מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה ההבדלים בין טסטומקס לנבידו?ארז09/06/2022
שלום
מלבד העניין של אופן השימוש שטסטומקס זה מריחה כל יום וזריקת נבידו זה טיפול של פעם בשלושה חודשים, מה ההבדלים ביניהם?
תוך כמה זמן יש עליה ברמות הטסטסטרון בזה ובזה?
והאם יש הבדלים בתופעות הלוואי בין התכשירים? למשל מבחינת הסיכון לאירועים קרדיווסקולרים?
טסטומקס גל קיים במינון של 25 ומינון של 50. איזה מהמינונים מקביל לרמה של זריקת נבידו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היתרון בגל שהוא מאפשר מתן של מינון פיזיולוגי
ד''ר מאיה איש שלום11/06/2022היתרון בגל שהוא מאפשר מתן של מנון פיזיולוגי יותר והתאמת המנון בהתאם לרמה הרצויה בדם והתגובה הקלינית. המנונים הדרושים הם לרב בין 25-75 מג' ליום בטסטומקס. הממוצע לדעתי הוא 50 מג' גל ליום אני ממליצה למרוח בבוקר כי שיא הרמה אבל גברים היא לרב בבוקר. נבידו פעמים רבות משיג רמות מעבר לרצוי ואז אני או ממליצה להוריד ל750 מג' במקום 1000 או מרוחת לאחת ל-4 חודשים את המתן. יש יותר סכוי לעליה בהמוגלובין וההמטורקיט עם נבידו לעיתים מעבר לרמה הרצויה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוך כמה זמן ההשפעה של הג'ל?
ארז12/06/2022שלום
תוך כמה זמן ההשפעה של הג'ל?
הן מבחינת הקליניקה וההרגשה והן מבחינת הביטוי בבדיקת טסטוסטרון בדם?
כ"כ העליה בהמוגלובין והמטוקריט באם ישנה, תוך כמה זמן מתחילת השימוש?
כתבת שאת ממליצה למרוח בבוקר כי אז שיא הרמה אצל גברים.
לא בטוח אם הבנתי, אם שיא הרמה של גברים בבוקר אז לא עדיף למרוח בלילה כשזה הזמן שהרמה היא נמוכה ובכך להעלות אותה באמצעות המריחה?
ואם רוצים לשנות מלילה לבוקר, צריך לדלג יום או שאפשר בבוקר שלמחרת המריחה בלילה להתחיל?
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הספיגה מיידית כך שמריחה בבוקר תביא לעלייה
ד''ר מאיה איש שלום14/06/2022הספיגה מיידית כך שמריחה בבוקר תביא לעליה של הרמה בבוקר
אם נח לך למרוח בערב זה גם בסדר.
לגבי התסמינים יש כאלו שמשתפרים מיידית ויש כאלו שלוקחים שבועות ואף חודשים. חשק מיני למשל משתפר מהר יותר מתפקוד מיני (שבועות לעומת חודשים).
לגבי העליה בהמוגלובין/המטוקריט כדאי לבדוק חודשיים שלושה אחרי התחלת טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק 0.25 מ"גדודי08/06/2022
היי, אני מטופל באוזמפיק עקב כולסטרול וbmi גבוה(מעל40)
אני כרגע מזריק 0.25 כבר 3 שבועות, לבינתיים יש לי ירידה במשקל של 6 ק"ג.
האם אני חייב להעלות את המינון ל 0.5, או שזה בסדר להישאר עם 0.25 לבינתיים(אין תופעות לוואי כלל)
אני פשוט מפחד שההשפעה תרד דרסטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל עוד יש תגובה טובה אין הכרח להעלות את המינון
ד''ר מאיה איש שלום11/06/2022כל עוד יש תגובה טובה אין הכרח להעלות את המנון אך היתי מתיעצת עם הרופא המטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה סכרת טייפ 1נדב08/06/2022
שלום אני חולה סכרת טייפ 1 המון שנים לאחרונה מאוד שמנתי אני יודע על מה שקיים בארץ לירידה במישקל אוזומפיק ועוד העם יש כדור שאוכל לקחת ללא תופעות באזור הקיבה כי אני רגיש מהבינה הזאת ולא רזין שמעתי שזה עד גיל 65 אפשר לקחת ואני מעל הגיל הזה אשמח לעזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לייעץ מבלי אנמנזה מקיפה ובדיקה גופנית
ד''ר מאיה איש שלום11/06/2022קשה ליעץ מבלי אנמנזה מקיפה ובדיקה גופנית
בעקרון אוזמפיק כרגע במחסור ארצי לסרוגין עד דצמבר אז אפשר לשקול סקסנדה בטטרציה איטית ואז הסכוי לתופעות לואי קטן, לא ידוע לי שיש מגבלת גיל על השמוש ברזין אבל היתי נמנעת אם יש גלאוקומה או מחלת לב פעילה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לטסטוסטרון נמוךבני08/06/2022
שלום
בשנות הארבעים, רמות טסטוסטרון באזור הגבול התחתון של הנורמה, לפעמים אף מתחת.
אנדוקרינולוג המליץ על טיפול תחליפי, ושאלתי היא:
1. האם הסיבה והאינדיקציה לקבל טיפול היא רק בגלל הירידה בחשק ובתפקוד המיני, או שיש סיבות נוספות?
2. קראתי שטסטוסטרון נמוך קשור לבעיות כמו דלדול שרירים, הפרעה במסת עצם, הפרעות קוגנטיביות, בעיות שינה ועוד. באיזה רמות של טסטטוסטרון זה משפיע על הדברים הללו?
3. האם טסטוסטרון נמוך לאורך זמן בגילאים 30-40 פוגע בבריאות הכללית? והאם זה גורם להזדקנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככל שהרמה נמוכה יותר יכולים להיות נזקים נוספים
ד``ר מאיה איש שלום08/06/2022ככל שהרמה נמוכה יותר יכולים להיות נזקים נוספים כפי שתארת.
השאלה אם לא צריך לחפש סיבה הפיכה (פרולקטין מוגבר? השמנה תרופות ועוד)? והאם נבדקה גם רמת הטסטוסטרון החופשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אומיקרון יכול להוביל לעלייה של הסוכרשירלי06/06/2022
קראתי שזנים קודמים של קורונה כמו הדלתא עלולים להוביל לסוכרת. האם מחלה קלה בזן האומיקרון יכולה גם היא לגרום לעלייה קבועה ברמות הסוכר בדם למשל להפוך אותי לטרום סוכרתית למרות שקודם לא הייתי? או לדחוק אדם עם סוכר לא גבולי לערכים גבוליים? באופן לא הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש עדויות שאכן כל זני הקורונה פוגעים בתאי הבטא
ד''ר מאיה איש שלום07/06/2022יש עדויות שאכן כל זני הקורונה פוגעים בתאי הבטא באופן ישיר או גורמים לדלקת ססטמית ממושכת שמעלה את התנגודת לאינסולין
עדין שנויה במחלוקת המשמעות הקלינית של הממצאים האלו
גם באנשים שרמות הסוכר שלהם במגמת עליה הפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית קבועה (למשל הליכות בשלוב עם משקולות קלות) יכולים למנוע הופעת סוכרת או לשפר את ערכי הסוכר בטרום סוכרתיים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אצל כל אחד שחלה בקורונה יעלו בהכרח רמות הסוכר
שירלי07/06/2022רציתי לשאול האם זה דבר שקורה בהכרח אצל כל אחד שנדבק בזן כלשהו של קורונה וחלה אפילו קל או שמדובר על סיבוך נדיר לא ככ שכיח? כלומר האם אצל כל אחד שחלה בקורונה יעלו בהכרח רמות הסוכר באופן כלשהו? האם כשסיבוך כזה קורה הפגיעה היא זמנית או לצמיתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות
ד``ר מאיה איש שלום11/06/2022בתחום הזה אנחנו עדין לא יודעים מספיק.
בכל מקרה הפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות ופעילות גופנית סדירה יסייעו בהורדה של רמות הסוכר גם אם עלו. בנוסף יש היום טיפולים יעילים מגוונים לסוכרת שמעבר להורדת הסוכר מסייעים בירידה במשקל וגם מגינים על הלב כלי הדם והכליות.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד להעלות נכון את מינון התרופהאיילת06/06/2022
שלום, התחלתי לפני שלושה שבועות להזריק במינון 0.6 ואני רוצה להעלות את המינון, כיצד אני סופרת את הקליקים?
כי המס הבא הוא1.2 האם עולים ישר ל 1.2?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני מעלה ב5 קליקים כל 5-7 ימים
ד''ר מאיה איש שלום07/06/2022אני מבינה שמדובר בסקסנדה? כי לא כתבת באיזו תרופה מדובר.
בעקרון אני מעלה רק כשאין כאבי בטן שלשולים או בחילות או עצירות משמעותית
אני מעלה ב-5 קליקים כל 5-7 ימים. כך שבעצם לו היית מטופלת שלי היתי ממליצה להעלות ל0.6 ועוד 5 קליקים שזה בערך 0.9 אבל אין מספר
מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Bromocriptine אשמח לייעוץ...שיר06/06/2022
היי לקחתי עד עכשיו חצי כדור בלילה לפני השינה היו לי תופעות לוואי מגוונות שדי עברו חוץ מאף סתום ...
העלתי את המינון בהמלצת הרופא לכדור
יום אחד לקחתי עם האוכל והרגשתי סבבה יום שני אכלתי ממש קצת עם זה ולקחתי מאוחר בלילה
התעוררתי עם הזיות לא כמה פעמים, כאבי בטן ובחילות
ובוקר היו לי כאבי בטן ממש ממש חזקים שלשולים והקאות
הגיוני שהתופעות לוואי האלה מהכדור??
אני לא יודעת אם לקחת חצי או שלם
ואם בכלל בינתיים אני צריכה לקחת, עדיין כואב לי הבטן ויש לי בחילות כמובן בעוצמה יותר נמוכה.
יכול להיות שפגעתי במשהו בגלל זה?
ממש לחוצה, אודה למענה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן שלקית בזיהום בדרכי העיכול במקביל
ד''ר מאיה איש שלום07/06/2022יתכן שלקית בזהום בדרכי העיכול במקביל. הדרך לדעת היא לא לטול את הכדור ולראות אם התופעות מיד נעלמות אם נמשכות סימן שזה משהו זהומי/אחר במקביל ולא קשור לכדור
יש אופציה לנסות קבוטרים במקום
הזיות גם יכולות להיות קשורות לכדור באופן נדיר.
מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם יש מעקב של גושים בשד וברחםלונה05/06/2022
שלום רציתי לשאול עם יש מעקב של גושים בשד וברחם מותר לקחת אוזומביק למשקל יתר אשמח לתשובה
גדולים שפירים בשד וברחם
ד''ר מאיה איש שלום05/06/2022בעקרון גדולים שפירים בשד וברחם לא נחשבים התוית נגד לנטילת אוזמפיק. אין הוכחה שהתרופה מגדילה את הסיכון לממאירות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקחת גלולות יאז עם 20 מג' אסטרוגן ויש גם פרוגסרוןשרון05/06/2022
שלום,
אני לוקחת גלולות יאז עם 20 מג אסטרוגן ויש גם פרוגסרון. מחברת חפיסות כדי להמנע ממיגרנה הורמונלית קשה אך לפני שנה המצב שלי הפך למיגרנה כרונית 24/7 כל יום.
נוירולוג אמר לי שיש כאלה שגלולות מחמירות להן את תדירות המיגרנות ואמר שבהפסקה עלולה להיות החמרה עקב הצניחה באסטרוגן. אני מאוד חוששת מהחמרה כי אז זה כבר יהיה להגיע למיון. שאלתי רופא נשים אם יש דרך להפסיק גלולות בהדרגה ולא במכה והוא אמר שלא.
במידה ואפסיק עם הגלולות ואקח אסטרוגן של הורמונים זהים ביולוגית במינון של 10 מ"ג לשבועיים ונגיד אז ארד ל 5 מ"ג לעוד שבועיים ואז אפסיק זה יוכל לעזור לי נגד הצניחה החדה באסטרוגן? או האם יש לך ד"ר רעיונות אחרים?
תדה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם המיגרנה תמידית אז יתכן שדווקא הגלולות גורמות
ד``ר מאיה איש שלום05/06/2022אם המגרנה תמידית אז יתכן שדווקא הגלולות גורמות לה (מרכיב האסטרוגן), אין לי רעיון כיצד להפסיק בהדרגה. יתכן שצריך לשקול גלולות שמכילות פרוגסטרון בלבד כגון צרזט עם לקיחה רציפה. ואם המגרנות ככ משמעותיות היתי מתיעצת לגבי טיפול תרופתי מונע יש היום טיפולים מונעים יעילים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת פרופיל הורמונליאנונימית05/06/2022
היי, אני בת 20. בעקבות שיעור יתר ואקנה נשלחתי לבצע פרופיל הורמונלי (מחזורים סדירים ובוצע אולטרסאונד לשלילת שחלות פוליציסטיות). את הבדיקה ביצעתי לאחר חודש וחצי מהפסקת נטילת אסטל וביום השלישי לווסת.
Estradiol 131
Testosterone total 0.90
SHBG 107.7
17OH PROGESTERONE 5.72
Free androgen index 0.8
Progesterone 3.2
Androstenedione 6.40
לפי ההערות לבדיקה באתר כללית התוצאה של 17 OH PROGESTERONE חריגה לשלב של הווסת בו ביצעתי את הבדיקה. האם אכן מדובר בתוצאה חריגה? ואם כן האם מדובר בחריגה משמעותית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החריגה היא קלה אבל אפשר לשקול לבצע מבחן סנקטן
ד''ר מאיה איש שלום05/06/2022החריגה היא קלה אבל אפשר לשקול לבצע מבחן סנקטן 250 מקג' בכדי לשלול הפרעה אדרנלית (סכוי קטן שקיימת). אך אם רוצים לוודא שאין בעיה אפשר לשקול לבצע את הבדיקה (בדיקת דם בה בודקים רמות קורטיזול 17 OH פרוגסטרון בזמן 0,3060 דקות). . רמות מוגברות במידה קלה של 17 OH פרוגסטרון יכולות להיות גם להיות משניות לשחלות פולצסטיות למשל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך של ANTI-TPOדינה03/06/2022
שלום! בבדיקה לפני שנה ANTI-TPO 79.6 U/ML. בבדיקה נוכחית ANTI-TPO 23.05 IU/ML. האם ישנה ירידה בכמות ANTI-TPO או לא, כי בבדיקה קודמת ערך בU/ML ובבדיקה נוכחית ערך בIU/ML? מה יחס בין U/ML לIU/ML? תודה.
בעקרון אין משמעות לטיטר הנוגדנים
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2022בעקרון אין משמעות לטיטר הנוגדנים כי הוא נוטה להשתנות עם הזמן. מה שחשוב זה תקינות תפקודי בלוטת התריס שהם לא בהכרח בקורלציה עם כמות הנוגדנים
נשמע שהיתה ירידה בכמות הנוגדנים אך חשוב לראות רמת TSH
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה סוכר אמור לעלות אחרי שעהיערה03/06/2022
האם אצל אדם לא חולה סוכרת סביר שלפני אוכל סוכר יעמוד על 70 ואחרי שעה מאכילת קציצות ירקות מטוגנות וקפה עם חלב יעלה ל99 או שזו עליה מהירה מדי?
עד 155 שעה אחרי האוכל זה תקין
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2022נשמע תקין, עד 155 שעה אחרי האוכל זה תקין
וגם השנוי לא גדול בסהכ ב30 מג/דל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר- האם יש לי סכרת הריונית?הריונית01/06/2022
ד״ר שלום,
בוצעה העמסת סוכר 50 שלא יצאה תקינה (180)
ונשלחתי להעמסה של 100 שיצאה תקינה לחלוטין (אפילו לא גבולית).
נבדקתי לאחר ארוחה בנטר סוכר שעה לאחא האחרוחה שיצאה ערך 150.
כמה ימים לאחר מכן שוב נבדקתי והערך שעה לאחר האחרוחה שוב ערך גבוה 170.
איך זה הגיוני? האם יכולה להיות טעות בבדיקות? איך עלי לפעול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יעד הסוכר שעה אחרי האוכל הוא עד 140
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2022יעד הסוכר שעה אחרי האוכל הוא עד 140. שעתיים אחרי האוכל עד 120. בצום היעד עד 95. מציעה להתיעץ עם דיאטנית ולנסות לצמצם את צריכת הפחמימות בארוחות. בהריון צריך בכל זאת לפחות 100-110 גרם פחמימות ליום, אך התגובה של עלית סוכר לפחמימות השונות היא אישית. יש פחמימות שמעלות יותר או פחות את הסוכר. היתי משתדלת לצמצם את הצריכה של אלו שמעלות יותר את הסוכר
ואם אין מניעה מפעילות גופנית למשל בצוע הליכות יכול לסייע בהורדת רמות הסוכר ע"י שיפור התנגודת לאנסולין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמשך לשאלה
המשך לשאלה04/06/2022לא הצלחתי להבין. עלי להתנהג בכל זאת כיאלו יש לי סוכרת הריונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יעד הסוכר אחרי האוכל בהיריון הוא עד 140
ד''ר מאיה איש שלום05/06/2022יעד הסוכר שעה אחרי האוכל בהריון הוא עד 140 אז הערכים שציינת הם מעל הרצוי. מציעה להתיעץ עם דיאטנית מניחה שבעזרת שנוי תזונתי תצליחי להגיע לערכי היעד
כמובן שאם אין מניעה מפעילות גופנית זה כדאי וגם הליכות למשל יכולות להביא לשיפור בערכי הסוכר.
העמסת הסוכר לא מאתרת 100% ממקרי סוכרת הריון, מה גם שאם העמסת סוכר תקינה הסוכרת יכולה להתפתח בהמשך כי התנגודת לאנסולין עולה בעקבות הורמוני שליה עד שבוע 36.
כך שאם הסוכרים מעל 140 שעה אחרי האוכל היתי מתיחסת כאל סוכרת הריון ומנסה לבצע שנוי תזונתי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרס וסוכר קשר ביניהםקרן01/06/2022
הוגדרתי כטרום סוכרתית והצלחתי הרבה זמן באמצעות תזונה ופעילות אירובית להוריד את הסוכר בצום בבוקר מ104 ל83 בערך. לאחרונה ללא כל שינוי בפעילות או התזונה הערכים נהיו בסביבות ה90. אם אני נמצאת כל בוקר בסטרס לראות מה תהיה הרמה זה יכול להיות הגורם לעלייה הנ"ל?
בהחלט סטרס יכול להשפיע על רמת הסוכר
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2022בהחלט סטרס יכול להשפיע על רמת הסוכר. גם רמה של 83 וגם רמה של 90 הן תקינות. האם בדקת רמת של המוגלובין מסוכרר (המוגלובין A1C) שמהווה מדד לממוצע רמת הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרס בהחלט יכול להביא לעליה בערכי הסוכר
ד``ר מאיה איש שלום04/06/2022סטרס בהחלט יכול להביא לעליה בערכי הסוכר. אך סוכר של 83 וגם של 90 בצום הם תקינים
האם בדקת רמה של המוגלובין מסוכרר שמהווה ממוצע לערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים?
שמחה לשמוע על השנוי הטוב שבצעת
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק ודלקת בלבליעל01/06/2022
יש שמועות ואנשים שגילו מקריאת מאמרים
שיש קשר בין מי שמזריק אוזמפיק
לבין גילוי דלקת בלבלב
האם ידוע לכם על משהו שכזה?
וגם אם אין
איזו בדיקה ניתן לעשות למי שלוקח אוזמפיק כדי לבדוק את תקינות הלבלב??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי לדלקת בלבלב על רקע אוזמפיק
ד''ר מאיה איש שלום04/06/2022הסכוי לדלקת בלבלב על רקע אוזמפיק הוא קטן מאוד אם בכלל. בעקרון בדלקת בלבלב יש כאבים עזים ברום הבטן שמקרינים לגב, אם מצב כזה קורה כדאי להפסיק את התרופה לבצע הדמיה של הלבלב (אולטרהסאונד/CT) ולבדוק אנזימי לבלב. לא כדאי לבצע את הבדיקות הללו אם אין שום תסמינים כי לעיתים מוצאים למשל אצל סוכרתיים רמה מוגברת של אנזימי לבלב שהיא ככל הנראה חסרת משמעות קלינית
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)