פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מיפוי לב וריחוק למשך יומיים
    גילה
    22/05/2022

שלוד דר מאיה איש שלום
    בעלי עובר מיפוי לב ונאמר לי שלא להיות לידו יומים האם תוכלי. להסביר לי מה נסיבה מה הסיכונים
    אני אחרי אשפוז עם טרומבוזה נוטלת מדללים האם יומים מספיקים או לקחת טווח ארוך יותר

תודה רבה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החשש הוא מחשיפה לקרינה הרדיואקטיבית שבמיפוי

ד''ר מאיה איש שלום
    22/05/2022

נשמע לי " בידוד" קצת ארוך אבל אם זו ההמלצה שקבלתם אז תפעלו בהתאם. נשמע שזה זמן מספק בהחלט.
    החשש הוא מחשיפה לקרינה הרדיואקטיבית שבמיפוי אך היא דועכת מהר.
    בברכת בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לשימוש באוזמפיק מרופא הסכרת
    רועי
    22/05/2022

שלום קיבלתי מרופא הסכרת שלי אוזןמפיק כי אני ממש כבד משקל יש לי סכרת טייפ1 אמרתי לרופא שאני מאוד פוחד להשתמש כי שמעתי שהתופעות לואי מרובות הרופא אמר שברגע שאתחיל ואהיה בפיקוחו לא יהיו לי תופעות כי הוא יגיד לי בדיוק כמה להזריק ואין חשש עדין לא התחלתי מחכה לתגובתך

הוספת תגובה

• התרופה באמת מותוות לסוכרת מסוג 2

ד''ר מאיה איש שלום
    22/05/2022

התרופה באמת מותוות לסוכרת מסוג 2. אך כשיש עודף משקל משמעותי סוכרת מסוג 1 מתנהגת הרבה פעמים כמעין סוכרת משולבת סוג 1+2 בשל התנגודת לאנסולין. במצבים כאלו נזקקים למנוני אנסולין גבוהים שעלולים להגדיל את הסכון להפוגלקמיות. ירידה במשקל במצב כזה היא דבר שיכול לשפר את התנגודת לאנסולין ולהפחית את מנוני האנסולין הנדרשים לאיזון. אוזמפיק לא מותוות בסוכרתיים מסוג 1. אך עדין אפשר להפיק ממנה תועלת. יש לטול בזהירות כי אם תהיינה הקאות עשויה להתפתח חמצת קטוטית. אך אם העלאת המנון היא מאוד הדרגתית (למשל בקליקים) לא אמורה להיות בעיה. לשים לב שעם הירידה במשקל מינוני האינסולין ירדו וחשוב להתאימם
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר שעלה קצת לאחר מחלת קורונה
    הילה
    22/05/2022

ראיתי בתגובה לשאלה של כותבת אחרת שזיהום בקורונה יכול להעלות סוכר וכתבת שיש סיכוי סביר שהמצב יתאזן .אצלי מאז שחליתי לפני חודש וחצי באומיקרון הסוכר עלה קצת מ75 בצום ל85 בצום. האם יכול להיות שהנגיף השפיע על האופן בו הסוכר מתאזן והאם בסיכוי סביר שהמצב יסתדר הכוונה שיכול גם להיגרם נזק בלתי הפיך?

הוספת תגובה

• אפשר לבקש בדיקת המוגלובין מסוכרר

ד''ר מאיה איש שלום
    22/05/2022

הערכים שציינת תקינים. אולי בתקופה הזאת בצעת פחות פעילות גופנית ואכלת מזונות שונים מבדר"כ? (יותר פחמימות)
    לא נשמע מדאיג אפשר ליתר בטחון לבקש בדיקת המוגלובין מסוכרר שבודקת ממוצע של ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
    בברכ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH לא מאוזן ובעיה בבלוטה
    רועי
    22/05/2022

בן 67, סובל מתת פעילות בלוטת התריס, לוקח כל יום 100 מק"ג יוטירוקס ותמיד ה - TSH היה מאוזן בסביבות 3.5, לפני כחצי שנה זה קפץ ל-30 הוסיפו לי עוד כדור ליום ואני לוקח 200 מק"ג ומאז ה-TSH התייצב על 13 שזה גם גבוה, לפני שבוע עשיתי אולטראסאונד בלוטת המגן ולהלן הפענוח איסטמוס- ברוחב 27.0 ס"מ, מרקמו אחיד אונה ימנית- ברוחב- 1.1 ס"מ, בעומק- 1.2 ס"מ, באורך- 5.2 ס"מ, אינה מורחבת, מרקם אחיד הודגם מס. קשריות איזואקוגניות בגודל 1.0*0.1 ס"מ ללא זרימת דם בתוכן, פראתירואיד מימין – הודגם חופשי ללא גושים. אונה שמאלית- ברוחב- 1.3 ס"מ, בעומק- 1.4 ס"מ, באורך- 3.4 ס"מ, אינה מורחבת, מרקם אחיד, זרימת דם תקינה. פראתירואיד משמאל – הודגם ממצא היפואקוגני בגודל 1.0*0.7 ס"מ, ללא זרימת דם בתוכו, אדנומה? אחר?. לסיכום : קשריות באונה הימנית כמתואר תמונה יכולה להתאים ל 3TIRADS ממצא בפראתירואיד משמאל אינו ברור מה צריך לעשות הלאה ? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    TSH לא מאוזן ובעיה בבלוטה

הוספת תגובה

• הקשרים מימין נשמע שהם למעקב

ד''ר מאיה איש שלום
    22/05/2022

הקשרים מימין נשמע שהם למעקב (במגבלות העובדה שלא ראיתי את הדיסק של האולטרהסאונד) לגבי החשד לבלוטת פרתירואיד מוגדלת משמאל ממליצה לבדוק רמות קלציום פוספור אלבומין מגנזיום 25 OH ויטמיןD רמת PTH. יתכן שמדובר בממצא מקרי חסר משמעות קלינית בפרט אם הבדיקות שציינתי תקינות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת אוזמפיק עקב נסיעה לחו"ל
    דניאל
    22/05/2022

שלום,
    במקרה של נסיעה של שבועיים לחו"ל - האם ניתן "לדלג" על מנה אחת ולהפסיק לשבועיים את הטיפול באוזמפיק?
    תודה

הוספת תגובה

• ניתן לקחת את האוזמפיק איתך בטיסה

ד''ר מאיה איש שלום
    22/05/2022

עדיף שלא כי אז עשויות להיות תופעות לואי בחידוש התרופה.
    ניתן לקחת את האוזמפיק איתך בטיסה, הוא לא מחייב קרור עד 6 שבועות. רק לא לשים במזודה כי תא המטען של המטוס מגיע לטמפרטורת הקפאה
    נסיעה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בתוצאות בדיקת tsh
    מיכאל
    21/05/2022

יש לי תתפעילות של בלוטת נתריס כנראה קלה. 2 נודלים בשתי האונות בתריס. בשניהם עברתי לפני מספר שנים fna, היו קלואידים לא ממאירים. נתנו לי יוטירוקס 50 מג. בתקופה האחרונה הרגשתי שיש שוב תחושת עיפות שדמתה לתחילת הגילוי. הtsh אז היה מעט גבוה. היוטירוקס איזן אתזה בדיוק באמצע הסקאלה.
    עשיתי tsh t4. הt4,תקין הtsh עלה ל5.6, העלתי את מינון היוטירוקס ל100, הבנתי שאם הt4 תקיןזה הדבר החשוב. אלותי. האם להשאר ב100 או לנסות להפחיתל75....ולחזור ל50, ויותר חשוב, האם זה סימן לא חיובי שמצריך שוב us , והאםמצב קלואידי בנודליםיכול להפוך סרטני פתאום? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בתוצאות בדיקת tsh

הוספת תגובה

• בעיקרון בTSH שכזה לא צריך להעלות מינון לכל יום

ד''ר מאיה איש שלום
    22/05/2022

בעקרון בTSH שכזה לא צריך להעלות מנון לכל יום 100 אלא אפילו פעם בשבוע של 100סביר שתספיק
    לגבי הקשרים צריך לראות כיצד תוארו ואם היו להם מאפיינים חשודים. לא ידוע לי על קשר בין שנוי בTSH להתמרה ממאירה. מרבית הקשרים (80% הם שפירים). מקובל לעשות מעקב תקופתי בעזרת אולטרהסאונד אחר הקשרים. אך כאמור לרב רובם שפירים
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסיכוי שגם אני אחלה בסוכרת
    לינור
    18/05/2022

כל משפחתי מהצד של אבי חולי סוכרת סוג 2. מה הסיכוי שגם אני אחלה בסוכרת במצב בו אני לא בעודף משקל ומקפידה מאוד על תזונה נכונה ופעילות גופנית?.אני מודדת סוכר בצום מדי פעם במד,סוכר ביתי והתוצאות משתנות בין 70 ועד כמעט 90. האם זה נורמלי תנודות כאלו או שזה מצביע שאיזון הסוכר בגוף לפעמים לא ככ טוב?

הוספת תגובה

• בעיקרון הפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות

ד''ר מאיה איש שלום
    22/05/2022

נשמע תקין. האם נבדק המוגלובין מסוכרר (מדד לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים)
    בעקרון הפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות (כגון קמחים לבנים שתיה מתוקה מתיקה וכו) וכן פעילות גופנית סדירה מפחיתים את הסיכון להארעות בסוכרת במעל 50%
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקסנדה- מספר שאלות על אופן השימוש.
    מאיר
    18/05/2022

שלום רב.
    לאחרונה, התחלתי לקחת סקסנדה למטרת הרזייה בליווי קופת החולים ויש לי מספר שאלות:
    1. זה משנה אם אני מזריק עם מחט עבה או דקה מבחינת החדרת התרופה?
    2. אני מרגיש כאילו זה לא כל כך משפיע עליי אמרו לי עוד לא להעלות מינון אולי התרופה לא משפיעה על כולם בעניין הרעב והחשקים?
    3. לקיחת התרופה חייבת להיות כל 24 שעות על השעון או שזה לא קריטי סטייה של שעה שעתיים?
    אשמח לתשובתך.

הוספת תגובה

• לא קריטי גודל המחט כל עוד החומר נכנס

ד''ר מאיה איש שלום
    22/05/2022

לא קריטי גודל המחט כל עוד החומר נכנס ולא נשפך. בודאי שכדאי להעלות מנון, שיא ההשפעה במנון של 3 מג' ליום. כל עוד אין תופעות לואי כדאי להעלות את המנון בהדרגה
    הלקיחה לא חייבת להיות בדיוק כל 24 שעות פער של שעתיים נשמע סביר בהחלט
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות סוכר לאורך זמן
    אמיר
    18/05/2022

בן 67.ללא מחלות רקע. לא מעשן. ללא מחלות לב.ל.ד 135-82.אחרי כריתת הערמונית לפני 11 שנה. מצבי האונקולוגי יציב.יש טלסמיה מינור.mcv78.mchc22.בבדיקות דם חוזרות סוכר נע בין100-117. המוגלובין מסוכרר 6.5. העמסת סוכר 75 גר לאחר שעתים 100. בדיקת דם לפרוקטזמין [בגלל טלסמיה] 242.טרגליצרידים 90. כולסטרול כללי 190. הטוב 53. הרע 130.עושה הליכה 5 פעמים בשבוע .לא נטול תרופות מה התוצאות אומרות לדעת רופא המשפחה לא מדובר בסכרת.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות סוכר לאורך זמן

הוספת תגובה

• ההמוגלובין המסוכרר גבוה מהאמת לאור התלסמיה

ד''ר מאיה איש שלום
    22/05/2022

נראה באמת שמדובר בטרום סוכרת לפי הערכים שציינת. ההמוגלובין המסוכרר גבוה מהאמת לאור התלסמיה
    אפשר לשקול מטפורמין/גלוקומין בערב אך לא הכרחי (בתנאי שהתפקוד הכליתי והכבדי תקין)
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזמפיק וחשקים לשוקולד
    דניאל
    17/05/2022

הי, נוטלת אוזמפיק 0.5 מ"ג. יש לי תופעה מוזרה - אחרי אוכל "רגיל" אני מתמלאת נורא מהר ומספיקה לאכול, אך יש לי חשקים מטורפים לחטיפים ושוקולדים, מהם אני אוכלת הרבה ומתמלאת אחרי זמן רב יחסית. האם הדבר מוכר? יש סיבה שזה קורה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוזמפיק וחשקים לשוקולד

הוספת תגובה

• זו לא תופעה שכיחה אך נתקלתי בה

ד``ר מאיה איש שלום
    22/05/2022

בעקרון זו לא תופעה שכיחה אך נתקלתי בה. היתי שוקלת לנסות להעלות את המנון בהדרגה ל1 מג' או לעבור לתרופה אחרת
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומרים שסוכרתי צריך לפקח על כמות פחמימות
    טוביה
    17/05/2022

אומרים שסוכרתי צריך לפקח על כמות הפחמימות. אז מדוע אחרי אכילת בשר (לא ממש שמן) בתוספת סלט בלבד, עולה רמת הסוכר כדי 40-50 נק' ???

הוספת תגובה

• עליה של 40-50 מג' נחשבת עליה קלה יחסית

ד''ר מאיה איש שלום
    22/05/2022

אם הסלט מכיל ירקות אדומים או רוטב מתקתק זו יכולה להיות הסיבה. וגם יש אנשים שכן רגישים לחלבון שהופך לסוכר לאחר מספר שעות. עליה של 40-50 מג/דל נחשבת עליה קלה יחסית ברמת הסוכר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה רופאים נמנעים מגלימפירייד
    מנחם
    17/05/2022

למה רופאים נימנעים לרשום לחולי סכרת את התרופה: גלימפירייד?

הוספת תגובה

• התרופה סוחטת את תאי הבטא בלבלב

ד''ר מאיה איש שלום
    22/05/2022

כי התרופה "סוחטת" את תאי הבטא בלבלב וגם מעלה סיכון לנפילת סוכר ולעליה במשקל. אין לה השפעות מטיביות על הלב כלי הדם והכליות בנגוד לשאר התרופות כגון אנאלוגים לGLP1 ומעכבי SGLT2. וגם מטפורמין ואולי אף אקטוס. לעיתים רחוקות אני נעזרת בה.
    התרופות שציינתי לא מסכנות בהיפוגלקמיות מגנות על הלב וכלי הדם והכליות ואף מורידות במשקל (פרט לאקטוס)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזמפיק 1 מג-ירידה מעטה מאד
    אפרת
    17/05/2022

שלום, משתמשת באוזמפיק 1 מג, כבר חודש וחצי עבור ירידה במשקל (סהכ 4 חודשים, התחלה מ0.25). אחרי הסתגלות עם מעט תופעות לוואי, כמו סחרחורות שפסקו,הגוף הסתגל וכרגע אין תופעות לוואי.
    סהכ ירידה של 5 קג- האם סביר?וכן יש ירידה בהיקפים..
    בחודש האחרון ללא ירידה כלל.
    כמה סהכ אמורים לרדת מעכשיו שהמינון הוא מקסימלי?
    והאם ייתכן שהירידה נפסקה בגלל הסתגלות?
    האם להמשיך-מה המלצתך ? או לחילופין האם קיים טיפול אחר שאפשר לשלב?
    האם לבקש להעלות מינון ולכמה?
    מתוסכלת ממש, יש לי עוד הרבה לרדת.
    תודה

הוספת תגובה

• המינון האופטימלי של סמגלוטיד

ד''ר מאיה איש שלום
    22/05/2022

בעקרון המינון האופטמלי של סמגלוטיד (ווגבי בארהב בארץ קיים רק אוזמפיק ) הוא 2.4 מג' לשבוע. עם 1 מג' הירידה הממוצעת במשקל היא 8 קג' השאלה אם בצעת שנוי בהרגלי חיים (תזונה ופעילות גופנית) בעזרת דיאטנית ואם הגברת פעילות גופנית כי הללו יסיעו לירידה במשקל
    לגבי אפשרות של טיפולים תרופתיים נוספים צריך לשקול זאת אך יש לכך שקולים קלינים ולכן קשה להמליץ מבלי לראותך.
    בכל מקרה בדצמבר 2022 או תחילת 2023 ווגבי אמורה להרשם בארץ ואז אפשרי יהיה לתת לך מנון של 2.4 מג' כרגע בעיתי להעלות את המינון בשל מחסור שקיים בארץ
    ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, שאלה נוספת

אפרת
    30/05/2022

האם את ממליצה להמשיך עם המינון של 1 מג עד שיגיע הווגובי? לא עשיתי שינוי אצל דיאטנית, אך יותר פעילה ספורטיבית מעבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הייתה ירידה של 5% במשקל

ד''ר מאיה איש שלום
    30/05/2022

אם היתה ירידה של 5% במשקל בהחלט כדאי להמשיך גם אם היתה עליה מתמדת במשקל שנעצרה עם הטיפול זו בהחלט סיבה להמשיך
    מציעה לנסות להעזר בדיאטנית טוב שאת יותר פעילה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת GH ו- IGF1 מצריכים צום?
    רוני
    16/05/2022

שלום

קיבלתי הפניה לבדיקות GH ו-IGF1.
    כתוב על טופס הבדיקה שיש צורך בצום. (באתי לעשות את הבדיקה ושאלו אם אני בצום ולא הייתי, לא שמתי לב שצריך, לא חשבתי שצריך).
    את הבדיקות בפעם הקודמת עשיתי במסגרת בדיקות כלליות כך שממילא היה נדרש צום, כעת זה רק 2 הבדיקות הללו.
    מה מהם מצריך צום? וכמה שעות צום?
    אני עושה את הבדיקות בגלל IGF1 מעל הנורמה.
    האם גם במקרה של עודף יש צורך בצום או רק במקרה של חוסר?
    ואם לא עושים זאת בצום התוצאה תהיה גבוהה יותר או נמוכה יותר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת GH ו- IGF1 מצריכים צום?

הוספת תגובה

• IGF1 פחות מושפע מהצום אבל GH עולה בצום

ד''ר מאיה איש שלום
    22/05/2022

IGF1 פחות מושפע מהצום אבל GH עולה בצום.
    אם יש עודף IGF1 והGH בצום יצא נמוך אז פחות סביר שיש הפרעה אמיתית ועולה החשד להפרעה מעבדתית זאת בהנחה שאין תסמונת קלינית שמחשידה לעודף הורמון גדילה (אקרומגלי).
    יש בעיה במדידת IGF1 בארץ שהרבה פעמים יוצאת גבוהה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תירואידיטיס תת חריפה מתמשכת
    ניר
    16/05/2022

שלום דר איש שלום,
    אני בן 63 בריא לחלוטין ללא מחלות תירואיד במשפחה. לפני חצי שנה אובחנתי ע"י אנדוקרינולוג כלוקה בSUB ACUTE TYROIDITIS . במהלך התקופה עברתי מיתר תריסיות לפאזה של תת תריסיות שהלכה והשתפרה, אבל לאחרונה חלה הרעה: בבדיקות דם ב 15 במאי : t3= 4.7 , t4=11.6 , tsh= 7 ,
    בעוד שבבדיקות דם ב 10 לאפריל t3=5.2, t4=14.1 , tsh=5.3
    בבדיקות גם באפריל וגם במאי כל הבדיקות הנילוות היו תקינות (מדדי דלקת, כימיה בדם המטולוגיה ספירת דם). עם זאת אני עדיין חווה כאבים בצוואר, חום נמוך בעיות עיכול ודכאון.
    כלומר לאחר תהליך של שיפור וירידה מתמדת ב tsh פתאום חלה עליה לא ברורה.
    אשמח לחוות דעתך מה מומלץ לעשות במצב זה.

הוספת תגובה

• האם יש שוב עליה גם במדדי הדלקת

ד''ר מאיה איש שלום
    20/05/2022

האם יש שוב עליה גם במדדי הדלקת?
    בעקרון בערכי TSH שמתחת ל10 לרב לא מטפלים ועוקבים כי הם גם לרב לא גורמים לתסמינים
    קשה לי לתת יעוץ מבלי לראותך
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה