר31/03/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=173 id=link]קרדיולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפה קלה במסתם מהי?ענת30/03/2009
עשיתי אקו לב ורופא המישפחה אמר שזה תקין מלבד דליפה קלה במסתם שזה אופייני למעשני סיגריות האם יש מקום לדאגה או לפניה לקרדיאולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לפנות לקרדיולוג
ד``ר רוברט הפנר31/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפריקרדיטיסלי28/03/2009
שלום,
לפני כשבוע אובחנתי עם פריקרדיטיס, וזאת לאחר חודשים ממושכים שכאבים בחזה באו והלכו. הפעם הכאבים היו חזקים מאוד, מלווים בחום, וצילום חזה הראה צל לב כפול מגודלו הרגיל.
התחלתי טיפול תרופתי במהלך אישפוז שכלל 800 מ"ג איבופן 3 פעמים ביום ו 40 מ"ג קולכיצין פעם ביום. נאמר לי להוריד את המינון של האיבופן ב 800 מ"ג ליום בהדרגה לאחר כל שבוע טיפול (כשהטיפול בקולכיצין ימשך כחודשייים נוספים).
ביום חמישי האחרון הורדתי את המינון בהתאמה, ל 800 מ"ג פעמיים ביום, אולם יום לאחר מכן התחילו לחזור הכאבים בחזה (אמנם לא בעוצמתם המלאה אך עדיין - מורגשים).
האם חזרת הכאבים היא נורמלית למהלך הטיפול או שמא הירידה במינון הייתה מוקדמת מדי ועליי לשוב למינון הגבוה לעוד מספר ימים?
תודה מראש,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקרדיטיס
ד``ר רוברט הפנר28/03/2009לי
את לא מתארת תופעה חדשה. צריכה להזהר עם האיבופן במינונים כל כך גבוהים לפרקי זמן כל כך ארוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Q10חנן27/03/2009
שלום.
קראתי כתבה בנושא Q10 שמומלץ לקחת כאלה שהם חולי לב .
האם מומלץ לקחת תוסף זה ?, האם התוסף הוכיח רפואית שהוא באמת עוזר לחולי לב ?
האם היית ממליץ לקחת את התוסף לכאלה שעברו אוטם שריר הלב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q10
ד``ר רוברט הפנר27/03/2009גל
Q10 אינו מומלץ לחולי לב. ה Q10 נמצא כלא עוזר לחולי לב כולל אלו שעברו אוטם שריר הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת קורשלי26/03/2009
שלום לכם.
אני סובלת מקור ברמות קיצוניות ביותר.
אצבעות הידיים שלי מכחילות גם כשיש שמש בחוץ (בחורף) ואנשים כבר הולכים עם קצר.
הפנים שלי מכחילים כלומר היכן שנמצאים נימים. הנימים הופכים לסגולים כך שאני נראית
חולה למרות שאני לא.
בעבודה שלי אני נעה המון אני הולכת המון ברגל אני לא נמצאת במצב של ישיבה בדר"כ.
ניסיתי לאכול מזון "מחמם" לקחתי תוספי תזונה שונים.
נראה לי שיש בעייה בלב כך שלא מתאפשר לדם לזרום.
או שאולי יש לכם רעיון אחר.
(יש לי לחץ דם נמוך - נורמלי.)
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא הפורום המתאים
ד``ר רוברט הפנר27/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלי27/03/2009
אם זה לא קשור ללב, למה זה יכול להיות קשור??
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקור
ד``ר רוברט הפנר28/03/2009את צריכה להתיעץ עם הרופא שמכיר ובדק אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחבות אאורטהלופו25/03/2009
שלום אני בן 37 בזמן האחרון אני קצת בלחץ בגלל כל מיני דברים שקרו במשפחה
עשיתי בדיקת אקו במעמץוהיתה התרחבות של הסינוסים האאורטליים כדי 4.2 סמ,אאורטה עולה מ2.9 סמ קוטר האאורטה 2.9 סמ וממדים ותפקוד של חדר ימין תקינים
אני אחשיו יותר בלחץ בגלל התשובה,האם אני צריך לדאוג,רופא המשפחה אמר לי ללכת לקרדיולוג
האם עלי לדאוג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האאורטה אינה מורחבת
ד``ר רוברט הפנר26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים בלבקרן עזר25/03/2009
אמא שלי מאושפזת בפנימית ד בבית חולים וולפסון ,יצא כרגע מבדיקת אקו לב , רציתי לדעת מה המשמעות של מים בלב , היא בת 70 והיא לאחר צנתור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים בלב
ד``ר רוברט הפנר25/03/2009הרופאים בפנימית ד' בוולפסון טובים מאוד. את יכולה לפנות גם למנהל המחלקה, הוא ודאי ישמח לענות לך לכל השאלות.
אני פשוט לא מכיר את המקרה, לכן לא יכול לענות לך באופן ספציפי לאימך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין אספרין ופלביקס ומתיאוהד25/03/2009
נותנים אספרין ומתי פלביקס?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין ופלויקס
ד``ר רוברט הפנר25/03/2009אוהד,
אתה רוצה ללמוד רפואה? אם יש לך מקרה ספציפי אתה מוזמן לנסח שוב את שאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא רשם לי אספרין,,,אשתי לאותה
אוהד25/03/2009מטרה קיבלה פלביקס אני שואל מתי לאחד נותנים פלביקס ולשני אספרין תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלויקס
ד``ר רוברט הפנר26/03/2009האינדיקציות דומות, תשאל את רופא המשפחה למה ההבדל בינך לאישתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,,קוצר נשימה בלילה עם כאבייפה25/03/2009
רגלים ביחוד בימי קור,,,לאן זה מוביל ומה המשמעות תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה
ד``ר רוברט הפנר25/03/2009יפה,
המידע שאת כותבת אינו מספיק כדי להציע לך פתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ECGטל קייל24/03/2009
שלום ד"ר
ביצעתי היום בדיקת ECG ולהלן התוצאות:
1100 Sinus rhythm
19708 with occasional ectopic premature complexes (unreliable analyses due to noise)
2232 2nd degree AV block ,mobitz type I
0102 ARTIFACT PRESENT
9150 abnormal ECG
מה הנתונים אומרים ?
אני בן 32 לא מעשן עם משקל תקין.
תודה רבה,
טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקג
ד``ר רוברט הפנר25/03/2009טל,
מציע לך לא להסתמך על הפיענוח האוטומטי של המכשיר, צריך להראות את התרשים לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבית החזה, במרכזשי23/03/2009
מזה מס' חודשים אני סובלת מכאב פתאומי בבית החזה, שנמשך בדיוק 3 שניות ונפסק עצמונית. הכאבים מופיעים בעיקר בזמן ישיבה. הם מורגשים במרכז ביתה חזה, בין השדיים. פניתי אל רופא המשפחה שלי שהוא גם קרדיולוג. בדק לח"ד ודופק ואמר שתקין. בבדיקה בסטטוסקופ אמר שאני סובלת מפעימה מוקדמת אך זה לא משמעותי כלל ושרוב האוכלוסיה סובלת מכך. אמר שכדי להיותר גועה אוכל לבצע הולטר לב 24 שעות אך שהדבר אינו דחוף כלל וכי אין מה לדאוג. גיליתי לא מזמן שאני בהריון ואני כבר בשבוע 6. הכאבים מזה יומיים החמירו ותדירותם גדלה. שוב עדיין בזמן מנוחה, בזמן ישיבה. הכאב לא נפסק בלחיצה או במגע או עיסוי המקום. הוא נפסק בעיקר בשינוי תנוחה... כמו ישור הגב. אין כאביםב שום מקום אחר. אין תחושה של קוצר נשימה. האם יש מה לדאוג והאם יש טעם לבצע הולטר? האם יש מניעה בביצוע הולטר בזמן הריון? האם הריון יכול לשבש את תוצאות ההולטר? תודה לכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכאבים לא ממקור קרדיאלי קרוב לודאי
ד``ר רוברט הפנר25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאים, אנחנו צריכים קצת עזרהדני23/03/2009
בשביל להבין קצת יותר טוב את ההבדל בסיכונים(בטווח הקצר והארוך יותר) בין טיפול של "היפוך חשמלי" לבין ניתוח של "אבלציה" בלתי פולשנית.. אבא של בן 69 והוא אובחן לפני כשבועיים עם רפרוף עליות, והוא מאד סובל מן העניין מדי פעם שזה מתגבר בזמנים בלתי צפויים. מאז שהוא אובחן הוא נוטל כל יום קומדין ונורמיטן בנוסף לזריקות קלקסן פעמיים ביום.. הקרדיולוגית שלו אמרה לו שיש לו שתי אפשרויות לטפל בעניין, או בהיפוך חשמלי או באבלציה וזו ההחלטה שלו. אבל זאת בהחלט החלטה מאד לא פשוטה, מפני שמצד אחד אבי גם מאד סובל מתופעות הלוואי וההגבלות וכו' של התרופות הנ"ל, ולפי מה שהסבירו לו שאם הוא יבחר לבצע אבלציה יש סיכוי סביר שהוא יוכל להפטר לחלוטין לאחר מכן מכל התרופות הללו.. אבל מצד שני אנחנו לא בטוחים איזו פרצדורה "האבלציה" או ה"היפוך החשמלי" מסוכנת יותר בטווח הקצר וגם הארוך יותר.. למרות שמובטח לנו שאם הוא יחליט לבצע בסוף את האבלציה הדבר יעשה ע"י אחד הרופאים המנוסים והמומחים ביותר בארץ בתחום.. אבל בכל זאת.. מה דעתכם, איזו פרוצדורה מבין השניים מסוכנת יותר?.. ושאלה שניה.. האם יתכן לפעמים בכל זאת לבצע היפוך חשמלי מוצלח ולהפסיק לגמרי לקחת תרופות לאחר מכן?.. או שתמיד ללא יוצא מן הכלל, לאחר כל היפוך חייבים להמשיך לקחת תרופות נוגדות קרישה כל החיים?.. נ.ב כדאי לציין שאבא שלי גם סובל ממחלת הCLL(ללא תרופות כימוטרפיות בינתיים ורק במעקב קבוע) שמחלישה ומעייפת אותו בלי שום קשר לכל התרופות החדשות האלה שהוא נאלץ להתחיל לקחת עכשיו בגלל הלב. תודה רבה מראש.. דני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך או אבלציה
ד``ר רוברט הפנר25/03/2009דני,
היפוך קצב זאת פעולה פשוטה, נטולת סיכונים (כמעט...כי שום דבר לא 100%) , פתרון מיידי להפרעת הקצב. מכת חשמל אינה מונעת את הפרעת הקצב בעתיד.
אבלציה זאת פעולה פולשנית שבא לתת טיפול, פתרון, להפרעת הקצב.
אתם צריכים להתיעץ עם הקרדיולוג שמכיר את אביך לגבי סיכויי ההצלחה ספציפית אצלו. זה נכון שהייתרון בהצלחה מלאה הוא שלא יצתרך לקחת קומדין אח"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)