פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שילוב תרופות
    אמיליה
    02/11/2010

שלום ד"ר, אני בת 52 וחולה בסוכרת מסוג 2. כרגע אני מטופלת במטפורמין.
    בעקבות עליה ברמת הסוכר הרופא שלי המליץ על שילוב עם גאלבוס תוך הורדת המינון של המטפורמין.
    האם ידוע לך אם השילוב הזה יעיל?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תרופות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב תרופות - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    02/11/2010

שלום רב,
    מדובר בשילוב מצויין של תרופות. אנו משתמשים בשילוב זה במקרים רבים עם הצלחה מצויינת.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קישרית קטנה בבלוטת התריס
    דניאלה
    01/11/2010

בחודשיים וחצי האחרונים הרגשתי תחושות מוזרות בגרון שהחמירו אחרי אכילה ושתיה ובמיוחד בשעות הערב. רופא א.א.ג. שלח אותי ל- US בבלוטת התריס ועלה כי יש לי קישרית קטנה. האם הקישרית גורמת לתחושה המוזרה בגרון? ואם כן, מדוע התחושה מחמירה אחרי שאני אוכלת ושותה?
    עשיתי היום מסאז' גם באזור הצוואר ושכחתי מנושא הקישרית (קיבלתי את התשובה רק אתמול בערב). האם זה בסדר שעשיתי את המסאז'?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    קישרית קטנה בבלוטת התריס

הוספת תגובה

• קישרית קטנה בבלוטת התריס - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    01/11/2010

שלום רב,
    קשריות קטנות אינן גורמות לתחושות שאת מציינת.
    אין כל בעיה עם מסאז'.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עוד יכול לגרום לי לתחושות האלה?

דניאלה
    01/11/2010

כשרופא א.א.ג. בדק אותי הוא אמר לי שיש לי רגישות בבלוטת התריס וכשעשו לי את ה- US אלה היו בדיוק האזורים שכואבים לי.
    יש לציין כי עשיתי בדיקת דם לתפקוד בלוטת התריס והיא יצאה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עוד יכול לגרום לי לתחושות האלה? - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    01/11/2010

שלום רב,
    אני מתרשמת כי מדובר בגירוי בגרון, אולי דלקת גרון שגורמת לכך.
    מציעה לחזור לרופא א.א.ג. שיתרשם מתשובת האולטרה-סאונד.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרוקסים עם פרודונוטקס
    ירון
    31/10/2010

אני נוטל אלטרוקסין באופן קבוע 100 מ"ג ליום לתת פעילות בלוטת התריס.רופא השיניים המליץ לצחצח שינים עם משחת שינים פרודונוטקס המכילה פלואוריד כנגד בעיות חניכיים. האם תקין? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרוקסים עם פרודונוטקס

הוספת תגובה

• אלטרוקסים עם פרודונוטקס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/10/2010

שלום
    לא קיימת בעיה למיטב ידיעתי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרקת thyrogen
    שושי אורן
    31/10/2010

שלום. אני צריכה לעבור מיפוי לאחר הזרקת טיירוגן. יש לי חששות מתופעות הלוואי. אני סובלת מהפרעות קצב לב. האם יש בסיס לחששותיי. תודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    הזרקת thyrogen

הוספת תגובה

• הזרקת thyrogen - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/10/2010

שלום
    הזרקת THYROGEN אינה גורמת להפרעות קצב.
    לעיתים קצת תחושה קלה דמויית שפעת כגון כאבי שרירים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא הובחנה כחולת סכרת. מה עכשיו?
    שרית
    30/10/2010

א. איך יכול להיות שפתאום באמצע החיים אדם הופך לחולה סוכרת?
    ב.הרופא נתן לה לבחור בין כדורים לבין זריקות של אינסולין לנטוס מה עדיף?
    ג.זה יכול לגרום למוות הסכרת?

אני מאד מודאג נסו לענות לי מהר בבקשה.

הוספת תגובה

• אמא הובחנה כחולת סכרת. מה עכשיו? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    30/10/2010

שלום,
    סוכרת היא מחלה שכיחה באוכלוסיה , בעיקר אצל מבוגרים.
    במידה וניתן לאזן באמצעות כדורים אז לרוב מתחילים בטיפול בכדורים.
    בעתיד חלק מן החולים יצטרכו תוספת או לעבור לאינסולין.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה?

ענת
    08/11/2010

אני קראתי את ההודעה כי המקרה שלנו דומה אבל למה כתבת שבעתיד תצטרך אינסולין? לא לוקחים כדורים פשוט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/11/2010

שלום
    לרוב מתאזנים עם כדורים ויתכן ובעתיד שתזקק לאינסולין אך לא בטוח שתזדקק.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסות סוכר
    רוית
    30/10/2010

שלום . אני בת 33, לאחר 2 לידות בהריון 2 סבלתי מסוכרת הריונית שאוזנה עי דיאטה בלבד. ברקע ידוע על שחלות פוליציסטיות בגינן עברתי גם IVF להשגת 2 ההריונות. משקלי תקין תמיד (BMI סביב 19-20). בהעמסת סוכר לאחרונה- כ-3 שנים לאחר הלידה האחרונה- הועמסו 75 גרם סוכר והתקבלה תוצאה- 0-78 לאחר שעתיים 163 המוגלובין A1C 5.7.
    בשל כך נשלחתי להעמסת סוכר חוזרת 100 גרם (אינני בהריון ולא מתוכנן הריון) + רמות אינסולין. שיצאו כך:
    0- 76 אינסולין נמוך מ-2
    60- 158 אינסולין 48
    120- 160 אינסולין 67
    180- 121 אינסולין 64
    מה דעתכן? מה עוד עליי לעשות?
    תודה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה
    העמסות סוכר

הוספת תגובה

• העמסות סוכר - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    30/10/2010

שלום
    לפי העמסת סוכר (במידה ואת אכן לא בהריון) מתאים לטרום סוכרת אך לא לסוכרת.
    העמסת סוכר של 100 גרם מתבצעת בהריון וגם כיום עוברים ל75 גרם גם בהריון אך הערכים הם דומים.
    חשוב לשמור על משקל גוף תקין ולבצע פעילות גופנית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת הריון
    מורן
    27/10/2010

שלום
    בת 27, בעלת שחלות פוליציסטיות, הריון תאומים שבוע 28
    לפני שבוע התגלתה סוכרת הריון. התחלתי דיאטה ומדידת סוכר במרפאה להריון בסיכון השבוע.
    כל היום אני מצליחה להשאר מאוזנת, רק בבוקר , בדיקה בצום יוצאת גבולית וחורגת: 87, 87, 94
    אני נמצאת בשמירה וקמה מאוחר והולכת לישון מאוחר, לכן אני אוכלת ארוחת ערב בסביבות 22:30 וכאשר מגיע זמן ארוחת לילה אני לא רעבה ולכן אוכלת רק מס שקדים והולכת לישון.

1) האם יכול להיות שהחריגה בבוקר נובעת מאכילה לא נכונה בלילה? מה מומלץ לאכל לפני השינה?
    2) האם יכול להיות שמאז שהתחלתי את הדיאטה בשלושה ימים האחרונים, כמות התנועות של העוברים ירדה משמעותית?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת הריון

הוספת תגובה

• סוכרת הריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/10/2010

שלום
    לגבי תנועות העובר את צריכה לדווח לרופא נשים בהקדם ולבדוק זאת.
    לא סביר שנובע מן הדיאטה.
    ערכי הסוכר בבוקר אכן גבוליות.
    לדעתי ערכי סוכר בצום אינם קשורים לארוחת לילה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דנה
    29/10/2010

תודה על התשובה.
    האם ניתן להמשיך את הדיאטה כרגיל כאשר כל בוקר ערכי הסוכר נעים בין 93-94 או שזה עשוי לפגוע בעוברים ויש צורך בטיפול תרופתי? (מזכירה שהערכים כל היום מאוזנים מאוד ואינם מתקרבים לחריגה)

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/10/2010

שלום
    כדאי להתיעץ עם הרופא נשים אך לדעתי ערכים אלו סבירים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס ואיקקלומין
    אור
    26/10/2010

שלום רב

אני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין. לאחרונה התחלתי לעבור טיפולי פוריות במהלכם אני נוטלת איקקלומין. בבדיקת דם שגרתיתי שעשיתי אתמול התקבל ערך גבוה מאוד של TSH - 9.8 (נכון לבדיקת דם לפני חצי שנה רמות ה-TSH היו מאוזנות). האם יתכן שהאיקקלומין גרם לעלייה הקיצונית הזו? מה מומלץ לעשות במצב זה?
    אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס ואיקקלומין

הוספת תגובה

• בלוטת התריס ואיקקלומין - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/10/2010

שלום
    איקלומין מעלה רמות אסטרוגן ולכן יכול להוציא תפקודי בלוטת תריס מאיזון .
    ממליצה לחזור הבדיקה בעת המחזור או במידה ואת בהריון. במידה ובהריון אז צריך להעלות מינון ELTROXIN במידה וערכי TSH מעל 2.5
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין הורמונים לערכי TSH
    גלית
    25/10/2010

אני נוטלת אלטרוקסין 50 מ"ג 5 פעמים בשבוע בשל תת פעילות של הבלוטה.

האם יכול להיות מצב שבו בלוטה שהיתה מאוזנת בחודש יולי (2.15) הערך יקפוץ באוקטובר (4 חודשים אחרי) לערך של 61?

האם יכול להיות קשר בין נטילת הורמונים בטיפולי פוריות לערכי TSH?
    אני עוברת טיפול הורמונלי לפריון, האם יכול להיות שאם בדקתי ערכי TSH תוך כדי הטיפול, התוצאה של הTSH מוטית?

יש לציין שגם ערכי טריגליצרידים קפצו באופן מפחיד (תוצאה של 495) וגם הכולסטרול פתאום גבוה (בד"כ תקין)

בתודה מראש

הוספת תגובה

• הקשר בין הורמונים לערכי TSH - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/10/2010

שלום
    אכן יתכן וטיפולי פוריות משבשבים זאת אם כי עליה של TSH ל60 נראה לי מעט מוגזם.
    חשוב לאזן תפקודי בלוטת תריס במיוחד מאחר ואת נמצאת בטיפולי פוריות ויעד TSH בעת הריון הוא 2.5
    ממליצה שתתיעצי עם רופא אנדוקרינולוג בהקדם.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אינסולין מונע סיבוכים בסכרת 2
    טליה
    24/10/2010

אני בת 48 ומזה 12 שנים סובלת מסכרת סוג 2 שנתגלתה בהריון. כיום אני נמצאת במצב של השמנה וסובלת מלחץ דם וגם חלבון בשתן ברמות של 1400 . האם זה נכון ששימוש באינסולין שומר יותר על חולי סכרת מסיבוכים. רמת ה - A1C שלי כיום 8.2 וכשאני יורדת במשקל אני מצליחה להוריד אותו עד לכ- 6.4. הרמה האחרונה היתה גבוהה מאחר ואני לא שמרתי על תזונה נכונה. אבקש לדעת האם לעבור לאינסולין או לחזור לתזונה נכונה ולהמשיך בקלוגופג'.

הוספת תגובה

• האם אינסולין מונע סיבוכים בסכרת 2 - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    25/10/2010

שלום רב,
    לא הטיפול לכשעצמו מגן מפני סיבוכי הסוכרת, אלא שמירה על ערכי סוכר תקינים מגנה.
    הטיפול מכוון למספר דברים: שמירה על משקל גוף תקין, ערכי לחץ דם תקינים, רמת שומנים תקינה ורמת סוכר תקינה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה מהיום - האם להילחץ?
    סכרת הריון
    24/10/2010

שבוע 38, סכרת הריון מאוזנת עם אינסולין 12 מנות בבוקר.

היום בבוקר הזרקתי ברגל ויצא לי קצת דם, שהיה בצבע כהה יותר מבד"כ (לא יודעת אם זה רלוונטי).
    ארוחת ערב גדולה, המבורגר + צ'יפס + קוקה קולה זירו.
    אחרי שעה מדדתי, 132.
    אחרי שעתיים שתיתי עוד זירו, ועדיין היה לי מיני כאב ראש... אז מדדתי שוב כדי לראות אם יש קשר לסוכר... יצא שוב 131.
    התחלתי קצת להילחץ כי הערכים אמורים לרדת אחרי שעה (שעתיים אחרי האוכל) ולא להיתקע.... בכל מקרה חיכיתי עוד שעה ומדדתי, הפעם יצא 155!!
    לא היה לי בחיים 155, גם לא שעה אחרי הארוחה כשלא הייתי על אינסולין.
    הדבר היחיד שהכנסתי לפה בשעתיים האלה היה זירו..................
    אחרי שעה מדדתי שוב - כבר היה 82.
    חשוב לי לציין שכל פעם מדדתי כ-3 פעמים אחרי שטיפת ידיים, כי התוצאות היו נראות לי הזויות - כלומר הן בטוח נכונות.

האם יתכן תוצאות כאלה..? מה עושים במצב כזה? האם להילחץ ולהתחיל למדוד בכל מקרה שעה ושעתיים אחרי האוכל...?

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה מהיום - האם להילחץ? - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    24/10/2010

שלום רב,
    הסיבה שרמת הסוכר נותרה גבוהה זמן ארוך יחסית מהארוחה הינה בשל תכולת השומן והפחמימה של הארוחה. בשילוב של השניים הספיגה איטית יחסית ולכן גם רמת הסוכר נותרת גבוהה זמן רב יותר מבארוחה דלה בשומן. מציעה להמנע מסוג מזון שכזה....
    לגבי הדם אשר יצא בזמן הזריקה - אין לכך משמעות. נובע מפגיעה בכלי דם קטנטן המצוי על העור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה...

אמא טרייה
    26/10/2010

זה מסביר למה אחרי שעתיים עדיין היה 132.
    מדוע אחרי 3 שעות הערך קפץ ל155? ואחרי 4 נחת ל82?
    זה בכלל הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות כף רגל
    יעל
    23/10/2010

בת 38 משקל 77 וגובה 1.75 עם פריצות דיסק מזה 20 שנה בגב תחתון בחוליות L4-5 ו L5-S1 עם הקרנה כאבים לרגל ימין (נכות 28% משהב"ט), ללא טיפול ניתוחי, בנוסף אני מטופלת בכדורים להורדת הכולסטרול, ויש לי נטייה לסכרת גבולי. לאחרונה הומלץ ע"י רופא משפחה בעקבות בדיקות הדם לעסוק בפעילות של הליכה או אופני כושר (רגילות) כחצי שעה ביום, לאחר הליכה של כ-20 דקות מרגישה תופעה חדשה שלא הייתה, ברגל שמאל של הרדמות ונימול כף הרגל, דבר שלא היה אף פעם וקורה רק בפעילות הנ"ל לאחר סיום ההליכה הכל חוזר לקדמותו, בזמן רכיבה על אופניים התופעה אינה קיימת.
    מה יכולה להיות הסיבה והאם היא קשורה לפריצות הדיסק שיש לי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרדמות כף רגל

הוספת תגובה

• הרדמות כף רגל - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    23/10/2010

שלום רב,
    אני מניחה שהדבר יכול להיות קשור לפריצת הדיסק.
    מציעה להתייעץ עם אורטופד.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לסכרת נעורים. דחוף ביותר!!
    הראל
    22/10/2010

שלום שמי הראל ואני בן 18, לחברה שלי שהיא בת 16 וחצי יש סכרת נעורים כבר מגיל 6.
    נתחיל מזה שהיא לא הזריקה תקופה של בערך שנה וחצי בכלל את החומר שנקרא "levemir".
    החומר שהיא כן מזריקה מאז ומתמיד, הוא "novorapid" (אך היו תקופות שגם אותו היא לא כל כך הזריקה).

בחודשים האחרונים היא כל הזמן הייתה מקיאה ככה סתם. היום שהיא הלכה לבית החולים אמרו לה שכל האיבריים הפנימיים שלה נפגעו לגמרי, ויש לה חודשיים בערך עד שהיא תיכנס לקומה/תמות.

הסיכויים שזה לא יקרה לפי דברי הרופאים, הוא 20%. וזה גם בתנאי שהיא תזריק ותעשה כל מה שהיא צריכה בצורה הנכונה (כמובן שהיא תשתדל לעשות זאת כמה שהיא יכולה!).

עכשיו לא נראה לי הגיוני שפשוט שחררו אותה ללא שום טיפול מיוחד, ללא שום כדורים וללא שום דבר מיוחד! משהו פה לא נשמע לי הגיוני! חוץ מזה שהיא מקיאה מידי פעם היא רגילה לחלוטין! איך הגיוני שהיא פתאום תמות בזמן הקרוב? קשה לי להבין ולקבל את זה! רציתי לשאול אם יש איזה שהיא דרך להציל אותה כי אני לא מוכן לראות אותה מתה!

בבקשה אני מצפה מאוד לתשובה מרופא שמבין.

הוספת תגובה

• בקשר סכרת נעורים דחוף ביותר

נלה
    22/10/2010

שלום,המצב שמדובר פה הוא בעצם מדובר עליי,אני חולת סכרת כבר 10 שנים . בנוסף לכל מה שחבר שלי רשם אני רוצה להוסיף בשנתיים האחרונות המוגלובין A1C שלי הוא מעל 10
    ובבדיקות השתן שלי היו לי 3+ קוטונים. הראיה שלי בשנתיים האלה נפגעה קלות,הקאות רבות,כאבי ראש רבים.
    מחכה לתשובה ממך,תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר סכרת נעורים דחוף ביותר - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    23/10/2010

שלום רב,
    הסכנה לחיים היא בערכים גבוהים כרגע.
    לא מאוחר מידי לשפר את האיזון. יתכן ונגרם נזק כלשהו אבל לאחר 10 שנות סוכרת ובגיל צעיר כזה יש עוד מקום לשינוי.
    אני שמחה שיש לנלה את החבר שאכפת לו ומוכן לעזור.
    אני מציעה שתלכו לרופא המטפל של נלה ותקבלו הנחיות מה לעשות כעת.
    אנחנו רואים הרבה מאד פעמים בני נוער שלא מאוזנים טוב בתקופת ההתבגרות ואחר כך מאוזנים נהדר והמצב משתפר מאד.
    אני מבינה שנבהלתם מאד, אז עכשיו הזמן לעשות שינוי ולקחת את הטיפול בסוכרת קדימה!
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי סוכרת הריון
    איילת
    22/10/2010

שלום.
    אני עשרה ימים אחרי לידה ב"ה. בהריון סוכרת מטופלת באינסולין. עכשיו, בהוראת ביה"ח אחרי הלידה בודקת בבקרים והערכים גבוהים בין 90 ל140 בערך. שאלתי היא האם בטוח שהסוכרת נשארה? האם כדאי להתייעץ עם רופא עוד לפני העמסת הסוכר של 75?
    אודה לתשובתכם המהירה. לחוצה מאד.

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי סוכרת הריון

הוספת תגובה

• אחרי סוכרת הריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/10/2010

שלום,
    חשוב להמשיך בדיאטה אך צריך לתת קצת זמן כדי לראות אם הסוכרת נשארה או שחלפה. במידה וערכי סוכר בצום מעל 126 אז אפילו ללא העמסת סוכר זה כבר מצביע על סוכרת. אפשר להבין ממה שכתבת שלעיתים הערכים הם של 90 מ"ג/ד"ל אשר הנו ערך בהחלט תקין. אני מתארת שהכוונה בבוקר זה בצום מאחר ושעתיים לאחר האוכל ערך של 140 אינו מצביע על סוכרת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילות סוכר
    רונית
    21/10/2010

שלום רב,
    אני בת 39 בריאה בד"כ, לצורך העניין אומר שאני די רזה משתדלת לאכול נכון ויוצא לי מס' פעמים לפספס ארוחות או לא לאכול כמו שצריך גם מכיוון שאני עסוקה וגם מכיוון שאני די בררנית באוכל ולא אוכלת הרבה דברים כמו בשר וביצים.
    לאחרונה שמתי לב שיש לי התקפי חולשה מלווים בכאבי ראש לפעמים גם בסחרחורות לפעמים גם עם בחילות ודפיקות לב מואצות כמו התקפי חרדה,פעם אחת אפילו ראיתי ניצנוצי אור כאלה בעיניים ורוב הזמן אני די חלשלושה,לא חזקה מספיק גם הפנים שלי חיוורות יחסית ונפולות.
    אם התקף כזה קורה לי באמצע העבודה בה אני עוסקת בשירות לקוחות,אני מתחילה להתבלבל ולאמר דברים לא לעניין ולהיות חסרת שקט מאוד עד שאני אוכלת משהו או שותה משהו או לוקחת משהו נגד כאבים מה שקורה זה שאני חייבת!!!!לאכול משהו כשאני חשה תחושת רעב כי אם לא זה יוצא מכלל שליטה.
    מצטערת על האורך....
    האם יכול להיות שיש לי היפוגליקמיה? או סוכרת? ואיך אני יכולה לבדוק את זה? האם בבדיקת גלוקוז רגילה של ספירת דם ניתן לאבחן את זה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נפילות סוכר

הוספת תגובה

• נפילות סוכר - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    21/10/2010

שלום,
    התלונות שלך עלולות להתאים להיפוגליקמיה.
    הכי טוב זה לבדוק סוכר בזמן התקף הבלבול.
    בכל מקרה ממליצה שתפני לאנדוקרינולוג והוא יוכל להמשיך את הבירור
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה