מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלוקומין ומיקרופיריןליטל24/06/2022
בת 64, סוכרת גבולית, לופוס אפלה. קראתי לאחרונה שיש אינטראקציה בין שתי התרופות. נטלתי אותן גלוקומין (850 מ"ג) ומיקרופירין (75 מ"ג) יותר משנתיים בערב, לפני השינה, יחד עם פלקווניל.
מה לעשות? אף רופא/ה לא הזהיר/ה אותי מפני אפשרות שהתרופות האלה "מתנגשות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממה שבדקתי אין אינטרקציה משמעותית
ד''ר מאיה איש שלום27/06/2022ממה שבדקתי אין אינטראקציה משמעותית הבעיה היא באלו שנוטלים מעל 3 גרם ליום של אספירין שלא המקרה שלך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם מהקופת חוליםאנונימת24/06/2022
המשך תוצאות שנעשו בקופת חולים האם יתכן הבדל משמעותי יש לציין שאני קבוע נוטלת את הטיפול האם את הבדיקות של ה 11 deoxkortisol צריך לעשות בזמן המחזור כדי שהיו תקינים יש לציין שרק את הבדיקות של תאריך 2.5.22 ביצעתי בזמן המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשוב לבצע את הבדיקות בימים 2-5 למחזור
ד''ר מאיה איש שלום27/06/2022כן חשוב לבצע את הבדיקות בימים 2-5 למחזור.
הבדיקות האלו בוצעו באמצע יוני והן מחשידות שהאיזון לא אופטמלי
מציעה לפנות לאנדוקרינולוג/ית המטפל/ת
האם נבדקו גם המלחים בדם? האם את עוקבת אחר לחץ הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי נותנת סלו K כי האשלגן היה נמוך
אנונימית28/06/2022הייתי נותלת סלו k כי האשלגן היה נמוך מאוד אחרי איזון יתבקשתי להפסיק הלחצי דם שלי במעקב והתוצאות בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בתוצאות בדיקות דם ביןמעבדה של בית יולים לקופות חוליםאנונימית24/06/2022
צהרים טובים
ביצעתי בדיקות דם ביום ה3 של המחזור ותוצאות של הfhs קצת גבוהות ועוד כמה תוצאות יצאו גבוהות יש לציין שאני אחרי זריקות של ההזרעה שנכשלה האם יש קשר בין התוצאות לבין הזריקות את הזריקות ביצעתי מהתאריך 26.05.22 עד 30.05.22 עשיתי זריקת גונל f לגדיל הזקיקים ו תאריך ה31.05.22 עשיתי זריקה שגורמת לביוץ ובתאריך 3.6.22 לקחתי במשך שבועיים כדור דפסטון המיועד לתמיכה בהריון שלא נקלט לצערי מאובחנת עם ccah מטופלת בפרזנזון 5 מ"ג 2 מ"ג בבוקר ו3 מ"ג בערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
אנונימת24/06/2022מצורף בדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקות דם שנעשו בבית חולים
אנונימת24/06/2022
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין מענה לשאלה
אנונימת25/06/2022למה אין מענה לכל השאלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובות לאנונימית
ד''ר מאיה איש שלום27/06/2022אין בדיקות בשאלות שצרפת
FSH יכול להשתנות מחודש לחודש ולא מהווה מדד מספיק מהימן לרזרבה שחלתית אם עולה שאלה אפשר לבדוק AMH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק ופגיעה בבלוטת התריסשרית24/06/2022
שלום ד״ר מאיה
אני נוטלת אלטרוקסין 100 ליום כמעט 15 שנים עקב תת פעילות(מאוזנת)
לראשונה מתחילה היום אוזמפיק לירידה במשקל עם מלא חששות
אתחיל עם 0.25
האם הזרקה של אוזמפיק פוגעת בבלוטת התריס שמימלא לא מתפקדת כראוי ? יש ניגוד בין 2 הדברים ? אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום מניעה מנטילת אוזמפיק בתת פעילות
ד''ר מאיה איש שלום25/06/2022אין שום מניעה מנטילת אוזמפיק בתת פעילות של בלוטת התריס. לאוזמפיק אין כל השפעה על תפקוד בלוטת התריס. במכרסמים (עכברים וחולדות) נצפה סוג נדיר של סרטן בבלוטת התריס (מדולרי) אך אין כל עדות לסכון דומה בבני אדם. בכל זאת מתוך משנה זהירות לא נותנים אוזמפיק לאנשים שחוו סרטן מדולרי או שלוקים בתסמונת אנדוקרינית MEN2 אשר מעלה את הסיכון לסרטן מדולרי. סרטן מדולרי הוא נדיר ואינו הסרטן השכיח בבלוטת התריס (פפלרי/פוליקולרי).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת אוזמפיק וסקסנדה ביחדאביתר אוחנה23/06/2022
רציתי לדעת אם יש לי גם אוזמפיק 1 מג וגם סקסנדה 3מג
אני יכול לקחת את הזריקה השבועית של האוזמפיק ובמקביל לקחת גם כל יום את הסקסנדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיקרון השילוב לא מקובל וגם לא בוצעו מחקרים
ד''ר מאיה איש שלום23/06/2022בעקרון השלוב לא מקובל, וגם לא בוצעו מחקרים לבחון את היעילות של השילוב. אם האוזמפיק 1 מג' /סקסנדה 3 מג' לא מספקים יעילות מספקת אפשר לשקול העלאת אוזמפיק ל2 מג' עם טופס 29ג' הבעיה שיש כרגע מחסור לסרוגין בארץ עד דצמבר 2022.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לטרום סכרת והרזיהגל22/06/2022
שלום
אני נכה בן 50 משקל 110 גובה 180
מלבד עודף משקל יש לי כבד שומני , גלוקוז 105 ואינסולין 37
כולסטרול וטריגליצרידים גבוה
רופא המשפחה רשם לי זריקות סקסנדה אך הן יקרות מידי
שמעתי שגם כדורים גלוקומין מאזנים את רמת הסוכר ואף מורידים תאבון וכך גם במשקל
רציתי לברר מה ההבדל בין הזריקה לכדור ומה המלצתך
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדורי גלוקומין מעכבים את ייצור הסוכר ע"י הכבד
ד''ר מאיה איש שלום23/06/2022כדורי גלוקומין מעכבים את יצור הסוכר ע"י הכבד. בהחלט יסייעו בהורדת רמות הסוכר, אך התרומה שלהם לירידה במשקל היא מנורית בממוצע 2 קג'. לעומת זאת סקסנדה מביאה בממוצע לירידה במשקל של 8% כאשר שליש מהמטופלים יותר יותר מ10%. ורבע יורדים יותר מ15% ממשקלם. כלומר ירידה משמעותית יותר במשקל. התרופה באמת יקרה בהשתתפות הקופות עלותה כ500 שח לחודש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסאונד מה זה אומרשרה22/06/2022
בבדיקה נראתה אונה ימנית מוגדלת עם תהליכים היפואקוגנים עם מרכיב רקמתי וציסטי אשר לא ניתן להפריד בניהם.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האונה הימנית של בלוטת התריס מוגדלת
ד''ר מאיה איש שלום23/06/2022האונה הימנית של בלוטת התריס מוגדלת ויש לה מבנה לא אחיד אך ללא תהליך מופרד ברור. לפי התאור לא נשמע משהו שמחשיד לממאירות אך זאת בהסתייגות שלא ראיתי את הצלום. מה שתואר הוא ממצא מבני לא נדיר בבלוטת התריס שיכול להיות קשור להפרעה בתפקוד הבלוטה אך לא בהכרח. בכל מקרה לא נשמע שיש כאן סיבה לדאגה. אם הגדלת הבלוטה גורמת לאי נוחות בצואר או קושי בבליעה או קוצר נשימה אז אפשר לשקול צורך בהתערבות אחרת לרב למעקב בלבד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוה בבדיקת דםסופי21/06/2022
בת 22 בשל כאבי ראש וכאבים בעצמות נשלחתי לבדיקות דם תוצאה של פרולקטין 2120 לא בהריון מה זה יכול להיות ומה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם את מקבלת תרופות נוספות למשל גלולות
ד''ר מאיה איש שלום23/06/2022האם את מקבלת תרופות נוספות למשל גלולות? תגובות נוגדות דכאון? הללו יכולים לעלות את רמת הפרולקטין. האם הבדיקה בוצעה 3 שעות אחרי יקיצה זה חשוב.
אם הבדיקה לא בוצעה 3 שעות אחרי יקיצה כדאי לחזור על הבדיקה 3 שעות אחרי יקיצה. האם יש הפרעה בסדירות המחזור? האם יש הפרשת חלב מהשדיים?
אם אין משהו קליני פרט לכאבי ראש יתכן ומדובר בהפרעה מעבדתית וכדאי לבדוק מאקרופרולקטין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Dheas קצת מוגברעופר21/06/2022
שלום רב, בן 50, עשיתי בדיקה dheas בעקבות תחושות שיוט, עייפות ואי סבילות במאמצים. לפני שמונה חודשים התוצאה היתה 9.2 וכעת 9.8, גבול עליון הוא 8.4. חוץ מזה שאר ההורמונים של בלוטת יותרת הכלייה נראים תקינים - קורטיזול, טסטוסטרון וכ"ו. האם זה משמעותי?
לא סביר שיש קשר לתחושת השיוט ועייפות במאמצים
ד''ר מאיה איש שלום23/06/2022קשה לי לענות מבלי לראות בדיקות הורמונליות נוספות לקבל אנמנזה מלאה וכן בדיקה גופנית. לא סביר שיש קשר לתחושת השיוט ועייפות במאמצים. האם היתה עליה במשקל? כאבי שרירים חולשת שרירים? הפרעה ברפוי פצעים? שטפי דם בלי סיבה? מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני ולשקול צורך בברור נוסף והדמיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל ההורמונים האחרים של בלוטת יותרת הכלייה תקינים
עופר23/06/2022המשקל פחות או יותר תקין, עליתי קצת אולי. אין כאבי שרירים או דימומים או הפרעות בריפוי פצעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה לספק תשובה מבלי לראותך ולראות את שאר הבדיקות
ד''ר מאיה איש שלום23/06/2022קשה לספק תשובה מבלי לראותך ולראות את שאר הבדיקות. אפשר לשקול בצוע מבחן דקסמטזון 1 מג' אבל שוב במגבלת היעוץ מרחוק עם מעוט אינפורמציה קלינית. מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני ליתר בטחון. מבחן דקסמטזון (בתנאי שאינך נוטל משאפים או משחות סטרואדליות) יש לטול דקסמטזון 0.5 מג' 2 כדורים בשעה 2300 ובדיקת דם לקורטיזול בשמונה בבוקר למחרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורטיזול בדם יצא 544 אבל ללא המבחן
עופר23/06/2022קודם כל תודה. בגדול קורטיזול בדם יצא 544 אבל ללא המבחן, גם טוטסטרון תקין. עשו גם כל מיני בדיקות בשתן של קטכולאמינים- הכל תקין. הקריטנין אצלי קצת גבוה בגלל כלייה שמאלית קטנה, לא משהו שמוגדר פתולוגי אבל אולי זה משפיע על יותרת הכלייה שם- (כמובן שבכל מקרה אפנה לאנדקרינולוג , תודה).
צריך לשקול על סמך התמונה הקלינית
ד''ר מאיה איש שלום25/06/2022צריך לשקול על סמך התמונה הקלינית אם לבצע את הטסט שהמלצתי לא חובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתסמין קליני יחיד כאשר קורטיזול תקין
עופר25/06/2022באופן כללי, לא ספציפית אליי, כתסמין קליני יחיד כאשר קורטיזול תקין , ללא סימנים נראים של קושינג, בגובה עד 10 מג dheas, זה יכול להיות ממצא לא משמעותי?( אני בן 50, אז זה אמור לרדת עם השנים).
צריך לראות את התמונה המלאה
ד''ר מאיה איש שלום30/06/2022היתי שוקלת בכל זאת הדמית אדרנלים. אבל צריך לראות את התמונה המלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלימפירייד 3 מ"ג והאם ישנו נזקמנחם21/06/2022
בן 69. טייפ 2. נוטל אוזמפיק, ג'ארדידיאנס מטמורפין עושה לי בעיות ולכן הפסקתי אותו. עושה ספורט קבוע.
עד לפני חודש לקחתי גם גלימפירייד 3 מ"ג. והתוצאות היו מצויינות. אחרי שכתבת לי שאת לא אוהבת את התרופה הזו, הפסקתי אותה ואיבדתי שליטה על הסוכר עם תוצאות איומות. מיד עם חזרתי לגלימפירייד חזרתי למדוד ערכים שפויים ממש. אני מודאג... האם צפוי נזק מנטילת מאלץ הלבלב ? בהערכת נזקים, מה עדיף ??? האם יש פתרון אחר? הרופא שלי אומר שהאלטרנטיבה היא אינסולין !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כשאין ברירה אני נותנת אמריל
ד''ר מאיה איש שלום21/06/2022כשאין ברירה אני נותנת אמריל. וגם בסוכרת מסוג MODY שמגיבים טוב לתרופות כדוגמת אמריל ולאורך זמן. האם ניסית למשל קסגידואו במקום ג'רדיאנס כי הקסגידואו מכיל מטפורמין בשחרור מושהה ואז פעמים רבות נסבל יותר
האם ניסית להפחית את הפחמימות שמעלות לך את רמת הסוכר
אם אין פתרון אחר שמועיל והאמריל/גלמפרייד לא מוביל להיפוגלקמיות אז אפשר להמשיך
עוד תרופה שאפשר לשקול היא אקטוס 15 מג אבל צריך לראות פרטים נוספים לגביך בכדי לראות אם מתאימה
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר בזמן קורונהאיל19/06/2022
כרגע אני חולה בקורונה ועקב המחלה ערכי הסוכר עלו . האם להוסיף אינסולין או לאכול פחות כדי לאזן את המצב ?
האם מדובר בסוכרת מסוג 1 או 2
ד''ר מאיה איש שלום21/06/2022האם מדובר בסוכרת מסוג 1 או 2. ההחלטה על תוספת אנסולין תלויה בערכי הסוכר אם מעל 300 ככל הנראה יהיה צורך אם פחות אולי תהיה תגובה לשנוי תוזנתי אך אין לי את התמונה הקלינית המלאה.
בברכת החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק מרזה? האמנם? אצלי בדיוק להיפךאיתן א19/06/2022
אני כבר 10 חודשים עם אוזמפיק במינון של 1
אני סגרתי טייפ 2. סבלתי מנפילות סוכר קיצוניות.
האוזמפיק מאוד עזר לאיזון הסוכר.
אני 1.84 מטר ושקלתי 102 קילו.
כיום אני 107 קילו ולא רואה שום שיפור בדיאטה.
אוכל מסודר ומשתדל מאוד על דברים בריאים.
מתעמל פעמיים שלוש בשבוע.
אז לי בכל אופן אוזמפיק לא תרם בהשנה אלה להייפך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כ20 אחוז מהסוכרתיים לא יורדים במשקל
ד''ר מאיה איש שלום21/06/2022כ20-% מהסוכרתיים לא יורדים במשקל בתגובה לאוזמפיק. באופן עקרוני סוכרתיים יורדים פחות במשקל בהשואה ללא סוכרתיים בתגובה לאוזמפיק ותרופות אחרות לירידה במשקל
מציעה לשקול טיפול תרופתי נוסף שיסייע בירידה במשקל , לאור אזון רמות הסוכר אולי כדאי להמשיך בטיפול באוזמפיק. לשקול ברור נוסף לעליה במשקל, לעיתים באזון סוכרת יש עליה במשקל. אך לשקול ברור אחר (חסר בטסטוסטרון, תת פעילות של בלוטת התריס, קושינג - סיבות לא שכיחות). כשתפתר בעית המחסור באוזמפיק אפשר יהיה לשקול נסיון להעלות ל-2 מג' עם טופס 29ג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא משפחה יכול לתת מרשם לאוזמפיקגאולה19/06/2022
שלום רציתי לדעת עם רופא משפחה שמכיר את ההסטוריה הרפואית יכול לתת אוזומפיק כשיש משקל מאוד גבוה
יש כרגע מחסור בתרופה לסירוגין עד 12.22
ד''ר מאיה איש שלום21/06/2022יש כרגע מחסור בתרופה לסרוגין עד 12.22. בעקרון רופא המשפחה יכול להוציא טופס 29ג' ולתת מרשם פרטי אך לאור הקושי בהשגת התרופות היתי שוקלת סקסנדה (אלא אם כבר ניסית אותה בעבר) או חלופות טיפוליות אחרות כגון רזין, קסניקל, טופמקס או מיסימבה. צריך לראות מה יכול להתאים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כחול באצבע רגלאורי18/06/2022
הבן שלי וללה סכרת סוג 1
שלשום קיבל מכה באצבע והיא הפכה כחולה וכואבת
מה עושים
האם יש אפשרות לסיבוך
תדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לי לענות מבלי לראות
ד''ר מאיה איש שלום18/06/2022קשה לי לענות מבלי לראות, מציעה לפנות בשלב ראשון אל רופא/ת המשפחה. אם הכאב מאוד עז יתכן שיש שבר ואז כדאי אולי לפנות למוקד ולבצע צילום. בעקרון אצבע כחולה אחרי מכה לרב מעידה על שטף דם ולא בהכרח מעידה על סבוך.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק ואיזון סוכרתמלי18/06/2022
האם יכול להיות מצב שאוזמפיק לא משפיע על איזון הסוכר
האפשרות לא שכיחה אך קיימת
ד''ר מאיה איש שלום18/06/2022בהחלט האפשרות לא שכיחה אך קיימת. שנוי תזונתי לרב עוזר לאזן את רמות הסוכר וגם פעילות גופנית סדירה
מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)