מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אינסוליןמירה17/12/2010
השאלה שלי קצרה- הבנתי שאת האינסולין של לנטוס אמורים להזריק פעם אחת ביום אבל האם במינונים גבוהים יותר זו עדיין זריקה אחת? הרופא טוען שהוא רוצה לנסות איתי את האינסולין הזה ושיכול לעזור לי הכמות של ההזרקות שהיא מופחתת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/12/2010שלום,
אינסולין לנטוס ניתן פעם ביום .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 75מרק16/12/2010
אני בן 62 סובל מלחץ דם גבוה מטופל בכדורים
כמו כן יש לי אורטה מורכבת בלב 4.8
צריך לשמור לחץ דם עד 115.75
בשנה האחרונה בדיקות הסוכר שלי בצום בין 110 ל 118
נשלחתי לבדיקה C1.5.3
היום עברתי העמסה סוכר 75
בזמן 0 הסוכר 117
לאחר שעתיים 118
רצתי לדעת עים אין לי סכרת
וכן מה הטיפול במידה ויש??
אני חשבי לקחת כדורים ????
השמח לקבל הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 75 - תגובה
בדיקת העמסת סוכר תקינה. זאת אומרת אין לך סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פארנטל בשילוב עם אלטרוקסיןאמא של רועי16/12/2010
שלום רב,
אני בהריון חודש שביעי, לוקחת אלטרוקסין 125 ביום (100 ו-150 לסירוגין) עקב תת פעילות בלוטת התריס.
הרופא שלי טוען שאסור לקחת ויטמינים להריון מסוג פארנטל בכלל, שזה לא משתלב עם האלטרוקסין.
כיום אינני נוטלת כלל ויטמינים להריון, הבנתי שכולם מכילים יוד.
כן לוקחת ברזל בשילוב B12, חומצה פולית וויטמין C בכדור אחד, של אלטמן.
לחברה שלי אמרו שאין בעיה בכלל לקחת אלטרוקסין ופרנטל, כל עוד יש הפרש של 4 שעות בין השניים - מדוע נאמר לי שאסור לקחת בכלל?
האם יש ויטמינים להריון שאינם מכילים יוד?
בנוסף, אני לוקחת את האלטרוקסין בערב לפני השינה, בעוד לאחרים אמרו לקחת רק בבוקר (כלומר בצום). יש חשיבות לזמן נטילת הכדור? (אציין שאני כן מאוזנת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פארנטל בשילוב עם אלטרוקסין - תגובה
ניתן לקחת ויטמינים אך לא ביחד עם הכדור של ELTROXIN אלא בהפרש של כשעתיים בין השניים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמא של רועי19/12/2010מה לגבי לקיחת הכדור בלילה לפני השינה במקום בבוקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס19/12/2010שלום,
ניתן לקחת את הELTROXIN גם בערב לפני השינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מינית מאוחרתדניאל16/12/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת מהם הגורמים האפשריים לעיכוב בהתפתחות המינית אצל בחור בן 22 בנוכחות רמת טסטוסטרון תקינה ו- DHEA תקין.
אילו בדיקות נוספות את ממליצה לי להשלים וכיצד ניתן לטפל בבעיה אם בכלל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות מינית מאוחרת - תגובה
רמת טסטוסטרון תקינה הנה הדבר החשוב הקובע התברות מינית.
ממליצה שתתיעצו עם אנדוקרינולוג כדי לוודא שאכן קיימת התפתחות מאוחרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מאוזנת!!!שני16/12/2010
אני בת 33, לפני 4 שנים עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס עקב קרצינומה פפילארית(שני גידולים)וקיבלתי 50 מיליקרי יוד מאז ועד היום אני לא מאוזנת עם האלטרוקסין.לוקחת מינון בין 1200 ל 1400 בשבוע(משתנה כל פעם בהתאם ל TSH)הערך של ה TSH הוא מתחת ל 0.003 כבר זמן מה .ה FT4 גבוה מדיי,אני עייפה בקביעות...אשמח ואודה להצעות??? אני מיואשת.תודה,שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מאוזנת!!! - תגובה
לאחר כריתת בלוטת מגן לאחר קרצינומה לעיתים רוצים שרמת TSH תהיה מדוכאת למנוע גדילה של מוקדים מיקרוסקופים של המחלה אם נשארו או כמובן יש לכך חשיבות רבה כאשר ידוע שקיים עדיין סרטן בלוטת תריס.
מאחר ואת נוטלת ELTROXIN רמת FT4 יכולה להיות גבוהה וחשוב לבצע את בדיקת הדם לפני שנטלת ELTROXIN
ממליצה שתשוחחי עם אנדוקרינולוג: יתכן וניתן להוריד במעט מינון ELTROXIN
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות בעין בעקבות סוכרתלירז15/12/2010
שלום רב,
אבא שלי יש לו סוכרת מסוג 2 ויש לו בצקות בראייה בשל כך עושים לו הזרקות בעין.
השאלה שלי בעצם היא האם ההזרקות זה פיתרון טוב ויעיל לתקופה ממושכת שישפר בצורה מאוד טובה את הראייה?
והאם ישנה אלטרנטיבה אחרת יותר טובה שתשפיע ותעזור יותר (שמעתי משהו על מחקר חדש שהתבצע)?
אשמח לקבל מענה, תודה רבה מראש על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות בעין בעקבות סוכרת - תגובה
הזריקות הנן טיפול טוב וכמו כן חשוב גם לאזן את רמת הסוכר.
מי שעוסק ומעודכן לגבי טיפולים חדשים בבצקת עינית הנו רופא העיניים ואיתו כדאי להתייעץ .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת וד של בלוטת המגןאלי13/12/2010
להלן ממצאי בדיקת ה US בבלוטת המגן
אונה ימנית - רוחב 18 מ"מ אורך 45 מ"מ. קישרית לא הומוגנית 12 מ"מ באספקט הקידמי. רושם לקישרית 6 מ"מ באספקט האחורי. - איסטמוס: אינו מוגדל.
אונה שמאלית : רוחב 15 מ"מ אורך 45 מ"מ - קשר 14 מ"מ עם מרכיב סולידי ונוזלי.
האם אפשר לקבל הסבר פשוט לממצאים הנ"ל.
תודה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת וד של בלוטת המגן - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/12/2010שלום
מדובר במבנה הבלוטה אשר הנו קשרי. במידה ותפקודי בלוטת תריס תקינים (הווה אומר לא קיימת פעילות יתר) לעיתים מפנים לביצוע דיקור של הקשרים הגדולים .
בסה"כ קשרים בבלוטת תריס הנם שכיחים מאד באוכלוסיה אך מיעוטם (פחות מ-5%) יכולים להיות מוקדים של סרטן בלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וכאבי רגליים...בר13/12/2010
שלום ד"ר
אתמול בשעה 22:00 אני לקחתי בפעם הראשונה את הגלולה אסטל 35
במשך הלילה היה לי כאבי רגליים שהרגשתי לאורך כל השינה וגם היום בבוקר כשהתעוררתי, לפני שבוע היה לי את אותה ההרגשה של כאבים ברגליים בעת השינה ..ולא הייתי על גלולות כפי שתיארתי..
מה הסיבה?
יכול להיות שאין קשר בין הגלולה לכאבי הרגליים?
או שיש קשר אך לחכות כמה זמן ולראות איך הגוף מגיב ?
מה לעשות?
תודה והמשך יום נעים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וכאבי רגליים... - תגובה
כפי שאת ציינת סבלת מכאבי רגליים גם ללא גלולות כך שיתכן ולא הן הגורם.
אני ממליצה שתפני לרופא משפחה אשר ישקול אם להפנות אותך לאורטופד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יל"דיניב13/12/2010
שלום רב!
אני בן 21, סובל מיל"ד (סיסטולי 150-220 ודיאסטולי 90-170) מאובחן לפני כשנה. נוטל כיום קרדילוק וטריטייס קומפ. במינונים מקסימליים ותחת טיפול זה איזון אומנן לאחרונה שוב זיופים קלים בלחצי הדם. עליות בלחצי הדם מגיעות ב"גלים" לסירוגין. לא נמצא עד היום בעיה משמעותית (בוצע בירור מקיף).
לאחרונה עולה חשד לקיומה של בעיה נוירואנדוקרינית (עדיין ממתין לתוצאות בדיקות CT גסטרו+קולונסוקופיה עם ביופסיות ובדיקות דם לרנין אלדוסטרון קורטיזול). כרומוגרנין A בגדר הנורמה (49).
אתמול קיבלתי תשובה לגבי ערכי 17-OH-PROGESTERONE שיצאו גבוהים 10.8 nmol/L.
רציתי לשאול בבקשה האם יש מקום להרחיב בירור אנדוקריני בעניין והאם ערכי בדיקה זו יכולים סופסוף לתת קצה חוט בעניין לחצי הדם האלו?? ועל מה ערכים גבוהים יכולים להעיד?
תודה ובברכה,
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יל"ד - תגובה
בדיקת 17OHP יכולה להיות גבוהה אצל אשכנזים עם פגם אנזימטי קל אך לא גורם ליל"ד או במסגרת של בירור אדנרנלי הוא לא ההורמון שגורם לעליה בל"ד - ההורמונים האחרים שציינת חשובים יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 6 שבועות אחרי לידהאמא של רועי11/12/2010
בהריון אובחנה אצלי סכרת הריון, בקרוב עושה העמסת סוכר 75 בתקווה שלא נותר אצלי זכר לנושא.
בלי קשר יש לי תת פעילות של בלוטת התריס, לפני ההריון נטלתי 50 מ"ג אלטרוקסין ביום, בזמן ההריון זה עלה ל75 (יום אחד 100 ויום אחד 50).
אני מאווווווד אוהבת סושי ולא אכלתי כל ההריון, אחרי הלידה נוצר לי חשק עז ומאז אני אוכלת כמעט כל יום כמויות יפות.
חברה שלי אומרת שהאצה מכילה יוד ויכולה לסתור את האלטרוקסין, מה שיכול להסביר למה אני אוכלת כמעט רק סושי ולא יורדת גרם מעבר לבייבי וויאט...
האם להפסיק עם הסושי? ממש קשה לי, כל יום יש לי רק חשק לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 6 שבועות אחרי לידה - תגובה
ד''ר זהר לנדאו12/12/2010שלום רב,
באצות ים יש כמות גדולה יחסית של יוד. אכילה של יוד בכמות גדולה באופן חריג עלולה לגרום לתת פעילות של בלוטת התריס. אך, ברב המקרים מדובר בבעיה שכיחה של בלוטת התריס עצמה. היוד אינו סותר את האלטרוקסין.
את צריכה לעקוב אחר תפקודי התריס שלך ולפי התשובה להתאים המינון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהי לוקחת גלולה אסטל 35???בר10/12/2010
ד"ר שלום!
בת 18 , לאחר פנייה לגיניקולוג עקב שיעור יתר
ובירור של בדיקות הורמנים שיצא כי ישנו הורמון זכרי מעבר לנדרש
קיבלתי מרשם לגלולה אסטל 35
שאלתי אם ידוע לך תופעות הלוואי של הגלולה, והתופעה שהכי מדאיגה אותי היא השמנה ..
ואם כן מתי הגוף חוזר לאיזון למשקלו היציב ?
אודה לתשובות גם מבנות שלוקחות את הגלולה אסטל 35
וגם לך ד"ר
יום טוב בר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי לוקחת גלולה אסטל 35??? - תגובה
ד''ר זהר לנדאו12/12/2010שלום רב,
לעיתים יש עליה במשקל. כמו כן יש לעקוב אחרי תפקודי הכבד.
לציין כי לעיתים גלולות אלו ניתנות לנשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות אשר להן נטיה לעליה במשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת אומרת
בר12/12/2010שנשים שיש להן שחלות פוליציסטיות יש להן נטייה לעליה במשקל גם בלי שום קשר לגלולה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתלירז09/12/2010
אבא שלי בן 47 וסובל מסוכרת סוג 2,
לפני כשנה הוא התחיל לקחת שתי כדורי galvus ביום בתוספת לגלוקומין,
במשך שלושת השבועות האחרונים הוא הפסיק לקחת galvus ומאז יש לו התדרדרות בראייה
האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/12/2010שלום,
לעיתים רמות מאד גבוהות של סוכר (מעל 300 מ"ג/ד"ל) יכולות לגרום להפרעה בראייה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפלה - תוצאות בדיקות בלוטת התראריאל07/12/2010
לפני כחודשיים עברתי הפלה טבעית בשבוע 9. אנחנו מעוניינים לנסות להיכנס שוב להריון.
אתמול קיבלתי תוצאות של בדיקת דם:
TSH קטן מ mlU/I 0.03
FT4 יצא 19.9
FT3 יצא 6.38
מה אומרות התוצאות? האם מותר להיכנס להריון במצב זה?
אני לא לוקחת שום תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הפלה - תוצאות בדיקות בלוטת התר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/12/2010שלום,
כדאי להתייעץ אישית עם אנדוקרינולוג וגם להשוות לבדיקות קודמות לפני ההריון.
באופן עקרוני לא קיימת סכנה בכניסה להריון עם ערכים אלו אך נדרשות בדיקות נוספות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת תפלהרעות07/12/2010
שלום,
האם בסוכרת תפלה יש חשש לפגיעה בכליות?
והאם ממצא של חלבונים בשתן (שחוזר על עצמו בכמה בדיקות) עשוי להיות קשור לסוכרת התפלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת תפלה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/12/2010שלום
הסכנה של סוכרת תפלה היא התייבשות עקב אובדן נוזלים אך לא פגיעה בכליות. הפגיעה אינה מלווה בהפרשת חלבון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת ותפקוד מיניnoni06/12/2010
בעלי סובל מסכרת תלויה באינסולין וגם פגוע פוליו ופוסט פוליו, בן 62. בערך 5 שנים שהתפקוד המיני שלו ירוד ופגוע. אני בת 57, בריאה בגופי. התשוקה למין ירדה אצלי מאוד, אין לי חשק וגם כשאני מנסה די כואב לי ושורף, אז אני מוותרת. בעלי מסרב לוותר על התענוגות האלה, מאונן הרבה ומבקש ממני לגרות אותו במילים או במשחקים. לא תמיד מצליח לי לגרות וזה גורם למריבות ומתחים בינינו. האם יש משהו שאוכל לעשות על מנת להקל על המתח הזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת ותפקוד מיני - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/12/2010שלום,
אני מציעה שתתיעצי עם סקסולוג אשר הנו רופא המתמחה בתחום ויכול לעזור לך. השירות ניתן במסגרת כל הקופות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)