מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם סוכרת מחלה תורשתיתשאול05/05/2018
מה הסיכויים שלאדם שאבא שלו חולה סוכרת יהיה גם
לו את אותה מחלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשאול
ד''ר מאיה איש שלום07/05/2018אם מדובר בסוכרת מסוג 2 (הסוכרת השכיחה יותר של הגיל המבוגר), במידה ויש הורה אחד שלוקה במחלה הסכון של הצאצא שלו ללקות בסוכרת הוא 30-50%. הקפדה על הרגלי חיים נכונים (תזונה ופעילות גופנית) יכולה להפחית את הסכון ב50%
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות לגבי היפרתירואידיזםחסוי05/05/2018
היי. אבחנו אצלי זה מכבר היפרתירואידיזם
רציתי לשאול כמה שאלות בבקשה
1. באם לא בצעתי בדיקות דם סדירות לאורך השנים, האם ישנה איזשהי דרך לדעת כמה זמן בלוטת התריס לא תפקדה כמו שצריך? ממתי? זה מאוד מסקרן אותי וייתכן שאף יש לזה משמעות רפואית כזו או אחרת
2. התחלתי טיפול עם מרקפטיזול, אבל כאמור ירדתי במשקל כי זה חלק מהסמפטומים וכעת אני מנסה להעלות שוב, רזה מאוד. מה אפשר לעשות כדי להעלות במשקל בכל זאת? רזיתי ונחלשתי מדי. זה מדאיג שאי אפשר להעלות במשקל במצב כזה!
3. שאלה אחרונה - האם היפרתירואידיזם הוא בר ריפוי? אינני רוצה ליטול כדורים כל חיי. ברור לי שזה מאוד תלוי באבחון וקצרה היריעה לשאול זאת בפורום - אך אשמח לשמוע באופן עקרוני.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חסוי
ד''ר מאיה איש שלום05/05/2018קשה לדעת מתי התחילה פעילות היתר של בלוטת התריס אלא אם היו תסמינים מובהקים כגון דופק מואץ אי סבולת לחום ירידה במשקל נשירת שיער רעד יציאות מרובות וכדומה.
בבדיקות כימיה לפעמים יש עליה בALK PHOS כבטוי לשחלוף עצם מוגבר.
בעקרון כבלוטת התריס מתאזנת תחת מרקפטיזול אז לרב עולים במשקל
אם מדובר בגרייבס הטפול הוא לשנה וחצי ואחכ 50% נשארים מאוזנים ו50% בסכון לחזור לפעילות יתר ואז שוקלים טפול ביוד או קורס נוסף של טפול תרופתי.
אם מדובר באדנומה (גדול שפיר מפריש הורמון) אז טפול הבחירה הוא יוד רדיואקטיבי שמסיים את הענין.
בכל מקרה גם במקרה של גרייבס ניתן להחליט לבחור בטפול ביוד רדיואקטיבי במקום טפול תרופתי בתנאי שאין התוית נגד למתן (פגיעה עינית על רקע הגרייבס) ואז מדובר בטפול חד פעמי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GLP1 תופעות לוואי קשותמאיר04/05/2018
נוטל ג'רדיאנס וג'נואט. עובד קשה ומוותר המון ובסוף מקבל 6.9 עם פיקים של 200 ויותר. רוצה להשתפר... מבין שהאופציה הבאה היא לעבור ל- GLP1. אלא שאני שומע על תופעות לואי קשות. יש אופציות פחות בעייתיות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למאיר
ד''ר מאיה איש שלום05/05/2018לאנלוגים לGLP1 אין תופעות לואי נוראיות בעיקר אם התרופה נתנת במנון נמוך ומעלים את המנון בהדרגה
אופציה אחרת להתחבר למד סוכר רציף ולנסות להמנע מהמזונות שמעלים את הסוכר ולבצע פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע פעילות ארובית שעה בשבוע פעילות של תנגודת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטום של אדנומה של פאראתירואיד?אפרת ו04/05/2018
שלום רב,שאלה: נטיה לעצירות ואחכ נטיה לשלשול צבע צהבהב .לא זיהום לא עויתות בטן. ,מעידה על חוסר איזון בלוטה? סימפטום של אדנומה של פאראתירואיד?
כמו כן רעד קל כפות ידיים ודופק מודגש.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאפרת ו
ד''ר מאיה איש שלום05/05/2018רעד ודופק מורגש יכולים להיות סמנים של פעילות יתר של בלוטת התריס אך לא של אדנומה של פרתירואיד
עליה ברמת הסידן יכולה להביא לעצירות אך לא לשלשול ועצירות לסרוגין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם פישתן ... שאלה חשובהמנחם03/05/2018
שלום. סכרתי. ג'רדיאנס וג'נואט. מאוזן. במלחמה מתמדת. גיליתי לחם פישתן שמכיל 1 פחמימה לפרוסה. בדקתי. טעים, משביע ולא מעלה סוכר. מצאתי באינטרנט. לא מומלץ לסכרתיים כי מוריד סוכר ומסתכנים בהיפו. לא מומלץ למי שנוטל מדללים, מחשש לשטפי דם. לוקח גם ברילנטה ומיקרופירין 100. אבקש ח"ד מלומדת מהרופאה. אוכל מזה כבר חודש. לא היה היפו ואין שטפי דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום03/05/2018מכוון שאינך מטופל ע"י אנסולין אני לא רואה חשש משמעותי להפוגלקמיה גם כך הסכון שלך לכך הוא נמוך.
לגבי נושא הדמומים זה אינו תחום עסוקי. אכן יכולה להיות נטיה משמעותית יותר לדמם אך קשה לי לומר אם יש לה משמעות קלינית בהקשר שלך. מציעה להתיעץ עם קרידולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר ערכים נמוכיםשאלה03/05/2018
שלום רב,
עשיתי העמסת סוכר 100 וקיבלתי ערכים מעט נמוכים. האם משמעותי?
בצום 80 שזה תקין
שעה- 97 כשהגבול הנמוך הוא 100
שעתיים- 86 כשהגבול הנמוך הוא 100
שלוש שעות- 69 כשהגבול הנמוך הוא 70.
תודה גבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשאלה
ד''ר מאיה איש שלום03/05/2018נשמע שהערכים תקינים
אין הבדל משמעותי בין 69 ל70
לעיתים ירידה נכרת של רמת הסוכר בעקבות חשיפה לסוכר עשוי לרמז על תגובת יתר של הלבלב של תנגודת לאנסולין אך חשוב ההקשר הקליני וכאן מדובר בערך מאוד גבולי שנראה תקין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות לקור כרוניתרועי03/05/2018
בן 36 , בריא. סובל מאי סבילות לקור, לובש בגדים ארוכים גם בימים חמים. המוגלובין תקין. Tsh תקין. נוגדן anti tpo חיובי 95. האם יש קשר בין הנוגדן לתחושת קור, האם יש דברים נוספים שכדאי לבדוק. תודה
תגובה לרועי
ד''ר מאיה איש שלום03/05/2018מציעה לבדוק גם FT4, וגם מאגרי ברזל פריטין, רמת B12 לשקול ברור אצל רופא המשפחה
לנוגדנים כשלעצמם אין משמעות בנוכחות תפקוד תקין של בלוטת התריס
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת המשך
רועי05/05/2018תודה. אבדוק את הדברים שהצעת.
כתבת לי "לשקול בירור אצל רופא משפחה" - תוכלי להסביר לאיזה בירור את מכוונת ?
שכן הייתי אצל רופא המשפחה ולא היו לו רעיונות מעבר לבדיקות לתת פעילות בלוטת התריס ואנמיה כהסבר לתחושת הקור (שאין).
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרועי
ד''ר מאיה איש שלום07/05/2018בעיקר הדברים שציינתי ויתכן שיש דברים נוספים שלא עולים בדעתי ולכן כדאי להועץ ברופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש היפואקוגני אונה שמאל אחורי לטראלי 6\10ממאפרת02/05/2018
שלום השאלה היא האם הברור המקובל הוא מיפוי .יש תת פעילות לפי בדיקות tsh . בתודה מראש
תגובה לאפרת
ד''ר מאיה איש שלום02/05/2018אני מניחה שמדובר במפוי TC-MIBI בשאלת אדנומה בפרתירואיד? לא מקובל אלא אם יש התויה כמו סידן גבוה בדם , צפיפות עצם נמוכה, או אבנים בדרכי השתן בנוכחות רמת PTH שמחשידה לפעילות יתר של הפרתירואיד.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן מיפוי כזה. תודה לתשובתך
אפרת03/05/2018במידה ומה שציינת יהיו תקינים אז איזה ברור יש לעשות לגוש כזה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא באולטרא סאונד ראשון של בלוטת תריסאפרת ו01/05/2018
שלום רב אני בת 45 עד אוקטובר האחרון היו תנודות של תקין ועד 9.8 של tsh .ולא הרגשתי משהו מאוד חריג. לפני חצי שנה באוק' הרגשתי לא מאוזנת תשישות עליה במשקל נפיחות וכד' .וסת תמיד סדיר . יצא 20.1 .התחלתי 50_ ליום יוטירוקס אבל הגוף השתגע .רעד שלשולים צהובים כאב ראש חזק חוסר תאבון דופק מהיר ולא סדיר צמרמורות .
עברתי לחצי כדור פעם ביומיים ומאוחר יותר לחצי כל יום. והתייצבתי.
ביום ה' עשיתי על קול ראשון בחיי. מצאו שהגודל בלוטה תקין מבנה גס נודולרי מימין ושמאל הם קטנים מ9 ממ סולידים.
אבל באספפקט לטרלי אחורי משמאל יש גוש היפואקוגני 6\10יכול להתאים לpta
מבחינתי אני לא מרגישה מאוזנת למרות שtsh ירד ל4.4
יש לי תופעות של היפר והיפו לסרוגין וחוסר אנרגיות .וגם תחושה של הגרון בבליעה קצת מפריעה.
לדברי הרופאה שבוע הבא לעשות איסוף שתן וקלציום בדם.
השאלה אם לא דחוף לעשות עוד בדיקות לאבחון הבעיה
או טיפול פולשני.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאפרת
ד''ר מאיה איש שלום01/05/2018לגבי הממצא היתי משלימה גם רמת 25 OH ויטמין D וגם רמת PTH אם לא נבדקו לאחרונה בנוסף לרמת קלציום פוספור אלבומין
במידה ורמת הסידן תקינה לא אמורים להיות תסמינים על רקע זה.
הרבה פעמים נראה ממצא מקרי שאינו אדנומה של פרתירואיד.
לגבי שאר התסמינים לשקול ברור נוסף
לשקול גם בדיקה של רמת FT3
ברגע שהתסמינים ככ מתחלפים ותפקודי בלוטת התריס יציבים לא סביר שהתסמינים קשורים לבלוטת התריס
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי צריך לבדוק T3
אפרת06/05/2018שלום רב דר'
הבדיקות שציינת יצאו תקינות .T4 נבדק .ולא 3 .יצא בטווח הנורמה הנמוך.עם טיפול של 25 מג יוטירוקס אותו בוקר.
השאלה אם היתי צריכה לקחת אותו בוקר רק אחרי הבדיקה את הטיפול.ומה היתרון אם היתי נשלחת לבדיקה של הT3 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאפרת
ד''ר מאיה איש שלום06/05/2018לעד 10% מהאנשים יש בעיה ביצור T3 לכן לשווה לבדוק. אם התסמינים מתחלפים בין היפו להיפר לא סביר שזו הבעיה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבה לתת תריסיות מהי?
אפרת06/05/2018תוצאה של נוגדנים נגד הבלוטה שיצאו. ~330 ~50 או הגוש ההיפואקוגני ?
משך כ6 שנים היה Tsh נע בין תקין לעד 9.8 ולא טופל. למרות שהיו תסמינים .רק של היפו'.
רוצה לומר שהיה הריון מתחילת קיץ 16' שבו לקחתי 50 מג' כחודשיים וירד מ9:8 ל2.5 ואז הפסקתי על דעתי .וחודש לאחר הלידה (בקיסרי .גיל 44:::.)היה 3.5 ללא טיפול אבל 7 חו' אחכ קפץ ל20.1 . ואז הגבתי ברגישות ליוטירוקס 50:ונאלצתי לרדת ל25.
האם הסיבה למצב היא גם הגוש וגם הנוגדנים או שאין לדעת
מצב זה מצריך טיפול לצמיתות?
או שהמקרה מסובך ואין לדעת
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאפרת
ד''ר מאיה איש שלום07/05/2018קשה לי לחוות דעה מבלי להכנס לעומק האנמנזה בדיקה גופנית ובדיקות דם במקביל. בכל מקרה קיום נוגדנים או קשרים בבלוטת התריס לא גורמים לתסמינים שציינת
שנוים בתפקוד בלוטת התריס יכולים לגרום לתסמינים אבל עקביים לרב לא משתנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויי לחץ דם ופיגמנטציה
אפרת08/05/2018שלום רב דר .בחודשים האחרונים חויתי גם תופעה של לחץ דם 160~\99 והיום 138\161 כאבי ראש והרגשה לא טובה ואחרי כשעה ~ מתאזן.צמרמורות.
ושמתי לב לפיגמנטציה קלה מתחת לכל עין על הלחי כזה ועל גשר האף גם.
השאלה אם זה קשור לבלוטת התריס או שצריך לבדוק אולי בלוטה אחרת .
קראתי שיכול להיות תהליך אוטואימוני נגד עוד איברים כשיש נוגדנים כמו שציינתי
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות תקינות?
אפרת09/05/2018שלום רב, סידן בסרום 9.6 הורמון פאראתירואיד 84_1 יצא 33.3 ויטמין די 22.9
בטווח גבוה של נורמה הכל.
לאור זה והממצא בעל קול
עדיין לא חשוד לאדנומה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאפרת
ד''ר מאיה איש שלום09/05/2018אשמח לעזור לך אך לאור רבוי הפרטים קשה לתת מענה לשאלתך במסגרת האינטרנט. לעיתים יש ממצאים באולטרהסאונד ללא ממצאי מעבדה תומכים ואז מה שעושים זה מעקב . אבל כאמור בשביל לומר שזה המצב חסרים לי פרטים ובעיתי במסגרת כזו. יש צורך באנמנזה בדיקה גופנית ובדיקות עזר נוספות במקרים רבים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופניה בבדיקת צפיפות עצםברכה29/04/2018
בבדיקת צפיפות עצם אחרונה נמצא שיש לי אוסטיאופניה. למעט טיפול הזריקה מה אני יכולה לעשות על מנת לשפר את מצבי. למותר לציין שאני מתעמלת בה תעלות מים פעמיים בשבוע טרוקדת פעם בשבוע.
האם יש בתזונה שאני יכולה לשפר (אני אלרגית לחלב)
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לברכה
ד''ר מאיה איש שלום29/04/2018ערב טוב
פעילות גופנית חשובה לחזוק שרירים ומניעת נפילות, ובכך מפחיתה סכוון לשברים
ניתן להעשיר את התזונה בסידן ממקורות שאינם חלב כגון טחינה, שקדים ירקות ירוקים.
חשוב גם שרמת ויטמין D תהיה תקינה ולטול תוסף
מבחינת הטפול התרופתי יש גם אפשרות לטפול דרך הפה פעמים רבות ולאו דווקא זריקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי בלוטת התריס לקראת האבחנה השנייה אצל האנדוקרינולוג.עדי29/04/2018
שלום ד"ר
נוטל מזה כמה ימים פרולול 10 ומרקפטיזול לקראת האבחנה השנייה אצל האנדוקרינולוג.
יש לי 2 שאלות בבקשה:
1. האם יש בעיה עם לקיחת התרופות הנ"ל וביצוע מיפוי בלוטת התריס? הבדיקה תתבצע השבוע במקביל כאמור ללקיחת הכדורים
2. אם אבצע תוך השבוע הקרוב גם את המיפוי וגם אולטרסאונד, האם אין מניעה שאשוב לאנדוקרינולוג טרם יעברו 4-6 שבועות ובדיקות הדם?
תודה.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעדי
ד''ר מאיה איש שלום29/04/2018לא ניתן לתת המלצות לגבי הטפול התרופתי מבלי להכיר לעומק את הפרטים
בעקרון מקובל להפסיק מרקפטיזול 48 שעות לפני מפוי לפחות.
אך אם יש פעילות יתר קשה או גורמי סכון כגון מחלת לב אז אולי בעיתי להפסיק.
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
לגבי תדירות המעקב הכל תלוי בחומרת פעילות היתר ומחלות הרקע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור של טריגלצרידים גבוהיםיוסי29/04/2018
סוכרתי. מאוזן קבוע. נוטל אטוזט 10/40. מאופק מאוד עם פחמימות. משקל תקין. בבדיקות, פעם אחר פעם, כולסטרולים בסדר אבל טריגלצרידים: 240-256. מה עוד אפשר לעשות ע"מ להשתפר כאן?
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום29/04/2018פעילות גופנית ארובית כגון הליכה או ריצה, יעילה מאוד בהפחתת טריגלצרידים וגם כדאי לצמצם פחמימות פשוטות כגון מתיקה או פירות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי תרופות וחשש למחלת כילייהדני28/04/2018
שלום ד״ר איש שלום, יש לי שאלה בקשר לטיפול שלי: אני בן 67, מטופל באינסולין ארוך טווח - 24 יחידות ליממה, אינסולין - קצר טווח - 7 יחידות לפני ארוחה גדולה, מטופל גם בלחץ דם, כולסטרול ושומנים. (מצורף קובץ תוצאות בדיקות דם ושתן לאורך זמן). לאחרונה הייתה לי בדיקת תפקודי כיליות לא תקינה 1.31, ואחרי שבוע בדיקה חוזרת 1.24,בכדי לראות אם זו לא טעות. למרות שאני די מאוזן מבחינת הסוכר, הרופא לא מבין למה חלה הרעה בתפקודי כילייה. יש לי חשש שהדבר נובע מכך שאני לוקח כדור נגד כולסטרול וגם נגד שומנים (שידוע שלא ממומלץ למי שיש בעייה בכליות).
שאלתי היא: עד כמה הפגיעה בכיליות חמורה? ומה את ממליצה בקשר לתרופות כולסטרול ושומנים, להפסיק? להמשיך? לשנות?
אני מודה לך מאוד!!!
התרופות שאני לוקח הם: BEZAFIBRATE S.R. 400MG TAB, TADAM TAB 5MG 28, CANDOR 8MG (28) TAB,
CARDILOC 1.25MG (30) TAB, ROSUVASTATIN TEVA 10MG TA, GLUCOMIN TAB,
INS NOVORAPID FLEX PEN 5X3ML, INS TREGLUDEC 100U/1ML 5X3ML,
תגובה לדני
ד''ר מאיה איש שלום29/04/2018ראה תגובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בדם נלקח במיון שהגעתימאור27/04/2018
שלום
הייתי במיון ונלקח כשהגעתי ממש בדיקות דם ויצא קצת חריגות בגזים בדם אשמח לדעת למה זה מאפיין וקשור
הנל התוצאות
Pvco2 45.0
Be 1.8
Hco3 27.7
Ph 7.407
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למאור
ד''ר מאיה איש שלום29/04/2018בעקרון מבלי לדעת פרטי המקרה קשה לתת חוות דעת מדויקת, אבל הPH בתחום הנורמה, ושאר המדדים יכולים להיות מושפעים גם מהעובדה שמדובר בדם ורידי. כאמור לא ניתן לתת הסבר מקיף מבלי לדעת את רקע
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים בדם נלקח במיון שהגעתי
מאור30/04/2018זה היה בחשש לדלקת לבלב..אבל יצא תקין..אולי חמצת או הפרעה מטובלית..איזה כיוו היית הולכת??
עברתי בעבר ..שהיה עמילאז בשתן קרוב ל 1000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למאור
ד''ר מאיה איש שלום30/04/2018הPH תקין! כך שלא נראה חמצת. יש קצת צבירת CO2 אולי בגלל דגימה ורידית או שיכול לקרות במעשנים. ופצוי מטבולי על רקע צבירת CO2. שוב זו לא שאלה אנדוקרינית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים בדם נלקח במיון שהגעתי
מאור02/05/2018אז למה זה קשור בבקשה אם לא אנדרו?ומה זה אומר פיצוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למאור
ד''ר מאיה איש שלום03/05/2018זה קשור לנפרולוג. בעקרון כאמור הבדיקה נראית על פניה תקינה לא בטוחה שיש הכרח ביעוץ נוסף. אם הראות צוברות CO2 שהוא חומצי אז הגוף מנסה לפצות ולשמור/ליצר יותר בקרבונט שהוא בסיסי וכך המאזן החומצי בסיסי נשמר. בגלל שמדובר בדם ורידי נראה לי שאין כאן משהו חריג כי בדם ורידי CO2 גבוה יותר מאשר בדם עורקי.
מאור08/05/2018כאילו רופא של כליות ? כי בדקו אבנים בזמנו ..אבל אם זה חמוצי זה לא טטב נכון?יש קשר בין עקה חמצונית משהו כזה??תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למאור
ד''ר מאיה איש שלום10/05/2018כאמור הגזים לטעמי נראו בתחום הסביר כך שלא בטוחה שמחייב ברור נוסף. הPH היה תקין ...והמרכיבים האחרים מתאימים לגז ורידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוח תשובות של בדיקת אולטראסונדא24/04/2018
בבדיקת אולטראסאונד בלוטת התריס איסטמוס מעובה
אונה שמאלית מוגדלת עם מרקם בלתי הומוגני רק קשרים אנקוגנים קטנטנים באמצע קשר סולידי איזואקוגני בגודל 4×3 ממ
אונה ימנית מוגדלת עם מרקם בלתי הומוגני רק קשרים אנקוגנים קטנטנים.בלוטות לימפה מתחת לקוטב ימין בלוטת לימפה פארהטרכיאלית מוגדלת 12×5ממ משמאל בלוטת לימפה תגובתית בגודל 10*3ממ באבחנה מבדלת גויטר.
בדיקות דם אנטי tpo 352 .
מה זה אומר אני סובלת מתת פעילות כ20 שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לא
ד''ר מאיה איש שלום25/04/2018התאור נשמע מתאים להשימוטו וגם הנוגדנים
לשקול US חוזר למעקב בעוד שנה בגלל הקשרית הקטנה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתוח תשובות אולטראסונד
א25/04/2018תודה רבה על המענה המהיר.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)