מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמת PTH גבוהה- מה משמעות התוצאה?יהודית09/10/2018
בבדיקות דם: 61.7 רמת PTH
סידן- 8.6 (ערכי מכבי)
זרחן- 2.9
D ויטמין- 24 ng/ml
מה משמעות הבדיקות?
האם ניתן לעשות זריקת פרוליה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליהודית
ד''ר מאיה איש שלום09/10/2018מכבי שינו את הנורמות במעבדות שונות מהי הנורמה כאן?
ערכי הסידן שנוטים לתחום הנמוך של הנורמה פחות מתאימים להיפרפתירואידזם ראשוני (במידה והPTH באמת מעל הנורמה), לשקול בצוע אסוף שתן לסידן קריאטנין פוספור.
לשקול המשך ברור בהתאם לתוצאות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושת רעב קשור בהורמונים?שואלת08/10/2018
האם חוסר תחושת רעב יכולה להיות קשורה בבעיה הורמונלית? למשל מישהו שמה שעה 8 בבוקר ועד 6 בערב לא אוכל כלום ולא מרגיש רעב, וטוען שהוא אוכל בשעה 6 בערב רק כי הוא יודע שצריך לאכול ובכלל לא מרגיש רעב. יכול להיות קשור בבעיה הורמונלית? יהוו ה שזה כך באופן קבוע ולא משהו חד פעמי. היית ממליצה על ברור מסויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשואלת
ד''ר מאיה איש שלום08/10/2018היתי מתחילה עם בדיקת גסטרואנטרולוג, אם יש גם ירידה במשקל עייפות אולי בודקת רמת קורטיזול, אם יש עליה במשקל ועייפות שוקלת בדיקה של תפקודי תריס
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית בסיכון לסוכרתתמיר08/10/2018
אם אני בסיכון לסוכרת ועושה הליכה פעמיים/שלוש
בשבוע אז זה יעזור להוריד את הסיכויי לחלות בה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לתמיר
ד''ר מאיה איש שלום08/10/2018ערב טוב
אכן הליכה ותזונה נכונה יכולים להפחית את הסכון ללקות בסוכרת במעל 50%
כדאי להגיע ל150 דקות של הליכה לפחות ושעה פעילות של תנגודת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 וסיכויי סוכרתיאיר08/10/2018
זה נכון שאומגה 3 עוזר להפחית את הסיכויים
לסוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליאיר
ד''ר מאיה איש שלום08/10/2018הנושא שנוי במחלוקת . המחקרים מאוד הטרוגנים.
בכל מקרה לא נראה שגורם לנזק במנון סביר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לטיפול בלחץ דםמנחם08/10/2018
אני סוכרתי מאוזן (ויקטוזה, ג'רדיאנ, מטאמורפין). מעט חלבון בשתן. עד כה לקחתי אנאלדקס 20 מ"ג פעמיים ביום ואמלו 5 פעמיים ביום. הייתה בזה תשובה גם לכליות. אחרי תקופה ארוכה של לח"ד מאוזן צמצמתי אנאלדקס ל- 2X10 ואמלו 2X2.5 ערכי לח"ד המשיכו להיות בסדר (ממוצע: 115/75) ואז צמצמתי עוד: לפעם ביום בבוקר אנאלדקס 10 מ"ג ואמלו 2.5 מ"ג. הערכים הטובים לא השתנו. ניראה שאפשר לוותר על תרופות ללח"ד. האם זה מותר עקב החלבון בשתן. ואם אני חייב לקחת אנאלדקס, אז מה המינון המינימלי הנחוץ.
הערה: השיפור בלח"ד מוסבר לדעתי בירידה במשקל ובשינוי אורח החיים שהשפיע גם על רמת הסוכר.
סליחה שחפרתי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום08/10/2018לאנלדקס יש יותר הגנה כליתית מאשר לאמלודיפין אולי כדאי לותר על האמלודיפין ולהגדיל מנון אנלדקס אם לחץ הדם מאפשר
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
אין מנון שנחשב יעיל אלא התגובה היא אישית
ואתה לא חופר
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של ויקטוזהגולן06/10/2018
התחלתי לקחת ויקטוזה שגורמת לי לתופעות לוואי קשות שילשולים בחילות וגם קצת הקאות תוך כמה זמן אמןרים להפסיק התופעות לוואי אם בכלל
בנוסף אני לוקח כדור ג'ארדיאנס 850 מג
מה עדיף לקחת את הויקטוזה בבוקר ואת הויקטוזה בערב או הפוך?
תודה רבה על הפורום הנהדר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגולן
ד''ר מאיה איש שלום06/10/2018ערב טוב
זה יכול לקחת מספר שבועות, הדרך הכי טובה להמנע מתופעות הלואי היא להוריד מנון ולהעלות את המנון מאוד בהדרגה. אני ממליצה למטופלים שלי להתחיל ממנון של 5 קליקים (שאין עדין מספר אפילו) ולהעלות כל שבוע ב-5 קליקים ואלו שממש לא יכולים לסבול גם את זה אני מתחילה ב-2 קליקים ומעלה כל שבוע ב-2 קליקים
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרלוז - האם מומלץ לסוכרתייםדניאל03/10/2018
שלום.
האם סוכרלוז נחשב בטוח לחולי סוכרת/טרום סוכרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי סוכרלוז
ד''ר מאיה איש שלום04/10/2018ערב טוב
בעקרון נחשב בטוח אך יש מטופלים שאצלם כן מביא לעליה ברמות הסוכר ולכן כדאי לבדוק
יתכן שעדיף ממתיק טבעי כגון סטיביה. מבחינת העדר השלכות שלילות על חיידקי המעיים וכנראה גם לא מעלה את רמת הסוכר בברכה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת שעור השינוייים ברמת הסוכר בדםש102/10/2018
ערב טוב,
מהו שיעור השינויים ברמת הסוכר הנחשב לעלייה מתונה, עלייה חדה וכד׳?
לדוגמא : מהו שינו סביר לתפוח עץ?
לשתי פרוסות לחם מלא?
למנת אורז?
תודה
-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשנויים ברמת הסוכר
ד''ר מאיה איש שלום03/10/2018ערב טוב
ידוע היום שהתגובה היא אישית משתנה מבן אדם לבן אדם בתגובה למזונות שונים
סוכר בצום של עד 155 בשעה הראשונה ככל הנראה תקין אך גם אנשים בריאים יכולים לעבור ערך זה בתגובה למזונות שונים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת סוג 1 וטיול במזרחמרחביה02/10/2018
בתי, בת ה-23 נולדה עם היפר אינסולין. לאחר שרותה הצבאי, החל שינוי ומעבר לתסמיני סכרת. המטפלת שלה חושבת שהיא יותר קרובה לסכרת מסוג אחד. אני חולה בסכרת סוג 2. לאחרונה היא נסעה לטיול במזרח. בהמלצת רופא המשפחה לא לקחה כדורים לטיול בגובה. מחשש לכך שהכדור משתן ואולי ישפיע על הסוכר שלה .עכשיו היא מתלבטת, רוב האנשים איתה נוטלים הכדור. מה היית ממלצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוכרת וטיול במזרח
ד''ר מאיה איש שלום03/10/2018ערב טוב
אכן התרופה עשויה להביא לעליה ברמת הסוכר אך אם היא בסכון גבוה למחלת גבהים אז כנראה שכדאי שתקח את התרופה ותנסה לצמצם צריכת פחמימות באותו זמן כגון לחם פסטה אורז פירות ולנטר את רמת הסוכר אם אפשרי...
היפוגלקמיות בילדות וסוכרת כעת מחשיד לסוכרת גנטית בשם mody כדאי לשקול ברור גנטי
בכל מקרה להתחיל מבדיקת נוגדנים anti gad anti islet לשלילת סוכרת מסוג 1
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת וטיול במזרח
מרחביה03/10/2018תודה על הייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר איזואקוגני באונה השמאלית - US צווארמלכה30/09/2018
שלום,
בת 65, בריאה עם תפקוד תקין של בלוטת התריס. הופניתי ע"י רופאת המשפחה ל US צואר עקב כאבים באיזור שמתחת לאוזן ימין שמדי פעם מקרינים לאיזור הלסת.
בממצא כתוב: בלוטת מגן לא מוגדלת, לובולריים, מרקמה בלתי אחיד, ללא גושים ודאיים, פרט לקשר איזואקוגני באונה השמאלית עם HALO SIGN בגודל 1.0X0.6 ס"מ לא ווסקולרי.
פרתירואיד, רקמות רכות בצוואר ובלוטות רוק תקינות.
רופאת המשפחה המחליפה אמרה שאין כל סיבה לדאגה ושאמתין לרופאה הקבועה וייתכן שתבקש בירור נוסף לגבי הקשר וייתכן גם שלא.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי קשרית בבלוטת התריס
ד''ר מאיה איש שלום01/10/2018ערב טוב
לפי התאור שאת מתארת לא מדובר בממצא מדאיג אלא ממצא למעקב בהנחה שאין סכון מוגבר לממאירות בבלוטת התריס בשל חשיפה לקרינה לצואר ספור משפחתי ועוד..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת ותזונה נוזלית לאחר ניתוחיעל30/09/2018
שלום,
יש לי בקע סרעפתי וריפלוקס חמור ואני מתלבטת האם לעבור ניתוח לתיקונם. יש לי גם סוכרת, לוקחת 2 גלוקומין ליום.
אם אני לא אוכלת מעל ל 3 שעות אני כבר כולי עם תסמיני היפוגליקמיה וצריכה כמות דיי גבוהה של חלבונים כדי לעבור את היום. נאמר לי שלאחר הניתוח 3 ימים ראשונים רק כלכלה נוזלית שקופה... ו 7 ימים אחרי כלכלה נוזלית לא שקופה. ואחרי זה טחונים אבל גם זה עניין של מזל . דיברתי עם אישה שעברה את הניתוח וחודש היתה צריכה רק כלכלה נוזלית..
השאלה היא: איך ניתן לשרוד ככה עם הסוכרת? ובכלל.. איך הגוף יקבל חלבונים? קלוריות? האם יש פיתרון גם אם פרטי שאוכל לשלם, להאכלה ורידית? יש עוד גורמים שגורמים לי להתלבט לגבי הניתוח הזה, אבל זה הגורם שכרגע מאוד מטריד אותי. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי סוכרת והפוגלקמיה
ד''ר מאיה איש שלום01/10/2018עערב טוב
גלוקומין לא אמור לגרום להפוגלקמיה כך שאם זה הטיפול היחידי לסוכרת כדאי לשקול ברור נוסף להיפוגלקמיה
לגבי הנתוח מציעה להתיעץ עם כרורג ולגבי התזונה עם גסטרואנטרולוג
בעקרון סוכרתיים שלא מקבלים טיפול תרופתי שמביא לירידה ברמות הסוכר כגון אינסולין או תרופות ממשפחת הסולפינילאוראה יכולים להסתדר טוב עם דיאטה דלת פחמימות מבלי לחוות הפוגלקמיות
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה בין שני מכשירים לבדיקת סוכרש129/09/2018
שלום,
אני מבצע מעקב אחר רמת הסוכר מחשש לטרום סוכר.
בן 62 בריא, גלוקוז בדם 115 יתר הערכים תקינים.
במכשיר הליברה ערכי הסוכר יורדים אף לאזור ה - 60 כאשר בבדיקה מקבילה באותו זמן במכשיר free style light הערכים הם בסביבות ה -80.
איזה מכשיר מביניהם יותר אמין? איזה מהתוצאות אמורות להיות יותר מדויקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לש1
ד''ר מאיה איש שלום30/09/2018הגלוקומטר יותר אמין ממכשיר הפריסטייל לברה שנוטה לתת לעיתים תוצאות נמוכות מהאמת..
בברכה
דר' מאיה איש שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסוכר יצא מאיזון לאחר תאונה טראמטיתאפי27/09/2018
ערב טוב
אני סוכרתי כבר הרבה שנים, שבשנים האחרונות מאוזן על ידי דיאטה בלבד.
לפני כשבוע חוויתי אירוע של תאונה טראומטית . יש לי שברים וכמה בעיות.
העניין הוא שכבר בחדר מיון בבדיקות דם סוכר 248 ביום של כמעט צום.
בימים כתקנם לפי מה שאכלתי באותו יום הסוכר שלי היה אמור להיות 90. הייתי כמעט רק על מים איזה 12 שעות לפני בדיקת הסוכר.
כבר כמעט שבוע. אמנם יש שיפור , אבל אני מקבל הרבה תוצאות גרועות בספירת הסוכר.
מה העניין פה והאם אני יחזור בקרוב לערכים תקינים כמו לפני התאונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאפי
ד''ר מאיה איש שלום28/09/2018סטרס וכאב יכולים לגרום לעליה ברמת הסוכר. קשה לחזות מתי יחול השפור ברמות הסוכר. אם הסטרס יפחת, וכן רמת הכאבים וגם תחזור לפעילות גופנית ותקפיד על תזונה שאינה עתירה בפחמימות יש סכוי גדול שהסוכר ירד אלא אם מדובר בסוכרת עם אלמנט אוטואמוני או ארוכת שנים שהתקדמה. כדאי לשקול טפול תרופתי לתקופה הזו שהסוכרים גבוהים ואולי להפסיקו בהמשך
בברכת החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מין שואלת מתוך סקרנותסקרנית26/09/2018
שלום דר׳ מאיה. שואלת כי אני סקרנית לדעת
1. גבר שבוחר להפוך שינוי מין לאישה ונוטל טיפול הורמונלי, האם זה הפיך? במידה ומתחרט הכוונה. בנוסף האם זה פוגע לו בפוריות לצמיתות במידה ומתחרט?
2. מה קורה אם גבר נוטל גלולות למניעת הריון למשך זמן ארוך? הרי מדובר בהורמונים נקביים אסטרוגן ופרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לסקרנית
ד''ר מאיה איש שלום26/09/2018השנויים בעקבות נטילת הורמוני מין נשיים בגבר ברובם הפיכים.
עשויה להיות פגיעה בלתי הפיכה ביצור זרע ולכן ההמלצה היא לעבור שמור זרע טרם התהליך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות סקסנדה לחולת השימוטואיריס26/09/2018
יש לי השימוטו וקשריות בבלוטת התריס האם אפשר לקבל זריקת סקסנדה להורדה במשקל. המשקל גבוה תודה
תגובה לאיריס
ד''ר מאיה איש שלום26/09/2018אין מניעה ממתן סקסנדה במצב שתארת במידה והקשריות במעקב ולא חשודות כממאירות
ממאירות מדולרית בבלוטת התריס היא סיבה שלא לתת סקסנדה אך מדובר בממאירות נדירה, והסיבה לאסור בכלל נובעת מקשור של התרופה לגדול בעכברים אך אין הוכחה ברורה לקשור בבני אדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)