מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערך TSH בהריון - עזרתךאלונה05/07/2022
שלום, בהריון חודש חמישי שבוע 22. בחודש האחרון החלה לי נשירת שיער איומההה ממש עד רמת דלילות שיער. ביצעתי בדיקות דם (רופאת המשפחה הפנתה אותי) ועכשיו ראיתי שערך ה TSH הוא 3.55 . עד כמה שידוע לי מדובר על ערך גבוה לא? האם זה יכול לגרום לנשירת שיער?
(לא ידוע עניין של בלוטת התריס לפני ההריון)
ואגב, שאלה נוספת ערך הסוכר בצום 64 האם תקין?
תודההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התוצאה גבולית ומציעה לחזור על בדיקה של הנוגדן
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2022מדובר בערך גבולי. אם הנוגדנים שלילים (ANTI THYROID PEROXIDASE) אפשר שלא לטפל בערך שמתחת ל4.
בכל מקרה בשלב הזה לעובר/ית יש בלוטת תריס משלו/ה אך חשיבות האיזון למנוע לידה מוקדמת יתר לחץ דם וסבוכים נוספים
כאמור התוצאה גבולית. מציעה לחזור עליה גם בדיקה של הנוגדן שציינתי ולהתיעץ עם אנדוקרינולוג/ית
הסוכר בצום תקין. לעיתים הדגימה עומדת זמן רב במעבדה לפי עיבודה והסוכר נצרך ע"י התאים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין אונות והקשר לשינהניצן04/07/2022
שלום
האם יש קשר בין הפרעות שינה, דום נשימה בשינה לאין אונות?
איך זה נגרם במידה וכן? במה פוגע הדום נשימה בשינה שמשפיע על האי אונות?
והאם ניתן לבדוק אובייקטיבית את הפגיעה הזו (אני לא מתכוון לבדיקת שינה, אלא למשל אם דום נשימה פוגע בכלי דם וכדו' שגורם לאין אונות , האם ניתן לאבחן את הפגיעה בכלי הדם)
והאם דום נשימה בשינה גורם גם לירידה בטסטוסטרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה לכל שאלותיך היא
אודי05/07/2022כן כן כן וכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין דרך ישירה לקשר את הקשר לרב דום נשימה
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2022אין דרך ישירה לקשר את הקשר לרב דום נשימה קשור גם להשמנה שגם היא יכולה להביא לפגיעה בתפקוד כלי הדם
מציעה לטפל - ירידה במשקל אם יש עודף אפשר גם באמצעים תרופתיים, מכשיר CPAP או התקן דנטלי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מודדים סוכר שעתיים מהאוכליערה04/07/2022
האם שעתיים אחרי האוכל הכוונה מתחילת האוכל או סיומו כאשר מדובר בארוחה ארוכה יחסית של כמה מנות כי אם האוכל לוקח חצי שעה ובסופו אכלתי עוגה ואמדוד מההתחלה אז תעבור שעה וחצי בקושי? כיצד תקין למדוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרוב מודדים מתחילת הארוחה
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2022לרב מודדים מתחילת הארוחה. אך אין על הנושא תמימות דעים.
ערך תקין עד 155 אחרי שעה שעתיים אחרי עד 140
בהריון היעד עד 140 שעה אחרי ועד 120 שעתיים אחרי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 שבועות סקסנדהדנה04/07/2022
משתמשת 5 שבעות בסקסנדה. בשבוע האחרון העליתי ל1.2 מאז תחושת עלפון, חולשה איומה קצב לב לא סדיר.
האם מקרי?: האם הגיוני?
להמשיך? להפסיק? להוריד מינון?
בערב לקראת הזרקה מרגישה יותר טוב (מכך מבינה שהחומר מסתלק מהגוף אז יש שיפור). מה לעשות? ממש לא בא לי להפסיק שימוש אבל מפחד מנזק וממש לא יכולה לתפקד כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הדופק הלא סדיר נמשך כדאי לבצע אקג
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2022אם הדופק הלא סדיר נמשך כדאי לבצע אקג בקופת החולים בכדי לשלול חלילה הפרעת קצב (התרופה לא גורמת להפרעות קצב). .
תחושת חולשה יכולה להתלוות לטיפול ולחלוף עם הזמן אבל אז כדאי לשקול הפחתת מנון
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת השימוטו ותכנון הריוןאביטל04/07/2022
שלום, בת 39 מתכננת הריון ראשון בסביבות אוגוסט ספטמבר. ברקע מחלת כליות מסוג IGAN ומחלת השימוטו. לגביי המצב הכלייתי אני במעקב אצל הנפרולוגית. בעברי בדיקה אחת של TSH מוגברת עמד על 5.77 (בעבר נחשב מוגבר היום ערכים שונים) ונוגדני תירוגלובולין מאג גבוהים עמד בעבר על 150 ובהמשך עלה ל 221 מחוץ לנורמה בהרבה. הייתי במעקב אצל אנדוקרינולוג אך לא טופלתי באלטרוקסין אלא רק מעקב וניתנה לי אבחנה של השימוטו. לפני כשנה הייתי שוב בביקורת ואז הרופאה כתבה שסביב כניסה להריון/הריון ערכי ה TSH צריכים להיות סביב ה 2.5. אתמול ביצעתי בדיקה והתוצאה היתה 2.940 קרוב ל 3. שאלותיי הן:
1. האם בערך כזה אכן נהוג להתחיל טיפול לפני כניסה להריון?
2. האם זה אומר שאצטרך לקחת אלטרוקסין לצמיתות? יודעת שזו מחלה אוטואימונית ושהרבה פעמים ההריון גורם להיפתירואידיזם...
3. האם מומלץ לי לקבוע תור בהקדם לאנדוקרינולוג או שגם רופאת המשפחה תוכל להתחיל לי טיפול במידת הצורך לפי המלצה קודמת של האנדוקרינולוג? יש לציין שלא כתבה מינון אלא רק לגביי התחלת טיפול סביב הערכים הנ"ל וסביב תכנון הריון וכו'
אשמח לתשובתך בהקדם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערך הוא גבולי ויש שמאפשרים לא להתחיל טיפול
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2022הערך הוא גבולי, יש שמאפשרים לא להתחיל טיפול מתחת ל4, יש המבקשים אם הערך מעל 2.5. אין כאן אמת אחת.
אפשר לחזור על הבדיקה ולשקול טיפול ביעוץ אנדוקרינולוג/ית
בכל מקרה אם את לא מתחילה טיפול כדאי לעקוב אחר תפקודי תריס אחת לחודש בטרימסטר הראשון ואחכ אחת לטרימסטר
אם הערכים מעל 4 כמובן לטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בצום ושעתיים לאחר אוכל מדידות ביתיותרן04/07/2022
היי
עקב סוכר 109 בצום בבדיקת מעבדה רופאת המשפחה רשמה לי מד גלוקוז Accu Chek Instant
בבדיקה בבוקר אחרי כ-8 שעות ללא אכילה, הסוכר נע ביןרמות של 95 ל-102 (בבדיקה של 4 ימים) בבדיקה של כשעתיים אחרי האוכל הרמות בין 98 ל-114 (כולל אכילה של פחמימות של כחצי לחמניה / תפוח) הרמות היותר נמוכות הם של אכילה של יוגורט שמכיל כ-2 כפיות סוכר או תפוח והיותר גבוהות של לחמניה).
מה המשמעות של הרמות האלה? והאם אפשר להסתמך על התוצאות של מד הגלוקוז הנל
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרמות בצום גבוליות לטרום סוכרת
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2022בהחלט שניתן להסתמך על הרמות האלו. הרמות בצום גבוליות לטרום סוכרת אחרי האוכל עד 140 אחרי שעתיים זו רמה תקינה. כדאי לבדוק גם אחרי שעה שם רמה תקינה עד 155.
האם נבדק גם המוגלובין מסוכרר שמהווה אומדן לממוצע רמות הסוכר ב-3 חודשים האחרונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין גורמי סיכון לסכרת
ran alon07/07/2022כן נבדק A1C
ויצא 5%
אין גורמי סיכון לסכרת - מבצע די הרבה פעילות גופנית אוכל מאוזן ולא סובל מעודף משקל . מה עוד ניתן לעשות לאור הרמות הגבוןליות בצום? אחרי שעה אוכל יוצא באזור ה-120 . מה שנראה מוזר שרק בבוקר הרמות גבוהות אם אני בודק בערב 3 שעות אחרי ארוחה הרמות באזור ה-90 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרן אלון
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2022האם אתה נוחר? האם יש סכוי שיש דום נשימה בשינה? כי דום נשימה בשינה מעלה את רמות הסוכר בצום. שיצאו ממש גבוליות ככל הנראה לא בעלות משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקסנדה האם משנה זמן ההזרקה. בבוקר או בערב?צ בר04/07/2022
יש עדיפות מסויימת?
האם הטווח שלה הוא 24 שעות ברמה קבועה?
או מה גרף ההשפעה של התרופה? מתי היא בשיא ומתי פחות משפיעה ביחס לזמן ההזרקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיא השפעת התרופה הוא תוך 8-12 שעות
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2022שיא השפעת התרופה הוא תוך 8-12 שעות לכן אני חושבת שעדיף להזריק בבוקר או בצהרים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הבדל בין התרופות הללו?אוהד03/07/2022
שלום
מלפני כחודש אני משתמש בטסטומקס ג'ל (בהמלצת אנדוקרינולוג).
אציין שאני לא חש כל שיפור, ובכל המובנים.
(בדיקות דם אני אמור לעשות בעוד חודש)
האם זה תקין שאין שיפור בהרגשה ובתפקוד?
והאם יש הבדל בין טסטומקס לאנדרוג'ל?
ואם לחדד את השאלה, ובהנחה שאין הבדל ביניהם, אם אדם משתמש בטסטומקס, הוא יכול לעבור לאנדרוג'ל (ובחזרה וכדו') או שעדיף להמשיך עם אותו תכשיר בדיוק?
(אם יש עדיפות לאותו תכשיר ארכוש אותו בבית מרקחת שמחזיק את אותו תכשיר)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדל בין התכשירים בחומר הפעיל
ד''ר מאיה איש שלום05/07/2022אין הבדל בין התכשירים בחומר הפעיל אך הספיגה יכולה כמובן להשתנות בין תכשיר לתכשיר כך שהייתי בודקת רמת טסטוסטרון אם מבוצעת החלפה בין התכשירים.
לעיתים לוקח מספר שבועות עד חודשים עד שמרגישים שינוי.
למשל חשק מיני משתפר תוך שבועות ספורים אך תפקוד מיני יכול לקחת חודשים.
מציעה להתיעץ עם האנדוקרינולוג/ית המטפל/ת לודא שהושגה רמת טסטוסטרון מספקת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת טייפ 1 ובת 23מרגלית03/07/2022
שלום לך דר לאחותי יש סכרת טייפ 1 היא בת 23 מגיל 5 יש לה הסכרת לרוב תקינה אצלה מזריקה בודקת וכל מה שצריך לאחרונה יש לה דלקת בשתן שמטופלת אבל יש לה סוכר מאוד מאוד גבוה אפילו עם מעט אוכל לעומת מה שהיה לה לפני הדלקת מכל אוכל עולה לה מאודדד הסוכר מזריקה כמויות גדולות לא מנזמן היתה אצל הרופא המטפל והוא היה מרוצה רציתי לדעת העם בגלל דלקת ושסתם בלי סיבה הסוכר יכול להיות מאודדד גבוה ועוד שאלה בזמנו כשקיבלה את המחלה בגיל 5 היא רזתה מאוד האם הגיל שלה כיום גם היא יכולה להרזות בשל סוכר גבוה מזריקה נוברפיד במשך היום ובערב נובורפיד קמה בבוקר עם סוכר תקין אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בערב מזריקה אינסולטרד
מרגלית03/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זיהום מביא לתנגודת לאינסולין
ד''ר מאיה איש שלום05/07/2022זהום מביא לתנגודת לאנסולין ולכן לתגובה פחות לאנסולין שנוטלת ולצורך בהעלאת מנון. בעקרון כשהסוכרת מאוזנת לא אמורה להיות ירידה במשקל, אלא אם היא מצמצמת כמות אוכלת ועושה פעילות גופנית. ירידה במשקל מתרחשת כשהסוכרת לא מאוזנת בעקבות אובדן של סוכר בשתן כי אין מספיק אנסולין שיכניס אותו לרקמות השונות (שריר, שומן).
יש היום אנסולינים חדשים שמסייעים באזון יותר מאנסולטרד שלא מחזיק יממה אלא 16 שעות וגם מקטינים את הסיכון לנפילה של רמות הסוכר (הכוונה למשל לאנסולין טוג'או או טרגלודק).
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרק של 1 ממ אוזמביק מזריקה 0.5 לכמה פעמים יספיק המזרקאביבה צברי02/07/2022
יש לי מזרק של 1 ממ מזריקה 0.5 מזריקה 0.5 פעמים המזרק יספיק לי כשאני אמשיך להזריק 0.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במזרק של 0.5 יש 4 מנות של 0.5 מג'
ד''ר מאיה איש שלום05/07/2022במזרק של 0.5 יש 4 מנות של 0.5 מג'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזריקה 0.50 יש לי מזרק 1 ממ לכמה פעמים יספיק לי המזרקאביבה צברי02/07/2022
יש לי אוזמפיק 1 מ' ג מזריקה 0.50 לכמה פעמים יספיק מהזרק
תגובה לאביבה צברי
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2022יספיק לפעמיים. יש 4 מנות של 0.5 מג' במזרק של 0.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לטסטסטרון אצליניב01/07/2022
אני רוצה לדעת לפי איזה רמה של טסטסטרון נותנים טיפול ובמידת הצורך לעשות בדיקה בפרטי ואם ניתן לטפל לפנות לרופא
תגובה לניב
ד''ר מאיה איש שלום02/07/2022היום הנורמות בקופות השתנו והן נמוכות יותר. אז ההתיחסות היא לפי הנורמות החדשות או לרמות של 10 נמול/ליטר.
אני ממליצה פעמים רבות להעריך את רמת הטסטוסטרון החופשית שנמדדת באיכילוב bioavailable testosterone הבדיקה קיימת במאוחדת בשאר הקופות יש להגיע למכון האנדוקריני באיכילוב לבצע באופן פרטי העלות כ250 שח.
חשוב לבצע בבוקר בצום
יש שונות רבה ברמות הטסטוסטרון לכן חשוב לבצע 2-3 בדיקות לפחות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באוזמפיק 8 חודשים,דלקת במעי הדקTzahi Asulin01/07/2022
האם יתכן שמשימוש באוזמפיק יגרום לדלקת באליום סופי? האם ידוע על דלקת כלשהי במערכת המעי הגס או הדק עקב שימוש באוזמפיק? תודה מראש
תגובה לצחי אסולין
ד''ר מאיה איש שלום02/07/2022יש דווקא הוכחות שלאנאלוגים לGLP1 (כגון אוזמפיק) יש השפעה אנטידלקתית במעי ,בעיקר במנונים נמוכים. ההוכחות בעיקר מבעלי חיים אך לא נראה שלתרופה יש השפעה שמגבירה דלקת במעי אלא המחשבה היא אפילו על השפעה מיטיבה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דם 24 שעותמתן30/06/2022
שלום
אדם שבדרך כלל במדידות ביתיות במנוחה בדרך כלל לחץ הדם תקין, באזור ה-120-80, לפעמים פחות, לפעמים זה מגיע גם ליותר 135-85. אך במדידות במרפאה וכדו' הוא גבוה בצורה משמעותית.
הבנתי שמקובל במקרים כאלו לעשות הולטר לחץ דם ל-24 שעות.
אלא שמהכרות עם עצמי ההולטר לחץ דם עצמו מלחיץ, בפרט כשהוא מבצע מדידה ומנפח את השרוול, בטח אם זה קורה ליד אנשים, אך גם אם נמצאים לבד עצם ההפתעה מהמדידה והתחושה הזו זה כבר עלול להעלות את הלחץ דם.
כ"כ זה יכול להפריע לשינה (גם כך השינה שלי לא משהו בכלל) ואז שוב להשפיע על המדידה.
במקרה כזה יש טעם בכלל להולטר לחץ דם? יש פתרונות אחרים?
ומדוע לחץ הדם שלי במרפאות עולה מאוד, לפעמים לערכים של בערך 180 סיסטולי, ודיאסטולי באזור 100?
אציין שבאחת הפעמים הבאתי איתי את המכשיר הביתי כדי לראות אם הוא תקין והמדידות במכשיר במרפאה ובמכשיר הביתי יצאו דומות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למתן
ד''ר מאיה איש שלום02/07/2022נשמע שיש לך תסמונת "חלוק לבן" שמביאה לכך שבשל הסטרס המדידה במרפאה גבוהה משמעותית מהמדידה בבית. במקרים כאלו גם הולטר לחץ דם יכול להיות לא מיצג אלא אם מסמכים על הערכים בשינה (אם מצליחים להרדם) ואני נעזרת בערכים של מדידות ביתיות מספר פעמים ביום
אפשר גם לבדוק אם יש עדות לפגיעה באברי מטרה ע"י יתר לחץ דם בכדי להבין אם הוא אמיתי למשל הסתכלות על הרשתית או בדיקה של תפקוד כליתי ורמת חלבון בשתן (מיקרואלבומין)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בצום של 6 שעות לעומת 12מירב30/06/2022
שמתי לב שבצום של -7-6 שעות הסוכר אצלי כ75 ובצום של 12-13שעות 80 ומשהו 90. האם זה תקין? שאלה נוספת האם אצל חולה סוכרת, בצום הסוכר מסוגל לרדת לערכים של 70-80 ואחכ עולה מאוד או שמלכתחילה הסוכר לא יורד לכאלה רמות ונשאר גבוה כל הזמן ? תודה רבה
בצום מתמשך יש פירוק של חומצות שומן
ד''ר מאיה איש שלום30/06/2022הערכים שתארת תקינים. בצום מתמשך יש פירוק של חומצות שומן שגורמות לתנגודת לאנסולין וירידה בהפרשת אנסולין לכן יכולה להיות עליה ברמות הסוכר. הערכים שתארת לא מחשידים לסוכרת אפשר לודא זאת עם בדיקה של המוגלובין מסוכרר שמבטא ממוצע של ערכי סוכר ב-3 חודשים האחרונים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)