מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סימנים של tsh גבוה מאדאני14/09/2018
שלום,
אני בת 35 לאחר כריתה מלאה של בלוטת התריס לפני 5 שנים.
לפני כחודש וקצת עשיתי בדיקת דם
Tsh פחות מ0.008 וt4 מעל 22
הפסקתי לקחת כדורים כ3 שבועות( טעות... חשבתי שככה אתאזן)
כרגע
Tsh 94
T4 תקין
T3 3
אני מרגישה ממש סימני הריון
בלילות,
הקאות בבוקר
החזה גדול וכואבויש רגישות בשדיים
האם יכול להיות בגלל הtsh שגבוהה כל כך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לסמנים של tsh גבוה
ד''ר מאיה איש שלום14/09/2018לא סמנים טיפוסיים של תת פעילות של בלוטת התריס כדאי גם לשלול הריון. טוב שחזרת לקחת את האיותירוקס/אלטרוקסין .היה צריך להוריד במעט את המנון אך לא להפסיק את הטיפול. הפסקתו עלולה להיות מסכנת חיים
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אני14/09/2018תודה רבה על המענה המהיר.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין בלוטת התריס לשיער לבןשקד13/09/2018
היי אני בת 23 בריאה בדכ
לאחרונה התגלתה אצלי תת פעילות של הבלוטה . ובנוסף בזמן האחרונה צצו לי המון שיערות לבנות בראש ומקריאה באינטרנט אני רואה שיש קשר בין הדברים. אשמח לדעתך בעניין . תודה יום טוב 😊* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשר בין שיער לבן לבלוטת התריס
ד''ר מאיה איש שלום14/09/2018ערב טוב
אני לא מכירה קשר כזה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל מקבלים סוכרתגיא13/09/2018
באיזה גיל יכולים לקבל סוכרת לאדם שאחד ההורים
שלו חולה בסוכרת סוג 2 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גיל סוכרת
הסכוי ללקות בסוכרת מסוג 2 כשאחד ההורים לוקה בה מגיע ל30 עד 50 אחוז. הגיל בה עשויה להופיע הסוכרת תלוי בגורמי סכון נוספים כגון עודף משקל העדר פעילות גופנית צריכה מרובה של פחמימות פשוטות ותרופות כגון תרופות פסיכיאטריות או סטרואידים
מצד שני פעילות גופנית סדירה וצמצום צריכת פחמימות יכולים להפחית את הסכון להתפתחות סוכרת במעל 50% מהמקרים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף פרנטל ויוטרקס בהיריוןמירית13/09/2018
שלום
אני בהיריון שבוע 37 ויש לי תת פעילות קלה רק בהיריון בתחילת היריון הייתי לוקחת 250 בשבוע והייתה תמיד מתמחת 2.5
וכבר חודש וחצי לוקחת 500 בשבוע בגלל עליה הבלוטה ל 4 היא עדיין בנורמה אבל בגלל ההיריון הרופא העלה את מינון הרופא אמר בגלל שההיריון מתקדם .
אבל היום אני קצת מחפשת בגוגל קראתי שפרנטל תוסף תזונה בהיריון ויוטרקס לא צריך לקחחת אותם צריך להוריד הפרנטל
אני כל היריון שלי לקחתי את זה ואת זה והייתה הבלוטה מואזנת רק לפני חודש עלתה ל 4
אני מואד נלחצתי קראתי בפרנטל שאני לוקחת קתוב יוד 220מק"ג
עכשוי מחשבות שלי קצת מפחידות האם נגרם נזק לעובר או לבלוטה או להפסיק ליטול אותו יש לציין שאני לוקחת את יוטרקס בבוקר ופרנטל בערב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי תוסף פרנטל
אין שום בעיה בנטילת פרנטל ואיותירוקס ההפך בגלל חסר יוד שיש במי השתיה בארץ בשל התפלת המים טוב שנטלת
רק לא כדאי לקחת אותם יחד דהיינו לקחת קודם את האיותירוקס בצום עם מים ואחרי שעה או יותר לקחת את הפרנטל
המנון בהריון של איותירוקס עולה מסיבות שונות כך שזה הגיוני שהמנון עלה
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון אוסטאופורוזיס בגיל 65צילה12/09/2018
שלום דר איש שלום
אני בת 65.תמיד הייתי מאובחנת עם אוסטאופורוזיס גבולית.
כעת קבלתי תשובה שיש לי אוסטאופורוזיס.אני לוקחת שנים קלצימור וויטמין D ואקטונל שהופסק לאחר 4 שנים בגלל רגישות.
עושה הליכה חצי שעה כל יום.
האם את מטפלת גם באוסטאופורוזיס?
אודה על תשובתך
צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לצילה
ד''ר מאיה איש שלום13/09/2018ערב טוב
אכן אני מטפלת גם באוסטאופורוזיס
ישנם טיפולים חלופים לאקטונל וכדאי לשקול אם יש צורך באחד מהם בשלב זה
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
צילה14/09/2018תודה רבה.
אצור קשר עם DMC.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות טסטוסטרון באופן קבוערועי12/09/2018
שלום רב ברצוני לדעת אם אם בחור שמקבל זריקת טסטוסטרון כל 3 שבועות באופן קבוע מה עושים כאשר נוסעים לחו"ל לחודשיים שלוש ?האם ניתן לקחת את המבחנות לחו"ל ושם להזריק איפושהוא באישור כמובן, זה דרך קופ"ח הכללית,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי זריקות טסטוסטרון
ד''ר מאיה איש שלום13/09/2018ערב טוב
אני מניחה שיהיה ניתן זה בטח תלוי בכסוי הבטוחי הרפואי
עוד אפשרות שאולי עשויה להתאים היא מעבר לתכשיר שניתן פעם ב3 חודשים כגון נבידו
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין די ואיזון סוכרדנה11/09/2018
שלום
בבדיקת הדם יצא לי סוכר גבולי בנוסף רמת ויטמין די נמוכה האם רמה טובה של ויטמין די יכול לתרום לאיזון הסוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי ויטמין די ואזוו סוכר
ד''ר מאיה איש שלום12/09/2018שלום
השפעת ויטמין די על רמת הסוכר שנויה במחלוקת
אבל רמה תקינה של ויטמין די חשובה למנרלזציה של העצמות ולעוד השפעות רבות כגון הורדת לחץ דם הפחתת סכוי למחלות אוטואמוניות ואולי גם לממאירויות שונות
לגבי הורדת רמות הסוכר פעילות גוםנית סדירה משולבת ארובית כגון 150 דקות בשבוע הליכה ושעה בשבוע של תנגודת והפחתת פחמימות בתזונה מפחיתים את הסכוי להתפתחות סוכרת בנעח 50%
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה אינסולין יותר יעיל לאיזון סוכראורחת11/09/2018
שלום
איזה אינסולין יותר יעיל לאיזון סוכר בדם שנשאר לטווח ארוך בגוף לנטוס או טוג'או?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי סוג אינסולין
ד''ר מאיה איש שלום12/09/2018בוקר אור
היעילות של 2 סוגי האנסולין דומה אבל טוג'או וגם אנסולין בשם טרגלודק מפחיתים את הסכוי לנפילה לא רצויה של רמת הסוכר ואת השונות ברמת הסוכר במהלך היום. אינסולין טרגלודק ככל הנראה מפחית את השונות ברמת הסוכר מיום ליום
בנוסף את הלנטוס צריך לתת באותה שנה את הטוג'או ניתן לתת ביממה שאחרי 3 שעות לפני או 3 שעות אחרי שעת ההזרקה ביממה שקודם דהיינו 21 או 27 שעות אחרי ההזרקה הקודמת. את הטרגלודק ניתן להזריק בטווח שבין 8 ל40 שעות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במרפאת כאב לחולה סוכרתאור11/09/2018
שלום, בן 48, חולה סכרת, ושבר דחיסה בגב מנפילה, עקב אוסטופורוזיס קשה וירידה בצפיפות העצם בבדיקות DXA בטווח של שנתיים וגם בבדיקת Deoxypyridinoline, אני כרגע לא מטופל בכדורים, לוקח סידן וויטמין D, רופאה ראשונה התחילה טיפול בריבון, ורופאה שנייה מספר חודשים הפסיקה אותו בטענה שהיא שומרת אותו למקרה של טיפול בשבר.
הנני מטופל גם במרפאת כאב בזריקות סטרואידים באזור הגב שם צפיפות העצם שלי 4.5, ברצוני לדעת האם אני מנוע מלהמשיך? האם מה עלי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי טיפול במרפאת כאב
ד''ר מאיה איש שלום11/09/2018ערב טוב
אין מניעה ממתן סטרואידים באופן מקומי גם אם יש אוסטאופורוזיס כי ההשפעה הכללית היא לא רבה. השאלה אם הכאב לא קשור לשבר ואז הטיפול הוא אחר. בנוסף אם השבר ארע בעקבות נפילה מגובה עמידה כדאי לשקול ברור נוסף וטיפול
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם של סוכרתימנחם10/09/2018
שלום,
1. חולה סכרת סוג 2 מזה שנים רבות.
2. A1C קטן מ-7 = מזה שנים.
3. בעיניים התחלה של סכרת - במעקב
4. מעט חלבון בשתן - במעקב
5. לח"ד = מכסימום: 130/80
האם מומלץ במצב כזה לקחת תרופות כנגד יתר ל"ד (בגלל החלבון וכו'...) ולאיזה ערכי ל"ד מומלץ להגיע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה בנושא לחץ דם בסוכרתי
ד''ר מאיה איש שלום11/09/2018ערב טוב
בעקרון קבוצות ממשפחת חוסמי ace או arb נחשבות מגנות על הכליה. לגבי יעד הלחץ דם הנושא שנוי במחלוקת תלוי בגיל המטופל במחלות הנלוות כגון קיום מחלת לב אסכמית.
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך....
מנחם11/09/2018תודה. אך אין לי את הידע להבין את תשובתך. במצב שלי לקחת תרופה נגד לח"ד ??? לסכרת אני לוקח ג'רדיאנס, ויקטוזה ומטמורפין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך 2 ....
מנחם11/09/2018ומה היעד המחמיר לל"ד לסוכרתי בן 65 , עם 2 סטנדים כתוצאה מסתימות חמורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום11/09/2018במידה ויש מחלת לב פעילה צריך להזהר שלא להוריד יותר מידי את לחץ הדם הדיאסטולי כי אז מתרחשת זרימת הדם ללב. הורדת לחץ הדם הססטולי עד סביב 120 עד 125 בתנאי שהדיסטולי לא יורד מתחת ל60 יכולה להפחית את הסכון לארוע מוחי ולתחלוה קרדיוסקולרית
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת לא מאוזנת מזה שנתייםדנה06/09/2018
שלום
דודה שלי בת 73 חולת סכרת מזה שנתיים הסוכר שלה לא מאוזן כלל יש לה אישיות מאוד קשה ומסרבת לקחת כדורים בטענה שגורמים לה לתופעות לוואי שונות ומשונות פורסיגה גורמת לה להשתנה מרובה וגלוקומין לשילשולים במקום הכדורים היא יכולה להזריק אינסולין פעמיים ביום? יש אפשרות כזאת? כמובן שאתייעץ גם עם מומחה סכרת בכל זאת רוצה את חוות הדעת שלכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לסוכרת לא מאוזנת
ד''ר מאיה איש שלום06/09/2018ערב טוב
לפני מעבר לאנסולין יש תרופות נוספות שכדאי לשקול כמו מעכבי dpp4 עם מטפורמין בשחרור מושהה כגון ג'נואט xr או קומביגלייז או תרופות ממשפחת אנאלוגים לglp1 וגם כמובן שנוי תזונתי הפחתת פחמימות והתאמת תזונה באופן אישי לפי התגובה הגלקמית למזונות שונים וכן פעילות גופנית אשר מסייעת מאוד בהורדת רמות הסוכר
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לאזן סוכר רק עם אינסולין בלבד
דנה07/09/2018תודה על המענה כן אני יודעת שיש עוד תרופות אבל אפשר גם לאזן סוכר רק אם אינסולין מבלי לקחת כדורים במקום פעם אחד ביום להזריק פעמיים ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשק לאזן סוכרת
ד''ר מאיה איש שלום07/09/2018אפשרי אבל אנסולין מעלה את הסכון לירידה של רמות הסוכר מעבר לרצוי ולעליה במשקל ולכן משתמשים בו כקו טיפול מתקדם יותר
אפשק לאזן סוכרת
ד''ר מאיה איש שלום07/09/2018אפשרי אבל אנסולין מעלה את הסכון לירידה של רמות הסוכר מעבר לרצוי ולעליה במשקל ולכן משתמשים בו כקו טיפול מתקדם יותר
אפשק לאזן סוכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ עם מומחה סכרת
דנה09/09/2018תודה רבה על המענה האמת אני שוקלת לפנות לייעוץ אצל רופא סכרת בקשר למצב הסוכר שלה האם אני יכולה ללכת לבד מבלי שהיא תהייה נוכחת אצל הרופא? כי יש לה אישיות מאוד קשה וקשה להוציא אותה מהבית
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום11/09/2018מבחינה חוקית בעיתי. חשוב גם לבדוק אותה. אם היא לא ניידת ואת האפוטרופסית שלה אולי פאפשרי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה tsh - שאלת המשךאמא04/09/2018
דוקטור שלום לפני כמה ימים שאלתי אותך לגבי הבת שלי ומעדכנת
עשתה בדיקה tsh יצא 3.2 ממשיכה לקחת 100מג יוריטקס ,עשתה החזרת עוברים ..השאלה היא האם תוצאת הבדיקה תהווה בעיה בהמשך.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשאלת המשך
ד''ר מאיה איש שלום05/09/2018שלום
אם היא כבר מקבלת את הטיפול מעל חודש אפשר להעלות מעט את המנון כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל במשהו כמו 50 עד 100 סהכ בשבוע היעד tsh מתחת ל2.5 אבל סהכ הtsh סביר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת מרוב הכפיות סוכר ששותה בתה?גלעד02/09/2018
שלום
אני בן 45.
ב 3 השנים האחרונות ירדתי במשקל מ 60 ל 52 ק"ג
על גובה 1.78.
חשד לקרוהן. ממתין לבדיקת קפסולה אנדוסקופית.
על מנת לעלות במשקל הגדלתי גם את כמות הסוכר ושותה כל יום 5 כוסות תה צמחים / רגיל עם 3-4 כפיות סוכר בכל כוס.
בבדיקות הדם שלי כל רבעון הסוכר שלי בבוקר בצום כ 70-75
כבר 3 שנים בלפחות 12 בדיקות.
השבוע ביצעתי בדיקת דם בצום של 12 שעות והסוכר היה 89.
האם זה סימן לא טוב שחלילה אני מפתח סוכרת מרוב הכפיות סוכר ששותה בתה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום02/09/2018צריכה מרובה של סוכר בהחלט יכולה להביא לעליה ברמות הסוכר וגם מחלה דלקתית כמו כרוהנס יכולה לעשות זאת
אפשר לצמצם את צריכהת הסוכר, ולעלות במשקל ע"י העשרה של שומן כגון אגוזי מלך שקדים ..אבוקדו, טחינה וכדומה.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה ברמות הסוכר
גלעד03/09/2018תודה על תשובתך
שקיעת הדם שלי וסיארפי תקינים נמוכים כרגע.
האם מ 3 כפיות סוכר בתה 5 פעמים ביום
אני יכול תוך כמה חודשים לפתח סוכרת?
היה לי סוכר 70-75 שנתיים
והחודש כמעט 90.
זה מסוכן ויכול מהר להפוך לסוכרת??
או שברמות משקל כה נמוך הסוכר ברמה כזאת פחות מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום03/09/2018קשה לחזות אבל אם אתה יכול לצמצם עדיף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות הורמונים וטסטוסטרון בדםעידו02/09/2018
שלום רב, אני בן 23 בבדיקות דם נמצאו רמות גבוהות של ההורמונים הבאים: אסטרדיול E2, אנדואסטרדיון, 17oh, טסטוסטרון. בגלל שהתחילה לי גינקומסטיה חדשה שאף פעם לא היתה לי קודם עשו בדיקות הורמונים וזה מה שגילו. בנוסף TSH גבולי שמסתובב סביב ה 5 בבדיקות. בגלל כל ההורמונים האלו עשיתי אולטרסאונד אשכים- תקין, סי טי בטן- אדרנלים בגדר הנורמה, מבחן סינקטן- תקין. בסופו של דבר האנדוקרינולוגית לדעתי לא באמת יודעת להסביר את ההורמונים הגבוהים הללו וטוענת שכנראה באופן טבעי הגוף שלי מייצר כמות גדולה של טסטוסטרון שגדולה מהנורמה וטסטוסטרון הופך לאסטרוגן מה שמעלה את רמת האסטרוגן ונגרמת גינקומסטיה. כמה שחיפשתי וקראתי לא מצאתי הסבר כזה בשום מקום שכתוב שיש גברים צעירים שהגוף שלהם מייצר באופן טבעי הרבה טסטוסטרון יותר מהנורמה. האם ידוע לך על מצב רפואי כזה? האם תוכלי לפי התאור שלי אולי להעלות השערה למצב ההורמונים שלי ואולי להמליץ על בדיקות נוספות? אני לא לוקח תרופות משום סוג ולא שום תוספי מזון או משהו כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף גם
עידו02/09/2018LH וגם FSH בגדר הנורמה
תגובה לעידו
ד''ר מאיה איש שלום02/09/2018מכוון שמדובר באבחנה לא שכיחה קשה לתת אבחנה במסגרת זו.
יתכן ומדובר בהיפרפלזיה אדרנלית. לשקול רביזיה של ההדמיה ויעוץ חוזר של אנדוקרינולוג
האם נבדקה גם רמת DHEAS?
בכל מקרה יש צורך באנמנזה מפורטת בדיקה גופנית הסתכלות מקיפה על הבדיקות ולא ניתן לתת אבחנה במסגרת אינטרנטית.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת שקשורה
עידו03/09/2018תודה על התשובה המהירה. רציתי להוסיף שאני מתעורר בלילה בערך פעמיים למתן שתן וזה נראה לי חריג בגיל שלי. במהלך היום ההשתנה במידה רגילה לגמרי ברור אורולוגי תקין כולל אולטראסאונד דרכי שתן ובטן ובדיקת זרימה. בנוסף בבדיקות דם רמת הגלוקוז מעט נמוכה מהנורמה 69-68 ( אחרי צום כמובן) אבל האנדוקרינולוגית לא התייחסה לזה בכלל. האם שני הדברים שהוספתי כאן יכולים להיות קשורים למה שתארתי קודם? ברור שאני לא מצפה לאבחנה אני רק מחפש כיוונים להמשך ברור. האם יתכן היפרפלזיה אדרנלית אם מבחן סינקטן תקין ?
תגובה לעידו
ד''ר מאיה איש שלום03/09/2018יכולה להיות היפרפלזיה אדרנלית עם מבחן סנקטן תקין..יש סוגים שונים.
כאמור יש הרבה תסמינים וקשה לחבר בינהם באופן זה באינטרנט..
לגבי ההפרעה במתן שתן כדאי להתיעץ עם אורולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך לעשות בדיקת לבדוק את הtshאמא31/08/2018
הבת שלי התחילה טיפולי פוריות והתחילה לקחת יוריטקס לתת פעילות התריס היה להtsh 5.15 היא צריכה לעבור החזרה עוברים ביום ראשון או שלישי השאלה מתי צריך לעשות בדיקת לבדוק את הtsh ואיזה ערך הוא צריך להיות ?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאמא
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2018בעקרון לפחות 3 שבועות אחרי התחלת הטפול אין טעם לבצע קודם. אפילו חודש. ברגע שבטא HCG חיובי שתבצע מיד שוב -הרבה פעמים מעלים את המנון
בכל מקרה מדובר בהפרעה קלה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך .....
אמא01/09/2018דוקטור תודה על התשובה ,,אבל רציתי להבהיר יותר ,,
לפני חודש היא עשתה בדיקה tsh ויצא 5.15 ואז התחילה כדורים יוטירקס 100מג ,יום חמישי שהיה עשתה שאיבה ומחר או שלישי החזרת עוברים .. היא לא יודעת כמה יש לה עכשיו tsh..
האם לעשות את הבדיקה לפני החזרת עוברים?? או לחכות ורק שיצא בטא חיובי ואז לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאמא
ד''ר מאיה איש שלום01/09/2018אפשר לעשות עכשיו, לא צריך לפני החזרת עוברים אלא מתי שמסתדר לה. כמובן שאם בטא חיובי כדאי לבצע בהקדם בכדי לראות אם צריך להעלות מנון.
אם היא רזה מנון של 100 ליום נשמע קצת גבוה.
לא שזה מסוכן אבל כדאי לבדוק TSH..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה המהירה ,יישר כוח.
אמא02/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)