מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מזהים תקלה במד סוכרמירב15/05/2022
אני מודדת סוכר מדי פעם עקב טרום סוכרת. רכשתי שני מכשירים אחד של פריסטייל לייט והשני אקווהצ'ק אינסטנט. באופן קבוע היה פער של 10-15 יחידות בין המכשירים כשהפריסטייל הראה תוצאה נמוכה יותר בכל רמות הסוכר שנמדדו בין אם סוכר בטווח ובין אם גבוה יותר. לאחרונה המכשירים מראים תוצאות דומות ואפילו לעיתים קרבות דווקא הפריסטייל מראה תוצאה גבוהה בעשר מהאקווהצ'ק שמראה תוצאות דומות למה שהיה קודם. האם זה מצביע על תקלה במכשיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שונות של 10-15% בין מכשירים נחשבת תקינה
ד''ר מאיה איש שלום20/05/2022שונות של עד 10-15% בין מכשירים נחשבת תקינה אך שלא נשמע שיש תקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספריי סטרואידי וטרום סוכרתדנה15/05/2022
הסוכר אצלי גבולי לטרום סוכרת. בגלל אלרגיה אני אמורה ליטול חודשיים ספריי סטרואידי אבאמיס לאף. האם יש חשש שהשימוש בספריי יוביל לעלייה בערכי הסוכר? שכרגע גבוליים סביב 97 בצום A1C 5.7 , ושאלה נוספת אם אכן הספריי גורם לעלייה תוך כמה זמן הגוף מתנקה מזה ואמור לחזור לרמות הרגילות של הסוכר? האם תןך שעות או ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעת הספריי היא מקומית על הרירית באף
ד''ר מאיה איש שלום20/05/2022עיקר השפעת הספריי היא מקומית על הרירית באף. אך חלק קטן מאוד נספג. הסכוי לעליה ברמות הסוכר הוא קטן מאוד. אך כמובן שבגלל שהערכים שלך מראש בגבול העליון של הנורמה עדיף להקפיד על פעילות גופנית סדירה אם ניתן ועל הפחתת צריכה של פחמימות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה חדשה טירזפטיידאור15/05/2022
היי,
השתמשתי באוזמפיק והגעתי למינון הגבוהה ביותר שהוא 2.4 (וויגובי) אך לא היית השפעה כלל לצערי
שמעתי על הזריקה החדשה טירזפטייד ורציתי לדעת מה הסיכוי שהיא כן תשפיע אלי ?
בנוסף לכך אם את יודעת האם יש צפיה להגעה לארץ ?
ואם את מכירה מרפאה מומלצת שניתן לקבל דרכה אפילו באפון פרטי
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרופה רק קיבלה אישור של FDA
ד``ר מאיה איש שלום16/05/2022התרופה רק קבלה אישור של FDA אבל לטיפול בסוכרת ולא לטיפול בהשמנה. יקחו כמה חודשים עד שתגיע לארץ. אפשר לנסות להביא ביבוא אישי אבל בהתויה (סוכרת) הבעיה שלרב משלוח במצב כזה עולה כמה אלפים
מניחה שבחודשים הקרובים תאושר גם להשמנה.
יש סכוי שהתרופה תשפיע כי היא עובדת במנגנון קצת שונה (אנאלוג לGLP1 וגם לGIP).
אבל הבסיס להשפעה של התרופות הוא שנוי בהרגלי חיים דהיינו בתזונה ופעילות גופנית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור ללחץ דם שעשה לי בצקתחגי15/05/2022
שלום לקחתי כדור ללחץ דם שעשה לי בצקת הרופא החליף לכדור אחר אומנם הבצקת ממש ירדה אבל עדין רואה אותה אבל פחות ממה שהיתה יכול להיות שהתרופה שהפסקתי עדין משפיעה אחרי שלושה שבועות שכבר הפסקתי לקחת אותה
לרוב אחרי 3 שבועות אמורה להיות חזרה
ד''ר מאיה איש שלום16/05/2022לרב אחרי 3 שבועות אמורה להיות חזרה למצב התקין אולי התרופה החדשה גם מעלה סיכון לבצקות למשל מעבר מנורבסק/אמלו לוזודיפ/לרקפרס עדין עשויות להיות בצקות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טירזפטיד לעומת טטרוליסיטירוני15/05/2022
שלום ד"ר,
תוכלי בבקשה להסביר מה ההבדל בין שתי התרופות , כולל תופעות לוואי ויעילות ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טרוליסטי מורידה בממוצע 3 ק"ג
ד''ר מאיה איש שלום16/05/2022טרוליסיטי מורידה בממוצע 3 קג' במשקל טריזפטיייד במנון המקסמלי 12.5 קג'. טרוליסיטי מביאה לירידה של 1.5% בהמוגלובין המסוכר, טריזפטייד ב2.5%.
טירזפטייד הוא אנאלוג לGLP1 וGIP טרוליסיטי היא אנאלוג לGLP1 אלו הורמונים שמופרשים מהמעי וומוסתים משקל ותאבון ויש להם השפעות נוספות גם על רמות הורמונים אחרים כגון גלוקגון על כלי הדם והכליות (השפעה מטיבה לגבי GLP1)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- jardiance - שאלה לגבי תוצאות הפעולהרוני15/05/2022
שלום,
jardiance מאזנת ערכי סוכר ע"י כך שהיא מאותת לכליות להפריש את הסוכר האגור לשלפוחית השתן במקום לדם.
אני לוקח jardiance ובבדיקה שעשיתי היה לי סוכר בשתן (צפוי), לא היה לי סוכר בשתן בעבר ורציתי לשאול האם להופעת סוכר בדרכי השתן\שלפוחית לא יכולה להיות השפעה שלילית לאורך זמן ?
כלומר, מצד אחד התרופה מאזנת סוכר בדם אך ניקוזו למערכת השתן לאורך זמן לא יכול לפגוע בדרכי השתן ובשרירי השלפוחית ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ידוע שיש פגיעה בשרירי השלפוחית
ד''ר מאיה איש שלום16/05/2022לא ידוע שיש פגיעה בשרירי השלפוחית, שהם חצוניים לשלפוחית השתן ולא נחפשים לסוכר שנמצא בתוכה. מי שיש לו נטיה לדלקות בדרכי השתן עשויה להיות החמרה. דווקא גידולים בשלפוחית השתן היו פחות בחולים שקיבלו פורסיגה למשל (מהמשפחה של גרידאנס)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תירואיד מוגדל דיפוזיתיואב15/05/2022
שלום
בעבר הייתי אצל אנדוקרינולוג עקב פרלוקטין גבוה.
הרופא ציין בין השאר שהתירואיד מוגדל דיפוזית ללא קשרים. הופניתי לבדיקות דם לבלוטת התריס (נוגדנים, T3 -T4ׂ) שהיו תקינים.
לא הופניתי לבדיקת US לבלוטת התריס, ולמעשה אף פעם לא עשיתי הדמיה כלשהי לבלוטה.
1. מה זה אומר תירואיד מוגדל דיפוזית? זה אומר משהו לא תקין או שיכול להיות הגדלה שהיא תקינה?
מה גורם לזה?
2. זה שתפקוד הבלוטה לפי בדיקות הדם תקינה, שולל בעיה בבלוטה? אם היו קשריות או בעיה משמעותית זה היה מתבטא בבדיקות הדם או לא בהכרח?
3. כאמור לא נשלחתי להדמיה, האם בדיקת ידנית של רופא יכולה לשלול קשריות?
4. האם הגדלה דיפוזית יכולה להשפיע על הנשימה בזמן שכיבה ושינה? כלומר להיות גורם לדום נשימה בשינה ברמה כזו או אחרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטת תריס מוגדלת משמעותית
ד''ר מאיה איש שלום16/05/2022בלוטת תריס מוגדלת משמעותית יכולה להביא לקשיי נשימה בעיקר בשכיבה או הפרעות בליעה. אם ההגדלה קלה לרב זה חסר משמעות קלינית. בלוטה יכולה להיות מוגדלת בנוכחות תפקודי תריס תקינים. אולטרהסאונד צואר יכול להראות את מימדי הבלוטה, אבל אם יש חשד ללחץ על הושט או הקנה אז מבצעים סיטי צואר חזה, אם יש חשש מהתפתחות של פעילות יתר בעקבות החשיפה לחומר נגוד מבצעים ללא חומר נגוד
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לבדיקת דופלרדנית14/05/2022
בדיקת סופר ורידי הרגלים
רגל ימנית מערכת עמוקה ושטחית ללא עדות לפקקת
רגל שמאל מערכת עמוקה הודגם תמט חלקי בורידים הטיביאליים האחורים עם עדות לרקנליזציה בינונית עד טובה יכול להתאים לשאריות פקקת ישנה
דר מאיה היה לי פקקת לפני חצי שנה נוטלת אלקויס 5 מג פעמים ביום וזה משפחתי כנראה יהיה קבוע
אבקש הסבר לבדיקה
תודה רבה לך
ומה זה תמט חלקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מציעה לשאול כירורג כלי דם
ד''ר מאיה איש שלום14/05/2022מציעה לשאול כרורג כלי דם או המטולוג כי זה לא תחום עיסוקי. וכדאי לראות מה היה בבדיקה הקודמת. נשמע שיש פתיחה חלקית של הוריד שנחסם שזה טוב
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- = Beta cross laps/ Procollagen T Type 1jחרות14/05/2022
אני בת 67 משנת 2018 התחלתי לקחת פוסאוונס פעם בשבוע עם הפסקות .
תוצאות בשנת 2018 היו Beta cross laps 0.690 ושל Procollagen T Type 1 היו 68.7 ng\ml
תוצאות עכשיו 2022 הן 0.245 Beta cross laps ושל Procollagen T Type 1 הן 37.6 ng\ml/v =האם המצב החמיר.ובכלל אני מבקשת לדעת ערכים מקובלים לגיל שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התוצאות מדגימות שיש תגובה טובה לפוסבנס
ד''ר מאיה איש שלום14/05/2022התוצאות מדגימות שיש תגובה טובה לפוסבנס CTX שהוא מדד פירוק עצם ירד, גם P1NP שהוא מדד לבנית עצם ירד כי הבניה והפירוק מצומדים כך שכשיש ירידה בפירוק מצפים גם לירידה בבניה עדין המאזן הוא לטובת בניה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה אפקט השחר או סימוצ'ימאיר14/05/2022
נאבק מאוד בסכרת בעיקר כדי להימנע מאינסולין. בבדיקה שמתי לב: בבוקר בשעה 05.30 בצום מקבל ערך של 130 בערך. שעה אח"כ, מבלי שאכלתי הסוכר יכול להגיע גם ל- 150 ואפילו ל- 160. האם זה אפקט השחר, או סימוצ'י ? מה יש לעשות במקרה כזה?
האם צריך לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למאיר
ד''ר מאיה איש שלום14/05/2022בהחלט יכול להתאים לאפקט השחר.
איני יודעת מהן התרופות שאתה מקבל אבל אולי אפשר לשנות את הטיפול התרופתי מבלי להגיע לאנסולין
עוד אפשרות לנסות לבצע פעילות ארובית בערב כגון הליכה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרופות שמקבל בהמשך לתשובתך ...
מאיר15/05/2022מקבל: ג'ארדיאנס - 10 מ"ג בבוקר
גלימפיריד - 3 מ"ג בצהריים
ואוזמפיק -1 מ"ג אחת לשבוע.
האם היית מחליפה משהו
לציין שמטמורפין מציק לי בבטן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשר לשקול תרופה כמו אקטוס
ד''ר מאיה איש שלום16/05/2022קשה לי ליעץ מבלי לראות אותך ולקבל הסטוריה מלאה בדיקה גופנית
אבל יש שנויים שאפשר לחשוב עליהם למשל במקום גרדיאנס לעבור לקסגידואו 10/1000 שמכיל פורסיגה (מאותה משפחה של גרדיאנס) עם גלוקופאג' בשחרור מושהה.
אני משתדלת שלא לתת גלמפריד אם ניתן
אפשר לשקול תרופה כמו אקטוס אבל שוב בלי לראותך קשה לי ליעץ
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת דם או שתן עדיפהמנחם14/05/2022
היה לי סיפור של רמה לא רצוייה של קטונים עקב סכרת. אני חושב על מעקב בבית.
מבין שיש שתי אפשרויות בדיקה: בדם ובשתן
1. מה עדיף?
2. מה הן הנורמות בכל בדיקה ומתי יש לפנות לבית-חולים?
3. האם ניתן לקבל המלצה לגבי תדירות הבדיקה הנ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדידת הקטונים בדם מדויקת יותר מהשתן בדם
ד''ר מאיה איש שלום14/05/2022מדידת הקטונים בדם מדויקת יותר מהשתן בדם נבדק בטא הדרוקסיבוטירט בשתן אצטואצטט. במקרה של חמצת קטוטית בטא הדרוסקיבוטירט עולה קודם לעומת אצטואצטט שהוא תוצר הפירוק שלו, וגם יורד קודם כשהבעיה נפתרת ולכן בדיקת הדם רגישה יותר לזהוי חמצת קטוטית מוקדם יותר וגם לכך שהיא חולפת.
הסטיקים למדידה בשתן מצויים בכל הקופות
למדידה בדם הם ברכישה פרטית מגפן מדיקל כ10 סטיקים עולים 150 שח. והם מתאימים לקורא של הליברה או למד סוכר פריסטייל נאו או אופטיום שקיימים בקופות (מאפשרים מדידת סוכר/ או קטונים)
ערך של עד 0.6 נחשב תקין
ערך של 3 במעלה מחשיד לחמצת קטוטית מחייב פניה לקבלת טיפול רפואי או התיעצות דחופה עם הרופא המטפל
בין לבין בתחום האפור
בעקרון מעכבי SGLT2 כגון פורסיגה או גרדיאנס מעלים את הסיכון לחמצת קטוטית בעיקר בזמן מחלות חום/צום/שתית אלכוהול ביתר או התייבשות (הקאות או שלשולים) לכן במצבים אלו מומלץ להפסיק את נטילת מעכבי SGLT2 למספר ימים
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי רוטינת הבדיקה הביתית לקטינים
מנחם16/05/2022מהי רוטינת הבדיקה הביתית לקטינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערך של עד 0.6 תקין 3 ומעלה מחשיד לחמצת
ד''ר מאיה איש שלום22/05/2022אין רוטינה אבל אם משהו מקבל מעכבי SGLT2 כגון גרדיאנס או פורסיגה כדאי להפסיק בזמן מחלת חום או התיבשות (הקאות שלשולים צום ממושך) בכדי למנוע את הסיכון לחמצת
במקרה שהתרופה לא הופסקה ומתרחשים אחד מהמצבים דלעיל היתי בודקת קטונים בדם. ערך של עד 0.6 תקין 3 ומעלה מחשיד לחמצת והשאר בתחום האפור
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק אזל במלאי עולמי. האם לחזור לטרוליסיטי?לינה14/05/2022
אני עם אוזפיק 1.0 כבר שנתיים. פתאום הוא חסר במלאי. אפשר לרדת במנה - לקחת 0.5 או לקבל או טרוליסיטי, שבזמנו כבר השתמשתי ועברתי לאוזמפיק.
מה לעשות?
יש לי סוכרת 2 ואני שוקלת 80 קג עם גובה 154 סמ.
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן צפוי מחסור במינון של 1 מג' אוזמפיק
ד''ר מאיה איש שלום14/05/2022לצערי אכן צפוי מחסור במנון של 1 מג' אוזמפיק עד 12.22. אם לא היה הבדל גדול בתגובה לטרוליסיטי אפשר לחזור עד אז לטרוליסיטי 1.5 מג' פעם בשבוע. או לרכוש באופן פרטי מזרק של 0.5 מג' (בעלות של400 שח) להשתמש במשך שבועיים (להזריק 2 מנות) ולנסות להשיג מהקופה לאחר מכן. הקופות לא מוכנות מטעמי עלות לספק 2 מזרקים של 0.5 מג' לחודש. המחסור יהיה לסרוגין עד סוף השנה
למשל באפריל היו שבועיים שלא היה בכלל ניתן להשיג בארץ אוזמפיק 1מג'.
אם המעבר לאוזמפיק עשה שנוי גדול לעומת הטרוליסיטי אז אולי כן להתעקש להמשיך איתו. אם את יכולה "לספוג" את העלות של רכישה פרטית של 0.5 מג' מידי פעם (מזרק יספיק לשבועיים)
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורונה וסוכרת קשרדפנה13/05/2022
קראתי מאמר לפיו נגיף הקורונה יכול להביא להתפרצות סוכרת.האם זה נכון גם לגבי אומיקרון? והאם ייתכן מצב שבגלל קורונה הסוכר יעלה לערכים גבוהים יותר אצל אדם שהיה בריא קודם אבל לא יגיע ממש לסןכרת אלא לערכים יותר קרובים לרף העליון של הנורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיף הקורונה יש לו קולטנים על תאי הבטא בלבלב
ד``ר מאיה איש שלום14/05/2022בהחלט נכון נגיף הקורונה יש לו קולטנים על תאי הבטא בלבלב והוא יכול להחמיר סוכרת קיימת או להביא להתפרצות סוכרת באנשים ללא סוכרת. לגבי החיסון לא ראיתי פרסומים בעליה לסכון לסוכרת. ההשפעה שלו מקומית בשריר ולא מדובר בנגיף שתוקף את תאי הבטא ולא ידוע לי שמביא להתעוררות של מערכת החיסון לתקוף את תאי הבטא בלבלב (התאים שמיצרים אינסולין). כן ראיתי עליות זמניות קלות ברמות הסוכר במטופלים עם סוכרת לאחר חיסון אך הן היו זמניות
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ייתכן שהנגיף יבוא לתפקוד פחות טוב של הלבלב
דפנה14/05/2022תודה על תשובתך אבל האם זה דבר שכיח שקורה גם באומיקרןן כלומר אם כרגע איני חולת סוכרת האם יש סיכוי טוב שאוטוטו כחלה בסוכרת בגלל שחליתי באומיקרון לפני חודשיים וגורלי נחרץ? או שזה סיבוך נדיר, האם ייתכן שהנגיף יבוא לתפקוד פחות טוב של הלבלב בלי סוכרת או שזה או שלא יפגע בכלל או סוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איננו יודעים מה היקף התופעה
ד''ר מאיה איש שלום14/05/2022איננו יודעים מה היקף התופעה אך לא נראה שהיא מאוד שכיחה
בכל מקרה הרגלי חיים נכונים כגון הפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות ופעילות גופנית סדירה יכולים למנוע הופעה של סוכרת ולסייע באיזון של סוכרת קיימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות פחמימות בטרום סכרתליאורה13/05/2022
שלום, האם תזונה של מנת פחמימות אחת או שתיים כל 3 שעות מומלצת או יש להפחית בכמות? אם כן, כמה מנות פחמימה מומלץ לאכול ביום? אני מתייחסת כמובן לפחמימות מורכבות.
אם מדובר בסוכרת אז כמובן שככל שמצמצמים יותר
ד''ר מאיה איש שלום14/05/2022אם מדובר בסוכרת אז כמובן שככל שמצמצמים יותר את צריכה הפחמימות קל ליותר לאזן, בפרט בסוכרת נעורים.
אני חושבת שדיאטות קטוגניות (50 גרם ופחות של פחמימות) קשה לשמר לטווח ארוך והן גם כרוכות בצריכה רבה של שומן שלפעמים הוא שומן רווי ויש חשש שעלול להגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם. דיאטות קטוגניות ים תיכוניות זה דבר אחר כי שם השומן בריא.
לסוכרתיים אני לרב ממליצה על 70-100 גרם ליום של פחמימות מורכבות
אם מדובר בשנוי תזונתי לירידה במשקל התגובה היא אישית ויש כאלו שמפיקים תועלת מדיאטה דלת פחמימות ויש כאלו שדווקא דיאטה דלת פחמימות פשוט מסייעת להם לתחושת השובע וירידה במשקל
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון סקסנדהדנה12/05/2022
שלום, האם חובה להעלות מינון, אם המינון הנמוך טוב? העלאה מייצרת לי בחילות
התגובה לסקסנדה מאוד אישית
ד''ר מאיה איש שלום14/05/2022צהרים טובים התגובה לסקסנדה מאוד אישית. ואם המנון הנמוך גורם לתגובה טובה וירידה בתאבון אין סיבה להעלותו עד שההשפעה למשל פוחתת
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)