מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- NF1שמואל06/03/2009
שוב שלום דק אני בן 43 מיועד לטיפול של [רדיוכירוגיה] ברוש הקב גידול [שזה מנינגיומה] ולחן אופנתי לאקו לב הים תוצאות של אי ספיקה טריואלית מפל של 27 ממ כ בבקשה מה זה אומר תודה רד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריויאלי=לא משמעותי
ד``ר רוברט הפנר06/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע בפענוח בדיקת מאמץירון05/03/2009
אני בן 36 , לא מעשן, שוקל 71 ק"ג , ללא מחלות או בעיות כלשהן , דופק במנוחה : 56 . לפני כשבועיים עשיתי בדיקת א.ק.ג ומבחן מאמץ . בפענוח התוצאות נאמר לי כי יש לי קצב סינוס תקין , R גבוה LVH V4-V5. דופק מטרה - 184 פעימות בדקה . הגיע למאמץ 14.9 METS . כמו כן הגעתי ל 98% דופק מטרה . משך המאמץ 10 דקות ו 36 שניות וסיבת ההפסקה הייתה הגעה לדופק מטרה . במבחן המאמץ VPBS בודדים . לחץ דם 120/80 טרם המאמץ ובבדיקה שנערכה שעה קודם לכן היה 145/80 . הרופאה סיכמה כי חושבת שיש חשד ל LVH וביקשה שאעשה בדיקת אקו לב . מה כל זה אומר ? נא תשובה בהקדם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אומר
ד``ר רוברט הפנר06/03/2009אומר שמשהו חושד ששריר הלב שלך עבה יותר מהמקובל. אקו לב בדיקה הולמת למטרה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת מאמץמירי04/03/2009
שלום, אני בת 49, בריאה, לא נוטלת תרופות. היום בבדיקת ארגומטריה התוצאות היו: במנוחה: סגמנט st שינויים בלתי ספציפיים, קצב סינוס בגדר הנורמה. במאמץ: סגמנט st: צניחות st אלכסוניות מסוג upslope ירידות st של 0.5 מ"מ בחיבורים L2 L3 AVF V4-V6 . א.ק.ג.: קצב סינוס בגדר הנורמה, סינוס טכיקרדיה. כושר גופני: בינוני-טוב. אשמח לדעת במה מדובר מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה תקין
ד``ר רוברט הפנר05/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטראור04/03/2009
שלום רב, אני בת 38 אם ל3- ילדים בשנתיים האחרונות יש לי בעיקר בלילות פעימות מוצות והרדשת של דפיקות לב חזקות במיוחד. הרופא הכללי הפנה אותי להולטר שהעלה את הנתונים הבאים: קצב בסיסי: סינוס מהירות מינימלית - 59 לדקה מקסימלית - 157 ממוצעת- 85 לדקה הפרעות חדריות pvcs: נצפו בסה"כ 38 vpbs הפרעות על חדריות apbs - נצפו בסה"כ 65. בחלק מההערות הפעימות המוקדמות דווח על סיפטומים של פלפיטציות. הרופא הכללי מסר לי כי בעיקרון זה בסדר אבל אם זה מאד מםריע אני יכולה לקחת כדורים אך הבהיר לי שיש להם תופעות לוואי. אני מודאגת מאד , האם הבדיקה אכן מראה על תקינות מסוימת? או שעליי לפנות לקרדיולוג לטיפול? האם ייתכן כי זה מגיע מלחץ וחרדות? אודה לך על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
ד``ר רוברט הפנר04/03/2009אור
בדיקת ההולטר תקינה בנוסף את יכולה להתיעץ עם קרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץרונית03/03/2009
ד"ר שלום אני בת 42 עברתי בדיקת אקו מאמץ מחשש לאיסכמיה , הבדיקה תקינה פרט לדופק מהיר 90-100 בד"כ בזמן מנוחה ביום יום , בתחילת הבדיקה כנראה מחשש התחלתי מ120 וכעבור 6 דקות הוא עלה ל-180 והפסיקו לי את הבדיקה הקרדיולוגית אמרה שהלב תקין השאלה שלי: אני מעונינת להתחיל להתאמן בחדר כושר ,האם אני יכולה להיות רגועה למרות הדופק המהיר ? האם הבדיקה מספיק אמינה למרות שהפסקו כעבור 6 דקות? תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ
ד``ר רוברט הפנר03/03/2009לכל בדיקה יש את המגבלות שלה, אבל את כותבת שהיא תקינה, אז למה לדאוג? אם לא הייתה תקינה היית דואגת או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכום אקו דופלרכוכבית03/03/2009
אני בת 32 בשבוע 36 להריון שלישי בצעתי בדיקת אקו דולר- אולטר.. כיון שמדי פעם הרגשתי דופק מואץ במנוחה. אין לי עבר רפואי לא תקין כלשהו. ההריון גם כן תקין ורגיל. בסיכום נכתב ברובו תקין מלבד השורה הבאהף בדופלר הודגמה אי ספיקה מיטרלית קלה, אי ספיקה טריקוספידלית מזערית. לחץ סיסטולי 30 ממ"כ וכל השאר תקין. האם עליי לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו
ד``ר רוברט הפנר03/03/2009הממצאים באקו לב ללא משמעות.
לדאוג? כן, כולנו דואגים כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין פעימות ל...שרית01/03/2009
יש לי תקופות של פעימות מוקדמות. כירופרקט אמר שיש קשר בין זה לבין עקמת גבית באזור. רציתי לדעת אם זה נכון וכן אם יש קשר למערכת העיכול. האם זה מסוכן בגיל 37 אם יש לי איוושה לא בעיתית שדורשת רק אנטיביוטיקה בטיפול שיניים. וחוץ מזה לב בריא ברוך השם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שרית01/03/2009האם יש קשר בין הנ"ל להיפוכונדריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהי בריאה, ברוך השם
ד``ר רוברט הפנר01/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהיעל01/03/2009
שלום, אני בת 30, בריאה בדר"כ. לאבא שלי יש אריתמיה (הוא מטופל בתרופות) וגם לי גילו הפריות בקצב לב ב2007, אבל זה לא הפריעה לי עד כה. כיום אני בהריון ראשון, שבוע 25 ולפני יומיים התחילו לי כאבים בחזה מאוד חזקים מלווים בכאבים ביד שמאל. אחרי שהכאבים נמשכו מעל ל3 שעות, פניתי למוקד חירום ומשם הפנו אותי למיון. שם ביצעו אקג (פרט להפרעות קצב - נראה תקין, לקחו דם - תקין). גם רופא תורן של מיון נשים בדק אותי כדי לראות אם זה קשור להריון והגיע למסקנה שלא. בקיצור - אף אחד לא יכל להסביר את פשר הכאבים (שהיו מאוד חזקים אני חייבת להודות). חזרתי הביתה ואחרי כמה שעות הצלחתי להרדם. בבוקר למחרת הרגשתי טוב והכאבים נעלמו. האם עליי לגשת לרופא לבדיקות? אילו בדיקות עליי לעשות? מה יכול להקל על כאבים כאלו אם יופיעו בעתיד? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה הכאבים לא ממקור קרדיאלי
ד``ר רוברט הפנר01/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל סיכון גבוהה לבעיות לברמי01/03/2009
שלום דר אני בן 35 שוקל כ 88 קילו גובה 1.72 סובל מדיכאון וחרדות קל ומטופל בציפראלקס . מעשן קל כ 3 סיגריות ליום . לאחרונה ביצעתי בדיקות דם והכל יצא תקין למעט כולסרול , עדיין לא קיבלתי טיפול לכולסטרול כי אני מנסה להורידו באמצעות תוספי תזונה . BILIRUB. DIREC 0.08 MG/DL CHOLESTEROL 279.00 MG/DL HDL-CHOLEST. 59.02 MG/DL LDL-CHOLEST. 195.52 MG/DL יש לי היסטוריה במשפחה של התקפי לב (שני אחי) אני רוצה לבצע בדיקות מקיפות ללב מאחר ואני גם מרגיש דקירות מידי פעם בצד שמאל של החזה . אילו בדיקות עליי לדרוש מרופא המשפחה על מנת לקבוע כי אני לא בסיכון אנא מנה בדיקות שעליי לבצע ואז אוכל להיות בטוח שאיני בסיכון תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון
ד``ר רוברט הפנר01/03/2009רמי
תתחיל טיפול תרופתי להורדת כולסטרול ותעשה בדיקת מאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק גבוה במנוחהליאור28/02/2009
אני בן 47 ויש לי דופק של 100-105 במנוחה . אני מתאמן בחדר כושר בין 3 ל4 פעמים בשבוע ובן אדם בריא. האם זה דופק נורמלי? ומה עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה ממש לא תקין, אתה צריך להבדק
ד``ר רוברט הפנר01/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של שורף בצאד שמאל בחזהרביב28/02/2009
שלום , אני בן 34 , בשבועיים האחרונים אני מרגיש כאבי שריפה ( לא ממש חזקים) בצד שמאל. בהתחלה זה היה אחרי ארוחה ,ואז גם היה לי הרגשה של דופק מהיר (ברוב המקרים). עכשיו כבר זה קורה גם בבוקר , עכשיו למשל , וזה ייכול לחזור מס' פעמים בלי שאכלתי משהו. אחרי שאני אוכל אז זה כבר מופיע קבוע . מה עליי לעשות? , מה לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורף
ד``ר רוברט הפנר28/02/2009רביב,
רצוי שתפנה תחילה לרופאת המשפחה, במידה ובהמשך יהיו לך שאלות נוספות אתה מוזמן לחזור לפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בתרופת לחץ דםיוסי. ג27/02/2009
שלום עברתי לפני כ-12 שנים התקף לב ולאחר מזה צינטורים ומאז אני לוקח על בסיס קבוע תרופות : סימבסטין/סמבקור, (קולסטרול) קארטיה, ו-lopersog 95 לאחרונה אין להשיג את ה lopersog 95 (נאמר לי שהופסק היצור)וקיבלתי מרופא המשפחה תחליף ל- cardiloc 5mg תוך מעקב לחודש הראשון ללחץ דם/דופק באופן עצמאי. שאלתי: האם התרופה נותנת את המענה כמו ה-lopersog 95 ולמה צריך לשים לב. תודה יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק ולופרסור
ד``ר רוברט הפנר27/02/2009יוסי
שתי התרופות שייכות לקבוצת ה"חוסמי בתה", שתיהן מצוינות. אתה צריך לקחת מינון קרדילוק כך שלחץ הדם והדופק יהיה כמו עם הלופרסור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק במאמץ גבוהאורן26/02/2009
שלום אני בן 27 מזה שנה אני מתאמן באופן קבוע בריצות ואופניים דופק במנוחה הוא 56 בעיתי היא כאשר אני רץ או רוכב לאחר עשר דקות של מאמץ הדופק עולה ל 190 אך אני לא מרגיש כול קושי גם שהדופק מגיע ל200 זה מאוד מלחיץ אותי אני אוהב לרוץ המון אך זה מלחיץ לראות דופק 200מבחינה פיזית אני מרגיש שאני יכול לרוץ שעה גם אך אני עוצר בגלל הדופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר
ד``ר רוברט הפנר26/02/2009אורן,
תמשיך להנות מהחיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי םפיקהיקי26/02/2009
שלום רב לא נעניתי לשאלתי מיום 26 לחודש , בנושא - אי ספיקה. אודה לך אם תואיל נא להשיבני. בברכה יקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת לב
ד``ר רוברט הפנר26/02/2009יקי,
לא מכיר אותך, לא יודע איך אתה נראה, אבל לעתים, במיוחד אם הבטן שמנה, או אחרי ארוחות, עם התכופפות נוצר לחץ על הסרעפת שלוחצת על הראות ויש תחושה של חוסר אוויר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מטריד את הפורום...
רונן27/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור.או נתוח מעקפים בגיל 79יעל25/02/2009
אבי בן 79 סוכרתי עשה לפניי כחודש צנתור בו הוכנסו 2 סטנטים בלי תרופה בגלל קומודין שבוע לאחר מכך בגלל דופק לא סדיר הושתל לו דיפיברילטור היום הוא שבועיים אחריי עם קשיי נשימה חמורים בללילה נוזלים בראות מטופל ב-2 פוסיד ביום.הרופא רוצה לצנתר שוב וללפתוח עוד סתימה או אפילו שוקל על נתוח מעקפים מה דעתך בגיל כזה נתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור או מעקפים
ד``ר רוברט הפנר26/02/2009יעל,
אם אביך עבר צנתור ואפילו הושתל לו דפיברילטור, משמע מצבו הכללי טוב והגיל לא משחק במקרה שלו.
גם אנשים בגיל אביך עוברים מעקפים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)