מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- העמסת סוכר 120 שעתיים גולקזיצחק30/08/2018
שלום דר ביצעתי העמסת סוכר של 2 שעות עקב igf 1 מעט מוגבר mri תקין
ואני חושב שזה חלק מהתוצאות אם אפשר בבקשה לדעת מה זה אומר תקין או לא ?? לחוץ כי הרופא לא יהיה זמן מה
תודה
GROWTH HORMONE 0'תוצאה0.312 mcg/L
GROWTH HORMONE 30'תוצאה0.245 mcg/L
GROWTH HORMONE 60'תוצאה0.151 mcg/L
GROWTH HORMONE 90'תוצאה0.116 mcg/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליצחק
ד''ר מאיה איש שלום31/08/2018הערכים שתארת תקינים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר 120 שעתיים גולקז
יצחק31/08/2018אוקי..אבל יכול להיות שצריכות להגיע עוד תוצאות?כי בהפניה ראיתי גולקז באנגלית וגם הבדיקות שצירפתי ...יכול להיות שצריך להיות עוד פרמטרים?או שזה נקרא העמסת סוכר ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר 120 שעתיים גולקז
יצחק31/08/2018משהו נוסף ברשותך...אני לא מבין עדיין למה היה לי מזרק קבוע בווריד אם חומר לאיר ששתתיתי סוכר ענבים וגם כול שניה עשו לי שטיפה אם מזרקים קטנים האם הזריקו עוד חומר מעבר לשתית סוכר בכוס ..ארגינין אולי?כול זה היה בעקבות igf 1 מוגבר מעט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליצחק
ד''ר מאיה איש שלום31/08/2018מציעה לשאול במקום שעשו לך את הבדיקה. בעקרון אמורה להיות רמת סוכר במקביל. הרעיון בהכנסת ערוי הוא להמנע מדקירה כל פעם שעושים בדיקת דם, השטיפה היא למנוע קרישה של הדם.
לא ידוע לי שנותנים במקביל ארגינין זה לא מקובל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר 120 שעתיים גולקז
יצחק31/08/2018אני לא אומר שנתנו לי ארגינין כנראה את צודקת לגבי העירוי והשטיפה...יכול להיות שצריך להגיע עוד בדיקות של גולגקז
בנתיים לפי מה שאמרת שהעמסה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר 120 שעתיים גולקז
יצחק01/09/2018ושאלה קטנה נוספת
האם העמסה יכולה לפגוע בלבלב ..?כי הבנתי ששתיתי המון סוכר מכה אחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליצחק
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2018זה לא עד כדי כך הרבה סוכר, במנת פסטה גדולה יש כמות פחמימות דומה...
מבדיקה חד פעמית למי שאין נטיה לסוכרת אני לא חושבת שצריכה להיות פגיעה או בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר 120 שעתיים גולקז
יצחק01/09/2018המשך לתשובתך..בנתיים זה התשובות שהגיעו..ואני חושב שזה לא כול הבדיקה כי נראה לי שנלקחו בערך 10 מבחנות אם לא יותר האם זה הגיוני שזה התשובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליצחק
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2018סביר להניח שבדקו גם רמת סוכר. מציעה לשאול את המקום בו בוצעה הבדיקה
יצחק01/09/2018כי זה לא הגיוני שכבר באותו יום יש תשובות
אז היה רשום לי גםגולקז בהפניה זאת אומרת שצריך להגיע עוד ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר 120 שעתיים גולקז
יצחק01/09/2018אין לי את מי לשואל כרגע הרופא בחופשה לכן אני שואל כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליצחק
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2018ככל הידוע לי מה שמקובל לבדוק זה רמת הורמון גדילה במקביל לרמת סוכר. מכוון שאיני מנהלת את הטפול בך אין לי דרך לדעת מה עוד רצו לבדוק
בכל מקרה רמות הורמון גדילה היו תקינות
יצחק02/09/2018תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר 120 שעתיים גולקז
יצחק02/09/2018לקחו לי 10 מבחנות..האם צריך להגיע עוד תשובות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר 120 שעתיים גולקז
יצחק04/09/2018שלום שוב שוחחתי אם הרופא ונאמר לי שזה כול הבדיקה ..והעמסה תקינה
פיספסתי פה משהו?
עכשיו האם זה אומרת שאין לי הפרשה של הורמון זה והאם זה נותן אינדקציה לעוד דברים הבדיקה הזאת?
תגובה ליצחק
ד''ר מאיה איש שלום05/09/2018בדרכ גם בודקים רמות סוכר במקביל
לא ידוע לי שזה נותן אדקציה לדברים נוספים פרט לשלילת עודף הפרשה של הורמון גדילה ונותן אנדקציה לגבי משק הסוכר אם יש את רמות הסוכר בהעמסה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בגלוקומטר ודקירות חוזרותטל29/08/2018
שלום.
ניסיתי להשתמש לראשונה בגלוקומטר ולא הצלחתי. כיוון שלא הרגשתי את הדיקרה, יצא שדקרתי את עצמי כ3 פעמים עם אןתה המחט ורק לאחר כמה זמן שמתי לב שאכן יוצא קצת דם משלושה חורים.
האם מסוכן שדקרתי עצמי 3 פעמים רצוף עם אותה מחט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לטל
ד''ר מאיה איש שלום30/08/2018במידה והידים היו נקיות (אמורים לשטוף עם מים וסבון טרם הבדיקה) הסכוי לזהום קטן ביותר עד אפסי
בעקרון אמורים להחליף את המחט אחרי כל בדיקה אחר מרבית המטופלים לא עושים זאת..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר - תוצאות תקינות/לא תקינותישי29/08/2018
שלום;
הופנתי לערוך בדיקת העמסת סוכר (75 גרם גלוקוז). איזה תוצאות נחשבות בנורמה ואיזה תוצאות מעידות על סכרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לישי
ד''ר מאיה איש שלום29/08/2018אם מדובר על סוכרת מסוג 2,לא בהריון, תוצאה אחרי שעתיים של עד 140 היא תקינה, בין 140-199 היא טרום סוכרת,200 ומעלה מחשידה לסוכרת. העמסת סוכר היא לא הקרטריון היחיד חשובה גם רמת הסוכר בצום ורמת ההמוגלובין המסוכרר שמהווה מדד לממוצע סוכר ב-3 חודשים האחרונים. לאבחון סוכרת יש צורך ב-2 בדיקות לא תקינות או אותה בדיקה לא תקינה פעמיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת.
ישי29/08/2018תודה רבה על התגובה!
האם יש הבדל בין בדיקת 'העמסת סוכר 75 גר' לבדיקת העמסת סוכר ואינסולין 75 גרם?
או שמא מדובר באותה הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לישי
ד''ר מאיה איש שלום30/08/2018זו אותה בדיקה רק שבבדיקה שציינת בודקים גם רמת אנסולין במקביל לבדיקה של רמת הסוכר
בברכה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה T4 תקין וטריגליצרדים קופציםאיל28/08/2018
שלום
TSHעלה בחצי שנה 5.92 ל 6.47
T4 מ 12 ל 11.6- תקין
טריגלצירידים עלו בשנה וחצי מ 67 ל 150
אני בן 49 . בדכ בריא. מטופל ברטלין.
האם זה מצריך טיפול?
מעקב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאיל
ד''ר מאיה איש שלום29/08/2018לגבי בלוטת התריס, בעקרון אפשר לשקול טפול, אבל לא חובה בTSH שמתחת ל10, טרילגצרידים אפשר להוריד ב50% אם מצמצמים פחמימות פשוטות כגון פירות, ועושים פעילות ארובית 150 דקות בשבוע
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוויים ב tsh, בדיקת ct עם יודנעמה27/08/2018
שלום
אני בת 41 בריאה בדרך כלל.
ב 2012 בבדיקת דם שגרתית היו ערכים חריגים ב tsh מתחת לנורמה ולאחר חודשיים מעל הנורמה. במקביל t3 היה אז קצת מעל הנורמה ו t4 היה תקין.
מאז 6 שנים נבדקתי כל חצי שנה רוב הזמן ה tsh היה תקין עם שתי חריגות כלפי מעלה כש ה t3 ו t4 תמיד תקינים - לא קיבלתי שום טיפול ואין לי תסמינים דרמטיים פרט לקצת עייפות בערב באחרונה.
בינואר השנה בוצעה בדיקת ct של החזה עם יוד עקב גידול שפיר שהוסר לאחר הבדיקה.
ביצעתי השבוע בדיקת tsh עדכנית והערך יצא 9.5 וה t3 ו t4 תקינים
אני צפויה לעבור בשבוע הבא בדיקת ct חזה עם יוד למעקב. אבקש לשאול האם מבחינת בלוטת המגן מותר לי לקבל זריקת יוד. הבנתי שיוד עשוי לשבש את הבלוטה ואני חוששת שזה יביא לשיבוש קבוע שייאלץ אותי לקחת כדורים.
מה דעתך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע לגבי הבלוטה
נעמה27/08/2018אבקש להוסיף נתון.
בבדיקת נוגדנים לבלוטה בשם TSI בשנת 2016
תוצאה של 185 שזה מעל הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום27/08/2018יש לך כנראה נטיה לפעילות דלקתית אוטואמונית בבלוטה שנעה בין יתר לתת פעילות. מתן היוד יכול להביא ליתר פעילות או תת פעילות.
בכל מקרה ההשפעה של החשיפה ליוד לרב הפיכה
בTSH שתארת בכל מקרה כדאי לשקול התחלת טפול תרופתי באחד מתכשירי האלטרוקסין
שיהיה בהצלחה בבדיקה
אני לא רואה מניעה ממתן יוד, רק לעקוב לאחר מכן אחר תפקודי בלוטת התריס
גם אם מתחילים טפול באלטרוקסין אפשר להפסיק אם הבלוטה "מתאוששת"...אך בתהליך האוטואמוני לרב מדובר בהרס שהוא לא ככ הפיך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת המגן.
נעמה27/08/2018תודה רבה על תשובה מקיפה.
אם אפשר עוד לשאול
1.האם מה שתיארת זה מתאים להשימוטו או למחלת גרייבס ( שמפחידה אותי בגלל העיניים הבולטות.., )
2. אם אני לא לוקחת טיפול כעת האם יש בכך סיכון לסיבוכים או שאפשר לחכות עם טיפול כל עוד מרגישים סביר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום27/08/2018יש לך שלוב של שניהם (לא שכיח אך קיים) הסכון למחלה עינית לא גדול. עד 20%.
בTSH שקטן מ10 אם לא מתכננים הריון אפשר לחכות אבל בהפותירואידזם משמעותי אי טפול יכול לסכן חיים, מדובר על TSH מוגבר עמל 10 עם FT4 נמוך...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה בנושא סכרתיוכי27/08/2018
אני בת 51.5 עם סכרת שותה כדור אחד ביום רפאגליניד בבדיקה האחרונה שלי ה Avc1 שלי הי 7.9 במגמת עלייה אשמח לדעת מה לעשות וכיצד להוריד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליוכי
ד''ר מאיה איש שלום27/08/2018יש היום מגוון טפולים חדשים לסוכרת. אם התפקוד הכליתי והכבדי תקין מדוע אינך מקבלת גלוקופאג'?
בכל מקרה הקפדה על פעילות גופנית 150 דקות בשבוע פעילות ארובית שעה בשבוע פעילות של תנגודת וצמצום צריכת פחמימות יכולים לעזור
מציעה להגיע ליעוץ אצל רופא סוכרת/אנדוקרינולוג
להתאמת טפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת גלוקוז בדם בבדיקותאנונימי26/08/2018
מה יכולה להיות הסיבה שבבדיקות דם תמיד רמת הגלוקוז יוצאת 98 שזה פחות מהנורמה? מדובר על תוצאה די עקבית שיוצאת בבדיקות שונות שעשיתי בשנתיים האחרונות. בן 23 באופן כללי בריא ולא נוטל תרופות. אני רזה האם זה יכול להיות קשור? היית ממליצה על ברור נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת גלוקוז תיקון טעות הקלדה
אנונימי26/08/2018סליחה , בהודעה כתבתי בטעות 98. זו טעות הקלדה התכוונתי לכתוב 68 שזה פחות מהנורמה באופן קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאנונימי
ד''ר מאיה איש שלום26/08/2018מציעה לבדוק סוכר בצום בבדיקה של גלוקומטר (מד סוכר מהאצבע) אם בדיקת הדם עומדת זמן רב במעבדה לפני בצוע זה יכול להסביר את הערך הזה
אם יש תסמינים שמחשידים לירידה ברמות סוכר כגון רעב, הזעה חולשה קשה טרום עלפון לשקול צורך בברור נוסף
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת גלוקוז גבוהה בדםר`26/08/2018
שלום.
בן 26 בריא בד"כ.
בדיקת דם רגילה יצאה לי 125 (נורמה 70-100).
הייתי בסטרס בעת בדיקת הדם.
אני מאוד מאוד בלחץ כי ראיתי שמ-126 זה סכרת.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לר
ד''ר מאיה איש שלום26/08/2018ערב טוב
האם אתה סובל מעודף משקל? האם יש ספור משפחתי של סוכרת? האם קבלת תרופות שמגבירות סכון לסוכרת כגון תרופות פסיכיאטריות? פרדניזון? האם אתה צורך הרבה פחמימות? ממעט באמוני כושר?
ממליצה לחזור על הבדיקה לבדוק גם רמת המוגלובין A1c אשר מהווה מדד לממוצע סוכר ב-3 חודשים האחרונים ולבדוק ספירת דם במקביל
לשקול יעוץ אנדוקריני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ר27/08/2018תודה.
אני בגובה 166, 69 קילו - לא חושב שאני בעודף משקל. ממש לא שמן. התאמנתי באופן קבוע ולצערי לקחתי הפסקה של שלושה חודשים ואכלתי הרבה חטיפים לאחרונה. לפני כשבועיים חזרתי בהדרגה להתאמן ולרוץ. יש במשפחה רגישות אך לא סכרת. אני חושב שלאחרונה צרכתי הרבה פחמימות כן. משתמש קבןע באנטיהיסטמינים, אך לא בתרופות שציינת (נוטל אלרג'יקס ופמוטידין). בבדיקה בחודש אפריל רמת סוכר היתה 98.
יש לי סכרת במצבי? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
ר27/08/2018אוסיף כי נטלתי כדור אלרג'יקס (לורטדין) כשעתיים לפני הבדיקה.
אני מתקשה להבין איך הגעתי למצב הזה - אמנם בשלושה חודשים האחרונים (עד לפני שבועיים) לא הקפדתי להתאמן ולאכול טוב, אך אני אדם בריא ושרירי (לא שמן) ומקפיד מזה שנים לאכול בריא, למעט מעידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לר
ד''ר מאיה איש שלום27/08/2018מניחה שהעליה ברמות הסוכר קשורה לשנוי הרגלי החיים והתזונה, הפסקת הספורט
מציעה לבדוק גם המוגלובין A1c שמבטא ממוצע של ערכי הסוכר.
מניחה שהערכים ישתפרו בשינוי הרגלי חיים
לשקול צורך בברור נוסף כי מראש הסוכר בצום שלך בגבול העליון של הנורמה
לשקול יעוץ אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, המשך
ר28/08/2018תודה רבה על תשובתך.
אכן הייתי אצל אנדוקרינולוגית אשר בנתה לי תפריט מאוזן וכן הפנתה אותי למספר בדיקות נוספות.
השאלה שלי - אני אמור לטוס שבוע הבא לחו'ל לחמישה ימים, וככל הנראה לא אספיק לבצע את הבדיקות טרם הנסיעה.
האם אני יכול לנסוע לחו'ל לחמישה ימים או שעלי לבטל את הטיול? האם אני נמצא כרגע בסיכון ועדיף שלא אסע, או שאין מניעה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לר
ד''ר מאיה איש שלום29/08/2018קשה לי לומר מבלי לפגוש אותך, אבל על פניו נראה שניתן לנסוע לחו"ל אפשר להשלים בדיקת המוגלובין A1C שהוא מדד לממוצע ערכי הסוכר בסופרפארם במקום.
תשקול לבצע זאת טרם הנסיעה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ר`29/08/2018תודה על תשובתך.
כעת הגיעה תוצאה נוספת מחוץ לנורמה:
הידרופרוגסטרון 17
תוצאה: 5.21
נורמה: 0.15-4.9
האם יש קשר לסוכר?
מה המשמעות אם לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לר
ד''ר מאיה איש שלום30/08/2018סכוי גדול שאין קשר, אבל אם יש יצור עודף של קורטיזול ע"י האדרנל וגם של 17 OH פרוגסטרון אז יכול להיות קשר לסוכרת. הסכוי לכך קטן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת המוגלובין מסוכרר
ר`02/09/2018שלום רב.
בהמשך לבדיקות שהאנדוקרינולוגית הפנתה אותי, ערכתי בדיקת HbA1C - המוגלובין מסוכרר.
טווח נורמה: 4-5.7
תוצאה: 5.1
מה משמעות התוצאות?
א. האם אין לי סכרת?
ב. אם התוצאה תקינה, איך יצא שבבדיקת דם רגילה רמת הגלוקוז שלי היתה 125?
ג. האם הדבר אומר כי אני יכול למעשה לחדול מהדיאטה המאוד-קפדנית שבנתה לי האנדוקרינולוגית? [כן אזהר עם סוכר, אולם אחזור לאורח חיים "רגיל" ולא סופר-קפדני].
ד. לאחרונה גם התחלתי לבדוק את רמות הסוכר בצום (בבוקר כשאני קם, ו-4 שעות לאחר ארוחות) בעזרת גלוקומטר בבית. פעם אחר פעם התוצאות נעות סביב ה-90. נאמר לי ע"י הרופאה כי 90 בגלוקומטר = 100 במעבדה. האם הדבר נכון? מה עלי לעשות בצומת זו? האם עדיין יש סיכוי שמא אני חולה סכרת או שאני יכול לחזור לשגרת חיים נורמלית בלי משטר תזונה נוקשה?
סליחה על אורך ההודעה.
ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ר`02/09/2018כן אוסיף כי בדקתי ולסבא שלי יש סוכרת סוג 2 (מאוזנת עם גלוקופואז'), ואמא שלי ודוד שלי נמצאים במצב של טרום סכרת (עם תוצאות של 115-120 גלוקוז והמוגלובין מסוכרר של 5.9 לערך).
אולם, אני בחור צעיר בן 26 - כך שאם יש לי אופציה אני מאוד אשמח להשתחרר ממוסר הדיאטה הקפדני. כן אמשיך ואשמור לא לאכול סוכר, לא לאכול פחמימה בערב וכן אקפיד על פעילות גופנית, על אף שאני נמצא במשקל מצוין לגובה שלי (167.5 ס'מ, 67 קילו לפי בדיקת מעבדה).
אולם, אורח החיים שלי כסטודנט וכעובד במסעדנות מקשה עלי כעת להיות במשטר זה - ואשמח אם תוכלי לשתף אותי: האם יש אופציה כי אקפיד על תזונה נכונה, אולם לא על דיאטה סופר-קשוחה בעת הזו (לאור תוצאת 5.1 A1C וכן לאור תוצאות הגלוקומטר), או שמא עלי להמשיך עם דיאטה נוקשה זו לכל חיי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לר
ד''ר מאיה איש שלום02/09/2018מציעה לשקול חבור חד פעמי למד סוכר רציף שיתן לך אנדקציה לגבי התגובה הגלקמית למזונות שונים
בהחלט שA1C של 5.1 הוא תקין! אך במקרים מסוימים ההמוגלובין A1C אינו מדד אמין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקות
ר12/09/2018שלום רב ותודה על תשובותיך.
בהמשך החודש אבצע את מדידת הסוכר הרציף.
עתה הגיעו תוצאות נוספות:
C-peptide
נורמה: 298-2350
תוצאה: 450
אני רואה כי התוצאה כביכול תקינה, אולם מה המשמעות של הדבר שהתוצאה נמוכה מאוד בתוך טווח הנורמה? האם בהתאם לפרטים שנתתי בהודעות קודמות, יש חשד לסוכרת או שמא התוצאה תקינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לר
ד''ר מאיה איש שלום13/09/2018חשוב לדעת מה היתה רמת הסוכר במקביל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ר13/09/2018לצערי לא הצלחתי להבין את תשובתך.
ניתן לפרט?
לא נבדקה רמת סוכר במקביל באותה העת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לר
ד''ר מאיה איש שלום14/09/2018עליה ברמת הסוכר היא הגרוי להפרשת אנסולין וc peptide
אם הסוכר נמוך יחסית אז מצפים לרמה נמוכה יותר של c peptide. ואם גבוה יותר מצפים שתעלה לכו חשובה רמת הסוכר במקביל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון והשפעה על הורמונים או צמיחת זקןנדב א.25/08/2018
שלום, האם עישון בגיל נוער משפיע על צמיחת זקן? האם משפיע על טסטוסטרון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנדב
ד''ר מאיה איש שלום26/08/2018ככל הנראה שאין קשר ברור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבבל בין זריקת טרוליסיטירונית24/08/2018
היי, מה ההבדל בין זריקת הטרוליסיטי והסקסנדה? בשל סכרת קיבלתי טרוליסיטי ואני משלבת עם זה גם יוקריאס, האם בסדר?
תגובה לרונית
ד''ר מאיה איש שלום24/08/2018סקסנדה הוכחה כיעילה יותר בהורדה במשקל לעומת טרוליסטי במחקרים שנעשו. אך ברמת הפרט לעיתים גם עם טרוליסיטי יש ירידה יפה במשקל. לרב לא מקובל לשלב אוקראוס עם טרוליסיטי בגלל העדר הוכחה ליעילות בשלוב, ובמעבר לטרוליסיטי מקובל לעבור לגלוקופאג' ולהפסיק את הטפול באוקראוס
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסשואלת24/08/2018
יש לי שתי שאלות בקשר לבן שלי בן 23
1. האם צריכה קלורית נמוכה בערך של ארוחה אחת ביום במשך שנה יכולה לגרום להופעה של תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס? במידה שכן האם חזרה לצריכה קלורית תקינה מחזירה את הבלוטה לפעילות תקינה?
2. בני היה טבעוני למשך שנה בערך וצרך כמויות סויה גדולות הבנתי שצריכת סויה מוגברת גורמת לעיכוב אנזים שקשור בבלוטה ומביא לתת פעילות. האם זה נכון? האם זה הפיך?
3. האם תת פעילות תת קלינית בהכרח מתפתחת בהמשך לתת פעילות?
תודה רבה על הסבלנות ועל תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשואלת
ד''ר מאיה איש שלום24/08/2018מצב של ירידה דרסטית במשקל, אם אכן קרה, או תת משקל יכול להביא לשבוש בתפקוד של בלוטת התריס שיכול להיות הפיך.
בעקרון צריכה של סויה לא אמורה להשפיע על תפקוד בלוטה שהיא תקינה ברקע
בכל מקרה תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס לא מחייבת לרב טפול אלא מעקב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת פלוריה לצפיפות העצם - עד מתי לוקחים?ד``ר מאיה איש שלום22/08/2018
שלום
כל חצי שנה אני לוקחת זריקת פלוריה
כבר 4 שנים שאני לוקחת. (זה עצר את ההידרדרות)
האם להמשיך לקחת? עד מתי לוקחים את זה? האם זה לא יכול להזיק בשלב מסוים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרבקה
ד''ר מאיה איש שלום22/08/2018קיימים נתונים על יעילות של פרוליה במניעת שברים במשך 10 שנות טפול, כך שכדאי להמשיך את הטפול. נראה שיש תולעת מתמשכת. מעבר לזה , הפסקת הטפול עשויה להעלות הסכון לשברים כך שממש לא כדאי להפסיק את הטפול אלא אם יש סיבה הכרחית. ואם את בוחרת להפסיק את הטפול כדאי לעבור לטפול אחר ולא להשאר ללא טפול מחשש לשברים בעקבות הפסקת הטפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריה כרונית וצמיחת זקןבן 2521/08/2018
האם אורטיקריה כרונית וקבועה מגיל 12 (עם נטילת אנטיהיסטמינים אם זה חשוב) עלולה להשפיע על צמיחת זקן בהמשך?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לבן 25
ד''ר מאיה איש שלום21/08/2018בעקרון אנטיהסטמינים מהדור החדש לא אמורים להשפיע. אפשר לשקול בדיקה של רמת טסטוסטרון לפי צורך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
המשך22/08/2018אוקי תודה.
השאלה היא לגבי המחלה עצמה אם היא יכולה להשפיע, וכן לגבי אנטיהיסטמינים מהדור הישן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לבן 25
ד''ר מאיה איש שלום22/08/2018לא ידוע לי על קשר בין אורטיקריה לצמיחת שיער. וכיום לא מקובל לתת אנטיהסטמינים מהדור הישן כי הם מרדימים
אם יש ספק אפשר לבדוק כאמור רמות טסטוסטרון, בעיקר במידה ויש תסמינים נוספים חשודים כגון חשק מיני ירוד, תפקוד מיני ירוד, שנוי בתשעורת בגוף, ירידה במסת שריר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין ונטילת ברזל בבוקרפלג21/08/2018
שלום,
נוטלת אלטרוקסין מתחילת ההריון, בכל בוקר 50 מ"ג ובסופ"ש 100 מ"ג (מינון שבועי 450 מ"ג).
נוטלת את האלטרוקסין על הבוקר כאשר אני מתעוררת ומחכה חצי שעה-שעה ואז שותה קפה.
המליצו לי לקחת את הברזל הנוזלי+מיץ תפוזים על הבוקר, כיצד יש לשמור עם האלטרוקסין? מה כדאי לקחת קודם והאם נדרש לשמור על מרחק בינהם?
תגובה לפלג
ד''ר מאיה איש שלום21/08/2018את נוטלת את האלטרוקסין נכון.
את הברזל אין מניעה מנטילה עם אוכל רק לא עם מוצרי חלב, או סידן.
אפשר את הברזל לטול לפני השינה
לא כדאי לשלב את נטילת הברזל עם האלטרוקסין כי הדבר יפחית את ספיגת האלטרוקסין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחיות לקראת בדיקת טסטוסטרוןדני21/08/2018
שלום. השבוע אלך לקופ'ח לעשות בדיקת דם לבדיקת טסטוסטרון.
יש הנחיות מסוימות?
צום? שעה ספציפית לבדיקה?
אציין גם כי אני נוטל תרופות אנטיהיסטמיניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדני
ד''ר מאיה איש שלום21/08/2018כדאי להפסיק תוספי מזון, ויטמינים 5 ימים לפני הבדיקה, עדיף להגיע בשעות הבוקר המוקדמות (700-900). צום של 6 שעות מספיק
לא ידועה לי מניעה מנטילת אנטיהסטמינים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)