מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת שתן לערכי סידןאנונימי03/06/2018
מקווה שהשאלה מתאימה לפורום. בעקבות השתנה מרובה בלילה רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת שתן. בין השאר לבדיקהcalcium/crea ratio. התוצאה יצאה 0.071 mg/mg העניין הוא שלא הצלחתי למצוא שום מידע על הבדיקה הזו וגם אין טווח ערכים של נורמה. מה זו הבדיקה הזו? האם התוצאה תקינה? ( בן 22). אני שואל כאן כי קראתי על תופעה של סכרת תפלה אז חשבתי שאולי תדעי להסביר לי על הבדיקה הזו. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאנונימי
ד''ר מאיה איש שלום03/06/2018בעקרון עד ערך של 0.2 תקין. למיטב ידיעתי. לא מכירה שיחס קלציום קריאטנין תורם להערכה של סוכרת תפלה אלא להערכה של הפרשת סידן בשתן.
הערכה של סוכרת תפלה היא לפי אלקטרוליטים (מלחים בדם) בצום וגם על סמך כמות שתן ביממה ואוסמולליות של שתן ראשון של הבוקר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל בלי סוכר למניעת סוכרתרון02/06/2018
אדם שרוצה למנוע סוכרת יכול לאכול עוגיות/עוגות
בלי סוכר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרון
ד''ר מאיה איש שלום03/06/2018הנושא שנוי במחלוקת כי חלק מהממתיקים אולי גורמים לעליה ברמות הסוכר, לאכילה מוגברת, שנוי פלורת חיידקי המעיים לרעה. יש פחות עדות לכך לגבי סטיביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לחטא לפני הזרקה?מנחם02/06/2018
האם לפני הזרקת ויקטוזה יש לחטא את אזור ההזרקה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום02/06/2018אפשר אבל לא הכרחי בעיקר אם אתה אחרי מקלחת ומקפיד להחליף את המחט .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים גבוהים בדם וסוכרתיגאל02/06/2018
למי שיש שומנים גבוהים בדם+הוא קצת שמן
יש סיכויים לחלות בסוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליגאל
ד''ר מאיה איש שלום02/06/2018אכן עודף משקל וטרגלצרידים גבוהים עם HDL (כולסטרול טוב) נמוך אשר מהוים סמן לתנגודת לאנסולין מהוים גורם סכון ללקות בסוכרת . פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע פעילות ארובית כגון הליכה ושעה בשבוע פעילות של תנגודת וכן צמצום צריכת פחמימות בפרט פשוטות (כגון מתיקה מיצים מתוקים קמח לבן) מקטינים את הסכון להתפתחות סוכרת במעל 50% מהמקרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת גרייבס - מספר שאלותאנונימי01/06/2018
שלום מאיה
רציתי לשאול כמה שאלות לגבי מחלת גרייבס בבקשה.
1. אצל חלק מהחולים יש דחיקה החוצה של העיניים. רציתי לשאול האם במחלת גרייבס, גם לאלו שאין להם את הדחיקה הזו, יש רגישות ואודם בעיניים. או שבמסגרת המחלה, כדי שתהיה רגישות בעיניים צריכה להיות מעורבת גם דחיקה החוצה. השאלה גם מאחר שיש לי בשנים האחרונות אי סבילות לעדשות מגע, תוהה האם יש קשר.
2. הוסבר לי שיש 2 אופציות טיפול: מרקפטיזול ואם זה לא עוזר אחרי שנה וחצי אז יוד רדיואקטיבי.
האם למעט שתי אלטרנטיבות אלו, יש טיפול שלישי? אולי משהו חדש מהשנים האחרונות?
3. מה ניתן לעשות במהלך הטיפול של השנה וחצי במרקפטיזול כדי להעלות את סיכויי ההצלחה להחלמה? הבנתי שהסיכוי הוא חצי חצי. אגב, האם מדובר בהחלמה במלוא מובן המילה?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאנונימי
ד''ר מאיה איש שלום02/06/20181. מעורבות גרייבס בעינים לרב היא קלה לא חייב להיות בלט עין יכול להיות גם אודם אי נוחות הפרשה כפל ראיה. לגבי הקשר אי סבילות לעדשות כדאי להתיעץ עם רופא עינים.
2. האופציה השלישית לטיפול היא נתוח כריתת בלוטת התריס אך היא כמובן הפחות מועדפת בהיותה פולשנית עם פוטנציאל לסבוכים.
3. לא מכירה משהו שמוסיף סכויי להחלמה. כדאי להמנע מעשון כי עשון מגדיל את הסכון לפגיעה עינית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ורמה של הורמוניםסקרנית31/05/2018
כמה זמן לאחר נטילת גלולות למניעת הריון רמת ההורמונים בגוף האישה חוזרת למצב נורמלי? האם שנה זה עדין הגיוני שהורמונים לא הסתדרו?
תגובה לסקרנית
ד''ר מאיה איש שלום31/05/2018תלוי בבעיה היסודית. אם מדובר בשחלות פוליצסטיות אחרי הפסקת גלולות בפעמים רבות יש החמרה ולא שפור..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריסשואלת30/05/2018
שלום רב, בשנה האחרונה tsh נע בין 3.9 ל 5.2 אבל t4 בנורמה. במהלך השנה האחרונה נערכו בדיקות דם כל 3 חודשים וזה טווח התוצאות. אני בת 22.
1. נערכו בדיקות נוגדנים לבלוטה והתוצאה היא 12 לפי קופת חולים זה בנורמה ( בתחום הירוק). האם יתכן שיש בעיה בבלוטה אפילו שהנוגדנים בנורמה?
2. האם צריכה קלורית נמוכה בהרבה מדרישות הגוף לאורך זמן של שנה עלולה לפגוע בתפקוד הבלוטה? אם כן, האם לאחר שחוזרים לצריכה קלורית רגילה התפקוד משתפר?
3. האם צריכה גדולה של מוצרי סויה עלולה לפגוע בבלוטה? במידה שכן, האם הפסקת צריכת סויה מחזירה את התפקוד לנורמה?
4. האם במצב כזה מותר לאכול קופסת טונה בין 3 ל 4 פעמים בשבוע? הבנתי שהדגים יש יוד ויוד קשור לתפקוד הבלוטה.
5. האם בדיקות כאלו שיציבות לאורך שנה יכולים להשתפר ולחזור לתפקוד נורמלי?
סליחה על כל השאלות ותודה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשואלת
ד''ר מאיה איש שלום31/05/2018הבדיקות שציינת של רמות TSH גבוליות. הן חשובות למצב של הריון שם אולי יהיה צורך בטפול. ב10% מהמקרים של השימוטו (תת פעילות אוטואמונית של בלוטת התריס) אין נוגדנים.
צריכה קלורית מאוד נמוכה יכולה להשפיע אך צריך לראות במה מדובר.
לא מכירה קשר לסויה.
ואני לא רואה מגבלה באכילת טונה או צריכת מזונות שיש בהם יוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר שעתיים לאחר האוכלאליהו29/05/2018
אני בן 28 בריא בדקתי סוכר שעתיים לאחר האוכל במכשיר אחד יצא לי 81 ובמכשיר שני 85 האם זה תקין? כי קראתי ששעתים לאחר האוכל צריך להיות בין 110 ל140
תגובה לאליהו
ד''ר מאיה איש שלום29/05/2018זה תקין לחלוטין.
עד 140 מג'/דל של סוכר זה ערך תקין. כמובן שככל שיותר קרוב לנורמה יותר טוב.
ההבדל בין מכשירים יכול להגיע ל15% כך שהשוני שתארת מתקבל על הדעת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכלל הגברים שחוששים מטסטוסטרון נמוךבנימין29/05/2018
טוב אחרי דוקטורט ואני לא מגזים בתחום ...
אסביר לכם דבר כזה... טסטוסטרון שהוא מתחת לנורמה אכן מחייב טיפול... טסטוסטרון גבול הנמוך סביבות ה 11 12 הוא גבולי ופשוט אותו אדם יחוש דכאון וחרדה יום ויומיים אחרי השפיכה ורק אחרי 3 ימים שיצבר לו שוב חשק מיני הוא יחוש טוב... ההבדל בעצם בין 12 ננו לכאלה שיש להם 25 זה שה 25 פשוט יכול להגיע לזקפה יותר פעמים ובטווח קצר...ועם 12 זה לא מצריך טיפול כי אחרי 3 או 4 ימים כן ניתן להגיע לזקפה פשוט ממתינים כמה ימים ליכולת לבצע סקס.. ולמי שיש 18 ומעלה למשל לא צריך יותר מדי לחכות... כל השאר טסטוסטרון זמין וכל זה זה נטו תרומת כסף לבתי החולים וזה קשקוש בפיתה.. לא חופשי ולא זמין ולא כלום רק טוטאל קובע ... לאלה שיש להם טסט נמוך תראו שאחרי שבוע תבדקו בדיקת דם בלי לשפוך ייצא לכם יותר גבוה מאשר יום אחרי ששפכתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכן למי שיש נמוך שיטפל בזה ולא ידחוף נוגדי דכאון סתם לגוף
בנימין29/05/2018אגב זה גם תלוי במבנה הגוף כנראה שלאדם מאוד צנום קטן ורזה יספיק כמו טסט נמוכה בגוף לעומת אדם הם הרבה שרירים ובריון...
ושהרופאים לא יבלבלו לכם במוח שאין הבדל כל עוד זה בנורמה כי עובדה שאנשים לוקחים זה מעלה להם את התוצאה בתוך הנורמה והם חשים הבדל אז אם 12 היה שווה ל 25 לאף אחד לא היו נותנים תוסף .... בקיצור זה לא כמו המוגלובין וסוכר שההפרשים בתוך הנורמה לא מורגשים.. פה יש משמעות רבה מאוד על הנפש והמוטיבציה כל גבר צריך תוצאה טובה כדי להיות אנרגטי וחזק מינית וחשק לחיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה מרובה בעיקר בלילהאנונימית28/05/2018
בעקבות השתנה מרובה בעיקר בלילה ( קמה משינה מספר פעמים בלילה) הרופאת משפחה שלחה אותי לבדיקת רמות סידן וויטמין D. לא ברור לי מדוע. תוכלי להסביר לי בבקשה? בנוסף רמת סוכר בדם תקינה ותפקודי כליה תקינים בבדיקת דם. האם היית ממליצה על עוד בדיקות דם? ( קראתי על סכרת טפלה, האם זה מתאים להשתנה מרובה בלילה בלבד? כי ביום מתן שתן בתדירות רגילה)
תגובה לאנונימית
ד''ר מאיה איש שלום28/05/2018רמת סידן גבוהה בדם יכולה להביא לסוכרת תפלה, אבל אכן התסמינים מתרחשים ביום ולא רק בלילה.
לשקול בדיקת נפח שתן יומי באסוף), ואוסמלוליות בשתן ראשון של הבוקר.
לשקול תרבית שתן, שתן לכללית, שלילה של שלפוחית רגיזה ולנסות להמעיט בשתיה לפני השינה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בצוואר בצד שמאלSHOS28/05/2018
שלום
אני בת 55 ,מזה כ 6 שנים אני במעכב בשל נפיחות בצוואר בצד שמאל ...
צרפתי את תוצאות בדיקת US אחרונה שעשיתי בחודש ינואר 2018 במכון מור.מאחר ואני לא שקטה.
אשמח לקבל הסבר לתוצאות...ואם יש מקום לדאגה ? ואם אני צריכה לעשות בדיקות נוספות ?
תודה מראש
תגובה SHOS
ד''ר מאיה איש שלום28/05/2018בבלוטת התריס יש קשרים לא גדולים דוצ לרב בגודל שכזה עוקבים בעזרת אולטרהסאונד בתדירות שקובע האנדוקרינולוג המטפל.
לגבי הממצאים בבלוטת הפרוטיס (בלוטת רוק) מציעה להתייעץ עם אף אוזן גרון או פה ולסת לגבי צורך בברור נוסף, זה אינו תחום עסוקי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת TSH הריון-מעקב מינוןפלג27/05/2018
שלום,
לפני ההריון רמת TSH 5.22, בעיות במחזור ולא הצלחתי להכנס להריון (התחיל להיות ארוך וחלש). קיבלתי מרשם לאלטרוקסין 450 מ"ג (שוקלת 70 ק"ג).
רמת הTSH החלה לרדת ונקלטתי להריון.
שבוע 4 רמה 0.59, שבוע 8 רמה 1.33 ושבוע 13 רמה 0.61.
היום אני בשבוע 20, מזה כמה שבועות אני מרגישה בשכיבהשקשה לי לנשום, מין מועקה בגרון ובחזה ואני מתאמצת קצת וישנה עם פה פתוח ומתקשה להירדם. האם יש קשר לרמות הנמוכות של ה-TSH בעקבות האלטרוקסין? אולי כיוון שאני בשליש השני צריך להוריד מינון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לפלג
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2018TSH של 0.6 הוא בתחום הנורמה להריון (בהריון הנורמה היא בין 0.2-3) בטרימסטר שני ושלישי, אפשר גם לשקול להוריד ממש במעט את המנון אך בתאום עם הרופא המטפל. מציעה שתבדקי יתכן ובלוטת התריס מוגדלת והתסמינית קשורים לבלוטה ולא לTSH וכדאי גם לחפש סבות אחרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון גלוקופאג כדור אחד פעמיים ביום או שניים בערבדניאל25/05/2018
שלום רב
עקב עייפות במשך היום
האם ניתן לקחת 2 כדורי גלוקפאג בערב במקום אחד בבוקר ואחד בערב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי גלוקופאג
ד''ר מאיה איש שלום26/05/2018ערב טוב
ניתן לקחת 2 כדורים יחד אך זה עשוי להגדיל את הסכון לשלשולים או כאבי בטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה אינסולין מתאים עבורי לאחר ההסבר הבאאוה24/05/2018
אבקש לדעת מה ההבדל בין האינסולינים: בסגלר או טרגלודק. מלבד משך הפעילות שלהם. מי מהם יותר אפקטיבי.
כרגע אני משתמשת בבסגלר 16 יחידות כי בערב הסוכר עובר את ה200 230 בבוקר בסדר. הרופא רוצה להעביר אותי לטרגלודק. המוגלובין האחרון A1C 8.8 תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי סוגי אנסולין
ד''ר מאיה איש שלום26/05/2018קשה לי ליעץ מבלי לדעת פרטים. נוספים וזה לא משהו שניתן לבצעו במסגרת בפורום. בעקרון אנסולין טרגלודק פועל זמן ארוך יותר. לעיתים בזל גלר לא פועל כל היממה. השפעת טרגלודק יותר יציבה במהלך היום ובין הימים
אם ההזרקה היא בערב אכן יתכן שבזל גלר לא ממשיך לפעול עד הערב
יתכן שיש צורך בהפחתת פחמימות בערב או תוספת טיפול שתוריד את הסוכר בערב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהיריון - סוכר מעל הנורמה בצומי בוקר שלא מצליחים לאזן כבר מיואשתמיקי24/05/2018
שלום
בת 39, היריון שני, כרגע שבוע 34. סוכרת התגלתה בשבוע 27 לאחר העמסה של 100 וערכים שיצאו מאוד גבוהים. בהיריון הראשון לא הייתה סכרת.
התחלתי טיפול עם מטפורמין ואז העלו לי ל2 כדורים. הסוכר בבוקר היה בסביבות 98-102 וככל שההיריון התקדם נראה שהסוכר עוד עלה והגיע עד ל105 בבוקר. לפני כשלושה שבועות הוחלט לתת לי אינסולין לבמיר. התחלתי עם 6 יחידות וכיום אני כבר עם 14 + חצי כדור מטפורמין והסוכר עדיין לא יורד בבוקר. נשארת עם ערכים של 100-105
במהלך היום הסוכר תקין (בין 82-100).
אני כבר מיואשת ולא יודעת מה לעשות. נראה ששום דבר לא עוזר. עם ארוחת לילה ובלי ארוחת לילה שום דבר לא משתנה בבוקר. אפילו אכלתי פעם אחת באמצע הלילה כדי לשבור את הצום וזה בכלל לא השפיע על הבוקר. נראה שלא משנה כמה שעות אני בצום הסוכר פשוט לא משתנה בבוקר.
בבדיקות סוכר שעשיתי בבוקר במשך תקופה שמתי לב שהסוכר אצלי באופן קבוע מגיע לרמות הגבוהות ביותר (115) בערך בשעה 6 בבוקר ואז מתחיל לרדת, כאשר בסביבות השעה 9 הוא יהיה קצת מתחת ל100 גם אם לא אכלתי דבר. נראה שהשינויים בסוכר תלויים בשעה ולא במה אכלתי ואם אכלתי.
אני ממש מיואשת, מרגישה שאולי הטיפול התרופתי שניתן לי הוא אינו נכון... אולי אני צריכה משהו ממוקד לבוקר ולא אינסולין שפועל 24 שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגבי סוכרת בהריון
ד''ר מאיה איש שלום26/05/2018ערב טוב
מנון האנסולין שאת מקבלת לא גבוה כדאי לשקול להעלות אותו. הוא לרב לא משפיע למשך יממה אלא פחות
לפנות בוקר עולים הורמוני סטרס כגון קורטיזול אדרנלין שמעלים את רמת הסוכר בדם בעיקר בשל יצור כבדי אותו האנסולין מעכב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)