מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טבעוני עדיין לא סוכרתי . שואל ומבקש תשובותמוטי26/05/2022
שלום רב
עדיין לא "סוכרתי "(75) .פעם בשנה בזמן פירות הקייץ מודד סוכר .( מתכוון גם השנה בחודש הבא )
האם אפשר למדוד סוכר בדקירה לא !!!באצבע?
1)למשל בירך אפשרי ??????במכשיר אקו הישן הרגיל .. לא !!בחדש ,בהצמדה לזרוע !!
2)והאם זה משנה מהיכן נלקח הדם???בשיטה הישנה
אני אוכל כארוחת ערב =המון פיירות מתוקים מאד (אגוזים קצת ) משעה 1830 עד 2000 בערך (ונהנה מכל רגע ) ומודד שעתיים אחרי .(לא מגיע ל130) האם בגלל תוספת האגוזים ?
3)ולמחרת בבוקר מודד רק ב-1030 בערך !!!. האם צריך למדוד קודם שלא יהיה הפרש
ארוך של צום ? .?????או חייב למדוד קודם כי בשעתיים ,שלוש מעבר ל0800 בין כה הסוכר יורד .
4)תודה על כולללל התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף אחרי פירות למדוד שעה אחרי האוכל
ד''ר מאיה איש שלום30/05/2022לא ידוע לי שאפשר למדוד מהירך אפשר מכרית כף היד.
בעקרון עדיף אחרי פירות למדוד שעה אחרי האוכל עד 155 נחשב תקין
האם בדקת המוגלובין מסוכרר שמהווה ממוצע של רמת סוכר ב3 חודשים האחרונים
לגבי הצום לא משנה אם אתה מבצע ביקיצה או לפני האוכל
אגוזים בהחלט ממתנים את העליה ברמת הסוכר
יש גם תגובה גלקמית שונה לפירות שונים (מבחינת העליה של רמות הסוכר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות סידן בגוף...שירז26/05/2022
שלום, בת 32 בריאה ברקע דלקת בלוטת התריס לפני שנה. בדיקת דם שגרתית יצא לי ערך סידן נמוך 8.2 ואלבומין תקין. תפקודי תריס תקינים.
האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם האלבומין משל 3.7 אז הסידן יוצא תקין 8.5
ד''ר מאיה איש שלום30/05/2022צריך לראות את רמת האלבומןי והפוספור כי מתקנים את הסידן לאלבומין לערך של 4. אם יש נמלולים או תחושת הרדמות אז כן להרחיב את הברור ולשקול טיפול. אם האלבומין משל 3.7 אז הסידן יוצא תקין 8.5.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לירידה במשקל רייבלסוסאבנר26/05/2022
שלום דוקטור
אני בן 50, bmi 34, סוכר 109.
קיבלתי מהכללית אישור לסקסנדה למטרת ירידה במשקל וסירוב לאוזימפיק כי אין לי סכרת.
רציתי לשאול אם יש לי אפשרות לקבל Rybelsus כי קשה לי עם זריקות ואם התרופה טובה כמו הזריקות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רילבסוס מורידה במשקל פחות מאוזמפיק/סקסנדה
ד``ר מאיה איש שלום27/05/2022ריבלסוס מורידה במשקל פחות מאוזמפיק /סקסנדה ואינה מותוות כלל לטיפול בעודף משקל. יתכן שבעתיד תאושר במנון גבוה יותר ממה שזמין בשוק לטיפול בסוכרת (14 מג') לצורך ירידה במשקל אך הנושא עוד במחקר
הירידה הממוצעת במשקל עם המנון הגבוה של ריבלסוס (14 מג') היא 4.5 קג'.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוזמפיק ותופעותיהליה25/05/2022
שלום ד"ר, רציתי לדעת אם האוזמפיק יכול לגרום לאיחור במחזור? אין עניין של הריון. ירדתי איתו בתקופה של 3 חודשים 8 ק"ג. בקושי אוכלת 6גם אז לא מסודר. מאזן יפה את ערכי הסוכר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ירידה מהירה במשקל יכולה לשבש
ד''ר מאיה איש שלום26/05/2022ירידה מהירה במשקל יכולה לשבש, וגם אם באמת את אוכלת מעט מידי מציעה להתיעץ עם דיאטנית שתראה שאת אוכלת מספיק חלבון. ולחפש סיבות אחרות. טוב ששללת הריון. לאחר זהום בקורונה (גם החיסון אך בטח לא חוסנת לאחרונה) יכולים לשבש קצת את המחזור. אך היתי מחפשת סיבות נוספות (תפקודי תריס, רמת פרולקטין ועוד).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר למדוד בטיפת הדם הראשונה במד סוכרעינב25/05/2022
האם יש הבדל בבדיקת מד סוכר ביתי אם מודדים מטיפת הדם הראשונה או מהשנייה אחרי ניגוב הראשונה. האם התוצאות של הראשונה והשנייה אמורות להיות דומות מאוד? שאלה נוספת האם סחיטת האצבע להגדיל את הטיפה עלולה לתת תוצאה שגויה נמוכה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא אמור להיות הבדל משמעותי בין טיפת הדם הראשונה לשניה
ד''ר מאיה איש שלום26/05/2022ככל הידוע לי, לא אמור להיות הבדל משמעותי בין טיפת הדם הראשונה לשינה. כן חשוב לשטוף ידים עם מים וסבון ולנגב היטב לפני המדידה כי ידים עם שאריות מזון (בעיקר פחמימות) או רטובות יכולות להשפיע על התוצאה. סחיטת האצבע אינה בעיתית בדיקה בטיפה קטנה מידי יכולה לשבש את התוצאה, כך שעדיף שטיפת הדם תהיה בכמות מספקת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק וילכן פלנוסשרון25/05/2022
שלום,
כבר שנה מטופלת באוזמפיק לסוכרת בת 50 ,מאוזנת והכל טוב,השבוע אובחנתי עם ליכן פלנוס מחלה אוטואימונית בחלל הפה ,הרופא פה ולסת טוען שיכול להיות קשר בין האוזמפיק למחלה ,האם ידוע על כך משהו תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ידוע לי שיש קשר ולא מצאתי עדות לכך
ד''ר מאיה איש שלום26/05/2022לא ידוע לי שיש קשר ולא מצאתי עדות לכך בספרות
תשאלי אותו אם מצא לכך תימוכין בספרות
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך בודקים תנגודת לאינסוליןשירה25/05/2022
האם יש בדיקה שמראה אם יש תנגודת לאינסולין אפילו קלה? בהנחה שהסוכר בצום תקין וגם A1C כי קראתי שלעיתים תנגודת לאינסולין מתפתחת הרבה לפני שבדיקות הדם של סוכר בצום וA1C מראות חריגה בערכים.
אם זו תנגודת ברמת הכבד אפשר לבדוק סוכר ואינסולין בצום
ד''ר מאיה איש שלום26/05/2022אם זו תנגודת ברמת הכבד אפשר לבדוק סוכר ואנסולין בצום, ומכפלתם חלקי 405 נותנת תוצאות מדד תנגודת שנקרא HOMA IR. ערך מעל 2.5 מחשיד לתנגודת. אם רוצים לדעת אם יש תנגודת ברמת השומן או השריר אפשר לבצע העמסת סוכר לבדוק אנסולין וסוכר במקביל אחרי חצי שעה, שעה ושעתים . כאן אין ערך מדויק שידוע לי כמתאר תנגודת אך אפשר לבצע הערכה
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנגודת לאינסולין ולוקחת גלוקומין 1יעל25/05/2022
שלום,
יש לי תנגודת לאינסולין ואני לוקחת גלוקומין 1.(הסוכר 75 אך יש תנגודת). אני שוקלת 87 והתחלתי דיאטה. יש לציין שעקב נכות אני לא יכולה לעשות ספורט. היה לי תור אצל דיאטנית בקופה שמטפלת בשיטה של בדיקת החיידקים של מכון וויצמן. היא טענה שלארוחת בוקר אני יכולה לאכול דנונה פרו 21 גרם חלבון 116 קלוריות פלוס עוגת שמרים 50 גרם שזה פחות מ 200 קלוריות גם בלי שעשיתי את הבדיקה
כי זה מבחינת סוכר ואינסולין עדיף לי על דנונה פרו פלוס 40 גרם קורנפלקס וחלב בקלוריות זהות לעוגה או לחם כי העוגה מכילה שומן ולא יותר פחמימות. לכל זה להוסיף כף סיבים תזונתיים. האם באמת 50 גרם עוגת שמרים או עוגה עם שומן בבוקר והדנונה פרו לא יעלו יותר את הסוכר והאינסולין מקורנפלקס צי'ריוס שיבולת שועל או לחם חיטה מלאה? אני גם אוסיף סיבים לארוחה עם העוגה. היא אומרת שנתנה לי את זה כי אני מאוד אוהבת מתוק וכך לא ארגיש בדיאטה ולא אשבר כמו תמיד. זה נשמע לי מאוד נחמד רק שאני חוששת שאולי זאת טעות בבוקר להתחיל עם מתוק. דיאטנית אחרת פעם אמרה לי שלא להעז להתחיל עם פירות ב 2 ארוחות הראשונות ביום בגלל הסוכר והאינסולין...
אשמח לחוות דעת. מה שכן, יש לציין שבתפריט הנוכחי אני לא אוכלת בכלל פירות כי אני אלרגית לחלקם וחלק לא טובים לי לבקע בסרעפת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התגובה למזונות היא אישית וגם התאמה תזונתית שונה
ד''ר מאיה איש שלום26/05/2022בעקרון קורנפלקס עתיר פחמימות פשוטות אז באמת עדיף להמנע בפרט בבוקר. לגבי עוגת השמרים את תראי אם את מרגישה שבעה אחרי ארוחת בוקר או שיש תחושת רעב. ואז אולי תותרי עליה.
התגובה למזונות היא אישית.
וגם התאמה תזונתית שונה מאדם לאדם.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש דרך לקבל את ריבלסוס גם לסכרתדורית25/05/2022
שלום יש דרך לקבל את ריבלסוס גם לסכרת נעורים עם השמנה משמעותית
יותר הגיוני לתת אוזמפיק בטטרציה איטית עם 29ג'
ד''ר מאיה איש שלום26/05/2022בעיתי. יותר הגיוני לתת אוזמפיק בטטרציה איטית עם 29ג'.
פשוט רבלסוס היא לא תרופה שנועדה לעודף משקל ומורידה פחות במשקל מאוזמפיק/סקסנדה (סקסנדה מיועדת לירידה במשקל בלי קשר לסוכרת, אוזמפיק בארהב ווגובי במנון של 2.4 מג' פעם בשבוע מאושרת לירידה במשקל תרשם בארץ בהתויה זו בסוף השנה).
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירוקס ואקנה האם יש קשר?אסנת24/05/2022
שלום רב,
לפני כשלושה חודשים עברתי כריתה חלקית של הבלוטה בעקבות גידול סרטני, בנוסף התגלה שיש לי השימוטו.
לפני כחודש העלו לי את המינון של היוטירוקס ועכשיו אני נוטלת יום אחד 50 ולמחרת 100.
מאז שהועלה לי המינון אני סובלת מאקנה בפנים, מה שלא קרה לי מעולם. האם זה יכול להיות בגלל העלאת המינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לבדוק אם בלוטת התריס מאוזנת
ד``ר מאיה איש שלום26/05/2022פחות סביר שיש קשר
אבל אפשר לבדוק אם בלוטת התריס מאוזנת (בדיקת TSH חודש אחרי העלאת המנון).
היתי מחפשת סיבות אחרות לאקנה
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה US בלוטה, ייתן מידע לגבי מקור הבעיה?יוסי24/05/2022
שלום
באיסוף שתן אחרון שעשיתי, הסידן עבר את מקסימום הרצוי ב 20%
בנוסף PTH גבוה כבר תקופה ו FT4 מתחת למינימום הרצוי.
TSH תקין
האם מומלץ לעשות US פארא-תירואיד או US תירואיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך לראות גם את רמות סידן אלבומין פוספור בדם
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2022קשה לי ליעץ מרחוק מבלי לראות את התוצאות המלאות, וגם את לקבל פרטים אנמנסטיים
מציעה להתיעץ עם אנדוקרינולוג/ית
בעקרון אם אתה לוקח תוסף סידן אז מציעה לשקול הפסקתו, הסידן בשתן הנורמה היא תלוית משקל כאשרעד 4 מג'/קג' נחשב תקין.
צריך לראות גם את רמות סידן אלבומין פוספור בדם. גם רמת מגנזיום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון לגבי ההמלצות של הרופאה
יוסי26/05/2022ד"ר תודה
קבעתי תור לאנדוקרינולוג, הבעיה שזה לעוד חודשיים.
עקב אוסטאופורוזיס אני לוקח שנים סידן ציטראט 3 פעמים בשבוע
פוספור בדם במינימום טווח הרצוי כבר שנים
לגבי סידן, אלבומין ומגנזיום בדם- תקין
מה לבקש מרופא משפחה להיבדק לקראת התור שקבעתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם רמת הסידן בשתן גבוהה עדיף שלא לקחת תוסף סידן
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2022אם רמת הסידן בשתן גבוהה עדיף שלא לקחת תוסף סידן ובמקום התוסף להעשיר את התזונה בסידן
אם רמת הסידן מוגברת בשתן לשקול סונר כליות ודרכי שתן בשאלת אבנים.
חשוב לראות גם רמת ויטמןי D.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לרופאה על מידע המפורט
יוסי27/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדכון לאחר העמסת סוכרשחר23/05/2022
שלום,
ערך סוכר בצום 91 וערך המוגלובין a1c 5.8.
אציין כי אני בת 34, רזה, פעילה, כל יתר הבדיקות תקינות, ללא אנמיה, לא מעשנת ומקפידה מאוד על התזונה.
בהמשך להמלצתך ביצעתי היום העמסת סוכר 75 גר' כאשר התוצאות בצום 80 ואחרי שעתיים 101.
האם זה תקין או שעליי להמשיך בירור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לבדוק פרוקטוזאמין למקרה שההמוגלובין
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2022נראה תקין. (חבל שלא בדקו אחרי שעה אך זו לא הבדיקה השגרתית) לפי מה שאת מתארת הכל תקין
אפשר לבדוק פרוקטוזאמין למקרה שההמוגלובין A1C מזייף כלפי מעלה.
או להתחבר חד פעמית למד סוכר רציף (פרטי כגון הולטר ליברה, בכדי לראות אם יש עליות סוכר אחרי האוכל שלא היית מודעת להן)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן לקורטיזולנסיה23/05/2022
עשיתי איסוף שתן לקורטיזול
יצא לי קורטיזול חופשי121.7
קורטיזול של 24 שעות 523.2
בעבר הייתה לי מקרואדנומה
האם הבדיקה תקינה
האם מרמזת על חזרה של המאקרואדנומה בהיפופיזה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנא צייני מה יחידות המדידות
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2022אנא צייני מה יחידות המדידות נמול/ליטר מקג'/מל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לירידה במשקל במקום זריקותאורית23/05/2022
שלום לך רציתי לשאול האם יש גם כדוררים לירידב במשקל במקום זריקות שהגיעו בשנת 2021 ועדין לא פרסמו אותם
הכדורים נועדו לסוכרת ומורידים במשקל פחות מהזריקות
ד''ר מאיה איש שלום25/05/2022הכדורים (ריבלסוס) נועדו לסוכרת ומורידים במשקל פחות מהזריקות(סקסנדה/ווגבי). הם מורידים בממוצע 4.5 קג'. לעומת 8 קג' ו16 קג' של הזריקות שציינתי. הכדורים מיועדים לסוכרת ולא לירידה במשקל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך כדורים לסוכרתעדנה23/05/2022
שלום, אני בת 71. במשפחתי אבי ז"ל וסבי ז"ל היו חולי סוכרת. בבדיקה אחרונה היה לי 6 a1c. סוכר 122. האם יש צורך כבר בכדורים או אפשר לחכות ולנסות דיאטנית? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט אפשר לבצע שינוי תזונתי עם פעילות גופנית
ד``ר מאיה איש שלום25/05/2022בהחלט אפשר לבצע שנוי תזונתי עם פעילות גופנית סדירה והללו יכולים להביא לשיפור ברמות הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)