מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טסטוסטרון סיכונים מול תועלתאור09/02/2023
שלום ד"ר מאיה כידוע ככל שנוקפות השנים רמת הטסטוסטרון הגברית יורדת ומאמצע שנות הארבעים היא אפילו דרמטית מה שיכול לגרור עייפות ירידה בליבידו וכו
אולם יש כאן מלכוד כי נטילת טסטוסטרון היא בעצמה גורמת ללא מעט סיכונים עליית LDL ירידה בHDL
עלייה במשק הסוכר התפתחות יתר לחץ דם הגדלת הערמונית דום נשימה בשינה עודף ברזל כדוריות הדם האדומות וכו וכו
האם שווה ליטול כשיש קשת כל כך גדולה של דברים שעלולים חלילה להתפתח? זאת ועוד ומה בדבר הפיכת הטסטוסטרון בגוף לארומטאז? שזה בעצמו יכול להפוך לרועץ..
הבנתי שרופאים לא כל כך נותנים על זאת את הדעת
אודה מאד מאד לפירוט ממך כמומחית בתחום הרפואה האנדוקרינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעקרון הירידה ברמות טסטוסטרון היא רק 1%
ד''ר מאיה איש שלום11/02/2023בעקרון הירידה ברמות טסטוסטרון היא רק 1% בשנה ומרבית הגברים לא מפתחים חסר, רק כ40% מהגברים נמצאים בחסר בגיל מעל 60 ורובם לא סובלים מתסמינים
דווקא ההשפעה של טסטוסטרון חיובית על משק הסוכר, לחץ הדם, רמות טריגלצרידים, מסת שריר, והפחתה במסת השומן אך בהחלט שלא מוצדק לקחת כשאין חסר.
הארומטזיה של טסטוסטרון לאסטרוגן מביאה להשפעה המטיבה של העצם. אם לא נוטלים מנון יתר של טסטוסטרון לא תהיה עליה דרמטית ברמות האסטרוגן.
כמובן שיש לשקול כל מקרה לגופו.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטטוסטרון נמוך בדיקהדוד09/02/2023
שלום
מטופל בג'ל טסטומקס בגלל רמות נמוכות של טסטוסטרון.
כשקיבלתי מינון של 50 ליום, זה העלה לי משמעותית את הטסטסטרון אף מעל הנורמה, אך גם העלה את ההמטוקריט והמוגלובין. ואז המינון שונה ל25 מ"ג.
לאחר 3 חודשים בדיקת דם הטסטוסטרון היה 12.32.
כעת לאחר 3 חודשים הרמה נמוכה מתחת לנורמה 7.22
המטוקריט מעל הנורמה, המוגלובין 17.
מה שכן, אתמול בלילה (הבדיקה היתה הבוקר) פספסתי את השימוש בג'ל.
1. האם פספוס של פעם אחת בלילה שלפני הבדיקה יכול להשפיע על התוצאה בבדיקת דם ובעצם הרמה הנמוכה אינה משקפת את המציאות של שלושת החודשים האחרונים ואם הייתי משתמש רגיל גם בלילה לפני התוצאה שהייתי מקבל היתה גבוהה יותר?
יש טעם לחזור על הבדיקה פעם נוספת לאחר השימוש הרגיל?
2. אני מקבל את המינון המינימלי (25), ובכל זאת ההמטוקריט קצת מעל הנורמה, האם זה מושפע רק מהתרופה או יכול להיות שלא שתיתי מספיק לפני הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדוד
ד''ר מאיה איש שלום11/02/2023יתכן שבהחלט שהרמה ירדה בעקבות אי נטילה לפני הבדיקה
כדאי לבדוק רמה של טסטוסטרון אחרי נטילה ברצף של שבוע
לגבי ההמטוקריט הגבוה, כדאי לבדוק אם יש סיבות נוספות כגון דום נשימה בשינה ובמידה וקיים לשקול טיפול בדום הנשימה בשינה
ואם ההמטוקוריט היה מוגבר עוד טרם התחלת הטיפול בטסטוסטרון לשקול ברור המטולוגי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HbA1C 5.9 תוצאות בדיקות דם. בן 75גבי09/02/2023
האם הערך 5.9 מסוכן? יש חשש לסוכרת? איך אפשר להקטין אותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי
ד''ר מאיה איש שלום11/02/2023עם הגיל יש עליה בערכי ההמוגלובין המסוכרר וזה ערך מוגבר במידה קלה. השאלה מהי רמת הסוכר בצום והאם יש גורמי סיכון נוספים לסוכרת כגון סוכרת בקרוב משפחה מדרגה ראשונה עודף משקל, תרופות שמעלות סיכון לסוכרת (פרדניזון/תרופות פסיכיאטריות) העדר פעילות גופנית צריכת יתר של פחמימות
לא מדובר ברמה מדאיגה אך יכולה כן להחשיד לטרום סוכרת
חסרים נתונים נוספים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הסרת היפופיזהשולמית09/02/2023
שלום רב,
לקרובת משפחה שלי בת ה-45 הוסרה בלוטת ההיפופיזה עקב גידול שפיר במוח לפני למעלה מ-10 שנים - ובעקבות הניתוח - מעבר למוגבלויות הרבות שנותרו - היא נאלצת כל יום להגיע לבית החולים כדי לבדוק רמת נתרן בדם - ולקבל בהתאם הוראות ביחס לכמות הנוזל שהיא יכולה לשתות, דבר שמקשה עוד יותר על חייה.
שאלתי היא: האם קיים היום פתרון אחר מעבר לנסיעה יום יומית לבית החולים - כמו בדיקה הניתנת להיעשות לא באופן יומיומי - אולי לעתים רחוקות יותר - או כל דבר פרוצדורה אחרת שתקל ולו במעט על חייה הקשים ממילא.
בתודה ובברכה,
שולמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשולמית
ד''ר מאיה איש שלום11/02/2023לרב מצליחים לאזן את המלחים מבלי צורך להגיע לבדיקה יומית אני קצת מופתעת מהצורך. בעקרון אם בניתוח הוסר חלק גדול מהיפופיזה התקינה אז יש צורך בתוספת הורמון קורטיזול (פרדניזון/הדרוקורטיזון) ואלטרוקסין/איותירוקס שבהעדרם יכולה להיות ירידה ברמות נתרן. בנוסף אם היה גדול שפיר במקום אחר במח לעיתים צריך להגביר שתיה בגלל עודף פעילות של הורמון הצמא בכליה שמביא לצבירת מים ולירידה ברמות הנתרן
במצב כזה לעיתים מגבילים את השתיה לליטר ליום סהכ
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש אלקטרוליטיםגלעד08/02/2023
שלום
אני בן 43 . יחסית רזה.
לפני כחודש וחצי היה לי קורונה ובמהלך הקורונה במשך יומיים וחצי הרגשתי חוסר תאבון לחלוטין וגם חוסר חשק לשתות. התייבשתי.
קיבלתי אינפוזיה בבית במשך 3 ימים.
בבדיקת דם במהלך הקורונה הכלוריד 92 משמעותית מתחת לנורמה וגם הסודיום 132 למרות שהבדיקה בוצעה בזמן שהייתי מיובש.
הרופא אמר שזה כנראה SIADH זמנית בגלל המחלה וכנראה יסתדר.
שבוע לאחר מכן בדיקת דם חוזרת הסודיום וכלוריד תקינים.
עבר חודש. אתמול בדיקת דם בבוקר.
לאחר שלא שתיתי מ 10 בערב. לפני הבדיקה שתיתי רק חצי כוס מים. הכלוריד תקין
אבל הסודיום קצת נמוך כ 133.
בעבר מעולם לא היה שיבוש בסודיום.
כמו כן אציין שהבוקר הייתי מאוד תשוש ורק אחרי אכילה של לחם קצת התאוששתי. ( תוספת מלח? )
אשמח לעזרתך.
1. האם זה אומר שיש לי מעכשיו שיבוש בסודיום ו SAIDH קבוע?
2. מתי כדאי לחזור שוב על בדיקת סודיום כדי לבדוק אם זה הסתדר?
3. האם לפני הבדיקה הבאה כדאי בבוקר לשתות כוס וחצי מים כדי לאתגר ולראות אם הסודיום צונח? כמה זמן לפני הבדיקה כדאי לשתות?
תודה רבה
גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום11/02/2023היתי מתיעצת עם הרופא המטפל לגבי מועד החזרה על הבדיקה, השאלה אם ביום יום אתה שותה למשל מעל 2 ליטר כי זה יכול להיות שכעת זה קשור לשתיה ביתר
מציעה לחזור על אלקטרוליטים לבדוק אוסמולליות בדם, אוסמולליות ואלקטרוליטים בשתן. עוזר להבין אם ההפונתרמיה אמיתית ואם כן האם משנית לSIADH.
אם עדין תהיה היפונתרמיה והמדדים יחשידו לSIADH הייתי שוללת סיבה תרופתית יש לא מעט תרופות השכיחות SSRI, אך גם PPI תרופות רבות נוספות.
וגם שוקלת בדיקה של תפקודי בלוטת התריס, קורטיזול בשמונה בבוקר ובהמשך שוקלת צלום חזה והדמית מח שוב תלוי בתוצאות הברור החוזר והבדיקות הנוספות
היתי משתדלת שלא להפריז בשתיה לא לעבור 1.5 ליטר ליום
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איסולין atעדי עובדיהבדיקת08/02/2023
בני בן 17 עבר בדיקת דם
A1c 6.1(43)
ואינסוליןab 0.4
האם זה תקין או שיש צורך בבירור נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעדי
ד''ר מאיה איש שלום11/02/2023המוגלובין A1C של 6.1 מחשיד לטרום סוכרת. לא ציינת מה הנורמה של הנוגדנים לאנסולין אך על פניו נשמע שלילי (צריכה לראות מה הנורמה).
קשה לי ליעץ מבלי לדעת רקע נוסף. כגון BMI? סיפור משפחתי של סוכרת? רמות סוכר בצום וכו.
מציעה לשקול צורך בברור עם הרופא/ה המטפל/ת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות ספורטיבית לסוכרתערן08/02/2023
שלום ד"ר
לא מצליח להבין כיצד פעילות גופנית מסייעת בסוכרת, האם בגלל שבפעילות ספורטיבית נשרפת אנרגיה יש פחות עומס על הלבלב וככה הוא פחות נפגע או שמא הפעילות גורמת להתחדשות תאים או משהו בסגנון?
כמו כן אותה שאלה לגבי פחמימות וסוכרים יש הנחייה לההפחית כמותם בשל אותה סיבה- שמא יהיה עומס על הלבלבל שגורם להרס שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך פשוטה להבנה
אודי08/02/2023שיפור רמות הסוכר ע"י פעילות גופנית;
1.הואיל והגוף מתאמץ הוא זקוק ליותר אנרגיה ולכן גלוקוזה כאנרגיה זמינה נזללת ממחזור הדם
2.פעילות גופנית מעלה מסת שריר
שרירים יותר פעילים מטבולית מרקמת שומן וצורכים יותר אנרגיה כך שאפילו בזמן מנוחה השריר פעיל יותר ולכן ונזקק להזנה יותר מוגברת
3.רקמת שומן בפרט באזור הבטן והמותניים משדרת איתותים דלקתיים שגורמים לתנגודת לאינסולין ומגברים עקה חמצונית
סוכר לבלב וכו;
1.כל מרכיבי התזונה זקוקים למערכת איתות והולכה תקינים בכדי שיגיעו למטרתם
אנסולין מופרש באופן המוגבר ביותר כאשר צורכים סוכר רמות הולכות וגוברות של אינסולין לאורך זמן גורומות לתאי הגוף "להתמרד" אליו תחשוב כמשל כשמישהו נוקש בדלת ביתך פעם אחר פעם אתה מוטרד ובשלב מסוים מפסיק להתייחס אליו או עונה אבל באופן מופחת כמו עושה טובה...
2.מולקולות הסוכר במחזור הדם נוטות להיצמד לחלבונים ושומנים וליצור תרכובות פסולת רעילה המכונה "תוצרים סופיים של סכרור מתקדם" זה תהליך שקורה אצל כל אדם אולם אצל חולה הסוכרת הוא מוגבר שבעתיים בשל רמות הגלוקוזה הגבוהים בדם התוצרים הנ"ל פוגעים ומחמצנים כל רקמה בגוף ומסבים לה נזק כליות כבד עיניים רגליים עור וכן גם לבלב...
3.לענ"ד ד"ר איש שלום תענה לך בטיפ שהיא מחלקת לכולם בנדיבות אגב הוא מאד יעיל ובלתי רגיל
"ירידה במשקל פעילות גופנית והפחתת פחמימות בעיקר פשוטות משפרים מאד את ערכי הסוכר"
חורף חם ובריאות טובה לכולנו בעז"ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לערן
ד``ר מאיה איש שלום11/02/2023בהחלט אודי סיכם יפה.
בזמן פעילות גופנית נצרך סוכר ע"י השריר, בעצם כווץ השריר סוכר נכנס לתאים ללא תלות באינסולין. בנוסף פעילות גופנית משפרת את הרגישות דהיינו התגובה לאנסולין גם עד 2 יממות לאחר הפעילות (באנשים בריאים באנשים עם סוכרת כנראה למספר שעות).
לגבי הפחמימות - שגורמות לעליה ברמת הסוכר בדם, מי שמפנה את הסוכר לרקמות (שריר/שומן/כבד) זה האינסולין. באנשים עם עודף משקל/סוכרת /טרום סוכרת מסוג 2 יש לרב תנגודת לפעילות האינסולין בשל צטוקינים - חלבונים שמופרשים מהשומן הבטני העמוק, וכן בשל כבד שומני למשל תנגודת לאינסולין ברמת הכבד. יש תנגודת בשלוב עם הפרשה לא מספקת של אינסולין דבר שמביא לעליה ברמות הסוכר
דרישה מוגברת ליצור אינסולין ע"י תאי הבטא בלבלב מהווה סטרס לתאים אלו ויכולה להביא למותם/לפגוע בתפקודם. לכן ההמלצה לצמצם צריכת פחמימות בפרט מעובדות פשוטות שמביאות לעליה מהירה ברמות הסוכר בדם ולדרישה מוגברת להפרשת אינסולין
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SHBG גבוה אצל נשיםלילי07/02/2023
היי,
בת 27, לא נוטלת גלולות. ביצעתי בדיקת דם הורמונאלית וערכיה
יצאו בטווח הנורמה חוץ מהחלבון SHBG שיצא גבוהה מהנורמה (
158 nmol\L)
אשמח לדעת מה זה אומר ואם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ציינת מהן הנורמות של הבדיקה
ד''ר מאיה איש שלום10/02/2023לא ציינת מהן הנורמות של הבדיקה. וגם הסיבה שבוצעה הבדיקה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Gad ii גבוה מ 2000.קיפי07/02/2023
שלום רב..סוכרתי סוג 2 מלפניי כ 11 שנים.מטופל ב קסיגדו וזינואט. A1c 7.6. לאחר שערכי הסוכר שלי בבוקר נמצאו גבוהים יחסית) 140-160) עשיתי בדיקת gad ii ונמצא ערך <2000. רופא הסכרת שלי אמר שהסכרת עברה מסוג 2 לסוג 1 והמליץ לי על אינסולין בזאלי. האם מדובר בצעד נכון? יש עוד משהו שניתן לעשות? חשוב לציין שאני שומר על תזונה יחסית מאוזנת, bmi תקין לחלוטין, עו'ה ספורט..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוא צודק שהסוכרת היא ככל הנראה אוטואמונית
ד''ר מאיה איש שלום10/02/2023הוא צודק שהסוכרת היא ככל הנראה אוטואמונית בגלל ההתקדמות האיטית כנראה LADA. אם יש עודף משקל אפשר לשקול אנאלוגים לGLP1. אך לעיתים מנון קטן של אנסולין בזלי אפילו 6-7 יחידות מביא לאיזון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במזרק של 1 מ"ג כמה קליקים זה 0.25 מ"גיעקב06/02/2023
יש לי מזרק של 1 מ"ג שיש בו 4 מנות כאלו כעת אני מתחיל איך אדע כמה זה 0.25 מ"ג
19 קליקים הם 0.25 מג'
ד''ר מאיה איש שלום10/02/202319 קליקים הם 0.25 מג', 37 קליקים הם 0.5 מג' ו74 קליקים הם 1 מג'.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באוזמפיק בפעם הראשונהציון06/02/2023
היי ד"ר, קיבלתי מרשם ורכשתי אוזמפיק 0.25
האם מההתחלה לסובב את החוגה עד 0.25 או להתחיל בכמה קליקים ולעלות מינון? (ראיתי שאת ממליצה להתחיל מ5 קליקים ולעלות כל שבוע-שבועיים)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לציון
ד''ר מאיה איש שלום11/02/2023מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת. אני אישית באמת מעדיפה להתחיל מ5 קליקים ולהעלות ב5 קליקים כל שבוע, כאשר 19 קליקים זה 0.25 מג'. במזרק של 0.25 מג' יש 8 מנות כך שאפשר בהזרקות כפולות בעצם להגיע למנון שקרוב ל0.5 מג'
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה תשובה בבקשה בקשר להורמון גדילהניב נחום06/02/2023
רציתי לשאול איך ניתן לברר אם חסר הורמון גדילה במבוגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה תשובה בבקשה
ניב נחום07/02/2023אני חושב וקראתי כדי לברר אם חסר הורמון גדילה צריך לעשות תבחינים אז הייתי רוצה לשאול אותך כיצד ניתן לברר אם חסר הורמון גדילה במבוגר בעבר לא שאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות FSH LH טסטוסטרוןאייל06/02/2023
שלום
אני בן 54. הרופא נתן לי בדיקות דם מקיפות כולל גם TSH
וגם טסטוסטרון FSH LH
רופא המשפחה אמר שעדיף לעשות ב 8 בבוקר.
קבעתי תור לבדיקת דם בבית מהקופח ( אחות מגיעה הביתה ).
היה רק ב 0830.
רציתי לשאול
1. האם גם 0830 בסדר או שזה יגרום לירידה בתוצאת הטסטוסטרון?
2. אם הבדיקה בבית ב 0830. האם אפשר לקום ב 0800 או רצוי לקום כבר ב 0730 כדי שהגוף יהיה שעה ער וזה אולי טוב יותר לתוצאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם שמונה וחצי זה בסדר
ד``ר מאיה איש שלום10/02/2023גם שמונה וחצי זה בסדר. עדיף לפני עשר בבוקר.
לא משנה זמן הערות
זמן הערות חשוב לפרולקטין שם חשוב להיות ערים 3 שעות
לגבי רמות טסטוסטרון ככל הידוע לי הן קשורות לזמן ביום ולאו דווקא לשינה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזאמפיק 1 מ"ג Vs. ריבלסוס 14 מ"גאבי05/02/2023
שלום ד"ר
חוץ מהתדירות ואופן מתן התרופה של 2 התרופות ,
האם אחת מהתרופות יותר פוטנטית מהשנייה או ששתיהן מניבות את אותה התוצאה ?
שאלה נוספת, איזה מסלול כדאי לקחת ומדוע ? ריבלסוס או אוזאמפיק.
בשל המחסור באוזמפיק כרגע הייתי שוקלת רבלסוס
ד''ר מאיה איש שלום05/02/2023בשל המחסור באוזמפיק כרגע היתי שוקלת רבלסוס אלא אם יש לך קושי להתמיד עם נטילה יומית של כדור בצום ולחכות בבוקר חצי שעה לקפה/אוכל/כדורים נוספים/תה.
בעקרון הרבלסוס מעט פחות פוטנטי הן מבחינת משקל והן מבחינת המוגלובין מסוכרר אך בנטילה נכונה (על הבוקר לפחות חצי שעה לפני קפה/תה/אוכל/כדורים אחרים עם עד חצי כוס מים) כנראה שההשפעה דומה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדיו-וסקולרית
אבי07/02/2023ואיך הרבלסוס בהשוואה לאוזמפיק מבחינת הגנה קרדיו-וסקולרית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המחקר שנערך על רלבסוס היה קטן וקצר
ד''ר מאיה איש שלום10/02/2023המחקר שנערך על רלבסוס היה קטן וקצר נועד להוכיח בטיחות קרדיוסקולרית שהוא הדגים. כעת מתנהל מחקר גדול יותר שצפוי להראות תועלת קרדיוסקולרית.
המחקר שנערך עם אוזמפיק היה עם פי 2 חולים ונמשך פי 2 יותר זמן לכן הוכיח תועלת קרדיוסקולרית. בגלל שטרשת עורקים היא תהליך הדרגתי יש צורך במחקרים גדולים וארוכים בכדי להוכיח תועלת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'רדיאנס דואו תופעות לוואידנה05/02/2023
שלום
לפני חודש אימא שלי התחילה לקחת ג'רדיאנס דואו עקב סכרת לא מאוזנת שקיבלה מרופא סכרת יש תופעות לוואי מיוחדות שצריך לשים לב אליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלולה להיות עליה קטנה בסיכון לדלקות
ד''ר מאיה איש שלום05/02/2023עלולה להיות עליה קטנה בסיכון לדלקות בדרכי השתן ופטרת וגנלית בפרט בנשים עם נטיה להללו ואז מראש היתי בוחרת טיפול תרופתי אחר
חשוב בזמן מחלת חום/שלשולים/הקאות/צום ממושך להפסיק את הכדור זמנית עד חלוף המצב בשל החשש הנמוך של 1/1000 אך קיים לחמצת קטוטית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)