מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה כללית מעניינת ברשותך בבקשהלינוי27/01/2023
האם זה נכון שאם אשה צעירה עם מחזור וביוץ סדירים חייבת להיות עם בלוטת תריס: 1.5 - 2.5 על מנת להכנס להריון טבעי ?
(לא טיפולי פוריות) ובלי נוגדני השימוטו בכלל?!
לצורך הדוגמא , אם יש בלוטת התריס 4 למשל שזה בטווח הנורמה וכל שאר ההורמונים בפרופיל ההורמונלי תקינים לגמרי אז עדיין היא תצטרך יוטירקס או אלקטרוסין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהיעדר נוגדנים TSH שהוא עד 4
ד''ר מאיה איש שלום28/01/2023בהעדר נוגדנים TSH שהוא עד 4 לא מחייב טיפול, אך כדאי לעקוב כי יתכן שיעלה במהלך ההריון ואז יהיה צורך בטיפול. בכל מקרה לא אמור להפריע להרות. היתי מחפשת סיבות אחרות לקושי להרות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך גליקמי של אורז לבןמיסי26/01/2023
קראתי באינטרנט שלאורז מיד לאחר הבישול יש ערך גליקמי גבוה אבל, לאורז שהתקרר וחומם שוב ערך גליקמי נמוך יותר. האם יש אמת בזה?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התגובה הגליקמית לאורז משתנה מאדם לאדם
ד''ר מאיה איש שלום28/01/2023לא ידוע לי על כך. בכל מקרה התגובה הגלקמית לאורז משתנה מאדם לאדם, יש אנשים שאורז מאוד מעלה להם את רמת הסוכר ואחרים שלא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לקחת 2 מנות של 0.5 מ"ג במקום מנה אחת של 1 מ"ג?חיים26/01/2023
שלום,
אני לוקח אוזמפיק של 1 מ"ג.
כרגע יש במלאי רק 0.5 מ"ג. האם אני יכול לקחת שתי מנות של 0.5 במקום 1 מ"ג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רק שאז המזרק יספיק רק לשבועיים
ד''ר מאיה איש שלום28/01/2023בהחלט, רק שאז המזרק יספיק רק לשבועיים והקופה יספקו מזרק נוסף רק אחרי חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות שתן כפולה מכמות השתיהאבח25/01/2023
לד"ר איש שלום הנכבדה,
עד כמה שזה נשמע לא הגיוני- ב-2 בדיקות איסוף שתן שעשיתי הן לאחרונה והן לפני חצי שנה - מול כ-2ל' שתייה נתתי כ-4 ל' שתן!!!!
אני בת 70, סובלת מבריחת סידן (453 מ"ג/24ש'), מטופלת בקנדור 8 מ"ג ליתר לחץ דם, סימבסטטין 10 מ"ג וסוליפנסין 5 מ"ג. תוצאות אוסמולריות שעשיתי לאחרונה: בדם-294mosm/k ובשתן-299 mosm/k . מה עושים? בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאבח
ד''ר מאיה איש שלום28/01/2023כדאי לשקול מבחן צמא, יתכן שיש הפרעה בהפרשת הורמון הצמא/פעילותו. כדאי לבדוק אוסמולליות בשתן ראשון של הבוקר אחרי צום משתיה במשך הלילה והערב, וגם אלקטרוליטים תפקוד כליתי בדם במקביל. ולשקול ברור נוסף כגון מבחן צמא שמבוצע באשפוז יום אנדוקרינים בהתאם לתוצאות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון הסוכר ואיחור במחזוררונית25/01/2023
שלום
האם יש קשר בין איזון הסוכר לאיחור במחזור?
סוכר שהיה גבוה והתאזן במהלך שלושת החודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ככל הידוע לי אלא אם הייתה ירידה מהירה
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2023לא ככל הידוע לי. אלא אם היתה ירידה מהירה משמעותית במשקל לתת משקל.
מציעה לחפש סיבות אחרות (מניחה ששללת הריון)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוגלקמיה ללא סוכרתעינת24/01/2023
היי אני סובלת מזה כשנה מהיפוגלקמיה ללא סכרת
הסוכר נופל כמה פעמים ביום ,מתעוררת ב 50 ובמהלך ביום יכול ליפול ל45
עשיתי את כל הבדיקות של הסכרת הכל תקין
מה הסיבה שזה יכול לקרות, אחרי הנפילת סוכר לוקח הרבה זמן להתאושש
אשמח לעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם לא עברת ניתוח בריאטרי וירידות הסוכר מתרחשות גם בלילה
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2023אם לא עברת נתוח בריאטרי, וירידות הסוכר מתרחשות גם בלילה ללא קשר לאוכל אז כדאי לחפש אם יש גידול לבלבי (לרב שפיר) שמפריש אינסולין, אם מדובר בהיפוגלקמיות אחרי אוכל אז הן הרבה פעמים ראקטיביות לצריכת פחמימות פשוטות במצב כזה מנסים לשנות את התזונה, ולעיתים מוסיפים טיפול תרופתי כגון פרנדז. או תרופות אחרות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בעיה בספיגה של ברזל בגלל מחלת גרייבס?סבטה24/01/2023
היי האם יש קשר בין מחלת גרייבס לאנמיה כרונית? אני לוקחת תוסף ברזל אבל המצב לא משתפר...
האם יש בעיה בלקיחת מרקפיזול ביחד עם ברזל? או שהם מפריעים לספיגה אחד של השני?
והאם גרייבס יכול לגרום לסוכרת? אני חרדה מתוצאות הבדיקות דם האחרונות (בדיקת גלוקוז בדם - יצא 99 )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ידוע לי שיש צורך להפריד בין מרקפטיזול לתוסף ברזל
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2023לא ידוע לי שיש צורך להפריד בין מרקפטיזול לתוסף ברזל.
בזמן פעילות יתר של בלוטת התריס יכולה להיות עליה ברמות הסוכר בגלל שמשך הפעילות של האנסולין האנדוגני מתקצר. אך זו אמורה להיות הפרעה הפיכה כשהסוכר מתאזן. באופן נדיר מחלת גרייבס יכולה להיות קשורה לסוכרת נעורים אך מדובר במצב נדיר
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של רבלסוסמטי לוי24/01/2023
שלום בת 72 סכרתית 15 שנים, השתמשתי 4 חודשים האחרונים באוזמפיק עם תופעות לוואי של בחילות,גהוקים,גזים ועצירות...וכשלא השגתי יותר עברתי לרבלסוס משתמשת כבר שבוע ומאתמול משלשלת וכואבת לי הבטן...עם אוזמפיק ירדתי מ-7.5 ל 6.6 ha1c. בנוסף מקבלת טיפולים ביולוגיים אחת לחודש עירויי רמיקייד בגלל פסוריאזיס ארטריטיס ויש לי הרניה גדולה בסרעפת שגם לא חוסכת ממני את הבחילות נוטלת קונטרולוק וברליקס...מה לעשות האם להפסיק רבלסוס? השלשולים מאד מגבילים אותי לצאת מהבית לטיפולי שיניים וכו'...תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לנסות להוריד את מינון הרבלסוס
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2023אפשר לנסות להוריד את מנון הרבלסוס, מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת תרגישי טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רבלסוס - שימוש בכדורים במקום זריקהיוסי23/01/2023
הכדורים הללו מאוד יקרים לחודש
אין לזה סבסוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בכללית ובמכבי יש אפשרות להשיג רבלסוס
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2023בכללית ובמכבי יש אפשרות להשיג רבלסוס ב50% הנחה שזה סביב 250 שח לחודש, במאוחדת ובלאומית ככל הידוע לי הן נכנסו לסל וניתן לקבל ב80 שח לחודש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קורטיזול ברוק הנחיותרחל23/01/2023
היי התבקשתי לבצע בדיקת קורטיזול ברוק. בקופח ההנחיות סותרות לחלוטין את אלה של איכילוב. באחד רשום לא ללעוס את הצמר גפן ובאחר דווקא ללעוס 3-5 דק. באחד לא לצחצח שיניים חצי שעה לפני כן ובאחר דווקא כן לצחצח. תוכלי להגיד לי בבקשה מה ההנחיות הנכונות? האם להסתמך על אלה באתר של איכילוב? והאם יש צורך להפסיק לקחת תוספי מזון (ויטמין די, אומגה 3, ויטמין סי ) בשביל הבדיקה? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי תוספי מזון לא יזיק להפסיק
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2023לגבי תוספי מזון לא יזיק להפסיק למרות שמה שבדרכ יוצר הפרעה בבדיקה הוא ביוטין.
ככל הידוע לי (מכירה את ההנחיות של איכילוב) מומלץ לצחצח שינים חצי שעה לפני, לאכול עד שעתיים לפני, וכן ללעוס את הספוג במשך 3 דקות.
הבדיקה מבוצעת בחצות ומחזירים את הספוג לכלי ומביאים למחרת למעבדה בקופה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעת הבדיקה
רחל28/01/2023הרופא שהפנה רשם לי לבצע את הבדיקה ב23:00
האם זה הבדל קריטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדיף בחצות ולא חושבת שקלונקס משפיע
ד''ר מאיה איש שלום28/01/2023עדיף בחצות
לא חושבת שקלונקס משפיע ככל הידוע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת תרופות אחרות ?
רחל30/01/2023האם יש צורך בהפסקת תרופות קבועות ? אני נוטלת לשיאה Lasea , האם יש צורך להפסיק לפני הבדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת תרופות על הבדיקה
רחל28/01/2023האם נטילת קלונקס משפיעה על תוצאות הבדיקה ואם כן כמה זמן מראש להפסיק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקסנדה מחוץ למקררבוריס23/01/2023
נשאר לי חבילה שלמה של 5 עטים ש סקסנדה 5 שעות מחוץ למקרר האם לזרוק את זה?
הסקסנדה מחזיקה 3 שבועות מחוץ למקרר
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2023הסקסנדה מחזיקה 3 שבועות מחוץ למקרר כך שאין סיבה לזרוק את כל ה-5.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קליקים באוזמפיק מזרק של 0.5בב שש22/01/2023
שלום רב ,
יש לי מזרק של אוזמפיק 0.5
אני רוצה להתחיל לקחת מנה של 0.25 , כמה קליקים אני צריכה לקחת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
19 קליקים הם 0.25 מג'
ד''ר מאיה איש שלום24/01/202319 קליקים הם 0.25 מג', 37 קליקים הם 0.5 מג' ו74 קליקים 1 מג'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק 0.5 שווה לפעמיים 0.25?שי22/01/2023
היי ד"ר, רציתי לדעת עקב מחסור באוזמפיק 0.5,קניתי מזרק של 0.25. האם אני יכולה להזריק פעמיים על מנת להגיע ל 0.5? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט אפשר להזריק 2 מנות של 0.25
ד``ר מאיה איש שלום24/01/2023בהחלט אפשר להזריק 2 מנות של 0.25 מג אחת אחרי השניה. במזרק של 0.25 מג יש 8 מנות כך שגם אם תזריקי 0.5 מג' פעם בשבוע המזרק יספיק לחודש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד כלייתי וסכרת. האם הטיפול סביר?רבקה22/01/2023
שלום
בגלל תפקוד כלייתי ירוד מתמשך כבר כמה שנים בבדיקות דם, קריאטנין מעל הנורמה, BUN גם מעל הנורמה, GFR נמוך, רופאת משפחה הפנתה לנפרולוג.
מקבלת תרופות ליתר לח"ד
וכן גלוקופאז לסכרת.
רמת סוכר בצום בקופת חולים - 160 והמוגלובין מסוכרר- 6.10
האם הבדיקה של המוגלובין מסוכרר אמינה כשיש בעיה בתפקוד הכלייתי?
לגבי הטיפול בסכרת אמר להמשיך על הגלוקופז', ואמר שלדעתו אין מקום כעת למעכבי SGLT2.
ולגבי התפקוד הכלייתי - כתב שמדובר על PRERENAL AZOTEMIA על רקע משתן ואין לו משמעות.
מה זה אומר? האם יכול להיות שקריאטנין יהיה 1.2-1.4 וGFR נמוך וזה לא באמת מעיד על בעיה כליה אלא כפי שהוא כתב שאין לזה משמעות?
האם רמת סוכר בצום בבוקר של 160 יכולה להיחשב למצב תקין ואינה מצריכה שינוי תרופתי?
ולמה בעצם לא להחליף למעכבי SGLT2 , תרופה שגם שומרת על הכליות?
האם לדעתך התשובות מספקות והגיוניות או שיש מקום לחוות דעת נוספת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את כותבת ערך נמוך
אודי23/01/2023את כותבת ערך נמוך
אילו היית מציינת את ערך GFR במספרים היה אפשר אכן לדעת אם נמוך ועד כמה ומשלא ציינת זאת אין שום דרך לבקר את הרופא על החלטתו התמוהה לכאורה שאכן תפקודי כליות ירודים נותנים פורסיגה וכדו
אבל ייתכן שהצדק איתו כי אין את מציינת את מדדי קצב הסינון הכלייתי
והמוגלובין המסוכרר שלך הוא בטווח הטרום סוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הקריאטנין גבוה אז באופן אוטומטי GFR יהיה נמוך
רבקה23/01/2023אם הקריאטנין גבוה אז באופ אומטומטי GFR יהיה נמוך, בכל מקרה מדובר על GFR 37.
המוגלובין מסוכרר 6.1 נראה מתאים ל -160 בצום או שיכול להיות שהוא לא מדד אובייקטיבי מסיבה כלשהי? (תפקוד כלייתי ירוד, אנמיה שישנה - המוגלובין 10.5)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ספיקת כליות דרגה 2
אודי23/01/2023אכן. אי ספיקת כליות דרגה2
הטיפול שהוצע לך ע"י הרופא אינו משביע רצון ואף תמוה ביותר..
נמתין יחדיו לתשובת ד"ר איש שלום
(מעקב נפרולוגי צמוד
תזונה מוגבלת חלבונים ע"י דיאטנית מוסמכת
ורופא סוכרת) מן הסתם את עושה כל זאת ואף יותר..
רפואה שלמה רבקה יקרה
וחודש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש אי התאמה בין ההמוגלובין המסוכרר
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2023ערב טוב
יש אי התאמה בין ההמוגלובין המסוכרר שמתאים לממוצע סוכר של 130 לבין רמות הסוכר בצום. כשיש ירידה בתפקוד כליתי לעיתים ההמוגלובין המסוכרר לא מיצג, ומראה תוצאה נמוכה מהאמת, וכן האנמיה יכולה גם להביא לכך. כך שבאופן מעשי יש סכוי שממוצע הסוכר גבוה ממה שמראה ההמוגלובין המסוכרר. ממליצה לבדוק סוכר בצום במד סוכר ביתי לפני ושעה אחרי האוכל, לחליפין אפשר להתחבר להולטר סוכר שיראה לך את רמת הסוכר באופן רציף ותוכלי ללמוד ממנו את התגובה הגלקמית שלך למזונות שונים. בהחלט גרדיאנס או פורסיגה יכולים למנוע ירידה נוספת בתפקוד הכליתי, אז במידה ואין נטיה לדלקות בדרכי השתן או לפטרת נרתיקית אפשר לשקול אותם, בתנאי שאין חשד לLADA (סוכרת נעורים של המבוגר). אך בתפקוד הכליתי שציינת תהיה להם השפעה מגנה כליתית אך השפעה זניחה על רמות הסוכר, ואז היתי שוקלת בנוסף לשנוי תזונתי ופעילות גופנית סדירה אם יש עודף משקל תרופות כגון אנאלוגים לGLP1 ואם אין עודף משקל אז מעכבי DPP4 אפילו בנוסף לגרידיאנס/פורסיגה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טרוליסיטי כתחליף לאוזמפיק יעילמויש21/01/2023
אני עם סוכרת סוג 2 כידוע אוזמפיק בלתי ניתן להשגה, הומלץ לי על טרוליסיטי, אשמח לדעת מה ההבדל והאם המוצר יעיל
תגובה למויש
ד''ר מאיה איש שלום23/01/2023לתכשיר יעילות דומה (מעט פחותה) בהשואה לאוזמפיק בהורדת רמות סוכר, מבחינת המשקל הוא פחות יעיל בהורדה במשקל (3.5 קג' אל מול 6.5 קג). . היתי שוקלת מעבר לרבלסוס שהוא אוזמפיק בכדור יומי שנלקח בצום ודומה יותר לאוזמפיק ביעילות שלו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרבלסוס - תגובתכם מ 23.01.2023
אירית25/01/2023הומלץ לי על טרוליסיטי - זאת בנוסף לתקופה הקבועה - כדור קסגידו מידי יום .
טרם התחלתי עם טרוליסיטי - האם כדאי לשקול עם האנדוקרנולוגית את ה" רלבסוס"? ואם כן - האם בנוסף ל" קסגידו" ( המטרה ירידה במשקל וריסון טוב יותר לסוכרת ) ע. התלת חודשי אחרון - 6.5 . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרבלסוס - תגובתכם מ 23.01.2023
אירית25/01/2023הומלץ לי על טרוליסיטי - זאת בנוסף לתקופה הקבועה - כדור קסגידו מידי יום .
טרם התחלתי עם טרוליסיטי - האם כדאי לשקול עם האנדוקרנולוגית את ה" רלבסוס"? ואם כן - האם בנוסף ל" קסגידו" ( המטרה ירידה במשקל וריסון טוב יותר לסוכרת ) ע. התלת חודשי אחרון - 6.5 . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרבלסוס - תגובתכם מ 23.01.2023
אירית25/01/2023יש מס טעויות הדפסה בתגובתי .. אז מדובר ב " תרופה "
ו איזון הסוכרת ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט ניתן ליטול רבלסוס ביחד עם קסיגדואו
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2023בהחלט ניתן לטול רבלסוס ביחד עם קסיגדואו. היתרן שרבלסוס מוריד יותר במשקל בהשואה לטרוליסיטי
חסרונו : נטילה בצום כל יום בבוקר עם עד חצי כוס מים חצי שעה לפחות לפני קפה/תה/אוכל/כדורים אחרים. טרוליסיטי היא זריקה חד שבועית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)