מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוסטאופורוזיס כנראה על רקע גנטיאייל13/08/2018
שלום
אני בחור בן 45 בד"כ בריא.
לאבא שלי אוסטאופורוזיס. לא ידוע על שברים.
בבדיקת צפיפות עצם לפני8 שנים מצאו אצלי אוסטאופורוזיס מינוס 2.8 במפרק הירך מינוס 3.3 בגב.
בדיקה חוזרת אחרי שנתיים הראתה תוצאה דומה.
בדיקות דם מקיפות היו תקינות והאנדוקרינולוג בקופח אמר לי שזה כנראה על רקע גנטי וגם היות ואני אדם רזה.
לא לקחתי שום טיפול.
בשבוע שעבר ביצעתי בדיקת CT בטן ואגן בגלל ירידת משקל. הבדיקה תקינה.
העברתי את הבדיקה לפענוח של רדיולוג בכיר מומחה לשלד.
הוא בדק אותה היטב ואמר שלא רואים שום סימן לאוסטאופניה והעצמות נראות בסדר גמור גם בגב תחתון וגם באגן
ולא נראות כמו עצמות של אנשים בני 70 עם אוסטאופורוזיס.
רציתי לשאול מה קובע?
האם הבדיקת DEXA או האם הסיטי?
ולאור זאת - האם יש לי אוסטאופורוזיס או לא??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2018בכדי לתת תשובה מהימנה עלי לראות את תשובת צפיפות העצם במלואה, את הצלום עצמו ואיכות הבדיקה. בעקרון צפיפות העצם היא בדיקה יותר רגישה לאבחון אוסטאופורוזיס מאשר סיטי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופניתי לבדיקת פרופיל הורמונלי ע"י אנדוקרינולוגמעיין13/08/2018
שלום רב,
הופניתי לבדיקת פרופיל הורמונלי ע"י אנדוקרינולוג על רקע חוסר אנרגיה, השמנה, חום גוף נמוך ואי פריון.
כיוון שאיני מבייצת טבעית, האנדו ביקש לקחת דופסטון ולבצע הבדיקה ביום ה3 למחזור. מאידך, הגניקולוג שלי טוען שלקיחת דופסטון ישבש את תוצאות הבדיקה ושצריך לבצעה ללא מחזור.
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי להבין האם לבצע את הבדיקה ללא מחזור או עם לקיחת הורמונים. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למעיין
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2018עדיף לבצע בתחילת המחזור כי הערכים שונים בהמשך המחזור.
ברור שעדיף מחזור טבעי אך אפשר להעזר במחזור גם אחרי תכשיר פרוגסטרון כגון דופסטון.
לא כדאי לבצע מעבר ליום 5, אלא בימים בין 2-5 למחזור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ה דופסטון לא ישבש את התוצאות?
מעיין14/08/2018תודה על התשובה.
לפי רופא הנשים ה דופסטון ישבש את תוצאות הבדיקה.
האם בכל זאת עליי לקחת אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למעיין
ד''ר מאיה איש שלום14/08/2018אין טעם לבצע את הבדיקה בימים שאינם 2-5 למחזור זה יתן תוצאות יותר משובשות מאשר לאחר נטילת דופסטון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ברמת הקלציום בדםדני13/08/2018
שלום
גבר, גיל 50. רזה.
בחודשים האחרונים קצת חולשה ועייפות וכיווצי שרירים
וקצת נמלולים בעיקר ברגליים.
יש גם יותר PVC APBS מאשר היו לי בעבר.
לחץ הדם שלי קצת ירד לאיזור של 100-60 בעבר היה 120-70.
בדיקות דם שגרתיות לפני 3 חודשים תקינות.
הקלציום היה 9.5.
לאורך 20 שנה הקלציום אצלי נע בין 9.5 ל 10.1
ומעולם לא ירד מכך.
השבוע בוצעו שוב בדיקות שגרתיות.
ספירת דם כימיה תקינים אבל הקלציום ירד לרמה של 8.8!!
אציין שאני לא אוכל מוצרי חלב מגיל 25 ( בילדות אכלתי הרבה ) אלא רק קצת טחינה כך שכמות הסידן בתזונה כ 250 מ"ג ליום לאורך שנים.
רציתי לשאול
1. האם רמות כאלה של קלציום ( ירידה מכ 9.7 בממוצע לכ 8.8 ) יכולות לגרום לתופעות גופניות?
2. מה יכולה להיות הסיבה?
3. איזה בדיקות נוספות רצוי לעשות ותוך כמה זמן לבצע?
4. האם העובדה שאני 25 שנה אוכל מעט מאוד סידן יכולה להיות הגורם ( אולי נגרם הסידן הזמין בעצמות? ) או שזה לא קשור היות והגוף יודע לאזן את רמות הקלציום?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדני
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2018בעקרון סידן של 8.8 הוא תקין. ולא אמור להביא לנמלולים. בכדי לדעת את רמת הסידן האמיתית חשוב לדעת את רמת האלבומין במקביל . רמת הפוספור גם חשובה
בעקרון הגוף מווסת את רמת הסידן באופן אדוק כך שאם אוכלים פחות הגוף מגביר את הספיגה מהמעי וגם את פרוק העצם כך שהרמה לא אמורה לרדת
שוב לפי מה שתארת הרמה בנורמה אלא אם רמת האלבומין היתה מאוד גבוהה
כדאי גם לבדוק רמת 25 OH ויטמין D
לשקול יעוץ עם אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה ברמת הקלציום בדם
דני13/08/2018תודה רבה על התשובה.
כזכור קלציום ש 20 שנה עמד על 9.5--10.1
וירד כעת ל 8.8.
שאלת לגבי האלבומין. הוא לא גבוה אלא 4.4
לגבי פוספור הוא לא נבדק...
גם ויטמין D לא נבדק. לפני שנה היה קצת נמוך ואני לא נמצא בשמש.
האם בכל זאת ירידה מ 9.5 ל 8.8 היא לא קצת חשודה ?
כדאי לעשות בדיקת PTH?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדני
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2018מציעה לחזור על רמת סידן אלבומין להשלים פוספור. להשלים רמת 25 OH ויטמיןD. לא חושבת שPTH יקדם אותך כי הסידן בנורמה..
אם יש חסר ויטמיןD זה יכול להסביר אולי את הירידה ברמות הסידן אבל כדאי לשקול צורך בברור נוסף. ויעוץ אנדוקריני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בקלציום בדם
דני14/08/2018ממש תודה רבה!
אם אפשר לשאול שאלה קטנטנה לסיום...
כתבת שאולי ויטמין D נמוך זה ההסבר לירידה ברמות הקלציום מ 9.5-10 ל 8.8.
רופא המשפחה אמר לי לפני כמה חודשים שאין טעם לבדוק ויטמין D כי לחצי מדינה חסר וזה די חסר משמעות.
1. האם באמת ירידת הויטמין D עלולה להיות גורם לירידת קלציום בדם? אם נניח רמות הויטמין D שלי ירדו מ 60 NMOL שהם היו לפני 3 שנים לנניח 20. זה באמת יכול לגרום לירידת הקלציום? זה משפיע? ואז לקיחת ויטמין D תשפר את המצב?
2. הבנתי שרמות נמוכות של קלציום בתזונה לא משפיעות על הקלציום בדם כי הגוף מאזן אותן. אם כך איך יתכן שהטיפול בהיפוקלצמיה הוא לקיחת כדורי סידן...? בכיוון ההפוך זה כן משפיע?
תודה רבה
את נפלאה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדני
ד''ר מאיה איש שלום14/08/2018חסר קשה של ויטמין D אם אכן הרמה היא 20 נמול/ליטר כפי שציינת יכול להביא לירידה ברמות הסידן
תוסף סידן מסייע אם הגוף לא מעלה PTH די הצורך. כלומר לא ממש היפופרתרירואידזם אך משהו קל חלקי
כאמור רמת הסידן תקינה בנוכחות אלבומין 4.4. אך גבולית. חשובה מאוד רמת הפוספור. וגם רמת ויטמיןD.
ובמקרה שלך כן חשובה מאוד רמת ויטמיןD.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוליה בגוף לאחר הזרקהיוכבד12/08/2018
כמה זמן נשארת התרופה פרוליה בגוף לאחר הזרקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליוכבד
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2018ערב טוב
תוך 25 יום מחצית מהתרופה מתפנית תוך 3 חודשים היא מתפנה לחלוטין
ההשפעה שלה פגה אחרי חצי שנה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס סרטן. T4 מחוץ לנורמהיעקב פרידמן12/08/2018
שלום רב, בעברי סרטן בבלוטה. הוסרה כליל.קיבלתי הקרנות.
ערכי בדיקות הדם היו תקינות. היום ערכתי בדיקה, T4 מחוץ לנורמה= 23. שאר הערכים :.TSH= 1.11 , T3=4.1 , טירוגלובולין= 2.88, טירוגלובולין AB = 20>
היום אני נוטל טירוקסין=1100 מק"ג בשבוע. האם יש צורך לשנות המינון?
בברכה יעקב פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעקב פרידמן
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2018מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל. יתכן שדוקא ירצו להעלות מנון כי תלוי במצב הרקע הרבה פעמים שואפים לTSH נמוך יותר..
הFT4 מעט מוגבר כנראה בגלל נטלת התרופה לפני בדיקת הדם, עדיף תמיד לטול אחרי בדיקת הדם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת התריס סרטן. T4 מחוץ לנורמה
יעקב פרידמן13/08/2018תודה עבור תשובתך המהירה והבהירה.
בברכה יעקב פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליות לא תקינותחיים12/08/2018
שלום,
אני גבר בן 32, ולפני כשנה ביצעתי בדיקות הורמונים על רקע ED וחוסר ליבידו. פרט ל-LH שיצא טיפה מוגבר (8.4 IU/L) פרופיל הורמונלי תקין. לאחר כשנה בוצעה שוב בדיקת LH (9.6 IU/L) שרק עלתה אך הפעם גם טסטוסטרון (31.93 nmol/L) ו-17-OH פרוגסטרון (5.2 nmol/L) יצאו גבוהים גם הם. אציין כי הטסטוסטרון עלה ב-50% מערכו לפני כשנה.
מה יכולה להיות הבעיה פה?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2018כדאי לשקול ברור לגבי מקור אדרנלי לכך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג של הורמון לא יודע את שמו המדוייקחיים12/08/2018
שלום צהריים טובים
רציתי לדעת לגבי הורמון גרמוזון משהו שקשור לigf1 יש דבר כזה גורמזון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2018לא מכירה הורמון שכזה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה היתבלבלתי מדובר על הורמון igf1
חיים13/08/2018עכשיו קיבלתי העמסה של 120 כולל GROWTH HORMONE 0' בבדיקה עצמה הבנתי שזה שעתיים בדיקה של העמסת סוכר עקב igf 1 מוגבר מעט
Mri יצא תקין עדיין הרופא רוצה שאני יעשה זאת את העמסה...עכשיו אמר לי במופרש שלא מדובר חלילה במשהו מסוכן שזה יכול להיות במקום אחר בגוף ..אבל לפי מה שאני קורא באינטרנט זה כן מסוכן
והןא אמר במפרשות שלא מדובר חלילה במחלה
תודה אני לחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2018מבלי להכיר את הפרטים לעומק מתקשה לתת לך תשובה. בכל מקרה אם בכלל יש בעיה של עודף הפרשת הורמון גדילה יש לה טפול ..כך שאני לא רואה סיבה לדאגה
יש בעיה עם בדיקת IGF1 בארץ היא הרבה פעמים גבוהה כשרמת ההורמון בעצם תקינה והבעיה היא בשיטת המדידה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חיום14/08/2018אני מבין את תשובתך
אבל בבקשה תנסי להבין אותי כאשר יש עודף של הורמון הזה
וmri יצא תקין ובכול זאת יש עודף ואני יודע שקיים טיפול אבל כול המידע באינטרנט מעלה לחץ וחרדה שאם זה לא בראש אז זה בעיה זה השאלה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום14/08/2018מציעה לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה. קשה ליעץ במצב כה מורכב מבלי לדעת את כל הפרטים לעומקם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבין אבל זה רק שאלה אחת
חיים15/08/2018אני רק שואל במידה והעמסה לא תקינה ו mri תקין אז אני אמור לדואג? זאת אומרת שאקבל טיפול או שצריך עדיין לחפש תממצא??אני לא מבין אם העמסה לא תקינה חלילה אז אני כבר אמור לקבל טיפול???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום16/08/2018זה מאוד תלוי בתסמינים וברמת החשד הקליני.
כאמור בהעדר הכרות עמוקה של הפרטים קשה לי לענות על השאלה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה זה בכול זאת
חיים16/08/2018מסוכן???גם שהרופאה אמרה לי בפירוש ????אני רק שואל שאלה פשוטה כאשר יש הפרשה וזה ממקום אחר לדוגמא זה מסוכן????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום18/08/2018כאמור יש בעיה בשיטת המדידה של IGF1 כך שזה יכול להיות טעות מעבדה וכלום ואם זה משהו בכל זאת קשה לי לומר מבלי להכיר את פרטי התסמינים ובדיקות המעבדה שלך לעומק. גדולים שמפרישים רק IGF-1 או גדולים שמפרישים הורמון גדילה ואינם בהיפופיזה זה נדיר למדי. כאמור חשוב החשד הקליני. אני בטוחה שמי שמטפל בך ידע אם יש צורך בברור נוסף
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך..
חיים18/08/2018כמובן אני מבין ובשביל זה קיבלתי העמסת סוכר...אבל בכול זאת הרופא אמר שלא מדובר במה שאני חושב וזה רופא מהשורה הראשונה רופא מאוד טוב..אולי בכול זאת תסבירי לי שמה זה אומר נדיר ..לפי הבנתי מהרופא טוען שאם כן יש הפרשה זה ממקום אחר וחד משמעית זה לא מה שאני חטשב !!
מה דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום18/08/2018חיים להלחץ כשיש סכוי לא מבוטל שמדובר בהפרעה מעבדתית, כאמור קשה לומר מבלי להכיר את הפרטים לעומק. בעקרון באופן נדיר ביותר יכולים להיות גדולים נוירואנדוקרינים שמפרישים הורמון גדילה. חבל לדאוג ולהכנס למקום הזה כשיש סכוי שהבדיקה היא תקינה מכוון שאנחנו רואים הרבה עליות ברמת IGF-1 בגלל שיטת המדידה הבעיתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך..
חיים19/08/2018אני מבין את תשובתך..אבל ונגיד חלילה שיש בעיה אם העמסה ...והרופא אמר במפורש שלא מדובר במשהו שקשור למחלה חלילה אז מה זה אומר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום19/08/2018מציעה להגיע ליעוץ אצל אנדוקרינולוג קשה להמשיך בדרך הפותטית זו כאשר מדובר בברור מורכב
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך..
חיים20/08/2018מה זאת אומרת מורכב סך הכול שאלתי שאלה ..אז אולי הרופא שלי משקר??
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום20/08/2018הרופא לא משקר. אבל ההחלטה היא קלינית אם צריך להמשיך בברור או שמדובר בטעות מעבדה . קשה ליעץ כך מבלי לדעת את כל הפרטים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך..
חיים20/08/2018איזה פרטים בדיוק את צריכה ?אשמח לשתף
ועוד שאלה קטנה לפני העמסה ..אם אני לוקח תרופות קבועות כמו קלונקס ופרפנאן יכול להשפיע על הבדיקה?על התוצאות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום20/08/2018הכוונה לכל התסמינים הקלינים ובדיקה גופנית. משהו שלא ניתן לעשות באינטרנט. לדעתי לא אמורה להיות השפעה של תרופות אלו.
חיים21/08/2018הבנתי טיפה יותר נכון לגבי הבדיקה ..מדובר בהורמון שמשחרר הורמון גדילה
GHRH..וזה נעשה בעקבות igf 1 שיצא מעט גבוה אז קיבלתע העמסה שכוללת
GHRH
עכשיו אני טיפה יותר ברור אני מקווה ..כנראה היתבלבלתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך..
חיים22/08/2018קיים דבר כזה??הורמון שמשחרר את הורמון גדילה??
כיו שכתבתי בתגובה למעלה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום22/08/2018קיים הורמון כזה. אבל מה שבודקים בהעמסת סוכר זו רמה של הורמון גדילה עצמו GH, שהוא גורם ליצור IGF-1 ע"י הכבד.
בהעמסת סוכר מצפים שהרמה שלו תרד. בודקים אותו ולא IGF1 כי IGF1 פחות תנודתי ורמתו יותר יציבה, אינו מושפע מרמות הסוכר בדם.
חיים23/08/2018אז עכשיו שקצת יותר הבנתי..יש ממה לחשוש??
זאת אומרת קיים טיפול לזה ?וממה זה נובע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך..
חיים23/08/2018אשמח למענה
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום23/08/2018כאמור לא אוכל לתת אבחנות ללא פרטים קלינים, בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי
חיים23/08/2018תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך - TSH גבוהרן10/08/2018
שלום מאיה,
בהמשך לתשובתך לשאלתי: "שאלה לגבי TSH - חשוב"
אני אכן מזהה שהדופק שלי נמוך. במנוחה בין 55-70.
עד שהמצב יתאזן שוב, האם לדעתך יש כרגע מניעה שאעסוק בפעילות גופנית ודברים בסגנון? אני עתיד לצאת לטיול גדול ומאתגר מבחינה גופנית בימים הקרובים - מודאג
תודה שוב,
רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרן
ד''ר מאיה איש שלום11/08/2018קשה לי ליעץ לך מבלי לבדוק אותך, אין ספק שצריך להוריד בהקדם את מנון המרקפטיזול אך חשוב שהרופא המטפל שעוקב אחריך ומודע למנונים ולמהלך עד כה יעשה זאת
ברגע שזה יבוצע לא חושבת שתהיה מניעה מפעילות גופנית
אך אל תצא לטיול מבלי לשנות את המנון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה ד"ר מאיה
רן11/08/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה סוכר גבוהה בבוקרשמואל09/08/2018
תופעה מוזרה ?! בבדיקות סוכר בצום התוצאות סביב 118. בבדיקות סוכר 2-3 אחרי אוכל התוצאות סביב 100. כלומר בצום סוכר גבוהה יותר מאשר אחר אוכל. A1C סביב 5.6. נראה שהגוף בצום מפריש סוכר ע"מ לשמור על רמת סביב 120. ניסיתי תקופה כדור 1 גלוקומין , אך לא השפיע משמעותית על התוצאות. קראתי בתשובותייך הקודמות על תנגודת לפעילות האינסולין . אך לא הבנתי את התופעה האם זה קורא דווקא בלילה? מה המשמעות מדוע זה כך ומה נכון לעשות ? בברכה, שמואל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשמואל
ד''ר מאיה איש שלום09/08/2018האם היו בעבר ערכי סוכר תקינים בצום?
אם מאז מעולם הערכים היו מוגברים בצום זה יכול להחשיד לסוכרת גנטית בשם MODY2 שבאמת לא מגיבה לגלוקומין ולא מחייבת טפול תרופתי כי הסכון לסבוכים בה הוא מנמלי.
בעקרון הערכים בצום משקפים את התנגודת לאנסולין ברמת הכבד. כשיש תנגודת לאנסולין ברמת הכבד, הכבד מיצר סוכר למרות שרמת הסוכר בדם תקינה. תפקיד האנסולין לדכא את היצור.
צריך לבדוק אם אכילת מזונות שונים בערב משפיעה על רמת הסוכר בצום.
וגם פעילות גופנית ארובית ותנגודת משולבת עשויה לשפר את רמת הסוכר..
אפשר לשקול חבור למד סוכר רציף בכדי לבחון נושא זה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי רמת TSHרן09/08/2018
שלום ד"ר מאיה
אמנם בשבוע הבא יש לי תור לאנדוקרינולוג אך ממצא שעלה היום בבדיקות דם מדאיג אותי ורציתי לשאול זאת כאן ברשותך.
מחלת גרייבס, מטופל כבר כמה חודשים עם מרקפטיזול.
עושה כל חודש וחצי בדיקות דם והיום עשיתי בדיקה נוספת.
בבדיקה האחרונה, לפני קצת יותר מחודש, ערכי ה-T4 ו-T3 היו תקינים אולם בגבול המאוד תחתון של הנורמה. בבדיקות של היום הם נותרו ללא שינוי משמעותי מלפני חודש להיום.
העניין הוא רמת ה-TSH. לפני חודש היא הייתה עדיין מאוד נמוכה - 0.01. והיום - קפיצה ענקית אל מעבר לטווח הנורמה - 9.04 (!) [טווח עליון: 4.78]
נקודה חשובה שצריך לציין - במהלך חודש זה הופחת מינון המרקפטיזול מכדור אחד בבוקר, לחצי כדור בבוקר.
קצת מודאג - מה זה אומר? ומה ההשלכות של זה על הבריאות שלי?
תודה מראש!
רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרן
ד''ר מאיה איש שלום09/08/2018ערב טוב
זה דווקא סימן טוב שהתאזנת ופשוט צריך להוריד עוד קצת את מנון המרקפטיזול.
לו הTSH היה נשאר נמוך זה מעיד על חוסר תגובה לטפול...
פשוט הפכת לתת פעילות וצריך להתאים את המנון. מציעה להתיעץ בהקדם עם הרופא המטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקוז גבוה בשתן לסוכרתיצדוק07/08/2018
שלום רב.
סכרתי טייפ 2 . עד לפני חודש הזרקתי אינסולין לנטוס מידי יום.
לפני חודש התחלתי את התרופה ג'ארדיאנס דואו פעם ביום בבוקר וגלוקומין בערב.
עד היום בכל הבדיקות שתן הגלוקוז בשתן היה שלילי.
בבדיקת שתן שבוצעה היום הגלוקוז בשתן 1,000.
האם זה כתוצאה מהתרופה החדשה והאם יש חחש כילייתי?
בברכה
צדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לצדוק
ד''ר מאיה איש שלום07/08/2018התוצאה אכן קשורה לג'רדיאנס, זה בדיוק מנגנון פעילותה, גורמת להפרשת הסוכר בשתן במקום ספיגתו ע"י הכליות חזרה לדם
אין חשש כליתי, ההפך התרופה נמצאה מגנה על הכליות ומונעת ב50% הגעה לדיאליזה
החשש היחיד הוא במצבים של התייבשות או נזק כלייתי נוסף כגון שמוש בתרופות ממשפחת NSAID, כגון אדויל נוירופן מהם כדאי להמנע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר נמוכים יותר אחרי האוכלמירב07/08/2018
שלום. אני בטיפולי פוריות. יש לי תת פעילות בלוטת התריס אני מטופלת ביוטרוקס 100 מג ליום. בנוסף התחלתי החודש לנטר סוכר מאחר והתוצאה היתה 118. המוזר הוא שבבקרים התוצאה שלי גבוה לרוב בין 110 עד 120 ,אולם בפעמים שבדקתי אחרי האוכל(גם כשאכלתי מתוק. הסוכר ירד גם מתחת ל100. האם יש לזה הסבר? נראה לי מוזר? אני יודעת שאני צריכה לשמור אולם האם זה משפיע על טיפולי הפוריות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למירב
ד''ר מאיה איש שלום07/08/2018הסוכרים הגבוהים בבוקר מבטאים תנגודת לפעילות האנסולין בעיקר ברמת הכבד, העדר עליה בערכי הסוכר אחרי האוכל מבטא שהתגובה לאנסולין ברמת השריר והשומן היא טובה יותר
כדאי להשלים גם בדיקת המוגלובין A1C, שמהוה מדד לערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים אם את סובלת מעודף משקל לנסות לרדת במשקל, ולעשות פעילות גופנית סדירה ארובית 150 דקות בשבוע, כגון הליכה. אפשר גם לשקול טפול תרופתי בגלוקופאג' בעיקר אם יש לך שחלות פוליצסטיות יכול להשפיע לטובה על רירית הרחם..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוה וכדורי קבותריםנילי06/08/2018
שלום,
בת 32, לפני שנתיים וחצי התגלתה מיקרו אדנומה בהיפופיזה (8 מ״מ) עקב אמנוריאה משנית, מאז לוקחת 2 כדורי קבותרים בשבוע.
נכנסתי בינתיים להריון וילדתי לפני 9 חודשים. אחרי הלידה (לא הנקתי) חזרתי לקחת קבותרים באותו מינון וחזרתי לקבל וסת. קיבלתי כחצי שנה וסת תקין.
הגידול אגב עלה ל11 מ״מ אחרי הלידה.
מזה חודשיים שוב לא מקבלת וסת, ובדיקות דם מראות פרולקטין 652.
איך לנהוג כעת? האם להעלות את המינון של הקבותרים? לכמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנילי
ד''ר מאיה איש שלום06/08/2018ערב טוב
מציעה להתייעץ עם האנדוקרינולוג שמטפל בך.
חשוב לבצע את בדיקת הפרולקטין 3 שעות אחרי יקיצה
לשלול הריון..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה על קבותרים
נילי06/08/2018תודה רבה על התגובה.
אין חשד להריון, והייתי ערה מספיק שעות לפני הבדיקה. האם מומלץ לשנות מינון קבותרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד נתון
נילי07/08/2018כמו כן שכחתי להוסיף שמאז הלידה יש לי גלקטוריאה שלא מפסיקה (כבר חלפו 9 חודשים ולא הנקתי בכלל), מה שלא היה לפני הכניסה להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה על קבותרים
נילי06/08/2018תודה רבה על התגובה.
אין חשד להריון, והייתי ערה מספיק שעות לפני הבדיקה. האם מומלץ לשנות מינון קבותרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנילי
ד''ר מאיה איש שלום07/08/2018ככל הנראה יהיה מומלץ להעלות את המנון , כדאי שהרופא המטפל יקבע בכמה להעלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפותירוידיזם לאחר תחילת טיפול בלבותירוקסין T3 ירדקרן06/08/2018
אובחנתי עם תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס ובגלל התסמינים הוחלט להתחיל טיפול- 50מק"ג לבותירוקסין (יוטירוקס) 4 פעמים בשבוע. אחרי כשבועיים התחילה נשירת שיער מטורפת כמו גם נדודי שינה, הזעות, טיקים באצבעות ופריחה שבאה וחולפת.
תוצאות הבדיקות בחודשים לפני תחילת הטיפול:
הTSH נע בין 4.81 ל 6.65.
FT4 : נע בין 12.3- 15.6 בבדיקה האחרונה לפני היה 15.6
ו FT3: היה 5.05- 5.31, 5.31 בבדיקה האחרונה.
תוצאות בדיקה חודש וחצי אחרי תחילת הטיפול:
TSH: 2.18
FT4: 15.6
FT3: 3.59
אני מודאגת ורציתי לדעת מה זה אומר שה-FT3 ירד כ"כ עם הטיפול. הוא ממש על הגבול ואני לא מבינה למה, הוא לא אמור לעלות עם הטיפול?
האנדוקרינולוגית אומרת שזה חסר משמעות וזו בדיקה שמבצעים "סתם", אבל זה לא נראה לי סביר.
למיטב הבנתי הT3 הוא ההורמון הפעיל, קראתי באתרים באנגלית שכאשר ה T3 נמוך זה מלווה בתסמינים שכוללים נשירת שיער ובעיות עוריות כמו שאני חווה. קראתי גם שמומלץ לבצע בדיקת rT3 לצורך האבחון, אבל הבנתי שבקופה"ח לא עושים זאת. האם מומלץ לבצע את הבדיקה rT3 והאם יש מעבדה פרטית כלשהיא שמבצעת אותה בארץ?
אשמח אם תוכלו לעזור,
תגובה לקרן
ד''ר מאיה איש שלום06/08/2018לעיתים מתן של T4 מבחוץ מדכא את היצור האנדוגני של T3.
הערכים שציינת לפני תחילת הטפול לרב לא גורמים לתסמינים ולא מחייבםי טפול אלא אם הריון על הפרק
לא מקובל לבדוק בארץ rT3 לא מכירה מעבדה שמבצעת וזה גם לא ישפיע על ההחלטה הטפולית.
אם הריון לא על הפרק את יכולה לשקול הפסקה של הטפול ולראות כיצד את מרגישה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
קרן16/08/2018תודה על תשובתך המהירה. בהמשך לכך רציתי לשאול אם למעשה זה שתוסף הT4 מוריד את ייצור הT3 זה אומר שהוא פוגע בתפקוד הבלוטה במידה מסוימת ולכן אני חווה את התסמינים הללו?
ובעיקר האם הלבותירוקסין יכול לגרום לנשירת השיער שאני חווה?
האנדוקרינולוגית שראיתי אמרה שאין לזה בכלל קשר לשיער וזה לא מזה, אבל ראיתי הרבה עדויות ברשת לכך שהכדור כן גורם לנשירה, ואני לא יודעת אם זו נשירה זמנית או שהיא תימשך כל עוד אטול אלטרוקסין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקרן
ד''ר מאיה איש שלום16/08/2018התכשיר עצמו לא גורם לנשירת שיער, רק אם יש חוסר אזון מה שלא נראה מבדיקותיך
כדאי לחפש סבות נוספות לנשירת השיער כגון חסר ברזל, לבדוק מאגרי ברזל (פריטין, ברזל טרנספרין) וכן חסר B12.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTH גבוה CA נורמהמיקי06/08/2018
PTH =56.2, Calcium=8.6, Calcium/24 urine 68, Vit D (11/2017) 23, Phosphore = 3.5, ALKP=119
לפי הרופאים אני סובל מ:
Psoriatic Arthritis
Fibromyalgia
Hashimotos
Sarcoidosis
Neuropathy
Carpal tunnel syndrome
MGUS
Chronic persistent Hepatitus
האם הPTH מעיד על בעיה ומה לעשות?
תגובה למיקי
ד''ר מאיה איש שלום06/08/2018לאור מחלות הרקע שלך זו שאלה מורכבת ומציעה שתגיע ליעוץ יתכן ומדובר בPTH שמוגבר משנית לצריכה מופחתת של סידן ורמה גבולית של ויטמין D. אך רמת ALK PHOS המוגברת גם מחייבת התיחסות. כדאי לבדוק אזואנזימים בכדי לראות אם היא ממקור עצם.
מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)