מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפי התוצאות מדובר בטרום סכרתדנה23/02/2023
שלום
בבדיקת דם שעשיתי הגלוקוז 101
המגלובין מסוכרר 5.7 מדובר בטרום סכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום25/02/2023כן אבל מאוד קלה. וסכוי גדול שתהיה הפיכה תחת שנוי תזונתי (הגבלת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות) ופעילות גופנית סדירה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מצב השומנים בסדרתמר22/02/2023
שלום
בבדיקת הדם גלוקוז יצא לי 101
כולסטרול 425
כולסטרול רע 155
כולסטרול טוב 57
טריגליצרידים 163
כולסטרול טוטל 188
אני עם נוסטרול מזה שנה
האם המצב בסדר או שמחייב תרופה?
הכולסטרול הטוב לא גבוה מידי?
אשמח אם אזכה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת תיקון ברמת הכולסטרול
תמר22/02/2023כולסטרול 245 ולא כפי שכתבתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לתמר
ד''ר מאיה איש שלום25/02/2023לצורך החלטה על הצורך בסטטינים, צריך לבצע הערכת סיכון למחלות לב כלי דם לפי ספור משפחתי, האם יש יתר לחץ דם, עודף משקל, עישון, סוכרת ברקע?
בברכת בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת אולטרסאונד רקמות רכותLin22/02/2023
היי אשמח לדעתך לבינתיים אם זה מקרה דחוף, התור שלי רק עוד שלושה שבועות 🙏🙏
עשיתי בדיקה בגלל השימוטו חריגה לא גבוהה >> 94.40 U/ml
TSH >> 6.913 mlU/L,
T3 free >> 4.7 pmol/L
T4 free >> 15.2 pmol/L
ממצאים : בלוטת מגן: איסטמוס בגודל לא מורחב, מרקם אחיד
אונה ימנית בגודל: לא מוגדלת, מרקם מעט לא אחיד עם קשריות היפואקוגנביות זעירות מפוזרות, הגדולה באספקט לטרלי כ 4 מ"מ
אונה שמאלית בגודל: לא מוגדלת, מרקם מעט לא אחיד עם קשריות היפואקוגנביות זעירות מפוזרות.
ווסקלוריזציה רגילה של רקמות הבלוטה.
בלוטות רוק
מצד ימין: פרוטיס הדגמה תקינה
תת לסתית הדגמה תקינה
מצד שמאל: פרוטיס הדגמה תקינה
תת לסתית הדגמה תקינה
פאראתיירואיד: לא הודגמו פאראתיירואיד מוגדלות דו צדדי
רקמות רכות:
מצד שמאל: הדגמה תקינה של הרקמות הרכות
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות
מצד ימין: הדגמה תקינה של הרקמות הרכות
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות
אני בת 43, בזמנים של ווסת בלוטת התריס מושפעת ונהפכת לתת פעילות קצת וכאשר אני עושה בדיקת דם בלוטת התריס שלא בזמני הווסת הבדיקה יוצאת תקינה לגמרי, ככה קבוע כל חודש. לא מעשנת ולא שותה🙏 ספירת דם תקינה.
אשמח מאוד לדעתך 🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוגה לlin
ד''ר מאיה איש שלום24/02/2023במידה ואת לא מתכננת הריון לא מקובל לטפל בערכים שתארת הם גם לא אמורים להביא לתסמינים. בסונר (במגבלת העובדה שלא ראיתי את הדיסק) לא נשמע שיש משהו מדאיג. בלוטה במבנה שמחשיד להשימוטו אך לאור הערכים כרגע לא נראה שיש צורך בטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tsh נמוך בהריון שבוע 12נטע לי22/02/2023
שלום, עשיתי בדיקות דם והתוצאות של הורמון אנדו מדאיגות אותי. Tsh נמוך מאוד.. 0.11 כאשר ערכי הנורמה גבוהים בהרבה. T3 t4 בתחום הנורמה. האם זה יכול להזיק לעובר? איך לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטע לי
ד``ר מאיה איש שלום23/02/2023אם FT4, FT3 תקינים ואז ההפרעה לא אמורה לגרום לנזק בעובר. אם את מקיאה הרבה אז יתכן שתפקודי בלוטת התריס הם שנוי פיזיולוגי שקשור להריון ואמורים להשתפר ספונטנית עד שבוע 20, אז רמת ההורמון של ההריון BHCG שמפעיל את הבלוטה תרד. בכל מקרה מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה במשמרות לילהאורי נחל22/02/2023
שלום ד'ר מאיה בן 34 עובד במשמרות לילה שלושה ימים בשבוע האם חוסר השינה בלילה פוגע בייצור תקין של הטסטוסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאורי נחל
ד''ר מאיה איש שלום24/02/2023הפרעות שינה/עבודה במשמרות יכולות להביא לירידה ברמות טסטוסטרון אך לא בהכרח יביאו לחסר. אם יש תסמינים קלינים מחשידים אפשר לבדוק רמת טסטוסטרון, בכל מקרה בגיל צעיר במידה ורצויה פוריות גם אם יש חלילה חסר עדיף שלא לתת טסטוסטרון מבחוץ שיכול להביא לדכוי יצור זרע גם באופן בלתי הפיך, אלא עדיף לפתור את הסיבה שמביאה לחסר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם וכליותרחמים22/02/2023
שלום דוקטור
מדוע ואיך יתר לחץ דם פוגע בתפקוד הכליות?
ואיזה ערכים כדי כבר לשקול טיפול תרופתי?
בן 56 בריא וללא מחלות רקע תודה לאל
מעדות אשתי לעיתים נוחר בזמן שנת הלילה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרחמים
ד''ר מאיה איש שלום25/02/2023יתר לחץ דם מביא לפגיעה בגלומרולי (המסננת בכליות) וכן כלי הדם הגדולים והקטנים. לכן איזון לחץ דם חשוב. במקרה שאין מחלות רקע שוקלים טיפול תרופתי בלחץ דם שמעל 135/85 (במעקב ביתי ) או מעל 140/90 במעקב מרפאתי
במידה ויש דום נשימה בשינה (בגלל הנחירות שהזכרת ) טיפול בו בעזרת ירידה במשקל במקרה של עודף משקל, או התקן דנטלי, או מכשיר CPAP יסייע בהורדת לחץ דם.
אם יש עודף משקל ירידה במשקל מסייעת בהורדת לחץ דם, וכן הפחתת צריכה של מלח ופעילות גופנית סדירה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחירות בשינה הלילה
רחמים28/02/2023מניסיונך מה יעיל יותר מסיכה או התקן דנטלי?
בעצם נגיד ככה מה הכי פחות מפריע ואפשר להתמיד בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרחמים
ד''ר מאיה איש שלום28/02/2023לרב התקן דנטלי. רק 20% מהאנשים מתרגלים לCPAP.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין וכבותריםשירה22/02/2023
היי
יש לי פרולקטינומה 5mm , רמות הפרולקטין היו בערך 1100 המחזורים ארוכים,
לוקחת כבותרים כבר כמה חודשים ויש מחזור כל חודש
רמות הפרולקטין ממש ירדו ( בערך 100 בפעם האחרונה שבדקתי)
רציתי לדעת כמה זמן אמורים לקחת את הכדור, כי הרמות כבר ירדו, והאם יש צורך בmri נוסף
עשיתי אחד בעת האבחון לפני כשנתיים ואז טיפלתי לסרוגין בגלל תופעות לוואי ועכשיו אני מטפלת בעקביות ללא תופעות לוואי כמעט כלל
אשמח למענה
תודה ענקית!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשירה
ד''ר מאיה איש שלום22/02/2023אחרי שנתיים שלוש של טיפול עקבי אפשר לשקול MRI חוזר והפסקה שב70% מהמקרים לא תהיה עליה ברמות הפרולקטין
או גדילה של הגדול.
טוב שאת מתמידה
מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hypo גבוה יש סיבה לדאגה?סיגל20/02/2023
שלום
בספירת הדם hypo יצא 4.5 גבוה
HDW נמוך
השאר תקין המגלובין HB 14.1
ברזל 95.2
בגלל ש hypo גבוה יש סיבה לדאגה?
בזמן שהמגלובין וברזל תקין יש צורך לבדוק מחסני ברזל?
לא יודעת אם בכלל הגעתי לפורום הנכון אבל בכל זאת שואלת
מתנצלת מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לסיגל
ד''ר מאיה איש שלום21/02/2023מציעה לשאול המטולוג.
לרב זו לא סיבה לדאגה. יכול להחשיד לחסר ברזל. מחסני ברזל נמדדים בפריטין וברזל חלקי טרנספרין. אבל לאור ההמוגלובין התקין אם הMCV גם תקין, לא בטוחה שיש הכרח להשלים את מחסני הברזל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת תפקוד של בלוטת התריס לילדה בת 4 לאחר חוםשירה20/02/2023
שלום וברכה ד"ר,
שאלתי מורכבת מעט בשל התפתחויות הדברים אבל אנסה לכתוב מובן:
ילדתי בת 4, לפני כחודש סבלה מחום גבוה (כולנו נדבקנו בשפעת כך שלא ייחסתי לדבר חשיבות), היא קיבלה אנטיביוטיקה, החום ירד ולא נשארו שום תופעות מלבד עייפות רצינית. במשך כשבוע וחצי היא ישנה כל היום והתלוננה שקר לה. לקחנו אותה לבדיקות דם והבדיקות הראו שישנה תת תפקוד של בלוטת התריס. הרופא המליץ שנמתין ונחזור על הבדיקה שוב שמא הערכים התערערו כתוצאה מוירוס (בכל אופן, היא הייתה עם שפעת קודם לכן).
המתנו שבועיים שבמהלכם הילדה חזרה לעצמה לחלוטין. אכלה, שיחקה, פעילה. בבדיקה נמצא שתפקוד הבלוטה בטווח התקין ב"ה.
כעת לאחר חודש מהבדיקה, לפני כארבעה ימים שוב העלתה חום. הרופא איבחן אודם בגרון ושוב התחלנו טיפול אנטיביוטי שבמהלכו החום ירד יחסית, אבל הילדה שוב ישנה כל היום והתופעות של העייפות והקור חזרו למרות שזהו היום ה-4 לאנטיביוטיקה ולא נצפה חום או תסמין אחר. השאלה שלי, האם להערכתך יש צורך לחזור שוב על בדיקת הדם של הבלוטה? האם הדבר מצריך בדיקה או שכיח? איני רוצה לקבוע תור לרופא אנדוקרינולוג מהר מדי ולהיווכח שהדבר שכיח ותקין. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשירה
ד''ר מאיה איש שלום20/02/2023אני אנדוקרינולוגית מבוגרים. מציעה לפנות בפורום של אנדוקרינולוג/ית ילדים.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות לד"רשאול ילוז19/02/2023
שלום ד"ר
1. אני מקפיד על פעילות ספורט ומפחית בסוכרים ופחמימות.
יש לי תופעה שבבוקר אני גם רגיל אבל אם אני אוכל למשל איזה מאפה שוקולד (על הבוקר) אחרי שעתיים וחצי אני מרגיש ירידת סוכר ורעידות קלות כשאני בודק אז הסוכר אכן יורג לערכים 70-75 שלי הם נמוכים. השאלה שלי היא האם בגלל שהגוף שלי לא רגיל לסוכרים אז כשהם מגיעים הוא קצת "מתבלבל" ונותן הרבה אינסולין?
2. האם הליכה של שעה ביום לא ריצה היא נחשבת כפעילות ספורטיבית שעשויה לסייע להתמודדות או לחמניעת סוכרת?
3. יש לי פחד לאכול תפוח אדמה אורז ועוד כיו"ב מה המנה שכן ניתן בכ"ז למי שאינו חולה בסוכרת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשאול
ד``ר מאיה איש שלום21/02/2023בעקרון סוכר של 70-75 נחשב תקין. אולי יש עליה ואחריה ירידה מהירה ולכן אתה מרגיש תסמינים. הדרך להמנע היא להפחית צריכה של פחמימות פשוטות ולצרוך יותר פחמימות מורכבות (לחם מלא, אורז מלא, פסטה מלאה) למשל לשלב פירות עם אגוזים או שקדים שמעכבים את ספיגת הפחמימה. יש מקרים בהם נעזרים בטיפול תרופתי שמונע את ירידה הסוכר בנוסף לשנוי התזונתי כגון פרנדז. הליכה בהחלט נחשבת פעילות גופנית יעילה למניעת סוכרת. בעקרון 3 כפות אורז נחשבים ל15 גרם של פחמימות שזו מנת פחמימות. התגובה הגלקמית למזונות שונים היא אישית ולכן קשה לי לתת לך המלצות גורפות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות מד סוכראיילת18/02/2023
קניתי מד סוכר חדש וערכי המדידות בו שונות לגמרי מהישן.
מצרפת תמונות של שניהם. אשמח לדעת מה יותר אמין....
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עד 15% הבדל נחשב תקין
ד''ר מאיה איש שלום19/02/2023עד 15% הבדל נחשב תקין. באקוצק ככל הידוע לי יש לעיתים מדידות שעשויות להיות גבוהות יותר בהשואה למדי סוכר אחרים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק 0.5 לצורך ירידה במשקלורד18/02/2023
כדי לרדת במשקל לקחתי ישר אוזמפיק 0.5 במקום להתחיל מ 0.25
סבלתי יומיים מהקאות וכאבים בקיבה
האם בכל שבוע אני אסבול אותו דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מומלץ להתחיל במינון של 0.5 מג'
ד''ר מאיה איש שלום19/02/2023לא מומלץ להתחיל במנון של 0.5 מג' אלא במנון נמוך יותר של 0.25 מג' בכדי להמנע מתופעות לואי. 0.25 מג' הם 19 קליקים יתכן שאף כדאי להתחיל ממינון נמוך יותר
מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת. לא כדאי להמשיך במנון הנוכחי כי תופעות הלואי עלולות להתגבר עם ההזרקה הבאה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת שימוש באוזמפיקAmitay Itzhak18/02/2023
שבת שלום
אני התחלתי השבוע עם האוזמפיק .
אני איש גדול, בן 65 שוקל 130 ק"ג.
התחלתי עם 0.25 ביום שלישי ועברו 4 ימים ואיני מרגיש כל שינוי.
האם לדעתך בשבוע הבא כדי לעבור ל- 0.5 , או ישר לקפוץ ל- 1.0 מ"ג.
תודה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בגלל שזמן מחצית החיים של אוזמפיק הוא שבוע
ד''ר מאיה איש שלום19/02/2023בגלל שזמן מחצית החיים של אוזמפיק הוא שבוע, לוקח 4-5 שבועות עד שנבנית רמה ולכן לא כדאי להעלות מנון אלא להמשיך במנון הנוכחי כי העלאת המנון עשויה להביא לתופעות לואי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית אודות היפופיזהשואל17/02/2023
שלום רב ד"ר. לפני הכל אני במשך מס שנים מתעסק ובודק מה הבעיה אצלי, אני בן 23.
בדקתי מס' רבדים האחד גנטי. (קליינפלטר, מחיקות בכרומזום Y ועוד), השני אורולוגי. ובו גם כן ככל הנראה לא הבעיה.
יש לי FSH מוגבר בלבד (פעם אחת או פעמיים היה גם LH מוגבר אך בכל השאר תקין ונע בין 4-7).
אין בעיה בבל תריס, לא בפרולקטין לא בטסט ולא אסטורגן וכו וכו
FSH על רמה של בין 20-30. כמובן שספירות הזרע הן גבוליות, אוליגו' קלה, השאר די בסדר.
אין לי זקן כמעט, אני רזה מאוד ביחס לגובה שלי (1.7
בצעתי MRI מוח ולכאורה הכל תקין שם למעט משפט אחד שנאמר שבלוטת ההיפופיזה מעט מוגדלת 7 מ"מ, ושזה מאפיין של גיל ההתבגרות.
עד כאן.
בוודאי שאני שואל רופאים וזה לא תחליף פרטני לאנדו" אך לא כל הרופאים עונים בצורה נעימה ובאמת לפתירת הבעיה, מעדיף לא לפרט. ממש יחס לא נעים מזלזל ולגרום לך שאתה לחוץ ופרנואיד.
מה לעשות שיש ממצאים בעייתים.
אשמח לדעת על פי מה שכתבתי, מה הדבר יכול להצביע? כי זה הציר האחרון שנשאר לי לברר עד הסוף - אנדוקר' כפי שציינתי בהתחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשואל
ד''ר מאיה איש שלום21/02/2023קשה לי לענות מבלי לראות את הMRI. וגם מבלי לראות אותך. נשמע על פניו שיש קליניקה שאולי מחשידה לחסר בטטוסוסטרון מצד שני הרמות תקינות. השאלה האם הן על הצד הגבוה למשל? ואז יכול להחשיד לבעיה בקולטן לטסטוסטרון ולאו דווקא לרמז על בעיה באשך.האם נבדקו רמות SHBG? שוב קשה לענות מבלי לראותך לקבל תמונה קלינית ומעבדתית מלאה
מבינה שאתה אמור להגיע לראות אנדוקרינולוג/ית
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב יוטירוקס וריבלסוסאיזי17/02/2023
שלום.
אני נוטלת יוטרוקס כל בוקר בצום בגלל תת פעילות בלוטת התריס. הרופא רשם לי גם ריבלסוס אמר לא לקחת בבוקר אלא בצהרים בגלל יוטירוקס.
האם יש בעיה לקחת את שני הכדורים יחד? האם ניתן לקחת על בטן ריקה בהפרש של חצי שעה? ( בצהרים זה מורכב כי אוכלת לא מסודר)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט מסכימה שעדיף ליטול את שתיהן בבוקר
ד''ר מאיה איש שלום19/02/2023בהחלט מסכימה שעדיף לטול את שניהן בבוקר אם אין לך בעיה לחכות 50-60 דקות. להתחיל מהרבלסוס עם עד חצי כוס מים ואחרי חצי שעה לטול את האיותירוקס. ולחכות עוד 20-30 דקות נוספת עד קפה/תה/אוכל/כדורים אחרים. .
אם את לא אוכלת בשעות הערב המאוחרות ויש הפרש של 4-5 שעות בין הארוחה האחרונה לשינה אפשר לטול את האיותירוקס לפני השינה ואת הרבלסוס בבוקר בצום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)