מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקשר למחסור ההורמון גדילהניב נחום07/01/2023
שלום קראתי באינטרנט מחסור ההורמון גדילה גורם לאוסטאופורוזיס אז אפשר לתת לי הורמון גדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש תשובה בבקשה
נחום07/01/2023אני חושב שאולי הורמון גדילה לא תקין אצלי איך ניתן לברר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דם - עזרה בפענוחנטע07/01/2023
שבת שלום דר׳,
בת 43ֶ , 7ֶחודשים לאחר לידה תקינה מנסה שוב להיקלט בטיפולי IVF.
לקראת הסבב ביצעתי בדיקות דם באוקטובר והתוצאות הינן-
TSH- 3
Thyroid peroxides ab- 340
t3,t4- תקינים.
הונחתי על ידי רופאת המשפחה ליטול יוטירוקס להורדת הTSH למתחת ל2.5.
כעבור 3ֶ חודשים בהם נטלתי מידי יום כדור 50ֶמג להלן התוצאות:
TSH- 0.04
Thyroid peroxides ab- 340
t3,t4- בטווח תקינים.
כעת הרופאה הנחתה ליטול יום כן יום לא את היוטירוקס.
האם התוצאה עדיין עלול להקשות על קליטתי להריון?ֶ האם הנחייתה של הרופאה נכונה? אודה להתייחסותך ותודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התוצאות הנוכחיות לא אמורות להפריע לקליטה של ההיריון
ד''ר מאיה איש שלום10/01/2023התוצאות הנוכחיות לא אמורות להפריע לקליטה של הריון, אני לא בטוחה שהטיפול נחוץ
אפשר לראות מה קורה במנון מופחת
בכל מקרה ברגע שאת בהריון מומלץ לחזור על בדיקת TSH באופן מידי, ומקובל להעלות את המנון אוטומטית ב30% אך זאת בתנאי באמת הTSH לא מדוכא
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבלתי צילום רנטגן לילד ללא פיענוח אודה לעזרהרחל06/01/2023
היי מצב צילום רנטגן כף יד שמאל לילד בן 8.5
לא נתנו לי פענוח לצילום, אני לא ישנה בלילה יש לי תור לאנדוקרינולוג רק בחודש מאי. אודה לעזרתך בינתיים לפיענוח התוצאה, האם הצילום תואם לגיל של הילד? יש בעיה? הכל בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי שמחה לעזור אך אני אנדוקרינולוגית
ד''ר מאיה איש שלום06/01/2023היתי שמחה לעזור אך אני אנדוקרינולוגית מבוגרים, מציעה לפנות לפורום בו יש אנדוקרינולוגים ילדים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב להיות פיענוח
גורית20/01/2023תסתכלי באתר ואם אין תפני למכון הרנטגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב להיות פיענוח
גורית20/01/2023תסתכלי באתר ואם אין תפני למכון הרנטגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לשאול אם ניתן לתת הורמון גדילה למבוגרניב נחום06/01/2023
שלום לי יש הורמון גדילה 0 בבדיקה ורציתי אם אפשר לתת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לבדוק דרך ייעוץ אם הורמון גדילה תקין?
ניב06/01/2023אני רוצה ייעוץ לבדוק אם הורמון גדילה אצלי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותירוקס -בחילהלי06/01/2023
בוקר טוב , אני בהריון ממש התחלתי , בבדיקות דם רמת ה tsh שלי היא 4.8 , הוחלט בהתייעצות של רופאת המשפחה עם אנדוקרינולוג לתת לי יותירוקס , מאז שלקחתי אתמול יש לי הרגשת בחילה מהרגע שהתחלתי ליטול את התרופה , היא מלווה אותי כל היום , היום לקחתי כדור שני וכך גם היום . האם להוריד לחצי כדור? האם זה תופעות לוואי שחולפות ? אודה לעזרה , ממש נורא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איותירוקס לא גורם לבחילות
ד''ר מאיה איש שלום06/01/2023איותירוקס לא גורם לבחילות סביר יותר שהן קשורות להריון
קשה לי ליעץ מבלי לדעת פרטים קלינים נוספים, אך אם מדובר בכדור של 50 מקג' לא סביר שחצי כדור יספיק
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת שימוש בפעם הראשונה באוזימפיקנטלי06/01/2023
היי,
למרות שראיתי כמה פעמים סרטון הדרכה בפעם הראשונה נלחצתי וראיתי בסרטון שבשימוש בפעם הראשונה בעט יש לבצע בדיקה לתקינות שמסובבים לפני המספר רואים שתי נקודות ולוחצים רואים שיש טיפה בקצה המחט ואז מתחילים שימוש , וחא עשיתי את זה ובעצם ישר השתמשתי בעט כמובן אחרי שכיוונתי למינון האם זה תקין ?
בנוסף אחרי שהזרקתי וספרתי אפילו עד 20 כשהוצאתי את המחט היה בקצה שלה עדין טיפה האם זה תקין ?
ושאלה נוספת הרופא אמר לי שזה ל8 פעמים מספיק אבל כתוב ל4 ויש רק 4 מחטים .. אז זה ל4 פעמים או ל8?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נורא שלא הוצאת קצת בהתחלה
ד''ר מאיה איש שלום12/01/2023לא נורא שלא הוצאת קצת בהתחלה. וכן תמיד תהיה טיפה בקצה המחט בסיום ההזרקה. ובמזרק של 0.25 מג' יש 8 מנות למרות שהמזרק מגיע רק עם 4 מחטים . במנונים האחרים ה0.5 מג' ו1 מג' יש רק 4 מנות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך גו'רדיאנס לא פוגעת בכליות?דנה06/01/2023
היי
אני יודעת שסוכר היא מולקולה גדולה שאסור שתעבור כליות כי יכולה לפגוע בהם. איך אז תרופת ג'ורדיאנס לא פוגעת בכליות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל מה שיש לנו בדם כולל סוכר עובר סינון ע"י הכליות
ד''ר מאיה איש שלום12/01/2023כל מה שיש לנו בדם כולל סוכר עובר סנון ע"י הכליות והפסולת מופרשת בשתן. הגרדיאנס מוריד את הסף להפרשת הסוכר בשתן, כלומר אם בסוכרתים רק בסוכר בדם של 200 הסוכר יופרש לשתן, אז גרדיאנס/פורסיגה מורידים את הסף למשל ל100 לצורך העניין.
ההגנה הכליתית נובעת ממנגנונים רבים, אבל זה שצנוריות בכליה לא סופגות חזרה נתרן (מלח) וסוכר זה דווקא מוריד מהעומס עליהן, בנוסף יש יותר חמצן שמגיע לכליה בגלל עליה ביצור ארתרופואטין ע"י הכליה שמעלה את רמת ההמוגלובין, וכן עליה ברמות הקטונים שהם דלק יעיל לכליה וללב, וכן מנגנונים המודנמיים בתוך הכליה, כולל הפחתת הלחץ בתוך הגלומרולי שאלו המסננות בכליה. כל הללו מביאים להגנה כליתית ולהקטנת הסיכוי להתקדמות/הופעה של אי ספיקה כליתית והגעה לדיאליזה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כל דלקת בגוף מעלה סוכרחני05/01/2023
לאחרונה אני סובלת מכוויות קור קשות בידיים וכל כפות הידיים דלוקות האם מצב כזה יכול להביא לעלייה בערכי הסוכר? אציין שבדכ הסוכר בצום אצלי בבדיקות שגרתיות הוא 75 ועכשיו ביצעתי בדיקת דם שגרתית ויצא 97. האם יכול להיות קשר? תודה חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יכול להיות קשר
ד``ר מאיה איש שלום06/01/2023בהחלט יכול להיות קשר ובנוסף האם את מורחת משחות שמכילות סטרואידים. זאת יכולה להיות סיבה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ןיקטוזה מועדי שימושסגל גדעון05/01/2023
יש לי לקוח במרפאה שמזריק ערב ערב ויקטוזה לפני השינה, הומלץ על ידך להזריק בבוקר:
שאלה 1, בבוקר לפני האוכל או אחרי.
שאלה 2, ביום המעבר מזריקה בלילה לזריקה בבוקר האים יש לדלג על הלילה כלומר 31 שעות ללא זריקה, או לקחת את שניהן במרחק של 7 שעות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גם אני ממליצה להזריק ויקטוזה בבוקר או בצהריים
ד''ר מאיה איש שלום12/01/2023גם אני ממליצה להזריק ויקטוזה בבוקר או בצהרים כדי לשפר את ההשפעה על התאבון.
אפשר אולי לבצע זאת מדורג להזריק בצהרים במקום בערב ואז למחרת בבוקר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת מגןרותם05/01/2023
שלום אני חולת סכרת נעורים 50 שנה לוקחת 100 מג יוטירקס לבלוטת מגם עשית בדיקות ו וה4יצא תקין וtshיצא יותר מ7 האם להוסיף ל100 יוטירקס שאני לוקחת כל יום גם 50 מג יוטירקס ולקחת יום יום עם ה100 מג שאני לוקחת כל יום ועוד שאלה בזמן האחרון אני מרגישה נוקשות בגוף ורעד בידיים ואי שקט האם יתכן שזה בגלל שהבלוטה אינה תקינה אשמח לתשובהב
האם את מקפידה ליטול את התרופה בצום
ד''ר מאיה איש שלום06/01/2023האם את מקפידה לטול את התרופה בצום חצי שעה לפחות לפני אוכל/קפה/תה/כדורים אחרים/תוספים עם מים בלבד. כי זה חשוב לשיפור הספיגה של התרופה. אם הTSH סביב 7 תוספת של 50 מקג' פעם אחת לשבוע 50 מקג' יכולה להספיק, (לא יום יום זה יהיה יותר מידי) מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת להקפיד על הנטילה בצום
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי שקט בגוף ותזוזות רבות
רותם08/01/2023תודה רבה על המענה אפשר לקבל בבקש תשובה על אי שקט בגוף ותזוזות רבות ואי יכולת להירדם בהירדמות וה50 מג לכמה זמן לקחת אחת לשבוע לכמה שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התכוונתי להתייעץ עם הרופא\ה המטפל\ת
ד''ר מאיה איש שלום12/01/2023התכוונתי להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת לגבי תוספת של 50 מקג' פעם בשבוע למה שאת לוקחת
אחרי חודש עד חודש וחצי אפשר לחזור על בדיקת TSH.
אם הTSH 7 והFT4 תקין פחות סביר שקשור לאי שקט היתי מחפשת סיבות אחרות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטינים או זריקותנילי04/01/2023
שלום רב, אני סוכרתית (type 1) ואחרי ניתוח לב פתוח. אני צריכה להוריד את הכולסטרול הרע (122 בבדיקה האחרונה). הרופא המליץ על אטוזט (10 על 40). אני מבינה שאם אין סבילות לסטטינים רק אז הקופה מאפשרת לעבור לזריקות החדשות. יש לי 2 שאלות: 1) האם הסטטינים מעלים את רמת הסוכר אצל מי שכבר סוכרתי? 2) האם מבחינת שיקול רפואי טהור לא כדאי להתחיל עם זריקות (אני מבינה שאין להן תןפעות לוואי כמט סטטינים והן יעילות מאד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היעילות בהפחתת תחלואה עם הזריקות
ד``ר מאיה איש שלום06/01/2023היעילות בהפחתת תחלואה עם הזריקות שציינת (מעכבי PCSK9) נבדקו בנוסף לסטטינים ואזטרול, יש פחות הוכחות לגבי מניעת תחלואה של מחלות לב וכלי דם כשהן ניתנות לבד, יש הוכחות ליעילות בהורדת כולסטרול כטיפול יחיד. אצל 90% מהאנשים הסטטינים נסבלים היטב, ושלוב עם אזטרול וסטטינים נמצא יעיל בהפחתת תחלואה ותמותה בחולים עם סוכרת מסוג 2. הסטטינים עלולים להעלות במעט את רמת הסוכר בעיקר ע"י השפעתם על תאי הבטא כך שאם יש לך סוכרת מסוג 1, לא סביר שתהיה עליה ברמת הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יהיה ניתן לרכוש את ווגבי 2.4 מ״ג???דן04/01/2023
היי קראתי שאמור להגיע בינואר ווגבי שיותר אפקטיבית ובמינון גבוהה יותר
מתי יהיה אפשר לרכוש כבר????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה יגיע באפריל
ד''ר מאיה איש שלום06/01/2023כנראה יגיע באפריל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק 1 מ״ג ייעוץלור04/01/2023
היי התחלתי מ22.2.22 אוזמפיק מ0.25 ועד 1 מ״ג לפי הספר
אני ירדתי מ102 קילו עד היום ל85 זא 17 קילו ב11 חודש ככה
יש לציין גילי 26 וגובה 176 ס״מ
1. האם זה מספיק בהתחשב בתקופת הזמן? שכן אני לא עושה ספורט
2. בזמנים האחרונים יש לי יותר חשקים ודחף לאוכל ואני לא מרגישה שובע כמו בהתחלה , מה עליי לעשות? האם אפשר לעלות למינון יותר גבוהה?
3. קראתי שהמלצת למישהי פה שאם מרגישה שהשובע לא קורה שאפשר לשלב תרופות נוספות כגון רזין/קסניקל/טופמקס? אם כן מה מומלץ? לוקחים בשילוב אוזמפיק מתי? אשמח להסבר
תודה רבה
אשמח לעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זאת בהחלט ירידה יפה במשקל
ד''ר מאיה איש שלום06/01/2023זאת בהחלט ירידה יפה במשקל כי הממוצע הוא 8% במנון של 1 מג'. מחודש מרץ/אפריל ניתן יהיה לעלות במנון כשהמחסור באוזמפיק יפתר
לגבי תרופות נוספות ההתאמה היא אישית וקשה לי להמליץ באופן זה בלי אנמנזה מלאה בדיקה גופנית התסכלות על בדיקות מעבדה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מקצועית לפורום הנכבדרוני מזאווי04/01/2023
שלום רב,
1. האם תוסף התזונה ג'ימנמה יכול לסייע באיזון ערכי הסוכר, אם יש עוד משהו שמומלץ אשמח לשמוע.
2. H1C הוא למעשה משקף מה שהיה בשלושה חודשים או בחודש אחד? כי קרקאתי מחקרים שטוענים כ"א אחרת.
3. האם למי שישן למשל 14 שעות בהבדל למי שיישן 6 שעות ומן הסתם אוכל יותר יהיה לו H1C גבוה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה את לא עונה
רוני מזאווי11/01/2023למה את לא עונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבלנות 🙂
שייקה11/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי התוסף ג'ימנמה אני לא מכירה מספיק
ד''ר מאיה איש שלום12/01/2023לגבי התוסף ג'ימנמה אני לא מכירה מספיק הוכחות לגבי הורדת סוכר
מה שכן מוריד סוכר זה פעילות גופנית סדירה והפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות ומעובדות כמו לחמים לבנים, מתיקה, מיצים, מאפים וגם פסטה ואורז כדאי שלא להפריז בצריכתם וחלק מהפירות
המוגלובין A1C משקף את ממוצע רמת הסוכר ב-3 חודשים האחרונים. כמובן שאם אוכלים יותר שעות ביממה בפרט אם אוכלים פחמימות אז ממוצע הסוכר עלול לעלות
אפשר בעזרת מד סוכר רציף לראות אלו פחמימות מעלות יותר את רמת הסוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת קלציום בעקבות מחלהגלעד03/01/2023
שלום
גבר. גיל 55. רזה
היתה לי עכשיו שבוע מחלת קורונה סוערת ומלפני יומיים
החום חלף ומתאושש לאט. תשוש מאוד.
בבדיקות דם שבוצעו לפני 4 ימים במהלך המחלה הקלציום ירד ל 9.0
ובבדיקה חוזרת היום הקלציום 8.7 כל זה לעומת הקלציום הרגיל שלי שהוא 9.7-10.1 בד"כ ( היה 10.1 לפני שבועיים בבדיקה שגרתית ).
המחלה היתה דרמטית ספירת הדם WBC ירדה ל 3.0
ונוצרה קצת נוטרופניה 1.4
תפקודי כליות תקינים ולא ידוע על בעיה כלייתית
עמילאז תקין
מה יכול לגרום לכך שקורונה הביאה לכך שהקלציום יירד חזק?
האם יכול להיות שקורונה פגעה בתפקוד הפראתירואיד?
תוך כמה זמן זה אמור להסתדר? אמור לעשות משהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן בהחלט שיש קשר למחלת הקורונה
ד''ר מאיה איש שלום04/01/2023יתכן בהחלט שיש קשר למחלת הקורונה הערכים עדין בתחום התקין אלא אם האלבומין מעל 4.3 ואז יש ירידה קלה ברמת הסידן, סביר בהחלט שהמצב הפיך
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)