פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שאלה
    עדי
    26/11/2010

שלום
    לפני שנה תוצאות הבדיקה שלי TSHהיו 5.7 והיום הם 6.7
    רציתי לדעת אם יש צורך בטיפול עם כדורים ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/11/2010

שלום
    הבדיקות של TSH מראות על תת פעילות קלה של בלוטת תריס ללא שינוי משמעותי.
    ההחלטה לטיפול תלויה בגיל, רצון להרות, תחושה כללית ועוד. כדאי לך לדון אישית עם אנדוקרינולוג על האפשרויות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..

עדי
    27/11/2010

דבר ראשון תודה

אני בת 23 ואכן בשנים הקרובות אני מתכננת ללדת ...האם זה מפריע?
    יש לי המון חולשות עייפות , השמנה לא מובנת ונשירה איומה.
    הגעתי לבדיקה הזאת מייעוץ אצל ראומטולוג שאליה הגעתי עקב דלקות בגידים ביד שלא עברו וכאשר היא בדקה אותי היא הרגישה שהבלוטה מוגדלת ושלחה אותי לאולטראסאונד של הבלוטה.
    הרופאת משפחה שלי לא נמצאת המון זמן והמחליפה שלה אמרה שהבדיקות לא תקינות אך לא מחייב כדורים .
    האם להתעקש עם הרופאה ולדרוש ללכת לרופא אנדוקריאולוג ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס
    מיכל
    26/11/2010

עקב עייפות, חולשה, תיאבון מופרז ,חוסר אנרגיה ועוד. ביקשתי לבדוק את תפקוד בלוטת התריס .
    על מה מצביעות התוצאות הר"מ? tsh=6.54
    anti thyroid peroxipase=109
    האם קיימת בעיה?האם יש לזה השלכה על התפקוד שלי? האם קיים טיפול תרופתי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/11/2010

שלום
    קיימת תת פעילות קלה של בלוטת תריס אשר יכולה להסביר חלק מן התופעות.
    במידה ואת מתכננת הריון בקרוב קיימת המלצה לטיפול במידה ולא ניתן לחזור על הבדיקה תוך 4-8 שבועות ואז להחליט לגבי הצורך במתן טיפול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• A1C
    שלומי
    25/11/2010

השאלה שלי מה כדאי לעשות במקרה של A1C 9.5 איני מצליח להוריד את המספר הזה ואני לא שיניתי דבר באיזוני, מדובר על סוכרת 2

לקביעת תור
    סגירה
    A1C

הוספת תגובה

• A1C - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/11/2010

שלום,
    צריך לשפר את איזון הסוכרת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

שלומי
    28/11/2010

התכוונתי שהייתי מאוזן אבל כעת האיזון יצא משליטה ללא הסבר הגיוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/11/2010

שלום
    אתה צריך לבקר אצל רופא המשפחה/אנדוקרינולוג/רופא סוכרת ולחשוב כיצד לשנות את הטיפול שאתה מקבל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חסויה
    24/11/2010

שלום,
    אני בת 16 ,לסבתא שלי מצד האבא יש סוכרת ניאה לי ש סוג 2.
    אבא שלי נימצא כעת ברה של טרום סוכרת .
    מהם הסיכויים שלי לפתח את המחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/11/2010

שלום
    הסיכוי שלך לפתח את המחלה בגיל מבוגר יכול להגיע לכ-50%.
    חשוב לשמור על משקל גוף תקין ולבצע פעילות גופנית סדירה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם
    נעמה
    24/11/2010

שלום, אני בת 31, בהריון שבוע 17, בבדיקות דם נמצא tsh- 4.28 ft4-11.56, בביקור אצל רופאת משפחה התבקשתי לחזור על הבדיקה ולאחר מכן יוחלט האם להתחיל ליטול אלטרוקסין.
    שאלתי היא, האם זמן ההמתנה עד קבלת התשובות ונטילת התרופה יכולים להשפיע על העובר?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת דם

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/11/2010

שלום,
    בהריון נהוג לטפל בתת פעילות גם אם היא קלה .
    רצוי להתחיל טיפול.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר פעילות בלוטת התריס
    תמרית
    24/11/2010

שלום, קיבלתי תוצאות שמדאיגות אותי לגבי יתר פעילות של בלוטת התריס, ואודה מאד אם תוכלו קצת לסייע לי...
    אני בת 31, ילדתי לפני שנה ו- 3 חודשים. עד הלידה תפקודי התריס היו תקינים ואין היסטוריה של בעיות במשפחה.
    4 חודשים אחרי הלידה גילו בבדיקה שגרתית:
    TSH-0.04 ; FT4-11 ; FT3-4.9

לפני חודש ביצעתי בדיקות חוזרות ויצא:
    TSH קטן מ- 0.03 ; FT4-18 ; FT3-5.3

ובבדיקות אחרונות שביצעתי לפני יומיים:
    TSH קטן מ- 0.03 ; FT4-14.7 ; FT3-4.5
    Thyroid Peroxidase Ab-155
    Thyroglobulin-TM-קטן מ 0.9
    Thyroglobulin Ab-375

בנוסף נשלחתי לבדיקת מיפוי בלוטת התריס אולם עדיין אין תשובות.

מה תוצאות אלו אומרות? האם זה בגלל הלידה או שבהכרח מדובר במחלה אוטואימונית?
    אני מעוניינת להיכנס להריון נוסף, כמה שיותר מהר, כיצד תוצאות אלו ישפיעו על כך, האם מותר לי להיכנס להריון? כיצד מתמודדים בהריון עם יתר פעילות של בלוטת התריס (לוקחים תרופות?)? אני מאד חוששת מכך שהדבר ימנע ממני להביא ילדים נוספים.
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    יתר פעילות בלוטת התריס

הוספת תגובה

• יתר פעילות בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/11/2010

שלום,
    לעיתים קיימת THYROIDITIS שהנה דלקת של הבלוטה אשר לעיתים מופיעה לאחר הלידה ויכולה להסביר את הבדיקות. המיפוי יבדיל אם מדובר בדלקת של הבלוטה או פיעלות יתר אך לאור העובדה שרמת FT4 וFT3 תקינות אין צורך בטיפול אלא במעקב בלבד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת יוד בשתן
    אביב
    23/11/2010

שלום לכן, אני בן 21, אני מעוניין לבדוק אם אני מקבל מספיק יוד בתזונה שלי
    זאת מפני שאני די נמנע ממאכלים המכילים הרבה יוד כי אני חושש
    שיגרמו לי להחרפה של האקנה.

השאלה שלי אם בדיקה של יוד בשתן היא יעילה כדי להצביע אם אני
    מקבל מספיק יוד בתזונה.

תודה מראש, אביב

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת יוד בשתן

הוספת תגובה

• בדיקת יוד בשתן - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    23/11/2010

שלום רב,
    מדובר בבדיקה לא שגרתית.
    חשיבות היוד הינו ביצירה של הורמוני בלוטת התריס, לכן אתה יכול לבדוק את הורמוני התריס ולראות אם יש בעיה.
    בכל אופן ישראל אינה מדינה עם חסר יוד. יוד מצוי במי השתיה שלנו.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבונים בשתן
    רעות
    23/11/2010

שלום,
    אני בת 24 בריאה בד"כ. בחודשים האחרונים אני סובלת מכל מיני בעיות בשתן- תכיפות ודחיפות להשתין (יותר מפעם בשעתיים) וכמות השתן שיוצאת היא די רבה, לפעמים נדמה לי שהיא רבה יותר מכפי שאני שותה (אם זה בכלל אפשרי). יש לי קושי להתחיל להשתין, ומרגע שזה מתחיל הכל בסדר, אלא שאני מרגישה שאני לא מצליחה להתרוקן עד הסוף ואני צריכה להתאמץ וללחוץ כדי שייצא, והרבה פעמים הזרם מטפטף ולא "זורם". הרבה פעמים יש לי אי נוחות בבטן התחתונה.
    הדבר היחיד שנמצא לא תקין בבדיקות היה חלבונים בשתן. בבדיקת איסוף שתן ליממה נמצא 423 mg/24h חלבון (הטווח הנורמלי נע בין 28 ל-141) ובדגימת שתן נמצא 15 mg/dl חלבון (הטווח התקין בין 0 ל12).
    תפקודי כליות וכבד תקינים, רמת הסוכר תקינה, לחץ דם תקין. באולטרא סאונד נמצאו ציסטות בכבד ופרט לכך הכל תקין. בסי-טי נמצא נוזל חופשי באגן.
    יש לציין שכל העניין הזה הופיע אחרי תקופה של כחצי שנה בה סבלתי מסימפטומים רבים ולא ספציפיים של חולשה, עייפות, בעיות בעיכול, בעיניים, לחץ בחזה וירידה משמעותית במשקל. רוב הסימפטומים נעלמו אחרי טיפול אלטרנטיבי, אבל בכל מה שקשור לשתן- נשאר כמו קודם ואפילו החמיר.

רציתי לקבל את חוות דעתכן, היות ונראה שהרופאה שמטפלת בי אובדת עצות...
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חלבונים בשתן

הוספת תגובה

• חלבונים בשתן - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    23/11/2010

שלום רב,
    נראה לי כי הכתובת הנכונה להתייעץ הינה נפרולוג.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת השימוטו
    שירלי
    22/11/2010

בבדיקה לקראת כניסה להרין נמצא בבדיקה TSH:4.45

הרופאת משפחה נתנה לי אלטרוקסין חצי כדור שלוש פעמים בשבוע לחודש

לאחר חודש ביצעתי בדיקה ANTI THYROID PERXCID 512 , TSH:3.18,
    T4 FREE:11.04 הרופאה אמרה שכנראה יש לי את מחלת השימוטו . הרופאה אמרה לי להתחיל לקחת חצי כדור כל יום, לפי מה נקבע האבחון של מחלה זו, רציתי לדעת האם זה מסוכן להכנס במצבי להריון והאם צפויים לי קשיים בכניסה להריון? וכאשר אני אהיה בהריון האם זה הריון בסיכון גבוה אם אני אקח את האלטרוקסין. שאלה נוספת היא האם אכן יש לי את מחלת השימוטו ממה זה נגרם? זהו משהו שהוא בלתי הפיך וכל חיי אצטרך טיפול תרופתי?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת השימוטו

הוספת תגובה

• מחלת השימוטו - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    23/11/2010

שלום,
    מחלת השימוטו היא הסיבה השכיחה לתת פעילות בלוטת תריס. חשוב לאזן את תפקודי בלוטת תריס לפני הכניסה להריון כך שהTSH יהיה פחות מ2.5 .
    במהלך ההריון לרוב נדרשים שינויים במינון הELTROXIN
    אין כל בעיה להכנס להריון תוך טיפול בELTROXIN כל עוד תפקודי בלוטת תריס מאוזנים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת הסבר לתופעה

בערב אני לוקח לבמיר וכן גם גלוקופג' בבוקר מיד עם הקימה ב05:30 הגלוקוז סביב 90 . לאחר כשעה ללא אוכל ב-06:30 הגלוקוז 100-110 . מדוע העליה הזו כשיש לבמיר ברקע?

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת הסבר לתופעה

הוספת תגובה

• בקשת הסבר לתופעה - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    21/11/2010

שלום רב,
    רמת הסוכר בגוף, גם אצל אדם ללא סוכרת אינה קבועה במשך כל שעות היום. ישנם גורמים רבים משפיעים, למשל הורמונים כדוגמת קורטיזול המופרשים לקראת בוקר ועוד. יתכן ואתה שותה קפה עם חלב הגורם לעליה שאתה מתאר.
    אני סבורה כי צריך לראות את התמונה בכללותה. במידה וערכי הסוכר שלך נעים בין 90 ל - 110 הרי איזון הסוכרת שלך מצויין.
    לפעמים יש צורך לקחת את הלבמיר פעמיים ביום.
    התייעץ עם הרופא שלך אם יש מקום לפצל את הלבמיר או להעלות המינון וזאת לפי ערכי הסוכר במשך היום.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך

תודה על תשובתך המהירה. במתכוון למעט מים לא שתיתי כלום כך שקורטיזול יכול להוות סיבה. האם נכוןי להעלות מינון של הלבמיר( סכנת היפוגליקמיה??)
    פצול הלבמיר נראה מוזר כי הוא פועל יפה מהערב וגם אמור לפעול 24 שעות -יש גם בעיית נוחות שהזרקה פעם ביום נסבלת -אני מקווה שימצאו פעם יישום טוב יותר כמו מדבקה או שאיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    21/11/2010

לגבי מינון הלבמיר - התייעץ עם הרופא שלך.
    ובהחלט אנחנו מחכים לצורה נוחה יותר למתן האינסולין.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת העמסת סוכר 100 הריון
    ליאורה
    21/11/2010

שלום רב,

בבדיקת העמסת סוכר 100 גר' בהריון קיבלתי את התוצאות הבאות:

בצום - 95
    אחרי שעה 198
    אחרי שעתיים 121
    אחרי שלוש שעות 119

אודה לתשובה דחופה בעניין.

תודה ויום טוב

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת העמסת סוכר 100 הריון - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    21/11/2010

שלום רב,
    הערך בצום הינו גבולי והערך אחרי שעה גבוה. שאר הערכים תקינים.
    לביסוס אבחנה של סוכרת הריונית יש צורך בשני ערכים לא תקינים.
    מדובר בבדיקה גבולית.
    במצב כזה יש צורך לעקוב אחרי רמות הסוכר ולשמור על דיאטה דלה בפחמימות פשוטות. במידת האפשר לעשות פעילות גופנית.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להמשיך לעקוב?
    aukv
    18/11/2010

שלום,
    אני בת 25, בריאה בד"כ, ב5 ביוני עברתי גרידה, בגלל שלא נמצא דופק לעובר בשבוע ה-12, הריון ראשון, בהריון נתגלה אצלי יתר פעילות בבלוטת התריס, שהמשיכה חודשיים אחרי הגרידה,
    השאלה שלי, האם לפי הבדיקות דם זה אומר שהיתה לי רק דלקת שחלפה, ואני יכולה להפסיק לעקוב, או שאני צריכה להמשיך לעקוב?
    עודבר האם יש בעיה להכנס להריון?
    אני כותבת פה את הבדיקות דם שעברתי עם תאריכים:

תאריך :11.5.10-
    TSH <0.03
    T3 FREE 8
    T4 FREE 18.6
    FERRTIN 58

תאריך:23.53.10
    TSH <0.03
    T3 FREE 6.6
    T4 FREE 17.2
    THYROGLOBULIN <0.8
    THYROGLOBULIN ab 116
    ANTI THYROID PEROXID 713

,
    תאריך: 15.06.10
    TSH <0.03
    T3 FREE 7.8
    T4 FREE 19.4

תאריך:13.07.10
    TSH <0.03
    T3 FREE 5.7
    T4 FREE 13.3

תאריך:15.11.10
    TSH 3.62
    T3 FREE 4
    T4 FREE 13.8

תודה רבה רבה!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    האם להמשיך לעקוב?

הוספת תגובה

• האם להמשיך לעקוב? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/11/2010

שלום
    קיימות מספר סיבות לפעילות יתר של בלוטת תריס כולל הטרימסטר הראשון להריון בעצמו . האם דלקת או סיבה אחרת אני לא יכולה להגיד רק על סמך בדיקות הדם .
    בכל מקרה חשוב לעקוב בעיקר בטרימסטר הראשון להריון ולאחר הלידה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של גלוקופאג'
    אמיליה
    18/11/2010

שלום ד"ר, אני בת 61 חולת סוכרת מאוזנת כבר כמה חודשים ומטופלת בגלוקופאג'. העניין הוא שאני סובלת מאוד משלשולים וכאבי בטן שהתעצמו בשבועות האחרונים, ואני תוהה אם זה בגלל התרופה. אז מה אני צריכה לעשות? להפסיק את התרופה? אפשר להוריד את המינון? אודה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של גלוקופאג'

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של גלוקופאג' - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    19/11/2010

שלום
    כן בהחלט יתכן וזאת אחת התופעות לוואי של GLUCOPHAGE אשר הנן בעיקר כאבי בטן ושלשולים.תנסי בתאום עם רופא המשפחה לנסות להוריד מינון כי חבל לוותר על GLUCOPHAGE
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    סופי
    16/11/2010

עשיתי בדיקות דם וגילו אצלי בעיה בתפקוד בלוטת התריס,הרופא נתן לי אלטרוקסין 50 מ"ג ואמר לי לחזור על הבדיקות עוד שלושה שבועות,חשוב לציין שהחריגה היא מאוד גבולית לפי מה שהבנתי TSH- 5.26 t4- 13.8 t3- 1.80. אני בת 24 וסובלת מהשמנת יתר, הרופא אמר לי שנטילת התרופות תסייע בזה אבל לא ממש הרחיב לגבי הסכנות שבלקיחת התרופות, האם זה משהו הורמונלי? הנטילה יכולה לפגוע בי בעתיד בצורה כלשהי? כניסה להריון או משהו כזה(לא שאני מתכננת בזמן הקרוב) אבל כן רוצה לדעת את ההשפעות... והאם זה מעכשיו לכל החיים?
    אשמח לתשובה,
    תודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/11/2010

שלום,
    קיימת תת פעילות קלה של בלוטת תריס אך לאור גילך ועודף משקל קיימת אינדיקציה לטיפול. לטיפול בELTROXIN אין כמעט תופעות לווואי. זהו טיפול שמשלים את את החסר ולא מתקן את הפגם הבסיסי בבלוטה ולכן בהחלט יתכן ומדובר בטיפול לכל החיים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות US לפעילות יתר בבלוטה שאובחנ
    אנדי
    16/11/2010

שלום רב, בבדיקת הדם נמצא לפני כשבוע כי יש פעילות יתר בבלוטה ואני מקבל כדורים לכך.
    ביצעתי אתמול בדיקת אולטראסאונד ואני לחוץ מאוד מתוצאות הבדיקה כפי שהן מובאות. אשמח לקבל הבהרה לגבי תוצאות הבדיקה והאם יש חשד לסרטן.
    התוצאות הן :

בלוטת המגן- בולט בעובי 0.57 ס"מ ,מרקם בלתי אחיד מגורגר ,הודגמו מס' קישריות היפואקוגניות,הגדולה מבינהם בגודל 0.3*0.66 ס"מ.
    אונה ימנית-לא מוגדלת 3.2*1.7*1.6 ס"מ ,מרקם בלתי אחיד עקב קישריות מרובות קטנות היפואקוגניות,הגדולה מבינהן בגודל כ 0.5 ס"מ
    אונה שמאלית-לא מוגדלת 1.8*1.9*4.0 ס"מ ,מרקם בלתי אחיד עקב קישריות מרובות היפואקוגניות,הגדולה מבינהן בגודל כ 0.8 ס"מ

יש לראות זרימת דם מוגברת בתוך כל הבלוטה

הודגמו בלוטות לימפה מרובות תת לסתי ולאורך צוואר שמאלי כולל בבסיס הצוואר,הגדולה מבינהן בחלק עליון קידמי בגודל 0.55-1.7 ס"מ.
    הודגמו מספר רב של בלוטות לימפה לאורך צוואר ימני לא מוגדלות.
    הבלוטות הנ"ל משני הצדדים לפי מרקם וצורה נראות שפירות.

הוספת תגובה

• תוצאות US לפעילות יתר בבלוטה שאובחנ - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/11/2010

שלום,
    בדיקת הUS מתאימה לאדם הסובל ממחלת בלוטת תריס. לגבי הקשריות נדרש מעקב US ולרוב בדיקת דיקור של קשריות מבוצע במידה והקשירות מעל 1 ס"מ או קיימים גורמי סיכון נוספים כגון סיפור משפחתי של סרטן בלוטת תריס.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה