מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תופעות לוואי של מיוטירוקסאפרת01/07/2018
שלום דר' השאלה האם טיפול של 25 מג יוטירוקס שלוקחת בכחצי שנה אחרונה ,שהוריד טיאסאייץ מ20.1 ל כיום 3.3 יכול לגרום לכאבי ראש חזקים באזור המצח והפרעות בדופק בזמן האחרון כל יום. לא כל היום. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאפרת
ד''ר מאיה איש שלום01/07/2018לא נראה סביר. אבל רב הסכויים שמנון כזה נמוך לא הוריד את הTSH ושיש גם אלמנט של שפור ספונטני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת הורמון Tsh בהתאם לגיל
אפרת02/07/2018דר' תודה לתשובה. האם יש רמת הורמון זה שמומלצת לגיל 45 .ז'א אופטימלית. או שב3.3 כבר ניתן לנסות להפסיק יוטירוקס 25 מג ליום . תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאפרת
ד''ר מאיה איש שלום02/07/2018TSH של 3.3 הוא תקין. מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל לפני הפסקה..
בעקרון עד TSH של 4.5 סביר לחלוטין אם אין בכוונתך להרות כעת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופה Actos לסוכרתמשה01/07/2018
שלום
לאחרונה נרשמה לי תרופה חדשה בשם Actos לטיפול בסוכרת, קראתי במספר מקומות שתרופה זו עלולה להיות מסוכנת, רציתי לברר מה ידוע על היעילות והסיכון בתרופה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום01/07/2018אקטוס היא תרופה ישנה שיש לה יתרונות רבים לצד מספר חסרונות.
יתרונותיה: הפחתת תמותה ותחלואה ממחלות לב וכלי דם, מפחיתה תנגודת לאנסולין, משפרת כבד שומני
משפרת את פרופיל השומנים בדם יתכן גם השפעה מגנה כליתית. חסרונותיה:יכולה להביא לעליה בתאבון ועליה קלה במשקל, יכולה להביא לצבירת נוזלים, ויכולה להגדיל את הסכון לשברים בלקיחה ממושכת במנון גבוה. פרט לנושא השברים תופעות הלואי אפשר להבחין בהן בקלות למשל ע"י שקילה שבועית הסתכלות אם יש בצקות. לגבי השברים מי שיש לו אוסטאופורוזיס עם שברים ולא מטופל עדיף כנראה להמנע מהתרופה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח של בדיקות הורמונליותאיילת01/07/2018
שלום.. בת 42 עשיתי ע"י רופא המשפחה בדיקות הורמונליות למעקב אחרי פרולוקטין עקב כדור מודאל שלוקחת לחרדות... כמו כן יצא שגם האסטרדיול גבוה.. יש לי דימומים בין וסתיים... יכול להיות שזה בגלל שהבדיקות לא מאוזנות? לפני חודש הייתי אצל רופאת נשים שבדקה את הרחם ואמרה שהכל תקין. מלבד ציסטה פצפונת בצוואר הרחם שאמרה שאין לה משמעות... תודה. כרגע כבר שבועיים הפסקתי את המודאל... החשק המיני חזר וגם יש טיפה יותר דימומים יכול להיות שהפרולוקטין ירד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאיילת
ד''ר מאיה איש שלום01/07/2018חשוב לבדוק את הפרולקטין 3 שעות אחרי יקיצה ובמצב של רגיעה. לפעמים כדאי לשקול אפילו לבצע עקומת פרולקטין בה מוכנס ערוי ואז אין את הסטרס של עצם הדקירה בלקיחת הדם - פרולקטין עולה בשינה ובסטרס.
יתכן שעוד ירד קשה לדעת ..
רמת האסטרדיול מעידה על פעילות שחלתית יפה אך שאין דכוי ע"י הפרולקטין.
מציעה להמשיך מעקב ולשקול ברור נוסף
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזול גבוה האם יש סיבה לדאגהיעל01/07/2018
שלום,
אני בת 36 עם שחלות פוליציסטיות(עוד לא הייתי בהריון).
בבדיקת הקורטיזול בדם יצא לי קורטיזול גבוה ואלא בנורמה אך אמרתי לרופאה שהשעון הביולוגי שלי הפוך ואני נרדמת רק ב 4 לפנות בוקר, וישנתי שעתיים לפני הבדיקה אז היא שלחה אותי לאיסוף קורטיזול בשתן.
יצאה לי תוצאה של 85 כאשר טווח הנורמה העליון הוא 75.
רציתי בבקשה לברר: האם ערך כזה לא יכול להעיד על קושינג? האם ישנתן בדיקות נוספות שעליי לעשות? בדיקות הורמונליות תקינות.. ומטופלת באלטרוקסין והבלוטה מאוזנת... יש תנגודת לאינסולין ומטופלת בכדור מטרופומין 1 ביום...
בנוסף סובלת שנים מעייפות קשה ומאובחנת עם תסמונת התשישות הכרונית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום01/07/2018קורטיזול בוקר מוגבר לא אבחנתי לעודף הפרשת קורטיזול יכול להיות מוגבר בעקבות סטרס.
אסוף שתן לקורטיזול שתארת לא מספיק גבוה בכדי לענות על קרטריונים של קושינג, אך כדאי לשקול לחזור עליו
אם יש חשד קליני לעודף הפרשת קורטיזול ואינך נוטלת גלולות, או תרופות אנטיאפלפטיות, והתפקוד הכליתי תקין אפשר לשקול בצוע של מבחן דקסמטזון 1 מג' בו נוטלים 2 כדורי דקסמטזון 0.5 מג בשעה 2300 ובדיקת דם לקורטיזול בשמונה בבוקר למחרת.
זה קרטריון אבחנתי לעודף הפרשת קורטיזול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת משפחתית בעודף משקלעודד30/06/2018
אם אני לא חולה בסוכרת אבל אחד ההורים שלי כן ואני
קצת עם עודף משקל אז אני בסיכון לסוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעודד
ד''ר מאיה איש שלום30/06/2018אם מדובר בסוכרת מסוג 2 (סוכרת המבוגרים השכיחה) הסכוי ללקות בה אצל ילד שאחד מהוריו חולה מגיע ל30-50%, עודף משקל, העדר פעילות גופנית, צריכה רבה של פחמימות ובפרט פחמימות פשוטות מגדיל את הסכון ללקות בסוכרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייה דיאט ומחלת סוכרתויקטור29/06/2018
N משקאות דיאט יכולים לגרום לסוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לוקטור
ד''ר מאיה איש שלום29/06/2018משקאות דיאט עשויים להגדיל את הסכון לסוכרת אך הנושא שנוי במחלוקת...יתכן שיש נטיה לעליה במשקל בעקבות משקאות דיאט אך הנושא שנוי במחלוקת, וגם השפעה לרעה על חיידקי המעי. זה תלוי כנראה בסוג הממתיק כאשר סטיביה נחשב טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בסודה ומחלת סוכרתחיים29/06/2018
בסודה יש סוכר ? לחולי סוכרת מותר לשתות אותה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחיים
ד''ר מאיה איש שלום29/06/2018סודה ללא כל תוספת נטולת סוכר ומותר לשתות אותה. בסודה בטעמים יש סוכר ועדיף להפחית את צריכתה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים מתוקים כשיש סיכון לסוכרתצחי29/06/2018
לאדם שהוא בפוטנציאל לסוכרת מותר לאכול דברים
מתוקים/לאפה/סוכרזית/קמח לבן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לצחי
ד''ר מאיה איש שלום29/06/2018בעקרון קמח לבן אצל רב האנשים מביא לעליה מהירה ברמות הסוכר בדם אך יש אנשים שאצלם דווקא קמח לבן לא מביא לתגובה כזו. אנחנו יודעים שהתגובה למזונות היא אישית מבחינת העליה של רמות הסוכר וצריך להתאים לכל אדם את התזונה שמתאימה לו ביותר.
אפשר להעזר במד סוכר רציף בכדי לעשות זאת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה בדיקות צריך לבצע?מנחם27/06/2018
נוטל בקביעות מטאמורפין, ג'רדיאנס וויקטוזה. אחת לשלושה חודשים מבצע בדיקות דם ושתן שיגרתיות. (סוכר, A1c, קריאטינין, כולסטרול, חלבון בשתן, PSA אחת לשנה, ספירה) .
האם צריך לבצע גם בדיקות מיוחדות? עקב התרופות שלוקח ובכלל... אם כן איזה ובאיזו תדירות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום29/06/2018קשה לי ליעץ לך מבלי להכיר אותך לעומק
אבל באופן עקרוני בשל הטפול במטפורמין היתי בודקת גם רמת B12 אחת לשנה כי מטפורמין יכול להשפיע על הספיגה
וגם מקובל בסוכרתיים לבדוק יחס מיקרואלבומין קריאטנין
כדאי גם לבדוק רמות ויטמין D ואם אתה מעל גיל 65 לשקול בצוע צפיפות עצם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך של בדיקת דםיאלי27/06/2018
היי
נוגדנים קטן מ 20
מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליאלי
ד''ר מאיה איש שלום28/06/2018זה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקומין ומגנזיום+ויטמיןB6 הפרש לקיחהמיכל27/06/2018
אני בערב אחרי ארוחה בסביבות שבע אני לוקחת 1 גלוקומין
כמו כן אני צריכה לקחת גם תוסף מגנזום המכיל גם ויטמין B6
כמה זמן לחכות בין אחד לשני? או שאין צורך לחכות ואפשר לקחת ביחד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום28/06/2018לא ידוע לי שיש צורך להפריד. כדאי לשאול רוקח ליתר בטחון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורסיגה לטיפול בסוכרת נעוריםמרים27/06/2018
האם התרופה פורסיגה כבר מסופקת לחולי סכרת נעורים
תגובה למרים
ד''ר מאיה איש שלום28/06/2018עדין נתנת לעיתים באשור מיוחד שנקרא 29ג', בגלל הסכון שיכול להגיע עד 10% לחמצת קטוטית. אך נראה שהתרופה עוזרת לאזן את רמות הסוכר וגם מסייעת לרדת במשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב של תירוגלובולין בדםיאלע27/06/2018
היי
תוצאה של תירוגלובולין מעקב ניכתב פחות מ 0.9 האם זה תקין למצב לאחר follicular carcinoma thyroid טיפול רדיואקטיבי היה במרס מה דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליאלי
ד''ר מאיה איש שלום27/06/2018נשמע תקין חשוב לבדוק שגם הנוגדנים ANTI THYROGLOBULIN שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי בדיקת איסוף שתן אנדו'אנונימי26/06/2018
שלום אני סובלת כבר תקופה מחוסר יציבות, עייפות חזקה, סחרור, בחילות וחולשה.
בבדיקות שערכתי נמצאו מספר ערכים לא תקינים. שניים מהם הן:
CORTISOL-U FREE 24h : 49
CREATININE FOR UFC: 0.6
ברצוני לדעת על מה, אם בכלל, ממצא זה מצביע והאם יכול לתאר את התחושות השונות שציינתי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאנונימי
ד''ר מאיה איש שלום26/06/2018אבחון של חסר קורטיזול נעשה בבדיקות דם ולא שתן.
לא ציינת באילו יחידות הקורטיזול שנמדד בכל מקרה חשד לחסר זה בעזרת בדיקת רמת קורטיזול בדם והחלטה על צורך במבחן גרוי מבחן סנקטן בו מזריקים ACTH ובודקים את ההשפעה שלו על עליה בהפרשת קורטיזול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי - פעילות יתררן26/06/2018
שלום ד"ר,
רציתי לשאול האם למיטב ידיעתך יש קשר בין טיפול בפעילות יתר בלוטת התריס (מרקפטיזול) לבין הופעה של תופעת עייפות - דווקא בשעות הצהריים, ש"תוקפת" אותי לאחרונה, במקביל לטיפול התרופתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרן
ד''ר מאיה איש שלום26/06/2018יתכן קשר לעייפות במידה ועברת לתת פעילות של בלוטת התריס. אפשרות נוספת היא הפרעה באנזימי כבד על רקע התרופה דבר שגם יכול להביא לעייפות
באופן נדיר התפתחות אנמיה על רקע התרופה לכן כדאי גם לבדוק ספירת דם.
מציעה לבדוק את הללו
תרגיש טוב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)