מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת המוגלובין מסוכר a1cיעל18/10/2018
שלום וברכה
האם כשעושים בדיקת המוגלובין מסוכר? אז בעצם עושים גם ספירת דם?
או שאין קשר
וזאת בדיקה שבודקת רק רמות סוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום18/10/2018זו בדיקה ישירה נפרדת, אבל את צודקת שרלוונטית רמת ההמוגלובין כי בנוכחות אנמיה רמת ההמוגלובין A1C האמיתית גבוהה מהתוצאה שמתקבלת בבדיקה. ישנם מדדים נוספים שמשפיעים כגון חסר ברזל, תפקוד כליתי ועוד. אך חשוב בהחלט לבצע ספירת דם במקביל לבדיקת המוגובין A1C.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה עם סוכר, סיכון לסוכרתנעמה17/10/2018
שלום
רציתי לשאול.
אם אני שותה נניח תה עם 2 כפיות סוכר.
האם זה יותר מגדיל סיכון לסוכרת
מאז אם אני אוכלת נניח עוגיה או מילקי שיש בו 2 כפיות סוכר
היות וזה מעורבב בתוך אוכל?
או שבשני המקרים הסיכון דומה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום17/10/2018צריכה מרובה של פחמימות בצורות שונות בעיקר פשוטות כגון סוכר קמחים לבנים מתיקה עשויה להגביר את הסכון לסוכרת בעיקר אם יש גורמי סכון נוספים כגון עודף משקל ספור משפחתי אצל קרובי משפחה מדרגה ראשונה והעדר פעילות גופנית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר, סוכרת
נעמה18/10/2018תודה רבה.
אשמח בכל זאת אם תוכל לחדד
האם יש הבדל מבחינת סיכון לסוכרת אם אני צורכת 2 כפיות סוכר ששמתי במשקה או אם אוכלת מעדן / עוגיה שמכילים 2 כפיות סוכר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום18/10/2018ככל הידוע לי אין הבדל
חשובה גם התגובה הגלקמית ששונה מאדם לאדם בתגובה למזונות וסוכרים שונים ..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת ביידוריון בעיית והשמנהמיכל17/10/2018
שלום.
לפני כחודשיים התחלתי להשתמש בזריקות ביידוריון. מאז הוספתי למשקלי 3 ק״ג וזאת לאחר שבשנה החולפת השלתי ממשקלי 20 ק״ג באופן לא מכוון. כמו כן אני סובלת מעצירות. האם ייתכן כי הזריקות גרמו לי להשמין ולעצירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום17/10/2018אחוז מסוים לא גדול של החולים לא מגיבים בירידה במשקל עם אנלוגים לGLP1 כדוגמאת בידוראון, תתכן אף עליה במשקל, אך השכיח הוא שאחרי דיאטות קשה הרבה פעמים לשמר את הירידה ויש עליה במשקל בעקבות עליה בהורמוני תאבון וגם ירידה בקצב חלוף החומרים. בידוראון עשוי להביא לעצירות. אם הבידוראון נלקח לצורך ירידה במשקל (לא מותוה לכך) לשקול החלפתו בטיפול תרופתי אחר כגון סקסנדה או בלויק או רזין אשר מותוים לירידה במשקל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסת שריר ובלוטת התריסא17/10/2018
שלום, האם יכול להיות קשר בין שינוי הרכב הגוף (העלאת מסת שריר עקב משטר תזונה וספורט) לבין שינוי בתפקודי בלוטת התריס הבאים לידי ביטוי בבדיקות דם?
(תפקוד גבוה יותר, TSH נמוך יותר)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לא
ד''ר מאיה איש שלום17/10/2018יתכן ויש קשר. אך קשה לקבוע בודאות
ירידה מהירה במשקל יכולה להשפיע על תפקודי תריס.
אך לא מכירה קשר בין העלאת מסת שריר לתפקודי תריס
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת המוגלובין העמסת סוכרטניה16/10/2018
שלום וברכה
נמצאת בהריון וצריכה להחליט האם לעשות את העמסת סוגר של ה50(חוששת נורא לעשות אותה כי זה כמות סוכר עצומה לגוף אני לא רגילה מפחדת מתופעות לוואי)
בצום 12 שעות יצא לי סוכר 86
אני מעוניינת לעשות את בדיקת הדם a1c ? האם זה יכול להיות מדד לאבחןן של מצב הסוכר בגוף? ובכך להשגיח על רמות הסוכר בצום כמובן תזונה בריאה
והאם יש עוד בדיקות שאת ממליצה לי לעשות? שיכולות לעקוב במהלך ההריון שהסוכר תקין
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לטניה
ד''ר מאיה איש שלום16/10/2018המוגלובין A1C יכול לסייע. הנורמה בהריון היא עד 5.3 ולא כמו לפני הריון. אם יש גורמי סכון לסוכרת כגון : ספור משפחתי של סוכרת בקרובי משפחה מדרגה ראשונה, עודף משקל שחלות פולצסטיות תרופות כגון סטרואידים, תרופות פסיכיאטריות אז כן כדאי לשקול העמסת סוכר. אם אין גורמי סכון יתכן שהמוגלובין A1C יספק. נטור ביתי של סוכר בצום ושעה אחרי האוכל בהחלט יכול להיות בדיקה משלימה טובה בעזרת מד סוכר ביתי שהקופה מספקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקות סוכר?
המשך בדיקות סוכ16/10/2018קודם כול תודה על המענה
במידה וארכוש את המשכיר לבדיקה ביתית
בצום כמה עליי לראות תוצאה?
ואחרי אוכל?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לטניה
ד''ר מאיה איש שלום17/10/2018סוכר בצום של עד 90 תקין בהריון , שעה אחרי האוכל עד 140.
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת סוג סוכרת - 1 או 2דוד16/10/2018
אשמח לקביעת סוג סוכרת (1 או 2) ע"פ התוצאות הבאות שהתקבלו בבדיקות שערכתי:
Insulin Ab - 2.9% (נורמה 0.0-5.5)
GAD-II - 364.2 U/ml (נורמה 0.0-5.0)
אשמח להבין האם החריגה המשמעותית בבדיקה השנייה צריכה להדאיג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדוד
ד''ר מאיה איש שלום16/10/2018ערב טוב
האבחנה של סוכרת מסוג 1 /2 היא קלינית ולכן לא אוכל לעשות אותה במסגרת הזאת כי יש להתחשב במכלול הפרטים הקלינים התקדמות המחלה טפול תרופתי רקע משפחתי וכדומה. הנוגדנים מחשידים שאולי יש רקע אוטואמוני כגון בסוכרת מסוג 1 או סוכרת מסוג אחד של הגיל המבוגר, אבל חשוב גם הרקע הקליני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר במצב קדם סוכרתימשה 5515/10/2018
אני בן 55 קדם סוכרתי עם a1c תקין אבל גבולי וסוכר בצום 101 . bmi תקין . לאחרונה סובל מחולשה ועייפות . האם יש צורך בבדיקת העמסת סוכר ? סובל מלבידו נמוך מאוד .
מכיוון שאני נכה עם מוגבלות בניידות אני ממעט בפעילות גופנית .כולסטרול מאוזן ע"י תרופות.
מטופל שנים רבות בלוסטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום16/10/2018מציעה להועץ ברופא סוכרת/אנדוקרינולוג שיראה את מכלול ויחליט על הצורך בהעמסת סוכר.
לשקול יעוץ דיאטנית ושנוי תזונתי הפחתת פחמימות
בנוסף אם ליבידו נמוך לשקול בדיקת פרופיל אנדרוגני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוליה אחרי 3 שניםעליזה15/10/2018
בת 80 עם צפיפות עצם ירודה (אוסטאופורוזיס) -4.4 - ללא שברים אך עם מבנה גוף קטן ורזה יחסית . בהתחלה קבלתי פורטאו למשך שנתיים .לפני 3 שנים אחרי טיפול בפורטאו קבלתי פרוליה .רופאת המשפחה לא הסכימה להמשיך בטיפול מאחר ולטענתה הטיפול מוגבל לשלוש שנים .
אני כבר חודשיים ללא טיפול והתורים לרופא מומחה אנדוקרינולוגיה הם רק בעוד 3 חודשים .
לפני שבוע התקשרו מהחברה שמשוקת את הפרוליה ואמרו שזה לא טוב להשאר לא טיפול והמליצו לפנות שוב לרופא משפחה שירשום באופן חד פעמי המשך טיפול עד שרופא אנוקריני ישקול להמשיך טיפול . רופא המשפחה לא היה מוכן לאשר המשך
טיפול בתרופה מעבר שלוש שנים מה דעתך?
אציין שצפיפות העצם השתפרה מעט במשך הטיפול אך עדיין
בסביבות 3.7- .
האם בדיקת צפיפות היא עם קרינה?
האם במצבי מומלץ להבדק אחת לשנה או שנתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעליזה
ד''ר מאיה איש שלום16/10/2018אסור בשום אופן אלא אם יש סיבה ממש מוצדקת להפסיק את הטפול בפרוליה מבלי לתת טיפול חלופי, הפסקת הטפול מעלה את הסכון לשברים. נקרא REBOUND FRACTURES. לכן גם החברה נותנת שרות תמיכה מחשש שתהיינה הפסקות טפול לא מוצדקות ולא רצויות. מציעה להסביר זאת לרופא המשפחה ולדרוש המשך טפול. הטיפול מאושר ויעילותו נבדקתה ל10 שנים
צפיפות העצם בדיקה לא מדויקת ולא מהוה כלי טוב למעקב. מיותר לחזור עליה בתדירות גבוהה. היא טובה ככלי אבחוני פחות למעקב בגלל עניין הדיוק, במסגרת מחקרית מקפידים על כיול ואכות הבדיקה מה שלא נעשה ככ ביום יום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר פעילות בלוטת התריס ו- cbdסיגלית15/10/2018
האם cbd יכול לעזור לאזן ולעזור בהורדת tsi גבוה בעקבות יתר פעילות של בלוטת התריס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לסיגלית
ד''ר מאיה איש שלום15/10/2018הנושא שנוי במחלוקת.
קיימת יעילות מוכחת לתרופות ממשפחת תיונאמידים כגון מרקפטיזול ופרופילתיואורציל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה תוצאות העמסת סוכרהריונית14/10/2018
היי,
אשמח לעזרתכם:
אני בהריון ראשון אחרי IVF
בהעמסת סוכר של ה 50 התוצאה הייתה תקינה לחלוטין - 84.
אך עקב משקל עובר גבוה (שבועיים מעל הממוצע בגודל) נשלחתי לעשות העמסת סוכר של 100.
התוצאות יצאו תקינות מלבד התוצאה הראשונה של הצום - שחרגה בספרה אחת מעל הרצוי...
בצום: 96
לאחר שעה: 141
לאחר שעתיים: 107
לאחר 3 שעות: 100
האם זה נקרא שיש לי סכרת בגלל שתוצאה אחת חורגת בטיפ טיפונת?
וגם איך יכול להיות שבצום הגלוקוז טיפה גבוה ואחרי השתיה של הסוכר הוא מאוזן בסדר גמור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה להריונית
ד''ר מאיה איש שלום14/10/2018היתי ממשיכה לעקוב אחר הסוכר בצום וגם בודקת המוגלובין A1C שמהוה מדד לממוצע הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
בעקרון אם התנגודת לפעילות האנסולין היא בעיקר ברמת הכבד הסוכר יעלה בצום ויהיה תקין אחרי האוכל שם זה קשור להשפעת האנסולין על השריר והשומן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ניתוח בעקבות הסרת בלוטת התריס ומים בידאורן14/10/2018
שלום דר'
אודה לך למענה על שאלתי.
לפני מס' שנים הייתה לבת שלי [בעלת פיגור] גידול סרטני ביד שמאל. הגידול הוסר, ובעקבותיו כרתו את בלוטת הלימפה משמאל [ליד הצוואר].
בעקבות כך, החלו המים [שמשמשים זיעה למשל] להתנקז לזרוע של היד ולכף היד. היא הולכת באופן קבוע עם תחבושות שלוחצות על הזרוע ועל כף היד כדי שהיד לא תתנפח.
לאחרונה שמעתי שיש ניתוח לפתירת הבעיה הזו של מעבר הנוזלים לזרוע ולכף היד.
האם ידוע לך באיזה ניתוח מדובר, מה שם הניתוח שאוכל לקרוא עליו? והאם יש לך פרטים אודות ניתוח זה?
תודה רבה
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאורן
ד''ר מאיה איש שלום14/10/2018שלום
אני לא עוסקת בתחום של נקוז למפטי.
לדעתי כרורגים של כלי דם עוסקים בזאת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקסמטזון מינון של 0.5דקס13/10/2018
על מינון של 0.5 שבועיים צריך להוריד בהדרגה או פשוט מפסיקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי דקסמטזון
ד''ר מאיה איש שלום13/10/2018ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל זה תלוי בהתויה שלשמה נתנה התרופה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים להפחתה של סוכרתברי13/10/2018
איזה מאכלים יכולים למנוע/לעזור להפחית את הסיכויים לסוכרת + כמה פעמים
צריך לאכול מהם ביום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לברי
ד''ר מאיה איש שלום13/10/2018צמצום צריכה של פחמימות מעבר לפחמימות מורכבות ופעילות גופנית סדירה כגון 150 דקות בשבוע ארובי, שעה בשבוע תנגודת יכולים להפחית את הסכון להתפתחות סוכרת במעל 50%.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדרות של יתר פעילותטל10/10/2018
היי,
בתהליך איזון עם מתימאזול של מחלת גרייבס כבר מספר חודשים.
רציתי לשאול, מה הם הערכים שיש לשאוף אליהם בבדיקות הדם, כדי שיהיה אפשר להגדיר את המצב שלי "מאוזן"?
שנית, רציתי לשאול שאלה לגבי ערך TSH
אם שני המדדים האחרים, t3 / t4, נמצאים בטווח הנורמה. וה-TSH לא נמצא בטווח. מה המשמעות של זה מבחינת המחלה והתפקוד שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לטל
ד''ר מאיה איש שלום10/10/2018בעקרון המצב האופטמלי הוא כשכל הערכים בטווח הנורמה כולל TSH, אם הTSH עדין מדוכא אז בעצם המחלה עדין לא לגמרי בשליטה, ואז יתכן שמשך הטפול התרופתי יתארך. אם השליטה מושגת במנונים לא גבוהים הסכון לתופעות לואי קטן יותר. בכל מקרה של כאב גרון או חום יש להפסיק את הטפול לבצע בהקדם ספירת דם בשל הסכוי הקטן לדכוי הספירה הלבנה במח העצם. במידה והיא תקינה כמובן שניתן לחזור לטיפול והסכוי לתופעת לואי זו הוא קטן 1/1000
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס- TSH יורד מעצמוליאל09/10/2018
היי ד"ר,
בעקבות פטירתו של אבי גם במהלך ה-5 שנים שטיפלתי בו באופן צמוד, הרגשתי תעוקה,חנק, חולשה,הכל.לא כל כך אכלתי נכון, אני רזה בדרך כלל אבל עליתי מהר 2 ק"ג בחצי שנה האחרונה .הרופאה החליטה שאחרי 5 שנים הגיע הזמן שאעשה בדיקות דם. בבדיקות הדם נמצאו טריגליצרידים=201 (הנורמה עד 150) ו-TSH=5.12.שאר התוצאות היו תקינות. על כן נשלחתי לאולטרסאונד שיצא תקין ולחזור על בדיקות לאחר חודש וחצי-
TSH=3.34, T3F=5.1;T4F=18; טריגלובולין קטן מ-20, ANTI THYROID PEROXID=שלילי, ANTI-MYELOPEROXIDASE קטן מ-2, ANTI PROTEINASE 3 קטן מ-2.
האמת היא שבחודש וחצי האחרונים התחלתי לצאת התעמל כל יום ושיניתי תזונה לבלי מצליבים, יותר ירקות ושתיה מרובה, ויטמין בי וויטמין D.הרופאה אומרת שלא צריך טיפול כי כנראה זה מהסטרס שעברתי.אבל הערך של ה-TSH עדין יחסית גבוה.אני עדין לא אמא, אני בת 35.מניחה שגם פוגע בפוריות ללא טיפול.עצתך בבקשה.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לליאל
ד''ר מאיה איש שלום10/10/2018מצטערת לשמוע לגבי מות אביך.
בעקרון בהעדר נוגדנים אין הכרח בטפול בTSH מתחת ל4 גם לצורך הריון.
היתי עוקבת לפני שאת מתחילה לנסות להרות
כרגע הTSH תקין למי שאינה מתכננת הריון כרגע
האזון מרגע שמתחילים טפול הוא תוך חודש לרב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)