פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• האם תרגילי התנגדות יכולים להעלות את הסוכר
    גאיה
    20/01/2023

עקב שבר אני מבצעת פעמיים ביום תרגילי פיזיוטרפיה מאוד קשים שכוללים התנגודת עם משקולות קלות התרגילים גורמים לי למאמץ רב. מאז הסוכר בצום עלה לי לקרוב למאה וקודם היה 80. האם מאמץ יכול להביא לעלייה קבועה בסוכר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתכן שהסוכר עלה כי את פחות ניידת

ד''ר מאיה איש שלום
    20/01/2023

יתכן שהסוכר עלה כי את פחות ניידת. תרגילי כח יכולים נקודתית להעלות את רמת הסוכר אך לטווח של השעות שאחרי בשל שיפור בתנגודת לאינסולין רמות הסוכר תרדנה
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם
    Bar
    20/01/2023

דוקטור שלום רב
    מזריק 4 חודשים סקסנדה , להלן תוצאות ב. דם
    Lipase -13 , Amylase - 126
    ראיתי שהתוצאות חורגות מהערכים , האם תקין ?
    האם להפסיק ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות דם

הוספת תגובה

• לא מומלץ לעקוב אחר אנזימי לבלב באופן שגרתי

ד''ר מאיה איש שלום
    27/01/2023

לא מומלץ לעקוב אחר אנזימי לבלב באופן שגרתי, הסיבה היחידה לבדוק היא רק אם יש חשד לדלקת בלבלב בעקבות כאבי בטן משמעותיים. הליפז תקין והעמילז מוגבר במידה קלה, אך אין כאבי בטן וחשד קליני לדלקת בלבלב יתכן שאין להם משמעות קלינית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס וסוכרת
    שי
    20/01/2023

האם יש קשר כלשהו לעלייה במדד הסוכר בדם לבלוטת התריס?
    הכוונה לטרום סוכרת פעם ראשונה בבדיקת a1c 5.9
    תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס וסוכרת

הוספת תגובה

• בפעילות יתר של בלוטת התריס יכולה להיות עליה בסוכר

ד''ר מאיה איש שלום
    20/01/2023

בפעילות יתר של בלוטת התריס יכולה להיות עליה ברמות הסוכר, בעקבות קצור משך הפעילות של הורמון האינסולין ושפעול מערכת העצבים הסמפטטית. תת פעילות של בלוטת התריס יכולה באופן לא שכיח להיות קשורה לסוכרת נעורים. אם יש עודף משקל, צריכת יתר של פחמימות, והעדר פעילות גופנית אז סביר שהללו קשורים לטרום הסוכרת ולא ההפרעה בבלוטת התריס.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

שי
    21/01/2023

אצלי tsh
    1.999
    רזה
    אוכל בריא
    פעילות גופנית לא עושה.
    מחר ארשם לחדר כושר..ומקווה שיהיה בסדר
    שבת שלום 🙂

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קניית אוזנפיק באופן פרטי
    אבנר
    20/01/2023

שלום, תאני חולה סכרת המטופל באוזנפיק. כרגע יש מחסור, מוכן לרכוש באופן פרטי,
    האם יכולים לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    קניית אוזנפיק באופן פרטי

הוספת תגובה

• יש מחסור בכל הארץ במינון של 1 מג' עד 23.1

ד''ר מאיה איש שלום
    20/01/2023

יש מחסור בכל הארץ במנון של 1מג' עד 23.1 המנון של 0.5 מג' ו0.25 מג' זמינים. אפשר לשקול מעבר לרבלסוס שזה אוזמפיק בכדור יש לקחת בצום על הבוקר עם עד חצי כוס מים ולהמתין לפחות חצי שעה לכדורים אחרים/תה/קפה/אוכל. הכדור מצוי בקופות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות תוצאות בדיקות ב. התריס
    אני
    20/01/2023

שלום,
    8 חוד' אחרי לידה, מניקה חלקית (פעם-פעמיים ביום).
    בהריון TSH נמוך יחסית (לא יצא מהגבול), FT4 נמוך (יצא מהגבול).
    כעת, TSH 0.86 (ערכי ייחוס 0.5-4.8),
    FT4 11.5 (ערכי ייחוס 11.5-22.7)- כלומר, ממש על הגבול התחתון
    האם זה תקין?

הוספת תגובה

• האם הבדיקה בוצעה תחת תוספי תזונה שמכילים ביוטין

ד''ר מאיה איש שלום
    20/01/2023

האם הבדיקה בוצעה תחת תוספי תזונה שמכילים ביוטין כי הנל יכול לשבש תוצאות תפקודי בלוטת התריס ומומלץ להפסיקו 3 ימים לפני בצוע הבדיקה
    האם היית חולה לאחרונה עם כאבים בצואר הקדמי?
    יתכן שהתוצאות הן לאחר דלקת בבלוטת התריס ואז נראה דנמיקה בבידקה חוזרת. באופן לא שכיח, התוצאה הנוכחית יכולה להחשיד לתת פעילות מרכזית של בלוטת התריס (לא חד משמעי)
    ממליצה לחזור על הבדיקה בעוד שבועיים שלושה אלא אם יש תסמינים שמחשידים לתת פעילות כגון עייפות משמעותית, אי סבולת לקור עליה במשקל ואז היתי שוקלת בדיקה חוזרת קודם.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף בנמצא לאוזנפיק 1 מ"ג לחולי סכרת
    מרדכי דר
    19/01/2023

רעייתי חולת סכרת ומשתמשת באוזנפיק 1 מ"ג מאז שהתרופה הגיעה לארץ. לאחרונה קיימת בעיה בהשגת התרופה בקופת החולים(אנו חברים בלאומית). האם קיים תחליף והיכן ניתן להשיגו ?

הוספת תגובה

• תגובה למרדכי דר

ד``ר מאיה איש שלום
    20/01/2023

למטופלים עם סוכרת אפשר לנסות רבלסוס שזהו אוזמפיק בכדור, חשוב לקחת על הבוקר, לאחר צום של לילה עם עד חצי כוס מים בלבד, ולחכות לפחות חצי שעה אחרי נטילת הכדור לשתית קפה/תה/כדורים נוספים או אוכל
    הרבלסוס מצוי בקופות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליית סוכר לאחר קורונה
    דנה
    18/01/2023

במשך כחצי שנה לאחר שחליתי בקורונה עלה לי הסוכר בצום מסביבות 75 לפני המחלה לסביבות 90 וככה נשאר חצי שנה לאחריה פתאם הסוכר חזר כבר במשך חודשיים למה שהיה איזור ה70. האם ייתכן שהקורונה הביאה לעלייה כה ממושכת בערכי הסוכר והאם אני יכולה להיות רגועה שזה היה הפיך וחזר לעצמו ללא נזק קבוע? רמת הפעילות ותזונה שלי לא השתנתה בזמן הזה

לקביעת תור
    סגירה
    עליית סוכר לאחר קורונה

הוספת תגובה

• בהחלט הקורונה יכולה להביא לעליה ממושכת ברמת הסוכר

ד''ר מאיה איש שלום
    20/01/2023

בהחלט הקורונה יכולה להביא לעליה ממושכת ברמת הסוכר. התגובה שונה מאדם לאדם.
    אני מקוה בהחלט שהערכים ישארו תקינים. תזונה שאינה עתירה בפחמימות בפרט מעובדות ופעילות גופנית סדירה יסיעו בשמירה על ערכי סוכר תקינים
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יותר עדיף הכדורים או הזריקה
    יפה
    18/01/2023

ריבלוסוס 14 הכדורים האלה הירדה שלהם יותר טוב ומהזאיקות סקסנדה ועם כן ואיזה תופעות יש להם

הוספת תגובה

• סקסנדה היא תרופה שנועדה לירידה במשקל

ד''ר מאיה איש שלום
    20/01/2023

סקסנדה היא תרופה שנועדה לירידה במשקל, משפרת גם רמות סוכר, רבלסוס פחות יעיל לירידה במשקל בהשואה לסקסנדה והוא כדור שמיועד לטיפול בסוכרת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זה 19 קליקים
    שירן
    17/01/2023

היי דר..יש לי שאלה 19 קליליקים ל0.25 זה בעצם לספור אחרי ה0 19 קווים?
    פשוט הזרקתי לא נכון
    למרות שהתופעות עובדות😉

לקביעת תור
    סגירה
    כמה זה 19 קליקים

הוספת תגובה

• תגובה לשירן

ד''ר מאיה איש שלום
    18/01/2023

אכן 19 קליקים זה 0.25. לספור מסבוב העט הראשון לאו דווקא לפי הקוים
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תוצאות בדיקת pth41.1
    אתי
    17/01/2023

תוצאת בדיקה הנ'ל 41.1
    מה יכולה להיות הבעיה והאם דרוש טיפול

לקביעת תור
    סגירה
    ,תוצאות בדיקת pth41.1

הוספת תגובה

• מדובר בעליה קלה ביותר ברמה של הורמון הPTH

ד''ר מאיה איש שלום
    20/01/2023

מדובר בעליה קלה ביותר ברמה של הורמון הPTH הסיבה השכיחה ביותר היא רמה לא מספקת של ויטמין D או צריכה לא מספקת של סידן, כדאי לראות שרמת הסידן בדם תקינה כי אם היא מוגברת זה עשוי להחשיד לפעילות יתר ראשון של בלוטת הפרתירואיד אך לרב העליה היא הפיכה והמסיבות שצייינתי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השימוטו חריגה לא גדולה
    לין
    17/01/2023

בת 43
    אחרי בירור קרדיאלי מקיף מאוד מאוד, בימים שסביב המחזור ובימים שסביב הביוץ קבוע כל חודש כבר שנה וחצנ כמעט שאני סובלת מהפרעות קצב לב ואני עברתי בירור קרדיאלי לכן אני מקשרת את זה להורמונלי בהם בלוטת התריס שלי 6.2 לכיוון תת חריגה קלה אמנם אבל חריגה והיא משום מה יוצאת ככה בימים ההורמונליים בלבד , בימים רגילים הבלוטה יוצאת בטוול הנורמה ,,, האם זה הגיוני ? אציין שההורמוני הבלוטה t3 t4 תמיד יוצאים תקינים בטווח הנורמה , יכול להיות שיש קשר אפילו בחריגה פחות מ 10 על קצב הלב ? כי אני מרגישה פחד אימה כאשר זה קורה , השימוטו אחרון יצא לי 94.... חריגה קצת.... יש מה לעשות לדעתך ? אני בריאה בדרך כלל למעט מה שציינתי כאן, רזה , כולסטרול תקינים כל המדדים. השאלות שלי מה דעתך ? ואם בכלל יש מה לעשות במקרה שתיארתי .. ממש פירטתי כמה שאפשר 🙏🙏🙏 השימוטו חריגה קלה 94.. (אמור להיות מתחת ל60)
    בלוטת התריס חריגה קלה 6.2 לכיוון התת פעילות.. במצב כזה מותר לאכול אצות כגון סושי ? (בגלל היוד) לא לוקחת תרופות🙏🏻

לקביעת תור
    סגירה
    השימוטו חריגה לא גדולה

הוספת תגובה

• יכולות להיות תנודות בהורמוני בלוטת התריס

ד''ר מאיה איש שלום
    20/01/2023

יכולות להיות תנודות בהורמוני בלוטת התריס במהלך החודש, אך ברמות שציינת אם את לא מתכננת הריון וערכי כולסטרול תקינים אין התויה לטיפול ולרב גם אין תסמינים. אני לא מכירה קשר להפרעות קצב בערכי תפקודי תריס שציינת. נוגדנים לבלוטת התריס קיימים ב15% מהאוכלוסיה ורק שליש מפתחים תת פעילות של בלוטת התריס. ואני לא רואה מניעה מאכילת מזונות עתירים ביוד. היתי נמנעת ממנון יתר של תוסף יוד יעודי (מעל 150 מקג' ליום)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור שמחליף את האוזנפיק
    זהר חנן
    17/01/2023

מסתבר שיש כזה רק שהרופאים לא יודעים או לא רוצים לבזבז לקופה כסף
    האומנם ? כדור שמחליף הזריקה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כדור שמחליף את האוזנפיק

הוספת תגובה

• תגובה לזוהר חנן

ד''ר מאיה איש שלום
    18/01/2023

הרלבסוס נועד לסוכרת בלבד ולא כטיפול לירידה במשקל כי פחות יעיל בהורדת משקל, מוריד משקל בממוצע 4.5 קג'. לירידה במשקל מצויה בקופות סקסנדה.
    הרבלסוס חדשה בקופות אז יש אולי רופאים שאין להם נסיון איתה זה הכל. הספיגה שלה רק 1% לכן חשוב לקחת אותה עם עד חצי כוס מים על הבוקר בצום לפחות חצי שעה לפני קפה/תה/כדורים אחרים/אוכל
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזמפיק פחות עובד
    שרון
    17/01/2023

שלום,בת 50 עם סוכרת
    מאוזנת כבר כשנה וחצי עי אוזמפיק 1 מג
    בשלושה חודשים האחרונים עליה של 2.5 קילו והרגשה שמבחינת דיכויי תאבון התאבון חזר . הרופאה אומרת שאינה יכולה להגדיל את מינון האוזמפיק מה גם שאני מאוזנת לחולטין המוגלובין a1c- 5 .אשמח לדעת אופציות נוספות והאם האוזמפיק הפסיק את עניין דיכויי התאבון לאחר זמן זה תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אוזמפיק פחות עובד

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

ד''ר מאיה איש שלום
    18/01/2023

האוזמפיק יעיל לאורך זמן בדכוי התאבון, יכולה להיות עליה מאוד קלה במשקל לאורך זמן. אכן בשל המחסור לא ניתן כעת להעלות מנון. אם יש עודף משקל משמעותי אפשר לשקול תרופות נוספות כגון רזין/טופמקס/קסינקל. או לחכות להגעת הווגובי שזה אוזמפיק במנון של 2.4 מג' לשבוע.
    היתי מנסה לשנות תזונה ולהעצים פעילות גופנית בעיקר משקולות או פעילות תנגודת אחרת אם אין מניעה מכוון שהללו עוזרות להעלות מסת שריר ולהגביר את חילוף החומרים במנוחה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדידה נכונה של רמת סוכר
    ש.
    17/01/2023

שלום רב
    בן 27,לאחר ירידה טבעית גדולה מאוד במשקל ,מאז משתדל לשמור על תזונה בריאה..
    רציתי למדוד סוכר אחרי האוכל ולכן
    אכלתי מספר ממתקים +גלידה עם הערכים הבאים בכל הממתקים יחד: 19 כפיות סוכר, 76.8 גרם סוכר,137.6 גרם פחמימות.
    אכלתי אחד אחרי השני ,לא מהר,ומדדתי שעתיים לאחר שהתחלתי לאכול במד סוכר פריסטייל אופטיום ניו והתקבל הערך של 102.
    (סוכר בצום 12 שעות בין 70 ומשהו ל 87)
    שאלתי היא האם המדידה שלי הייתה נכונה שעתיים מתחילת הארוחה ולא מסוף הארוחה?
    עוד שאלה בלי קשר לנושא,לפני שנה וחצי עשיתי us צוואר בהקשר אחר ונמצאו במקרה בבלוטת התריס 2 צ'יסטות קטנות בגודל 0.5 ,האם צריך לבצע ניקור?והאם יש להיות במעקב ?ואם כן עד מתי??
    אשמח לתשובות מפורטות על 2 השאלות
    תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה
    מדידה נכונה של רמת סוכר

הוספת תגובה

• תגובה לש

ד''ר מאיה איש שלום
    18/01/2023

זה לא ממש משנה אם המדידה היא מהתחלת הארוחה או סיומה.
    הערך שציינת תקין גם בצום ואחרי שעתים. לרב שיא הסוכר אחרי שעה אבל זו כזאת כמות גדולה של פחמימות שלא חושבת שהיתי חוזרת על הטסט הזה שוב לצורך בדיקה אחרי שעה. אם יש גורמי סכון לסוכרת כגון עודף משקל, סוכרת בקרובי משפחה מדרגה ראשונה ועוד אפשר להשלים בדיקת המוגלובין מסוכרר שמהווה מדד לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים.
    קשרים קטנים שהם צסטיים לגמרי לרב לא חשודים לממאירות ולא מחייבים מעקב אך לא ראיתי את הסונר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדידה נכונה של רמות הסוכר

ש.
    18/01/2023

תודה על התשובה
    אבל אני מציין שהתחלתי את הארוחה ואכלתי לאט כך שסיימתי בערך אחרי 45-50 דקות והסיומת הייתה בכמות גדולה של פחמימות..כך שזה קצת מבלבל
    לא בטוח שa1c מדייק אצלי כייון שאני נשא תלסמיה אלפא או בטא (אמא כנראה נשאית אלפא ואבא כנראה בטא).
    ובקשר לצ'יסטות ,האם אפשר לשאוב אותם ובכך להעלים אותם??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לבקש בדיקת פקורטואזמין

ד''ר מאיה איש שלום
    20/01/2023

אפשר לבקש בדיקת פרוקטואזמין במקום רק אם יש גורמי סכון לסוכרת כגון עודף משקל, סוכרת בקרובי משפחה מדרגה ראשונה, העדר פעילות גופנית . אתה צדוק שבמקרה של תלסמיה ההמוגלובין המסוכרר לא יהיה אמין
    הקשרים קטנים מידי מכדי לשאוב אותם, וגם בקשרים גדולים יותר לרב שאיבה לא מספיקה אלא יש צורך בהזרקת אלכוהול לתוך הקשרית דבר שיעיל יותר במניעת חזרה.
    אבל בגדלים שציינת לרב לא מקובל לבצע שום פרוצדורה פולשנית (במגבלה שלא ראיתי את הדיסק של הבדיקה).
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת ערכי TSH ע"פ המלצת איגוד AACE
    ניר
    16/01/2023

שלום! בן 64 בריא לחלוטין ללא הסטוריה משפחתית בנושא בלוטת התריס. הממוצע השנתי של בדיקות ערכי TSH בעשור האחרון היה 2.8 .
    לפני כשנה לקיתי בתירואידיטיס תת חריפה, ולאחר ההחלמה, במשך 3 חודשים נשארה תת פעילות תת קלינית (ממוצע TSH= 6.3 , FT4=12) עם תסמיני דכאון קל. עקב כך התחלתי שימוש ביוטירוקס במשך 6 חדשים במינון שבועי של 300 מקג שהלך וירד עד למינון שבועי של 100 מקג בלבד בעזרת שימוש בצמחי מרפא (כגון אשווגנדה), ואז הפסקתי השימוש ביוטירוקס.
    ערכי הבלוטה נותרו תקינים לכל אורך התקופה. היום, לאחר חודש וחצי ללא יוטירוקס וללא צמחים, תסמינים קלים של דכאון עייפות ואי סבילות לקור, וערכים: TSH= 4.4 FT4=13.8 . אבקש המלצתך על אחת מ 2 אפשרויות:
    1.להמשיך ללא יוטירוקס ועם תסמינים לתקופה מוגבלת בתקוה
    לירידה ב TSH ל 2.5
    2.לקיחת כדורי יוטירוקס במינון המיועד להגעה לערכי TSH
    כ 2.5 (ע"פ המלצת איגוד AACE)

הוספת תגובה

• תגובה לניר

ד''ר מאיה איש שלום
    18/01/2023

ככל הידוע לי אין הוכחה לתועלת קלינית בטיפול בהיפותירואידזם תת קליני (TSH קטן מ10 FT4 תקין). הנושא של TSH של 2.5 חשוב להריון ואפילו שם נוטים להסתפק בTSH של 4 (אם אין נוגדנים לבלוטת התריס)/ כך שאני לא בטוחה שתהיה תועלת מטיפול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה