מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה הערכים של סוכר שעתיים לאחר הארוחהeli16/05/2018
שלום אני בן 27 בריא בכללי קראתי באינטרנט ערכים של סוכר שעתיים חלק אומרים 140 וחלק 120 מה מבינהם הוא הנכון לאחר בדיקה ביתית עם מכשיר caresens n של אמא שלי שעתיים לאחר האוכל יצא לי 133 האם זה בסדר והאם המכשיר caresens n מדייק תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלי
ד''ר מאיה איש שלום17/05/2018בעקרון שעתיים אחרי האוכל עד 140 נחשב תקין.
עד 120 זה הערך הרצוי בנשים עם סוכרת בהריון/סוכרת הריון
אם יש חשד לסוכרת אפשר גם להשלים עם בדיקת המוגלובין A1c שמהווה מדד לערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת נוגדניםיערה15/05/2018
שלום קיבלתי את התוצאות הבאות:
GAD-II: 1.7 U/ml (טווח הנורמה 0.0-5.0)
INSULIN Ab: 3.2% (טווח הנורמה 0.0-5.5)
ISLET CELL Ab 512: <0.6
האם על פי תוצאות אלו מדובר בסוכרת סוג 1 או סוג 2?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליערה
ד''ר מאיה איש שלום15/05/2018לפי מה שציינת ANTI ISLET חיובי אם הבנתי נכון (טיטר של 1:512).
שאר הנוגדנים שלילים
בעקרון ההחלטה איזה סוג סוכרת מדובר היא קלינית ולא מסתמכת רק על הנוגדנים.
סוכרת שהתקדמה מהר יחסית לצורך באנסולין, באשה רזה, ללא ספור משפחתי של סוכרת מסוג 2 יכולה להחשיד לסוכרת מסוג 1 או LADA..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרון בעייתי עקב יחסי מין מרוביםפנחס15/05/2018
שלום רב ,שאלתי היא האם עקב יחסי מין מרובים ? 5-6 פעמים ביום יכולה להתרחש ירידה ברמות הטסטוסטרון ? שאלתי נובעת מכך שלפתע היכולת ירדה לאפסית? אולי עקב מחסור באבץ? גילי 29 שנים !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לפנחס
ד''ר מאיה איש שלום15/05/2018לא ידוע לי על קשר שכזה.
הטסטוסטרון לא מופרש בזרע..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד עכב כאבים בגרון חוזריםליאור14/05/2018
עשיתי בדיקת אולטרסאונד בגלל כאבים חוזרים בגרון והתוצאה היתה גויטר דיפוזי
מה זה אומר ומה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לליאור
ד''ר מאיה איש שלום14/05/2018מבטא הגדלה של בלוטת התריס. כלעצמו לא ממצא מדאיג. כדאי לשקול השלמה של בדיקת תפקודי תריס בדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויקטוזה - מתי לקחת - בוקר או ערבמנחם14/05/2018
מתי את ממליצה ליטול ויקטוזה. בבוקר או בערב ?
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום14/05/2018אני ממליצה בבוקר בכדי להשיג את שיא ההשפעה על הירידה בתאבון במהלך היום ולא בלילה...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג....
מנחם15/05/2018תשובתך מדאיגה ואולי מעידה שהתרופה לא מתאימה לי. אם הויקטוזה משפיעה על התאבון ומצמצמת את גודל הארוחה, יש לי בעייה. אני מאוד מאופק באוכל וממעט מאוד בפחממות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום15/05/2018התגובה לוקטוזה משתנה מאדם לאדם
היא דווקא תסיע לך לא להלחם בהגבלה על האוכל אלא זה יקרה טבעי..
יש אנשים שלא מרגישים שנוי גדול בתאבון, כאמור התגובה שונה מאדם לאדם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עלי להבין ...
מנחם16/05/2018האם עלי להבין מתשובתך שהויקטוזה עושה יותר מאשר להשפיע על התיאבון ?
בהזדמנות זאת אבקש להוקיר ולהודות לך על מסירותך בפורום. אני מסתייע בו רבות. אותי את ממש מצילה ויש לך חלק משמעותי במצבי הסביר !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום17/05/2018הוקטוזה מעבר להשפעתה על התאבון משפיעה לטובה גם על תפקוד הלבלב, מעלת הפרשת אנסולין כשרמות הסוכר עולות (ולכן לא אמורה להיות נפילת סוכר, לא תהיה הפרשת אנסולין ברמות סוכר נמוכות) וכן היא ומפחיתה הפרשת גלוקגון -הורמון שמביא ליצור של סוכר ע"י הכבד גם כשרמות הסוכר תקינות/גבוהות בדם. כך שיש לה השפעה מטיבה על רמת הסוכר גם בשל השפעתה על הלבלב.
תודה על הפרגון והערכה, שמחתי לקרוא את מילותך החמות
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מגן גם על הלב ?
מנחם18/05/2018האם נכון שהויקטוזה מגינה באיזה שהוא אופן גם על הלב?
איך ומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום18/05/2018אכן במחקר הLEADER נצפתה הפחתה של 20% בתמותה ממחלות לב וכלי דם בחולים סוכרתיים שברובם סבלו ממחלות לב או כלי דם ברקע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות הורמונוליות חריגות וכעס מהירגלעד13/05/2018
שלום.
אני בן 47.
לפני 5 שנים עקב זיהום בבטן התחלתי לסבול מכאבי בטן
וירדתי במשקל.
יותר מאוחר אובחן גם קרוהן ומעי רגיש.
במשך 5 שנים אוכל תזונה דלה מאוד בלי פירות וירקות חיים
ומעט מאוד מאכלים בעיקר לחם וביצים ועוף.
וירדתי במשקל מ 60 קג ל 50 קג על גובה 1.80
BMI=15.5
בחצי השנה האחרונה המשקל התייצב על כ 50.
בדיקות הדם השגרתיות תקינות
אלבומין תקין
CRP תמיד תקין
לא מטופל בתרופות ומנסה לעלות במשקל עם פורמולות העשרה.
קורטיזול תקין 550
TSH תקין
טסטוסטרון לפני שנה 11 לעומת 18 לפני 5 שנים.
רק IG1 כבר שנים מעל הנורמה כ 30 לעומת נורמה של עד 23 אבל אמרו לי שזה כנראה טעויות מעבדה כי אין לי שום תסמינים של אקרומגליה.
5 שנים לא לקחתי ויטמינים בכלל כי גרמו לכאבי בטן ורק לאחרונה התחלתי פורמולות.
רציתי לשאול.
בשנה האחרונה אני מאוד מאוד רגיש.
צפייה בסרטים גורמת לי לדמעות באופן תדיר.
ומה שיותר מטרי ד אותי הוא זה-
כל החיים הייתי אדם מאוד רגוע שלא כועס.
במשך 20 שנה אולי פעם אחת צעקתי .
עבדתי בסטרס וניהלתי הרבה אנשים והסתדרתי עם זה.
בשנה האחרונה ויכוחים אפילו פעוטים גורמים לי לכעס פנימי ואני יחסית מהר מרגיש בפנים שמתעצבן ואפילו מצאתי את עצמי כמה פעמים ממש צועק שזה בניגוד לאופיי.
האם המצב של תת משקל ותת תזונה אולי גורם לי לתגובות הורמונוליות חריגות ולכעס מהיר יותר?
מה מומלץ לעשות? אולי כדאי לבדוק משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום14/05/2018לא מכירה קשר לכעס והבדיקות שתארת
רמות הקורטיזול אמנם עולות בתת משקל אבל לרב רמות הקורטיזול החופשי לא משתנות הרבה בגלל שיש עליה ברמת CBG שקושר את הקורטיזול.
הטסטוסטרון גבולי אני מניחה על רקע תת משקל. מקוה שתצליח לעלות במשקל. לא ציינת רמות LH FSH פרולקטין. אך בתת משקל יש דכוי של LH FSH יחסי ולכן טסוסטרון יורד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לתסמונת קושינג, התקבלו תוצאות בדיקהא. י11/05/2018
שלום רב,
אני גבר בן 37, סובל מהשמנת יתר, סוכרת, היו בלוטת התריס, שיעור יתר סימני מתיחה סגולים, כאבים ברגליים העליונות, דיכאון קל ועוד, רופא מומחה שבדק אותי בנושא אחר אמר שיש חשד לקושינג.
ביצעתי איסוף שתן לבדיקת רמת קורטיזול, יצא 301.
בבדיקה שניה שעשיתי, בה לקחתי כדור בשעה 11 בלילה של דקסמתזון ובדיקת דם בבוקר יצא שרמת הקורטיזול היתה 27. שזו רמה נמוכה.
לפי מה שקראתי בגוגל, זה עדיין לא אומר שהכל בסדר, ויש לשלול סרטן, הפרשה עודפת של סטרואידים ממקור של אדרנל. לצורך כך יש לבצע בדיקת הדמיה (CT) ללא חומר ניגוד של האדרנלין ובמידת הצורך להסיר את הבלוטות.
השאלה שלי האם לאור תוצאות הבדיקות אני נמצא בקטגוריה של חשד להפרשת קורטיזול כתוצאה בגידול בבלוטת האדרנל?
או שמא מדובר בתוצאות סבירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לא.י
ד''ר מאיה איש שלום11/05/2018לא ציינת את היחידות של תוצאות הבדיקה שציינת ולכן קשה לי להתיחס.
מה היו היחידות של אסוף שתן ומה של מבחן הדכוי
מה הנורמות של אותה מעבדה לאסוף שתן
האם מבחן הדכוי קורטיזול בנמול/ליטר התוצאה תקינה.
עודף הפרשת קורטיזול יכול להיות ממספר סבות (הפופיזה, מקור אחר, אדרנלי) אך מבחן הדכוי תקין אם ביחידות שתוארו ולכן מקטין את החשד.
אבחנת קושינג יכולה להיות לא טריויאלית ולכן חשובה אנמנזה בדיקה גופנית התיחסות למכלול בדיקות.
בכל מקרה מבחן הדכוי מקטין את החשד לקיום בעיה בכלל..
ממליצה להמשיך ברור ומעקב אצל אנדוקרינולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קורטיזול- האם בדיקת דיכוי דקסמטזון מספיקהיעל09/05/2018
שלום,
אני בת 36 עם שחלות פוליציסטיות תסמונת התשישות הכרונית ותסמונת טכיקרדיה תנוחתית והתעלפויות. עברתי בדיקת דם לקורטיזול ב8 בבוקר ללא גלולות ויצא לי תוצאה של 770 והופנתי לבדיקת דיכוי דקסמטזון שאני אמורה לעבור.
רציתי בבקשה לברר: לפני שקיבלתי תוצאות גבוהות של קורטיזול הרופא המומחה לטכיקרדיה תנוחתית אמר שלטכיקרדיה תנוחתית גם חשוב לעשות בדיקת קורטיזול acth
באשפוז יום. הוא אמר את זה כשלא ידע שיצאו לי ערכי קורטיזול גבוה.
האם הבדיקה חשובה בעיקר רק לאבחון קורטיזול נמוך ותת פעילות, ובמידה וקיבלתי קורטיזול גבוה בבדיקת דם ואעשה את הבדיקת דיכוי דקסמטזון והיא תהיה תקינה אז אין טעם לעשות גם את בדיקת ה קורטיזול acth?
האם יש משהו חשוב שניתן לראות בבדיקת ה acth שלא ניתן לראות ב 2 הבדיקות שקיבלתי?
והאם ביום שבו אני מבצעת את הבדיקהת דם של הדיכוי קורטיזול לאחר שכבר אסיים עם הבדיקה ניתן כעבור כמה שעות לעשות ספורט, או שזה עלול להיות מסוכן באותו יום ולחכות ליום למחרת רק?
יש לציין שהשעון הביולוגי שלי מעט הפוך ואני נרדמת רק ב 3 לפנות בוקר, אם זה משפיע על הקורטיזול של 8 בבוקר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום09/05/2018אני מניחה שהרופא חשב על חסר ולכן רצה רמת ACTH אך כדאי לוודא זאת איתו. כאן המחשבה היא על עודף לפי בדיקת דקסמטזון. אין בעיה לבצע ספורט באותו יום
לגבי ההשפעה של השינה המאוחרת לא בהכרח ישפיע אך קשה להתחייב. השינה המאוחרת יכולה יותר להשפיע על תוצאות של קורטיזול בלילה שבודקים פעמים רבות ברוק..אך לא הופנית לבדיקה זו בשלב זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זנואט לסוכרת מסוג לאדהיהונתן09/05/2018
שלום.
אני בן 60.
הובחנתי כסוכרתי מסוג לאדה לפני כ-3 שנים.אני מטופל באינסולין טרגלודק והומלוג.
בנוסף לוקח כדור זנואט פעמיים ביום.
שאלתי-מדוע עלי לקחת זנואט המיועד בעצם רק לחולי סוכרת סוג 2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליהונתן
ד''ר מאיה איש שלום09/05/2018במקרים בהם יש עדין תפקוד לבלבי שאריתי ניתן לראות השפעה של הג'נואט אם הC PEPTIDE שלך לא בצום מתחת לסף המדידה, אז אולי התרופה מיותרת. מבינה שאתה מזריק הומלוג עם כל ארוחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת המגן tsh205אליס07/05/2018
לדר מאיה שלום אמא שלי בת 90 חולת סרטן מעי גס מי זה שנה וחצי כבר חרבה זמן ללא טיפול בבדיקת דם יצה tsh 205 t4free 4 שהבבדיקה הקודמת tsh 9.5 וברור שהרופא רשם לה תרופה למרות הבקשה שלי לחזור קודם על הבדיקה. השאלה שלי עם במיקרה כזה חוזרים על הבדיקה ליתר ביטחון כי לאלטרוקסין טופאות לוואי קשות ואני לא רוצה לפגועה באחות החיים שלה יבטוחה שנפלה טאות .תודה
תגובה לאליס
ד''ר מאיה איש שלום07/05/2018הערכים שציינת יכולים להיות מסכני חיים ולכן כדאי להתחיל טפול מייד. אפשר לחזור על הבדיקה תוך כדי טפול אבל לא היתי מחכה עם התחלת הטפול. תת פעילות כה חמורה יכולה להביא לירידה בטמפרטורת הגוף, האטת הדופק בצורה קצונית, פגיעה בשרירים כולל שרירי נשימה. חשוב להתחיל טפול ולאלתר
בברכת בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלו לי מינון יוטירוקסיאלי06/05/2018
היי
העלו מינון יוטירוקס
אך אני לא כל כך הבנתי את המינון 200×4
150×5
איך לוקחים את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליאלי
ד''ר מאיה איש שלום06/05/2018נשמע שיש אי הבנה מציעה לנסות לברר עם הרופא המטפל למה הכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמשיך בירור טסטוסטרוןאבי06/05/2018
שלום דוקטור יש לי כבר שנים מאפיינים של חוסר טסטוסטרון ובין הייתר דיכאון וחרדה שאני מטפל בזה אבל מבחינת שאר המאפיינים אין שיפור.זה קצת כמו הביצה והתרנגולת שדיכאון מוריד טסטוסטרון וטסטוסטרון נמוך מוביל לדיכאון.אנדוקרינולוג של הקופה אומר שאני בטווח של הסקלה אומנם במינימום של הטווח ואמר שמבחינתו זה תקין.האם בכל זאת שווה לבדוק ולטפל? מצרף לכאן את הבדיקה.תודה
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום06/05/2018מציעה לבדוק רמת bioavailable testosterone במכון האנדוקריני באיכילוב. הבדיקה פרטית ועלותה כ230 שח. היא נותנת אומדן טוב יותר של רמת הטסטוסטרון החופשי והזמין לפעילות. הבדיקה תעזור להחליט אם יש חסר אמיתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך הקודמת - היפרתירואידיזםחסוי06/05/2018
היי ד"ר איש שלום
קודם כל תודה רבה רבה לך על המענה לתשובות בפורום, זו ממש מלאכת קודש.
רציתי לשאול לגבי הסעיף השני של הירידה במשקל עקב היפרתירואידיזם.
אחדד זאת - במהלך החודשים האחרונים ירדתי 5 קילו + 2 קילו מאירוע של קלקול קיבה.
מלכתחילה אני בחור מאוד רזה עם חילוף חומרים מהיר (התנדנדתי על הגבול התחתון של ה-BMI) ואני מודאג שאדרדר למצב של תת תזונה חריף - ובמקרה כזה מה שמייאש זה שאי אפשר להעלות במשקל כל עוד הפעילות קיימת - לדבריכם, או שלא הבנתי נכון. מודאג. אני נוטל מרקפטיזול רק כשבוע... בתחילת הדרך.
מה דעתך?
תודה והמשך שבוע נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד חידוד נתונים קטן:
חסוי06/05/2018מרקפטיזול - כשבוע, כדור אחד ליום, בבוקר
5 קילו + 2 קילו = סה"כ 7 קילו בחודשים האחרונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לחסוי
ד''ר מאיה איש שלום06/05/2018אם אין סיבה אחרת לירידה במשקל (צליאק, זהומית מחלת מעי דלקתית) אז אין סיבה שלא תעלה במשקל ברגע שהבלוטה תתאזן, הרבה פעמים תוך חודש משיגים שפור ניכר..
בנתים אתה יכול להעשיר בקלוריות בעזרת אנשור כדומה..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tsh follicular carcinoma גבוהיאלי05/05/2018
היי
ככה בצעתי tsh לאחר 3 שבועות משינוי מינון יוטירוקס בשל רמה גבוה המינון הנוכחי 200 מקג פעמיים בשבוע 150 מקג שאר הימים כל יום נוטלת את התרופה לפי הסדר כרגע קבלתיתוצאהtsh14. 70 ראיתי שזה עדין גבוה מה לדעתך עושים זה לא מתייצב וכן ft4 17עולה כל הזמן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליאלי
ד''ר מאיה איש שלום06/05/2018מניחה שאת לוקחת את התרופה בצום. ושאינך סובלת מעודף משקל. אם את לוקחת תרופות נוספות כגון נוגדות חומצה כמו אומפרדקס לעיתים יש צורך במנונים גבוהים יותר של איותירוקס כמו גם אם את סובלת מעודף משקל. בנוסף יש לקחת אותה בנפרד מכל כדור אחר. ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי העלאת מנון וגם לשקול בדיקה של נוגדנים הטרופילים או אחרים לTSH לשקול בדיקת TSH עם PEG לבדוק שאכן התוצאה אמינה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סוכרת מחלה תורשתיתשאול05/05/2018
מה הסיכויים שלאדם שאבא שלו חולה סוכרת יהיה גם
לו את אותה מחלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשאול
ד''ר מאיה איש שלום07/05/2018אם מדובר בסוכרת מסוג 2 (הסוכרת השכיחה יותר של הגיל המבוגר), במידה ויש הורה אחד שלוקה במחלה הסכון של הצאצא שלו ללקות בסוכרת הוא 30-50%. הקפדה על הרגלי חיים נכונים (תזונה ופעילות גופנית) יכולה להפחית את הסכון ב50%
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)