מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות של בלוטת התריסרועי09/07/2018
שלום דר מאיה ,אני סובל מתת פעילות של בלוטת התריס מילדות ושבהמשך הפכה לאשימוטו,בשנים האחרונות אני וזוגתי מנסים להביא ילדים ללא הצלחה ,נכון להיום הבלוטה שלי לא מאוזנת ורציחת לדעת א- אם יכול להיות קשר בין התפקוד של הבלוטה לאיכות מורפולוגית נמוכה של הזרע ו ב- אם יש מה לעשות עם זה(לקבוע תור אליך למשל).תודה רבה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרועי
ד''ר מאיה איש שלום09/07/2018ערב טוב
בהחלט יכול להיות קשר בין מורפולוגית זרע נמוכה לתת פעילות לא מאוזנת של בלוטת התריס. מומלץ לנסות לאזן את תפקוד בלוטת התריס
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר איזון הורמונלי- פרופיל הורמונליאדוה08/07/2018
שלום,
בת 29, רווקה ללא ילדים. ברקע תת פעילות של בלוטת התריס מגיל 21 (מטופלת ומאוזנת).
מזה כשנתיים שאני סובלת מהשמנת יתר (עליתי כ23 קילו בשנתיים ללא שינויים בתזונה או באורח חיים), שיעור יתר, אקנה, וסת לא סדירה, ציסטות החזה, גלי חום והזעת יתר.
כל התסמינים הללו הופיעו לאחר הפלה טבעית שעברתי.
נתבקשתי לעבור פרופיל הורמונלי.
שללו בבדיקות אולטראסאונד שחלות פוליציסטיות.
מצ"ב תוצאות הבדיקות (בוצעו ביום החמישי למחזור).
אשמח לקבל איזושהי אבחנה על סמך התוצאות (חסרה עדיין תוצאה של פרוגסטרון).
בברכה,
אדוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאדוה
ד''ר מאיה איש שלום09/07/2018הבדיקות ששלחת נראות תקינות פרט למחסני ברזל גבולים, רמת FT3 גבולית אך FT4 תקין.
צריך לשקול ברור לקושינג - עודף הפרשת קורטיזול שיכול להסביר את התסמינים . לשקול בצוע בדיקת דקסמטזון 1 מג במסגרתה נותנים 2 כדורי דקסמטזון 0.5 מג' בשעה 2300 ובדיקת דם לקורטיזול בשמונה בבוקר
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המלאה והמהירה.
אדוה09/07/2018לגבי הברזל אני מטופלת עם תוסף. מחסני הברזל היו על 7 לפני חודשיים ועלו.
ובנוגע להורמונים אפנה לרופאת המשפחה שתפנה אותי לבדיקת קורטיזול.
שוב תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי הפניה לבדיקה
אדוה11/07/2018יש איזשהן הנחיות מיוחדות לבדיקה?
היא לא נתנה לי מרשם לכדורים הללו שהוספת. האם אני יכולה להבדק גם בלעדיהם?
תודה,
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאדוה
ד''ר מאיה איש שלום11/07/2018אין טעם לבצע בדיקת קורטיזול בדם ללא הכדורים אם רוצים לשלול קושינג...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של העמסת סוכרהיריון08/07/2018
אני בהיריון שבוע 28
לפני שבוע עשיתי העמסת סוכר 50 והתוצאה הייתה 61
שטווח הנורמה בין 65 עד 140
רופא משפחה ורופא נשים מטפל אמרו שאין שום בעיה ושזה בסדר
אבל אני קצת פחדנית והתחלתי לחשוב הרבה
יש לציין שלפני הבדיקה בכמה ימים הייתי בחול והלכתי הרבה שם
וגם בבדיקה לא הרגשתי שום סחרחורת או משהו
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה להריון
ד''ר מאיה איש שלום09/07/2018בעקרון התוצאה תקינה, יתכן שדגימת הדם עמדה לפני בצוע ולכן התוצאה ירדה. יתכן שיש לך תנגודת לאנסולין ולכן יש הפרשת אנסולין ביתר.
אם גדילת העובר תקינה זה סימן טוב לכך שאין סוכרת
אולי כדאי שלא להפריז בצריכת פחמימות.
את יכולה גם להשלים בדיקת סוכר בצום המוגלובין A1C ליתר בטחון
סהכ לא נראה שיש סיבה לדאגה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך שייך לתחום follicular carcinoma thyroidיאלי08/07/2018
היי
אני לא ממש יודעת אבל זה שייך לתחום של בלוטת התריס כזכור אני אחרי טיפול לפני 3 חודשיים ולפני שבוע האנדוקרינולוג אמר שיבצע סימולציה אני לא הבנתי תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליאלי
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2018הכוונה בסטימולציה היא להזריק TSH (תירוג'ן) ולראות אם יש עליה בתרוגלובולין לפעמים גם עושים מפוי. זה דרך למעקב לראות אם יש שארית של מחלה.
פשוט תרגולובולין שהוא חלבון שמופרש מתאים סרטניים וגם מתאי בלוטת התריס עולה בתגובה לגרוי TSH.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של אנטיהיסטמינים על טסטוסטרוןיקי07/07/2018
האם ידועה השפעה לרעה של אנטיהיסטמינים (ובכלל לורטידין 'אלרג'יקס') על ייצור טסטוסטרון? קראתי מס' כתבוח על כך באינטרנט שפעולת האנטיהיסטמין מביאה לפגיעה כלשהי בייצור הטסטוסטרון או באופן ההיקשרות שלו לחלבון כלשהו ועל כן אינו בא לביטוי פיסי. שואל זאת עקב שיעור פנים וחזה מאוד דליל (גיל 26), שכן היני מטופל שנים בכדורים אלה.
אם לא - ישנה השערה לגבי שיעור פנים וחזה דליל?
בנןסף אצרף מדיע באשר לבדיקותיי:
בשנת 2013 נערכו לי 3 בדיקות דם ורמות טסטסטרון יצאו 11, 11.5, 11.9 (נורמה 8.4-28) ונודע לי כי רמה מתחת ל12 חשודה כחוסר - אולם אציין שיש לי מסת שריר גדולה מהממוצע ואיני סובל מהפרעות זקפה או עייפות כלשהי. בשנת 2014 נלקחו דגימות דם שוב ושם רמת הטסטוסטרון היו 14 ובבדיקה לאחר כמה חודשים 16 [כשבבדיקה השניה רמת הטסטוסטרון החופשי היתה 0.289] - אני חושד שיש השפעה רעה לאנטיהיסטמינים, שכן בשנת 2014 לא טופלתי בהם ואילו בשנת 2013 כן.
ידועה השפעה שכזו? מתנצל מראש על ריבוי השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליקי
ד''ר מאיה איש שלום07/07/2018רמת טסטוסטרון של 12 היא תקינה, יש לחשוד בחוסר בערך שכזה רק במידה ויש מספר תסמינים שמחשידים לחסר ולא תסמין אחד.
אנטיהסטמינים יכולים באופן נדיר (פחות מ2% מהמקרים) לגרום לירידה ברמות טסטוסטרון אך מדובר בסבירות נמוכה וגם כל הערכים שציינת תקינים ואין לך גם תסמינים נוספים מחשידים כך שלא היתי חושבת על כך
יש אנשים עם שעור יחסית נמוך מסיבות שאינן ידועות (אולי רגישות זקיק השערה לטסטוסטרון) אך לא בהכרח קשורות לחסר..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות
יקי07/07/2018ראשית, תודה רבה על תשובתך.
אשוב ואדגיש כי אני מטופל באנטיהיסטמינים במשך שנים ארוכות (מגיל 12-13), לכן הסיכוי של ה-2% אני מאמין דווקא יכול לחול עלי, שכן מדובר ב1 ל-50 [סיכוי נמוך עד ריאלי] וביתר שאת בהתחשב בזה שאני נוטל תרופות אלה שנים.
בנוסף, אני יודע כי הרמות בנורמה, אולם הן על הרצף הנמוך יחסית, שכן ערך של 11-11.9 בתחילת שנות ה-20 הינו מחשיד לא? בגיל זה ההורמון אמור להיות באיזור 20-25 (כשהנורמה עד 28) לא?
בנוסף, למרות שאין סימפטומים, לא ייתכן תרחיש בו האנטיהיסטמינים יורידו את הטסטוסטרון לרמה של 12 במקום רמה מקורית של 25 למשל?
אוסיף ואומר כי חיצונית הפנים שלי נראות כשל נער, ואני מקבל לא מעט הערות על כך שאנשים מופתעים למשמע גילי - לא ייתכן שהדבר נובע מרמות טסטוסטרון נמוכות [לא חוסר, אלא רמה נמוכה על הנורמה שנובעת מטיפול אנטיהיסטמיני]
בתודה, יקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליקי
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2018כאמור חסר טסטוסטרון מאובחן בשל מכלול תסמינים ולא אחד לכן לא סביר שאתה סובל מחסר.
יש אנשים עם שעור מראש נמוך יותר
כאמור בכדי לתת יעוץ מלא יש צורך בהתרשמות קלינית
על פניו לא נראה שיש חסר אמיתי
אבל לשקול בצוע בדיקת bioavailable testosterone שנותנת אומדן לרמת הטסטוסטרון החופשית מבוצעת באופן פרטי באיכילוב או מטעם קופת חולים מאוחדת
קלינית לא נשמע סביר אך קשה לדעת ולתת יעוץ מקיף באינטרנט
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי סימולציה איזה בדיקה זאת?יאלי07/07/2018
היי
מהי סימולציה איזה בדיקה זאת??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליאלי
ד''ר מאיה איש שלום07/07/2018באיזה תחום באנדוקרינולוגיה את מתכוונת? האם למבחן סטימולציה עם תרוג'ן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם אצל סוכרתימוריס07/07/2018
אני מודד לח"ד במנוחה במשך מס' ימים, בשעות שונות של היום. מדדתי: 126/77, 135/77, 143/74.
האם בערכים כאלה כדאי ליטול תרופות להורדת לח"ד ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למוריס
ד''ר מאיה איש שלום07/07/2018המדידה צריכה להעשות לאחר מנוחה של 10 דקות ויש לבצע ממוצע בין 3 מדידות. אין כאן מספיק נתונים בכדי להחליט
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל לאחר שבוע שבועיים של מעקב
צמצום צריכת מלח ופעילות גופנית ארובית 150 דקות בשבוע יכולים לסייע מאוד בהורדת לחץ דם בפרט אם גבולי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין B12 עקב נטילה קבועה של מטאמורפיןמנחם07/07/2018
עקב נטילה קבועה של מטאמורפין, הורה לי הרופא ליטול תוסף B12.
1. האם לקחת כל יום?
2. האם נכון שבצורת נוזל הספיגה טובה יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום07/07/2018הספיגה מחלל הפה היא הטובה ביותר לא ידוע לי על הבדל בספיגה בין נוזל לכדור תת לשוני אך זה לא תחום עסוקי. בעקרון תדירות המתן תלויה ברמה מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בזריקה לסידן במקום כדוריםיאלי06/07/2018
היי בביקורת אנדוקרינולוג המליץ לי על טיפול בזריקה במקום כדורים של סידן
איך קוראים לזריקה ובמה היא מטפלת
תודבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליאלי
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2018יש מספר סוגים של זריקות לטפול באוסטאופורוזיס. באופן עקרוני מרביתם מעכבות את התאים מפרקי עצם (פרוליה, או אקלסטה) יש גם תרופה שמשפיע על התאים בוני עצם - פורטאו זריקה יומית. אם את מדברת על מצב של חסר בסידן בעקבות היפופרותירואידזם לעיתים נותנים פורטאו בכדי להפחית את מספר כדורי הסידן הנחוצים לאזון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סידן פוגע בלב?מנחם06/07/2018
הרופא המליץ לרעייתי, אחרי בדיקת צפיפות עצם ליטול סידן. אישתי טוענת לקיימים עדויות שסידן מזיק ללב. האם היא צודקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2018כנראה שזה תלוי מנון ולא כדאי לטול תוספים במנון גבוה כמו 1000, 1200 מג'. אך במנונים של 500-600 מג' ליום ככל הנראה הסכון לפגיעה לבבית קטן ויש כנראה תועלת לעצם, אלא אם היא מצליחה לצרוך 1200 מג' ליום של סידן ללא תוספים, מהתזונה ואז ניתן לותר על התוסף
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשוקה לאכול למלח - בעיה באדרנל?אורחת05/07/2018
שאלה אולי מוזרה, האם תשוקה לאכול מלח, ממש לשים מלח מהמלחמה כל היד וללקק אותו, יכול לרמוז על בעיה באדרנל?
תגובה לאורחת
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2018יכול לרמז על בעיה אך לא בהכרח. אם לחצי הדם נוטים לנמוך אז יותר סביר שאולי יש בעיה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות על TSHרן05/07/2018
שלום מאיה.
סובל מהיפרתירואידיזם ומטופל כבר כמה חודשים ע"י מרקפטיזול.
ה-TSH עדיין מאוד נמוך.
רציתי לשאול מדוע הערך הזה באופן כללי עולה כל כך לאט.
בנוסף, האם צפוי לחול שינוי *נוסף* בהרגשה שלי כשמדד זה יתאזן? (T3 ו-T4 המאוזנים כשלעצמם - שיפרו את ההרגשה שלי באופן מובהק לטובה).
תודה,
רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרן
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2018באופן עקרוני רמות הT4, ובפרט הT3 שהוא ההורמון העיקרי הפעיל קובעים את התחושה הכללית. TSH מופרש מהיפופיזה ובמצב של פעילות יתר יכול לקחת לו יותר זמן להתאזן. יתכן שיחול שפור נוסף בהרגשתך באזון מלא כי דכוי TSH מרמז שהאזון עדין לא אופטמלי .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת מגןאורי04/07/2018
שלום יש לי סכרת סוג 1 אני בת 49 מטופלת ביוטירקס 100 נג לתת פעילות של בלוטת מגם כבר 14שנה אני כרגע מאוזנת וממש חסרים לי המאכלי שנהגתי לאכול ולישמור על המישקל בעבר כמו כרוב כרובית צנון ברוקולי וכל מה שאסור אני יודעת שמותר כוס מהמבושלים במאכלעם האלה אבל כוס לא נותן לי כלום מתגעגת מאוד לכרוב חי זאת אומרת אסור לי לאכול מזה כמה שארצה גם הסכרת מגבילה אותי במאכלים וגם התת פ]עילות בדרך כלל המאכלים שאסור לאכול בתת פעילות נותנים תחושת שובע ואני לא אוכלת אותם ולכן השמנתי כי ממש אים מה לאכול אולי אקבל מימך דר מאיה תשובה מעודדת
תגובה לאורי
ד''ר מאיה איש שלום04/07/2018אין שום מניעה מכרובית צנון וברוקולי זו אמונה חסרת שחר. אכן כדאי לצמצם פחמימות כדי לאזן את הסוכרת אך מכל הירקות אין שום מניעה. אם את מאוזנת ונשמע שבלוטת התריס גם ככה לא מתפקדת כך שזה ממש לא ישפיע על התפקוד שלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי mri שאלה קטנהמרינה03/07/2018
שלום לפני ביצוע mri אמרו לי שאין קרינה בכלל
ושאלתי בפורום נוסף שרופאה אנדרו קרינית אמרה שיש קרינה מסויינת אז מי צודק מי משקר האם סיכנתי תצמי ?
תודה פשוט רוצה לדעת
העיקר לפני ביצוע mri אומרים שאין קרינה בבדיקה הזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למרינה
ד''ר מאיה איש שלום04/07/2018בבדיקת MRI אין קרינה מייננת כמו בסיטי או צלום רנטגן יש כאן חשיפה לשדה אלקטרומגנטי שנחשב למיטב ידעתי פחות בעיתי. כדאי להתיעץ עם מומחים לקרינה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס- האם ציסטהיעלי02/07/2018
שלום ד"ר, הרגשתי שיש לי גוש בצוואר. עשיתי us זה היה שום דבר. אבל התגלה שיש לי מספר מוקדים באונה הימנית של בלוטת המגן,בגודל עד 0.4 ס"מ, ואין לי אונה שמאלית (לא עשיתי ניתוחים ,זה מולד). הרופאה שעשתה את הבדיקה אמרה שקרוב לוודאי שזה ציסטות ויש לעקוב בעוד כשנה. עכשיו אני ממש מודאגת מה אם זה לא ציסטות? הרי אין וודאות בus. רופאת המשפחה אומרת שבגודל כזה לא מנקרים ולא עושים כלום. אני מנגד קצת בלחץ... אני בת 35 אחרי 3 לידות. האם יש סיבה לדאגה? האם יש צורך להיות במעקב של רופא אאג או רופא שמתמחה בבלוטת התריס? תודה
תגובה ליעלי
ד''ר מאיה איש שלום04/07/2018בלי לראות את הצלומים קשה לי לחוות דיעה מדויקת אבל ממצאים קטנים שכאלו הם לרב למעקב וברובם שפירים. בהסתייגות שלא ראיתי את הסונר
קשרים בבלוטת התריס הם דבר שכיח וברובם שפירים
המעקב הוא לרב ע"י אנדוקרינולוג בשלוב עם בדיקות אולטרהסאונד לפי צורך שקובע אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)