מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאביס רפואי ומצב קדם סוכרתימשה24/09/2018
אני בן 50 חולה במחלת קרוהן שנים רבות. כמו כן אובחנתי לפני 5 שנים שסובל מתת פעילות קלהשל בלוטת התריס ואני כרגע מאוזן עם טיפול תרופתי .
לפני 4 שנים התחלתי לעשן קנאביס רפואי על בסיס יום יומי כדי להקל על המצב הנפשי (סובל מדיכאון מאג'ורי ומטופל בלוסטרל)
וסימפטומים של מחלתקרוהן .
לפני שהתחלתי לעשן קנאביס אובחנתי כקדם סוכרתי הגלקוז בסרוםבמצב צום היה באופן קבוע בסביבות 96 עד106 . a1c היה בגבולות הנורמה .
כל בדיקות הדם מאז החלתי לעשן קנאביס היו 93-97 .
לאחרונה התחלתי לצרוך כרומיום פיקולינט 500 מק"ג ליום והגלוקוז בסרום ירד ל-91 . ד.א טריגיליירים תקין.
שאלתי אליך :האם על ידי צריכה קבועה של קנאביס אני ממסך על סוכרת ?האם קנביס כמו במקרה שלי יכול להועיל כדי לאחר מצב סוכרתי ?
אציין שאני צורך קנאביס במשך רב שעות היום ובמיוחד בשעות הלילה המאוחות כולל לפנות בוקר ,סה"כ 20גרם בחודש.
האם רצוי שלהבא אמנע מעישון בלילה שלפני הבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום24/09/2018ההשפעה של קנביס על משק הסוכר מורכבת ותלוית קולטן. מחקרים אפדמיולוגים הראו ברובם דווקא הפחתה בהארעות סוכרת במשתמשים כנראה בגלל השפעה אנטידלקתית והשפעה מטיבה על תנגודת לאנסולין. דלקת מעלה את התנגודת לאנסולין ואת הסכון לסוכרת, ולכן אם הקנביס מפחית את הדלקת מהכרוהנס גם זו דרך נוספת להשפעה מטיבה.
כך שאני לא רואה צורך להמנע בפרט לאור העבודה שרואים הטבה אצלך.
לגבי הכרום הוא שנוי במחלוקת אם משפר את רמות הסוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנגודת אינסולין בהעמסת סוכרסופיה24/09/2018
שלום רב,עשית בדיקת דם העמסת סוכר 30,60,90 יצא שיש לי רמה גהוהה של אינסולין"תנגודת אינסולין"...אחרי 90 דדות ירד לי הסוכר ל 50....אני לא מטופלת בשום כדור....לאחרונה כשאני די אוכלת פחות עליתי 3 קג אני מתחילה לדאוג ומאד.......האם לקחת תרופה? אני כבר בהתלבטות רבה ודי מודאגת....מה תמליצ לי תודנ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לסופיה
ד''ר מאיה איש שלום24/09/2018במידה והסוכר בצום תקין וגם בהעמסת הסוכר, וגם רמת ההמוגלובין המסוכרר (שמהוה מדד לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים) אז אין התויה ברורה לנטילת טפול תרופתי לסוכרת.
אם את סובלת מעודף משקל הפחתת משקל, פעילות גופנית סדירה יכולים להפחית את התנגודת לאנסולין בצורה יעילה
מדובר על פעילות כגון הליכה 150 דקות בשבוע ושעה בשבוע פעילות של תנגודת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לסוכר וסוכרתא.שכטר23/09/2018
שלום רב.
א. מהן רמות הסוכר התקינות שעה ושעתיים לאחר ארוחה [ראיתי שבהעמסת סוכר מדובר על עד 140 לאחר שעתיים, אולם לא מצאתי מידע למהי הרמה הנורמלית לשעתיים לאחר ארוחה רגילה- ולא כזו שמפוצצת בסוכר].
ב. מהי סוכרת? ז"א אם אדם שומר על רמות סוכר תקינות בעזרת דיאטה וספורט, מהי למעשה הבעיה שלו? אם הוא שומר על רמות סוכר תקינות אז יש סיכונים אחרים שהמחלה יכולה לגרום? ואם הוא שומר על סוכר תקין אז הוא בכלל חולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לא.שכטר
ד''ר מאיה איש שלום24/09/2018ערב טוב
רמות סוכר תקינות בצום עד 100, שעתים אחרי האוכל ככל הנראה עד 140 (בדומה להעמסת הסוכר).
כאשר שומרים על רמות סוכר תקינות מקטינים את הסכון לפגיעה בכלי הדם הקטנים כגון רשתית, כליה ועצבים.
פעילות גופנית ותזונה מתאימה יכולות להביא לנרמול של ערכי הסוכר וכך להפחית את הסכון לסבוכים
בסוכרתיים חשוב גם לשמור על משקל גוף תקין לאזן את שומני הדם ולחץ הדם הללו תורמים מאוד להפחתת הסכון למחלות לב וכלי דם, שם הקשר לרמות הסוכר פחות ברור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל של סוכרת סוג 2ירין22/09/2018
באיזה גיל יכול אדם שאחד ההורים שלו חולה בסוכרת סוג 2 לקבל את המחלה הזאת + מה הסיכויים שזה יקרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לירין
ד''ר מאיה איש שלום22/09/2018ערב טוב
במידה והורה אחד לוקה בסוכרת מסוג 2, הסכון לפתח סוכרת מגיע ל30-50%, אך ניתן למנוע את התפתחות הסוכרת במידה ומקפידים על הרגלי חיים נכונים פעילות גופנית סדירה כגון 150 דקות בשבוע פעילות ארובית שעה בשבוע פעילות של תנגודת, וצמצום צריכה של פחמימות. עודף משקל, צריכה מרובה של פחמימות אורח חיים יושבני ותרופות מסוימות כגון גלוקוקורטיקואידים (פרדניזון) ותרופות פסיכיאטריות מסוימות מגדילים את הסכון להתפתחות סוכרת. אין גיל סף הכל תלוי בהרגלי החיים וגורמי הסכון הנוספים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אחוזי שומן - DXA במכון מורירון21/09/2018
שלום, שמי ירון ואני בן 35. עברתי השבוע בדיקה במכון מור לבירור אחוזי שומן. אציין שאני סובל מבעיה אורטופדית כרונית של עקמת וקיצור רגל של שני סנטימטרים. כמו כן אני סובל מצפיפות עצם נמוכה. אני גם נועל נעליים רפואיות פלוס מדרסים שסופקו לי רק השנה ממכון לואיס. בבדיקות הדם יש רמה מעל הנורמה של אנזים הכבד ALT. ברצוני לדעת מה אומרות התוצאות להלן (במידה ומובן): Android: % Fat : 41.2 Gynoid % Fat: 37.2 A/G Ratio: 1.11 בתודה מראש, ירון BMI 24.4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לירון
ד''ר מאיה איש שלום21/09/2018שומן אנדרואידי מתרכז בבטן, שומן גניקואידי באגן, התוצאות מראות שיש לך יותר שומן בבטן וגם אחוז השומן מעל הנורמה הרצויה.
הBMI שלך תקין אך ההשמנה בטנית יכולה להביא למדדים מטבולים פחות רצויים כמו טרום סוכרת, יתר לחץ דם מחלת לב וכלי דם
ממליצה לבצע במידה ואין מגבלה רפואית פעילות גופנית משולבת ארובית ותנגודת. לשקול שנוי תזונתי ויעוץ עם דיאטנית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע העמסת סוכר 120חיים20/09/2018
שלום ..כזכור לי רשמתי תוצאות חלקיות של העמסה שביצעתי שעתיים של 120 עקב igf 1 מוגבר mri תקין
תוצאות מלאות
GLUCOSE 0'תוצאה105 mcg/dL
GLUCOSE 30'תוצאה149 mcg/dL
GLUCOSE 60'תוצאה188 mcg/dL
GLUCOSE 90'תוצאה156 mcg/dL
GLUCOSE 120'תוצאה107 mcg/dL
GROWTH HORMONE 0'תוצאה0.312 mcg/L
GROWTH HORMONE 30'תוצאה0.245 mcg/L
GROWTH HORMONE 60'תוצאה0.151 mcg/L
GROWTH HORMONE 90'תוצאה0.116 mcg/L
אשמח לדעת לגבי הגולקזה אם תקין
לגבי גורמזון נאמר לי כאן מימך דר שתקין
אשמח לתשובה
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה חיים
ד''ר מאיה איש שלום21/09/2018לגבי רמות הסוכר, אם היית בצום לפני הבדיקה אז בזמן 0 התוצאה מוגברת במידה קלה וגם בשעה התוצאה מוגברת במידה קלה
אם אתה סובל מעודף משקל אז הפחתת משקל, פעילות גופנית סדירה כגון פעילות ארובית 150 דקות בשבוע וכן פעילות של תנגודת שעה בשבוע והפחתה של צריכת פחמימות יכולים לסייע מניעה של התקדמות והופעת סוכרת
כדאי לשקול גם בדיקה של רמת המוגלובין מסוכרר שנותן אומדן לממוצע ערכי סוכר ב-3 חודשים האחרונים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע העמסת סוכר 120
חיים23/09/2018האמת שאני תת משקל
לגבי סכרת את חושבת שיש לי סכרת חלילה??מה זה מוגבר מעט ?על צה זה מעיד?כמובן שהייתי בצום לפני
אם אפשר קצת לפרט אני אשמח ואם יש לזה חשיבות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום24/09/2018לא מדובר בסוכרת אך בערכים שמעט מוגברים מהנורמה ועשויים להתאים לטרום סוכרת, פעילות גופנית סדירה והפחתת פחמימות מהתזונה יכולים לסייע במניעת התפתחות סוכרת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע העמסת סוכר 120
חיים25/09/2018גם אם אין סכרת במשפחה??
מה עלי לעשות? אולי זה לפעמים קצת מוגבר בבדיקה עצמה ואין לזה משמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע העמסת סוכר 120
חיים25/09/2018האם זה דבר שמצריך חלילה טיפול?כול הזמן התחושות של יובש פה וכו עשיתי a1c אחרון היה 5.2 נאמר לי שאין לי סכרת אבל סובל מתסמינים דומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע העמסת סוכר 120
חיים26/09/2018אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום26/09/2018ערב טוב
ההמוגלובין A1C אכן תקין אבל סוכר בצום מוגבר במידה קלה אם עקבי כדאי להקפיד על פעילות גופנית סדירה כגון ארובית 150 דקות בשבוע ושעה בשבוע של תנגודת ולשקול שנוי תזונתי
לשקול יעוץ בנושא של רופא סוכרת/אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע העמסת סוכר 120
חיים27/09/2018אם זה דבר שמצריך טיפול כדורים?
יש תוסף שאכן יכול לאזן תסוכר שאולי את מכירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום28/09/2018קשה לי לתת המלצות לגבי המשך טפול על סמך בדיקה אחת.
כדאי לעקוב מידי פעם. לגבי תוספים יעילותם שנויה במחלוקת
פעילות גופנית יעילה מאוד בהפחתת רמות הסוכר וגם הפחתת צריכה של פחמימות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר
חיים28/09/2018להפסיק פחמימות אני גם ככה רזה
ולא אוכל טוב...לגבי תוסף הבנתי שיש כמה שבאמת מאזנים תסוכר..לגבי טיפול נהוג לתת במצב כזה ??אני לא מבין יש לי חלילה סכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום28/09/2018כאמור על סמך בדיקה אחת קשה לי ליעץ לך. לא אמרתי להפסיק פחמימות הצעתי לצמצם. לא מדובר בסוכרת אלא טרום סוכרת. כאמור על סמך בדיקה בודדת לא ניתן ליעץ וגם צריך להתיחס למכלול הבריאותי לכן תשובה מקיפה לגבי המלצות טפוליות היא לא בפורום הזה אלא ביעוץ מקיף
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה מותאמת לטרום סכרתדיאטה19/09/2018
ניתנה לי דיאטה מותאמת לטרום סכרת.
נאמר לי שיש לקום מוקדם בבוקר (עד השעה 8) ולאכול עד 9 וחצי ארוחת בוקר. האם יש לזה ערך ומשמעות חשובה?
שאלתי מגיעה כיוון שאני עובד במשמרות ולעיתים מסיים לעבוד רק ב-2/3 בלילה, מה שמקשה עלי לקום לפני 10 בבוקר לעיתים.
האם אכן חשוב לקום ב8 לאכול??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי דיאטה לטרום סוכרת
ד''ר מאיה איש שלום20/09/2018ערב טוב
לא מכירה המלצה שכזו..
חשוב לשון לפחות 7 שעות שינה בלילה כי גם חוסר שינה גורם לעליה בערכי הסוכר כך שנראה לי שיותר חשוב שתשן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם מדד קורטיזולמנחם18/09/2018
רופא המשפ' הורה להמנע משינה 5 שעות לפני הבדיקה. לא מצאתי לזה סימוכין באינטרנט. האם כך היא ? תודה
תגובה לגבי בדיקת קורטיזול
ד''ר מאיה איש שלום18/09/2018שלום רב
אכן לא מכירה הנחיה שכזו
לגבי בדיקת קורטיזול חשוב שתבוצע בשמונה בבוקר
לגבי בדיקת פרולקטין חשובה ערות של 3 שעות והמנעות משינה 3 שעות..
בברכה גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר פעילות בלוטת התריסשיר18/09/2018
שלום רב,
לפני כחודשיים וחצי(סוף יולי) התגלה אצלי בבדיקות דם יתר פעילות של בלוטת התריס.
בנוסף תסמיני יתר פעילות עם דופק מהיר(105), לפני כשלושה וחצי שבועות התחלתי להפחית הנקה ובמקביל ערב המוגלובין נמוך גם לקחת תוסף ברזל ולפני שבוע וחצי הדופק שלי החל להיות תקין(85) וערכי t3 t4 free ירדו . לפני 5 ימים חזרו אלי תוצאות של tsi 328 שביצעתי לפני חודש ולכן בהמלצת הרופא התחלתי לקחת לפני 4 ימים מרקפטיזול פעם ביום 20 מג.
היום ביצעתי בדיקות דם ושוב ערכי t3 t4 free ירדו.(לאחר 4 ימים של לקיחת כדור ולכן לא בטוחה שהתוצאות אכן מושפעות כבר מהכדור)
התוצאות הן להלן :
Tsh קטן מ0.008 תמיד
23.8:
t3 free 22
T4 free 39
6.9.18:
T3 free 17
T4 free 28
17.8.18:
T3 free 9.3
T4 free 23
אני שוקלת 39 קילו האם כדאי להפסיק את הכדור או אולי אפילו לרדת לחצי כדור אם מותר לחתוך את הכדור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי פעילות יתר של בלוטת התריס
ד''ר מאיה איש שלום18/09/2018קיום tsi מחשיד שמדובר בגרייבס פעילות יתר אוטואמונית של בלוטת התריס. אחרי 4 ימים כבר אפשר לראות תגובה למרקפטיזול אפשר לשקול הורדת מנוו לחצי כדור אך נראה לי קצת מוקדם. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל. דווקא באזון בלוטת התריס צפויה עליה במשקל והירידה נגרמת בגלל שאת עדין בפעילות יתר. חשוב לדעת שאם יש לך חלילה חום או כאב גרוו חשוב להפסיק את התרופה ולבצע ספירת דם בגלל הסכון הנמוך לדכוי מח עצם במקרים אלו. זה נדיר אבל חשוב לדעת
בברכת בריאות וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שיר19/09/2018תודה על התגובה
כפי שניתן לראות חלה ירידה כבר לפני התחלת הכדורים , האם תוך 4 ימים ניתן לראות כזאת ירידה משמעותית ? ערכים כמעט בנורמה .
אם יש כאב גרון חלש גם כדאי להפסיק וללכת לרופא ?
תודה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשיר
ד''ר מאיה איש שלום20/09/2018אם יש כאב גרון כדאי להפסיק ולבצע ספירת דם ההסכוי לדכוי מח עצם מזערי אבל כדאי לבדוק
התגובה לכדור יכולה להיות מהירה אך יתכן שיש גם אלמנט של דלקת ולכן השפור המהיר
בברכת בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שיר24/09/2018תודה רבה על התשובה , מה הכוונה ״אך יתכן שיש אלמנט של דלקת ולכן השיפור המהיר ״ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשיר
ד''ר מאיה איש שלום24/09/2018לעיתים אחרי לידה יש דלקת בבלוטה שחולפת מעצמה, אך קיום הנוגדנים בטיטר שתארת מצביע גם על פעילות אוטואמונית, שלרב כן מחייבת טפול תרופתי כפי שאת מקבלת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שיר02/10/2018שוב שלום ,
היום (לאחר סה״כ שבועיים וחצי מלקיחת מרקפטיזול ) תוצאות :
Tsh <0.008
T3 free-3.8 נמוך אך תקין
T4 free-8.1 מתחת לנורמה
היום אני לוקחת כדור אחד ביום 20 מג , אני שוקלת רק 38 קילו , האם כדאי להפסיק את הטיפול או להפחית את המינון ?
הפסקתי להניק והגעתי להמוגלובין תקין , הערכים של הt3, t4 החלו לרדת עוד לפני לקיחת התרופה כפי שנאמר .
אולי סיום ההנקה ותוסף הברזל עזרו לסדר את הבעיה ואפשר להפסיק את הטיפול או לפחות להפחית מינון ? (לפי מיטב ידיעתי ניתן לחצות את הכדור ל2 ולהגיע למינון של 10 מג במקום 20).
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשיר
ד''ר מאיה איש שלום03/10/2018אין הכרח בהפסקת הנקה עם מרקפטיזול
עדין הtsh מדוכא כך שהבעיה טרם נפתרה.אך נראה שכדאי להפחית מנון. בגלל t4. T3 נמוכים כדאי להתיעץ בהקדם עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !!!
שיר03/10/2018מעריכה מאוד מאוד את התשובות המקצועיות והמהירות , שתזכי רק לבריאות איתנה והצלחה בכל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בהיפופיזה נחשבת לגידול?סקרנית17/09/2018
שלום רב
ברצוני לשאול האם ציסטה בבלוטת יותרת המוח נחשבת לגידול?
האם הדבר גורם לכאבי ראש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי צסטה בהיפופיזה
ד''ר מאיה איש שלום17/09/2018בהפופיזה תתכנה צסטות השכיחה היא צסטה על שם רתקה. יכולה לגרום לכאבי ראש אם היא גדולה
לרב מדובר בגדול שפיר ואם לא גדול אז עוקבים אחריו ואין הכרח להוציאו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בהיפופיזה
סקרנית19/09/2018תודה רבה לך על המענה.שנה טובה ורק בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין וסיכון אפשרי בהריוןאורי17/09/2018
שלום ד"ר מאיה,
לאשתי יש היפרפרולקטינמיה. מטופלת בקבותרים כשנתיים, לאחרונה עלה המינון מ-2 ל-3 כדורים בשבוע (לא סגור על משקל כל כדור).
המחזור שבהתחלה נעדר לחצי שנה הפך כמעט סדיר - פעם בחודש וחצי בערך.
בנוסף - סובלת מאז ומתמיד משיעור יתר.
עשתה CT לפני שנה וחצי שבו לא ראו כלום ו-MRI לפני 3 חודשים ובו ראו גידול של 5-10 מ"מ. כל הזמן הזה היתה על קבותרים ולכן הרופאה מצאה את ההבדל בין הבדיקות מוזר וחשדה שמקור הבעיה הוא לא בגידול (השערה שנשמעת קצת פרועה).
לפני כשבועיים נכנסה אשתי להריון ראשון.
שאלותיי:
1. הקבותרים מוריד את הפרולקטין בכך שהוא מצמצם את הגידול? זה הטיפול היחיד לגידול הזה? יודעים לומר ממה הוא יכול לנבוע?
2. האנדוקרינולוגית אליה הלכה פעמיים אמרה לה להפסיק עם הכדורים עכשיו, כשבדיקת הריון יצאה חיובית ולבדוק פעילות בלוטת התריס ובהמשך שדות ראייה. כך מקובל?
3. איך ניתן לקבוע אם שיעור היתר קשור בזה או מסיבה אחרת?
4. באופן כללי יש סיכון כלשהו בהריון שנובע מהבעיה הזו ספציפית או שהיא לא משפיעה?
5. שאלה אחרונה - תוכלי להמליץ על אנדוקרינולוג/ית באיזור הצפון/מרכז שמתמחה בהיפרפרולקטינמיה עם הריון?
תודה וסליחה על האריכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי פרולקטין והריון
ד''ר מאיה איש שלום17/09/2018בעקרון אם מדובר בגדול שקטן מ 1סמ לא מקובל להמשיך לטפל במהלך ההריון בקבוטרים
הסכוי לגדילה של גדול קטן הוא לא גדול כ5% גדולים מעל 1 סמ יש סכוי של 20%-30% לגדול
הקבוטרים מנרמל את הפרולקטין וגם לרב מקטין את הגדול
המעקב שהאנדוקרינולוגית הציעה נשמע הגיוני בהחלט
אם יש חלילה כאבי ראש חריגים אז כדאי לשקול הדמיה
מרבית האנדקורינולוגים עוסקים בפרולקטינומות בכלל וגם בהריון..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח להבין אם אני חולה סכרתרן17/09/2018
שלום, אני מאוד מבולבל ואשמח לעזרה כיוון שאני לא מצליח להבין אם אני חולה סכרת/טרום סכרת/בריא.
בבדיקת דם שגרתית יצאה רמת גלוקוז 125 (לאחר 3 חודשים חריגים ללא כושר ועם תזונה לקויה).
הופנתי לבדיקות נוספות, גם עקב סכרת סוג 2 של סבא.
A1c - 5.1 (תקין)
C-peptide 450 (תקין)
התחלתי דיאטה ובדקתי באופן כמעט יומי בגלוקומטר והתוצאות יצאו סבירות (איזור 90 בצום, איזור 95 4 שעות לאחר ארוחה).
לאחר מכן בצעתי העמסת סוכר בה הייתי בצום ארוך, מעל 12 שעות, ללא אוכל- אך כן עם שתיה של מים וסודה (ללא סוכר כמובן).
העמסת הסוכר 75 גרם: התקבלו תוצאות גלוקוז אך לא אינסולין.
זמן 0 - 89
זמן 30 - 299
זמן 60 - 337
זמן 120 - 219
קראתי ברשת כי תוצאה של 200+ היא סכרת. אולם, כאמור בבדיקות אחרות וכן בגלוקומטר התוצאות יצאו תקינות. על כן, קשה לי להבין את מצבי ומה עלי לעשות מעכשיו. האם להתחיל טיפול תרופתי או רק להמשיך עם הדיאטה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לא
ד''ר מאיה איש שלום17/09/2018נראה לי שדברנו..
אכן התוצאות מחשידות לקיום סוכרת השפור לאחר השנוי התזונתי והספורט הוא סימן טוב
כאמור מציעה להתחבר למד סוכר רציף או לחליפין לבצע מדידות סוכר שעה ושעתים אחרי האוכל
להשלים בדיקת נוגדנים anti gad anti islet
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שעות צום דרושות?קובי15/09/2018
כמה זמן עלי להיות בצום עבור בדיקת העמסת סוכר 75 גרם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי צום והעמסת סוכר
ד''ר מאיה איש שלום15/09/2018ערב טוב
מספיקות 8 שעות של צום
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
המשך16/09/2018תודה.
האם העובדה שהבדיקה החלה ב 10:10 והסתיימה ב 12:10 (ולא מוקדם בבוקר) יש לה משמעות? אולי לגבי רמות הסוכר שעולות יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לגבי העמסת סוכר
ד''ר מאיה איש שלום16/09/2018בעקרון לא אמורה להיות השפעה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לגבי העמסת סוכר
ד''ר מאיה איש שלום16/09/2018בעקרון לא אמורה להיות השפעה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים שהתקבלו
תודה, שאלה נוספ17/09/2018אלו הערכים שהתקבלו בגלוקומטר של האחות (טרם התקבלו תוצאות מעבדה)
0- 80
30- 246
60- 273
120- 186
לאחר מכן אכלתי כריך עם טונה וכ25 דק לאחר האוכל שוב נלקח לי דם ויצא: 154.
האם אלו תוצאות של סכרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
עוד שאלה17/09/2018עקב עיכוב בבדיקה, יצא ששתיתי את כוסות הסוכר לאחר 14-15 שעות של צום (ולא אחרי 8 שעות).
האם הדבר גורם לעליה גדולה יותר בסוכר? ובעצם מכך מראה ערל גבוה יותר מזה שהיה יוצא אילו הבדיקה היתה מתבצעת ב8 בבוקר, ולאחר 8 שעות צום ולא 14-15?
האם בגלל זה עלי לבצע אותה שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה של רמות קורטיזולמאיר15/09/2018
האם נדודי שינה תכופים ופה יבש בלילה (הסוכר ניבדק בלילה והוא וסביר) לסוכרתי, די בהם ע"מ לבצע בדיקה לרמות קורטיזול ? המשקל שלי בסדר. יש יכולת ריכוז, רמת הסוכר מעט גבוהה בבוקר.
תגובה לגבי בדיקת קורטיזול
ד''ר מאיה איש שלום15/09/2018הסמנים שציינת לא קשורים לעודף או חסר קורטיזול.
פרט לרמה מוגברת של סוכר שיכולה להיות קשורה לעודף קורטיזול אך כשלעצמה לא סיבה לבדוק רמת קורטיזול לדעתי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של ויטמין B12מנחם15/09/2018
הבנתי שמי שנוטל מטמורפין קבוע חייב ליטול תוסף B12. כמה פעמים בשבוע ??? תודה
תגובה לגבי b12
ד''ר מאיה איש שלום15/09/2018כדאי לבדוק רמה של b12 ולהחליט בהתאם על תדירות הנטילה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)